Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Calgary Flames 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Pontus Toikka, 19.06.2017 klo 10.52.

 1. Pontus Toikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  C of RED
  Lindelin ylivoima maalin jäähy oli taas puhdasta henderson effectiä. Versteegiä vedettiin mailalla päähän, tietenkään siitä ei tullut jäähyä. Muutenkin on ollut vaikea ymmärtää mistä tulee jäähy ja mistä ei.
  Ei tuo peli huonolta näytä 5vs5, alivoima peli takkuaa. Maalipaikkoja oli riittävästi, ja laukaukset voitettiin selvästi.
   
 2. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Flames pelasi kokonaisuutena yhden kauden parhaista peleistään ja tuloksena ansaittu voitto Capseista. Joukkue oli heti alusta asti mukana hyvällä liikkeellä ja kaikki ketjut onnistuivat luomaan maalipaikkoja. Nyt ei kiekkoa ylivoimaa lukuunottamatta siirrelty liikaa, vaan sitä toimitettiin ahkerasti maalille ja tuloksena oli hyviä ohjureita ja tilanteita. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin ja toki vastustajallakin oli omat paikkansa, mutta ilman linjatuomarin apua olisivat kuitenkin jääneet nollille. Hamonic pääsi pelaamaan alivoimalla isommassa roolissa ja se ainakin tuntui toimivan paremmin. Gaudreau pelasi taas hienon pelin ja nousi liigan pistepörssissä jo jaetulle neljännelle sijalle. Heitettiin myös näyttävällä painiheitolla jään pintaan, mutta ei tietenkään jäähyn arvoisesti. Kulak pelasi varmaan uransa parhaan pelin ja toivottavasti se tietää vihdoinkin vähemmän pelejä Bartille. Pitää myös mainita Ferland, joka oli ihan liekeissä. 5 laukausta maalia kohti, joka oli eniten kaikista pelaajista. Teki myös maalin ja osui pari kertaa tolppaan. Siihen vielä lisäksi 7 taklausta, niin ei oikein muuta voi enää vaatia. Saa sitten nähdä, että ottaako Jagr palatessaan kuitenkin sen paikan ykkösessä.

  Seuraava matsi sitten Pensiä vastaan vasta to-pe välisenä yönä. Toivottavasti silloin nähdään parempi esitys, kuin viimeksi tuollaisen pidemmän tauon jälkeen.
   
 3. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Joukkueella tuntuu olevan todella isoja vaikeuksia löytää omaa peliään aina noiden pidempien taukojen jälkeen. Onneksi nyt se kesti vain avauserän verran. Pens olisi tosiaan voinut ratkaista ottelun jo ensimmäisessä erässä, mutta Smith oli jälleen loistavalla pelipäällä. Sen jälkeen Flames pääsikin mukaan otteluun ja loppuun asti mentiin aika tasaisissa merkeissä. Kuten näiden joukkueiden kohtaamisissa on ollut tapana, niin taas mentiin jatkoajalle. Siellä sitten eräs 19-vuotias pelaaja vei maailman parasta pelaajaa, kuin pässiä narussa ja petasi Giolle paikan, josta tämä ei erehtynyt. Moni on varmaan asiasta eri mieltä, mutta itse en ainakaan tällä hetkellä vaihtaisi Tkachukia Laineeseen suoralla vaihdolla. Ihan mieletön pelaaja. Jankon ketjun pelaaminen näytti taas hyvältä ja uskon, että on vain ajan kysymys kunnes noita tehojakin alkaa löytyä. Tästä on hyvä jatkaa.
   
 4. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Näiden viimeisten pelien ja voittojen riemua lisää vielä se, että samat joukkueet ovat ensin hakeneet pisteet Edmontonista..
  Erikoisuuksia tämän kauden sarjaohjelmasta kyllä löytyy.
  Joukkueen peli on tosiaan vaikuttanut paremmalta ja alivoima saatiin näköjään korjattua. Edelleen miinuspuolena on bottom 6 hyökkääjien tehot. Ylivoima myös pitäis saada johonki 25 prossaan..
   
 5. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Kokonaisuutena yksi Flamesin kauden surkeimmista esityksistä, joten nuo kaksi pistettä kyllä maistuvat. Smith pelasi Flames-uransa selvästi huonoimman pelinsä. Pari maalia saa ottaa ihan suoraan piikkiinsä ja antoi ihan liikaa vaarallisia ripareita, jotka johtivat myös maaleihin. Hamonic on siis toistaiseksi sivussa ja sen myötä myös pakisto tuntui olevan ihan sekaisin. Isoja virheitä tuli ihan liikaa ja Devils kyllä rankaisi niistä. Jos Bart pelaa vielä seuraavassa matsissa, niin se vähäkin luottamukseni Gulutzanin suhteen on mennyt lopullisesti. Vaikka noita maaleja nyt syntyikin neljä kappaletta, niin kyllä noita paikkoja taas hukattiin oikein urakalla. Pari läpiajoa ja rankkari tuli hukattua ja muutenkin nuo vedot suuntautuivat lähinnä veskarin logoon. YV on puolestaan ollut viimeisessä kymmenessä ottelussa 3/32. Mielestäni voisi edes harkita jotain muutoksia. Onhan tuo vähän erikoista, että joukkueen ykkösylivoimassa pelaa kaksi nelosketjun pelaajaa. Tässä matsissa Ferland tosin pelasi Brouwerin tilalla. Kuten tässäkin matsissa tuli nähtyä, niin Stonella on Flames-pakiston paras lämäri, mutta ei vaan kelpaa ylivoimaan. Brodiella on toki tärkeä rooli siinä suhteessa, että saa aina hakea sitä kiekkoa omasta päästä. Kai sekin nyt pitää sitten viimein todeta, että Bennett on mahdollisesti bust. Pilasi yhden Flamesin yv:n ottamalla taas yhden turhan jäähyn ja jäähyn päätteeksi mokasi myös läpiajon. Kai nyt lopulta tulee tällä kaudella tekemään sen +20 pistettä, mutta ei se vaan riitä yhtään mihinkään. Ehkä vähän turhan negatiivinen tässä tulee usein oltua, mutta tämä joukkue voisi hyvän valmentajan kanssa mennä oikeasti ihan päätyyn saakka.
   
 6. Punainen liekki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  On mukavaa kun joukkue pystyy raapimaan voittoja vaikka peli ei olekaan sillä tasolla millä sen pitäisi olla. Paljon en ole viimeaikoina pelejä pystynyt katsomaan, mutta tyytyväinen täytyy olla. Vaikka erikoistilannepelaaminen on lähes liigan surkeinta sekä yli- että alivoimankin suhteen niin jossain ollaa väkisin onnistuttukin. Maaleja on tehty Flamesia vastaan 'vain' 2.71 per peli, mikä oikeuttaa sijaan 7.

  Hyökkäyspää on kuitenkin iso kysymysmerkki. Erityisesti Bennett vaeltaa varjojen mailla. Pistetili on edelleen avaamatta. Sportsnetillä oli hyvä juttu ko. aiheesta:
  What's wrong with Flames forward Sam Bennett? - Sportsnet.ca

  Sen mitä olen pelejä nähnyt niin ei Bennett huono ole ollut, mutta kuten tuossa jutussa mainitaan niin kiekkovarmuudessa ja jäähyherkkyydessä on isosti töitä mikäli uraansa tuolla tasolla meinaa jatkaa.

  Johnny, Mony ja Tķachuk ovat ihan ok, mutta pelottaa jos joku heistä loukkaantuu niin kuka noita pisteitä sitten tekee?
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2017 klo 21.05
 7. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Laitetaan nyt jälkikäteen muutama sana noista kahdesta edellisestä pelistä. Canucksia vastaan Flames oli pelillisesti mielestäni parempi joukkue, mutta muutamat pahat virheet ja mv-peli ratkaisivat ottelun vieraille. Wings-ottelussa hyökkäyspään pelaaminen toimi hyvin ja tehoja saatiin viimeinkin myös kolmosketjulta. Oman pään pelaaminen taas näytti aika ajoin todella huonolta, mutta Smith onneksi palasi kahden heikomman pelin jälkeen taas tutulle tasolleen. Bennett sai siis vihdoin pistetilinsä avattua, mutta näytti kyllä omaan silmään silti ketjunsa heikoimmalta lenkiltä. Ilmeisesti useat seurat ovat kyselleet miehen perään, kun tuo arvo on tällä hetkellä ihan pohjalukemissa. Juuri sen takia tässä vaiheessa ei olekaan mitään järkeä lähteä treidaamaan kaveria. Kulak-Andersson oli mielestäni Flamesin paras pakkipari tuossa ottelussa, mutta kai Bartkowski on kohta taas pelaavassa kokoonpanossa.

  Gaudreau on toki muutenkin aloittanut kautensa upealla tavalla, mutta on mielestäni nostanut noissa kahdessa edellisessä ottelussa pelinsä ihan uudelle tasolle. Tehot 3+1 ja 11 laukausta kohti maalia, mutta noista paikoista olisi helposti voinut syntyä vaikka 6-7 maalia. Tulee todennäköisesti tekemään tällä kaudella todella kovat tehot, kun sormetkin säilynevät ehjänä noiden uusien sääntöjen takia. Myös Ferland on pelannut viime peleissä erittäin hyvin ja Monahan on myös matkalla kohti uransa selvästi parasta kautta.
   
 8. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Toivottavasti Bennett pääsee vielä vauhtiin.
  Huolta aiheuttaa sekin, että Smith torjuu joka pelissä 30-40 laukausta. Näkisin mieluummin kakkosena jommankumman nuoren, kuin Läckin..
  Mutta harvoin se menee niin, että top6 tekee 3-4 maalia, bottom6 1-2 ja Veska päästää 0-1... Nyt vaikuttaa kuitenki moni asia olevan hyvin. Pari juttua kun korjaantuu, niin hyvä tulee.
   
 9. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Mielenkiintoinen putki Tulossa 12 päivää 6 peliä... Kaikki eri kaupungeissa.
  Oli kyllä tärkeä saada Bennettille onnistuminen ennen vieraspelejä.
  Smith loppujen lopuksi reissas joukkueen kanssa, Mutta Läck alottaa maalissa ja Gillies avaa luukkua. Jotenki on luotto siihen, että joukkueen tekeminen kokonaisuudessaan on niin hyvää, 6-8 pistettä on otettavissa ilman Smithiäkin.
  Smith on day-to-day ylävartalovamma.

  E: Rittich->
  Gillies
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2017 klo 18.43
 10. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Jos tuo Blues-matsi oli yksi joukkueen kauden parhaista esityksistä, niin samaa ei todellakaan voi sanoa Wings-pelistä. Brodie ja Hamonic pelasivat ihan käsittämättömän huonon ottelun. Läck ei juuri saanut apuja joukkueelta, mutta olihan tuo esitys todella surkea. Alivoima oli myös niin surkeaa, että nyt se on virallisesti koko liigan heikointa. Sentään jotain hyvääkin eli Gaudreau pelasi taas vahvan ottelun ja oli yksi harvoja pelaajia, jotka oikeasti halusivat voittaa ottelun. On nyt matkalla kohti 118 pistettä. Tahti varmaan tulee vähän laskemaan, mutta ilman loukkaantumisia 100 pistettä on ihan mahdollista.

  Joukkueen kannalta olisi hyvin suotavaa, että Smith ei olisi kauaa sivussa, koska Läck ei nähdyn perusteella vaikuta voittavalta maalivahdilta.
   
 11. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Näköjään joukkueenjohto reagoikin nopeasti tuohon tilanteeseen.. Läckin olis voinu laittaa mieluummin farmiin.. Onkohan muilla joukkueilla sama ongelma, että koko porukan itseluottamus on tolppien välistä kiinni? Montreal?
  Vegasista kannattaa kysyä neuvoa siihen miten kakkos, kolmos ja nelosmaalivahdilla voidaan vielä voittaa... :)
  On tuo silti aika rankka tilanne, jos Smithiä ei pystytä lepuuttaan.

  E: ennakoivan tekstinsyötön typot
   
 12. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Mielestäni jo se vitonen oli liikaa siitä Tkachukin hipaisusta ja nyt tuli sitten vielä ottelun verran pelikieltoa. Ei se itse teko, vaan nimi selässä ja muiden pelaajien reagointi siihen tekoon. Olisikohan myös Howard saanut pelikieltoa siitä todella törkeästä Tkachukin keihästämisestä, jos se olisi johtanut isompaan nujakkaan? Maassa makaavan pelaajan hakkaaminen on kuitenkin sääntöjen mukaan sallittua? No, näillä taas mennään.
   
 13. Pontus Toikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  C of RED
  Parros ei tiedä oliko se keihästys vai huitaisu, videolla puhutaan huitaisusta, mutta jäähy tuli keihästämisestä.
  Ihan puhdasta neuvostoliittoa, rikollinen on löytynyt mutta rikos on vielä keksimättä.

  Ihmettelen suuresti ettei Manta saa maassamakaavan hakkaamisesta mitään rangaistusta. Olisi Matthewn pitänyt alkaa vaan lyömään ja jos olisi kaatunut niin jatkanut vaan. Se on ilmeisesti urheilijamaista käytöstä.
   
 14. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Käsittämättömän paska ja naurettava tuomio. Kuten edellä sanottiin, nimi selässä ratkaisi. Manthasta oli selvempi klippi tullut vielä tuosta nujakasta, josta käy ilmi, että 5-10 sek murjoo Hamonicia surutta, kun tämä makaa selällään. Hienosti meni.
   
 15. LemMy Jäsen

  Hmm ihan noin jyrkästi en tuota pelikieltoa tuomitsisi. Mielestäni siinä vaiheessa, kun pelaaja on jo kaukalon ulkopuolella on hän täysin koskematon.

  Teko ei tosiaankan ollut millään tavalla törkeä, mutta varmasti Tkachuk tiesi mikä tuosta on todennäköisesti seurauksena.

  Itse olen sitä mieltä, että täysin oikea tuomio.
   
 16. Kopke1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Flames, Fc Bayern
  Kyllähän tuo tekona osoitti kunnioituksen puutetta. Siis Tkachukin mailalla kopautus.
  Itseä närästää enemmän, että Hamonicin hakkaamisesta(linjuri oli koko ajan selässä yrittämässä estää) ei tullu mitään Manthalle. Miten olis ollu, jos hakattavana olis ollukkin esim. Joku Seabrook, Toronton Reilly tai vaikka Olli Määttä.
  Onkos Detroit-ikoni Shanahan vielä kurinpidossa..?
   
 17. #_6 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
  Lainaus:
  Pitäis edes vastata, mutta ei ole ollut enää kolmeen ja puoleen vuoteen. Seuraatko NHL:ää muutenkin kuin 235:sta?
   
 18. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Niin myös Hamonicin olisi pitänyt olla täysin koskematon siinä vaiheessa, kun ei enää pystynyt puolustamaan itseään. Pelikieltoja kyllä jaettiin runsaasti siitä, kun pelaaja otti muutaman askeleen väärään suuntaan ja toinen pelaaja hipaisi tätä mailalla. Koko tapahtuman ainoa pelaajan terveyden vaarantanut tilanne kuitenkin jäi täysin noteeraamatta. Videon perusteella on aika vaikea tietää, että reagoiko Witkowski juuri tuohon mailan käyttöön vai puheisiin. Ainakin tuon Kulakin pudotuksen jälkeen lämpeni kunnolla Hamonicin puheisiin. Olisiko Tkachuk saanut tuosta pelikieltoa, jos Witkowski olisi vaan kiltisti kävellyt pukuhuoneeseen? Ainakin sitä olisi ollut hyvin vaikea perustella. Jos pelikieltoon riittää se, että pelaaja ärsyttää vastapuolen pelaajia ja faneja, niin Tkachuk ei pelaisi koskaan kahta matsia putkeen.

  Ainakaan itseäni ei tuo yhden ottelun pelikielto olisi haitannut mitenkään, jos myös Mantha olisi saanut saman verran. Se ei olisi merkinnyt kummallekaan joukkueelle juuri mitään, mutta olisi kuitenkin ollut tasapuolista.
   
 19. LemMy Jäsen

  Lainaus:

  Ei siinä ymmärrän täysin tämänkin näkemyksen.

  Tilanne nyt vain sattui olemaan sellainen että flames oli ottamassa pahaa peppuraiskausta ja Tkachuk ja muut olivat turhautuneita js koittivat sitä turhautumista johonkin purkaa.

  Mantha ja Hamonic ottivat kuitenkin ihan "rehellisen" tappelun joka on NHLn puolesta periaatteessa hyväksyttyä, mutta yleensä pelaajat kunnioittavat toisiaan sen verran että eivät anna tuommoista selkäsaunaa kun päälle pääsevät.

  Ilman tuota Tkachukin kopautusta koko tilannetta ei olisi tullut ja mielestäni Witkowskin rangaistus on kohtuuttoman kova. Vaikka täällä maineesta ja nimen perusteella annetuista pelikielloista huudellaan niin epäilen, että jos tuo kopauttaja olisi ollut Witkowski ja kaukaloon palannut Tkachuk niin rangaistukset olisi olleet suotuisammat Flamesin kannalta.
   
 20. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Katsottiin sitten kyllä ihan eri ottelua. Wings oli tosiaan jo muutenkin voittamassa ottelua, kunnes Witkowski päätti herätellä joukkuetta ja halusi ottaa sellaista matsia, jonka tulee voittamaan 100-0. Olisi toki voinut valita vielä helpomman vastuksen eli Gaudreaun, mutta herrasmiehenä tyytyi Kulakiin. Selvä voitto ei sitten kuitenkaan riittänyt, vaan halusi iskeä Kulakin paljaan pään jäähän, mutta valitettavasti tuomarit ehtivät väliin. Tuo tapahtuma oli nimenomaan syynä kaikkeen siihen mitä sen jälkeen tapahtui.

  Lainaus:
  Aina toki voi epäillä, mutta jos säännöissä mainitaan, että tuo kentälle paluu tarkoittaa automaattisesti kymmenen ottelun pelikieltoa, niin edes Crosby ei olisi välttynyt siltä.
   
 21. LemMy Jäsen

  Lainaus:
  Nojoo ihan perus kahnauksen aloitus mielestäni. Kaksi miestä jäävät ns yhteen ja hermot palaa. Eikä Kulak nyt mikään pieni mies ole itsekään.

  Joo ei parasta toimintaa Witkowskilta tuossakaan, mutta alkuperäinen pointtini oli se että mitenkä Tkachukin teko olisi muka pitänyt katsoa läpi sormien.

  Tuohon jäälle paluusta jaetusta pelikiellosta, niin joo okei jos se on automaattinen niin oikein toimittu.

  Off-topicina mainittakoon, että epäilen jos Crosby olisi ollut tuossa että 10 peliä olisi napsahtanut ;)


  Witkowski teki väärin, Tkachuk teki väärin ja Mantha teki väärin. Pointtini oli, että tuo yksi peli nyt ei todellakaan mikään vääryys ollut.
   
 22. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Tuossa näytti olevan taustalla Kulakin ja Boothin mitätön vääntö ja Witkowski halusi jostain syystä kostaa sen. Itse epäilen, että syy oli tyhjä Wings-katsomo.

  Lainaus:
  On toki saanut ihan vapaasti silpoa sormia ja kasseja, mutta eipä tuossa olisi ollut mitään tulkinnanvaraa.


  Lainaus:
  Eli loppujen lopuksi oltiin kuitenkin samaa mieltä. Mantha ei vaan kuitenkaan saanut mitään.
   
 23. LemMy Jäsen

  Lainaus:
  Juuri tämä. Niinkuin monta kertaa sanoin, että Tkachuk tuon ansaitsi. Ehkä myös Mantha olisi sen pelin ansainnut mutta sen jälkeen liikuttaisiin harmaalla alueella, että minkälaisesta murjomisesta kuuluu pelikielto ja mistä ei. Jos Hamonic olisi loukkaantunut pelikielto olisi tullut 100% varmasti.
   
 24. Calgaryn Liekit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Lainaus:
  Eli ei oltukaan samaa mieltä. Mielestäsi Tkachuk ansaitsi tuon pelikiellon, mutta jos Witkowski olisi vain kävellyt koppiin, niin mikä olisi ollut syy? Jos Witkowski olisikin päättänyt tapella tuomarien kanssa, niin olisiko Tkachuk ansainnut pidemmän pelikiellon? Hamonicin kohdalla taas oli sitten kyse vain siitä, että onko pelaaja sivussa seuraavasta ottelusta ja itse teolla ei ole mitään merkitystä?
   
 25. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Tarvitsisi tuo oman pään pelaaminen ja av saada kuntoon. Yv:tä ei sen sijaan tällä kertaa tartte haukkua, kun mr. Monahan painoi hatullisen ylivoimalla. Gaudreau siellä jälleen kerran oli pelin paras pelaaja, ihan jäätävää menoa kyllä jenkiltä. Olisi periaatteessa voinut tulla jo varsinaisella peliajalla voitto, kun Jankowski ja Bennett rysäyttivät kolmannessa erässä rimat mieheen, mutta kyllä tämäkin kelpaa.

  Jatkoaikoja on kyllä aina kiva katsoa Flames-lasien läpi. :)