Calgary Flames (1.) – Dallas Stars (WC1.), Pacific 1. kierros

  • 21 213
  • 129

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Noniin, avataanpas tämäkin ketju. Saadaan varmasti ihan hyvin keskustelua aikaiseksi, kun palstalla taitaa tuo Starsin kausiketju olla kerännyt kaikista joukkueista eniten viestejä tällä kaudella. Flamesin langan puolella on ollut vähän rauhallisempaa, mutta eiköhän C of Rediin ole ihan kohtuullisesti tässä väännössä edustettuna. Tämä pari ratkesi kaikista matchupeista ihan viimeisten joukossa, kun vielä viimeisellä runkosarjakierroksella näytti siltä, että Stars päätyisi Denveriin ja vastaavasti Flames Tennesseen Music Cityyn, mutta kuten tälläkin palstalla jo todettiin, Olympiakulta-Säteri löi luukut kiinni, ja ilman Sarosta tahinut Predators otti lopulta kuokkaan.

Näin Flames-lasien läpi tilannetta tarkasteltuna tuntuu vähän oudoltakin, että Calgary lähtee tähän pariin aika selkeänäkin suosikkina, sillä kaikki varmasti tietää, millaista taaperrusta Flamesin playoff-saldo on viimeiseltä reilulta vuosikymmeneltä ollut. Vielä kun juurikin Starsia vastaan tiputtiin pari vuotta sitten lauluun näistä karkeloista, ja Stars paineli miltei päätyyn asti. Mutta jonkin verran on asioita tapahtunut parissa vuodessa. Siinä missä Flames on ottanut askeleita oikeaan suuntaan ah niin mahtavan Darryl Sutterin johdolla, on koko Stars-fanikunta tuskaillut toisen vanhan liiton äijän, Rick Bownessin tekemisiä. Ilmeisesti jopa playoffien ulkopuolelle jäämistä toivottiin salaa, jotta Bones saataisiin sieltä pihalle, vaikkakin itse uskon, että keskimäärin playoff-kiekko maistuu Dallas-kannattajillekin, vaikkei päävalmentajan pallilla killuva ukko fanien suosiosta nauti.

Edellisestä kappaleesta tullaankin siihen, miksi Flames on otteluparissa suosikki. Sutterin alaisuudessa Calgary onnistui pelaamaan runkosarjan läpi varsin laadukasta kiekkoa, ja vaikka Sutterin tuntien uumoiltiinkin, että puolustus edellä lähdetään pelistä toiseen tappelemaan voitoista, niin Flames on pystynyt olemaan laadukas joukkue myös kiekollisessa mielessä. Suurin kunnia menee tietenkin Flamesin ykkösvitjalle, joka pelasi runkosarjan läpi todellisen pommikauden. Koko vitja Gaudreau-Lindholm-Tkachuk paukutti yli 40 maalia, ja varsinkin "Johnny Hockey" johti tätä orkesteria kapellimestarin tontilta. Nämä otteet toki lämmittävät todella paljon, ja ainakin tässä kohtaa sitä vain odottaa ja toivoo, että sekä Gaudreau, että Tkachuk saadaan kiinnitettyä myös tuleville kausille, mutta jottei mennä liikaa asioiden edelle, niin näiltä kavereilta odotetaan myös niitä kuuluisia playoff-näyttöjä. Gaudreau saa tästä ehkä kaikkein eniten paineita, koska viimeiset parit playoffit ovat olleet odotuksiin nähden hänelle heikkoja. Eli ainakin yksi mielenkiintoinen seurattava asia on, miten tämä ketju suoriutuu pudotuspeleissä. Toisessa vaakakupissa painaa pommikausi ehkäpä koko sarjan parhaana triona 5vs5-pelissä, ja toisessa playoff-menestymättömyys.

Jos Flamesin ykkösketju on suorittanut todella laadukkaasti, niin paljoa ei Starsinkaan ykkösnyrkki kalpene. Robertson-Hintz-Pavelski on myöskin ollut yksi sarjan parhaista hyökkäysketjuista, ja ainakin omaan silmään jonkin verran Starsin pelejä nähneenä diggaan kyllä etenkin Robertsonista, mitään kahdelta muulta tämän ketjun jäseneltä poisottamatta. Tämä on ehkä klisee, mutta on silti mielenkiintoista nähdä, miten hyökkäysketjuja peluutetaan toisiaan vastaan (pelaavatko ykkösnyrkit vastakkain kuinka paljon).

Flames-näkökulmasta tuo edellä mainittu ketju aiheuttaa tietysti eniten pelkoa Dallasin riveistä. Toisaalta uskallan olla jollain tapaa luottavainen, koska Flamesin vastaava ykkösnyrkki on pelannut niin laadukkaasti, ja ehkä vielä enemmän luottoa antaa nuo keskiketjut, joissa Flamesin ainakin pitäisi vetää pidempi korsi. Flamesin middle-sixistä löytynee kiekon pudotessa jäähän ensimmäisen kerran Mangiapane-Backlund -Toffoli sekä Dubé-Järnkrok-Coleman, kun taas Dallas iskee näillä näkymin vitjat Benn-Namestnikov-Seguin & Kiviranta-Faksa-Gurianov. Varsinkin Mangiapane ja Toffoli antavat tulivoimaista taustatukea Flamesille, ja lisäksi pelaajat, kuten Mikael Backlund ja Blake Coleman ovat merkityksellisiä lenkkejä esimerkiksi alivoimapelissä. Starsilla puolestaan tässä sekstetissä löytyy varmaan Radulovin ohella ne tämän kauden isoimmat pettymykset. Varsinkin Benn, Seguin ja Gurianov ovat sellaisia nimiä, joiden pitää tehdä tasonnosto, jotta Stars voisi tapella jatkoonpääsystä tässä parissa. Uskon, että siinä missä Stars-fanit tulevat sarjan alkaessa vittuuntumaan ainakin Tkachukin ja Colemanin kaltaisiin äijiin, niin yhtä paljon taitaa meikäläisiä ruveta kyrpimään ainakin Bennin ja Faksan kaltaiset karheammat kaverit, jotka osaavat kaikenlaisia metkuja. Jos vielä tarkastellaan nelosketjuja, niin Flamesin osalta kolmas ketju muodostunee Milan Lucicista ja Trevor Lewisista + joko Brett Ritchiestä, Adam Ruzickasta tai Ryan Carpenterista. Noista pelureista Lewisilla on vastuutehtävänsä Sutterin luottomiehenä myös alivoimalla, siinä missä muut kaverit pelaavat oikeastaan kokonaan ilman erikoistilannevastuuta. Starsilla nelonen näyttäisi olevan tällä hetkellä muodossa Raffl-Glendening-Radulov, josta ymmärtääkseni Radulov vetää tietysti ylivoimassa, ja Raffl-Glendening -akseli puolestaan alivoimaa.

Mielestäni yksi osasyy Flamesin tasaisen laadukkaaseen runkosarjaan löytyy pakistosta, ja siitä, ettei alakertaan ole kohdistunut pahoja loukkaantumisia oikeastaan ollenkaan. Sellaista selkeää yksittäistä liideriä Flamesin pakistosta on vaikea kaivaa, mutta varsinkin pakkipari Hanifin-Andersson on ollut läpi kauden tasaisen hyvä. Tämä duo on myös vähän vastustajasta riippuen pelannut joko ykkös- tai kakkosylivoimaa, sekä myös av-vastuuta toki kärkiparille annetaan paljolti. Alivoimapelaamisessa Flamesin go-to -pakkipari on kuitenkin Tanev-Gudbranson, jotka ovat yhteispelillään olleet alivoimissa paljon vartijoina. Varsinkin Gudbransonin hieno kausi on iso yllätys, enkä usko, että tässä vaiheessa rupeaa tuosta enää sen ihmeemmin notkahtamaan. Myös Kylington on ollut positiivinen yllätys, ja kuusikon täydentää ilkeä ja mojovia pommeja jakeleva Zadorov, jonka oman pään sekoilut ovat vähentyneet kauden edetessä. Flamesilta en usko, että pakistossa tulee rotaatiota yhtään ilman loukkaantumisia, sen verran sementoidut pakkiparit nuo ovat olleet.

Starsin alakertaan jos tekee vielä vastaavanlaisen katsauksen, niin tämän sarjan paras pakki lienee siellä, eli HeiskasMiro tietenkin. Uskoisin, että tulee kellottamaan aika isoja minuutteja, koska on yksinkertaisesti yhtä tärkeä pakki Starsille kuin mitä heidän ykkösnyrkkinsä on hyökkäyspelaamisesta puhuttaessa. Kiekollinen vastuu jakautuu pitkälti Heiskasen sekä treidihuhuissakin välillä olleen Klingbergin välillä, joka on ilmeisesti syönyt valtaosan ykkösylivoimavastuusta. Mielenkiintoista on myös nähdä, miltä Klingbergin tekeminen kentällä näyttää, koska ilmeisesti jotain alavartalovamman tynkää siellä on ollut. Oman pään osaamista tuo sitten trio Suter-Lindell-Hakanpää, ja sen verran vähän Starsia seuranneena en sitten osaa sanoa, onko se Hanley vai Harley, joka täyttää viimeisen rosteripaikan? Joka tapauksessa itse uskon, että ainakin Starsin kotipeleissä, kun Dallasilla on viimeinen vaihto-oikeus, niin siellä koitetaan laittaa mahdollisimman usein Suter-Heiskanen -pakkiparia jäälle Flamesin ykkösvitjaa vastaan. Pakistosta jos nyt vielä jotain kommentoi vertailun kautta, niin Flamesin pakisto on nähdäkseni jonkin verran tasalaatuisempi, mutta Miro voi olla isokin difference maker, jos saa pistettyä vielä yhtä isomman pykälän silmään.

Ja maalivahdeista jos jotain vielä kommentoi, niin Markström pelasi Flamesin maalilla erittäin hyvän kauden, mutta myös Jake Oettinger on ollut kova, enkä tästä antaisi suuntaan tai toiseen mitään varsinaista etua, vaikkakin Markströmiä näistä varmaan yleisellä tasolla kovempana nimenä pidetään. Olen kuitenkin sen verran vakuuttunut Oettingerinkin otteista, ettei tämän vertailun pitäisi hirveästi neulaa heilauttaa. Lähtökohtaisesti voisi kuvitella, että Oettinger joutuu vähän kovemman tulituksen kohteeksi, mutta nähtäväksi jää.

Flames jyrää miltei kaikissa statsikategorioissa Starsiin nähden aika selvästikin, mutta en odota tästä todellakaan mitään suvereenia voittokulkua. Stars on ailahdellut kauden aikana todella paljon, joten jos ailahtelu vähenee ja saavat miltei joka matsiin lyötyä sitä parempaa versiota Stars-kiekosta esille, niin uskoisin, että hikinen sarja on luvassa. Materiaalia jos tässä puhtaasti lähtee tuijottamaan, niin omasta mielestäni Starsilla on vielä lunastamatonta potentiaalia siihen nähden, mitä se runkosarjassa esitti. Runkosarjan kaikki keskinäiset ottelut olivat tiukkoja vääntöjä, joista Flames onnistui voittamaan kaksi ja Stars yhden jatkoajalla.

Loppuun vielä ennuste: uskon ja myös toivon, että näemme erittäin fyysisen ja viihdyttävän sarjan, jossa molempien joukkueiden kärkiketjut ja -pelaajat mitataan toden teolla. Pakkohan se on siihen luottaa, että Flames tästä jatkoon menee tyyliin lukemin 4-2, koska Flamesin TOP9-hyökkääjäosasto on Starsin vastaavaa laadukkaampi, ja koska Flames on paremmin valmennettu joukkue. Sen pitäisi riittää, että ykkösketjujen taistosta saadaan tasapeli aikaiseksi. Jos tästä heti lauluun lähdetään, niin menee kyllä pettymyksenä vielä korkeammalle pallille kuin nämä aiemmat playoff runit.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
Uskon, että Flames on nyt valmiimpi kohtaamaan Starsin kuin silloin pari vuotta sitten. Pelaajat ovat vanhempia, joukkue on yhtenäisempi ja rosterissa on Colemanin, Toffolin ja Järnkrokin kaltaisia syvyyspelaajia, jotka ovat parhaimmillaan pudotuspeleissä. Lisäksi kannattaa muistaa, että silloin pelattiin tyhjien katsomoiden edessä, mikä osaltaan selitti Flamesin nihkeää pelaamista. Punainen yleisömeri kun on ollut yleensä se kantava voima joukkueelle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pelaajat ovat vanhempia, joukkue on yhtenäisempi ja rosterissa on Colemanin, Toffolin ja Järnkrokin kaltaisia syvyyspelaajia, jotka ovat parhaimmillaan pudotuspeleissä.

Tästä vähän osui silmään nuo Toffoli ja Järnkrok pelaajina, jotka olisivat parhaimmillaan playoffeissa? Toffoli on toki välillä pelannut varsin hyvin playoffeissa, mutta kyllä hän on oikeastaan vielä paremmin pelannut runkosarjassa. Ja vielä enemmän tuo korostuu Järnkrokin osalta, joka ei ole oikeastaan koskaan päässyt lentoon playoffeissa. Runkosarjassa Järnkrok iskee melko tasaisesti sitä 15 maalia, mutta playoffeissa 63 matsiin verkko on heilunut 3 kertaa.

Blake Coleman sitten onkin tosiaan varsinainen playoff-pelaaja. Itse olin vähän pettynyt Colemanin otteisiin runkosarjassa, mutta uskallan väittää, että hän syttyy ihan eri tavalla taas playoffeissa. Colemanilla on vyöllä kaksi pitkää kevättä Tampassa hyvin tehoin ja hän onkin tuota pistemääräänsä onnistunut playoffeissa nostamaan. Jos itse nostaisin toisen mielenkiintoisen playoffs-pelaajan niin odotan näkeväni nälkäisen Milan Lucicin kentällä.

Dallasin osalta mielenkiinto kohdistuu nuoreen kaksikkoon Hintz-Robertson. Siinä kun Pavelski varmaankin pitää tasonsa niin mainitulta kaksikolta vaaditaan ihmeitä, jotta Dallas voisi haastaa Calgaryä. Pientä tukea varmaan tulee vielä Seguin-Benn akselilta, mutta muuten tuo hyökkäys on pitkälti ykkösketjun varassa.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Pidän tätä sarjaa etukäteen Flamesin näytöksenä, mutta saapa nähdä. Jostain syystä olen tätä vuonna nähnyt Flamesilla sellaista otetta mitä aikaisemmat vuodet eivät ole povanneet, vaikka olisivat runkosarjan hyvin vetäneetkin.

Starsin hyökkäyksessä on potentiaalia. Se vaatisi kuitenkin Benn-Seguin parilta napsun parempaa peliä kuin runkosarjassa, sekä esimerkiksi Guryanovin maaleja ja Radulovilta reipasta tason nostoa.

Flames on joukkue, joka voi nousta pelin kahden viimeisen minuutin aikana tasoihin parin maalin takaa, joten Starsin puolustukselta kysytään johtaessakin melko paljon. Varsinkin vieraissa, jossa pitäisi se yksi peli ainakin voittaa.

Maalivahdit ovat mielestäni aika tasavahvoja. Toki Markström pelannut unelmakauden ja nollapeljeä tullut varmaan kymmenkunta, mutta Oettinger on kyllä kova luu myös.

Jännä nähdä onko ennakkoajatukseni ihan väärät. En pane pahakseni Starsin voittoa tästä, koska suomalaiset. Mutta fiilistelen myös ajatuksella kanadalaisesta SC-voitosta melkein 30 vuoden jälkeen ja Flamesilla on kyllä potentiaalia olla tuo.

edit: typoja
 

M10

Jäsen
Kaiken A ja O tässä sarjassa on se, miten Starsin puolustus ja maalivahtipeli kestää Calgaryn dynaamisen ja supervaarallisen hyökkäyksen puristuksessa ottelusta toiseen. Dallasilta on turha odottaa yli 3 maalia per ottelu, tässäkin ketjussa mainittujen faktojen vuoksi.

Stars on aika hyvä erikoistilanne-joukkue, mikä auttaa pleijareissa. Alivoima on keskivertoa vahvempaa ja ylivoima yllättävän hyvä. Pleijareissa kuitenkin tuomarilinja on sallivampi ja pilli on enemmän taskussa. Se, miten tasakentällisin pärjätään esim. Gaudreaun ketjua vastaan, on suuressa roolissa. Johnny Hockey taisi tehdä about 90 pistettä tasakentällisin runkosarjassa, joten good luck Starsin puolustus.

Sen silti sanon, että jos jollain joukkueela niin Dallasilla on kykyä "tappaa" peli ja pitää vastustajat poissa ykkössektorilta. Joukkueessa on todella paljon vahvaa kahden suunnan veteraaniosaamista, joten ei Flameskaan ihan sunnuntaikävelyllä Starsin ylitse tule menemään.

Ensimmäisistä kahdesta vierasottelusta Dallasin olisi tärkeä ryöstää yksi voitto. Muuten takamatka on aivan liian suuri.

Tämän sarjan ennakkosuhteet on omissa silmissä Flamesille 70-30. Molemmilla joukkueilla on huikeat ykkösketjut, mutta Starsilla valtavasti suurempi pudotus ykköskentän jälkeen versus Flamesin vastaava.

Fyysisyyttäkin tullaan näkemään tässä sarjassa. Dallasilla Benn, Faksa, Hakanpää, Lindell ja Raffl pystyvät parhaiten tähän.

Hieno taistelupari tulee olemaan paljon toisiaan vastaan pelaavat Heiskanen ja Gaudreau. Oman mausteensa soppaan tuo Tkachuk, jolta voi odottaa ihan mitä vain. Jamie Benn seuraa häntä tarkkaan...
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Aika moni tuntuu pitävän Flamesia selvänä suosikkina ja menevän helposti jatkoon tästä parista. Itse kuitenkin odotan tasaista sarjaa ja en olisi yhtään yllättynyt, jos sarjaa pelattaisiin täydet seitsemän matsia.

Flamesin kannalta olisi tietysti hyvä juttu jos tuomareiden pillit eivät soisi yhtä herkästi, kuin runkosarjassa. Ainakin tuntui siltä, että joukkueen av-pelaaminen yski pahasti runkosarjan loppupuolella. Sen lisäksi kauteen mahtui useita yksittäisiä pelejä, joissa maalinteko tuntui olevan todella vaikeaa. Nuo kaksi osa-aluetta ovat mielestäni Flamesin osalta ne kaksi suurinta uhkatekijää.

Jos nyt vielä nostaisi esiin muutaman Flames-pelaajan, joiden otteita kannattaa seurata:

Olisi vähättelyä todeta, että Gaudreau pelasi ihan mielettömän runkosarjan. Gaudreau+pudotuspelit on kuitenkin vielä tässä vaiheessa iso kysymysmerkki.

Colemanin runkosarja oli pettymys ja kauteen mahtui todella monia pelejä, joissa oli oikeastaan täysin näkymätön pelaaja. Näissä peleissä pitäisi sitten nähdä jotain ihan eri meininkiä.

Dube nosti tasoaan mitä pidemmälle kausi eteni ja oli runkosarjan loppupuolella yksi joukkueen parhaista pelaajista. En olisi yhtään yllättynyt, jos tekisi tässä sarjassa isoja maaleja.

Zadorov oli jo tietysti runkosarjassa fyysinen pelaaja, mutta nyt pitäisi sitten nähdä vieläkin kovempaa peliä. Samalla boksissa pitäisi istua vähemmän. Onnistuuko se?

Lucic. Ei varmaan tarvitse perustella sen tarkemmin.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
1-0. Moket hyviä, kuten oli aavisteltavissa.

Tuli katsottua kokonaan vain viimeinen erä, joten vaikea arvioida kummankaan joukkueen peliä. Eihän tuo Starsin kiri mitään aivan läheltä piti tilanteita sisältänyt, mutta oli siinä omat mahdollisuutensa.

Mitä mieltä muuten tuosta Heiskasen lyömästä pitkästä kiekosta lopussa? Jotenkin oli mielestäni siinä rajalla ja tuntuu, että tuon verran katsotaan sormien läpi kyllä usein.
 

rpeez

Jäsen
Mitä mieltä muuten tuosta Heiskasen lyömästä pitkästä kiekosta lopussa? Jotenkin oli mielestäni siinä rajalla ja tuntuu, että tuon verran katsotaan sormien läpi kyllä usein.
Kutakuinkin samaa mieltä. Heiskanen kyllä vähän ennakoi tulevaa taklausta liikaa, eikä ihme, sillä häntä moukaroitiin taklauksilla aika paljon mitä itse näin. Tuollaisissa pikkuasioissa se sitten lopulta näkyy merkittävinä käänteinä.

Hyvä veto Flamesilta panna kova paine isoja minuutteja pelaavaan Heiskaseen, kun Klingberg ulkona.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Mitä mieltä muuten tuosta Heiskasen lyömästä pitkästä kiekosta lopussa? Jotenkin oli mielestäni siinä rajalla ja tuntuu, että tuon verran katsotaan sormien läpi kyllä usein.

Vihellettävissä, mutta eise Starsin pyristely tuohon kaatunut.

****

Starsilla oli ottelun alussa vetelät housussa ja Dallas olikin ensinmäisen erän täysin Flamesin jaloissa. Ensinmäisen erän lopun poika painit saivat tapettua Calgaryn momentumia ja Dallas pääsi peliin mukaan, vaikka mitään äärettömän vaarallista Stars ei saanut Markströmin maalille luotua muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Calgary puolusti omassa päädyssä maalinedustansa todella hyvin, niin kuin Sutterin joukkueet ovat tupanneet aina tekemään. Mitään ei saada siellä ilmaiseksi. Tulevissa peleissä toivon, että Starsilla löytyy kiimaa ja rohkeutta mennä irtokiekoille ja näin ollen saada irtokiekoista limppua maaliin.

Flamesin alivoima oli hyvää, vaikkakin Stars teki alivoiman pelaamisesta helppoa alueelle päästyään kiekollinen kaverin ainoastaan liikkuessa ja loppujen neljän seistessä paikallaan.

Calgaryn kova ja aktiivinen karvauspeli oli Dallasin pakeille myrkkyä varsinkin ottelun ensinmäisessä erässä. Näin ollen Stars päätyyn pääsi syntymään todella pitkiä pyörityksiä.

Täytyy vielä sanoa, että ilman Oettingeria peli olisi voinut olla ensinmäisessä erässä jo 3/4-0 Calgarylle. Vaikka loppupeli oli hieman tasaisempi, niin sanon silti, että Calgary meni täysin ansaitusti sarjassa 1-0 johtoon.

Ps. Sytyin kyllä Calgaryn Lucic-Lewis-Ritchie kolmikolle. Painoivat koko pelin päälle kuin yleinen syyttäjä. Eikä toi Dillon Dubekaan mikään huono poika ole.
 

Bawdy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Dallas Stars, JJK, Happee ja Vimpelin Veto.
Flames kyllä täysin ansaitusti johtoon sarjassa. On kyllä sääli jos Starsin ykkönen ei jossain pelissä saa maalipaikkoja luotua ja tulee vähän ohipeli, niin ei sieltä kyllä löydy ketään muuta joka nostaisi tasoaan. Rafflille iso peukku Tkatchukin hakkaamisesta. Antoi vielä viimeisessä erässä tuolle rotalle kunnon pomminkin.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Vihellettävissä, mutta eise Starsin pyristely tuohon kaatunut.
No miten sen nyt ottaa. Kun peli on 1-0, eikä vaikkapa 4-0, mitä se olisi voinut ilman Oettingerin vahvaa peliä olla (kuten kuvasit), niin kyllä yhden maalin takaa on aina mahdollisuus tulla tasoihin vielä aivan lopuissakin. Kyllähän tuo nyt muutti aivan täysin tuon lopun mahdollisuudet. Ehkä tasoituksen onnistumismahdollisuus oli vaikkapa 10-20% luokkaa, mutta tuo kyllä veti ne aika nollille. Mutta mikäli vihellys oli ihan linjan mukainen, niin eihän siinä sitten mitään sanomista ole ja selkeä virhe siinä tapauksessa Heiskaselta.

Edit: Eikä tällä ole pienintäkään tarkoitusta vähätellä Flamesin voittoa. Olen pitänyt tätä lähtökohtaisesti aivan selvänä sarjana Flamesille ja veikkasinkin tuossa Jatkiksen veikkauksessa 4-1 menevän.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Flamesille ansaittu voitto, mutta paljon jäi vielä parantamisen varaa. Noista isoista riskeistä Flamesin osalta toteutuivat: liikaa jäähyjä, hukatut maalipaikat ja Gaudreau ei edelleenkään vaikuta playoff-pelaajalta. Av-peli kesti tällä kertaa, mutta siitä kuuluu iso kiitos vastustajalle, jonka yv-pelissä ei oikein tuntunut olevan mitään järkeä. Hukattuihin paikkoihin vaikutti taas isosti vastustajan maalivahti, mutta kyllä noista paikoista olisi pitänyt tehdä vähintään 2-3 maalia. Sen lisäksi noissa tappeluissa ei ollut Flamesin kannalta mitään järkeä, kun otetaan huomioon ne pelaajat, jotka vastustajan puolelta lähtivät boksiin/suihkuun. Otetaan nyt lopuksi vielä jotain hyvääkin eli puolustuspeli toimi hyvin ja Markström sai aika helpon nollapelin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ihan hyvin täällä jo tiivistetty ottelu pakettiin. Flames pelasi ihan hyvää maalinestopeliä ensimmäisen erän jälkeen, joskin hyökkäyssuuntaan olisi vähän enemmän toivonut. Starsin yv:n huonous yllätti myös vähän, sillä aika monta turhaa jäähyä kotijoukkuekin otti. Chris Tanev on kyllä Flamesille kullanarvoinen puolustaja, kun möyritään alivoimaa ja johtoa turvataan, mitään muilta pakeilta pois ottamatta.

Tkachuk taisi silti olla pelin näkyvin pelaaja. Painoi heti alkuun pari pommia, jonka kautta Flames vei pelin alkua mielin määrin. Siihen perään ensimmäisestä ylivoimasta avainsyöttö Lindholmille, joka viimeisteli pelin ainokaisen. Ensimmäisen erän päätteeksi painava niitti uudestaan Klingbergiin, jonka seurauksena Rafflin kanssa nyrkkihippasille. Ja vielä lopuksi piti kiekkoa loistavasti Flamesin hyökkäyspäässä, kun kellossa oli vajaa 30 sek jäljellä. Ihan hyvä esitys siis häneltä, ja varmaan jonkin verran on Tkachukillakin hampaankolossa parin vuoden takaisesta ottelusarjasta, joka jäi hänen osaltaan tyngäksi aivotärähdyksen takia. Ykkösketjultakin tarvitaan toki vielä enemmän hyökkäyspään tehoja, mutta #19:n osalta ainakin hyvä alku ottelusarjalle.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Starsin peli koheni, kun Klinger hommasi itsensä pihalle.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ensi yönä sitten seuraava, ja eiköhän molemmat jengit pitkälti samoilla koostumuksilla myös jatka. Calgaryn puolelta sellainen tilastofakta, että Flames on hävinnyt laskutavasta riippuen joko 10 tai 11 Game 2:sta putkeen playoffeissa (eli se "ylimääräinen" on se koronaplayoffien Play In -kierros). Se putki olisi ihan kiva laittaa jo päätökseen. Viimeksi Flames on onnistunut playoff-sarjan kakkospelin voittamaan Sharksia vastaan -04 konferenssifinaaleissa.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
JAKE OETTINGER! Tämä oli ryöstö. Jokatapauksessa Dallasilta parempi peli mitä ensinmäinen taisto. Tänään päästiin jo paikoille ja kertaalleen ohitettiin Markström ja se riitti. Kiitos Otterin huippupelin.
 

M10

Jäsen
Jake Oettinger, jumalauta mikä maalivahti.

Stars on pelannut erinomaista vieraskiekkoa viisi erää kuudesta, todella pahassa paikassa, kovaäänisen kotiyleisön edessä. Pakistolle tästä iso hatun nosto. Isot propsit myös Dallasin grinderiosastolle, mikä on suorittanut kovalla tasolla, niin kun osattiin odottaakin. Tuohon vääntövoimaan ja fiksuun puolustamiseen Starsin homma ei tule kaatumaan. Jos johonkin niin tuohon Bennin ja Seguinin täydelliseen tehottomuuteen. Niin ja Radulovin, en edes muistanut että sekin on rosterissa. Toivon todella, että Benn edes heräisi taklailemaan kun sarja jatkuu Dallasissa.

Seuraavaksi Teksasiin, missä kotiyleisön tuki tulee olemaan todella kova. Varmasti yhtä kovaääninen yleisö, kun Calgaryssa. Aika paljon mukavampi jatkaa siellä sarjaa, kun seuraava peli ei ole pakkovoitto.

Flames on edelleen suosikki menemään tästä jatkoon, mutta nyt tästä tuli sarja.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Se siitä kotiedusta. Kahteen kotipeliin vain yksi tehty maali. Ei ihan riitä. Runkosarjan paras ketju on pudotuspeleissä täysin pihalla. Olisi varmaan ihan hyvä idea yrittää jollakin tavoin vaikeuttaa vastustajan tulikuuman maalivahdin pelaamista. Vaikka ihan vaan sillä, että sinne maalille menisi joku tekemään maskia ja laittamaan ripareita sisään. Jostain syystä näin ei haluta toimia. Loppuun taas jotain hyvääkin eli jäähymäärät pysyivät kurissa, puolustuspeli toimi ja Markström pelasi hyvin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ei ollut Flamesista iskemään tappioasemasta, vaan Stars puolusti tiiviisti, ja vahvaa trappia oli, joka sai Flamesin hyökkäyksiltä vauhtia pois. Oli muuten aika pavelskimainen tuo pelin ratkaissut osuma. Toffolilla on apinaa selässä, eikä Järnkrok myöskään meinaa millään saada sitä ensimmäistä Flames-paidassa aikaan. Järnkrokin heivaisin kyllä tuosta kakkosylivoimasta pois, ja tilalle vaikka Coleman tekemään maalin eteen trafiikkia. Toffoli nyt sentään on päässyt ihan kohtuullisesti paikoille, ja tuo Backlundin ketju oli muutenkin Flamesin parhaimmistoa, eli ykkösketjulta tässä eniten tasonnostoa tarvittaisiin. Etenkin Gaudreaun kehonkieli ja ratkaisut eivät ainakaan viime yönä olleet sitä, mitä tarvittaisiin. Jotenkin näyttää siltä, että se maltti kiekossa pysymiseen ja oivallukset ovat aika vähissä runkosarja-Johnnyyn verrattuna. Antoi aika karmaisevan passin tuossa kolmannen erän loppupuolella, mitä ei runkosarjassa pahemmin nähty. Vielä on hänelläkin aikaa parantaa, ja sitä myös tarvitaan.

Oettinger torjui kyllä hyvin, mutta Flamesin pitäisi saada enemmän miestä maalille sekä irtokiekkoihin, mikä ei Starsin hyvää alakertaa vastaan ole helppoa. Saa nähdä, jatketaanko yhtä vähämaalisia vääntöjä myös Texasissa.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Jake Oettinger.
#firebowness
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: M10

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Yksi peli.
Flames opettelee pudotuspelejä ja sai hyvän oppitunnin. Nähtäväksi jää miten omaa peliä saadaan parannettua seuraavaan peliin.

Tässä on kyllä kaksi joukkuetta, jotka osaa puolustaa johtoaan.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Jake Oettinger, jumalauta mikä maalivahti.

Stars on pelannut erinomaista vieraskiekkoa viisi erää kuudesta, todella pahassa paikassa, kovaäänisen kotiyleisön edessä. Pakistolle tästä iso hatun nosto. Isot propsit myös Dallasin grinderiosastolle, mikä on suorittanut kovalla tasolla, niin kun osattiin odottaakin. Tuohon vääntövoimaan ja fiksuun puolustamiseen Starsin homma ei tule kaatumaan. Jos johonkin niin tuohon Bennin ja Seguinin täydelliseen tehottomuuteen. Niin ja Radulovin, en edes muistanut että sekin on rosterissa. Toivon todella, että Benn edes heräisi taklailemaan kun sarja jatkuu Dallasissa.

Seuraavaksi Teksasiin, missä kotiyleisön tuki tulee olemaan todella kova. Varmasti yhtä kovaääninen yleisö, kun Calgaryssa. Aika paljon mukavampi jatkaa siellä sarjaa, kun seuraava peli ei ole pakkovoitto.

Flames on edelleen suosikki menemään tästä jatkoon, mutta nyt tästä tuli sarja.
Oli uskomaton matsi tämä viimeisin koitos. Jake oli tosiaan aivan huikea ja hyvää suorittamista riitti.
Toisessa erässä varsinkin hienoa peliä molemmilta veskareilta, päästä päähän ja molarit loistivat.

Tsiikasin Jaken maalivahtipeliä niin on kaverilla hyvä pattarikäsi. Pelissä Flames haki taas sille puolelle hanakasti ja pari kertaa todella vaarallisesti, hyvin blokkas kiekot pois.
Ekan pelin mailatorjunta, se oli aikas hieno.

Pakistoa tuli kytättyä myös niin Miro on kyllä huikea jannu. Se kun saa aikaa ettei vastustaja prässää niin se kiekon kiikutus pois omalta alueelta toiseen on hienoa katseltavaa. Osaa poika luistella, todella taitava.
Ei enää niin yltiöpäisiä nousuja kun jokunen kausi sitten, varmempaa laadukasta pelaamista.

Klingberg taas sortui helmasyntiin eli kikkaileen (muutaman kerran omalla alueella)mutta onneksi ei nyt napsahtanut.

Lindell kohautti taasen, välillä tekee hyvin yllättäviä ratkaisuja. Kaksi Flamesia vastassa niin harhautti molemmat ja pääsi vetämään. Ei oo eka kerta kun Esa haistaa vaikka läpiajon tai tekee vastaavaa muuta yllättävää.

Hanley pelas mun mielestä yhden parhaista peleistään Starsissa.

Kapteenista sen verran että kyllähän se taklailee ja se onkin sen paras ase. Tosin sai maistaa omaa lääkettä kun elävä panssarivaunu (Lucic) veti järkyttävän pommin siihen, ei täysin osunut kohdalle.

Seguin oli lähellä maalia, ylärimaan tais kilahtaa.. ettei partyboy aivan ulkona ollut.

Hel*etin fyysistä peliä, Flames on todella kova joukkue ja tulee varmasti päälle vielä kovempaa jatkossa.
Mustelmia ja ruhjeita piisaa.

Pitäisi tapahtua ihme jos Stars menisi parista jatkoon, kuten M10 myös kirjoitti
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Etelävaltiolaista kusipääkiekkoa, offense will take care of itself. Jake hoitaa loput. Ei tartte Starsin hävetä yhtään noita esityksiä. Ei sen tarvitse kaunista olla. Faksa, Glendening ja Raffl näyttävät jo ihan jääkiekkoilijoilta. Klingerkin pelasi hyvän matsin vaihteeksi. Benniltä odottaisin hiukan enemmän tutinaa ja tötinää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös