Mainos

Buffalo-wings

  • 153 446
  • 360

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Ketjun avausviestistä löytyy linkkien takaa ohjeita. Itse harkitsen rasvakeittimen hankkimista, koska joku aiemmin ketjussa manasi uunissa lillutetut wingsit syvimpään helvettiin.

Kyllä itse sain uunissa tehden wingsit melko onnistuneiksi. Ne pitää olla niitä pakastettuja, marinoimattomia, ja esikypsennettyjä. Kotona tehdyiksi onnistuneita. Eivät silti voita siipipaikkojen siipiä, mutta ovat ne hyviä.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä itse sain uunissa tehden wingsit melko onnistuneiksi. Ne pitää olla niitä pakastettuja, marinoimattomia, ja esikypsennettyjä. Kotona tehdyiksi onnistuneita. Eivät silti voita siipipaikkojen siipiä, mutta ovat ne hyviä.

Miksi ihmeessä ne pitäisi olla pakastettuja ja esikypsennettyjä? Minä ainakin ostan siipeni tuoreena Stockmannin Herkusta tai kauppahallista. Rasvakeitin olisi siipien valmistuksessa erinomainen apuväline, mutta uunissakin saa loistavan lopputuloksen.

Ensimmäiseksi yleensä marinoin siivet Texas Petessä tai muussa hyväksi havaitussa kastikkeessa. Sitten laitan siivet uuniin. Aluksi parikymmentä minuuttia reilussa 200 asteessa. Sitten otetaan pelti pois uunista ja siipien sekaan laitetaan reilusti voinokareita. Sekoitellaan hyvin ja laitetaan pelti takaisin uuniin. Annetaan kypsyä vielä suunnilleen samassa lämpötilassa varmaankin lähes vartin verran. Lopuksi laitetaan peltiä hieman ylemmäksi ja uuniin lisää lämpöä.

Sitten vielä aurajuustodippi valmiiksi ja Texas Peteä siipien päälle. Tarvittaessa Texas Peteä on hyvä laimentaa kattilassa sulatetun voin kanssa.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oletteko koskaan ajatelleet, miksi pitäisi syödä teurasjätettä? Ja ylipäätään ns.kanaa, siis broileria. Onhan tarjolla ihan ruokaakin! Kyllä ihan on.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Onkos kenelläkään tietoa, että mistä näitä marinoimattomia wingsejä löytäisi Jyväskylästä? Suurena wingsien ystävänä olisi kiva joskus tehdä ihan kotitekoisesti omat wingsit ja tehdä itse kastike. Paikallisista marketeista en itse ainakaan ole osannut näitä löytää. Tukustahan noita saisi kyllä, mutta mielummin ostaisin pienemmän satsin marketista, mikäli niitä vain jossain on.

Gringos Locosissa wingsejä on tullut usein syötyä ja ovat kyllä hemmetin hyviä! Tulisihan se kuitenkin huomattavasti halvemmaksi, kun itse vääntäisi omat wingsit kuin käydä usein ravintoloissa syömässä tätä herkkua...

edit. Alamummolle kiitos nopeasta vastauksesta! Pitääkin kysellä, jos tilaaminen onnistuisi, ellei niitä missään valmiina ole saatavilla.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Miksi et pyytäisi kauppaasi tilaamaan niitä sinulle? Jokainen kauppa, missä on kunnon lihatiski ottaa kyllä tilauksia vastaan tai sitten lihatiski ei ole kunnollinen.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Kertokaapas missä Stadi-Espoo-linjalla saa kunnon wingsejä? Onko Henry´s Pubin setit mistään kotoisin?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tulee vähän myöhässä kun tallentimelta tuon pelin katsoin, joten en ole ketjun muitakaan viestejekään ehtinyt lukea.

Olihan ottelu dominoiva esitys Wingseiltä. Ensimmäisessä maalissa Hudler hienosti karvasi kiekon ja vaikka Zetterbergin laukaus hieman Buffalo-pakin mailasta suuntaa muuttikin, niin oli hieno osoitus ruotsalaisen liikkeestä ja pelinlukukyvystä.

Toisen maali oli mielestäni yksi kauden hienoimpia. Datsyukin poikkikentän rystysyöttö omalta siniseltä Franzenille Buffalon siniselle tuskin onnistuisi muilta kuin maailman minun mielestäni parhaalta:
http://www.youtube.com/watch?v=lohQarUawcE

Lidströmin 3-0 puolitoista minuuttia myöhemmin oikeastaan jo katkaisi Buffalon selkärangan ja Wingsin viimeiset pari maalia olivat lähinnä kosmetiikkaa. Neljännes Datsyuk riisti taas kerran Buffalo-pakin kiekosta ja passasi Bertuzzille maalille, joka pienen kiemuran saattelemana laittoi mustan pömpeliin. Helm teki Wingsien viimeinen Zetan poikkisyötöstä, mutta ei siinä Buffalon miehetkään tuntuneet ihan parastaan antavan.

Howard oli Wingseillä loistava, mutta en Buffaloltakaan Milleriä liikaa syyttäisi viidestä takaiskusta huolimatta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tulee vähän myöhässä kun tallentimelta tuon pelin katsoin, joten en ole ketjun muitakaan viestejekään ehtinyt lukea.

Ei se haittaa kun aikaisemmat viestit käsittelevät aivan ketjuun kuulumatonta asiaa. Jotain ihme siipiä ja kastikkeita.

Kastikkeista tuli mieleen, että kandee ostaa kaupasta Frank´s Buffalo Wings-soosia. Hakkaa Texas Peten ainakin omien makunystyröiden mukaan.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Eikös se olisi sama jos dippailisi sormia kastikkeeseen ja imeskelisi niitä? Luuta ja nahkaa helvetillisellä kilohinnalla

Ei se haittaa kun aikaisemmat viestit käsittelevät aivan ketjuun kuulumatonta asiaa. Jotain ihme siipiä ja kastikkeita.

Kastikkeista tuli mieleen, että kandee ostaa kaupasta Frank´s Buffalo Wings-soosia. Hakkaa Texas Peten ainakin omien makunystyröiden mukaan.

Nyt joutuu toteamaan että tuli hieman puskista ettei googlettamalla tuota tuotetta tullut ekana vastaan Poppamiehen sivut :D
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oletteko koskaan ajatelleet, miksi pitäisi syödä teurasjätettä? Ja ylipäätään ns.kanaa, siis broileria. Onhan tarjolla ihan ruokaakin! Kyllä ihan on.

Eihän se olisi kenenkään etu, jos täysin syömäkelpoisia osia heitettäisiin roskiin. Kyllä täältä maapallolta loppuisi äkkiä ruoka, jos kaikki söisivät vain fileeosia naudasta. Broilerihan on oikein hyvin jalostettu kana. Kasvaa nopeasti teurasikäiseksi, sisältää paljon proteiinia ja suhteellisen vähän rasvaa. Ei aina sieltä eettisimmästä päästä, mutta onhan se välttämätön eläin etenkin meille länsimaalaisille.

Kastikkeista tuli mieleen, että kandee ostaa kaupasta Frank´s Buffalo Wings-soosia. Hakkaa Texas Peten ainakin omien makunystyröiden mukaan.

Kerran satuin tuota ostamaan. Ihan hyvää, mutta pidemmän päälle pidän enemmän Texas Petestä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Oletteko koskaan ajatelleet, miksi pitäisi syödä teurasjätettä?

No tätähän me ihmiset paljon harrastamme jos syömme vaikkapa perus grillimakkaraa. Juhannuksena moni heittää viinan kyllästämään masuun sellaista settiä ettei mitään rajaa. Tai jos syö vaikkapa maksamakkaraa niin siellä sitä jätettä vasta onkin.

Vastauksena siis...parempi ettei mieti vaan heittää sapuskaa sinne ääntä kohti kunnes on kylläinen.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kaikki liha on teurasjätettä.

Ja Henry'sin siivet ovat tamperelaisittain katsottuna autenttisia. Hiukan pieniä ja kuivaksi paistettuja. Mutta ei muuten mitään tyylirikkoa. Siipiin erikoistunutta paikkaa odotellessa.
 

PinQ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos sitä muutama sananen myös näistä "pöllönjaloista".
Muutaman vuoden tein kaupasta ostettuja perushornetteja uunissa. Kunnes vierailin ensimmäisen kerran siipiravintolassa. Siihen jäi hornetit :D Pirulaiset kun ovat vaan niin perkeleen kalliita, (vaikka treella siipiravintoloita riittää) näin viisaammaksi ostaa rasvakeittimen ja kokeilla itse. Prismasta sellaisen hankin, hintaa tuli huikeat 45€. Maksoi itsensä takaisin hyvinkin pian :D
Joten niille jotka miettivät uunin ja keittimen välillä, jälkimmäinen on ehdoton valinta ainakin omasta mielestäni. 7 minuuttia 175 asteessa ja avot. Kehuvat meikäläisen siipiä jopa siipiravintoloiden tuotteita paremmiksi. Että näin.

Niin ja siis ilman texas-peteä en siipiin koske. Ja sitähän saa melkein jokaisesta paremmin varustellusta kaupasta, ainakin Tampereen alueella.

ps. Just lähti viimeiset 14kpl pakkasesta, tukkureissu edessä siis :P
 

toothfairy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni uunissa ei tule oikeanlaisia wingsejä vaan ne on uppopaistettava. Olen tähän asti tehnyt wingsit vaan heittämällä öljyä tarpeeksi kattilaan ja kuumentanut wingsejä kiehuvassa öljyssä n. 8 minuuttia. Hyvää on tullut. Kuitenkin mielessä on että rasvakeittimellä tuo voisi olla hieman mielekkäämpää hommaa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Uuni on ihan ok korvike, mutta ei tosiaankaan vedä vertoja uppopaistetuille. Unohdin mainita, että jos tekee kaksi pellillistä kiertoilmauunissa, peltien paikat kannattaa vaihtaa paiston puolivälissä, siinä vartin kohdalla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään väsäilin wingsejä tyylliin "kastike säveltäen".

Kaupasta hain marinoituja Liekkisiipiä, jotka siivilässä huuhtelin puhtaiksi marinadista. Sitten kuivasin ne talouspaperin päällä hyvin. Siivet asettelin uunivuokaan ja alkoi kastikkeen valmistus.

Loraus rypsiöljyä, juoksevaa hunajaa, Poppamiehen savunagaa, omenaviinietikkaa ja Blairin Deat Rain Chipotlejauhetta. Näistä se soosi syntyi ja tulikin saakelin hyvää settiä. Valelin siivet kevyesti tällä ja uuniin 220 asteeseen.

Sitten lisukkeiden kimppuun. Aurajuustomurua kermaviiliin ja kotimaista tomaattia ja kurkkua dipattaviksi paloiksi. Nää jääkaappiin. 20 minuutin kuluttua siivet pois uunista ja lautaselle (syvä ja laaja vakiovuoka, josta näitä yleensä nautin). Kastiketta tuunasin reilulla pallolla margariinia ja mikron kautta loput kastikkeesta siiville. Sitten vielä siipisetti "vetäytymään" jäähtyvään uuniin.

Kokonaisuus toimi pirun hyvin vaikka mulla rasvakeitinkin olisi...ei vaan nyt jaksanut alkaa tuolla säätämään. On se vaan herkullista purtavaa ja pitänee nyt illalla käydä uudelleen kaupassa muutaman euron ostoksilla kun ei noista vaan saa tarpeekseen.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kaupasta hain marinoituja Liekkisiipiä, jotka siivilässä huuhtelin puhtaiksi marinadista. Sitten kuivasin ne talouspaperin päällä hyvin. Siivet asettelin uunivuokaan ja alkoi kastikkeen valmistus.

Loraus rypsiöljyä, juoksevaa hunajaa, Poppamiehen savunagaa, omenaviinietikkaa ja Blairin Deat Rain Chipotlejauhetta. Näistä se soosi syntyi ja tulikin saakelin hyvää settiä. Valelin siivet kevyesti tällä ja uuniin 220 asteeseen.
Kiitos vinkistä. Meillä onkin siivet odottaneet pari päivää jääkaapissa, kun Stockalta löytyi marinoimattomia valmiiksi paketoituna. Mietin juuri eilen, mitä niille tekisi ennen uuniin laittoa. Sovelsin sitten tuota hieman ja liemi vaikuttaa aika soveliaalta tuohon tarkoitukseen. Dipattaessa mennään vielä kahdella eri valmissoosilla, mutta ehkä tuota voisi jalostaa myös dippaamiseen, jos oma resepti on onnistunut. Käytin siis liemeen öljyä, valkoviinietikkaa, hunajaa ja Poppamiehen chipotle-tahnaa. Sopivasti tulisen makeaa siitä tuli, mikä oli tarkoituskin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Niin ja siis ilman texas-peteä en siipiin koske. Ja sitähän saa melkein jokaisesta paremmin varustellusta kaupasta, ainakin Tampereen alueella.

TP on samanlaista bulkkikamaa kuin vaikkapa Tabasco. Suomalaiset siipiravintolat ovat ylpeitä Texas Petestä ja vieläpä mainostavat tuota. Tosin tuon kyllä ymmärtää sillä wingsit ovat meillä vielä niin uusi juttu ettei paremmista sooseista ole tietoa. Parastahan olisi tietenkin jokaisen siipiravintolan kehittämä oma nimikkokastike, joista niitä eroja syntyisi. Tämä kulttuuri on meillä vielä niin lapsen kengissä ettei tällaista ole päässyt tapahtumaan...

...vai onko? Kuulin huhun, että pääsiäsen jälkeen tulee myyntiin Siipiweikkojen oma soosi kauppojen hyllyille joka räjäyttää makupankin kyseisten soosien kohdalla.
 

HokiHero

Jäsen
Onko porukalla kokemuksia siipikastikkeista jotka ovat erityisen maistuvia tai sitten pettymyksiä? Texas Petestä olisi mukava ottaa vaihtelua. Olen itse menossa Tampereen sticky winngersiin syömään ja kastikevalikoima on suht laaja, enkä sitä nyt itse ihan hetkessä pääse läpi käymään:

mild
medium
hot
extra hot
honey bbq
parmesan garlic
Buffalo
spicy garlic
smoky buffalo
sweet & spicy
honey mustard
chipotle
Hotter Hot
Redhot
Redhot Medium

Kokemuksia?
 
Suosikkijoukkue
Bruins
smoky buffalo


Kokemuksia?

Tätä olen kyseisessä paikassa maistanut ja oli aivan kamalaa. Tosin voi johtua siitä etten juuri diggaa BBQ-sooseista ja tämähän on juuri sellainen. Ja ainakin meidän pöytään tuotu annos oli niin vuorattu sillä soosilla, että alkoi jo hieman etomaan se kastikkeen määrä.

Muuten paikka on ihan viihtyisä ja ruokakin pääosin erinomaista.
 

ipaz

Jäsen
Tätä olen kyseisessä paikassa maistanut ja oli aivan kamalaa. Tosin voi johtua siitä etten juuri diggaa BBQ-sooseista ja tämähän on juuri sellainen. Ja ainakin meidän pöytään tuotu annos oli niin vuorattu sillä soosilla, että alkoi jo hieman etomaan se kastikkeen määrä.

Muuten paikka on ihan viihtyisä ja ruokakin pääosin erinomaista.

itselläni taasen aivan päinvastainen kokemus ja otan siipeni Sticky Wingersissä nykyään aina Smoky Buffalo-soosilla. Se on todellakin BBQ-pohjainen ja sopivan tuju. Ei enää pelkkää Texas Peteä ipazille. Mutta se tuossa Stickyssä onkin hyvä puoli, että valikoimaa löytyy. Sweet & Spicyä en suosittele siipien kanssa, sillä se on kuin ihan mitä tahansa kaupan Thai Sweet Chili kastiketta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ei enää pelkkää Texas Peteä ipazille. Mutta se tuossa Stickyssä onkin hyvä puoli, että valikoimaa löytyy.

Onkohan tuolla tehty ns omat kastikkeet Texsas Peten perusoosiin...?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös