Tamperehan se on siipien mekka, kuten on kebabienkin - mistä lie johtuu että kaikki hyvä roskaruoka tulee tänne ensimmäisenä.
SpeakEasy
oli pitkään kylän ykköspaikka ja jos hyvin käy niin on sitä nykyäänkin. Ravintolassa vain on sellainen ongelma, että henkilökunnalla ei pysy isompi asiakasmäärä kunnolla hanskassa. Monta kertaa kuulee kuinka kokki hakkaa ruokakelloa valmiin annoksen merkiksi mutta tarjoilijaa ei näy -> asiakas saa iloksensa jäähtyneitä siipiä. Kastike on Texas Pete, mutta lantrausrasva on hiljattain muuttunut - aiemmin SpeakEasyn soosi jäähtyessään kiinteityi tahnamaiseksi, mutta nykyään pysyy juoksevana loppuun asti. Liekö vaihdettu voista juoksevaan margariiniin lantrauksessa? Ennen niin ensiluokkaisten siipien ohella SpeakEasyn vahvuutena on viihtyisä ravintola ja pakkasessa chillatut kolpakot.
Siipien laadukkuudessa ykkönen taitaa tällä hetkellä olla Hook, oli kyseessä sitten IdeaPark tai keskusta. Ravintoloissa tuntuu olevan aina ruuhkaa mutta siitä huolimatta (tai sen ansiosta?) siivet ovat meikäläisen eteen tulleet todella kuumina ja vastapaistettuina, toisin kuin Easyssa. Kastike Texas Pete ja maku identtinen SpeakEasyn kanssa. Miinusta vähemmän viihtyisistä tiloista, mutta toisaalta plussaa menusta jossa on paremmin erilaisia comboja, sekä edullinen party pack.
Sen sijaan Siipiweikot on alkuperäisstatuksensa ansiosta vahvasti ylimainostettu paikka. Paikka on läävä ja palvelu kehnoa. Siipikastike on muuttunut joku vuosi takaperin (tietääkseni toi ennen soosin itse suoraan jenkeistä ja käytti lantrailussakin jotain "kikkoja") ja siinä on hivenen erilainen maku kuin Texas Petessä. Selvästi heikoin kaikilla mittareilla näistä "kolmesta suuresta".
Kotonakin pääsee aika lähelle aitoa siipimeininkiä ja vieläpä varsin helposti. Ravintolat käyttävät esikypsennettyja siipiä (Saarioinen?) joita ei taida perusmarketista löytyä. Kuitenkin esim. Lidlin esikypsennetyt siivet toimivat tähän tarkoitukseen ihan hyvin ja hätätilassa myös Hornetit mutta kuten joku yllä sanoi niin Hornetteja pitää paistaa paaaaljon pidempään kuin ohje käskee. Kaikkein laadukkain ratkaisu on tietty hakea siivet tukusta ja rasvakeitin Lidlistä jolloin ollaankin sitten aivan tasoissa ravintolalaadun kanssa.
Itse siipihän on koko touhussa sivuosassa ja maun antaa kastike. Texas Pete on hyvä peruskastike ja suunnilleen 50/50...60/40 seos voin kanssa antaa ravintolan Medium tason elämyksen. Kastikkeen lantrauksessa on sellainen jännä ominaisuus että lantraus tuo etikan maun selvemmin esiin, kun taas mitä "raaempi" seos niin sitä enemmän tulisuus peittää muut aromit alleen. Medium ei siis välttämättä ole mauttomampi kuin hot.
Kotikäyttöön suosittelen CaJohn'sin kastikkeita, saatavilla mm. Pepper Kingistä ja joistain kotimaisistakin verkkokaupoista:
http://cajohns.com/vmchk/Wing-Sauces/View-all-products.html
Nate Dog sooseista on tullut osteltua Chillin, Kicking ja Extreme makuja ja kaikki ovat herkullisia. Kastikkeet on tarkoitettu käytettäväksi sellaisenaan, mutta voi myös lantrata jos haluaa. Maku on selvästi
erilainen ja paljon monivivahteisempi kuin Texas Petessä, mutta juuri siksi tuo toimii kotikäytössä mielestäni hyvin. Pistää lautaselle vaikka kolmesta eri voimakkuuden pullosta niin joka puraisu on erilainen.