Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 17.05.2017 klo 16.46.

 1. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Täytyy kyllä avautua hieman tästä Sabresin tilanteesta varausten muodossa. Olen pannut merkille sen, että monella joukkueella on todella hyvin tullut sisään uusia nuoria pelaajia, jotka he ovat itse varanneet. Ja tässä otetaan huomioon pikemminkin myöhäsemmät varaukset. En ala luettelemaan erikseen tällaisia "löytöjä", mutta kyllähän se harmittaa ettei olla saatu samanlaisia hedelmiä viime vuosien aikana. Kokoonpanossa kyllä löytyy lukuisia varauksia, mutta näistä ei oikeastaan ole kuin kaksi pelaajaa noussut sille tasolle, mitä olettaa sopi. Nämä pelaajat ovat Eichel ja Ristolainen, eikä oikeastaan Eicheliakaan voida tähän listata, koska oli päivänselvä stara. Muita nykyisessä kokoonpanossa ovat Reinhart, McCabe, Bailey sekä Girgensons. Pommer tähän myös kuuluu, mutta ikänsä puolesta en sitä tähän noteeraa.

  Ristolaisen varaaminen oli lottovoitto aikoinaan ja varaaminen hänet kahdeksantena pidän tätä hyvänä varauksena. 2012 vuonna varattiin Girgensons ja Grigorenko, joista toinen on jo treidattu pois eikä Girgestäkään ole tullut sitä TOP-6 hyökkääjää. Toki mahdollisuuksia ei hänelle hirveästi ole annettu ja osoitti toki yhdellä kaudella pystyvänsä parempaan, mutta konkreettisesti hänen tasonsa on tämä mitä se nykysellään on. Ristolaisen kanssa ykköskierroksella varattiin Zadorov, joka hänkin painui samassa kaupassa Grigon kanssa muualle. 2013 vuonna toki varattiin helmiä myöhemmin, mutta heistä ei kukaan ole päässyt sille viimeiselle stepille. Bailey, Baptiste ja Malone ovat AHL:n miehiä, hiljalleen toki alkaa näkyä Baileynkin otteissa valonpilkahduksia paremmasta päästyään ylös pelaamaan. Silti odotin paljon enemmän. Samana vuonna varattiin JT Compher sekä Petersen ja nämäkin pelaavat jo eri seuroissa. Possler varattiin vasta kuudennella kierroksella ja hänestä OLI tulossa ryöstö, mutta kuinkas kävikään. Kärsinyt loukkaantumisista ja taso on hiipunut.

  Vuotta takaperin 2012 varattiin myös McCabe ja Ullmark, joista toinen on ykkösmaalivahti AHL:ssä ja toinen luutii Sabresin alakerrassa. McCabe on ihan kohtuu hyvä puolustaja, mutta mielestäni hyvin virheherkkä eikä se tuosta tule enää kehittymään. Ullmark haluttiin pitää joukkueessa ja hänestä uskotaan nousevan uusi ykkösvahti, mutta en pitäisi hengitystä tämän kanssa.

  Vuoden 2014 varaustilaisuudesta muodostui pannukakku näin jälkikäteen. Jälkiviisastelu toimii aina, että oltaisiin voitu varata joku muu kuin Reinhart, mutta tuolloin hän oli selvästi paras vaihtoehto sijalta 2. Reinhart ei valitettavasti ole ollut se pelaaja, mitä oltaisiin haluttu. Pisteet ovat keskinkertaiset, mutta pitäisi olla paremmat jos vertaa siihen, koska hänet varattiin. Jos näin sitä pystyy vertailemaan. Kolmas kausi NHL:ssä menossa eikä kehitysaskelia ole tullu mihinkään suuntaan. Ihmettelenkin suuresti mitä siellä ollaan kesällä tehty, kun liike on samankaltainen eikä lihasta ole kroppaan tullut. Reinharttia pyyhitään jäässä aika useaan otteeseen. Pisteitä ei näinä kahtena kautena ole tullut "kuin" reilu 40 ja näistäkin aika moni on syntynyt ylivoimalla. Se mitä Draisaitl tuo uutta ulottuvuutta ja leveyttä Oilersille, ei sitä Reinhart tuo kyllä Sabresille. Reinhart tuntuu vain rivimieheltä muiden joukossa. Kun varauksen muita nimiä katselee, niin näistä esille tulee vain Lemieux sekä Olofsson. Ensiksi mainittu pelaa Jetseissä ja jälkimmäinen SHL:ää. Olofsson puhkesi toki kukkaan viime keväällä Frölundassa. Varauksestakin toki on jo aikaa.

  Vuonna 2015 varattiin Eichelin kanssa Guhle kakkoskierrokselta, josta tullaan kuulemaan vielä. Pelaa tällä hetkellä siis AHL:ää, mutta on hyvin liikkuva puolustaja. Kahtena viime vuonna ollaan varattu ykköskierroksella Nylander ja Mittelstadt. Nylanderista on paha sanoa mitään, mutta on kärsinyt loukkaantumisista "yllättäen". Ei ole peliäkään pelannut tällä kaudella. Mittelstadt vaikuttaa hyvältä haulta, mutta en lähtisi vielä tässä vaiheessa hänestä puhumaan.

  Rehellisesti ottaen voidaan rullata aikaa tuonne vuoteen 2004 ja siitä myöhempään, ollaan onnistuttu varauksissa erinomaisesti ykköskierroksesta lähtien. Siinä välissä Sabresin varaukset ovat olleet parhaimmillaan pelaajat: Armia, Pysyk, Kassian, McNabb, Foligno, Myers, Ennis, Brennan, Enroth, M.Weber, Butler ja Gerbe. Hyvä esimerkki on vuoden 2010 varaustilaisuus, jossa varattiin yhdeksän pelaajaa ja näistä ainoastaan ykköskierroksen varaus on pelannut NHL:ssä, Mark Pysyk. Hänkään ei tietysti enää meillä pelaa.

  Sekin on tosin totta, että kun pelaaja on valmis pelaamaan AHL:ssä, ennen sitä NHL organisaatiolla ei ole muuta mahdollisuutta kuin toivoa, että tästä kaverista on johonkin. Eli hänen tasonsa on riittävä ja on aika ottaa seuraava askel kirkkaita valoja. Sikäli mikäli Sabresilla on ollut hyvin huonoa tuuriakin. Mutta sellaista tajunnanräjäyttävää kehitystä ei ole aikoihin kenelläkään näkynyt, että kesän aikana oltaisiin tehty niin paljon töitä, että se näkyisi tulevalla kaudella. Onhan tämä hyvin surullista.

  Jos edes joku olisi aiemmin ottanut roolia ja noussut odotetulle tasolle, ei varmasti tarvitsisi tehdä turhia kauppoja tai signata vapailta jotain mottipäisillä summilla. Nyt ollaan usein jouduttu siihen tilanteeseen, että maksetaan liikoja ja myöhemmin ostellaan pelaajat ulos, kun näihin rooleihin ei ole sopinut omista ketään. Ollaan lähdetty sitten riskillä ja rahalla liikkeelle.

  Joukkueessa on sitä, mitä menestyvä joukkue tarvitsee. Kaksi huippusentteriä ja loistava ykköspuolustaja. Löytyy nuoruutta, mutta myös kokemusta. Ei silti riittävästi. Liikaa vapaamatkustajia eikä tarpeeksi leveyttä. Kokeneetkin pelaajat eivät ole kovin vikkeliä pelaajia, joita nykypäivänä toivoisi joukkueessa olevan.
   
 2. Marwin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  Kirjoitellaanpa arviolta parin vuoden hiljaiselon jälkeen jotakin Buffalon kausiketjuun.

  Lainaus:
  Tästä olen jokseenkin eri mieltä. Lähinnä tuosta viimeisestä sivulauseesta. En näe mitään syytä, miksi McCabe ei tuosta enää kehittyisi. Mielestäni McCabella on kaikki ominaisuudet hyväksi TOP-4 puolustajaksi - on riittävä liike, pelikäsitys, kiekollinen taito sekä hyvä fysiikka. Tasaisesti hän on mennyt kausi kaudelta eteenpäin, enkä pidä 24-vuotiasta puolustajaa pelaajana, joka ei enää kehittyisi. Täytyy myös muistaa, että valmentajana on nyt entinen huippupuolustaja, joka teki aikaisemmin erinomaista työtä Nashvillen valmennustiimissä nimenomaan puolustajien kanssa. En tietenkään tarkoita, että McCabesta varmuudella kehittyisi tuosta vielä paljon, mutta en näe mitään estettä kehitykselle. Muusta lainaamastani tekstistä olen melko lailla samoilla linjoilla.

  Lainaus:
  Tästä täytyy olla pääosin melko samaa mieltä. Myös omaan silmään näyttää siltä, että Reinhart ei ole sitten tulokaskauden saanut yhtään lihasta lisää ja luistelukin on samanlaista taaperrusta. Välillä oikein ihmettelen, että millä ominaisuuksilla se poika pärjää edes noin hyvin. Peliälyhän on hänen ehdoton vahvuus, jolla hän pystyy paikkaamaan paljon heikkoja ominaisuuksiaan. Toinen hyvä ominaisuus on ehdottomasti maalinedus/maskipelaaminen, ja erityisesti kiekon ohjaaminen ilmasta, jolla hän onkin tehnyt paljon maaleja NHL-urallaan.

  Reinhart on äärimmäisen harvinainen pelaaja siinä mielessä, että en keksi oikein yhtään täysin samankaltaista ja samoilla ominaisuuksilla varustettua pelaaja NHL:stä, joka on kuitenkin pystynyt jo pari kautta pelaamaan ja kokoaamaan ihan hyviä tehopisteitä. Mikael Granlund nyt jossain mielessä, mutta mielestäni Granlundkaan ei ollut koskaan niin surkea luistelija mitä Reinhart on (hymiö). Annetaan kuitenkin Reinhartille krediittiä, onhan hänkin parantanut valtavasti noiden karmaisevien ensmmäisten pelien jälkeen.

  Yleisilme koko joukkueen pelistä on parantunut huomattavasti sysipaskojen ensimmäisen pelien jälkeen. Nuo ensimmäiset matsit olivat niin hirveää kuraa ja sisältivät niin valtavasti kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä, että en muista tuntuiko edes tankkausvuosien aikana koskaan niin pahalta katsoa Buffalon pelaamista. Positiivisia asioita ovat mielestäni ne, että joukkue pystyy ottelusta toiseen luomaan hyviä määriä ja lisäksi vielä laadukkaita maalipaikkoja. Tämä toki perustuu täysin omaan tuntumaan, en ole tilastoja juurikaan katsonut. Hyökkäyksiin lähdöt ja kiekon omista pois pelaaminen on myös parantunut huomattavasti viime otteluissa.

  Joukkueellahan oli jo hyvä draivi päällä, kun heikon Vancouverin pelin jälkeen heti seuraavan päivänä otettiin Bostonista makea päänahka. 4-1 tappiolukemista nousu 5-4 jatkoaikavoitto tuntui harvinaisen hyvältä. Vaikka on Bostoninkin yskähdellyt alkukaudesta, niin olihan tuo silti mahtava venyminen ja tasonnosto. Tämän jälkeen voitettiin niukasti Detroit kotona. Detroit-pelin jälkeen ei taaskaan ollut lepoa tiedossa, vaan suoraan Columbuksen vieraaksi. Neljäs ottelu kuuteen päivään ja toisessa erässä selkäranka katkesi nopeasti, vaikka pitkään oltiin vain maalin päässä ja Buffalo jopa hallitsi ja loi valtavia määriä maalipaikkoja. Bobrovsky oli armottomassa vedossa. 5-1 taisi päättyä lopulta. Lauantain 3-2 kotitappio oli todella harmillinen. Mielestäni erittäin tasapainoinen esitys joukkueelta. Kaiken kaikkiaan toki tasainen ottelu, ja viime minuuttien maalilla Sharks haki historiansa toisen varsinaisen peliajan voiton Buffalosta.

  Paskan alkukauden jälkeen täytyy taas todeta, että rehellinen usko playoff-paikkaan karisi melko olemattomiin. Puolustus kaipaisi erityisesti vahvistusta. Sairastuvalla ovat Falk, Bogosian, Gorges ja Beaulieu. Falk on ilmeisesti ensimmäisenä näistä palaamassa, mutta en jaksa uskoa että hänestä olisi merkittävää upsidea Matt Tennysoniin, joka tuolta pitäisi ensimmäisenä saada pois. Viktor Antipinista pidän kovasti ja hän onkin mielestäni parantanut peliään jatkuvasti, vaikka peliaika on pysynyt hyvin maltillisena. Näen hänessä paljon hyvää, joka mahdollisesti realisoituu myöhemmin. Eihän hän enää mikään nuori lupaus ole, mutta kaikki eväät hyväksi NHL-puolustajaksi ovat jo nyt. Nyt tarvitaan vain lisää pelejä NHL:ssä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2017 klo 18.48
 3. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Mitenkäs Antipin on NHL-vauhdissa pärjännyt? Pisteitä on näköjään saanut tililleen vasta yhden, mutta eihän tuo KHL:ssä pelatessaankaan mikään pistelinko ollut.
   
 4. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Niin kyllähän McCabe on jo nyt TOP-4 puolustaja ainakin tässä joukkueessa ja on siihen kyllä lukittuna. Enkä häntä lähtisi mihinkään vaihtamaan, koska on perus puolustajana hyvä. En itse ole vain nähnyt sellaisia kunnon harppauksia hänellä ja ehkä tuo mainitsemasi tasaisuus kausi kaudelta eteenpäin sopii tähän hyvin. Hänen omaa aluettaan on enemmänkin tuo puolustusalue, missä tulee mielestäni turhia virheitä ja niitä tuli varsinkin viime kaudella. Toivoisin että pääsisi pelaamaan vielä Bogosianin kanssa parina, se tuntui toimivan. Harjoituspeleissä otti roolia hyökkäysalueella, mutta ne ovat jääneet hyvin vähäisiksi runkosarjassa.

  Lainaus:
  Tuossa jo aiemmin sairastuvalle joutui Ristolainen sekä Fedun. Jälkimmäisen odotetaan olevan 6-8 viikkoa poissa. Falk, Gorges ja Beaulieu siellä ovat jälleen luutineet, toki tästä viestistäkin on jo tovi aikaa. Bogosian on käsittääkseni luistellut, mutta tuntuu että hänen kohdallaan tilanne aina vain venyy.

  Hyökkäyksestä ainoa poissaolo on Josefson, kun viime otteluun farmiin pääsivät irti Rodrigues sekä Nylander. Luulen Rodin pääsevän ylös, kunhan saa pelejä alle farmissa. Ihan mielenkiintoinen ketju siellä oli pelannut viime ottelussa, kun näiden kahden viereen oltiin laitettu ylhäältä tiputettu Baptiste. Jotain positiivista saa sentään katsoa/lukea tästä organisaatiosta, kun Rochester Americans on viimeisestä 10 ottelusta voittaneet varsinaisella 7. Noita klippejäkin kun katsoi Nylanderin paluusta, oli hän melkoisessa vireessä. Mutta kyllähän voitoista saa maalivahtejakin kiittää, loukkaantumiset ylhäällä ovat vaikuttaneet tottakai siihen, että ollaan jouduttu naaraamaan puolustajia farmista. Ja näin ollen vaihtuvuus on ollut suuri. Mainittakoot vielä, että C.J Smith on tulokkaiden pistepörssin kolmas ja Guhle tulokaspuolustajien ykkönen. Jos nyt jotain pientä valopilkkua saa hakea farmin puolelta.

  Lainaus:
  @Marwin tuossa jo lyhyesti tiivisti hyvin. Hyvä liike ja sopii pieneen kaukaloon, ehkä vielä totuttelemista nopeisiin ratkasuihin. Tilaa oli kuitenkin enempi KHL:ssä. Totuttautumista myös omaan rooliinsa, sai hyvin paljon KHL:ssä vapauksia hyökkäysalueella, mitä hänen pelejään näin. Maltilliset peliajat tosiaan, keskimäärin 15 minuuttia pelannut, mutta pomppii ajat välillä huomattavasti. Detroittia ja Dallasia vastaan mm. 19 minuuttia peliaikaa. Mielestäni tämä on hyvä, että hänelle annetaan myös välillä paljon vastuuta, mutta ei kiirehditä hänen kanssaan. Kielen kanssa ainakin ongelmia, mikä ei yllätä, sääli ettei ole venäläistä kaveria joukkueessa. Tiedä sitten onko taustatukena joku muu. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvää tekemistä.
   
 5. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Wildia vastaan siellä oltiin jälleen vaihdettu ketjuja vaihteeksi ja nyt pääsee myös Josefson askiin mukaan. Siellä on siis kaikki hyökkääjät mukana ringissä. Saa nähdä kuka sieltä saa lähteä farmiin, kun siellä on 14 pelaajaa. Criscuolo pelannee ensi pelin todennäköisesti kolmosketjussa ja on ollut myös hyvä. Moulson ja Grifftih ovat mitä ilmeisemmin poppareilla ja voi olla että Griffith on se joka tippuu.

  Ristolainen ja Bogosian ovat olleet harjoituksissa ja heidän aikansa lähenee. Rasse oli sanonut olevansa valmis, mutta ei oteta turhia riskejä vielä. Jokohan se Bogokin nähtäisiin kentillä?

  Hieman naurahdin twiitille, jossa joku kommentoi NHL:n twitter sivulla siihen, että samassa lauseessa oli "awesome" sekä "Sabres". No, tälle löytyy selvä syy, sillä Sabres julkaisi heidän Winter Classic paitansa. Onhan nuo nyt sellaiset, jotka pitäisi olla koko ajan käytössä.
  https://twitter.com/BuffaloSabres/status/933350169143316486 (Linkki menee yllättäen Twitteriin)
   
 6. liuzka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, ManUtd
  Nyt kun Ristolainen on takaisin niin laskimpa piruuttani kuinka paljon pisteitä Buffalo on kerännyt keskiarvoisesti niissä 14 pelissä missä RR on ollut mukana vs niissä 9 mistä oli poissa. Lopputuloksena on että Rassen ollessa mukana Buffalo saalistaa pisteitä keskiarvolla 0,86 ja ilman 0,44. Tuo voi tietty johtua vain otteluohjelmasta ja näytteen ollessa noin pieni yksi peli heilauttaa tuota aika paljon, mutta onhan tuossa ihan valtava ero.
   
 7. Tuomio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  Vihdoin on Sabres-leirissä tapahtunut se mitä ainakin itse pitkään odottanut. Matt Moulson siirretty waiversiin.
   
 8. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Tämä olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten, mutta hyvä että asialle tehtiin jotain. 14 ottelua tällä kaudella tuli tilille eikä yhtään pistettä, viime kaudet ovat menneetkin osittain nelosketjussa sekä poppareilla. Eikä Matilla enää asiaa ole NHL:n puolelle, näin voisin väittää. Oikeastaan ei ole mitään osa-aluetta millä hän toisi painoarvoa joukkueelle, kun ei päässyt enää ylivoimallekkaan. Viime kauden hyvä ylivoima takasi hänelle maaleja. Tulivat sitten siihen johtopäätökseen, että hänet lähetettiin Ontario Reignsiin lainalle eikä täten pelaa Amerksissa. Mattihan on Ontariosta kotoisin, joten se vaikutti asiaan vahvasti. Hänen sopimustaanhan on vielä ensi kausi jäljellä, joten eiköhän se osteta ulos.

  Oikeastaan joka otteluun ollaan vaihdeltu kentällisiä eikä sieltä juuri kemioita löydy sen vuoksi. Eikä hirveästi ketjurulettia tarvitse ihmetellä otteiden puolesta, onhan tuo ollut melkoista taapertamista. Sabres saa jälleen kamppailla jämäsijoista eikä Buffalossa edelleenkään tulla näkemään poffeja. Mielenkiintoista onkin nähdä mitä tulee tällä kaudella tapahtumaan treidi rintamalla. JB:llä tuttu pelaaja Penguinsista Scott Wilson hankittiin varausvuoroa vastaan Detroitista ja täytyy jopa myöntää, että ihan kelvollisen debyytin hän pelasi Avseja vastaan. Wilsonista voi hyvin tulla se nelosketjun grinderi.

  Huhujun mukaan ainakin maalivahdit, Reinhart ja Kane olisivat liipaisimella. Kanehan on ollut jo kauankin huhujen kohteena ja hänestähän tulee kauden jälkeen UFA. Jos Kane kykenee jatkamaan tällä tahdilla mitä se on tällä kaudella ollut, hän tulee rikkomaan henkilökohtaisen piste-ennätyksensä ja voisi olla melko hyvää kauppatavaraa. Hänestä kuitenkin olen kahta erimieltä. Hän on soturi jäällä ja tekee duunia pelistä toiseen, mutta kuitenkin sieltä paistaa sellainen fleguilu joukkuepeliin ja ottaa myös turhia jäähyjä. Valitettavasti hän on ainoita pelaajia silti joukkueessa, joka kykenee tekemään maaleja.

  Reinhartin kohdalla ei olla tehty kiirettä sopimuksen kanssa eikä pidäkkään näillä otteilla. Tällä kaudella pisteitä on kertynyt ainoastaan 10 ja häntä ollaan heitelty ykkösen ja nelosketjun välillä. Reinhartilla voi silti olla vaihtoarvoa enkä juuri näe käyttöä Sabresissa, se on vain myönnettävä. Samsonilta on odotettu koko ajan sitä läpimurtoa, muttei sitä ole koskaan tullut eikä kehitystä ole eteenpäin mennyt. Kaksi väliinputoajaa ovat olleet myös Okposo sekä Girgensons, jotka ovat olleet aivan turhia tällä kaudella. Okposo ei tunnu saavan mistään sisään ja tuntuu menevän varjojen mailla. Girge taas joutui istumaan viime ottelun ihan syystä, koska ei ole hetkeen näkynyt sitä taistelijaa, jota se on aiemmin ollut. Pouliot on ollut ihan ok tällä kaudella ja täksi kaudeksi tehty halpa sopimus saattaa näkyä varsin hyvänä ratkasuna treidirintamalla.

  Oikeastaan uudet pelaajat rosterissa ovat olleet varsin hyviä. Fasching, Rodrigues sekä Wilson ovat tulleet näyttämään, että kuuluvat tähän kokoonpanoon. Tuosta kun vielä Fasching kehittyy ja luistelu paranee, hän on oikeasti mielenkiintoinen seurattava. Isokokoinen rightin hyökkääjä, joka ei pelkää mennä maalille.
   
 9. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Kanadan Ontario (josta Moulson on kotoisin) on hieman eri suunnalla kuin tuo Kalifornian Ontario, jossa Kingsin AHL-farmi sijaitsee.

  Ontario (Kalifornia) – Wikipedia
   
 10. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Juttua siirrosta:

  Veteran Forward Matt Moulson Joins Ontario Reign on a loan - LA Kings Insider

  ... He will also be able to quickly make the Left Coast home as he is the brother-in-law is current Kings goaltender Jonathan Quick and frequently spends time in the Los Angeles area in the offseason.
  ... The North York, Ontario, native, who has family living in the Los Angeles area, is a veteran of 650 NHL games over 11 seasons with the Kings (2007-09), ...

  Buffalon kausi (= playoff-haaveet) alkavat olla käytännössä ohi, joten minusta Sabres-organisaatiolta hyvä ja pelaajan huomioonottava veto.
   
 11. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Tämä asia olisi pitänyt tarkistaa kunnolla eikä lyhenteistä mitä oletin sen olevan.

  Tämä kausi alkaa jälleen näyttämään normaalilta taaperrukselta ja Sabres on löytänyt itsensä sieltä häntäpäästä. Sitä on yrittänyt pelejä katsella ja alkukaudesta niitä vielä jaksoikin, mutta kun homma näyttää samalta, niin ei niitä voi tosissaan katsella. Tässä täytyy kiinnittää katseet vain tulevaan ja miettiä jälleen, ketä joukkue olisi treidaamassa pois.

  Uuden johdon myötä ollaan saatu kuitenkin farmi toimimaan paremmin mitä se on viime vuosina ollut. Amerks on konferenssinsa toisena ja taistelee siellä jopa kärkipaikasta tiiviisti. Se kuinka nopeasti tuo kelkka ollaan saatu käännettyä, on tehty kyllä erinomaista työtä. Ollaan saatu hankittua niitä oikeita täsmähankintoja joukkueeseen, jotka tuovat kokemuksellaan avun nuorille ja kun Sabresissa sitä menestystä ei tule, niin saavatpa nauttia ainakin farmin puolella siitä. Murray ei tuntunut välittävän juuri yhtään farmista ja se mikä ero on tällä hetkellä, niin loukkaantumisten korvaajia pyritään heti hankkimaan. Jotta joukkue olisi kilpailukykyinen. Jollain tapaa hieman harmittaa nyt se, että Ullmark ja Guhle on nostettu Sabresiin. Kaverukset ovat pelanneet mainiosti farmissa, joten tietysti paikka on selviö, mutta kun NHL:ssä vain hävitään.

  Myös muuta positiivista organisaatiossa tapahtui U-20:ssä, kun siellä pelasi viisi Sabresin prospektia. Mittelstadt, Nylander, Luukkonen, Budik sekä Davidsson.
  Marcus Davidsson oli hieman yllätys itselleni, että hän edes selvisi tuohon lopulliseen kokoonpanoon turnauksessa. Viime kesänä hänet varattiin toisella kierroksella, ja hän vaikuttaa juuri sellaiselta pätevältä alemman ketjun sentteriltä, joka kykenee pelaamaan alivoimaa ja on hyvä molempiin suuntiin. 3 pistettä hän merkkautti tililleen turnauksessa, pelatessaan aluksi ylimääräisenä hyökkääjänä, mutta onnistuessaan maalinteossa hänet "palkittiin" nelosketjun sentteriksi. En silti usko hänen kohdallaan mitään räjähdysmäistä kehitystä vaan askel askeleelta kohti Amerikkaa.

  Vojtech Budik oli myös hieman kysymysmerkki itselleni, mutta kertooko se sitten nykypäivänä enemmän Tsekin tasosta puolustuksessa, kun hän pelasi kuitenkin ykkösparissa. Kolme vuotta WHL:ssä pelannut Budik ei mikään pisteentekijä ole, mutta 7 peliin, 5 syöttöä turnauksessa on kova suoritus. Hänet ollaan varattu vasta viidennellä kierroksella vuonna 2016. Budikista voidaan saada sellainen varma alemman korin puolustaja, joka on hyvä omassa päässä.

  Alex Nylander tuli kuin tulikin Ruotsin joukkueeseen vahvistukseksi ja odotukset tietysti olivat korkealla. Samanlaiseen lentoon hän ei pisteissä päässyt tänä vuonna, mitä se oli viime vuonna, johtuen ehkä muiden panoksesta tänä vuonna. Mutta mitä peliin tulee, hän on kyllä vaarallinen kiekon kanssa ja tykkää haastaa puolustajia. Kiekottomana sitten taas tuntuu katoavan pelistä eikä varsinkaan omassa päässä ole järin ihmeellinen. Nylanderista tulee vähän Puljujärvi mieleen sillä, että hänen pitää olla röyhkeämpi ja jos mielii NHL:ään, kamppailutilanteissa on oltava kovempi. Matkaa on silti samalle tasolle kuin veljensä, vaikka taidot hänen kohdallaan tiedetään.

  Ukko-Pekka Luukkosesta sai kyllä lukea kaikenlaista ja hänestä oltiin montaa mieltä, ettei taso oikein tahtonut riittää. Mitä nyt hänestä mieleen jäi positiivisesti on se, että mailapeli on hyvällä mallilla eikä pelkää lähteä kiekkoa hakemaan. Hän on myös isokokoinen, joka edesauttaa hänen uraansa tulevaisuudessa. Mutta silti tuntui, että vaikka hänen pitäisi olla hyvä peittämään, joissain tilanteissa teki itsestään pienen. Muutama helppo maalikin meni ja fanit menettivät hänen kohdallaan toivonsa. En kuitenkaan olisi huolissani tässä vaiheessa, kun maalivahdiksi hän on hyvin nuori ja kehitystä tulee joka osa-alueella aivan varmasti. Myös tuo juttu hänestä, kuinka hän saa apua henkilökohtaiseen treeniin Hämeenlinnassa, pelatessaan kuitenkin Lekissä, on homma suunniteltu todella hyvin.

  Casey Mittelstadt oli turnauksen MVP ja voitti myös pistepörssin. Kertoo jo pelkästään siitä, kuinka kovan turnauksen hän pelasi. On kyllä hienoa seurattavaa kiekon kanssa ja pystyi jäällä tekemään mitä häntä huvitti. Olisi voinut pistepottiaan lihottaa enemmänkin, jos ketjukaverit olisivat painaneet kiekkoa paremmalla prosentilla pussiin. Yllättävän hyvä hän on myös kaksinkamppailuissa kulmissa, vaikka odotukset siihen olivat aika pienet johtuen hänen kuntotestistään. Vaikka leuanvedot ovatkin tekniikkalaji, hänen kohdallaan tuota fysiikkaa täytyy kehittää rutkasti, jotta NHL:ssä pärjää. Tämä turnaus on kuitenkin siltä osin aivan erilainen maailma, mitä se on NHL:ssä. Kyllähän tästä saadaan ihan mukava lisä tuonne hyökkäykseen tulevaisuudessa.
   
 12. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Omaan silmään tuo pienempi Nylander näytti ihan paskalta pelaajalta. Jos mahdollista nin jopa huonommalta kuin aikaisempina vuosina. Pehmeä ja menetteli kiekkoja ja tuntui pomppivan lavassakin, tiedä sitten onko itseluottamus alhaalla vai miksi näytti niin surkialta omaan silmään, mutta noilla esityksillä on kyllä todella pitkä matka isoon liigaan..
   
 13. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Sabresin pelejä on ollut jälleen hyvin vaikea katsella, on tuo ollut melkoista vuoristorataa eikä joukkue ole kyennyt esittämään sellaista peliä, mitä olisi voinut odottaa. Viime ottelu Flamesia vastaan oli hyvin kurinalainen, vaikka otettiinkin jäähyjä, mutta tuollaista peliä olisi kiva seurata enemmänkin. Silti Sabres ei pysty pitämään yllä tuollaista peli-ilmettä, mitä se oli viime ottelussa. Hirveästi tästä kaudesta ei jää positiivisia asioita käteen, kun joukkueessa on tällä hetkellä kourallinen pelaajia, jotka ansaitsevat paikkansa ensi kaudellakin tässä joukkueessa. Hyökkääjistä ainoastaan Eichel ja Kane ovat pystyneet pelaamaan tasollaan ja puolustuksesta Rasse sekä Scandella ovat olleet hyviä. Lehner on maalillaan tehnyt kaikkensa eikä hänen päälleen kuraa voi heittää. Botterillilla on aivan älyttömästi tehtävää ensi kautta ajatellen, jos tätä joukkuetta voidaan joskus vakavastikkin ottaa.

  O'Reilly ei ole ollut se pelaaja mitä hän oli viime kaudella, mutta on silti kokonaisvaltaisesti hyvin tärkeä pelaaja tulevaisuutta ajatellen. Mielestäni sellainen röyhkeys on hänen pelistään puuttunut eikä intohimoa tunnu löytyvän. Liike olisi myös mielestäni parempi parantua. Mutta kyllä sieltä kaikki speksit on ollut nähtävissä, mitä häneltä löytyy työkalupakista. Okposo on myös ollut varjojen mailla ja jotenkin se poissaolo on vaikuttanut hänen tekemiseensä sen jälkeen. Viime aikoina ollaan kuitenkin nähty sitä vanhaa Okposoa Eichelin rinnalla ja hän onkin onnistunut Eichelin vierelle mainiosti. Eipä sillä etteikö joku muukin Eichelin vierellä onnistuisi, mutta se työmäärä mitä häneltä ollaan nähty, on palannut tuon muutoksen myötä.

  Pelaajat Pominville, Pouliot, Girgensons, Josefson, Larsson ja Reinhart eivät tuo oikein mitään arvoa tuolle pelille tällä hetkellä ja tuntuvat olevan kaukana siitä, mitä heiltä odotetaan. Reinhartin peli on parantunut toki viime aikoina ja hyvä niin, sillä hänestä ollaan monelta taholta kiinnostuneita. Oma mielipiteeni on tällä hetkellä se, että eiköhän hänen korttinsa olla nähty ainakin Buffalon paidassa. Valitettavasti peli ei ole mennyt eteenpäin. Rodrigues ja Wilson ovat pelaajia joiden haluan nähdä vielä ensi kaudellakin, Rodriguesille toki sopimus jatkuukin halvalla sopimuksella. Wilson on yllättänyt ja on tuonut sitä energiaa, jopa pelikäsityskin on kelvollista luokkaa ja näen hänelle käyttöä alemmissa ketjuissa myös myöhemmin. Viime ottelussa hän pelasikin kakkosessa ja oli varsin hyvä tehdessä myös maalin.

  Puolustuksesta ei oikein huvittaisia sanoa mitään. Scandellan hankinta oli loistava ja ollutkin Rassen kanssa toimiva pari. Bogosian ja Beaulieu eivät pysy ehjänä ja Antipin ei saa edes peliaikaa. Nelson on ollut ihan kelvollinen, mitä on hetken ylhäällä ehtinyt olla.

  Toivon sormet ristissä nyt vain sitä, että nuoret pelaajat ottavat askelia eteenpäin, jotta voidaan tuoda heitä ylös ensi kaudeksi. Vaikka Amerksilla on mennyt todella hyvin, sieltä ei ole noussut esille nuorista oikeastaan kuin CJ Smith, Guhle sekä Ullmark. Baptisten, Baileyn, Nylanderin, Faschingin ja Malonen on otettava askel ylöspäin. On ollut myös ilo huomata SHL:ssä pelaavia prospekteja: Asplundia, Davidssonia sekä Olofssonia. Olofsson on jaetulla kärkipaikalla maalipörssissä, Asplund on pistepörssissä sijalla 23 sekä Davidsson on pelannut odotuksia nähden paremmin.

  ****

  Vaikuttaa siltä, että Kanesta on eniten kiinnostunut Blues, Canes sekä Flames. Pyyntihinta on silti varsin korkea, jos meinaa JB saada neljä eri palasta tuossa treidissä. Sopimus kuitenkin Kanella loppuu, joten en nyt usko mihinkään mahtipontiseen. Olisi silti varsin hyvä haku joltain poffeihin menevälle joukkueelle.
   
 14. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kolme viimeistä peliä mennyt todella hyvin ja vain yksi päästetty maali. Tuntunut jotenkin, että joukkue puolustaa paljon paremmin viisikkona eikä vastustaja pääse parhaimmille sektoreille. Lehner on pitänyt sitten huolen siitä, ettei ne kiekot ole sisään menneet kahdessa viime ottelussa. Vaikea sanoa, mitä joukkueen sisällä on tehty oikein tuon Stars pelin jälkeen, mikä otettiin huolella turpaan. Mutta tällaista peliä olisi suonut jo paljon aiemmin Sabresilta. Mitä tulee puolustukseen Nelson ja Antipin ovat olleet selvä upgrade Beaulieuhun sekä Bogosianiin. Valitettavaa on vain se, että näillä jälkimmäisillä kavereilla jatkunee sopimukset vielä ensi kaudenkin, Bogolla jopa vielä kaksi kauttakin. Antipin ja Nelson ovat molemmat 25 -vuotiaita ja heillä sopimus päättynee tähän kauteen. Antipinin tilanne on ollut kyllä hyvin erikoinen, pelannut reilu 20 ottelua, mutta on silti plussan puolella. Sekin tietysti vaikuttaa, että pelaa helppoja minuutteja, mutta mistä on johtunut se ettei hän ole enempää pelejä päässyt pelaamaan? Paljon ollut puhetta fanien keskuudessa siitä, että on Housleyn koirankopissa, mutta pelaa silti hyvin varmasti ja liikuttaa kiekkoa. Sopii muutenkin Housleyn pelityyliin. Toivottavasti häntä ei päästetä pois. Nelson on osoittanut kykyjään selvästi ja hänelle kuuluu diili tehdä, taistelee helposti ensi kauden rosteripaikoista.

  Scandella - Ristolainen
  McCabe - Antipin
  Falk - Nelson

  Näillä ollaan menty jokunen peli, kun kaksi puolustajaa on lasaretissa. Mielenkiintoista onkin nähdä, mikä on JB:n ratkaisu, varsinkin kun Guhle ottaa oman spottinsa ensi kauden joukkueesta. Dahlinista en uskalla mitään miettiä tässä vaiheessa ja se on sitten kesän asioita.

  Girgensons - Eichel - Okposo
  Wilson - O'Reilly - Reinhart
  Kane - Larsson - Pominville
  Pouliot - Rodrigues - Baptiste

  Näillä on menty sitten hyökkäyksen osalta. Kaksi ensimmäistä ketjua on toiminut hyvin ja kemioita on löydetty. Silti näissä kahdessa viimeisessä ketjussa on mielestäni rukattavaa. Kane ja Pominville omistaa joukkueen huonoimmat peliälyt ja pelaavat vielä samassa ketjussa Larssonin kanssa, joka ei ole mikään pelinrakentaja tyypiltään. Voiko enempää vihkoon mennä ketju? Varsin huvittavan näköistä tuo heidän pelaaminen, niin näennäistä kulmissa pyörimistä ja laukomista laput silmillä. Pommer on tainnut laukoa viimeisimmät laukauksensa joko siniseltä ja keskialueelta. Ongelma on tietysti se, että Josefson ei pysy kunnossa ja Nolanista ei ole sen enempää hyötyä kiekollisena, joten pitäisi vain muuttaa hieman paikkoja. Tietysti kun tuo deadline lähestyy, niin paletti menee sekaisin varmasti.

  Vielä olisi vajaat puolet kärvisteltävänä, helppoa ei ole.
   
 15. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Eletään oikeastaan Buffalo fanin parhaimpia hetkiä kaudesta eli aika kun jännitetään, kuka lähtee. Monta nimeä on tullut esiin, mm. Lehner, Kane, Gorges, Pouliot ja Reinhart ovat olleet huhuissa jo jonkun tovin. Botterillilla on kyllä kova paikka edessä mitä meinaa Reinhartin kanssa. Olisiko mahdollinen silta sopimus paikallaan tähän kohtaan, koska elon merkkejä on näkynyt paremmasta. Pitkää sopimusta en silti näillä näytöillä lähtisi tekemään. Lehner on jälleen kunnossa, joten hänenkin kohdallaan on huhuja pyörinyt. Mistä meinataan sitten saada toinen maalivahti loppukaudeksi, jos hän siirtyy muualle? En näe järkevänä ratkaisuna Ullmarkkia nostaa, koska on ollut farmissa yksi tärkeimmistä pelaajista. Kanesta olisi hyvä saada ainakin varausvuoro sekä lupaavampi prospekti. Jos saisi kaivettua vielä mukaan valmista pelaajaa, jota voidaan käyttää loppukausi ylhäällä. Kaikki apu farmissa on tärkeää, jos siellä meinataan mennä pitkälle.

  Ja kyllä vain, Gorgesista on myös huhuja ollut ja kyllähän me varausvuoro hänestä otetaan. Pouliot on ollut tällä kaudella hyvä ja myös halvalla sopimuksella, voisi jopa jollekkin kelvatakkin.

  Mitä tulee sitten otteisiin joukkueessa, niin kyllä sieltä yksilöitä on astunut esiin, varsinkin kun Eichel on pitkään sivussa. Hänenkin kohdallaan olisi vain hyvä, ettei kiirehditä ja on sitten loppukauden sivussa mielummin, kuin otettaisiin riskejä. Bogosian sekä McCabe ovat sivussa myös loppukauden.

  Katsellaan tässä nyt mitä tapahtuu ja voisi raapustella niistä myöhemmin, ja siitä mitä mieltä olen tämän hetken pelaajista jatkoa ajatellen.
   
 16. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kane -case vihdoin viimein ohi ja tämä oli odotettavissa. Hieman pettynyt toki tuosta mitä saatiin takaisin, mutta eipä sitten parempaa ollut tarjolla, joten se otetaan mitä saadaan. Kyllähän tämä tietysti pelillisesti ottaa jälleen takapakkia, kun treidataan valmis maalintekijä varausvuoroihin ja prospektiin. 2019 ykköskierroksen varaus, jos Kane tekee jatkosopimuksen, muuten sieltä heltiää kakkoskierroksen varaus, 2020 neloskierroksen varaus sekä Dan O'Regan.

  Tietysti näistä kiinnostaa eniten tämä O'Regan, joka tosiaan on 24 -vuotias keskushyökkääjä. Päässyt maistelemaan vasta kahden kauden ajan NHL:ää ja AHL:ää ja varsinkin AHL:ssä tullut hyvää jälkeä. Joten tulee olemaan Amerksissa selvä vahvistus ja toivottavasti hänestä olisi iloa myös ylhäällä. O'Reganista tekee mielenkiintoiseksi sen, että hän pelasi NCAA:ssa Bostonin riveissä yhdessä Eichelin sekä Rodriguesin kanssa. Näin ollen organisaatiossa on jo valmiiksi tuttuja pelaajia. Eichel oli joukkuekaveri yhden kauden ja Rodrigues kolmen kauden ajan.

  Valitettavasti muita pelaajia ei saatu treidattua pois, tietysti siinä on sekin hyvä puoli, että näillä päästään menemään loppukausi ilman turhia nostoja alhaalta. Pouliot ei sitten lähtenyt, vaikka on ollut varsin hyvä. Ehkä JB:llä oli liian kova pyynti hänestä. Lehner kyllä teki sen selväksi ettei tule ensi kaudella joukkueessa pelaamaan, pyydettyään treidiä muualle.

  Katseehan tässä kiinnittyy jälleen jo kesän puolelle hiljalleen, mikä tulee olemaan Botterillin suunnitelma. Vapaita pelaajia ensi kesäksi jälleen vapautuu liuta pelaajia Sabresista, suurimman potin vie mukanaan selvästi Gorges, jolle ei käyttöä ole ollut. Pouliot, Nolan, Josefson, Falk, Nelson ja Johnson ovat loput. Näistä ainoastaan Nelson on tehnyt suuren vaikutuksen. Maalivahtitilanne tulee olemaan myös hyvin auki.
   
 17. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Mielenkiintoinen tapaus koskien Justin Baileyta. Hänellä oli yhden ottelun pelikielto AHL:ssä, mutta nostettiin tuossa taannoin ylös pelaamaan pelaajapulan takia. Hän oli siis kykenevä pelaamaan NHL:ssä, muttei AHL:ssä. Nyt sitten kun Amerksilla oli farmissa peli, hänet lähetettiin alas kärsimään pelikielto ja tulee hyvin todennäköisesti ylös takaisin Sabresin kohdatessa Predsit. Vaikka tämä siirto oli viisas Sabresin kannalta, niin tällainen touhu on aika pöyristyttävää. Tähän lisättäkööt vielä se, että Bailey pääsi pelaamaan ylös, vaikka oli pelikiellossa alhaalla. Viisasta, mutta epäreilua joukkuekavereita kohtaan.

  Positiivista oli kyllä se, että Bailey rakensi Amerksissakin toimineen ketjun Rodriguesin sekä Baptisten kanssa. Hyvin nopea ja töitä tekevä ketju olisi kiva nähdä myös seuraavassakin ottelussa. Iskihän Baptiste kuitenkin kaksi maaliakin.

  Eichelin paluulle myös peukku, kiva nähdä vielä hänetkin viimeisissä peleissä. Oli kyllä heti vaarallinen niin kuin yleensä.

  ****

  Victor Olofsson voitti SHL:n maalikuninkuuden 27 maalilla, toivottavasti kaveria oltaisiin ensi kaudeksi naaraamassa Amerikan puolelle. Teki triplaten maaleja viime kauteen nähden, joten melkoinen upgrade. Tietysti ei pidä unohtaa hyviä ketjukavereita. William Borgen voitti NCAA:ssa vuoden puolustava puolustaja palkinnon. Ja juurikin sellaista pelaajaa Sabres tarvitsee kipeästi. Nyt oikeastaan nuorten osalta homma alkaa näyttämään paljon paremmalta, kun aletaan miettimään ensi kautta. Maalivahtiosastolla Ullmark tulee varmasti olemaan toinen maalivahdeista Sabresissa ensi kaudella, on ollut Amerksin tärkein pelaaja. Puolustus alkaa hiljalleen tekemään tuloaan Rassen takana Guhlen, Nelsonin ja Borgenin osalta.

  Hyökkäyksessä mainittujen nimien kanssa Nylander on tehnyt viimeiseen 15 otteluun, 15 pistettä, joten joko nyt hän alkaa olemaan se oma itsensä. Klippien perusteella kyllä kivan näköistä hänen pelaamisensa, mutta hommaa täytyy vain enemmän yksinkertaistaa, enää ei pelata junnuja vastaan. Uskon että näiden pisteidenkin takana hän on muuttanut peliään merkittävästi. C.J Smith teki ensimmäisen hattutemppunsa viime ottelussa ja hän on myös vahva kandidaatti. Mittelstadtin kausi päättyi, mutta vaikka twitterissä hänestä mehustellaan, niin ei ole järkevää edes tuoda häntä. Kolmatta kautta jo SHL:ssä pelaavaa Rasmus Asplundiakaan en pitäisi mahdottomana, että hän hyppäisi ensi kaudeksi rapakon taakse. Varakapteenin rooli Färjestadissa 20 -vuotiaana kertoo sekin jo jotain. Eikä tietysti pisteetkään kahden suunnan sentterille heikot olleet.

  Ehkä tästä vielä hyvä tulee, aika näyttää..
   
 18. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Casey Mittelstadtin ja Will Borgenin kanssa tehtiin kolmivuotiset sopimukset. Mittelstadt tulee pelaamaan seuraavassa ottelussa Wingsejä vastaan ja saa hyvän tontin kakkoskentän sentterinä sekä toisessa ylivoimassa. Borgen tulee pelaamaan Amerksissa ja täten vahvistaa heidän alakertaansa poffeja silmällä pitäen.

  Girgensons-Eichel-Pominville
  Rodrigues-Mittelstadt-Reinhart
  Wilson-O'Reilly-Okposo
  Nolan-Larsson-Baptiste
  Criscuolo

  Guhle-Ristolainen
  Scandella-Nelson
  Beaulieu-Falk
  Gorges-Antipin

  Lehner Johnson Ullmark

  Näin siellä ollaan treenailtu ja aika odotettavissa myös ottelussa. Tällaisella sentterikalustolla olisi kiva lähteä ensi kaudella liikeelle, mutta katsellaan nyt kuinka poika siellä pärjää. Oikeastaan Housley on tehnyt juuri sellaiset kentälliset mitkä on omaan mieleen, vaikka eihän tässä enää panoksia olekkaan. Girge saa näyttää Eichelin vierellä, Mitts saa hyvän spotin kakkosesta ja O'Reilly tukee kolmosessa, jossa pelaa sitten tutut kasvot. Puolustus nelikko on myös sellainen, joka toimii myös. Guhlen pelaaminen Rassen vierellä on toiminut eikä Rassen tarvitse hoitaa kaikkea kiekollista pelaamista. Guhle on kyllä ollut hyvin kypsä noustessaan ylös ja hänen pelaamistaan on ilo seurata.

  Mittelstadtin pelaaminen tietysti kiinnostaa heti faneja ja ainakin jotain ilonaihetta näihin viimeisiin peleihin.
   
 19. Mängimies Jäsen

  Mielenkiintoista, että Mittelstadt haluttiin tuoda jo nyt loppukaudeksi joukkueeseen pelaamaan muutama merkityksetön ottelu ja polttaa siitä hyvästä ensimmäinen kolmesta edullisesta sopimusvuodesta.
   
 20. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Eikös se vaadi sen 9+ peliä että vuosi palaa? Puhveleilla 6 matsia jäljellä.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 22. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Aivan, niin tietysti! Kiitoksia korjauksesta.
   
 23. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kausi loppui, vihdoin.

  Valitettava surunäytelmä oli jälleen tämä kausi, vaikka oli kovemmat odotukset kautta ajatellen. Joukkueessa pelaa vain sellaisia pelaajia, jotka eivät ole enää nykypäivänä kelvollisia suorittamaan sillä tasolla kuin kuuluisi. Hyökkäyksen osalta ei juurikaan moni tullut esille.

  O'Reilly teki uuden ennätyksen aloitusvoitoissa yhdellä kaudella, joka jäi varmaankin ainoaksi ilonaiheeksi. Hänen tapauksessaan on ollut jopa huhuja, että JB kuuntelee tarjouksia hänestä. En oikein tiedä mitä tähän sanoa. O'Reilly on todella hyvä kahden suunnan hyökkääjä ja tekee kyllä duunia molemmissa päissä. Onko sitten liike se, mikä hänessä eniten näkyy? Ei hän nyt mikään hidas ole, mutta räjähtävyyttä ei liikkeessä ole. Itse silti pitäisin hänet joukkueessa. Okposolla näkyi selvästi hänen poissaolonsa tällä kaudella, liike oli verkkaista eikä ollut jäällä oma itsensä. Teki silti kelvolliset pisteet omaan tekemiseensä nähden enkä nyt vielä heittäisi pyyhettä kehään. Uskon, että ensi kaudella nähdään eri Kyle. Eichel oli Eichel ja piti joukkuetta reppuselässä. Voisiko jo ensi kaudella näkyä se C- kirjain rinnassa? Reinhartin kohdalla toivoisin kesällä liikkeeseen parannusta ja massaa. Tätä olen toivonut jo aiemminkin, joten epäilen. Saa nyt nähdä mikä tulee olemaan hänen kohtalonsa sopimuksen myötä ja kun hänestäkin on pyörinyt huhuja liikennihdästä. Evan Rodrigues oli mielestäni Eichelin jälkeen paras hyökkääjä. Jos ei Scott Wilsonille tehdä sopimusta, niin itken itseni uneen. Kaveri on järjetön tekemään töitä. Rooli oli mielestäni liian suuri O'Reillyn vierellä, mutta nelosketjussa olisi 5/5.

  Pominville, Pouliot, Nolan, Larsson, Josefson, Bogosian ja Beaulieu olisi kyllä hyvä kierrättää. Valitettavasti puolilla näistä on vielä sopimuksia ainakin ensi kaudeksi jäljellä, joten mitä tekee JB? Tässä on kuitenkin pelaajia, jotka ovat tehneet suuren vaikutuksen ensi kauden joukkueeseen ja siellä alkaa olemaan näiden surkeiden sopimusten myötä tungosta. Mittelstadt painoi 6 peliin 5 pistettä ja kesän jälkeen varmasti kovemmassa iskussa. Nylander teki Mittsin tapaan ensimmäisen maalinsa NHL:ssä ja näytti kyllä siltä, että voisi olla valmista kauraa kesän jälkeen NHL:ssä. Guhle ja Nelson tekevät vielä puolustuksen sopasta mielenkiintoisen esityksillään, joten pakkohan tässä on jotain isompaa tapahtua. Maalivahtiosastolla Lehner ei voi millään jatkaa ja epäilen myös Johnsoninkaan jatkoa. Maalivahti olisi jostain saatava Ullmarkin tueksi.

  Vaikea tässä on spekuloida mitään, kun on tämä melkoinen soppa. Toivottavasti tulee Dahlin, mutta epäilen tällä tuurilla vahvasti. Boqvist olisi kiva lisä puolustukseen, mutta eiköhän sieltä taas joku hyökkääjä tule..
   
 24. TheKing8Hockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals
  Rasmus Ristolaisen joukkuekaveri avautui poikkeuksellisella tavalla: ”Meille häviäminen on ok” Törmäsin tähän artikkeliin ja tulin ajatelleeksi, että ei sieltä rebuilidista kovin helposti nousta takaisin playoffien pariin. Edmonton, Arizona ja Buffalo etunenässä kyntänyt jo vuosien ajan pohjamudissa (poislukien Edmontonin viime kausi). Ristolaisen tultua liigaan Buffalo on järjestään ollut sarjan hännillä ja tuo kommentti ”- Meille häviäminen on ok” paistaa kyllä joukkueen tekemisestä läpi ja on kyllä mielenkiintoista nähdä milloin tuo ajatusmaailma kytkeytyy joukkueesta pois.
   
 25. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Mitäs mitäs eikö Buffalon fanit ole vielä heränneet upeaan aamuun vai onko Dahlinin juhlinnalta sammuttu?

  Onnea ja menestystä Dahlinin johdosta. Toivottavasti nyt sielläkin lähtee kone kunnolla käyntiin!

  Alkaa olemaan palaset kohdillaan : Eichel, Reinhart, Nylander, Mittelstadt, Ristolainen, Dahlin...