Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 17.05.2017 klo 16.46.

 1. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Osaava GM olisi treidannut tuon pickin alaspäin ja ottanut sitten sen pakin + jonkun toisen pickin.
   
 2. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  En kyllä tässä vaiheessa JB:n osaamista lähtisi tuomitsemaan. JB oli käynyt keskusteluita muutaman GM:n kanssa, mutteivat olleet päässeet järkevään vaihtoehtoon, joten pysyttiin sitten alkuperäisessä suunnitelmassa.

  Lisää Penguinsin organisaatiosta Sabresiin, kun Randy Sexton on palkattu apulaisgm:ksi ja Rochesterin GM:ksi. Bob Mckenzie tästä jo uutisoi varmana, kun sitten taas JB sanoi haastattelussa samana päivänä, että muutaman päivän päästä katsotaan sen tilanne virallisesti. Joka tapauksessa hieno saada osaamista farmiin, ja jospa se Amerksikin alkaisi pitkästä aikaa kukkia. JB on näemmä ottamassa Penguinsista remmiin tuttuja naamoja, mutta siten se homma lähtee helpommin toimimaankin.

  ****

  HarborCenterissä käydään ensi kuussa 8-11 päivä "Development Camp" eli prospektien leiritys. Lähempänä tulee varmaan tarkkaa tietoa siitä, ketä siellä on pelaamassa ja sitten onkin mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat ottaneet niitä oikeita askelia eteenpäin ja tuleeko yllätyksiä.

  Siellä ei monella pelaajalla ole sopimusta, jotka tulevat mitä todennäköisemmin pelaamaan AHL:ssä ensi kaudella. Aika tärkeitä palasia viime kaudelta UFA -statuksella. Grant, Schneider, C.O'Reilly ja Bodie olivat viime kaudella tärkeimpiä pelaajia ja saa nähdä halutaanko nähdä enemmän muutoksia vai signataanko tämä nelikko. Rodrigues ja Austin ovat sitten RFA -statuksella ne tärkeimmät. Puolustus on myös Amerksissa se, joka vahvistusta kaipaa.

  C.J Smith - Rodrigues - Nylander
  Schneider* - C.O'Reilly* - Baptiste
  Fasching - Malone - Bailey

  Pientä hahmotelmaa, vaikka aika vaikea sanoa vielä mitään. Joukkueessa on niin paljon oikeita laitahyökkääjiä, että niitä joutuu vasemmallekkin laittamaan.
   
 3. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Jos Botterill pitää todennäköisempänä, että Mittelstadtista tulee hyvä keskushyökkääjä kuin seuraavana tarjolla olleesta pakkiprospektista tulee hyvä puolustaja, niin pidän valintaa aivan oikeana. Hyviä keskushyökkääjiä ei voi olla nyky-NHL:ssä koskaan liikaa ja niillä voi aivan hyvin yrittää tehdä myöhemmin kauppoja kunnollisesta puolustajasta, vähän samaan tyyliin kuin Blue Jackets teki Johanssen vs. Jones -treidin yhteydessä. Kannatan ehdottomasti ekan kierroksen kohdalla BPA-periaatetta.
   
 4. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
 5. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Botterill reagoi jo sitten ennen free agent-markkoinoiden alkamista hommaamalla Minnesotasta Marco Scandellan sekä Jason Pominvillen vaihdoissa Tyler Ennikseen sekä Marcus Folignoon.

  Pidän ja en pidä tästä treidistä. Sabres ehkä pelillisesti tämän voittaja, etenkin kun puolustus vahvistuu entisestään Scandellan myötä. Mutta cappiin tuli kerralla rutkasti lisää täytettä ja aika paljon niitä sopimuksia pitäisi vielä tehdä. Suurimpana menoeränä tietysti Eichelin sekä Reinhartin ensi keväänä umpeutuvat sopparit.
   
 6. Aze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Tietyllä tapaa ihan jees, että noita leftin pakkeja ollaan nyt hommattu, mutta kyllä tuo oikea puoli vuorostaan alkaa aika heikolta näyttämään nimien perusteella heti Riston jälkeen. Jossain artikkelissa toki mainittiin Shattenkirk ja Buffalo, että ei sekään huonolta kuulostais ollenkaan jos vaan fiksusti kaverin tänne sais.
   
 7. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Mielestäni oli oikea aika päästää irti näistä kahdesta pelaajasta. Enniksen kohdalla voidaan kuvitella, että sieltä voisi vielä nousta uudelle levelille, mutta kaksi viime kautta on kärsinyt loukkaantumisista eikä liikekkään oikein ole samanlaista kuin ennen. Folignon kohdalla kehitystä ei oikein tullut ja tyssäsi paikallaan, pisteitäkin tulee sellainen 20 per kausi, niin ei se kovin häikäisevä saldo ole. Kuuluu toki bottom-6 osastoon, mutta kyllä sinne on parempaakin tarjolla. Voimahyökkääjänä ja alivoimapelaajana silti hyvä, vaikka ei pisteillä mässäile.

  Marco Scandella tuo lisää leveyttä alakertaan ja tämä on jo kolmas hankinta. Puolustavaa puolustajaa se huusi ja kyllä JB tiesi mistä sitä haetaan. Todella tyytyväinen tähän hakuun. Vanha Kapteeni tulee samoissa ovissa takaisin ja Pommer oli aikoinaan oma suosikkini Sabresissa ja hienoa se on hänet jälleen nähdä Buffalossa. Miinuksena tuo karsea palkkapussi, joka tulee myöhemmin näkymään radikaalisti. Luulen silti, että JB:llä on ässä hihassa, koska ei olisi tähän riskipeliin muuten lähtenyt.

  Mielenkiintoisia aikoja eletään ja huomenna iso päivä, vaikka tämän treidin myötä se saattaa olla Sabresin osalta hiljaisempi.
   
 8. miski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Tuo Pominvillen 5,6 miljoonan dollarin vuosiansio aiheuttaa hiukan ongelmia cappiin ja palkkakaton kanssa ollaan varmasti tiukilla ensi kesänä. Ehkä reinhartille siltasoppari ja Eichelille pitempää sopimusta.
  Saa nyt nähdä vielä mitä Kanen kanssa tehdään. Kovasti on Losia arvuuteltu kauppakaveriksi Kanen suhteen. Siinä varmaan yritetään saada pakkia vaihdossa takaisin päin. Muzzin taitaa olla ainoa mahdollinen pakki järkeviä siirtoja ajatellen. Sitten alkaa ensi kausi selkiytymään aika lailla.
  Toivottavasti eivät Shattenkirkille tarjoa turhan pitkää sopimusta, max. 5 vuotta riittänee ja 6-6,5 milj. kaudesta.
   
 9. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Aika taikuri saa Botterill olla jos Shattenkirkin tänne näiden siirtojen jälkeen fiksusti sais. Buffalolla on capissa tilaa alle 20 miljoonaa ja RFA-pelaajista olisi varmaan signeerattava ainakin Lehner, Beaulieu ja vähintään toinen kaksikosta Girgensons/Larsson. Toki Kanesta sekä Gorgesista vapautuu viimeistään ensi keväänä jonkin verran pelimerkkejä, mutta kyllähän Shattenkirkin saamiseen joukkueeseen vaaditaan JB:lta nyt lisäsiirtoja.

  Lainaus:
  Jake Muzzin tai Alec Martinez on mainittu pelaajina joita Sabres voisi saada Kanesta vaihdossa. Tosin viimeisin tieto taisi olla Dregeriltä(?) että Kanen treidin suhteen ollaan status quossa. Ainakaan sillo Sabres ei ollut saamassa Kanesta sopivaa vastinetta.

  Ennisin ja Folignon lähtöjen myötä minä kyllä pitäisin Kanen.
   
 10. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Huomenna kun selviää lopputulos niin lyhyesti voisi vielä kirjoittaa. Scandellan tulo tarkoittaa kyllä sitä etten usko minäkään enää Shattyn tuloon. Varsinkin kun taistellaan capin kanssa.

  JB ilmoitti hankkivansa lähinnä täydennystä joukkueeseen lyhyillä sopimuksilla, koska ei halua tehdä ongelmia tulevaisuudelle. Tällä juuri tarkoitetaan tärkeiden pelaajien jatkoja.

  Keskustelut Giontankin kanssa ollaan käyty, kapteeni haluaisi vielä jatkaa. Oma mielipide on kyllä ja ei. Vuoden verran mielestäni mahtuu joukkueeseen, mutta sen jälkeen sisään pitäisi ajaa nuorta verta.

  Kanen kohdalla kyllä se, että eiköhän hän tule jatkamaan Sabresissa. Vaihtoon sitten treiditakarajalla jos joukkue ei kykene menemään poffeihin. Siinä onkin sitten vajaan vuoden päästä kysymys, mitä hänen kanssaan tehdään.
   
 11. miski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Tottahan tuo on, ei tämän hetkisessä capissä ole varaa Shattenkirkiin. Tosi tiukille menee nytkin ensi kesää ajatellen. Jos pleijareihin ei vieläkään päästä ensi kaudella, Kanesta varmasti saa ykköskierroksen varausta ja jotain junnulupausta vaihtokaupassa. Toivottavasti edes joku nuoremmista (Baptiste, Bailey, Nylander...) nousee vähintään Folignon korvaajaksi tulevalla kaudella.
   
 12. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Luulen että se korvaaja hankittiin juuri eilen Benoit Pouliotin muodossa. Vuoden sopimus ja 1,15milj, niin tuohan oli todella hyvä haku JB:ltä. Eipä Pouliot mikään pistenikkari ole, mutta hän on kykenevä pelaamaan 2-4 ketjuissa ja varsinkin kun vasenlaita oli ohut, hänen hankinta tuli tarpeeseen. Pouliot itse ei ollut viime kauteen tyytyväinen ja aivan varmasti uudessa ympäristössä haluaa vielä näyttää kykynsä. Hirveästi en ole hänen pelejään nähnyt, mutta syyllistyy helppoihin jäähyihin hyökkäysalueella, mihin tosin sortuu myös Deslauries, jota ei toivottavasti nähdä ketjukoostumuksissa.

  Pouliot on Wildin ykköskierroksen varaus, niin hankittiin sitten myös Devilsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2009, Jacob Josefson. Aika surullinen tapaushan Jacob on hänen NHL -urallaan ollut eikä ole koskaan noussut lentoon, vaikka odotuksia oli. Hän on kärsinyt myös paljon loukkaantumisista, joka on vaikuttanut väkisinkin päästä rytmiin. Hänelläkin vuoden sopimus ja 700k, yhden suunnan sopimus. Hänen paikkansa tulee olemaan joko nelosen keskellä tai vasemmassa laidassa, riippuen ihan kuinka halutaan peluuttaa häntä ja Larssonia. Itse laittaisin jälkimmäisen keskelle, jos Larsson vielä joukkueessa ensi kaudella pelaa. Josefson on nopea, alivoimapelaaja ja voi olla jokerikortti voittomaalikilpailuissa. Täytyy pitää vain sormet ristissä, että hän pysyy ehjänä.

  Chad Johnson saapuu takaisin Sabresin riveihin tukemaan Lehneriä. Viime visiitistä jäi sen verran hyvä maku, että tämä on kelpo hankinta vuodeksi. 2,5miljoonan sopimus yllätti, mutta vuoden verran on varaa maksellakkin. JB selvästi halusi Ullmarkin ottavan vielä ison roolin Amerksissa ja kehitysaskelia eteenpäin, kun istuisi penkillä suurimman osan ajasta. Nilsson olisi kelvannut myös, mutta vuoden sopimus ei tainnut hänelle riittävän.

  JB pani tuulemaan oikein kunnolla eilen myös Amerksin kannalta. Jopa viisi uutta pelaajaa ja selvästi on havaittavissa se, että muutoksia on tultava farmissa. Hän kyllä totesi, että AHL:ssä lähdetään hakemaan mestaruutta eli kurssin on käännyttävä jyrkästi ylöspäin. Kyle Criscuolo pelasi viime kaudella Grand Rapidsissa ja voitti siellä mestaruuden ensimmäisellä kaudellaan. Sitä ennen hän kolusi vielä yliopistossa tehden siellä kelpo pisteitä, vaikka ikää toki on "jo" 25 -vuotta. Niin JB:n näköinen hankinta, että tässä voi jopa olla potentiaalia ihan mihin vain. Pistetiliäkin kerrytti mallikkaasti ensimmäisellä kaudellaan, tehden 41 pistettä, 76 ottelussa. Se mihin olen vielä enemmän tyytyväinen, että sopimuksen pituus on kaksi vuotta.

  Samaa voisi sanoa vuoden nuoremmasta Seth Griffithistä, joka on painanut pisteitä kuin liukuhihnalta AHL:ssä. Olin jostain lukevani, että häntä huhuiltiin Jokereihin, mutta hyvä ettei niin käynyt. Griffithilläkin on potentiaalia vielä taistella paikasta NHL:ssä, vaikka kilpailu tulee olemaan todella kovaa. Griffithin pistesaldo toissa kaudelta Bruinsin farmissa on aika komeaa luettavaa, kun 57 ottelussa kertyi huikeat 77 pistettä. Viime kaudella hyytyi tuosta tahdista, mutta kykeni silti yli piste per peli tahtiin. Varmasti myös organisaation vaihto saattoi vaikuttaa tuohon.

  Amerksiin haettiin myös kokemusta Kevin Porterin muodossa, hän pelasi viime kaudella Penguinsin farmissa ja on hyvin tuttu pelaaja Botterillille sekä uudelle valmentajalle Chris Taylorille. Americans alkaa näyttää jo melkoiselta pingviini ryhmältä, kun JB on tuonut sieltä jo Porterin, Sextonin sekä Taylorin. Porterille Buffalo ei ole uusi ympäristö, kun muutama kausi sitten pelasi Sabresissa ja Amerksissa. Toimi Amerksissa myös kapteenina. Hänenkin sopimuksensa on kaksi vuotta, joten hyvä että siellä on kokemusta pidempään nuorten joukossa.

  Matt Tennyson tuo kaivattua leveyttä puolustus rintamalle kahden vuoden sopimuksellaan. Pelasi viime kaudella yli puolet peleistä Canesin paidassa ja muutama peli sitten farmin puolella. Aikamoista hissiliikettä hänellä on ollut ura ja loukkaantumisia hyvin paljon, mutta ehjänä pysyessään kelpo hankinta Amerksille. Jos tulee suuria loukkaantumishuolia, kykenee paikkaamaan tarpeen tullen myös ylhäällä.

  Pitihän sieltä sitten maalivahtikin hommata Amerksille, kun Adam Wilcox laittoi nimeä paperiin. 24 -vuotias Wilcox on pelannut vasta kaksi kautta yliopiston jälkeen AHL:ssä ja varsinkin viime kauden Thunderbirds visiitti meni aika nappiin. Yllättävän hyvä hankinta kirittämään Ullmarkkia. Johanssonin ja Luukkosen takia vain vuoden sopimus.

  Aiemminkin Amerksilla on ollut paperilla hyvä joukkue, mutta ei ole joukkue kyennyt poffeihin asti pääsemään. Johtui lähinnä umpisurkeasta pelikirjasta eikä siinä kirjassa juuri sivuja ollut. Joukkue näyttää tällä hetkellä vahvemmalta kuin ennen ihan muutamallakin hankinnalla, tähän listaan kun lisätään upgradet nuorelta porukalta, odottaa sopii hyvää jälkeä. Silti suuri vastuu on AHL:ssä penkin takana ja toivon, että Taylor hommassaan onnistuu. Hänellekkin Buffalon organisaatio on tuttu paikka. Kyllähän tässä selvästi huomaa joukkueen rakenteesta sen, että JB haluaa farmin olevan samanlainen ponnahduslautta, mitä se Penguinsilla on.

  Mielenkiintoista nähdä mitkä on seuraavat peliliikkeet JB:llä. Hän on kertonut, että joukkuetta lähdettäisiin vielä vahvistamaan treidin kautta tai UFA -markkinoilla. Larssonin ja Girgen tehtyä vain sopimukset siellä on 12 hyökkääjää, joten mahdollisesti sieltä tulee vielä jotain odottamatonta. Tässäkin listassa löytyy kaksi turhaketta, Moulson sekä Deslauries. Voi kun päästäisiin Moulsonista jotenkin eroon..
   
 13. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  adetti olit tehnyt hyvin pelaajaskouttauksen, joten eipä tähän paljoa lisättävää ole. Mainittakoon nyt silti, että Josefson vaikuttaa äärimmäisen sympaattiselle pelaajalle, jonka toivoisi onnistuvan vihdoin NHL-läpimurrossaan, mikä tarkoittaisi käytännössä kolmosketjun keskushyökkääjän tai vasemman laitahyökkääjän paikkaa. Josefsonista ei tule koskaan pistehirmua, mutta häneltä voisi silti odottaa enemmän tehoja kuin mitä hän teki Devilsissä. Itse asiassa tuosta hänen tehottomuudestaan tuli Devils-kannattajien keskuudessa jo vähän vitsi, kun hän ei saanut tyhjästä maalistakaan kiekkoa sisään. Käsittämätöntä että niin taitava rankkarispesialisti (tai ainakin hänellä on yksi tai kaksi melko toimivaa patenttiliikettä) ei onnistu pelitilanteessa laittamaan kiekkoa häkkiin. Tietysti pelissä aikaa on vähemmän jne. mutta silti. Myös nuo jatkuvat loukkaantumiset ovat tehneet hänestä sellaisen beaubennettmäisen loukkaantumisherkän pelaajan. Toivon hänelle ehjää ensi kautta.
   
 14. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  @Toby Dammit Täytyy jopa hieman ihmetellä, että Josefson noilla näytöillä ja loukkaantumishistorilla sinnitteli noinkin kauan Devilsin organisaatiossa. Scouttauksella siis 7 kautta Devilsin organisaatiossa, jossa eniten otteluita kautta kohden tuli 14/15 kaudella, 62 ottelua. Kauan siis häneen luotettiin, että sieltä se taso nousisi vai oliko motiivina pitää häntä tuossa kelkassa mukana, kun ei poffeja ole näkyvissä ollut. Nyt alkaa kyllä viimeistään kello tikittämään Josefsonin kohdalla. Näyttöjä olisi annettava uudessa ympäristössä, jos mielii vielä jatkaa NHL -uraansa, hänen harmikseen tuo kolmossentterinkin paikka on pahasti kiven sisällä. Sabresin sentteriosastosta löytyy O'Reilly, Eichel, Girgensons, Larsson ja varauksella Reinhart. Myös viime kaudella hyvin pelannut Rodrigues on mahdollinen. Näistä nimistä toki puolet Josefson mukaanluettuna kykenee pelaamaan laidalla.

  Ketjuja on aina kiva mulkata, ja tilanne voisi näyttää tällä hetkellä tältä:

  Kane - Eichel - Reinhart
  Pouliot - O'Reilly - Okposo
  Girgensons - Larsson - Pominville
  Moulson - Josefson/Rodrigues - X (Gionta, Fasching, Baptiste, Bailey, Griffith)

  Scandella - Ristolainen
  McCabe - Bogosian
  Beaulieu - Antipin

  Lehner - Johnson

  Noista nyt voi saada vaikka kuinka monta erilaista ketjua värkättyä. O'Reillyn ketju varmasti se, joka pelaa vastustajan parhaimpia, joten onko se sitten nimellinen 1/2 -ketju, on hyvin vaikea sanoa. Nelosketju on niin sekametelisoppa, että siellä voi olla kauden alussa kuka tahansa.
   
 15. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Josefson sai jatkoaikaa Devilsissä, kun Lamoriello vaihtui Sheroon ja tämä halusi nähdä, mihin Josefsonin ja muiden pelaajien taidot riittävät. Ensimmäinen kausi Sheron ja Hynesin alaisuudessa oli ilmeisesti sen verran lupauksia herättävä (Josefsonilla oli mm. kohtuullinen rooli alivoimalla ja kakkosylivoimassa) tai ainakin kohtalainen, että Shero päätti solmia kokeilumielessä vielä vuoden jatkosopimuksen. No, kulunut kausi osoitti, ettei Josefsonista ole apua Devilsille nyt eikä myöhemmin. Vaikka hänellä on omat vahvuutensa puolustuspelaamisessa ja kiekonhallinnassa, niin pehmeys ja hyökkäyspelin puutteet tekevät hänestä heikon tai ainakin keskinkertaisen kolmoskentän pelaajan. Ja jostain syystä häntä ei haluttu käyttää Devilsissä kovin paljoa neloskentässä, sillä jos muistan oikein, niin hän pelasi joko kolmoskentän keskushyökkääjänä tai vasempana laitahyökkääjänä tai sitten istui poppareilla – siis silloin kun ylipäätään sattui olemaan ehjänä.

  Josefsonin katto on kolmoskentän keskushyökkääjä tai vasen laitahyökkääjä ja nykyinen taso lähempänä neloskentän keskushyökkääjää tai vasenta laitahyökkääjää.
   
 16. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  En tunne pahemmin Sabresin historiaa, mutta mielenkiintoisen tuntuinen juttu joukkueen 10 vuotta sitten tapahtuneesta alasajosta. Tai näin toimittaja meille ainakin kertoo.

  http://buffalonews.com/2017/07/03/b...bres-still-feeling-cause-effect-drury-briere/

  Pistetään vielä Slava Malamudin artikkeliin liittyvä twiitti:

  For perspective, in 2006-07 the #Sabres were called the best franchise in sports by ESPN Mag. Sabres! From Buffalo! 8 years later, The Tank.
   
 17. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Sabres vältti välimieskäsittelyn Johan Larssonin kanssa saamalla nimen paperiin. 2-vuoden sopimus, caphit 1.475. Olen tyytyväinen tähän sopimukseen, ei liian pitkä ja etenkin caphit varsin maltillinen. Eiköhän parin vuoden sisällä ala selvitä Larssonin lopullinen taso.

  Myös Beaulieu sekä Lehner ovat menossa välimiehelle jos sitä ennen ei sopimuksia synny. Beaulieun kohdalla palkkapyynti liikkunee siellä 2,5-3 millissä ja Lehnerin kohdalla varmaan lähempänä neljää. Lehnerin sopparin tekoon on aika reilut 2 viikkoa (27.7) ja Beaulieun päivä on 4.8.
   
 18. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Kiitos vielä tuosta Josefson -selvityksestä.

  Oikeastaan aika ikävää selailla tuonne historiaan, kun katselee millainen joukkue Sabresilla oli viimeisellä kaudella Druryn ja Brieren kanssa. Sabresilla olisi ollut mahdollisuus varmasti cuppiin saakka, jos runko olisi pysynyt kasassa. Briere ja Drury olivat jääkiekkoilijat parhaassa iässä ja pelasivat senttereinä. Takaa tuli sitten reilu parikymppinen Derek Roy ja sentteripuolelta vielä Hecht, Gaustad ja Mair, jotka kykenivät keskellä pelaamaan. Tähän kun lisättiin nuoressa iässä olleet Vanek ja Pominville sekä taustatulta antoivat Afinogenov ja Kotalik, oli joukkueen runko todella kova. Joukkueestahan löytyi vielä nuori Stafford sekä melkoinen taikuri Connolly, jolla meni tuolloin kausi loukkaantumisen takia. Kertoi hyvin paljon joukkueen leveydestä sitä edelliskaudelta, kun nuoriso nousi vasta tähtiin ja joukkue kärsi loukkaantumisista, mutta silti joukkue pelasi konferenssin finaalissa. 10 vuotta sitten selvittiin konferenssin finaaliin kahtena peräkkäisenä vuonna ja kun Druryn ja Briere lähti eikä ketään merkittävää tullut tilalle, oli tulos sitten se ettei poffeihin päästy seuraavalla kaudella.

  Lainaus:
  Larssonin sopimuksen kertomisesta en voisi olla yhtään erimieltä, tärkeä pelaaja 3-4 ketjuihin ja varsinkin puolustavaan rooliin. Tällaiset pelaajat ovat hyvin pienessä arvossa, mutta omalle joukkueelle todella tärkeitä. Nyt tosiaan punnitaan, onko Larssonista vakiinnuttamaan paikkansa joukkueessa. Viime kaudella näytti varsin hyvältä ennen loukkaantumista ja olenkin myös hyvin tyytyväinen tulokseen.

  Jännityksellä odotetaan noita sopimuksia, mikähän mahtaa olla tilanne sitten Girgensonsilla ja Rodriguesilla? Nämä tilanteet pistää kyllä aina jännittämään joka vuosi, nyt varsinkin kun ruorissa on uusi kaveri.

  ****

  Niitä joita kiinnostaa, tänään pelataan 3vs3 turnaus Development Campillä, joka alkaa 9 aikaan aamulla paikallista aikaa. Kestää noin kolme tuntia. Live lähetyksen meille tarjoaa Sabresin kotisivut ja joukkueen Facebook, selostuksesta vastaa kukapa muu kuin RJ itse! Hieman on tullut luettua pelaaja-arvioita leirityksestä ja katseltua videoklippejä sekä haastatteluita. Selvästi erottuneet pelaajat ovat olleet Nylander, Malone, Bailey sekä Guhle. Tyytyväisiä on myös oltu Luukkosesta ja Borgenista, hieman epäileväisiä on sitten oltu Mittelstadista, vaikka onkin videoiden perusteella väläytellyt. Ruotsalaiset Davidsson ja Asplund ovat olleet myös pirteän oloisia.

  Olen aika varma, että nuo ensimmäiset neljä jotka mainitsin, ovat lähempänä NHL paikkaa. Baptistesta ja Faschingistä en osaa sanoa vielä mitään, mutta näytöt ja puheet kyllä kallistuvat näihin neljään. Nylander on aivan pirun taitava pelaaja, mutta riittäneekö sitten fysiikka vielä? Varmasti osviittaa kertoo harjoitusottelut. Malone ja Bailey taistelevat varmasti tuosta paikasta ylhäällä, varsinkin Bailey on antanut hyvät näytöt viime kaudella ja toivon hänen ottavan seuraavan askeleen. Jotkut pitivät Baptistea Baileyn edellä, mutta mitä itse olen heitä vertaillut, niin Bailey on paljon itsevarmempi kiekon kanssa eikä ole sellainen suhaaja kuin Baptiste. Baileylla on mielestäni enemmän upgradea ylempiin ketjuihin kuin Baptistella. Malone on vaikuttanut leirityksellä muita vanhemmalta ja fysiikaltaan NHL valmiimmalta, mutta aika näyttää riittääkö se.

  Eniten olen kyllä tyytyväinen Guhleen ja siihen millä asenteella kaveri on. Tavoitteensa hänellä on aloittaa kausi NHL:ssä ja tehdä kaikkensa sen saavuttamiseen leirillä ja harjoitusotteluissa. Guhle teki jo vaikutuksen ensimmäisellä NHL visiitillään liikkuvuudellaan ja kun nyt siihen lisätään se, että paino on noussut 90kg, alkaa paketti olla valmista. Jotenkin on sellainen kutina, että Guhle tulee aloittamaan ylhäällä.
   
 19. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Toivottavasti nyt Lehnerin kohdalla ei sorruta ainakaan liian pitkään sopimukseen. Antaisi JB sitten vaikka vähän enemmän rahaa Lehnerille max. kolmen vuoden soppariin, jolloin selviäisi se onko Lehneristä lopulta menestystä tavoittelevan joukkueen ykkösveskariksi. Beaulieun kohdalla en riskiä näe noin suurena.
   
 20. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Lehnerillä tosiaan on vasta yksi kunnon kausi takana ykkösmaalivahtina ja se meni todella hyvin. Tässä vaiheessa olisi tyhmyyttä lähteä tekemään mitään pitkää sopimusta näin lyhyellä ajanjaksolla. Ja kuten sanoit, pienemmällä otannalla näkee onko hänestä tulevaisuuden ykkösmaalivahdiksi. Varmasti Lehnerikin haluaisi jo rahastaa, mutta se olisi tosiaan oltava sitten hyvin maltillinen pituuden kanssa.

  ****

  Leiritys on tosiaan ohitse ja jäi kyllä hyvät vibat monesta pelaajasta eikä siellä juuri ollut heikkoja lenkkejä. Todella hieno oli nähdä ja lukea pelaajista, joihin ei ole itse kovin suuria odotuksia antanut. Casey Mittelstadt oli kyllä selkeä ykköspyssy eilisissä peleissä ja teki kentällä kyllä mitä huvitti. Huomaa silti sen, että fysiikka ei ole kovin hyvässä kunnossa, mutta noissa peleissä sitä ei juuri käytettykkään. Casey pääsi siisi oikeastaan omalle mukavuusalueelle ja osoitti sen, miksi hänet varattiin Buffaloon. Alex Nylander oli leirityksen alussa varmaankin kaikista pelaajista näkyvin ja osoitti peliälynsä sekä taitonsa. Jäi ehkä hieman varjoon tässä turnauksessa, mutta näen silti hänellä olevan mahdollisuudet vaikka mihin ensi kauden alussa. Jos tässä vaiheessa silti kysyttäisiin, peluuttaisin mielelläni häntä ensi kauden kokonaan AHL:ssä. Puolustajista selvästi esiin nousivat Will Borgen sekä Brendan Guhle. Guhlesta olenkin jo aiemmin puhunut, että hänellä on mahdollisuudet aloittaa NHL:n puolelle. Borgen varmasti yllätti kaikki, kuinka varma puolustaja hän on enkä itsekkään ole kaveriin hirveästi kiinnittänyt huomiota. Hieno nähdä, että Guhlenkin takaa tulee pelaaja, jolla on paljon potentiaalia. Maalivahdeista erottui selvästi Luukkonen, joka on kyllä isokokoinen ja varma eikä pelkää hakea kiekkoja kauempaa. Tykkää pelata mailallaan, vaikka siinä treenaamista totutusti onkin. Koko silti vaikuttaa liikkuvuuteen, jossa onkin petrattavaa, mutta sellaisia asioita mitkä kehittyvät. Oransseista varusteista kysyttiin haastattelussa ja mainitsikin sen, että ne ovat joukkueen värit missä hän pelaa.

  Rasmus Asplund valittiin turnauksen työteliäisimmäksi pelaajaksi ja hän tuntui olevan fanien kakkossuosikki Caseyn jälkeen. Asplundissa on hyvin paljon samaa mitä Johan Larssonissa ja hänestä tulee tulevaisuudessa tärkeä bottom -6 pelaaja, vaikka toki mahdollisuudet ovat korkeammallekkin. Hänen ensi kausi jatkuu Ruotsissa. Bailey, Baptiste, Fasching ja Malone jäivät ehkä hieman näiden muiden varjoon, mutta ei heidänkään leiritys tosiaan huonosti mennyt. Olisin ehkä odottanut Baptistelta enemmän. Tässä on silti niin monella pelaajalla potentiaalia NHL:ään, että tämän tasoisessa leirityksessä jää väkisinkin parempien varjoon, vaikka olisi hyvin pelannutkin.

  Maininnan arvoisia olivat vielä Vasily Glotov sekä Erik Autio. Vasta 7 kierroksen varaus viime vuodelta oleva Glotov yllätti taidoillaan ja hän tulee varmasti olemaan musta hevonen tulevaisuudessa. Viime kausi meni QMJHL:ssä ja ihan hyvin siihen nähden, että oli hänen ensimmäinen kautensa Amerikassa. Ei kuitenkaan koolla "pilattu", kun pituutta löytyy 180cm. Venäläisiä pelaajia ei juuri ole tässä organisaatiossa. 21 -vuotias Autio sai kutsun Sabresin leirille ja Glotovin tapaan, hän pelasi ne mallikkaasti. Bluesin juniorimyllystä NCAA:han ja nyt kolme kautta tosiaan siellä pelannut. Ei tosiaan mikään pistenikkari siellä ole ollut, mutta osoitti kiekollisilla taidoillaan, että hänestä voisi Sabres olla kiinnostunutkin. Kyseessä siis puolustaja ja sen tyylinen, jota ei Sabresin organisaatiossa ainakaan liikaa ole. Oskari Laaksosesta ei jäänyt oikein erikoista kuvaa ja vaikuttaisi olevan pitemmän ajan projekti. Hyvin liikkuva puolustaja ja takaperin luistelu näytti olevan kaverilla hallussa. Antoi toki muutaman hienon syötön turnauksessa, mutta virheitä sattui, jotka näkyivät sitten enemmän.

  Turnaukseen oli jaettu siis neljä joukkuetta ja voiton vei valkoiset. Joukkueeseen kuului: Brycen Martin, Jake McGrath, Casey Mittelstadt, Eric Cornel, Hudson Fasching, Erik Autio, Brett Murray ja Rasmus Asplund.

  ****

  Mainitaan vielä, että Jack Eichelin kanssa neuvotellaan tulevasta sopimuksesta ja se pyritään saamaan purkkiin ennen tulevaa kautta. Reinhartin kohdalla tilanne katsotaan vasta ensi kauden jälkeen, jotta JB saa hänestä paremman käsityksen.
   
 21. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Robin Lehnerille tosiaan vuosi ja 4 miljoonan caphit. Tämä oli oikeastaan sitä mikä tähän kohtaan sopii mainiosti. @Köpi :ltä aika kiva arvaus. Varaa on maksaa enemmän ja sitä varmasti Lehner myös toivoi viime kauden otteillaan, mutta lyhyen otannan takia vuoden mahdollisuus näyttää. Vajaa 11 miljoonaa olisi nyt tilaa ja sopimuksettomia ovat enää Girgensons, Beaulieu sekä Rodrigues. Eli toisin sanoen ei tule olemaan mikään ongelma.

  Sabres isännöi jälleen syyskuussa "Prospects Challenge" turnausta. Viime vuonna mukana olivat Devilsin sekä Bruinsin nuoret, kuten myös tänä vuonna. Täksi vuodeksi remmiin saadaan Penguins, joten turnauksesta tuli edellisvuotta mielenkiintoisempi. Saa nähdä tullaanko näitä otteluita näyttämään livenä, kun ainakin nämä Development Campin 3v3 pelit näytettiin. Ainakin jälkeenpäin näkyi Youtubesta viime vuonna.
   
 22. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Onko Prospects Challenge turnauksen ajankohdasta tietoa?
   
 23. Red Label Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Jonathan Drouin, Seinen Rakastaja
  Lainaus:
  8.-11.9. kertoo Google.
   
 24. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Myös Nathan Beaulieun kanssa vältettiin välimieskäsittely saamalla hänet 2-vuotiseen sopimukseen. Sabresin Facebook-päivityksessä lukee 2.4 miljoonaa, selväksi ei tule onko se caphit vai kokonaissumma. Anyhow, mainio sopimus Botterilliltä tämäkin, vaikka caphit olisi 2.4 miljoonaa. 1,2 miljoonaa nyt olisi jo melkein ryöstö..
   
 25. sakkr Jäsen

  Lainaus:
  2,4 caphit, hyvä sopimus kummallekkin. Saas nähdä miten kehittyy Housleyn valvovien silmien alla.