Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 17.05.2017 klo 16.46.

 1. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Jälleen on aika kääntää katseet seuraavalle kaudelle Buffalon osalta. Joukkueessa tapahtui melkoinen myllerrys, kun Dan Bylsma sekä Tim Murray saivat lähteä ja sisään tuli Penguinsin organisaatiosta Jason Botterill. Bylsmalle varmasti jotkut olisivat halunneet antaa vielä mahdollisuuden, mutta jos tätä laivaa halutaan kääntää, on tehtävä radikaaleja muutoksia. Bylsma ei juuri tuonut joukkueeseen mitään uutta ja kun potentiaalia oli parempaan, ei tähän voi tyytyväinen olla. Pelityyli koko kauden aikana ei mennyt eteenpäin eikä se ollut sellaista, millä kiekolla nykypäivänä pärjättäisiin. Murrayn potkut tulivat pienoisena yllätyksenä. Vaikkei Murraylla cv:ssä ole juuri juhlimisen varaa, hän teki hommansa ihan kelvollisesti. Tuo tankkaaminen toki jäi kaikilta mieleen, kun hän teki siitä jo hieman naurettavan puoleista. Joten onkin mielenkiintoista nähdä kuinka Botterill lähtee muokkaamaan joukkuetta haluamakseen, kun siellä on näitä "Murrayn" pelaajia. En silti usko, että mitään sen ihmeellisiä muutoksia tullaan näkemään vielä Botterillin ensimmäisellä kaudella, jos puhutaan vain Sabresista.

  Botterill oli hyvin pidetty kaveri Penguinsin organisaatiossa ja hänelle olisi voitu jopa tulevaisuudessa pedata paikkaan ihan GM:n tontilla. Mutta jos tällainen mahdollisuus tulee jo tuossa iässä, ei siitä helposti voi kieltäytyäkkään, vaikkei se varmasti helppo tehtävä ole tulla joukkueen GM:ksi, joka ei ole hetkeen edes poffeissa ollut. Toisaalta voisi kuvitella, että on helpompi tulla joukkueeseen, joka ei ole menestynyt kuin sellaiseen joka on tottunut siihen. Käytän lyhennöstä JB tästä lähtien enempi, koska se on helpompi kirjoittaa. JB:lle tosin Buffalo ei ole mikään tuntematon paikka, hän pelasi ammattilaisena Sabresissa sekä Amerksissa viimeiset vuotensa. Paljon oli havaittavissa hänen pressissään hermostuneisuutta, mikä on toki luonnollista, kun astut isoisiin saappaisiin median eteen. Oli silti silmiin pistävää se, kuinka hän haluaa tehdä farmijoukkue Americansista paremman paikan pelaajille, jotta mahdollisuus nousta NHL:ään olisi helpompaa. Hän korosti sitä kuinka Penguinsissa mm. pelaajat Rust, Guentzel ja Rowney nostivat tasoaan lyhyessä ajassa ja olivat NHL valmiita. Tähän myös hän haluaa kiinnittää huomiota, jotta on helpompi paikata mahdollisia loukkaantumisia. Rochester Americans tuleekin olemaan varmasti se isoin projekti JB:llä tänä kesänä, koska haluaa siitä kilpailukykyisen. Ja siellä on oltava sellaisia ukkoja takana, jotka kykenevät kehittämään pelaajia oikeaan suuntaan.

  Parasta mitä kuulin hänen suustaan oli se, kun häneltä kysyttiin joukkueen pelitavasta, mihin hän haluaa Buffalon menevän. Kiekkokontrolli ja nopeaa jääkiekkoa eli toisin sanoen samaan suuntaan, mitä hän on nähnyt Penguinsin pelaavan. Ei siis enää mitään kiekkoa päätyyn ja perään tyylillä, jota on tässä jo tovi harrastettu. Tässähän korostuu puolustajien tärkeys, jotta se olisi mahdollista, joten sillä saralla vahvistuksia on tultava.

  Uudesta päävalmentajasta spekulaatioita on ollut ja paljon. Vaihtoehtoja riittää, mutta toivottavasti sinne nyt saadaan sellainen kaveri, joka pystyy täyttämään vaaditut tarpeet. Ja JB kyllä tietää millaisen sinne haluaa.

  Joukkueen sopimustilanne näyttää mielestäni ihan hyvältä tällä hetkellä, vaikka siellä on riippakiviä mukana, joista olisi kiva päästä eroonkin. Kuitenkin se runko on sellainen, johon on JB:n helppo lähteä täyttämään oikeita palikoita.

  Maalivahtiosastolla Robin Lehnerillä sekä Anders Nilssonilla loppuivat sopimukset. JB:n puheista on voinut päätellä, hän on ollut tyytyväinen Lehneriin ja on saanut varmasti apuja muilta, jotka hänen tekemisiään on tarkemmin nähnyt. Lehner onkin RFA enkä näe hänelle kovinkaan suurta lappua tässä vaiheessa, koska on vielä ns. tarkkailun alla. Olen silti sitä mieltä, että Lehneriin voidaan luottaa eikä häntä ole syyttämistä viime kaudesta. Murray piti paljon isoista maalivahdeista ja Nilsson tulikin pienellä kysymysmerkillä tukemaan Lehneriä. Nilsson pelasi kuitenkin hyvin odotuksiin nähden ja jos ei yhtään erikoisempaa kaveria löydy taustatueksi Lehnerille, pitäisin Nilssoninkin Sabresissa.

  Rasmus Ristolainen 5,400,000 (2023)
  Zach Bogosian 5,142,857 (2020)
  Josh Gorges 3,900,000 (2018)
  Jake McCabe 1,600,000 (2019)
  Justin Falk 650,000 (2018)

  Puolustajien tilannehan ei kovin hyvältä näytä, varsinkin kun ehkä se suurin riippakivi on Bogosian, joka ei ole sopimukseensa nähden kyennyt nostamaan tasoaan. Pikemminkin se on polkenut paikoillaan tai jopa laskenut. Gorgesista voi olla montaa mieltä, kun hänen liikkeensä ei silmiä hivele, mutta jos saadaan päteviä hankintoja, hän menisi kelvollisesti kolmosparissa. McCaben sopimukseen olen hyvin tyytyväinen kuten myös Falkkiin, joka on hyvä syvyyspuolustaja. Muiden puolustajien Kulikovin, Fransonin sekä Fedunin sopimukset ovat katkolla enkä näistä juuri näe kuin Fedunille käyttöä. Kulikov on hyvin epätasainen eikä Fransonin omanpään pelaaminen juuri edes naurata. Fedunille olisi kyllä käyttöä varsinkin AHL:ssä ja on hyvä paikkaamaan ylhäällä.

  Jatkuu..
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017 klo 16.51
 2. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Hyökkäyksen osalta löytyy myös kysymysmerkkejä ja toivon mukaan päästäisiin ainakin yhdestä pelaajasta eroon.

  Ryan O'Reilly 7,500,000 (2023)
  Kyle Okposo 6,000,000 (2023)
  Evander Kane 5,250,000 (2018)
  Matt Moulson 5,000,000 (2019)
  Tyler Ennis 4,600,000 (2019)
  CJ Smith 925,000 (2018)
  Jack Eichel 925,000 (2018)
  Sam Reinhart 894,167 (2018)
  Nicholas Deslauries 775,000 (2018)
  William Carrier 689,167 (2018)

  Evander Kanen sopimus loppuu siis tulevan kauden jälkeen ja voi hyvin olla, että häntä yritetään kaupata kesällä puolustajaan, jos sopiva löytyy. Kane oli kyllä menneellä kaudella todella hyvä, mutta hänelle ei silti välttämättä löydy paikkaa tulevaisuudessa. Pelityylihän Kanella on kyllä sellainen mistä ei voi olla tykkäämättä ja on hyvin monipuolinen pelaaja. Moulsonin ja Ennisin tilanteet ovat kinkkisimmät, koska heillä sopimukset jatkuvat vielä kaksi kautta ja luvut ovat mottipäisiä. Moulsonista jos pääsisi eroon tai vaikka Vegas jostain syystä hänet poimisi, olisi hieno juttu. Ennisistä voi olla vielä käyttöä, mutta vaatisi kyllä upgradea viime kaudesta eikä ole loukkaantumisen jälkeen päässyt samalle tasolle kuin ennen.

  Fanien keskuudessa on ollut paljon puhetta Samson Reinhartista, onko hänellä paikkaa joukkueessa ja missä roolissa. Hän tarvitsee mielestäni räjähtyvyyttä lisää, vaikkei se ehkä ole työkalu, jolla Reinhart parhaimmillaan pelaa. Eichelin kanssa pelatessa se olisi silti hyvin tärkeää. Vaihtoehto voisi toki olla, että häntä alettaisiin peluuttaa kokoaikasesti sentterinä, mutta hänen treidaamiselleen ehdoton ei. Carrier kuuluu mielestäni pelaajiin, joka tulisi ehdottomasti suojata.

  Giontan, Girgensonsin, Larssonin sekä Folignon sopimukset loppuivat ja olisin valmis rustaamaan sopimukset ainakin Girgen sekä Larssonin kanssa. Folignolle varmasti rukataan sopimus, mutta alkaa kyllä tuo kortti olla katsottu. Gionta pelasi hienon kauden enkä pahoittaisi mieltä, jos hän jatkaisi ensi kaudella.

  ****

  Fantasiointeja riittää ensi kaudelle ja sellaisia ajatuksia mitä toivoisi tapahtuvan ennen tulevaa kautta. AHL:ään olisi saatava pari veteraania, jotka kykenevät kiekolliseen peliin, jotta nuorten esiinmarssi olisi helpompaa. Pelityyli olisi muututtava Sabresin kaltaiseksi, joten ei olisi isompaa muutosta Sabresin ja Amerksin välillä. Täten "uusien" pelaajien on helpompi päästä sisälle Sabresin pelityyliin. Saataisiin se oikea valmentaja peräsimeen, joka kykenee noudattamaan kiekkokontrollin kautta peliä. Ja se suurin asia on puolustus, johon vaaditaan vahvistuksia ja jo aiemmin mainittu viime ketjusta Victor Antipin on edelleen mahdollinen hankinta ensi kaudelle. Treidin sekä Guhlen takia, tuo puolustus saattaa muuttua hyvinkin paljon ensi kaudelle.

  Toivotaan nyt myös, että Baptiste, Bailey, Nylander, Malone, Rodrigues sekä Fasching kykenisivät nostamaan pykälää ylemmäs tasoaan.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2017 klo 16.53
 3. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Draftin osalta Sabres lähtee hakemaan puolustajaa ja kun on seuraillut noita ennakkoarviointeja, siihen Sabresin paikalle jäisi ihan potentiaalisia puolustajia. Miro Heiskanen, Cale Makar sekä Timothy Liljegren olisivat ne, joiden välillä pitäisi valinta tehdä. Tilanne on toki se, että Sabres varaa "vasta" kahdeksantena, joten siitä on voinut jo pari lähteä listoilta pois. Heiskanen sekä Liljegren ovat päässeet haistelemaan jo kunnolla liigavauhtia tuossa iässä, joten heiltä voisi odottaa myös nopeampaa upgradea kuin Makarista. Sabresin tilannetta katsoessa, sopisi sapluunaan ajatus näistä eurooppalaisista kavereista.

  Sabresilla on ollut viime vuosina treidien takia hirveä tukku pickkejä käytettävissään ja myös tänä vuonna siellä on toiselle ja kolmannelle kierrokselle tarjolla kahta varausvuoroa. Viidenneltä kierrokselta tosin vuoroa ei ole. Kesällä mietittäessä vahvistuksia mielellään alakertaan, olisi mielestäni hyvä käyttää varausvuoroja extrana, jos tilanne sallii. Sabresilla on tuntunut olevan muutenkin näiden varausten kanssa "ongelmia", koska ovat puhjenneet kukkaan hyvin myöhään tai sitten ei vain ole. Sellaista nopeaa upgradea harvemmin ollaan nähty. Hienoahan nykyisessä kokoonpanossa on se, että sieltä löytyy monta omaa varausta.

  Joka tapauksessa viime vuoden draft antoi osviittaa jo hyvin varatuista pelaajista. Asplund, Pu, Fitzgerald sekä Hagel olivat viime vuoden timanttihakuja Nylanderin ohella. Ensi kaudella Rasmus Asplundilla alkaa jo uransa kolmas kausi SHL:ssä ja pelasi 14-15 vuonnakin jo suurimman osan peleistä SHL:ssä. Asplund pelasi viime U20:ssä varakapteenina ja on useaan otteeseen ollut kapteenistossa pelatessaan nuorten maajoukkueessa. Erinomainen haku toisen kierroksen alkupuoliskolta.

  Cliff Pu teki kyllä melkoisen läpimurron OHL:ssä London Knightissa. Vastuuta toki tuli tällä kaudella kiitettävästi, mutta ihan tällaiseen lentoon en olisi uskonut kykenevän. Pu varattiin kolmannella kierroksella ja pelatessaan viime vuonna 63 ottelua, tehden 31 pistettä, oli se tänä vuonna saman ottelumäärän jälkeen 86 pistettä. Pu oli tosin viime kaudella parempi ratkaisupeleissä, kuin tänä vuonna. Tuolla pistemäärällä Pu sijoittui OHL:n pistepörssin kahdeksanneksi.

  Casey Fitzgerald varattiin hänkin kolmannella kierroksella ja hänhän kuuluu tuohon isoon jääkiekkosukuun, isänsä on meinaan Tom Fitzgerald. Caseylta toivon vielä kehitystä ottaa se seuraava askel ensi kaudella, kaksi viime kautta on kuitenkin osoittanut tasaisuuden ja pelasi vielä U20:ssä USA:n joukkueessa.

  Brandon Hagel varattiin kuudennella kierroksella ja siinä kyllä näytetään, että heti varausvuoden jälkeen voi myöhäisenkin vuoron pelaaja tehdä suuren vaikutuksen. Hagel ei tosin pelannut ensimmäisellä WHL kaudellaan huonosti ja hieman ihmettelen, kuinka hänet varattiin noin myöhään. Kykeni sitten nostamaan tasoaan, tehden 65 otteluun 71 pistettä. Kesken kauden seurailtuani hän oli yllättävänkin korkella pistepörssissä, mutta hieman taso laski sitten loppukaudesta. Kiva kuitenkin, että tällaisia löytöjäkin tehdään.

  ****

  Victor Antipinistä tuli tuossa aiemmin jo uutta informaatiota ja hänen pitäisi lentää Buffaloon kuun lopussa keskustelemaan sopimuksestaan. Oli kuitenkin jo puhetta, että jos ei tule pelaamaan vakiokokoonpanossa, hän lentää takaisin Venäjälle. Jos/kun tulee Sabresissa pelaamaan, en näe mitään ongelmaa etteikö olisi avauksessa ensi kaudella. Spekulaatioita on ollut Kanen sekä Reinhartin välillä, että heitä pitäisi treidata puolustajaan ja tätä on kyllä kestänyt jo jonkin tovin.

  Ensi kauden fantasia kuusikko näyttää tällä hetkellä tältä:
  McCabe - Ristolainen
  Antipin - Bogosian
  Gorges - Falk

  Tilanne on se, että kahta hyökkääjää kahteen puolustajaan ei tässä tapauksessa ole kannattavaa tehdä, vaikka puolustus on se mitä pitää radikaalisti muuttaa. Kanea ollaan spekuloitu Taneviin ja kyllä mielestäni hänellä voitaisiin hyvä puolustaja saada vaihdossa. Täten voitaisiin Reinhart jättää rauhaan. Jos "Tanev" sekä Guhle tuosta vielä joukkueeseen tulisi/murtautuisi, olisi meillä varsin hyvä upgrade viime kauteen. Reinhartin osaltahan siis tilanne on kärjistynyt sen takia, koska hänen pelipaikkansa on arvoitus. Sentteritilanne on aika selviö eikä ole sellainen pelaaja joka kuuluisi laidassa pelata. Tämä siis lähinnä fanien spekulaatioita. Reinhart ei ole päässyt oikein testaamaankaan kunnolla sentterin tonttia NHL:n puolella ja jos tässä haluttaisiin hänet pelattavan keskellä, pitäisi O'Reilly siirtää Eichelin rinnalle, jolloin Reinhartille jäisi paikka kakkosen keskelle. Faktahan on meinaan se, että Eichel tarvitsee opettelua omanpään puolustamisessa ja kukapa siinä olisi parhaiten auttamassa kuin O'Reilly.
   
 4. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Antipin sopimukseen: Sabres sign defenseman Antipin | NHL.com
   
 5. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Nyt voi vapaasti hengittää, kun tietää että se on siinä! Vuoden tulokassopimuksesta kyse. Antipin pelasi pisteiden valossa uransa parhaimman kautensa ja poffeissa tuli kiitettävästi pisteitä. Teki puolustajista eniten maaleja (7) poffeissa ja oli myös KHL:n tähdistössä. Herrasmiespalkinto tuli kaappiin pari vuotta sitten KHL:ssä, joten sekin kertoo pelaajasta hyvin paljon.

  Hirveästi en ehtinyt Antipinin otteita seurailla, KHL:n finaalien aikaan kun huhut alkoivat mylviä enemmän, tuli sitten seurailtua Antipiniä. Antipin on nopea luistimilla sekä kiekon kanssa ja kykenee avaamaan peliä. Tällaista pelaajaa kokonaisuutena ei Sabresilla viime kaudella ollut. Hän ei ole mikään iso pelaaja, mutta tekee likaista työtä myös omissa, blokatessaan laukauksia ja vääntäessä kulmissa. NHL on tosin ihan eri maailma kulmapelissä, joten saa nähdä kuinka siellä pienikokoinen puolustaja selviää. Lähtökohtaisesti Antipinin lahjat ovat hyökkäyspäässä, mutta oli hieno kuulla/nähdä ettei ollut aivan puusilmä omassa päässä.

  Antipin pystyi liikkeellään tekemään tilaa hyökkäyksiin isommalla jäällä ja vaatii totuttautumista pienemmälle jäälle, kun ei pääse niin helposti kiekon kanssa suhaamaan. Antipinilla oli ylivoimakoostumuksessa erikoinen paikka Magnitogorskissa sekä Venäjän maajoukkueessa. Viisikon keskellä, mutta silti hieman taaempana eikä edes maalilla. Selvästihän hän oli laukojan paikalla ja oli myös poffeissa hyvin ahkera laukomaan. Murraylla taisi olla kädet pelissä muuten vuosia takaperin Ottawassa tämän pelaajan suhteen, koska Antipinia huhuiltiin silloin Ottawaan.

  Jotkut liittivät heti Chris Leen Sabresiin, koska on ollut puhetta hänen NHL:ään menosta ja kun Antipin oli hänen pakkiparinsa Magnitogorskissa. Näen vaan aika samanlaisena pelaajana hänet kuin Antipinin, mutta yli 10 vuotta vanhempana, eikä työkalut oikein ole kunnossa puolustuspäässä. Fyysinenkään peli ei ollut hänen ominaisuuksiaan KHL:ssä. Sabresin puolustusnippua kun katselee ja siihen lisäisi mahdollisen Guhlen, joukkue tarvitsisi puolustavan puolustajan tasapainottamaan pareja.

  Siinä olisi nyt hyvä paikka treidata Evander Kane ja napata sillä se puolustaja. Sitten jos tilanne vaatii, hommata vapailta markkinoilta uutta verta hyökkäykseen.
   
 6. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
 7. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus: Amerksin peli ei kulkenut laisinkaan viime kaudella, vaikka Lambert tuli hyvin odotuksin sisään. Mielestäni oikea vaihtoehto lähteä tyhjentämään paikat, jotta Botterill saa haluamansa valmentajat. Lambertin pesti ei sitten vuotta kauempaa kestänyt sillä pallilla.

  ECHL:stä tuli myös uutisia, kun Sabres teki yhteistyösopimuksen Cincinnati Cyclonesin kanssa. Edellinen joukkue kantoi nimeä Elmira Jackals. Elmira oli siitä järkevä, koska oli reilun parin tunnin ajomatkan päässä Buffalosta ja kun siihen lisätään tunnin matka Rochesteriin, oli koko organisaatio todella lähellä. Elmira perustettiin alunperin Columbuksen kanssa ja nyt sitten taas Cincinnati olisi fiksuin vaihtoehto ajomatkan takia Columbuksesta. Nyt Cincinnatista on Buffaloon reilun 6h matka. Toisaalta NHL:ssä löytyy pahempiakin matkoja.

  En ole varma oliko viime ketjussa mainittu, mutta Sabresihan pelaa ulkoilmaottelun Rangersia vastaan Metsin kotiareenalla. Tapahtuma järjestetään tammikuussa 2018. Siitä on tosiaan 10 vuotta, kun Sabres pelasi Penguinsia vastaan ulkoilmaottelun, aika menee nopeasti..

  Huhua on ollut, että Sabres palaisi aivan classic paitamalliinsa takaisin. Nykyinen tummansininen muuttuisi kirkkaamman siniseksi eli oldschool malliin. Harmaan osan olisi voinut jo aiemminkin dumpata kainaloalueelta pois. Vielä kun joskus saisivat lisäpaitoina nuo mustat takaisin, olisin tyytyväinen. Tämäkin muutos on todella hyvä asia.
   
 8. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Joo, mutta ei jollain ECHL-jengin sijainnilla ole juuri mitään merkitystä.
   
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Sabresin maalivahtilupaus Cal Petersen ilmaisi tuossa aiemmin viikolla siirtyvänsä ammattilaiseksi, joten Buffalolla on siitä hetkestä eteenpäin sitten 30 päivää aikaa tehdä sopimus hänen kanssaan tai muutoin hänestä tulee UFA. Tuo 30 päivän aikaraja taitaa juuri osua kesäkuun 30. päivälle ja siten heinäkuun ensimmäinen päivä hänestä tulisi UFA jos ei sitä ennen tee sopimusta Sabresin kanssa. Tässä Petersen mahdollisesti käyttää samaa CBA:n sääntöä kuin Justin Schultz tuossa jokunen vuosi takaperin, eli kun varauksen jälkeen pelasi yhden vuoden alemmissa koulusarjoissa ja vasta sitten siirtyi yliopistoon, niin kolmen yliopistossa pelatun vuoden jälkeen on mahdollisuus saavuttaa UFA-status NHL:ään.

  Petersenin kieltäytyminen sopimuksesta olisi menetys Sabresin maalivahtiosastolle, sillä kyseessä on laadukas maalivahtilupaus. Petersenia on usein verrattu Ryan Milleriin (varmasti tähän vaikuttaa sekin että molemmat Sabresin varauksia ja siten tämä ollut Sabresia seuraaville luonnollinen vertailukohta), ja takana on menestyksekäs ura yliopistossa. Petersen oli Notre Damelle todellinen työhevonen maalinsuulla ja taisi aloittaa kahden viimeisen kauden aikana heidän jokaisen ottelunsa ja muutoinkin kolmen siellä vietetyn vuoden aikana viimeiset noin 90 ottelua putkeen. Kaiken lisäksi toimi päättyneellä kaudella Notre Damen kapteenina, mikä ei ole varmasti yleistä yliopistosarjoissakaan maalivahtien osalta.

  Tämän kevään MM-kisoissa Petersen oli lisäksi mukana USA:n kolmosmaalivahtina.
   
 10. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Petersenistä on tullut juttuja tässä taannoin paljon luettua ja kyllähän tuollainen jahkailu tarkoittaa lähinnä sitä, että kiinnostus ei ole kovin korkealla Sabresia kohtaan. Eichel oli hänen kanssaan tekemisissä kisoissa ja kertonut hänelle Buffalosta, kuinka hieno paikka se on pelata. Mutta tuskin Eichelin sanat hirveästi vaakaa kaataa kumpaankaan suuntaan, kyseessä on kuitenkin iso päätös. Paljon oli puhetta myös siitä, että jos ei olisi siirtymässä ammattilaiseksi, olisi voinut tavoitella olympialaisia. Valitettavasti Sabresilta ei löydy ihan samaa potentiaalia omaavaa maalivahtiprospektia ja olisi suuri menetys menettää Petersen muualle.

  Sabres ei tehnyt sopimuksia Girgio Estephanille eikä Gustav Posslerille. Estephan on pelannut mainiosti kaksi viimeistä kautta WHL:ssä ja tuli aika puskista tuo, ettei hänelle mahdollisuuttakaan annettu. Possler oli aikoinaan ryöstö, kun pelasi huikeasti MoDon nuorissa, mutta sen jälkeen uraa on varjostanut loukkaantumiset eikä ole päässyt vaadittavalle tasolle.

  Huhuja on aina kiva kuulla ja tällä kertaa ne koskee Kingsejä, koska sieltä suunnalta ollaan kiinnostuneita Evander Kanesta. Tässä treidissä voisi olla järkeäkin, koska Kane on Kings tyylinen pelaaja, mihin he haluavat joukkuetta viedä. Kaneakaan se tuskin haittaisi päästä pelaamaan Losissa. Sabres tässä kaupassa tarvinnee puolustajaa ja siellä olisi ainakin vaihtoehtoina Muzzin/Martinez.

  Jos ei Panthers meinaa Pysykkiä suojata, voisi kyllä Sabres ottaa hänet takaisin.

  Botterill oli juttelut McPheen kanssa ja tarkoitus olisi jutella lähiaikoina uudestaan, saa nähdä tuleeko sieltä jotain ulos.
  Ei ole helppoa varmasti Botterillilla tämä kesä. Tarkoitus olisi vahvistaa joukkuetta oikeasta päästä, pitäisi suojata oikeat pelaajat (tässä tapauksessa varmasti apuja on tullut muulta johdolta), varaustilaisuus, uudet sopimukset, valmentajien hankinta Sabresiin sekä Amerksiin. Myös pitäisi tehdä farmista omanlaisensa joukkueen. Ja tilanne on vielä se ettet tunne organisaatiota kunnolla. Tämä tarkoittaa sitä, että Botterill on antanut muille hommia tehdä päätöksiä ja varmasti nuo suojauksetkin saattoi olla jo valmiina ennen kuin hän edes tuli GM:n pallille.
   
 11. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Vähän tän suhteen on mennyt asiat ohi, mutta ketä muita on spekulaatiossa pyörinyt kuin Tocchet?

  Mielenkiinnolla odotan ketä Sabres aikoo suojata itsestäänselvyyksien (RoR, Okposo, RR55) lisäksi. McCabe, Larsson, Bogosian, Lehner?
   
 12. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Vaikuttaa vahvasti siltä, että se olisi joko Tocchet tai Housley. Jälkimmäinen on ainakin huhujen mukaan ollut vahvempi lenkki ja olisihan se omalla tavallaan hienoa saada Housley Buffaloon, joka sinne aikoinaan myös varattiin. Beruben sekä Boughnerinkin nimet olivat esillä myös aiemmin. Ja onhan tuossa ollut oikeastaan kaikki vapaat valmentajat puheissa. Päävalmentajan valinta JB:n mukaan tapahtuisi tällä viikolla, mutta Amerksin valmentajakuviot ajoittuvat myöhemmälle aikataululle.

  Mielenkiintoisia valintoja tosiaan tiedossa ja valintani olisivat hyökkäyksen osalta RoR, Okposo, Kane, Larsson, Girgensons, Foligno ja Carrier. Puolustuksesta Ristolainen, McCabe ja Bogosian sekä maalivahdeista tottakai Lehner. Puolustuksesta ei valitettavasti erotu parempia vaihtoehtoja, joten Bogosianin suojaus tulee kysymykseen. Toivon edelleen, että kykenisi nostamaan tasoaan. Hyökkäys on hieman kimurantti, itse olen miettinyt paljon Folignon ja Ennisin välillä, mutta kallistun Folignon puoleen vaikken hänestäkään enää niin välitä. Ennisistä olen aina tykännyt, mutta hänen caphit sekä loukkaantumiset ovat vieneet hänet listan ulkopuolelle. Moulsonista on turha sanoa mitään, kuten ei Deslauriesistäkään. Olisihan se lottovoitto jos päästäisiin Moulsonista eroon, mutta epäilen vahvasti että Vegas olisi hänestä kiinnostunut.

  Kingsin lisäksi sekä Ducks että Sharks ovat kiinnostuneet Kanesta. Puolustajaa se huutaisi ja kyllähän noissa joukkueissa ihan potentiaalisia vaihtoehtoja olisi.
   
 13. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Kane Sucksiin ja Vatman takaisinpäin? Jotain sälää päälle jos oikein ahdistaa ajatus
   
 14. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Vatman ois kyllä kiva lisä, kuten myös Brodin, Dumba tai jopa Fowler. Mutta jos Kingseistä irtoaisi Muzzin tai Martinez, olisin enemmän heidän kannallaan. Ovat enemmän puolustukseen orientoituneet ja Sabres tarvitsee enemmänkin puolustavan puolustajan. Toki jos näitä edellä mainittuja lähdettäisiin hakemaan Kanella + sälällä, olisi JB:n hankittava joku oman pään luutakin. Tällöin alkaa jopa olemaan tunkua, jos Guhlekin breikkaisi. Kyllähän sitä salaa jopa toivoisi Hjalmarssonia, kun hänen nimensä on esillä ollut.

  Kauden jälkeen varsinkin kun Kanea on muutama joukkue ollut kiinnostanut, hänet olisi treidattava eteenpäin.
   
 15. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  Kyllä; samoilla linjoilla ollaan. Mutta en vaan ole kuitenkaan ehkä yhtä luottavainen sen suhteen kuinka ylhäällä Kanen nykyinen markkina-arvo on... ei ne pelilliset vaan muut..?

  Vatanen tuli nyt ekana mieleen - -tottakai - kun suomalainen on, mutta myös siksi, että mulla on jotenkin sellainen kutina vasemman jalan hikisessä pikkuvarpaassa, että kaikkea potentiaalia ei olla vielä ulosmitattu Vatmanista. Vaikuttaa tapaukselta, jolla kestää hiukan kauemmin miehistyä ja kasvaa myös henkisesti aikuiseksi. Jotenkin sellainen olo, että kun tuon itse tajuaa ja alkaa paiskia töitä totisesti, niin puhutaan kertaluokkaa kovemmasta pelurista. Vähän sama kuin erään T. Teräväisen kohdalla.

  Siitä samaa mieltä, että yhtä kovan luoka pakki (prospektia) tuo kokoonpano huutaa. Jos sen onnistuvat naaraamaan Buffaloon, niin joukkue on ensi kaudella tarkassa seurannassa.
   
 16. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Friedman ja Dreger twiittailevat että Phil Housley olisi Sabresin uusi päävalmentaja.

  EDIT: Ja on. Myös Sabresin Facebook vahvistaa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2017 klo 20.51
 17. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Nathan Beaulieu Canadiensista Buffaloon kolmoskiepin varausta vastaan. Ymmärtääkseni Beaulieu on ihan laadukas pakki ja Buffalo tarvitsee pakistoon laatua, niin tuntuu ainakin äkkiseltään hyvältä kaupalta.
   
 18. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Varmasti kaikkien huulilla on se mitä Kane on jään ulkopuolella tehnyt tai ainakin muistavat lehdistä lukeneen. Tämä ei ole vain kummemmin vaikuttanut kiinnostukseen Kanea kohtaan, koska pelillisesti Kanen viime kausi oli hyvä ja hänen työkalunsa tiedostetaan. En välttämättä itsekkään usko, että päikseen vaihtuisi, mutta jotain varausvuoroa tai mielellään b- luokan prospektia kylkiäiseksi.

  Lainaus:
  Mahtavaa! 8 kautta Sabresin takalinjoilla ja -82 vuonna ykköskierroksen varaus numerolla 6. Mahtoi varmaankin vaikuttaa aikoinaan tuo numero hänen pelinumeroonsakkin. Housley toimi siis apuvalmentajana Predseissä ja nyt otti sitten kovan paikan päävalmentajana. JB:n tyylistä valmentajaa odotettiin, ja sellainen myös saatiin. Housleyta kehuttiin Predsien puolustuksesta ja sen toimivuudesta, nyt olisi aika tulla uuden pestin voimin takaisin Buffaloon ja pistää tämäkin joukkue ylöspäin. Tuntui saavan todella hyvän vastaanoton faneilta, pelkkää positiivista ja kyllähän sitä vapahtajaa toivotaan Housleysta. Nyt sitten katsotaan ketä hommataan tutkapareiksi, Jack Capuano on ollut huhuissa mukana ja sitten pitäisi vielä Amerksin penkin taakse löytää sopiva kaveri.

  Lainaus:
  Kyllähän tämä kauppa on todella hyvä. JB on aloittanut tontilla melko mallikkaasti. Varausvuoroilla Sabres ei tee juuri mitään, koska pyrkimyksenä on vahvistaa joukkuetta välittömästi, Sabresilla jäi kuitenkin kolmannelle vielä yksi ja niitä on toisellakin kierroksella kaksi kappaletta. Habsien ykköskierroksen varaus vuodelta 2011 Nathan Beaulieu Sabresin alakertaan ja siellä olisi tonttia tarjolla. Pelasi uransa parhaimman kautensa viime kaudella pisteiden valossa ja otteluitakin kertyi mukavasti 74. Kyseessä on siis 24 -vuotias leftinpuolustaja, joka on vahva luistelija, tällainen kaveri sopii muottiin mukavasti. Beaulieuista ei Habsit juuri mitään saanut, mutta jotain oli kai tehtävä, jotta saisivat edes murusia.

  Tämä siirto tarkoittanee sitä, että Bogosian jäisi suojaamatta? Onkohan tässä tarkoituksena sitten se, että jos Bogosian otettaisiin, voitaisiin sitten hänen tilalleen vielä hommata se puolustaja, vai meinataanko vielä ottaa puolustaja, jos Bogosian jäisikin? Toisaalta nämä nykyiset *vahvistukset* ovat vielä arpoja, joten kyllä se lähinnä sen vaatisi vielä, että puolustaja hommattaisiin. Ykkösparin leftin puolustaja olisi kiva, tilannehan olisi sitten se ettei joukkueessa olisi kuin kaksi rightin puolustajaa, Antipin pelaisi omalla paikallaan leftinä oikealla vai olisiko sitten mahdollinen siirto vasemmalle, jotta "tuleva" right ottaisi omansa oikealta. Mielenkiintoista nähdä mikä on se JB:n valinta ja varmasti kysellään Housleyn ja Antipinin mielipiteitä.

  Se mikä on sitten Gorgesin tilanne ensi kaudella, kun sopimuksesta viimeinen vuosi pyörähtää käyntiin, jos jää kuusikon ulkopuolelle. Rotaatiota tarvitaan ainakin ja sen JB tietää Penguinsin ajoilta. Falk ja Guhle ovat helposti nostettavissa paikkaamaan ja varmasti sinne Amerksiin olisi tarkoitus hommata monipuolista pelaajaa, jotka voivat sitten pahassa tilanteessa nostaa ylös ja sitten sellaisia joilla olisi potentiaalia siihen tulevaisuudessa. Varsinkin kun tuo Sabresin prospektipuoli puolustuksessa on NHL:n heikoimpia, vaikka sieltä yksi loistava pelimies löytyykin.

  X - Ristolainen
  McCabe - Antipin
  Beaulieu - Bogosian
  Gorges - Falk
  Guhle
   
 19. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Suojatut pelaajat olivat siis O'Reilly, Okposo, Kane, Girgensons, Larsson, Foligno, Ennis, Ristolainen, McCabe, Beaulieu ja Lehner. Beaulieun tulo tarkoitti kyllä automaattisesti sitä, että Bogo jäi suojaamatta. Toisaalta Bogon tilanteessa ei haittaisi jos häntä ei otettaisiin, haluaisin kuitenkin nähdä onko hänestä upgradeen uuden valmennuksen alla. Hyökkääjien suojauksissa yllätti Ennis ja vaikka Foligno oli koko ajan varma, ei olisi haitannut jos hän olisi ulos jäänyt. Tämä valitettavasti tarkoittaa sitä, että potentiaaliset vaihtoehdot ovat Carrier ja Ullmark. Jos toki verrataan moneen muuhun joukkueeseen, siellä on monella kovempia menetyksiä, mutta kyllä Carrierin panos on ollut suuri ja hänellä on mahdollisuudet kehittyä vielä nykyisestä. Ullmarkin menetys olisi kova myös, varsinkin kun on näyttänyt siltä että Petersen ei sopimusta tee.

  Ei tässä jaksa kuitenkaan spekuloida vaan odottaa pari päivää mitä tapahtuu.
   
 20. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Niinhän siinä kävi, että William Carrier lähti Vegasiin, kuten myös 6 kierroksen varausvuoro, jotta saatiin pidettyä Ullmark. Carrierin kohtalo tulee olemaan todennäköisesti tyly, koska pelipaikka Sabresissa olisi ollut, mutta Vegasissa se on aika kortilla. Carrierillä on kaikki mahdollisuudet kehittyä paremmaksi kuin vain nelosketjun duunariksi, työmoraali ja nopeus hänellä on valttia. Ongelmaksi on syntynyt maalien tekeminen. Tässä tapauksessa kun piti kahden pelaajan välillä miettiä, syvyyttä on kuitenkin niin paljon hyökkäyksessä, että sieltä oli helpompi päästää pois.

  Itse pidän kovasti myös Ullmarkista ja hänellä on potentiaalia nousta ihan ykköskassariksi, ikää kuitenkin vasta 24 -vuotta heinäkuussa. Pelejä ylhäällä on ollut ja nyt voisi olla sen aika, että hän vakiinnuttaisi paikkansa ylhäällä.

  Saa nyt nähdä mikä on sitten tulevan kauden hahmotelmat hyökkäykseen, ja sinne aukee kyllä spotteja kaksi kappaletta, jos huhuissa ollut Kane siirtyy pois ja puolustaja tulisi tilalle. Sabresilla ei montaa sopimuksen uusijaa ole tällä kesällä, joten hyvin jää tilaa hommata vahvistuksia, kunhan JB pitää siinä malttinsa.

  Ennis - O'Reilly - Okposo
  Girgensons - Eichel - X
  X - Reinhart - X
  Foligno - Larsson - Gionta

  UFA hankinnoilla tai omien prospektien kehitys paikkaa X -ruudut. Kanea en siis tuohon sommitelmaan lisännyt. Tässä on niin monta muuttujaa vielä, ja kuinka uusi valmennustiimi näkee pelipaikat. Onko Girgen paikka laidalla ja tulisiko Reinhart laittaa keskelle. Rodrigues näytti viime kaudella sen, että hänestä on nelosen keskelle jos tarve vaatii. Jos Gio jatkaa, olisi kiva nähdä tuo neloskenttänä, viime kaudella ennen kuin Larsson loukkaantui, tuo ketju toimi hienosti. Jos näin ei käy, toivoisin Baptisten tai Baileyn tekevän kehitysharppauksen. Sitten toki mustina hevosina Fasching, Malone, C.J Smith sekä unohtamatta Nylanderia.

  Lainaus:
   
 21. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Capuano on viimeisten tietojen mukaan päätymässä Panthers-shown sivusosaan, sen sijaan Botterill on tuomassa Randy Sextonia Pens-organisaatiosta apulais-GM:ksi / Rochesterin GM:ksi.
   
 22. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  @adetti voisi nyt jotenkin aukaista mikä tässä Buffalon draftissa oli ideana, kun kaksi ensimmäistä pickiä olivat senttereitä. Onko Mittelstadt yksinkertaisesti nii kovan luokan prospekti että tässä mentiin BPA - periaatteella vaikka kipeämpi tarvi olisi ollut omasta mielestäni pakille ja/tai laiturille. Kyseenalaistaako tämä esim. Reinhartin tulevaisuutta Sabreissa?
  Davidssonin ymmärrän kakkoskiepillä kun sekä Larsson että Girgensons ovat molemmat RFA. Ja Petersen on menossa free agencyyn, joten Ukko-Pekka Luukkosen varaaminen myös ihan ymmärrettävää.
   
 23. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Ainakin Luukkosta on seuran twitterissä hehkutettu enemmän kuin ketään muuta varausta. Melko erikoista, kun kuitenkin oli vasta kolmas varaus.

  Jostain luin, että Botterill oli maininnut Reinhartin jonkin sortin ydinpelaajien joukossa, ja ainakin oma mielipiteeni on, että häntä ei todellakaan pidä kaupata mihinkään.
   
 24. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Itse sen verran lueskelin Mittelstadtista, että kaveri on kiekollisesti huikea lahjakkuus, mutta fyysisesti ihan paska sekä myös asenne treenaamiseen on kyseenalaistettu kun combinen fyysiset tulokset ovat luokkaa nolla ja taisi jotkin kaverin omat lausunnotkin viitata siihen että vielä on tekemistä.

  Siksi itselle ei vielä ole tämä ykkösvaraus auennut kun sentteriosasto nyt ei kuiteskaa ole Sabresilla mitenkään heikossa jamassa.
   
 25. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Botterill kertoi, että varauksella mentiin BPA -periaatteella eli parasta mitä on saatavilla, vaikka en ymmärrä itse tätä ratkaisua. Mittelstadt on kyllä kovan luokan prospekti ja hänellä on vain taivas rajana, jos saa tuon kertomasi lihaskunnon parempaan jamaan. Älykäs pelaaja ja tulee jopa hieman mieleen Sam Reinhart, Mittelstadt arvioitiin monien listoilla pari sijaa ylemmäs ja kun Sabresin kohdalle jäi, ei varmasti Botterill epäröinyt siinä vaiheessa. Jos ensi kaudella meinaa silti yliopistossa pärjätä, siellä tarvii muutakin kuin taitoa ja sen treenin on alettava maistumaan, sillä nuo tulokset tuon ikäisellä pelaajalla on hyvin surullista katseltavaa.

  Buffalon se isoin tarve on puolustajat ja tuo varausvuoro oli sikäli huonossa paikkaa, koska kaksi oli ylitse muiden ja siinä oli sellaisia hyökkääjiä sitten valittavana ettei voinut olla ottamatta. Boltsit varasivat vasta vuorolla 14 seuraavan puolustajan eli siinä oli monta sen verran potentiaalista hyökkääjää, ettei lähdetty riskillä vetämään. Oli tosin itsellä sellainen kutina, että Liljegren oltaisiin otettu, mutta hänkin tippui reilusti alaspäin.

  Marcus Davidsson napattiin tosiaan toisella kierroksella ja hän kykenee pelaamaan sekä laidalla että keskellä. Arvio hänestä on aika samankaltainen kuin Rasmus Asplundilla ja kun Asplundia verrattiin Larssoniin, niin tällaisia kahden suunnan puolustavia hyökkääjiä piisaa organisaatiossa. Djurgårdernissa 45 ottelua SHL:ssä jo viime kaudella, siihen muutama pudotuspeli päälle tuossa iässä on kovaa valuuttaa. Hän on kuulunut myös Ruotsin nuorten maajoukkuerinkiin ja pelasikin tuossa taannoin U20:ssä.

  Sentteriosasto alkaa olemaan aikalailla täynnä näiden varauksien jälkeen, kun se oli oikeastaan jo ennen näitäkin. NHL:n puolella tosiaan O'Reilly, Eichel, Reinhart, Girgensons ja Larsson. Potentiaalisena korvaajana Rodrigues joka pelasi jo viime kaudella. Sean Malone joka tulee pelaamaan ensi kaudella AHL:ssä ja pidän myös Eric Cornelia pätevänä. Cornel teki tuhoisaa jälkeä OHL:ssä, mutta vielä ei ole lähtenyt AHL:ssä rullaamaan. Eikä pidä unohtaa Cliff Pu:ta ja Rasmus Asplundia. Sentterinä lähes kuka tahansa kykenee pelaamaan laidalla, kunhan roolitus menee oikein, tästä syystä Reinhart olisi hieno nähdä keskellä ja Girgensons laidalla.

  Tuli heitettyä tosiaan tuossa juhannuksena kaverille, että olisi hieno nähdä Luukkonen Buffalossa ja kun uutisen näin, niin tuli kyllä hymähdettyä. Hemmetin kova juttu, se että hän on lisäksi HPK:n miehiä, on vielä todella kova maalivahtilupaus. Luukkoselle tulee avautumaan ovet kyllä aika kivasti tulevaisuudessa, Petersen ei tule tekemään sopimusta, näin ainakaan ei uskota. Edessä tulee nuoremmista olemaan vain Ullmark ja Johansson, näistä toinen on ainakin vielä arpa. Kasdorffiin en enää millään usko. Voisin oikeastaan kuvitella, kun Luukkonen tulee pelaamaan ensi kaudella HPK:ssa, että parin vuoden päästä voisi lähteä jo kokeilemaan siipiään meren toiselle puolelle.

  Kolme muuta varausta olivat siis Oskari Laaksonen, Jacob Bryson sekä Linus Weissbach. Laaksonen siis kolmannella kierroksella, josta oikeastaan kukaan ei ole kuullut yhtään mitään ja ei nuo pisteetkään kyllä paljon hetkauta. Enemmän Laaksosesta perillä oleva voisi hänestä jotain kertoa, hienoa toki että saadaan Buffaloonkin lisää suomalaisväriä, mutta en olisi tällaista lähtenyt varailemaan, anteeksi vain. Tässä on oltava joku selvä motiivi, minkä takia hänet "jo" tässä vaiheessa varattiin ja vielä ensimmäisenä puolustajana. Prospektipuolta puolustajien osalta pitää vahvistaa ja sitten hommataan tällainen arpa, en ymmärrä. Ei ole kerennyt vielä kuuntelemaan Botterillin arviota draftista, joten täytyy vielä kuunnella ennen kuin alkaa enempää tuomitsemaan.

  Ja jos yhden scoutin mukaan mentiin lähes suunnitelmien mukaan, olisi kiva tietää Brysoninkin valinta. Ikää tulee tosiaan tänä vuonna 20 eikä nuo pisteet hänenkään kohdalla silmiin pistäviä ole. Toki yliopistossa puolustajan tontilla niitä ei kerry ihan samalla tavalla eikä tässä nyt pelkän tilastoscouttaukseen kannata turvautua. Bryson oli rankattu sinne 170:nnen paikkeille, joten aika yllätyksenä tuli tämä #99.

  Linus Weissbach ei ole kuulunut enää U20 Ruotsin maajoukkuerinkiin, mutta U18:sta hän on pelannut. Weissbach kokeili viime kaudella siipiään USHL:ssä ja mukavasti kausi meni, lähes piste per peli tahdilla. Ensi kaudella sitten tarkoituksena pelailla NCAA:ta, joten hieman erilainen polku tällä ruotsalaisella.

  *****

  Jostain olin lukevani, että Atlantin divisioonasta Buffalo varasi kokonaisuudessaan parhaiten eikä tainnut olla edes Buffalon kirjoittajasta kyse. En ole niin tarkasti muita seuraillut, että kuinka huonosti he ovat sitten varanneet, koska ei omasta mielestäni tämä kovin putkeen mennyt.

  Seuraavaksi saadaan sitten seurailla jatkosopimusten kulkua ja UFA markkinoita, voisihan sieltä mahdollisia treidejäkin tulla.