Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Buffalo Sabres 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adetti, 17.05.2017 klo 16.46.

 1. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Joo, aika hyvin tuli näemmä tämäkin arvattua mihin haarukkaan se voi asettua. Hyvä diili JB:ltä tämäkin, seuraavaksi sitten se Eichelin jatko.
   
 2. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
 3. Eichelin jatkosopimusneuvottelut on käynnissä ja tuntuu, että fanit ainakin Hfboardsilla hyväksyisivät jopa 8v x 10+ miljoonaan sopimuksen. Olisi kyllä melkoinen sopimus pelaajalle, joka ei ole edes rikkonut 60 pistettä (loukkaantumisista johtuen, mutta silti).
   
 4. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Kun löytynee kristallipallo, voisit arvailla tuon Eichelin jatkon, mieluiten alakanttiin. Hyvä sopimus kuitenkin Beaulieulle ja nyt on sitten pari kautta aikaa näyttää todellinen taso, jospa vaikka homma paranisi uudessa ympäristössä.

  Lainaus:
  Liittyy Krys Barchin ja Adam Mairin porukkaan. Enemmänkin tuollaisia kovan työn johtajia nuorille kuin että kykenisi kehittämään taidon osalta mitään uutta. Toki nämä kaverit pystyvät kertomaan ja näyttämään, kuinka paljon vaaditaan hommia kirkkaisiin valoihin.

  Lainaus:
  Tulevaisuuden trendi menee näiden nuorten tähtien kanssa siihen, että maksetaan enemmänkin potentiaalin kuin tulosten perusteella. McDavidin sopimus on sen verran kova, että sinne lukemiin ei kukaan pysty, mutta kauaskaan tulevaisuuden sopimukset tähdillä ei jää. Vaikka ei olekkaan verrattavissa Eicheliin, oli mielestäni Granlundin sopimuksen rustailu esimerkillinen. Granlund saa nyt mukavan verran taaloja kolmen vuoden ajan, mutta ei lähdetty höntyilemään pituuden kanssa, koska hänellä on vasta yksi hyvä kausi takana pisteiden valossa. Ryan Johansen on myös hyvä esimerkki, näytöt eivät olleet sellaiset joiden perusteella olisi voitu heti painaa taalaa tiskiin, mutta tasaisuus puhui sitten puolesta. Toki oma mielipide on se, että Johansen tienaa aavistuksen liikaa, vaikka hyvä pelaaja onkin. Toewsin ja Kanenkin kohdalla saatiin rustattua ennen mammutti sopimuksia hyvän pituset sopimukset, jotka olivat juuri sellaiset mitä pitäisi aina harkita.

  Eichel tulee olemaan supertähti ja on jo nyt kovan luokan pelimies. Hän on niitä ainutlaatuisia pelaajia, jotka pystyvät yksin tekemään jäällä mitä haluaa, vielä jopa nykypäivän jääkiekossa. Jos pystyt nykypäivän NHL:ssä erottumaan eduksesi, olet kyllä hemmetin kova. Jos aina McDavidin jäällä ollessa voidaan häneltä odottaa tekoja, voin sanoa samaa myös Eichelistä. Montaa peliä ei ole jäänyt välistä Eichelin NHL uralta ja aina kun näen hänet kentällä, mietin päässäni tapahtuvan kohta jotain hienoa. Kaksi kautta takana ja viime kaudella jäi 20 ottelua välistä, mutta silti oli lähes piste per peli tahdilla. Väitän että ne oikeat pisteet konkretisoituu ensi kaudella, mihin haarukkaan tasaisella otannalla Eichel pystyy uransa aikana, mutta hänellä on myös mahdollisuutensa todella koviinkin pistemääriin uralla. Mutta kuten mainitsin, trendinä tulee olemaan potentiaalista maksaminen, joten ainakin hyvin lähelle tuota kymppiä se menee. Toivottavasti kuitenkaan ei, koska jokainen penni on arvokas joukkueelle.
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2017 klo 14.58
 5. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Tää onkin vähän vaikeempi. Mitä Eichel haluaa ja mitä Sabres haluaa? Sabresin capissa ei nyt ihan jäätävää tilaa ole, ennenkuin Pominvillen ja Moulsonin diileistä päästään eroon. Arvioidaan nyt että vuosia tulee 6-8 ja caphit asettuu sinne 8-8,5 miljoonaa. Mitään hajua sopimuksen vaikutuksesta UFA-vuosiin ei ole.
   
 6. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Saatiinpahan viimeinen mies kuleksimasta, kun Zemgus Girgensons laittoi nimeä paperiin. Kahden vuoden sopimus ja 1,6 miljoonan caphit, tähän voi olla hyvin tyytyväinen. Nyt sitten vain Girge laitaan pelaamaan ja alivoimalla, sellasiin paikkoihin missä hänestä eniten hyötyä on. Zemgus on kyllä omia suosikkipelaajiani hänen korkean työmoraalin takia, toivon kyllä että löytää pistetehtailunkin, sillä maalintekoa vaaditaan myös alemmilta ketjuilta ellei häntä olla laittamassa top- 6:een. Hänen pistemääränsä on lähtenyt valumaan alas, koska on ollut väärin roolitettu ja peliaika on jäänyt vähäiseksi, potentiaalia hänellä on paljon parempaan. Nyt on sitten Larssonin kanssa kaksi vuotta aikaa näyttää.

  NCAA:ssa loistaneet pelaajat Blaine Byron sekä Will Butcher on yhdistetty moneen joukkueeseen. Sabres on ollut yhteydessä molempiin pelaajiin, ja kyllähän näistä Butcher enemmän kiinnostaisi, ihan vain pelipaikkansakkin takia. Puolustajia kun ei liiaksi ole taustalta tulossa. Toivon mukaan hänkin tämän tiedostaa, että mahdollisuus nousta ylös on helpompi. Toki kilpailijoilla Devilsillä ja Vegasilla kai sen paremmin tilanne ole. Eilen hänen kanssaan oltiin keskusteltu ja ne menivät hyvin.
   
 7. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kuukausi siitä on melkein vierähtänyt viime käynniltä ja kausi alkaa lähestymään. Viime viikonloppuna pelattiin Prospects Challenge ja sekä positiivisia että negatiivisia viboja tuosta jäi. Devilsiä vastaan 4-3 jatkoaikatappio, Bruinsia vastaan 7-4 voitto sekä Penguinsia 5-3 tappio. Turnauksessa pelasi monta mielenkiintoista nimeä, jotka taistelevat paikasta ylhäällä ensi kaudeksi. Fasching, Bailey, Baptiste, Nylander, Guhle ja jopa CJ Smith. Pettymykseksi olen saanut lukea, että Bailey ei ole vakuuttanut, vaikka turnauksessa tehoilikin. Eteenpäin ei hirveästi olla menty, mutta katsellaan nyt rauhassa. Nylander ehti tosiaan pelata vain yhden ottelun ennen kuin hän loukkaantui, alavartalovammaan. Todella sääli homma, takapakkia hänen kohdallaan. Fasching yllätti valmiudellaan ja voi olla jokerikortti, silti uskon hänelle parempana paikkana vielä AHL:ää. Baptiste ja Smith varmasti ovat kategoriassa ylimpänä. Sabresin MVP turnauksessa ja selvästi valovoimasin pelaaja oli silti Brendan Guhle puolustajan tontilta, tehden 6 pistettä, 3 otteluun. Lyhyesti sanottuna, mieleen tulee Erik Karlsson peliälyllä ja liikkeellään. Guhle oli jo kesällä varman oloinen haastattelussa, että tulee ahtautumaan puolustukseen Sabresissa eikä se mikään mahdoton ajatus ole.

  Olisihan se ollut hieno nähdä kentällä myös Mittelstadt, Asplund sekä Luukkonen, jotka kuuluvat Sabresin parhaimmistoon prospekteista.

  Rochester Americans on pyytänyt leirilleen muutamat pelaajat tuosta turnauksesta. Arvin Atwal, Colin Blackwell, Justin Danforth, Anthony Florentino, Alex Kile ja Daniel Muzito-Bagenda saavat mahdollisuutensa.

  Ympyrä sulkeutuu myös Nathan Paetschin osalta, hän tulee takaisin vuoden sopimuksella Rochesterin puolustukseen. Sabres varasi hänet 2003 7 kierroksella ja pelasi juurikin Amerksissa ensimmäiset pelinsä aikuisissa. Häneltä löytyy jo ennestään 157 ottelua Sabresin paidassa, valitettavasti taannoin ei vain taso riittänyt NHL:ään enempää, vaikka omaakin kelpo luistelun. Viimeiset 5 kautta on vierähtänyt Detroitin farmissa eikä tietääkseni mahdollisuutta koskaan tullut NHL:ssä siellä. Viimeisen kautensa hän toimi kapteenina ja voitti siellä AHL:n mestaruuden.

  Todella tyytyväinen olo Amerksin touhuista tämän kesän aikana ja jopa yhden kesän aikana voidaan saada paljon muutoksia aikaan. Ne muutokset ovat olleet loistavia ja tuo AHL:n joukkue näyttää silmään niin hyvältä etten ole sitä varmaan koskaan noin hyvältä nähnyt. Joukkuetta on rakennettu siihen suuntaan, että sieltä löytyy toki nämä parhaimmat talentit, mutta myös kokemusta ja johtajuutta nuorille. Ollaan palkattu sellaisia ihmisiä ympärille, kellä on kokemusta kehittää pelaajia vanhemmassakin iässä, jotta heillä on mahdollisuudet pelata NHL:ää. Amerksin kuuden puolustuksesta löytyy nyt kavereita, jotka ovat kaikki pelanneet NHL:n puolella. Sieltä löytyy talenttia Guhlen sekä Nelsonin muodossa ja jos Guhlekin tuosta ylhäällä pelaisi siellä on kelpo kaveria heittää tilalle. Kokemuksella sitten taustatukea antaa Tennyson, Falk, Fedun sekä Paetsch, joten vahva luotto on puolustuksessa ensi kaudella.

  Meniköhän itsellä ohi kesän aikana signattu Steve Moses, joka siirtyi KHL:stä takaisin rapakon taakse. Hänen lisäkseen Griffth sekä Porter ovat huippuhankintoja juurikin AHL tasolle. Eikä pidä poissulkea mahdollisia stuntteja ylhäälläkään. Tähän kun lisätään Faching, Bailey, Baptiste, Nylander, Smith sekä Malone, näyttää tuo TOP-9 varsin makoisalta AHL:ään. Riippuen tietysti tekeekö joku mainituista pelaajista murron NHL:n puolelle.

  ***

  Huomenna tosiaan alkaa pelaajien testaukset ennen tositoimia leirillä perjantaina. Ensi maanantaina se sitten starttaa harjoituspelienkin osalta Canesia vastaan. Onhan tätä jo odotettu!
   
 8. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Housley ja muutama pelaaja kävi eilen median edessä vastailemassa kysymyksiin. Selvästi ollaan innostuneita siitä, mitä Housley on tuomassa joukkueeseen ja verrattiin toki Predsien pelityyliin. Kuinka vaikeaa heitä vastaan on aina ollut pelata ja tuntuisi kuin siellä olisi kuusi kenttäpelaajaa jäällä. Toivon näkeväni juuri sellaista hyökkäävää ja agressiivista peliä, jossa puolustajat tukee hyökkäyksiä ja ovat suuressa roolissa hyökkäyksiin lähdöissä. Viime kaudella puolustajat eivät juuri hyökkäysalueella saaneet vapauksia kiekon kanssa.

  Eichelin sopimuksen kanssa ei olla pitämässä kiirettä, se joko valmistuu tai ei valmistu ennen kautta. Kapteenien valinnassakaan ei pidetä kiirettä, Housley haluaa päästä ensin jäälle ja tutustua paremmin pelaajiin. Keskusteluita on toki käyty ja hieman ollaan päästy pelaajien kanssa juttelemaan. Kuka tahansa voisi sanoa, että valinta kohdistuu O'Reillyyn ja Eicheliin. Oma mielipide on O'Reillyssa, mutta Eichelistakin huokuu johtajuus enkä pitäisi hänen valintaansa vääryytenä. Pominville voisi olla se kolmas valinta ja mahdollinen varakapteeni tai sitten Ristolainen.

  Mielenkiintoista on myös se, että Housley tulee tekemään miksauksia ketjuihin, siellä tulee pelaamaan laiturit keskellä ja toisinpäin. Kysyttiin myös kysymys, joka on ollut fanienkin huulilla, tuleeko Reinhart pelaamaan keskellä. Totesi siihen, että häntä tullaan siinä peluuttamaan ja haluaa nähdä kuinka siinä onnistuu. Tästä voi tehdä johtopäätöksiä, että O'Reilly tulee pelaamaan laidassa, kuten myös Girgensons leirin ja harjoituspelien aikana. Olen sitä mieltä, että O'Reillyn paikka on keskellä ja syvyyden takia Girge olisi kiva nähdä laidassa. Reinhartin paikan näen eniten keskellä, kuten myös Larssonin. Palapeli on silti niin monimutkainen, että saa nähdä kuka pelaa milläkin paikalla.

  Viime kaudella Coloradossa pelannut Cody Goloubef on try-outilla ja tällä pyritään saamaan leveyttä lisää puolustukseen, jos hän kykenee siitä läpi menemään.
   
 9. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kaksi harjoitusottelua on takana ja molemmat niistä venyi jatkoajalle asti, joten päästiin niitäkin treenaamaan. Hurricanesia vastaan 2-3 tappio ja Penguinsia 4-3 voitto. Erikoistilanne pelaaminen on ainakin päässyt näiden uudistusten jälkeen isoon rooliin, kun mailan huitomisista ja aloituksista rokotetaan ankarammalla kädellä. Ainakaan Canesia vastaan ylivoima ei toiminut sitten alkuunkaan, kun jäähyjä Canes otti seitsemän, mutta yhtään ylivoimamaalia ei tehty. Penguinsia vastaan sitten taas päästiin treenaamaan enempi alivoimaa ja se toimi ihan kohtalaisen hyvin.

  Enempi on nyt kommenttien varassa näiden harjoitusotteluiden kanssa, kun ei ole pelejä vastaan tullut. Maalikoosteet toki olen katsonut ja ihan tyylikkäitä osumia ollaan siellä nähty. Se mihin olen kyllä tyytyväinen Housleyn pelityylissä on se, että puolustajat tukevat hyökkäyksiä ja saavat ottaa sitä kautta roolia. Canesia vastaan nähtiin McCaben maalissa 3v2 tilanne, jossa hyökkäyksessä olivat molemmat puolustajat. Tämä tarkoittaa kyllä sitä, että siinä piilee isot riskit kuten myös senttereille tulee vastuu jäädä paikkailemaan. Mutta varmasti tullaan näkemään hyvin viihdyttävää jääkiekkoa ja aivan erilaista, mitä se oli Bylsman alla.

  Pominvillen debyyttikin oli onnistunut, vaikka kyseessä on vain harjoitusottelut. Penguinsia vastaan kaksi maalia Eichelin ketjussa tuo jo tässä vaiheessa uskoa siihen, että Pommer pääsee siihen iskuun mihin hänet ollaan aiemmin nähty. Toinen varmasti yllättävän hyväksi hankinnaksi voisin luokitella Beaulieun, joka tuo liikkeellän juuri sitä, mitä Housley haluaa tällä kaudella puolustuksen näyttävän. Jo tuota scrimmagea katsellessa hänen liikkeensä erottui ja oli hieno katsella kaverin menemistä. Tästä pelaajasta kun maksettiin vain kolmoskierroksen varaus, niin ei ainakaan kovin huti voi mennä. Toki täytyy huomioida se, että otanta on hyvin pieni.

  Näihin kahteen otteluun oltiin kasattu ykkösketjuiksi Kane - Eichel - Pominville sekä Girgensons - O'Reilly - Okposo, jotka voivat olla aika mahdollisia ketjuja jo runkosarjan alkuun. Vaikka yhdet pelit ovat näillä ketjuilla vasta alla, arvostelujen perusteella ovat saaneet hyvää palautetta. Ja näen itsekkin näissä ketjuissa potentiaalia jo pidemmälle.

  Viime kaudella jo hyvin nelosessa pelannut Rodrigues on ottanut harppauksia kesän aikana ja on ollut pirteä ilmestys leirillä sekä harjoitusottelussa. Voi olla mahdollinen kandidaatti avaavaan kokoonpanoon, kuten myös Seth Griffith, joka on taidoillaan osoittautunut hyväksi hankinnaksi. Kun joukkue rakennetaan hyökkäävään ja kiekkoa liikuttelevaan pelityyliin, onkin mielenkiintoista nähdä onko Moulsoninilla ja Deslauriesille käyttöä, vaikka heillä yhden suunnan sopimukset ovatkin.

  Lainaus:
  Kopioitu toisesta ketjusta. Moses tosiaan pelasi Reinhartin kanssa Canesia vastaan kakkosketjussa ja sai hyvää palautetta, mutta ei kuitenkaan erottunut edukseen. Se on kyllä kiva nähdä mikä on tuon trion vastaus mm. Rodriguesille ja Griffithille, jotka ovat aloittaneet vahvasti.
   
 10. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Griffith toivottavasti älytään laittaa farmiin. Paljon isompi hyöty siellä Rochesterissa, saataisiin vihdoin uskottava farmijoukkue.
   
 11. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Tappioita toisen perään, kun Leafs kairasi kaksi ottelua ja Penguins yhden ottelun nimiinsä. Selvästi on ollut havaittavissa positiivista palautetta viime ottelusta ja tuntunut siltä, että joukkue on hiljalleen pääsemässä omaan pelirytmiinsä. Yli 40 laukaustakin kertoo Penguinsia vastaan siitä, että ahkeria ollaan hyökkäysalueella ja jälleen hienoja nousuja puolustajien osalta. Osoitus siitä nähtiin Antipinin maalissa, jossa mukana oli myös Fedun. Johnsonilta heikko matsi alle maalilla, mutta luotto on kova häneen, kun tolppien väliin vain laitetaan.

  Paljon on hyvää ja moni pelaaja on ottanut askelia eteenpäin, mutta vielä on käsillä melkoinen sekametelisoppa. Pelaajia on ringissä melkoinen kasa eikä vielä tässäkään vaiheessa ole varmaa, ketä ylhäällä tulee pelaamaan. Scandella on hiljalleen pääsemässä pelikuntoon ja on ollut hyvä huomata Beaulieun sekä Antipinin rooli joukkueessa. Puolustus näyttää jopa yllättävän hyvältä eikä tarvi laittaa kaikkea Rassen hartioille.

  Girgensons on ollut todella kova ja kyllä tuo O'Reillyn ja Okposon kanssa toimiva ketju tulee olemaan varmaa. Nähdään taas pitkästä aikaa, kun Girge pääsee vauhtiin ylemmissä ketjuissa hyvin todennäköisesti. Eichel on ollut Eichel ja vielä pientä hiomista vaatii Pommerin ja Kanen kanssa. Tämäkin ketju on pysynyt kasassa harjoituksissa ja tulee varmasti näin olemaan kauden avauksessa, mutta sitten nähdään kuinka kauan. Jordan Nolanin nappaaminen waiverseista oli kiva lisä alempiin ketjuihin ja tuomaan syvyyttä, varsinkin kun nuoriso ei ole säväyttänyt kummemmin. Pääsee Jordan pelaamaan tutussa ympäristössä, kun vielä ystävät ja perhekin on lähellä. Toivottavasti homma lähtee toimimaan jälleen. Harjoituksissa pelannut Larssonin ja Josefsonin kanssa ja varsinkin edellä mainitut kaverit ovat löytäneet hyvin toisensa pelissä. Josefsonin alivoimapelaamista ja karvaamista ollaan kehuttu paljon ja täytyy vain toivoa ehjää kautta hänelle. Siinä olisikin muuten aika kiva nelosketju.

  Suurin kysymysmerkki tulee varmasti olemaan kolmosketju ja tuleeko muutoksia näihin alempiin ketjuihin vielä. Reinhart tarvitsee sellaisia pelaajia vierelle, jotka kykenevät pelaamaan samalla aaltopituudella sekä tekemään maaleja. Ongelmana pidän ehkä tämän hetken pelaajia, jotka siihen on tarjolla. Moulson, Deslauries, Griffith, Bailey sekä Pouliot eivät ole niin paljon viboja saanut tässä vaiheessa, että saa nähdä mikä on se todellinen koostumus. Deslauries on osoittanut pelaavansa paremmin kuin viime kaudella, mutta hän on korkeintaan nelosketjun jyrä ja hänenkin tontilleen olisi parempaa tarjolla. Moulsonin luistin ei kulje edelleenkään ja on melkoinen riippakivi tässä porukassa. Pyörii silti jaloissa ja vie paremmiltaan pelipaikan. Griffith on ollut ihan hyvä, mutta ei taida silti riittää, sama koskee myös Baileylla. Pouliot varmasti menee tuossa Reinhartin vierellä, mutta toiselle puolelle tarvitaan jalkoja. Vastaus tähän voisi olla Rodrigues, joka on tällä hetkellä vain loukkaantunut.

  Ensi yönä viimeinen harjoituspeli Islesia vastaan ja sitten mennäänkin viikon päästä!
   
 12. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Hyökkäyksen osalta yksi ehkä yllättävä pelaaja jäi kokoonpanoon kauden alussa ja hän on Seth Griffith. Hänet muistetaan enempi Bostonista, kun hänet sinne ollaan varattukkin. Viime kaudella otteluita kertyi NHL:ssä 24 yhteensä Leafsissä sekä Panthersissa, joten saa nähdä kestääkö liito kauemmin. AHL:ssä tehopisteitä on kertynyt kovaan tahtiin, mutta niitä hän ei ole saanut kärrättyä NHL:ään. Niin siinä sitten kävi, ettei Baptiste, Bailey, Nylander ja Fasching kyenneet osoittamaan tasoaan riittäväksi pelatakseen ylhäällä. Nylanderin osalta toki näytöt jäivät lyhyeksi loukkaantumisen takia.

  Amerksiin lähetettiin myös Fedun sekä Deslauries, jotka läpäisivät waiversit. Näin ei tarvitse Desiäkään katsella koohottamassa enää NHL:ssä. Puolustuksen osalta Falk ja Tennyson jäivät ylös vain senkin takia, koska Bogosianilla on alavartalovamma. Sen näkee oikeastaan sitten lähempänä, onko kykenevä pelaamaan ensimmäisessä ottelussa. McCabella on "week-to-week", joten häntä ei hetkeen nähdä. Scandellakin tulee varmasti pelaamaan kauden avauksessa.

  Ketjuja oli rukattu harjoituksissa, mutta sentterin paikat olivat pysyneet samoina, ja Housleykin haluaa nähdä Reinhartin keskellä. Saa nähdä saako Griffith heti kovan tontin, kun oli pelannut ainakin harjoituksissa Eichelin ja Kanen kanssa. Tällä saadaan toki enemmän leveyttä.
   
 13. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Kausi saatiin käyntiin Buffalossakin Habseja vastaan ja vierailijat haki kaksi pistettä, 2-3 lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. Ikävää kyllä ettei saatu kairattua voittoa ensimmäisestä pelistä, koska siihen oli mahdollisuus, joukkue pelasi kokonaisuudessaan todella hyvin. Pari omanpään virhettä koitui kohtaloksi, jolla mentiin sitten jatkoille jne. Ylivoima mahdollisuuttakin tarjottiin, mutta vielä ei saatu siltä saralta tulosta. Viime kauden ylivoima oli kuitenkin vakuuttavaa ja samalla viisikolla jatkettiin myös tässä ottelussa ja jatkossa. Viihdyttävämpää jääkiekkoahan Housleyn pelitapa on, mitä se oli viime kaudella Bylsman alaisuudessa. Koko viisikko lähtee hyökkäykseen ja puolustajat antaa tukea hyökkääjille. Saavat myös vapaasti nousta, jolloin häntä jäädään tukemaan, jottei tulisi ylivoimahyökkäyksiä. Pari kertaa kyllä kävi näin, mutta selvää uuden opettelua pelaajille, jotka tottuivat aivan eri tyyliin viime kaudella.

  Hyökkäys koostumus oli seuraavanlainen:
  Kane - Eichel - Pominville
  Pouliot - O'Reilly - Okposo
  Girgensons - Reinhart - Griffith
  Larsson - Josefson - Nolan

  Bottom 6 osasto oli kyllä paremmalla pelipäällä kuin kärkiketjut, vaikka Pommer pari maalia tekikin. Nelosketju on kyllä nyt sellainen mitä olettaa sopii. Siinä löytyy hyvää puolustusosaamista, karvaamista ja taistelutahtoa, hyviä pyörityksiä sai aikaiseksi eikä ollut juuri mitään hätää omissa. Ruotsalaiset löytävät kyllä hyvin toisensa ja toivottavasti Nolan pääsee sinuiksi paremmin heidän kanssaan. Nolan tuo myös tarvittavaa fyysisyyttä, mutta kykenee myös kelvolliseen kiekon liikutteluun. Moulsonia ei tarvitse tässä katsella. Kolmosketjukin oli kokonaisuudessaan hyvä ja Reinharttia on nyt kiva nähdä keskelläkin pelaamassa. Tämän pelin perusteella saa siinä jatkossakin olla. Epäilen silti, ettei tämä ketju tule kovin pitkään yhdessä pelaamaan ellei kärkiketjut ala saamaan parempaa tulosta hyökkäyspäässä.

  O'Reilly tuntui olevan pimennossa ja teki myös tuon harhasyötön, josta Habsit rankoivat ensimmäisen maalinsa. Tämä ketju tarvitsisi sellaisen pelaajan, joka olisi ensimmäisenä karvaamassa kiekkoa hyökkäyspäässä. Pouliot on melkoinen diesel veturi, eikä tunnu oikein pääsevän mihinkään, hieman sellainen parempi päivitys Moulsonista. En ehkä usko, että ensimmäisen pelin jälkeen muutoksia tehdään, mutta jos aihetta on, vaihtaisin Kanen ja Pouliotin paikkoja. Tällöin saadaan fyysisyyttä ja kulmavääntöä Eichelille ja O'Reilylle nopeutta. Olisihan se myös kiva nähdä yliopiston tutkapari Rodrigues-Eichel yhdessä, kun vain Rod tuosta tervehtyy. Selvästi harjoiteltu kuvio tuo Pommerin maali, jossa Eichel antoi syötön, samanlainen nähtiin myös aiemmin harjoituspelissä. Ihan hyvät vibat jäi Pommerista ja hyvä hänen kohdallaan, että homma lähti luistamaan välittömästi.

  Puolustus näytti tältä:
  Ristolainen - Beaulieu
  Scandella - Tennyson
  McCabe - Antipin

  Selvä upgrade viime kauden puolustukseen on näkyvissä. Kulikov, Franson, Gorges <---> Beaulieu, Scandella, Antipin. Paljon varmempaa omanpään pelaamista ja enemmän tukea antavia puolustajia hyökkäyspäässä. Tennysonikin uutena miehenä myös ringissä, joten avauskokoonpanossa oli neljä uutta puolustajaa. Tennyson vaikuttaa paljon varmemmalta kuin Gorges, joka istui poppareilla tämän ottelun. Kyllä se Gorgesinkin kohdalla näyttää siltä, että häntäkään ei tarvita, kun sieltä olisi vielä Bogosianikin tulossa lähiaikoina peleille. Falkkikin vaikutti pätevämmältä jo viime kaudella. Antipinistä ei voi olla tykkäämättä, viihdyttävää luistelua ja kiekontuontia ylös, tulee olemaan tärkeässä roolissa vielä puolustuksessa. Vielä kun pääsee sinuiksi enemmän kaukalon ja kielen kanssa, niin homma toimii paremmin. Scandella on juuri sitä varmaa työskentelyä omissa mitä tarvitaan, varmaa suorittamista ja helponnäköistä hänen kohdallaan.

  Sabres tosiaan ei valinnut kapteenia tälle kaudelle vaan lähtee pelkillä varakapteeneilla. He ovat Eichel, O'Reilly, Okposo sekä Bogosian. Myös treidi nähtiin tuossa aiemmin, kun Deslauries lähti Habseihin ja takaisin tuli Redmond. Hyökkäys on niin tukossa Amerksissa ja Desin tyylisiä löytyy jo sieltäkin. Puolustajia ei ole liiaksi tällä hetkellä, kun Tennyson sekä Falk ovat ylhäällä. Redmond saanut ainakin kehuja, että on todella hyvä juurikin AHL:ssä, paikkaa ei oikein vain Habseissa ollut.

  ***

  Seuraava ottelu on Islesia vastaan lauantaina ja maanantaina sitten Devilsiä. Sen jälkeen lähdetään länsirannikolle.
   
 14. Juuriskapää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo, Leeds Rhinos
  Buffalon kotipeli Devilsejä vastaan oli todella huono. Joukkueen peli oli sanalla sanoen luokatonta, puolustajat ihan unessa, menettivät tai oikeastaan lahjoittivat kiekot vastustajalle, syöttöpeliä joukkueella ei ollut lainkaan tai kai niitä rystyllä keskelle vedettyjä sokkosyöttöjä voi syötöksi kutsua, mutta F-junioreissa niistä tulisi sanomista. Maalilla seisoi joku, joka ei saisi kiinni rantapalloakaan. Eichel on haluton, hajuton ja mauton ja kaikesta näkee, ettei kiinnosta paskaakaan. Vaikea uskoa, että Eichel oli joidenkin papereissa McDavidin edellä 2015 varaustilaisuudessa, eihän noista voi puhua edes samana päivänä. Alkukauden perusteella voi jo nyt haudata poffihaaveet, valmentaja vaihtunee aika pian ja joukkue majailee koko kauden sarjan viimeisten kolmen joukossa. Surullista eikä voi kun olla pahoillaan, että Ristolainen teki pitkän sopparin tuon organisaation kanssa :(
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  No ei kai se Rasse sitoutunut kuin yhtä vuotta pitempään, miten olisi muutenkin RFA:na joutunut Buffalossa "kärsimään".

  Mutta siinä olet oikeassa, että parin pelin perusteella jengi on tällä kaudella puhdas mätäpaiserutto. Saattaa jopa olla Detroitia huonompi Atlanticissa.
   
 16. Juuriskapää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo, Leeds Rhinos
  Lainaus:
  Eikös se 6 vuoden sopparin viime vuonna allekirjoittanut vai muistanko ihan väärin?
   
 17. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Niin ja RFA:na olisi pysynyt Buffalon hallinnassa 5 vuotta, vaikka olisi tehnyt lyhyempiä lappuja peräkkäin.
   
 18. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Eichelin 10 miljoonaa taalaa kaudessa on kyllä aivan naurettavan paljon näyttöihin nähden. Jopa joukkuekaverit olivat naureskelleet tuolle sopimukselle
   
 19. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Missä tämmöistä on lukenut/saanut kuulla?
   
 20. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  NHL.comin sopimusuutisessa tuosta luki:

  Eichel said he didn't tell anyone about the contract when he arrived at the dinner, but word quickly spread as players looked at their phones. Soon players were looking at him and laughing.

  "That was a little awkward," Eichel said with a laugh.

  Eichel agrees to 8-year, $80M contract extension with Sabres | NHL.com

  En sitten tiedä, oliko tuo naureskelu joukkueen sisäistä huumoria vai mitä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017 klo 21.28
 21. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Neljä vuotta eli siis kaksi vuotta pidempään. Pelkkiä vuoden sopimuksia tekemällä Ristolainen olisi ollut UFA kesällä 2020, nyt sopimus päättyy 2022.
   
 22. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Eikohan tuo nauru nyt ollu vahan muuta kuin Eichelille naureskelua. Parempi arvaus etta naureskelivat kun Eichel ei kertonut/olivat onnellisia puolestaan/tiesivat kuka maksaa illallisen.

  Kuin piru raamattua jne.
   
 23. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Lainaus:
  Tämä alkaa kuulostamaan samalta kuin lukisi Habsien ketjua. Tietysti peleissä on ollut puutteita ja turpaan on tullut kaksi viimeistä peliä oikein kunnolla, mutta kun pelejä on kolme takana, niin en lähtisi suuria johtopäätöksiä vielä tekemään. Homman on nyt toimittava länsirannikon peleissä, muuten on vaikea löytää itseluottamusta jatkoon. Joukkueessa on valitettavan paljon ollut vapaamatkustajia ja varsinkin joukkueen liiderit eivät ole päässeet omalle tasolle alkuunkaan. O'Reilly, Okposo, Reinhart ja Eichel ovat olleet kaikki aivan suossa ja se on näkynyt myös ylivoimassa. Sabresille on tehty jo tässä vaiheessa monta alivoimamaalia.

  Puolustus muuttui paljolti tähän kauteen ja mielestäni viime kauteen verrattuna selvä updgare, mutta eihän se ole kentällä juuri näkynyt. Saatika omissa, jossa ollaan oltu jälleen suurissa vaikeuksissa. Puolustajista ehkä Antipin on ainoa, joka on erottunut positiivisesti, mutta ei hänkään toki puhtain paperin.

  Mielestäni positiivisia onnistujia on hyökkäyksessä ollut ainoastaan Kane, Larsson sekä Josefson, jotka ovat tehneet joka ilta pirusti likaista duunia ja Kanen onnistuessa vielä maalinteossa. Nelosketju oli mielestäni Habs ottelussa joukkueen paras, mutta seuraavaan otteluun ollaan tehty jälleen muutoksia.

  Girge- Eichel - Pominville
  Kane - O'Reilly - Okposo
  Pouliot - Larsson - Reinhart
  Griffith - Josefson - Nolan

  Puolustus näyttänyt siltä, että saa nähdä saako Gorges mahdollisuutensa. Reinhart siirretty laitaan, jolloin Larsson on laitettu keskelle. Moulsonin istuessa todennäköisemmin poppareilla. Tosiaan siis ensi yönä vastassa Sharks.
   
 24. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Länsirannikon pelit ovat menneet aika normaaliin tyyliin, kun heijastetaan alkukauden esityksiin. Sharksia ja Kingsejä vastaan niukat tappiot sekä viime yönä vihdoin se ensimmäinen voitto Duckseista. Peli oli myös heti Kings pelin jälkeen, joten hyvä esitys siihen nähden. Melko aneemisia olivat silti nuo kaksi ensimmäistä ottelua eikä niistä juuri mitään käteen jäänyt. Kingsejä vastaan oltasiin voitu saada vähintään se piste, mutta Kanen jäähyn takia Kings rankoi loppuhetkillä. Joukkue on kyennyt ihan hyviin eriin näissä otteluissa, mutta kokonainen 60 minuuttia tuntuu olevan liikaa. Se nähtiin myös viime yönä, kun viimeisessä erässä ei juuri paikoille päästy ja Johnsonin hyvän pelin ansiosta vierasjoukkue nappasi kaksi pistettä. Toki joukkue kyllä puolustikin viisikkona tyylikkäästi ja jätti Ducksin pelit nurkkiin.

  Okposo on jättänyt nyt pelejä väliin, kun taitaa olla vielä viime kauden poissaolon syy hartioilla. Myös Griffith sekä Antipin joutuivat katselemaan katsomon puolelta. Bailey nostettiin tähän Ducks peliin ylös ja teki heti ensimmäisessä vaihdossaan maalin. Vaikutti tietysti se, että oli intoa täynnä nostosta ja pelasi pirun hyvin, mutta kyllä hänen nopeuttaan ja laukaustaan tarvitaan myöhemminkin tähän joukkueeseen. Menee heittämällä muutaman pelaajan edelle tuohon rosteriin.

  Peli on silti ollut niin raskasta katsella tähän asti, ettei jaksa sen enempää raapustella.
   
 25. adetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
  Hampaita purren on tullut katseltua jokainen ottelu tällä kaudella ja toki odotukset olivat korkemmat. Pisteitä ollaan saatu raavittua huimat 6 pistettä ja voittoja ainoastaan kaksi. Sikäli mielenkiintoista, että joukkue on kyennyt ottamaan voitot otteluista, jotka ovat olleet heti seuraavana päivänä edellisestä pelistä. Tähänkään ei voi selittää sitä faktaa, että joukkue olisi ollut valmis toiseen otteluun paremmin, kun oltiin tappiolla Bostoniakin kolmella maalilla. Sabresin pitäisi löytää nyt niitä jalkoja heti ensimmäisestä erästä lähtien, eikä antaa vastustajalle maaleja eteen ennen kuin tajutaan alkaa pelaamaan. Bostonia vastaan pelattiin viimeinen erä todella kovaa ja painettiin päälle raivolla, jonka ansiosta päästiinkin tasoihin. Puolustajat ottivat sitä roolia ja tukivat hyökkäyksiä mitä ei aiemmin pelissä nähty. Sitä kiekkoa toivoisin näkeväni enemmän kuin yhden erän. Mutta jos samanlainen lepsuilu jatkuu, on tulossa pitkä kausi.

  Onnistujia joukkueessa ei paljon ole, mutta pisteiden valossa Kane, Eichel sekä Pominville ovat olleet positiivisia. O'Reilly on alkanut löytämään hänen peliään viime otteluissa ja edellisessä pelissä hyvin pelannut Pouliot on löytänyt itsensä O'Reillyn viereltä. Oikea ratkaisu oli laittaa Pommer pois tuosta Eichelin viereltä, koska kaksi maalintekijää eivät ole sopivia ratkasuita siihen. Vaikkakin tuo Eichelin ketju pelasi hyvin harjoituspeleissä. Bailey on ollut tulonsa jälkeen joukkueen parhaimpia ja saikin mahdollisuuden kahdessa ensimmäisessä ketjussa, silti jostain syystä hänet ollaan laitettu kolmosketjuun Reinhartin vierelle. Mahtaako siinä olla sitten syynä se, että halutaan sitä tulosta muiltakin ketjuilta? En ainakaan itse tykkää siitä, että ketjuja pitää rukata joka otteluun.

  Harjoituksissa ollaan pelattu seuraavilla ketjuilla:
  Kane-Eichel-Okposo
  Pouliot-O’Reilly-Pominville
  Nolan-Reinhart-Bailey
  Moulson-Larsson-Griffith

  Jos tuo Reinhartin keskellä pelaamisesta ei tule kaivattua tulosta, tekisin niin, että laittaisin hänet pelaamaan ykköseen. Toki sitten siinä vaiheessa, kun saadaan Girgensons tai Josefson takaisin kentille. Reinharttikin tarvitsee oikeanlaiset laiturit, ja Bailey voi tähän olla ratkaisu. Nolanin peluuttamista silti toisella puolella en ymmärrä. Pelasi parhaimman pelinsä viime ottelussa, mutta jotenkin en näe samanlaista kemiaa näiden kahden kanssa.

  Scandella-Ristolainen
  McCabe/Tennyson/Fedun
  Antipin-Redmond

  Puolustus on kokenut kovia ja nyt siellä viilettää jo Habs treidissä tullut Redmond. Tennyson tai Redmond tässä taitaa olla sitten poppareilla tulevassa ottelussa. Puolustuksen poissaolo lista pitenee, kun poissa ovat Gorges, Falk, Beaulieu sekä Bogosian. Toivoisin kyllä Antipinille jo enemmän vastuuta, tuntuu menevän vähän hukkaan pienillä minuuteilla. Kuun viimeiset ottelut pelataan Wingsejä, Jacketsiä sekä Sharkseja vastaan.