Mainos

Buffalo Sabres 2014–2015

  • 234 176
  • 780

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Buffalo kärsi 1-0 tappion Washingtonille kauden ensimmäisesssä harjoitusottelussa. Ottelussa oltiin täysin B-joukkueella liikenteessä, kun taas vastustajalla oli huomattavasti nimekkäämpi ryhmä jalkeilla. Tasoltaan peli ei miksikään häikäiseväksi noussut, vaikka tempo hieman nousikin ottelun edetessä. Varsinkin Sabresin puolelta näki, ettei nimekäs ryhmä ollut jalkeilla. Hyökkäyspeli oli varsin tukkoista ja mielestäni kaksi parasta maalipaikkaa syntyivät vastustajan virheistä (Torrey Mitchellin riisto keskialueella --> läpiajo, ja Luke Adamin paikka, kun Caps-pakki tarjoili kiekon suoraan lapaan). Pääsääntöisesti kiekkoa vain roiskittiin pois omista ja kontrolloituja hyökkäyksiä ei montaa ollut. Muutama kerran hyökkäyspään aloitusvoitosta saatiin jonkulainen pyöritys aikaan.

Tasapaksusta ja vähämaalisesta ottelusta on melko vaikea poimia selkeitä onnistujia tai epäonnistujia. Varsinkin, kun vastustaja hallitsi enemmän kiekkoa ja toisaalta omissakaan ei hirveää paniikkia ollut missään vaiheessa. Nathan Lieuwen pelasi kelpo ottelun torjuen 24/25. Caps-selostajatkin pitivät Lieuwenia Sabresin parhaana, vaikka mielestäni ei hänkään mihinkään tulitukseen missään vaiheessa joutunut. Alla kuitenkin jotain poimintoja pelaajista, jotka jäivät mieleen.

Rasmus Ristolainen, peliaika 23:17 - Ristolainen kellotti Benoitin parina joukkueen suurimmat minuutit ja kyllähän tuo pari selvisi todella hyvin, ottaen huomioon että pelasivat aika paljon Ovechkinin ketjua vastaan. Yksi ainut virhe jäi mieleen Ristolaiselta, jonka kuitenkin paikkasi itse eikä vastustaja tuosta lopulta hyötynyt mitenkään. Muutoinhan tuo oli Rassen pelaaminen oli samaa erittäin varmaa työskentelyä, jota nähtiin jo vuosi sitten harjoituspeleissä.

Vaclav Karabacek - Kesän kakkoskierroksen varaus. Epätyypillinen tsekkiläinen, jolla on kova taistelutahto ja työmoraali. Tekee paljon töitä kulmissa ja melko hyvänoloinen luistelija, mutta ei mikään taitoniekka. Energistä peliä ja jäi mieleen, osittain myös siitä, että oli Capsien aussipelaajan Nathan Walkerin komean lonkkataklauksen vastaanottaja.

Joel Armia - Armiaa ja Ristolaista luonnollisesti tuli vähän enemmän yritettyä seurata. Armia pelasi ihan kelpo pelin. Miehellä oli selkeästi kova yritys eikä minkäänlaista surffailua ollut havaittavissa. Karvasi ahkerasti ja ajoi taklauksiakin loppuun asti, mutta ei päässyt hirveästi käsiksi kiekkoon hyökkäyspäässä. Kuten ei myöskään koko ykköskenttä Deslauriers-Reinhart-Armia. Armian kohdalla miinuksena voi tietenkin manita tuon ottelun ainoan maalin, jossa Jopelle sattui pieni merkkausvirhe ja Burakovsky pääsi iskemään kiekon häkkiin.

Sam Reinhart - Reinhart oli myös suurennuslasin alla, mutta eipä hänestä jäänyt paljoakaan kerrottavaa. Tuntui vain surffailevan pelin ulkopuolella eikä saanut kiekkoja oikein missään vaiheessa. Vähäsissä kaksinkamppailussa oli heikon oloinen. Toivottavasti parantaa seuraavissa peleissä.

Mikhail Grigorenko - Grigorenko pelasi Brian Flynnin ja Karabacekin keskellä. Grigorenko on mielestäni mennyt selkeästi eteenpäin viime kaudesta. On vahvempi kaksinkamppailuissa ja myös aavistuksen verran nopeampi luistelija. Kulmissa pyörimiseksi meni tämänkin ketjun peli, mutta Grigo väläytti muutaman kerran loistavaa peliälyään ja kiekollisia taitojaan. Grigorenko oli enemmän onnistuja kuin pettymys, vaikka tehoja ei tullutkaan.

44 Nicolas Deslauriers - 23 Sam Reinhart - 33 Joel Armia
37 Matt Ellis - 84 Philip Varone - 22 Johan Larsson
74 Vaclav Karabacek - 25 Mikhail Grigorenko - 65 Brian Flynn
72 Luke Adam - 20 Zac Dalpe - 17 Torrey Mitchell

61 Andre Benoit - 55 Rasmus Ristolainen
6 Mike Weber - 5 Chad Ruhwedel
51 Nikita Zadorov - 24 Tyson Strachan

50 Nathan Lieuwen
35 Andrey Makarov

Näillä kentällisillä mentiin tänään. Kuten näkyy, niin tuossa ei montaa nimeä ole, jotka tulevat pelaamaan runkosarjan avauspelissä. Kuten sanoin, peli oli todella tasapaksu ja vaikea tehdä mitään johtopäätöksiä vielä yhdestäkään pelaajista. Seuraava peli on tiistaiyönä Carolinaa vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Moulson - Ennis - Stafford
Dalpe - Girgensons - Gionta
Deslauriers - Reinhart - Stewart
Lemieux - Grigorenko - Kaleta

Gorges - Myers
Benoit - Meszaros
McCabe - Pysyk

Enroth
Lieuwen

Caneseja vastaan voitto 2-0 ja nollapeli siis Enrothille. Hieno homma. Silti laukauksia tuli taas omiin aivan liikaa, joten sama brändi jatkuu.

Ykkösketju teki maalit ja osottautui pirteäksi. Jopa Drew oli hyvä, ja se ennustaa hyvää. Lemieux ja Grigolle puhtaat paperit. Myös Myers ja Gorges on pelannut parina loistavasti ja varsinkin Myersilta nähty tason nostoa.
Mesza vaikutti kömpelöltä ja kiekollisena vaarallisen huono. Pysyk loukkaantui ja arvioitu syy oli ylävartalovamma. Saa nähdä kuinka pitkäksi aikaa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Harjoitusottelutkin on sitten tosiaan saatu käyntiin kahden ottelun voimin. Täällä onkin sanottu otteluista jo paljon asiaa, joten turhapa sitä on ruveta kertaamaan.

Toistaiseksi training campin kaksi eniten esille nostettua nimeä ovat olleet Grigorenko ja Ristolainen. Tämähän on erittäin hieno asia, eritoten tuo Grigorenko. Ei voi olla kyllä kuin aivan helvetin tyytyväinen siihen, että mies nyt lopulta näyttää kuin näyttääkin ottavan niitä askeleita kohti sitä ihan ykkössentteriä, johon potentiaalia eittämättä on. Puhtaisiin ominaisuuksiin nähden suurin ero oli siinä, että vaikka mies nostatti painonsa tuonne 100 kiloon, niin mies näyttää olevan nopeampi luistelija. Treeni on siis selkeesti mennyt oikeisiin paikkoihin eikä ole ollut pelkkää fläsää tuo painon nousu. Mitä pelaamiseen tulee, niin erityisen hienoa on nähdä se, että hän on pelannut erittäin kokonaisvaltaisesti. On löytynyt intensiteettia ja puolustussuuntaan pieteettia. Hänelle on myös annettu tärkeitä oman pään aloituksia (Washington pelissä kaapi 88% tehokkuudella aloituksia, Carolina pelissä meni tosin selkeästi huonommin). Pisteitä ei ole toki tullut, mutta hänenkaltaisen pelaajan osalta olen niistä vähiten huolissani. Niitä nimittäin tulee 100% varmasti tuolla taidon ja koon yhdistelmällä, jos vaan pelin muut osa-alueet hoituvat kunnialla. Se kertonee jo jotain, että Nolan on melkein joka käänteessa nostanut juuri Grigorenkon esille.

Siitä huolimatta, että nyt onkin vasta ihan alkutekijöissään koko kausi, ja Grigorenkon lopullinen arviointi on syytä tehdä vasta kauden lopussa, päätin hieman katsoa Grigorenkon tuota taivalta. Nimittäin yleinen totuushan melkein on, että miehen kehitys jopa tuhottiin tuomalla hänet liian ylös liian aikaisin. Eittämättä hänen kanssaan hätäiltiin, mutta tuhosiko se kehityksen? Jos katsotaan ihan pisteitä junioreissa, niin hän nosti pistekeskiarvoitaan selvästi joka kaudella. Tämän lisäksi hän nosti tasoaan myös junnukisoissa. Tähän kun lisätään nyt pelin kokonaisvaltaistaminen, niin täytyi jopa itseäni hieman nipistellen kysyä, että miksi mies on jossain määrin hieman jäänyt varjoon kaiken keskellä. Jos nimittäin yksi hyvä verrokki hänelle voitaisiin hakea, niin se on Ryan Johansen. Hänessä ja Grigorenkossa on ällistyttävän paljon samaa (joskin toivon, että agentti ei tule olemaan yksi näistä asioista!); molemmat ovat isokokoisia ja taitavia senttereitä; molemmat rushattiin liian aikaisin junioreista koska fysiikka ei ollut valmis; molemmat ovat todella hyviä pelinrakentajia, mutta kummallakin on helvetin hyvä laukaus ja osaavat tehdä maaleja; molemmat ovat todella hyviä aloittamaan. Tällä en toki tarkoita, että Grigorenko tulee tekemään samanlaisen hypyn kuin Johansen, mutta ainekset ehdottomasti ovat olemassa. Johanseniahan pidettiin vuosi takaperin jo melkein bustina koko äijää, mutta kehittynyt fysiikka ja itseluottamuksen löytäminen teki ihmeitä. Tämän kauden jälkeen Grigorenko on ajallisesti katsottuna samassa tilanteessa kuin Johansen oli ennen viime kautta. Voihan tässä käydä niinkin, että vaikka draftissa jäätäisiinkin ilman jompaa kumpaa messias-kaksikosta, olisi sentteristö silti enemmän kuin vahva, jos Grigorenko jatkaa tuota kehityskulkuaan.

***

On myös sanottava muutama sana Sam Reinhartista. Nimimerkki Marwin teki hyviä havaintoja tuosta ensimmäisesti pelistä, joista voin yhtyä kaikkiin muihin paitsi muutamaan liittyen Reinhartiin. On selvää, että Reinhartin pelaaminen on ollut hakemista, koska nämä ovat hänen ensimmäiset ottelunsa selkeästi aikuisia vastaan. Kuitenkaan en ole Reinhartilta oikeastaan ikinä nähnyt surffailua tai pelin ulkona olemista - enkä ole nähnyt nytkään. Vaikka mies ei pelaa kuin Girgensons, niin hän on silti äärimmäisen keskittynyt ja pelaa koko aika aivoillaan. Hän ei paina hirveällä vauhdilla ympärikenttää, mutta hän sijoittuu aina oikein (yksi syy, minkä takia hänen ei edes tarvitse painaa ympäri kenttää aivottomasti). Jos hänen tekemiseensä ei kunnolla laita huomioita, niin se eittämättä saattaa näyttää surffailevalta ja näkymättömältä, mutta hän silti tekee jatkuvasti pieniä asioita oikein (joskin niitä virheitä on nähty ainakin ekassa pelissä). Itse en siis sikäli ole kovinkaan huolissani, koska on selvää, että se ottaa pienen ajan ennen kuin hän oppii lukemaan huomattavasti nopeatempoisempaa peliä, jossa pelaajat käyttäytyvät hieman eri tavalla. Hänellä tuli kiekon kanssa muutaman kerran nimittäin melko kiire, mutta hätäilyyn hän ei silti sortunut. Kuitenkaan Reinhartista tuskin koskaan tulee pelaajaa, joka olisi kovinkaan näyttävästi jatkuvasti esille (edes kiekon kanssa), koska hän ei vain ole sen tyyppinen pelaaja. Erityisesti, jos omalla joukkueella ei kiekkoa paljoa ole, mikä tulee todennäköisesti olemaan tilanne lähes jatkuvasti ensi kaudella. Joskin Marwinin arvioon Reinhartin fysiikan heikkoudesta ja hieman verkkaisesta luistelusta täytyy yhtyä. Tuo nimittäin on melko haastava yhdistelmä, ja saa nähdä kykeneekö Reinhart tuolla peliälyllään sen kompensoimaan lopulta.

***

Loukkaantumisista sen verran, että Mark Pysyk tosiaan blokkasi kiekon ja jäi pelin alussa pois tuossa Carolina-matsissa. Onneksi saikkua ei ole kuin 1-2 viikkoa. Itselläni oli myös mennyt kokonaan ohi, että Marcus Foligno oli käynyt kesällä olkapääleikkauksessa. Ainakin omien sanojensa mukaan olkapää vaivasi koko viime kauden eikä täten hän oikein voinut pelata sitä fyysistä peliä, johon kykenee ja jota on pelannut. Täytyy toivoa, että asia todellakin oli noin eikä ollut vain selittelyä, koska kyllähän Foligno on yksi niistä kavereista, joiden on nostettava sitä tasoaan ja ruvetta pelaamaan niillä vahvuuksilla.

***

Kapteenistoa ei ole jostain syystä vieläkään valittu, mutta olen tuossa noita haastatteluita katsellut ja jo niistä heti huomaa, minkä takia Montreal-fanit pitivät Gorgesia yhtenä kapteenikandidaateista. Miehestä nimittäin kyllä huokuu ihan jo haastatteluiden perusteella erittäin hyvä pukukoppikaveri. Hän on esimerkiksi tuonut useasti esille, että hänelle kyse ei ole pelkästään kauteen valmistumisesta vaan myös sen kunnioituksen ja arvostuksen ansaitsemisesta uudessa ympäristössä. Kehoitan kaivamaan esille niitä haastatteluita tuolta Buffalon sivuilta.

***

Viime yönä Buffalon kaupunki sai katsella paraatipaikalta Jack Eichelin työskentelyä, kun First Niagarassa pelattiin tuo jenkkien prospect-peli. Eichel luonnollisesti oli yksi kentän parhaita. Eipä se tosiaan pahitteeksi olisi, jos ensi vuonna samaan aikaan sama kaveri kurvailisisa samassa paikassa - blue & gold yllään.

Tästä voidaankin päästä pienoisella aasinsillalla sitten ensi vuoden draftiin pikaisesti. McKenzielta tuli juuri ulos parikytäminuuttinen pre-season draft ranking: ( http://www.tsn.ca/bob-mckenzie-s-pre-season-draft-ranking-the-top-15-1.83478 (linkki vie TSN:n sivuille)). Onhan tällä draftilla monestakin syystä korostunut merkitys, ja kieltämättä jopa hieman huvittaa, että Buffalolla on jopa 3 pickia ekalle kierrokselle ja kaksi toiselle - näistä kaksi voi olla hyvinkin top-10-sijoilta. Vaikka en pidä sitä todennäköisenä, niin lisääkin saattaa olla tulossa ykköskierrokselle. Tuolta listalta realistinen kaveri Islandersin pickilla voisi olla Oliver Kylington. Prospectinahan häntä on luonnehdittu vaatimattomasti Erik Karlssoniksi (prospectina), joka osaa myös puolustaa. Leftin kaveri, loistava luistelu ja kiekolliset taidot sekä kyky rakentaa peliä. Oikeastaan ainoa puolustuajatyyppi, joka Buffalolta puuttuu ja joka sopisi kuin nyrkki silmään tuonne top-4-osastoon Myersin, Ristolaisen ja Zadorovin kanssa. Noh, kieltämättä liian aikaista vielä tällaisia pyöritellä, mutta pointti lienee se, että ensi vuoden draft tulee olemaan äärimmäisen kova ja huomioiden Buffalon pickien määrän, uskoisin sen ansaitsevan korostuneemman huomion kuin esim. viime vuoden draftkaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Spämmätään vielä sen verran, että uunista vähän aika sitten tuli helvetin pitkän tauon jälkeen uusi BB&G-jakso. Vähemmän yllättävästi se keskittyy draftiin - tai oikeastaan Sam Reinhartiin. Sen perusteella ainakin käy päivänselväksi, että Reinhartin oleminen Buffalon listan ykkösenä ei ollut pelkkää jälkikäteistä selittelyä, vaan asia tosiaankin oli niin. https://www.youtube.com/watch?v=RCdxxhvvYA8 (linkki vie Youtubeen) Tuon perusteella kenelläkään Buffalon scouttaus-osastossa ei ollut Bennett Reinhartin yläpuolella, joten aika yksimielinen päätös tuo Reinhartin varaaminen oli.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Torontoa vastaan olikin aikamoinen hurlumhei-matsi. Maaleja ja kähinöitä nimittäin nähtiin melko runsaasti.

Maalivahdit näin nätisti sanottuna eivät olleet aivan parhaimmillaan, ja kyllähän Neuvirthille meni aivan liikaa suoria laukauksia, vaikka mitään lerppuja eivät olleetkaan. Pienikokoiseksi vahdiksi pelasi aivan liian syvällä maalissa monessa kohtaa, mikä sitte jätti niitä kulmia auki aivan liikaa.

Ristolaista taas kävi sääliksi, kun joutui pelaamaan sysipaskan pelin pelanneen Weberin kanssa. Weberin osalta kyllä rupeaa vähän jo usko hiipumaan. Ennen tuota jatkosoppariaanhan mies pelasi erittäin kovatasoista top-6-roolia ja hieman viime kauden alussakin. Sen jälkeen onkin tekeminen ollut melkoista kuraa. Erityisen huomionarvoista tämä on siksi, että itselleni melko yllätykseksi Meszarosia näytetään peluutettavan oikealla puolella, jolloin vasemmalle puolelle jää käytännössä Gorges, Weber ja Benoit McCabe (sekä Zadorov). Ilmeisesti McCabelle ja Zadoroville ollaan ihan vakavasti petaamassa paikkaa ylhäälle, koska oikealla puolella on sitten Myers, Meszaros, Ristolainen, Pysyk ja leirivahvuudesta jo poisleikattu Ruhwedel. Epäsuhta on melko suuri. Tämä myös todennäköisesti tarkoittaa sitä, että Ristolainen ei hyvistä otteistaan huolimatta tosiaan ylhäällä aloita, koska on hankala nähdä Pysykia laitettavan vielä vuodeksi Rochesteriin.

Ottelussa oli kyllä paljon myös hyvääkin, jopa enemmän kuin negatiivista. Tuo kolmoskenttä oli erittäin hyvä. Foligno ja Stewart on kyllä melkoinen laiturikaksikko, koska molemmilla on kokoa se n. 190 senttiä, painoa yli 100 kiloa ja ovat nopeita luistelijoita. Eritoten Stewart oli melkoinen peto, iski pari maalia ja hanskasikin siinä ohella. Iso peukku. Saa nyt tosin nähdä milloin sitten nähdään se paljon puhuttu fleguileva ja suffaileva puoli hänestä. Toistaiseksi sitä ei olla Buffalossa nähty, mutta kausi on pitkä. Kuitenkin uskon tuon kaksikon pelaavan melko paljon yhdessä, ja potentiaaliahan on, jos vain keskelle saadaan joku vähän kädellisempi sentteri kuin Mitchell. Jossain vaiheessa kautta haluaisin kyllä nähdä Grigorenkon siinä keskellä (jos nyt saa homman ns. raiteilleen Rochesterissa).

Myers ja McCabe pelasivat erinomaisen ottelun. Olivat plussalla kahden verran, vaikka pelasivat eniten minuutteja. McCabelta oli myös hieno yksilösuoritus maalinsa muodossa. Hyvin katkaisi pelin siniviivalla, nousi, veti toe-dragin, josta suora rannari yläpesään.

Mainita täytyy myös Tim Schaller, josta on ihan oikeasti pikkuhiljaa kuoriutumassa pätevä nelosketjun sentteri. Ei kuitenkaan ihan vielä, mutta peli näytti jo melko hyvältä.

Ottelussa tosiaan nähtiin myös hanskahommia, ja olihan se mukavaa kun Toronton yli 5 miljoonan gooni otti silmänsä umpeen melkein neljä kertaa halvemmalta McCormickilta. Molemmat goonit iskivät myös maalitkin mieheen.

Kolmossentteripaikan osalta tilanne on selkeästi se, että jos Reinhart on NHL-valmis, hän sen paikan ottaa. Muussa tilanteessa sitten todennäköisesti joko Larsson tai Grigorenko. Reinhart on ainoa pelaaja, joka on pelannut kaikki pelit ja hän on saanut vierelleen myös päteviä kavereita. Peli on parantunut koko aika, mutta sen täytyy eittämättä vielä mennä eteenpäin, jotta juniorit välttyisivät. Miehen fysiikka ei ole vielä selkeästi valmis ja nyt kyse näyttää olevan siitä, pystyykö Reinhart siitä huolimatta pelaamaan NHL-tasolla. Vuosi junioreissa tuskin tekisi pahaa, mutta ei sillä vuodella kyllä paljoa annettavaakaan olisi.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Aika tyhjentävä analyysi jo pelistä. Puolustajista tosiaan jäi mieleen Weberin pööpöilyt, kun jäi miehet vartioimatta ja omissa soi. Aika kujalla näyttää kaveri olevan ja ei kyllä sinänsä mitään käyttöä, mutta eiköhän se siellä pelaa kauden alussa. McCabelta kyllä hyvää peliä ja viime kauden otteet jäivät kyllä mieleen. Toivottavasti pääsisi kokeilemaan, uskaltaa laukoa ja laukauskin on hyvä. Myersilta mukavia nousuja ja on kyllä parantunut huomattavasti. Kyllähän tuo kokonaisuudessaan näyttää puolustuksen osalta hyvältä, Weberiä lukuunottamatta. Myers, Gorges, Mesza, Benoit, Pysyk, Zadorov, Rasse, Weber ja McCabe eli leveyttä riittää. Ja sitä mukavaa kilpailua.

Neuvirth ei tosiaan häikäissyt ja luulisin näin, että Enroth aloittaa kauden ekoissa, sillä pelit ovat näyttäneet hänen kohdallaan mainioilta.

Meidän hyökkäys näyttää ihan pätevältä. Stafford ja Stewart ovat pelanneet harkoissa hyvin sekä muutenkin top-6 osasto on hyvällä mallilla. Mielenkiintoista nähdä saako Reinhart ylhäältä paikan ja jos saa niin Larssonin toiveet pelata Sabresissa on lähinnä kuopattu. Nelosessa kuitenkin pelaa fanien suosikki McCormick ja siinä paikalla pitää tuollaisen pelatakkin. Osaa myös aloittaa mainiosti ja alivoimalla hyvä. Saa nähdä kuinka käy, ja ketä pelaa kauden alussa. Paljon on pelaajia ja vaihtoehtoa joka paikalle. Kohta se alkaa!
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Onkohan Weber-Pöböllä tai hänen varalleen jokin varasuunnitelma jos pelit kariutuvat jo kauden alussa meillä?

Pakiston leveysasteet näyttävät kokonaisuutena tosiaan ilahduttavan hyvältä: Siinä on riittävän monta tyyliltään erilaista veivaajaa joita voi vaihdella tarpeen ja menovauhdin mukaan eli variointimahdollisuuksiin ei ainakaan tehokas puolustus tule kaatumaan. Maalissa Enroth joutuu kuten aiemmin tuli esille, elämänsä näytönpaikkaan eikä siinä paikassa varmasti suuria miehistövaihtoja tehdä ainakaan alkukaudesta jos jhonaksen koppailu pääsee lähellekään sille tasolle mikä nyt vaaditaan puolustuksen tueksi ja tilkkeeksi. Neuwirthille eikä muille tuuraajille siis painetta, töitä on vähemmän tarjolla alkukaudesta varmasti kuin lapin työvoimatoimistossa. Foligno-Stewart tehokaksikko ilahduttaa minuakin ja homo sapiens- sukupuun kädellisten lahkon homo Mitchel-versio ei tule jäämään sentteriksi näille veikkosille, vaan hankintaosasto päätynee homo sovieticus- ja KHL-osastolta hankkimaan kädellisen, viisisormisen ja geneettisesti edistyneemmän Mitchell-version keskelle kyseiselle kaksikolle.

HYvälle näyttää vaikka kovasti nuorta miestä pukkaa mutta niinhän se on että nuorna virtsa väännettävä jotta lopussa kannu seisoo : X
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Puolustajista tosiaan jäi mieleen Weberin pööpöilyt, kun jäi miehet vartioimatta ja omissa soi. Aika kujalla näyttää kaveri olevan ja ei kyllä sinänsä mitään käyttöä, mutta eiköhän se siellä pelaa kauden alussa.

Mutta toisaalta, jos Sabres "yrittää olla mahdollisimman alhaalla taulukossa", niin silloinhan itseasiassa Weber saattaa olla todellisuudessa kultaakin kalliimpi palanen. :D

No joo, kaikella totuudella, täytyy kyllä sanoa, että ei tuo Buffalon joukkue nyt niin huono paperilla ole, ettäkö se lähtökohtaisesti olisi jumbo. Kyllä mä periaatteessa näen tuolla porukalla jonkin näköisen mahdollisuuden nousta ihan siihen playoffien tuntumaan. Miksei toki jopa sinne kahdeksan sakkiin. Veikkaan Sabresin konffisijoitukseksi jotain sijoilta 9-13. Tämä on siis ihan omaa mutuilua, ja perustuu täysin omaan mielipiteeseen joukkueiden pelaajistoja katsomalla.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tuskinpa Weberin varalle mitään kummempia suunnitelmia on. Eiköhän joka tapauksessa vähintään seiskapakkina tuolla pyöri sopimuksensa loppuun. Toki jos joku nuorempi kaveri ottaa todella kovia kehitysaskeleita, niin ehkä sitten Rochesteriin kävisi matka. Treidiarvoa ei tuollaisella sopimuksella ja noilla otteilla ole todennäköisesti minkään vertaa. Tosin kuten yllä mainitaankin, niin kyllähän myös tulevaksi kaudeksi tarvitaan oma tank commander. :)

Weber on kuitenkin töhöilyistään huolimatta muuten sellainen kaveri, jolla on myös paljon hyvää. Laittaa itseänsä likoon, blokkaa kiekkoja vaikka nenällään ja huitoo lentopallomailoillakin tarvittaessa. Peli vaan täytyisi pitää helvetin yksinkertaisena ja keskittyä pieniin asioihin. Ei juosta kiekon perässä niin paljoa, käyttää enemmän mailaa puolustamisessa sekä pitää käsiä hieman vähemmän ylhäällä taklatessa jne.

Noppa10:n näkemykseen siitä, että Buffalo ei ole niin huono joukkue paperilla, että olisi oletuksellisesti jumbo voi tietyiltä osin yhtyä. Nimittäin joukkue ei tule olemaan niin pihalla kuin viime kaudella. Pelaaminen puolustussuuntaan tulee olemaan varmasti tiiviimpää kuin viime kaudella.

Mutta muutama erittäin suuri ongelma joukkueella on. Nimittäin lähtökohtaisesti tuo joukkue ei tule olemaan kiekonhallinnan osalta kovinkaan vahva. Ehrhoff oli viime kaudella ylivoimaisesti tärkein pelaaja kiekonhallinnan näkökulmasta, ja nyt häntä ei ole. Myersilla - kuten olisi kenelle tahansa muullekkin - on vain liikaa kuormaa tuolta osin. Joukkueessa on paljon kiekonhallinnan kannalta potentiaalisia kavereita, mutta he eivät ole vielä valmiita sellaiseen rooliin. Tosin Torontoa vastaan Buffalo voitti laukaukset jopa ylivoimaisesti, mikä nyt oli melko huvittavaa jopa.

Toinen ongelma on sitten maalinteko. Gionta ei ole mikään pistelinko enää eikä Stewart yksin pysty edes pelatessaan täydellisen kauden tekemään maalinteosta riittävää. Ennisin ja Hodgsonin nostaessa pistemääränsä yli 50 ei sekään vielä riittäisi. Tarvittaisiin siis melkoisia ihmeitä, koska viime kaudella maalinteko oli erittäin, erittäin huonoa eikä mikään viittaa siihen, että se tulisi merkittävästi paranemaan. Ensi kautta ajatellen Grigorenkon ja Armian kehitys olisi tämän takia erittäin tärkeätä, koska molemmilla pelaajilla on ehdottomasti sitä pisteidentekopotentiaalia aivan helvetisti.

Maalivahtipeli on sitten se kolmas ongelma. Tai voisi sanoa kysymysmerkki. Se lienee selvää, että Millerin otteita kumpikaan ei korvaa ja Miller pelasi viime kaudella monta pistettä melkein yksin joukkueelle.

Vielä kuitenkin training campista sen voisi todeta, että tuo kilpailu on tosiaan erittäin miellyttävä asia. Ja tuo kilpailu eritoten nuorten osalta tulee vain kovenemaan koko aika, kun nuo parin viime kauden pickit rupeavat pääsemään ELC-ikään. Tungosta on todennäköisesti luvassa jopa niin paljon, että osan näiden treidaaminen on jopa välttämätöntä tästä syystä ennen tämän tapahtumista, mutta aikahan sen siten näyttää.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mutta toisaalta, jos Sabres "yrittää olla mahdollisimman alhaalla taulukossa", niin silloinhan itseasiassa Weber saattaa olla todellisuudessa kultaakin kalliimpi palanen. :D

Näinhän se on! Mutta kyllä itse kuitenkin haluan katsella laatuhokia eikä sellaista väkisin puurtamista, että heitetään ne jämät kentälle ja kattellaan oltaisko viimesiä kauden lopussa. Onneksi kaukalossa löytyy ammattilaisia, jotka ei mene pomojen mukaan tätä shakkia vaan itsensä ja joukkueensa puolesta. Joten toivoa sopii, että ensi kaudella napsitaan niitä mukaviakin voittoja. Luulen kyllä, että jos kaikki menee nappiin, niin meillä on "liian kova" joukkue olemaan viimeisiä tai edes toiseksi viimeisiä. Ei tämä joukkue paljon Panthersille, Flamesille tai Islesille häviä. Mutta kuten Disso mainitsikin niin onhan tuossa katastrofinkin aineksia monia ja peli voi olla samanlaista, kun kaksi edellistä kautta.

Mutta katsellaan nyt Weberiä joo peli kerralla ja se oli vain yksi peli. Potentiaalia löytyy, se tiedetään.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kun katsoin ennen matsia joukkueiden kokoonpanot, niin kieltämättä odotin aika rumaa turpaanottoa - olihan Torontolla huomattavasti viime ottelusta vahvistunut miehistö (mm. ykköskenttä kokonaisuudessaan), siinä missä Buffalolla oli muutamaa poikkeusta lukuunottamatta enemmän Rochesterin ensi kauden joukkuetta muistuttava jengi. Tästä huolimatta joukkue pelasi pirun hyvin, hallitsi (joskaan ei selkeästi) kenttätapahtumia ja hävisi vasta rankuilla.

Sabresin ykköskenttä oli todella hyvä, ja eritoten Grigorenkon osalta rupeaa olemaan jo aika vaikeata ruveta hillitsemään odotuksia. Tänään pelasi lähes 25 minuuttia pelaten pääosin Toronton ykköstä vastaan. Pelasi kokonaisvaltaisesti (mieleen jäi mm. hyvä kiekonriisto Kesseliltä) sekä esitti muutamat hienot yksilösuoritukset. Hodgsonin polvenkorkuisen rystylätyn otti hyvin alas ja ampui välittömästi häkkiin. Rankkareissa sitten myös hieno Forsberg-harhautus, jossa pienikokoisella Bernierillä ei paljoa mahdollisuuksia ollut, kun Grigorenko tuli pitkän mailansa ja apinakäsiensä kanssa. Tuolla tasolla jos äijä jatkaa, niin ansaitsisi kyllä jo paikan kokoonpanosta. Kaikki kuitenkin muistavat aikaisemmat vaikeudet, joten Rochester lienee se todennäköinen paikka kaikesta huolimatta. Tuollaisella pelaamisella ei ole kuitenkaan huolta, että siellä koko kausi menisi.

Hodgson paransi huomattavasti viime ottelusta ja paikkoja oli useampi itsekin täräyttää sisään. Stewartin osalta täytyy jatkaa odottelua sen surffailevan ja fleguilevan puolen ilmenemisestä, sillä mies oli taas pelipäällä.

Ristolainen pelasi taas todella vahvan ottelun. Minuutteja tuli se päälle 26 ja siihen päälle pääsi pisteillekkin, kun Deslauriers ohjasi Ristolaisen laukauksen verkkoon hyvän pinchaamisen jälkeen. On aika jännä juttu, että Ristolainen on pelannut parhaat pelinsä silloin, kun on ollut ykköspuolustaja. Viime peli Torontoa vastaan ei suinkaan ollut huono, mutta se ei ollut mitenkään erikoinen Ristolaiselta verrattuna näihin muihin. Weber pelasi taas Ristolaisen pakkiparina ja petrasi kyllä viime matsista, vaikka Kesselin eka maali menikin miehen piikkiin, kun pakitteli melkein Makarovin syliin. Vielä Ristolaiseen palatakseni täytyy vielä se todeta, että kyllähän näillä otteilla Ristolaisen laittaminen farmiin menee jo melkein täysin mahdottomaksi, joten voi olla, että Meszaros tulee pelaamaan lopulta vasemmalla puolella, koska ei Rochesteriin myös Pysykiakaan kannata laittaa.

Josta päästäänkin sitten Makaroviin. Traverse cityssahan mies pelasi melko paskasti, mutta nyt nähtiin sitten taas se toinen puoli äijästä, sillä esitti tukun huipputorjuntoja ja pelasi muutenkin vahvasti. Ottelun kakkostähti. Ikinä ei tiedä mitä tältä kaverilta on luvassa, kun maalilla on. Ei mikään hyvä juttu kuitenkaan.

Meszaroksesta en ollut laisinkaan innoissani hankintana, mutta on toistaiseksi pelannut hyvin. On pelannut isoja minuutteja ja mielestäni hyvällä tasolla. Ollut toistaiseksi positiviinen yllätys.

Armia ei ollut samalla tasolla Grigorenkon kanssa, mutta ei ollut huonokaan. Onnistumisia olisi kyllä hyvä ruveta jossain kohin tulemaan ettei rupea apinat kasvamaan gorilloiksi ja vaikuta itseluottamukseen. Rankkareissa tosin laittoi varmasti sisään. Rankkarimaali oli muuten ihan samanlainen, jollaisia Vanekilta nähtiin aikoinaan. Laiskahko luistelu suoraan veskaria kohti, pieni sivuliike ja veto sisään.

Jobin postiakin tuli sitten myös. Kaleta blokkasi naamallansa laukauksen eikä pelannut kuin pari minuuttia pelissä. Leukaan ilmeisesti osui ja mies onkin sitten röntgenkuvattu. Saa nähdä kauan on sivussa. Larsson taas pelasi vain 4 minuuttia, kunnes sai kyyneäpäästä päähän ja kärsii aivotärähdyksen oireista. Näistä ei ikinä tiedä, joten toivotaan parasta. Larssonille kyllä ei toivoisi ainakaan pitkää saikkua, koska kyseessä on miehelle erittäin tärkeä kausi.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Hömph. korkinkierto. Kaato. Ryyps. Ja runosuoni sykkii aluksi tarinan:
" Apina ja Gorilla kävelivät Armian kanssa Buffalon torilla, huomasivat Grigorenkon, Meztarosin, , Makarovin kebabkojulla, Ristolaisen puntarilla torikojun, vauvaläskit isompi kuin tenojoen taimen siis popsi. popsi pooooorkkana, se on ameriikan herrrrkkkuva!"

Kravatti suoraksi, rykäisy: helpotti: Armian kunto ei kai ole tuo mitä edellä kuultiin, siis oikeasti: Heppu säästelee nyt aluksi vaan pateja jottei kompastu kaukalon reunaan jo ennen kauden alkua. Tosi paskamainen tuo pitkä loukkaantuminen, tekee automaatti-arkajalan nonsex bigfootin heti alussa, mutta ei kai ,mitään järkeä olekkaan lähteä heti paahtamaan jo treeneissä tuhatta ja kahtasataa kun on viimein tolpillansa? Ukko lienee oikeasti teräskunnossa mutta säästelee häpeillen tässäakohtaa lateja, koska rochesterissa pitää näyttää närhen pallit ensimmäisessä pelissä. Pelkkä pelimiehen veto, siis.

Tuo Makarov- ei-hyvä-juttu vahvistaa vaan sitä omaa käsitystä lisää ettei sitä työtä maalilla kauden alussa hirveesti jaeta Enrothin leipäluukun ulkopuolelle:
Jhonaksen kun on yksinkertaisesti pakko onnistua ettei tule vaihtokauppaa vaikka KalPan kanssa heti kahden viikon jälkeen ei sillä etteikö me yhtä ruotsalaista oteta, sillehän se on kovvoo hommoo eikä meille, vaan että Enrothin kohdalla on nyt kyseessä hänen koko tulevaisuutensa NHL:ssä eikä Buffalon pestin nyt kusiessa yksikään NHL-seura ota ykkösluukuksi eikä edes kakkoseksi jos mennään skoonen metsiin torjuntaprosenteissa heti alussa.
Voin kuvitella sitä kusiaisten määrää kiipeämässä ylös ja alas äijän puntissa ja selkäpiissä kun kiekko putoaa, mutta jostakin oudosta muinaisesta Aapo- Luostarinen- syndtroomasta johtuen uskon toveri Jhonas Enrothin peesaavan porukkaa niin hyvin, että sillä pärjätään. Ei tarvitse olla maailman suurimmassa huippuiskussakaan, kunhan hoitaa tasaisesti sen tonttinsa niinettä voidaan joka pelin jälkeen todeta ettei maalivahtipeliin kaaduttu. Tuota ei ole mahdotonta täyttää, ei Enrothin. Itseasiassa Enrothista ei tarvitse tehdä enää mitään uutta Milleriä eikä Hasekkia, riittää kun hakee tasaisuuden sille omalle parhaalle pelilleen niin sillä mennään ihan tarpeellisen pitkälle, koska pelipariksi hankitaan kuitenkin jokin vitun nero joka nousee ykköseksi ainakin siinävaiheessa kun Enroth alkaa katsella palm beachin lomaosakkeita eläkerahoillaan.

Ja kyllä ei: Ristolainen ei lähde farmiin. Tuossa ei ole kahta sanaa sen pienen pätkän perusteella mikä vaimokkeen kauniit ja rohkeat-spotin jäljiltä meikäläiselle tähteeksi jäi: Hän on juuri siinä tasaisen varmassa olotilassa, mikä nostaa rotiksesta puhveliin ja pitää.

Grigorenkoon en kohdista lisäodotuksia koska tämä Pre-piehtarointi menee muuten yli. Jotakin ameriikan herkkuva pittää jättää kauden alkuunkin

Tohtori Outokukko on puhunut : X
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
http://www.buffalohockeybeat.com/sabres-marcus-foligno-primed-for-breakout-season/ (linkki vie buffalohockeybeatin sivuille)

Laitetaan tällainen linkki liittyen Folignoon pieneksi insertiksi tähän.

Inserttinä tämä toimii sille, että Foligno on yksi niistä muutamista pelaajista, joiden osalta ensi kaudella ei ole kyse pelkästään omasta urasta vaan myös urasta Buffalossa.

Nimittäin jos katsotaan tuota sopimustilannetta, niin koko tulevan kauden oletetulta top-9-osastolta hyökkäyksen osalta on sopimus katkolla vain Staffordilla ja Stewartilla, mikä tarkoittaa, että paikkoja on enintään kaksi enemmän tarjolla ensi vuonna.

Moulson - Ennis - Stafford
Hodgson - Girgensons - Gionta
Foligno - Reinhart - Stewart

Larssonilla sekä Grigorenkolla loppuu ensi vuonna waiver-vapaus, mikä tarkoittaa, että he eivät farmissa enää voi pelata. Tähän jos lisätään vielä mahdollisesti Armian nouseminen ylös sekä messiaskaksikosta jomman kumman päätyminen Sabresiin, niin on helppo nähdä, että sitä tilaa ei vain oikein ole. Kuitenkin jo pelkästään palkkalattian yli pääsemiseksi Staffordista ja Stewartista vapautunut cap-tila täytyy täyttää jollakin muulla kuin ELC-sopimuksilla (tämä voi toki tapahtua puolustuksen tai maalivahtiosaston kautta, mutta melko hankalaksi menee pelkästään sitä kautta). Toki neloskenttään voitaisiin laittaa esim. Foligno tai Larsson, mutta en oikein tiedä olisiko siinäkään järkeä pidemmälti.

Tähän kun yhdistetään se tosiasia, että tulevan kauden jälkeen on viimeistään ruvettava tapahtumaan pelillistä edistystä ja suotavaa olisi, että myös kovalla kädellä, niin on helppo nähdä, että treidit eivät ole ainoastaan todennäköisiä vaan jopa myös pakollisia.

Näin ollen hyökkäyksen osalta näen kaksi kaksikkoa, joista toinen tullaan todennäköisesti treidaamaan ennen ensi kauden alkua. Nämä ovat Hodgson/Ennis sekä Foligno/Larsson. En olisi jopa kovinkaan ihmeissäni, jos lähtisivät vieläpä samassa paketissa, koska on selvää, että tuo joukkue huutaa sitä kärkiosaamista. Ja olenkin tästä syystä lähes täysin varma, että Murray pyrkii hakemaan sellaista treidia kuin minkä Dallas toteutti Seguinin muodossa tai jollaisen esim. Los Angeles teki hankkiessaan Carterin ja Richardsin tai vähintään sellaisen, jonka Ottawa teki hankkiessaan Ryanin. Hyvä puoli siinä on, että mainittujen kavereiden lisäksi muutakin kyytipoikaa on annettavissa niin pickien kuin prospectienkin muodossa, koska on selvää, että vaikka tuosta ylläolevasta porukasta voidaan ajanmittaan vielä poistaa toinenkin kaksikosta Hodgson/Ennis ja Moulson sekä Gionta, niin kaikki tuosta helvetin isosta prospect poolista eivät yksinkertaisesti mahdu ylös. Arma, Fasching, Carrier, Compher, Baptiste, Bailey, Hurley, Lemieux, Cornel, Karabacek, Possler jne. Kaikista näistä ei toki ikinä tule kolmen ensimmäisen kentän pelaajaa, mutta jo edes puolen osalta tämä tarkoittaisi 5 pelaajaa. Tähän sitten päälle tosiaan ne tulevatkin pickit, joista osa varmasti käytetään sitten puolustukseen (jossa se tungos ei kyllä yhtään sen pienempi ole).

Edessä on siis suurella todennäköisyydella Murraylla vaikeita (mutta luonteeltaan enemmän positiivisluonteisia) ratkaisuja, joiden osalta ei huteja sopisi tulla. Käytännössä on siis osattava treidata "oikeat" pelaajat.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Leirilitä leikattiin lisää kavereita. Rochesteriin passitettiin maalivahdit Lieuwen ja Makarov sekä puolustajat Bagnall ja Petrecki. Hyökkääjistä taas Ellis, Schaller ja Armia. Armialta oli mielestäni hyvä leiri, mutta ei tosiaan sitä tasoa, että olisi vakavissaan avauskokoonpanon paikasta taistellut.

Strachanin jääminen ylös ihmetyttää melko suuresti, koska Ruhwedel laitettiin farmiin jo ajat sitten. Voi olla, että Ruhwedel tuli leirille paskassa kunnossa tms.

Harjoituksissa on kenttiä rukattu siten, että niin Grigorenkolle kuin Reinhartille molemmille on laitettu pätevät miehet rinnalle. Samoin Nolan totesi, että molemmat pelaavat myös kahdessa viimeisessä harjoitusmatsissa. Grigorenko siis on todellakin nyt taistelemassa tuosta paikasta ylhäällä, mikä ennen leiriä vaikutti melko utopistiselta. Sehän on kuitenkin vain helvetin hyvä asia.

Kaletan ja Larssonin loukkaantumisista saatiin lisätietoa. Kaleta on sivussa kuukauden päivät ja Larsson pari viikkoa. Kaletalla kyllä on käynyt älyttömän paska säkä loukkaantumisten osalta, mutta sellaista se välillä on. Itse nimittäin odotan suurella mielenkiinnolla Kaletan otteita, koska hän on monesti sanonut, että kyseessä on uusi alku ja töppäilyjä ei ole luvassa, mutta pelityyliä ei silti muuteta.

***

Kun oli aiemmin puhetta tuossa Buffalon omistajasta eli Pegulasta, niin osui tällainen artikkeli silmään: http://espn.go.com/nba/story/_/id/1...-richest-sports-owner-225-billion-says-forbes (linkki vie espn:n sivuille)

Forbesin listauksen mukaan siis (nopeasti laskettuna, korjata voi tarvittaessa) Pegula on 8. rikkain urheiluseurojen omistaja jenkeissä ja siis kolmanneksi rikkain NHL-joukkueiden omistajista. Kuitenkin syviä taskujahan tärkeämpää on halu ja sietokyky käyttää tätä rahaa, mutta sekin on onneksi Pegulan osalta kunnossa. Tuskin on siis ihan nyt lähivuosina odotettavissa talousongelmia Buffalolle.

***

Pientä pääosin tilastoihin pohjautuvaa raporttia Ruotsista. MODOssa Linus Ullmarkin kausi ei ole lähtenyt kovin kaksisesti käyntiin, ja torjuntaprosentti alkaakin kasilla. Käsittääkseni otteet eivät kuitenkaan ihan niin huonoja ole olleet, mutta kaukana parhaasta tasosta. Otteluita on kuitenkin alla vasta neljä kappaletta, joten eiköhän Ullmark tasonsa (toivottavasti ainakin) vielä löydä. MODOn kannalta se olisi melko tärkeätä, koska kyseessä on kuitenkin yksi sarjan heikoimmista joukkueista.

Gustav Possler on pelannut kuusi ottelua ykköskentässä isolla vastuulla. Pari peliä meni kiikareilla, mutta nyt viimeiseen neljään peliin on tehnyt neljä pistettä. Ihan mukavasti siis.

Victor Olofsson on taas vähintäänkin ollut erikoinen tapaus. Hän on pelannut keskimäärin vaivaiset 6 minuuttia ottelua kohden MODOssa, mutta onnistunut silti tekemään tehot 3+1 pelaten 6 ottelua. On myös kiekon kanssa erittäin hyvä hyökkäysalueella, mutta kokonaispelaaminen vaatii vielä kovaa kehitystä, kuten minuutit kertovat. Silti onnistunut pisteiden muodossa melko hyvin noin pienillä minuuteilla.

Brynäsin Jonas Johansson taas on ollut jonkinlaisessa pienten sairastelun kierteessä eikä ole vielä päässyt pelaamaan peliäkään.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
26 Matt Moulson – 63 Tyler Ennis – 12 Brian Gionta
19 Cody Hodgson – 25 Mikhail Grigorenko – 21 Drew Stafford
82 Marcus Foligno – 23 Sam Reinhart – 80 Chris Stewart
20 Zac Dalpe – 28 Zemgus Girgensons – 65 Brian Flynn

4 Josh Gorges – 57 Tyler Myers
29 Jake McCabe – 61 Andre Benoit
51 Nikita Zadorov – 24 Tyson Strachan

1 Jhonas Enroth
34 Michal Neuvirth

Loistava voitto Capseista 6-1 ja kyllähän tuo näytti jo peliltä. Capseilta puuttui pari kärki pakkia ja Ovie/Bäcks. Mutta silti olisi ajatellut hieman parempaa peliä vierailta.

Kaikki ketjut pelasivat mainiosti ja varsinkin kolmosketju oli mainio. Folignon ja Stewartin peliä oli hienoa katsella ja toimi Reinhartin kanssa, näyttävä maalikin vielä Samille. Ennis ja Moulson on löytänyt toisensa ja Gionta pelasi heidän kanssaan liukkaasti. Nämä ketjut toimi ja miksipäs ei näillä mentäisiin kauden alussa? Nelosketju ja Grigorenko on tosin vielä kyssäreitä ja kyllä Girgeä nelosessa on paha katsella.

Pelillisesti ollaan menty eteenpäin reippaasti. Kiekko liikkuu, omiin ei tule paljon laukauksia, brässi toimii hyökkäysalueella ja se nähtiin tässä pelissä. Kiekkojakin tuodaan alueelle eikä vain roiskita. Strachan oli muuten hyvä ja nappi syöttö tuohon Folignon maaliin.

Tästä on hyvä jatkaa, alkais jo!
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Puhvelit pelasivat viimeisen harjoituspelinsä Canesia vastaan ja turpaan tuli 1-5. Pelissä ei kuitenkaan pelannut Ennis, Stewart, Gionta ja Myers. Neuvirth oli maalissa ja joutui jälleen kaapimaan maalistaan neljä, kun yksi meni tyhjiin. Ei silti pelannut huonosti, kun ei noista maaleista voi häntä syyttää. Ristolaiselle hyvä peli ja tilastoihin vain yksi miinus. Kovimmat peliminuutit jälleen(24min) kaikista. Rauhallisen oloista työskentelyä, rakentaa peliä ja tekee viivalla oikeita ratkasuita. Voin uskaltaa väittää, että hän tulee pelaamaan kauden ekassa pelissä Jacketsiä vastaan. Ketjuthan menivät sekaisin, kun oli jätetty pois näitä nimimiehiä. Grigo pelasi ykkösessä ja Reinhart kakkosessa.

Pelillisestihän tuossa ottelussa ei oltu jaloissa, vaikka laukaukset hävittiin reilusti. Paremmat paikatkin siunaantui Sabresille. Harjoituspelit menivät kokonaisuudessaan hyvin. Saa nähdä ketkä tiputetaan nyt sitten alas. Olisiko siinä porukassa Strachan, Dalpe, McCabe, Zadorov, Reinhart, Grigorenko, Mitchell ja Flynn. Ainakin näitä nimiä on spekuloitu, missä pelaavat. Zadorovin otteet mietityttävät varsinkin, kun ei voi AHL:ssä pelata, joten joko ylhäällä tai junnuissa.

Tänään on lepopäivä, huomenna harjoitukset ja muutaman päivän sisään Nolan kertoo valinnoistaan. 9. päivä kotona siis Jackets.
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Viimeisen pelin perusteella lähettäisin sekä Zadorovin että Reinhartin juniorisarjoihin vielä täksi kaudeksi. Reinhartilla on mielestäni paljon samoja ongelmia mitä oli Grigorenkolla kaksi vuotta sitten vastaavassa tilanteessa. Luistelu ja fysiikka eivät riitä vielä tälle tasolle. HFBoardsilla toki aika moni pitäisi Reinhartin ylhäällä tämän kauden. No ehkä sen yhdeksän peliä voisi katsoa. Zadorov oli varsinkin eilen melko surkea. Toki Zadorovin puolustajapari Andrej Meszaros oli vähintään yhtä pihalla.

Grigorenko on ollut hyvä tällä preseasonilla ja olisin jopa valmis pitämään miehen ylhäällä kauden avauksessa. Toki kausi tai ainakin puolikas kausi farmissa voipi tehdä hyvää vielä, mutta Grigo on nyt huomattavasti valmiimpi kuin esimerkiksi Reinhart. Tarjoili oivaltavan syötön Buffalon ainoaan maaliin eilen. Onneksi meidän fanien ei tarvitse päättä näistä asioista.

Canesille tosiaan hävittiin tuo viimeinen preseasonpeli hyvän Caps-pelin jälkeen. Mitään syväanalyysia en tuosta lähde tekemään, mutta ainakin jo mainittu Zadorov-Meszaros pari oli surkea. Ja Canes oli kaiken kaikkiaan paljon parempi ja tehokkaampi maalipaikoissa.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
"Moulson – Ennis – Stafford
Hodgson – Grigorenko – Stewart
Foligno – Girgensons – Gionta
Deslauries – McCormick – Flynn/Mitchell"

Siinä on spekuloitu hyökkäysarsenaali, jos Grigorenko pidetään ylhäällä. Ja jos taas ei Girgensons nousisi kakkoseen, Mitchell kolmoseen ja kovat karjut pääsisivät samaan ketjuun (Foligno/Stewart). Ykkösketju oli toimiva harjoituksissa, ja sitä en lähtisi rikkomaan. Kakkosessa olisi oltava CoHo, mutta laidassa näin ollen, jos Girge tai Girgo siinä keskellä pelaa. Olisi tosin hyvä jos olisi kahdessa kentässä voimahyökkääjä, mutta mitä katselin Folignon ja Stewartin otteita niin olisi toimiva kaksikko. Siinä antaa molemmat toisilleen taustatukea ja osaavat häkkejä iskeä. Täten joko Gionta nostettaisiin kakkoseen ja Stewart kolmoseen. Ei noilla oikeastaan väliä ole missä ketjussa pelaa, kun Nolan osaa hoitaa nuo peluutukset mainiosti. Mutta tälläistä pohdintaa.

"Gorges– Myers
Benoit – Ristolainen
Weber – Meszaros
Strachan"

Siinä taas spekuloitu puolustus. Zadorov lähetettäisiin junnuihin, mutta eipä tuossa mitään sen kummalisempaa. Muitakin variaatioita on tehty, mutta tämä vaikuttaa realistiselta. Tuo kolmospari saattaa aiheuttaa kauden aikana harmaita hiuksia ja toivottavasti saadaan Pysyk mahdollisimman nopeasti kehiin. Kiekollisia pakkeja kun ei löydy hirveästi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
"Gorges– Myers
Benoit – Ristolainen
Weber – Meszaros
Strachan"

Hyökkäys Buffalolla näyttää jo varsin kohtuulliselta, mutta puolustuksessa menee selvä raja kolmen pakin jälkeen, aika kuraa on toi loppupuoli. Meszaros ei ole tainnut olla yhtään parempi kuin viime kaudella, päin vastoin vähän vielä huonontanut. Samoin sitten Weber on näyttänyt aika huolestuttavan huonolta. Sitten vielä Coloradon heikosta pakistosta Benoit kaivettu Buffaloon, huh huh. Mutta eipä kai tällä kaudella menestystä odotetakaan (tai haluta), joten sinällään hyvä peluuttaa vähän heikompia pakkeja. Jos näitä NHL-tiimien pakistoja laittaisi rankingiin niin ei tuo Buffalon pakisto kovinkaan kaukana liigan huonoimmasta olisi.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
"Moulson – Ennis – Stafford
Hodgson – Grigorenko – Stewart
Foligno – Girgensons – Gionta
Deslauries – McCormick – Flynn/Mitchell"

Siinä on spekuloitu hyökkäysarsenaali, jos Grigorenko pidetään ylhäällä. Ja jos taas ei Girgensons nousisi kakkoseen, Mitchell kolmoseen ja kovat karjut pääsisivät samaan ketjuun (Foligno/Stewart). Ykkösketju oli toimiva harjoituksissa, ja sitä en lähtisi rikkomaan. Kakkosessa olisi oltava CoHo, mutta laidassa näin ollen, jos Girge tai Girgo siinä keskellä pelaa. Olisi tosin hyvä jos olisi kahdessa kentässä voimahyökkääjä, mutta mitä katselin Folignon ja Stewartin otteita niin olisi toimiva kaksikko. Siinä antaa molemmat toisilleen taustatukea ja osaavat häkkejä iskeä. Täten joko Gionta nostettaisiin kakkoseen ja Stewart kolmoseen. Ei noilla oikeastaan väliä ole missä ketjussa pelaa, kun Nolan osaa hoitaa nuo peluutukset mainiosti. Mutta tälläistä pohdintaa.

Sabres lähetti juuri Grigorenko farmiin, joten näin ollen Reinhart pelaa kauden avauksessa. Miltäköhän nuo ketjukoostumukset mahdollisesti saattaisivat näyttää Reinhartin kanssa?
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mr.Smith olet aivan oikeassa. Jos nyt halutaan sitä jumbo paikkaakin, niin tällä puolustuksella se on mahdollista. Meszaros on ollut tosiaan harkoissa aivan sysi, Weber on vain rasite eikä Benoitkaan hirveästi hymyilytä. Onneksi meillä on tulevaisuutta ajatellen Myersin, Rassen, Zadorovin, McCaben ja Pysykin kaltaisia pelaajia. Maalillakaan ei enää ole Millerin kaltaista huippua, joten saa nähdä heiluuko verkko tällä kaudella samaan tahtiin. Hyökkäys kun taas näyttää jopa ihan hyvältä.

Tosiaan, Dalpe ja Grigorenko lähetettiin farmiin ja pitkiä keskusteluja käytiin Grigon kanssa ja kaveri oli ilman muuta pettynyt. Varsinkin kun nuori tulokas vei paikan. Reinharttia ja Zadorovia tullaan varmaan katselemaan ainakin tuo 9 peliä, miten kaverit pelaa. Sitten saattaa Grigo saada mahdollisuutensa jos ei Reinhart miellytä. Puolustukseen ei tehty vielä muutoksia.

Ketjut harjoituksissa olivat niin, että ykkönen pysyi samana, kun taas Reinhartin kolmonen oli Gionta ja CoHo. Ja herranen aika mikä kakkonen meillä oli harjoituksissa!! Foligno-Girgensons-Stewart. Mitä aikasemmin sanoin niin nuo laiturit toimivat aikasemmin loistavasti ja nyt kun siinä on pikakiituri ja raataja keskellä niin on sellainen peloteryhmä kasassa kuin vaan voi olla. Pistäkää ketju ylös jos pysyy samana ja katsotte peliä.
 

KaZziT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Buffalo Sabres
Grigorenko vaikutti todellakin pettyneeltä ratkaisuun. Oli varmasti siinä uskossa kesällä tehnyt töitä, että näytetään Buffalon pojille ja pelataan huippukausi. Millä tavalla venäläisen mieli tästä ottaa opikseen? Toivottavasti jatkaa samalla kaavalla ja yli ppg-keskiarvolla ylös, eikä nyt rupea soittelemaan, miltä KHL:n suunnalla näyttää
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös