Mainos

Buffalo Sabres 2014–2015

  • 234 446
  • 780

miski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Eiköhän se noin mene puolustuksen osalta ja loukkaantumisten muodossa nostetaan joukkueeseen McCabe tai Ruhwedel. Tietenkin jos Zadorov esiintyy harjoitusleirillä erittäin hyvin, niin sekoittaa osaltaan pakiston valitsemista kauden avaukseen.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Itselle miäs (Benuaa) hyvinkin tuttu tapaus Tapparasta missä aikoinaan muodosti Anssi Salmelan ja Teemu Aallon kanssa kuuluisan ABS-linjan, ja yhden liigan vaarallisimmista kiekollisen puolustajien triosta.

Tuo kokohan ei silloin ollut niin suuri knocki, mutta nyt se kyllä sitä tulisi ainakin olemaan. Sulava luistimilla ja osaa antaa varman ykköspassin ja jonkin verran omaa myös kiekkollista osaamista edelleen nähdäkseni. Pelasi AVS:sissa sekä ali- että ylivoimaa, mutta sieltä ainakin nuorempia jannuja taisi kauden mittaan pudottaa miehen peliaikoja kaavailluista top-4 ajoista.

Ei tuo nyt niin vaaralliselta hankinnalta vaikuta missään nimessä kun vuosi ja 800,000, etteikö kaveri voisi hyvillä otteilla tietenkin pitää kaksisuuntaiset nuoremmat takanaan, kun aika kypsyy heidän osaltaan tulevaisuutta ajatellen. Hänelle ei kuitenkaan liene syytä antaa turhan isoa roolia, mistä nuinkin pieni pelaaja selviytyisi, joten ihan siihenkin peilaten tuo Dissonanssin pakkifiksaatio näyttää enemmän kuin hyvältä omaankin silmään. Ainakin nyt siinä toteutuu tuo L/R kätisyys enemmän kuin hyvin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joukkue varmaan rupeaa olemaan melko pitkälti kasassa, enkä usko enää muutoksia tulevan, vaikka Stewartin/Staffordin siirto edelleen täysin mahdollinen toki on. Ymmärtääkseni Murray Kevin Hayesin perässä muiden ohella on, joten jos hänet jotenkin onnistuisimme nappaamaan, todennäköisesti jotain muutoksia tapahtuisi.

Vaikka kiinnitimme frenzyjen ekana päivänä melko monta ihan laadukastakin palasta, en näe, että joukkue olisi merkittävästi parantunut viime kauden alusta - jos ollenkaan. Tähän voisi hieman laittaa muutoksia merkittävimmiltä osin:

Vanek -> Moulson
Leino -> Gionta
Ott -> Stewart
Ehrhoff -> Meszaros
Tallinder -> Gorges
Scott -> Kaleta
McBain -> Benoit
Tropp -> Mitchell
Miller -> Neuvirth

Osassa muutoksia saimme selkeätä parannusta, mutta käytännössä kolmen tasokkaimman pelaajan eli Vanekin, Ehrhoffin ja Millerin vaihtuminen heikompiin versioihin on erittäin suuri heikennys. Kuitenkin Gorgesista saimme kovan tason shut-down-pakin, joka viime kaudella puuttui oikeastaan täysin.

Mielestäni joukkuetta on muokattu melko onnistuneesti enemmän siihen suuntaan, johon sitä on tarkoitus viedä myös jatkossa. Saimme tunnollisia johtajapelaajia Giontan, Moulsonin ja Gorgesin muodossa, joista kahdella viimeisellä on myös annettavaa vielä monta vuotta. He myös ovat noihin verrokkeihinsa nähden parempia puolustussuuntaan.

Murraylla on ollut erittäin haastava tehtävä, koska samaan aikaan on pyrittävä rakentamaan ja viemään joukkuetta siihen suuntaan, että se pystyisi tuolta kellarista nousemaan mahdollisimman nopeasti, mutta samalla joukkue on pidettävä riittävän heikkona, että se takaa nyt tämän rebuildin ehdottomasti tärkeimmässä draftissa parhaimman mahdollisen varausvuoron.

Viime kaudella joukkue oli tosin niin huono, että petrausvaraa on todella paljon vielä siinäkin tilanteessa, että olisimme edelleen heikoin joukkue. Pahimmat "kilpakumppanit" eli Calgary, Edmonton ja Florida ovat tosin vahvistuneet myös, eikä Vancouverkaan tuskin yhtä heikkoa kautta pelaa. Mustina hevosina kisassa näkisin Carolinan, Ottawan sekä Winnipegin (ja miksei myös Toronto), joiden kaikkien osalta näen mahdollisuuden romahtaa ihan sinne pohjakellariin asti.

Joukkueen pelin suurimmat edistysaskeleet tuskin siis ovat nämä pelaajamuutokset, vaan ennemminkin näiden nuorten edelleen kehittyminen sekä pelitavan yhtenäistyminen. Nolan nimittäin osaa peluuttaa melko toimivaa duunarikiekkoa heikohkollakin materiaalilla.

Kuitenkin näen ehdottomasti suurimmaksi esteeksi "menestykselle" edelleen tuon maalinteon, mikä on tässä tilanteessa siis oikeastaan hyvä asia. Giontalta ei liene syytä odottaa kovin vahvaa panosta hyökkäyspäässä. Stewart voi varmasti olla se kaikkein piristävin uudistus, mutta ei hän todennäköisesti yksin kesää tee. Moulson, Ennis ja Hodgson ovat sitten ne, joilta suurimpia hyökkästehoja Stewartin lisäksi voi odottaa. Hekin kaikki joutuvat pelaamaan todennäköisesti heille liian hankalia minuutteja, mikä näkyy sitten tehopisteissä.

Melko yhdentekeviähän nämä ketjulotot ovat, mutta tällainen voi hyvinkin olla kokoonpanomalli kauteen lähdettäessä:

FORWARDS
Matt Moulson ($5.000m) / Tyler Ennis ($4.600m) / Chris Stewart ($4.150m)
Cody Hodgson ($4.250m) / Zemgus Girgensons ($0.894m) / Drew Stafford ($4.000m)
Marcus Foligno ($1.875m) / Sam Reinhart ($0.925m) / Brian Gionta ($4.250m)
Nicolas DesLauriers ($0.638m) / Cody McCormick ($1.500m) / Patrick Kaleta ($1.250m)
Brian Flynn ($0.638m) / Torrey Mitchell ($1.900m)

DEFENSEMEN
Josh Gorges ($3.900m) / Tyler Myers ($5.500m)
Andrej Meszaros ($4.125m) / Rasmus Ristolainen ($0.925m)
Mike Weber ($1.667m) / Mark Pysyk ($0.870m)
Andre Benoit ($0.800m) /

GOALTENDERS
Jhonas Enroth ($1.250m)
Michal Neuvirth ($2.500m)

BUYOUTS
Christian Ehrhoff ($0.000m)
Ville Leino ($0.000m)
Nathan Gerbe ($0.308m)

BONUS OVERAGE
$0
------
CAPGEEK.COM TOTALS
(estimations for 2014-15)
SALARY CAP: $69,000,000; CAP PAYROLL: $57,714,166; BONUSES: $3,975,000
CAP SPACE (23-man roster): $11,285,834

Hyökkääjien osalta varmasti yksi suurimpia projekteja on Girgensonsin vastuun kasvattaminen. En olisi kovinkaan yllättynyt, jos häntä ruvetaan jo nyt ajamaan sellaiseen shut-down-rooliin, jossa häntä match-upataan vastustajien parhaiden kanssa. Tuohon rooliin Stafford olisi melko hyvä ketjukaveri, koska on parhaimpia kahdensuunnan hyökkääjiä. Hodgson sitten tuo tuohon kenttään sitä pelinrakennusta.

Toinen tärkeä tehtävä olisi Reinhartin sisäänajo, jos hän paikan ylhäältä ottaa. Siihen tehtävään ei sitten liene parempaa ketjukaveria kuin todennäköinen kapteeni mentoroimaan vierelle helppojen minuuttien siivittämänä. Foligno sitten toisi kokoa tuohon kentälliseen, minkä lisäksi omaa riittävästi kiekollista taitoa, jotta tuo kentällinen saisi jopa muutaman maalin tehtyä silloin tällöin.

Stewartin osalta odotan kyllä toisaalta melko mielenkiinnolla, minkälaiseen lentoon mies itsensä saa, jos pääsee pelaamaan isolla roolilla.

Reinhartin saadessa paikan ylhäältä, tulee Larssonin tilanne melko mielenkiintoiseksi. Nimittäin siinä tapauksessa voi olla hankala löytää miehelle vakiroolia ylhäältä, ja waiver-kelpoinenhan hän edelleen on. On toki mahdollista, että bottom-6-hyökkääjiä tullaan kierrättämään voimakkaasti, jolloin Larsson olisi helpompi istuttaa suunitelmiin, jos esim. Flynn laitetaan waivereihin ja Rochesteriin.

Itselleni melko täydellinen skenaario olisi se, että tuolla puolustuksessa Myers pelaa top-2-tasolla, Ristolainen pelaa itsensä vakirooliin Pysykin kanssa ja hyökkäyksessä Girgensons, Larsson ja Reinhart pelaavat eritoten puolustussuuntaan vahvan kauden. Foligno voisi myös löytää tasaisuuden sekä hieman tehoja (pisteitä jos tulee +30 niin voi olla erittäin tyytyväinen). Ja kaiken tämän ohessa sitten pääsisimme varaamaan siitä top-2-sijalta. Jos pelit hävitään pääasiassa tehottomuuden takia, viisikkopuolustuspelin ollessa luokkaa "ok", on siitä erittäin hyvä rakentaa, koska tehoja rupeaa tulemaan ihan eri tavalla, kun ykköskentän rooleihin saadaan sen tason kavereita (joko suoraan McDavid/Eichel ja/tai treidillä/UFA-signaamisilla) ja nuo nykyiset päävastuun hyökkäyspäässä kantavat pelaajat (Hodgson/Moulson/Ennis) joko saavat tuekseen näitä ykköskorin äijiä tai pääsevät pelaamaan helpompia minuutteja -> heidän tehonsa nousee.

Ensi kauden jälkeen onkin sitten mielenkiintoinen tilanne, koska nykyisellä capilla (joka tulee siis todennäköisesti nousemaan) olisi offseasonilla tilaa reippaasti yli 30 miljoonaa, eikä yhtäkään sellaista "pakollista" sopimusta ole uusittavana.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Tässä Disen pohdintoja lukiessa ynnä itse niitä sulatellessa olo on hieman kaksijakoinen: Suora materiaalivertailu ilman kaunisteluja tosiaan kertoo että joukkue ei suoraan ole ennakkoajatuksissa tasoltaan ihmeemmin kovemmaksi muuttunut, mutta toisaalla menetysten korvaajat ovat vanhoja luottomiehiä joitten saapuminen roosteriin muuttaa selvästi pelillistä suoritetasoa: Koheltamisen ja sekoilun sijasta näillä miehillä odottaa tasaista ja rauhallisen varmaa pelaamista, selkeää pelillistä kuviointia ja ote kentällä pitäisi olla ennakkoon ajatellen kuitenkin ihan toisen näköinen kuin viimekaudella. Viimekaudella esimerkiksi Vanek kyvyistään huolimatta oli aika unessa halki kauden, nyt Moulsonin odotan kykenevän tuon aukon paikkaamaan itseasiassa paremmin kuin Vanek heikolla motivaatiolla. Veli Leinon kehno päätös sabresissa taas on Giontalle "varma nakki" peittää ja odotankin hänen selvästi kykenevän tämän verrokin ollessa kyseessä antamaan onnistuneemman panoksen.
Ottin jättämän aukon kokoiseksi pelaajaksi myös Stewart on kykenevä mukautumaan.

Muista sisääntulijoista Meszarosilla on Ehrhoffiin nähden ehkä eniten töitä tehtävänä ja aukkoa paikattava, kun taas suoritteissa parissa Tallinder- Gorges odotan Gorgesin ottavan pelillisen kaapin paikan nopeasti haltuunsa.

Maalivahtivertailua on turha tehdä koska ainakin minä odotan Enrothin nousevan nyt tai ei koskaan- asenteella ensikaudella tosissaan hakemaan paikkaa auringossa eli sabresin reepuiltinkissa jatkossa. Ukko pelaa NHL:ssä ja siellä on pakko haudata syvälle jään alle kaikenlainen epätasaisuus ja hioa itsestään se timantti esille, mikä oikeuttaa Hasekin manttelinriekaleitten perimysjärjestyksen ykköseksi. Jonaksesta ei saada enää penkissä venyttämällä atleettista jättiläistä jolle voitaisiin siirtää Ristolaisen vauvaläskit lisäpainoavuksi, joten miehen täytyy lunastaa paikkansa olemalla lopulta itsevarma pikkujättiläinen, sveamamman liimanäppi-ihme joka ottaa kirkkaalla torjuntaprosentilla oikean otteen tulevaisuuden sabresin luukulla.Kaikki muu on haihattelua, jos ensikausi menee läskiksi ilman painonlisäystä on vakitöitä aika vaikea hakea mistään, kuka tahtoo kaiken sen ja vuosien jälkeen AHL:ään???

Se on sitten kokonaan toinen asia jos Murray tahtoo jokatapauksessa sen jättiläis-atleetin tulevassa maalille ykköseksi seisomaan, mutta siinäkin tapauksessa Enroth voi ottaa itselleen uudistuneen ja luotettavan kakkosveskan aseman eli hänestä voi tulla ameriikan Aapo Luostarinen positiivisessa mielessä, paikka NHL:ssä ja joukkueen luottokakkosena turvattu ja mikäs sen mukavempaa kun lukailla buffalo daily telegraphia penkillä ynnä nappailla jääkylmää Milleriä siinä sivussa, ja käväistä sillontällön torjuilemassa satunnainen nollapeli, palkka juoksee linnut laulaa ja muijakin on ilonen kun isi pääsee kotonakin käymään työkiireitten keskellä kuulostaa ihan hyvälle määki tahtosin tommose työpaikan jos olisin 30 vuatta nuarempi : D
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Tosiaan tuo maalivahtiosasto heikkeni suhtkoht paljonkin viime kaudesta. Uskoisinkin siksi nyt vastuun jakautuvan selkeästi molemmille molareille tasaisemmin ja Enrothin, koostaan huolimatta näyttävän niitä loistavia refleksejään. (Loppujen lopuksi en usko, että koko nyt aivan käsittämätön ongelma olisi NHL:ssäkään, joskin epätasaisuus toki on). Kuitenkin tuossakin käydään eräänlaista henkien taistoa aina maalivahtienkin välillä, ja sen voittaja on yleensä vahvoilla. Tasaisuudessa lienee molemmilla parantamista jo tuon iänkin puolesta.

Odotan pelitavallisesti jämäkämpää ja aggressiivista Sabresia tulevaisuudessa. Nolanin aikakauden Sabresia ei ole tullut seurattua, mutta sellaiseen kuvaan haluaisin päästä mihin tuo rosteri osuisi kuin nyrkki silmään.

Nimittäin niitä hassuja pareja pelejä mitä viime kaudelta jäi Ronin alaisuudesta käteen niin sellainen ajoittainen pelin turha pakottaminen ja pienillä kevennyksillä loppuunviety hyökkäyksiinlähtö, jossa oli jo turhankin koomisia pystysuunnan liaanikiekonkin elkeitä jäivät mieleen. Varmasti osa hyvinkin kiekollisista pelaajista kärsi tuostakin. Tosin kuten sanoin otanta itsellä nuista pelitavallisista asioista on kovinkin pieni, mutta tuollaisia piirteitä siinä aika-ajoin oli.

Tuon kolmannen aallon hyökkäysvalmiudenkin voi säilyttää olettaen, että kiekolliset pakkimme ovat menneet eteenpäin + Myers, mutta onhan peliä yleisesti muokattava nuitten uusien äijienkin sopeutuvuuden mukaan, tiedä sitten miten paljon, kuitenkaan menettämättä identiteettiä.

Odotan siis etenkin nuorilta pelaajilta jo ihan offseasoniltakin tullutta kehitystä ja harppauksia eräitten kavereitten kohdalla ja hyökkäyksellisesti myös ykköskentän takaa tehoja, en välttämättä joukkueelle pisteiden valossa sen parempaa kautta, mutta nousujohteista suorittamista mahdollisimman suurelta osin kokoonpanoa.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Luke Adamille jatkoa vuodella ja kaksisuuntaisella. Amerksiin kohtuu hyvä syvyyspelaaja, ja sopimustilanne alkaa olla viittä vaille valmis.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Melko yllättynyt olen, että Adam tuon kahdensuunnan sopimuksen hyväksyi, koska todennäköisyydet hänen aloittamisestaan ylhäällä ovat lähes olemattomat. Tosin voihan mies toivoa, että joku hänet sitten waivereista nappaa, mikä on toki ihan mahdollista.

Kuitenkin itse odotin, että tuollaisen kauden jälkeen olisi lähtenyt keräämään varallisuutta Eurooppaan. Läpäistessään waiverit on toki kovanluokan tekijä Rochesteriin, mikä on luonnollisesti erittäin positiivinen asia.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Mitähän on Luke Adamin kehitykselle tapahtunut, kun kuitenkin hänellä ammattilaisura alkoi hyvin lupaavasti? Kaudella 2010-11 Adam pelasi erinomaisen tulokaskauden AHL:ssä ja seuraavalla kaudella ihan hyvin NHL:ssä ainakin tilastojen valossa. Vieläkin AHL-tasolla Adam vaikuttaa hyvälle pelaajalle, mutta muut prospectit alkavat pian jo puskemaan ohi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mitähän on Luke Adamin kehitykselle tapahtunut, kun kuitenkin hänellä ammattilaisura alkoi hyvin lupaavasti? Kaudella 2010-11 Adam pelasi erinomaisen tulokaskauden AHL:ssä ja seuraavalla kaudella ihan hyvin NHL:ssä ainakin tilastojen valossa. Vieläkin AHL-tasolla Adam vaikuttaa hyvälle pelaajalle, mutta muut prospectit alkavat pian jo puskemaan ohi.

Adamin ehdottomasti suurin ongelma on luistelu. Heikon luistelun vuoksi hän ei yksinkertaisesti pääse maalipaikoille riittävän hyvin NHL-tasolla. AHL-tasolla pääsee vielä hyvin, minkä johdosta tekeekin erittäin hyvän laukauksensa ansiosta maaleja todella tehokkaasti.

Edes iso, ja suhteellisen voimakas varsikaan ei tunnu auttavan, koska pelaa melko epäfyysisesti.

Hyödyllisyys NHL-tasolla jää melko olemattomaksi, koska miehellä ei ole annettavaa kuin vain hyökkäyspäässä, eikä siellä hän pääosin heikon luistelunsa vuoksi oikein pääse paikoille.

Tällä hetkellä siis vaikuttaa melko täysin tällaiselta klassiselta väliinputoajalta, jonka taso on AHL:ssä ihan All-stars-luokkaa, mutta NHL:ssä mies ei saa juuri mitään aikaiseksi. Yleensähän tällaiset sitten lähtevän tienaamaan Eurooppaan, mutta ilmeisesti Adam nyt vielä kerran haluaa kokeilla.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Täytyy nostaa hattua LeonJ:lle, joka on perehtynyt Sabresin tekemisiin noinkin paljon. Aikaisemmin jonkun toisen joukkueen fani, jostain tuli luettua. Ja nyt pystynyt seuraamaan tämän joukkueen tekemisiä. Hieno juttu, koska Sabresilla ei Suomessa paljon faneja ole ja näitäkin ketjuja on pitänyt pystyssä muutama kaveri.

Adamin jatkolle peukkua, vaikka olisin myös odottanut maiseman vaihdosta. AHL:ssä hän on tärkeä palanen Amerksin kärkiketjuihin ja tulee tekemään jälleen tuhoisaa jälkeä. Toivottavasti tulisi harppauksia kehityksessä. Oli mukava katsella kaveria ne ensimmäiset pelit Sabresissa, jossa tulosta syntyi.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Vieläköhän "buffalo soldieria" soitetaan niagaralla taukomusana? : 0

Miksi hyvää heittää hukkaan, ainakin muistan viime kaudella kuulleeni. Elektroninen musiikki on vain kovassa lyönnissä, joten tälläiset legendatkin saavat jättäytyä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nolan ei ole vieläkään valinnut valmennustiimiään, mutta vahvat huhut toisivat Bryan Trottieria yhtenä valmennustiimin jäsenenä Buffaloon.

Trottier sikäli varmasti sopisi hyvin tuohon "go hard or go home" -filosofiaan, koska on hieman tällainen vanhan liiton äijä, joka ei sooloiluja tai selän suoristumisia katsele. Menisi siis Nolanin kanssa samaan kategoriaan.

Normaalistihan se voisi olla hieman kyseenalaista tuoda kaksi hieman samantyyppistä kaveria valmennustiimiin, mutta Buffalon tilanne on siltä osin erilainen, että tuon kulttuurin luominen ja iskostuttaminen menee nyt pelitaktisten asioiden edelle. Ei tuo Buffalon peli todennäköisesti tuollaisella valmennuksella tule olemaan mitään kovin modernia tai kaunista, mutta varmasti asennetta ja taistelua nähdään senkin edestä. Se luo hyvää pohjaa sitten tulevalle.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Valmennustiimin kolmanneksi jäseneksi on nyt huhujen perusteella tulossa Danny Flynn QMJHL:n Moncton Wildcatseista. Varmasti roolina olisi olla se nuoremman osaston suuntaan enemmän toimiva kaveri, koska kokemusta melko hyvin tuolta junnuliigasta miehellä on.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
En päässy selvyyteen tämänhetken mediasta että oliko tuo Jim Corsi vielä nytkin ensikaudelle maalivahtien valmentajana? : /
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En päässy selvyyteen tämänhetken mediasta että oliko tuo Jim Corsi vielä nytkin ensikaudelle maalivahtien valmentajana? : /

Corsille annettiin fudut muun entisen valmennustiimin kanssa. Hän valmentaa ensi kaudella St.Louisin maalivahteja.

***

Nyt rupeaa näitä nimiä tipahtelemaan, eli neljäs jäsen olisi sitten Latvian maajoukkueessa Nolanin kanssa valmentanut Tom Coolen. Hänellä oli päävastuu käytännössä sinä aikana kun Nolan valmensi Buffalossa.

Mielenkiintoisena kuriositeettina kaikki huhutusta valmennustiimistä Trottieria lukuunottamatta (eli Nolan, Flynn ja Coolen) ovat valmentaneet Moncton Wildcatseissa joskus urallansa.

Vielä uupuisi maalivahtivalmentaja. Arturs Irben nimi on ollut jonkin verran esillä, mutta kovin varmaa huhua asiasta ei ole vielä ollut ilmoilla.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt sitten virallisesttiin useampi nimitys kerralla.

Mainittu valmennusporukka lisättynä sillä uumoilemallani Arturs Irbellä valmentaa sitten ensi kaudella.

Front officen osalta virallistettiin se Rob Murphyn hankinta Ottawasta. Ottawasta kupattiin myös pitkän uran scouttina tehnyt Greg Royce.

Murphysta tuli koko scouttaus-osaston johtaja ja Roycesta taas amateur scouting -osaston johtaja. Jon Christiano jatkaa pro-scouting osaston johdossa. Nyt on siis tuota scouttausosaston organisaatiorakennetta hieman jäntevöitytty. Sikäli ihan perusteltua, koska tuo Buffalon scouttaus-osasto on jo melko iso, jolloin kordinaation tarve kasvaa.

Ottawan kannalta kyllä kieltämättä hieman harmillista, että tässä puolessa vuodessa sieltä ollaan tyhjennetty tuota scouttaus-osaamista aika huolella, kun kolme sillä osastolla vahvasti operoivaa henkilöä (Murray, Murphy ja Royce) on siirtynyt Buffaloon. Buffalo-lasien takaa asia on kuitenkin luonnollisesti erittäin miellyttävä, koska Ottawa on ollut varsin tehokas draftaaja, vaikka operoi rajallisilla resursseilla. Murray myös varmasti tuntee nuo kaverit äärimmäisen hyvin, joten sikäli heidän osaamiseensa voi tältä osin luottaa, vaikka sen tarkempaa tietoa ei itselläni heistä ole.

Mark Jakubowski ylennettiin myös nimikkeestä "assistant to general manager" nimikkeeseen "assistant general manager". Hänen vastuullansahan on ollut sopimukset, CBA, salary cap ymv. Samaan rooliinhan huhuiltiin Murrayn hakevan organisaation ulkopuolelta osaamista, mutta ilmeisesti Jakubowski vakuutti Murrayn eritoten frenzyjen aikana. Kyllähän nuo UFA-sopimukset tilanne huomioiden olivatkin Buffalolle todella hyviä, joten siltä osin luottamus on ihan perusteltua. Muutenkin Buffalolla on ihan hyvin aina ollut nuo sopimukset kontrollissa, jos nyt ei yhtä Leinon Villeä lasketa, ja eritoten noiden NTC-klausuulien kanssa ei olla koskaan ammuttu itseään jalkaan, vaan säännönmukaisesti on solmittu niitä 8 joukkueen NTC-listan klausuuleita, jotka jättävät aina riittävästi pelivaraa treidimarkkinoilla.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Hyvin Dise edellä uumoili, enpä olisi itsekkään pystynyt paremmin uumoamaan ja siitä olisi tullut kuitenkin osittain ainakin uumöiliga : D

Irbeä pidän todellisena kaappauksena onhan kyseessä Latvian kansallissankari kiekkoilussa ja nyt alkaa puhvelin maalissa nollapelit kukoistamaan oikein niagaran mitalla, tätä parempaa tukea Enroth varsinkin ei olisi voinut saada ensikauden tärkeälle paikkansa vakiinnuttamishankkeelle.Neuvirth ja junnukumppanit niinikään pääsevät huolelliseen huomaan eli iso helpotuksen henkäys tässä osastossa meikäläisellä kävi uutisoinnin kuultuani.

Kannatti siis Nolanin pakata reppunsa MM-kisojen aikaan ja leiriytyä hetkeksi Latvian jääkentille kun tämmöiset tuliaiset oli, vaikka suomi- latviapelissä olikin skitsofreeninen olo kun piti samaan aikaan hurrata leijonille ja taputtaa latvian valmennukselle : X
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Hyvin Dise edellä uumoili, enpä olisi itsekkään pystynyt paremmin uumoamaan ja siitä olisi tullut kuitenkin osittain ainakin uumöiliga : D

En nyt tuosta täyttä krediittiä voi ottaa, koska asiasta tosiaan oli huhua jossakin jo aiemmin. Kuitenkin Coolenin valinta teki tuon Irben melko selväksi valinnaksi.

***

Nyt kun tätä tylsintä lätkäkuukautta elellään, ja tuon dev.campin osalta Reinhart jäi vähän pimentoon, niin täytyy nyt hieman nostaa hypeä.

Löysin yhden TSN:n videopätkän Reinhartista, joka mielestäni melko hyvin kuvaa sitä, millainen pelaaja on kyseessä. Tämä myös selittää sitä, minkä vuoksi Reinhart ei tuolla dev.campilla, joka korosti pienessä tilassa käytävää kamppailupelaamista, ehkä ollut parhaiten esillä.

Sam Reinhart - TSN 2014 WJC Feature - YouTube

Tuolla videolla on kaksi suoritusta, jotka ilmentävät aivan huikealla tavalla Reinhartin suorastaan ilmiömäistä peliälyä ja -silmää. Ne ovat suorituksia, jollaisia ei kovin usein näe edes NHL-tasolla. Tuossa 0.40 tuon Hockey Canada Head Scoutin insertilla alkavassa suorituksessa näkyy erittäin hyvin, kuinka salaman nopeasti Reinhart ajattelee. Tuo keskialueella irtokiekkoa vastaanottava pelaaja on käytännössä jo menettänyt sen ennen kuin edes kiekko saavuttaa hänet, vaikka ei sitä itse tiedä. Siitä sitten noin muutamassa sekunnin kymmenyksessä Reinhart kääntää pelin yhdellä kosketuksella laidassa olevalle kaverille, joka pääsee toisen kanssa 2-0 hyökkäykseen.

Toinen on sitten tuossa 1.45 kohdassa esiintyvä jalkaohjaussyöttö, joka sekin on kyllä aivan ilmiömäinen suoritus kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kaverilta tulee huono syöttö, jonka hän takajalalla sitten syöttää omalle pelaajalle suoraan maalintekopaikkaan eikä vastustajat edes kerkeä tajuamaan mitä siinä tapahtui. Aivan käsittämättömän nopeasti Reinhart tekee todella luovan ratkaisun.

Tähän kun lisätään vielä Reinhartin aivan uskomaton rauhallisuus kiekon kanssa ja tuossakin videossa näkyvä kyky suorastaan pysäyttää peli kiekollisena, niin en oikeasti malttaisi kunnolla odottaa sitä, kun Reinhart muutamia vuosia tuossa kehittyy ja pystyy ottamaan pelin haltuunsa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tällä hetkellähän on käynnissä alle 20-vuotiaiden maajoukkueiden leirityksiä. Kanada pelasi Tsekkiä vastaan ja Reinhart oli vähemmän yllättävästi yksi kentän parhaita pelaajia ja iski kaksi maalia kantaen C-kirjainta rinnassa Kanadan voittaessa 6-2.

Aasinsillalla tästä voikin sitten suoraan siirtyä vuodenvaihteen junnukisoihin, jossa on taas todennäköisesti nähtävissä melko paljon Sabres-prospecteja.

Kanadalta Sam Reinhart on ihan pomminvarma nimi, jos hänet takaisin junioreihin vielä laitetaan. Kanadan kivenkovasta ryhmästä pelipaikkaa myös hakee Nicholas Baptiste. Jos parantaa viime kaudesta, pitäisi hänen olla melko varma valinta, koska pystyy pelaamaan myös alemmissa kentissä tarvittaessa.

USA:n puolelta lähes varmoja nimiä ovat J.T. Compher ja Hudson Fasching. Yllättäjänä joukkueeseen saattaa päästä puolustaja Anthony Florentino, joka selvisi USA:n leiriryhmän ensimmäisestä leikkausaallosta. Florentino on isommalta hälinältä rauhassa viime draftista ottanut isoja askelia kehityksessään ja tällä hetkellä näyttää todella hyvältä tuollaiseksi 5. kierroksen varaukseksi. Justin Bailey, Sean Malone ja Connor Hurley, jotka putosivat leiriryhmästä, taistelevat myös paikoista, mutta heidän täytyy parantaa melko rutkasti nyt alkukaudella verrattuna viime kauteen, jos mielivät kisoihin.

Ruotsin puolelta tuoreimmat varaukset Victor Olofsson sekä Jonas Johansson ovat realistisimmat, ja jopa varsin todennäköiset nimitykset Ruotsin kisajoukkueeseen. Olofsson on nyt Ruotsin harkkapeleissä onnistunut maalinteossa ja Johansson on pelannut vahvasti maalissa.

Tsekin joukkueesta Vaclav Karabacek on melko varma valinta, vaikka onkin tällä hetkellä loukkaantuneena.

Venäjältä myös Zadorov on 100% valinta, jos jatkaa Londonissa.

Melko paljon on siis mahdollisesti nyt kahtena edellisvuotena draftattuja Sabres-prospecteja nähtävänä kisoissa. Toivottavasti mahdollisimman moni tiensä joukkueeseen raivaa ja ne ketkä eivät raivaa, pelaavat sitten Buffalossa.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
NHL.comissa oli tällainen juttu J.T. Compherista ja hänen otteistaan tuossa U20-turnauksessa. http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=728069&navid=DL|NHL|home

Vaikka tiesinkin Compherin johtajaominaisuuksista, niin kieltämättä hieman yllätyin, kuinka arvostettu kaveri hän tuossa mielessä on. On jopa ihan kärkikandidaatteja ollakseen kapteeni tuossa helvetin kovassa nipussa sitten vuodenvaihteessa. Jake McCabehan kipparoi jenkkien nuorten joukkuetta 2013 vieden joukkueen aina mestaruuteen saakka.

Hyvältähän tuo tulevaa varten lupaa, koska edessä on jopa pientä ongelmaa, kuka noista lukuisista johtaominaisuuksia omaavista kavereista kapteeniksi ja kapteenistoon yltää. Girgensons, Reinhart, McCabe ja Compher ovat kaikki saaneet jo nuorella iällä paljon vastuuta nimenomaan johtavissa rooleissa olemisesta.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Mediassa taannoin heinäkuun puolenvälin Joel Armian haastattelu joka tuli vastaan IS:ssä (annettakoon anteeksi tietolähteen taso, senverran kiva juttu kuitenkin) oli mukava lueksia: Mies on kuntoutunut huimaa vauhtia ja kertoo saaneensa pelaajana kovaa kasvua vastoinkäymisistään. Odotukset vakiokokoonpanoon on vakavasti nyt tähtäyksessä buffalon nuoreen joukkueeseen ja halu tehdä asioita todella luja. Tuli jotenkin semmonen olo ja kuva että nyt syksyllä Joel tulee ja murtautuu vakikokoonpanoon. Vaaviläskit sulattanut Ristolainen vaan samaan kenttään niin johan lähtee!
Kun tässä nyt piehtaroidaan nuorien johtavien pelaajien positiivisessa ongelmassa niin tämäkin oli erittäin mukavaa lukea tähän ajankohtaan.

Mitäs tässä, jatkan piehtarointia.. : D
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Vielä offseasonilla on hyvä piehtaroida, koska kauden aikana tuskin kamalasti aihetta siihen on ainakaan joukkueen peliotteiden osalta!

***

Mietin tuossa hieman tarkemmin sitä, miten Buffalon kannattaa tuon capin hallinnan suhteen tulevaisuudessa toimia. Paras skenaariohan on se, että nuo ehdottomat kulmapalaset saadaan sidottua mahdollisimman pitkällä sopimuksella siten, että sopimus kattaa todella monta RFA-vuotta (painaen caphittia alas).

Ensimmäinen uusittava sopimus, joka mielestäni edustaa tätä uutta runkoa on Mark Pysykin sopimus ensi kaudella. On hyvinkin mielenkiintoista nähdä, pyritäänkö hänet heti sitomaan pitkällä sopimuksella siten, että tuo caphit saadaan hyvinkin pieneksi. Hänellähän on vuoden päästä 4 kautta RFA-vuosia jäljellä, jolloin esimerkiksi solmimalla 6 vuoden sopimus, kattaisi se vain 2 UFA-vuotta painaen caphitin hyvinkin alhaiseksi. Tämä tietenkin edellyttää, että Pysyk pelaa tulevana kautena täydet matsit ylhäällä ja vakiinnuttaa tasoaan. Hänen sitominen pitkäksi ajaksi tosin mielestäni on melko riskitöntä, koska hän on pelaajatyyppinä sellainen, että suorituksen tasaisuus on melko hyvä. Hän ei myöskään tuskin koskaan tule olemaan mikään hirveä pistelinko, jolloin hänelle ei tarvitse pistelisää maksaa. Hänellä tosin on sekeramaista potentiaalia myös sillä saralla. Sitomalla hänet hyvin aikaisin saavutettaisiin se etu, että kyseessä olisi pitkäksi ajaksi erittäin halpa top-4-puolustaja sekä ei-mahdottoman kallis top-6-puolustaja, jos hänen edelleen menisi esim. Ristolainen ja Myers (mikä on todennäköistä, jollei ketään treidata). Tuo takaisi pitkäksi aikaa erittäin laadukkaan oikea käsi alhaalla pelaavien puolustajien joukon sekä jättäisi hyvin pelivaraa mahdollisten treidien suhteen (esim. Pysykin tai Myersin treidaaminen tarvittaessa).

Samasta syystä uskon myös, että Ristolainen ei tule pelaamaan Buffalossa kuin about 40 ottelua, koska pelaamalla tietyn määrän (jota en nyt muista, mutta määrä oli +40 ottelua), putoaa häneltä yksi RFA-vuosi pois. Tätä Buffalo tuskin haluaa, joten uskon Ristolaisen aloittavan kauden Rochesterissa ja loppukaudesta pelaavan ylhäällä saavuttaen tuon about 40 ottelua. Ylhäällä siis aloittanee Pysyk ja Ruhwedel, joista Pysykin tasoa pyritään mittaamaan kunnolla ja Ruhwedelin treidiarvoa nostamaan samalla antamalla hänelle top-6-minuutteja. En olisi kovin yllättynyt, jos Murray pyrkisi osana jotain kauppaa myymään Ruhwedelin treidideadlinella, koska (edellyttäen, että vakiinnuttaa tasonsa tuossa top-6-roolissa) monelle seuralle aivan varmasti kelpaisi enemmän kuin hyvin noin alhaisella caphitilla, virheettömästi ne "jämäminuutit" pelaava rightin pakki.

Tämä tarkoittaisi samalla sitä, että Ristolaisen ELC-sopimuksen jälkeen hänellä olisi melko poikkeuksellisesti jopa 6 RFA-vuotta edessä. Jos Ristolainen breikkaisi kunnolla jo esim. ensi kauden jälkeisenä kautena, voitaisiin hänelle tehdä jopa 7 vuoden jatkosopimus, josta vain yksi vuosi olisi UFA-vuosi, jolloin sopimuksen caphit saataisiin suhteessa todella alhaiseksi. Voitaisiin myös tehdä vuoden siltasopimus, jonka jälkeen RFA-vuosia olisi edelleen 5 kappaletta.

Murraylla ja kumppaneilla riittää tässä haastetta, mutta jos he onnistuvat arvioinneissaan oikein, on heillä mahdollisuudet sitoa tuo runko todella pitkäksi aikaa suhteessa todella halvoilla sopimuksilla (Girgensonsilla on ELC-sopimuksensa jälkeen 5 RFA-vuotta jäljellä ja Sam Reinhartin osalta vuosia on 4-5 riippuen siitä, paljon hän pelaa ylhäällä tulevalla kaudella). Tällöin myös on mahdollista tuo laaja materiaali saavuttaa, kun sitä syvyyttäkin tullaan vielä monta vuotta saamaan RFA-vuosilla varustetuilla kavereilla (ellei nyt sitten helvetti aivan jokainen prospect bustaa, mikä nyt lienee aika epätodennäköistä). Ongelmia toki on todennäköisesti luvassa, kun sitten tuon rungon UFA-vuosiin päättyvät sopimukset ovat uusimispisteessä, mutta siihen nyt meneekin melkein vuosikymmen, joten kovin ajankohtaista sellaisten murehtiminen nyt ei ole.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Piehtaroinnin tarkennus siis: Kysymyksessä on pre-piehtarointi ! : D
Pitää piehtaroida positiivisesti varastoon että jaksaa myös tarvittaessa kauden pimeydessä sitten piehtaroida sillä kurjuudellakin : Z

Armiasta kun suuni auki sain niin edellisen kirjoittajan aatoksiin ja nuorisostamme puhuen lisäten onkin jännää nähdä miten Joel sijoitetaan sikäli ja mikäli kun tuo uumoiltu läpimurto nyt tapahtuu ja paikka vakiopuhveliksi avautuisi--Missä suhteessa hänen asemansa muotoutuu tulevaisuuden ryhmän seassa?

Armia on eittämättä aika erikoisessa tilanteessa: Kaikki tietävät ennakkoon melko tasan kaverin kyvyt ja mihin tämä pystyy ja vain näytöt odottavat. Jos lähdetään siitä liikkeelle että hän pääsee viimein tositoimiin ja pysyy ehjänä, kuinka huikea näytös kaudella pitää järjestää ja mihin se riittää muiden nuorisomme rinnalla? Mitä Murrayn ynnä kumppanien kuupassa liikkuu pitkän aikavälin suunnitelmana? Paljonko sitä kaasua masiinaan tarvitaan, Joel Armia?

Meillä on verrokkeina Reinhardtit ja pelit ja vehkeet joiden kohdalla on aika selvänoloisia suunnitelmia/visioita edessä kokonaiskuvassa mutta Armian ympärillä on nyt vähäsen kuin savuverho, ei tiedä mistä kiinni ottaisi jotta visionväräyksen näkisi. En kiistä etteikö se voisi olla vain meikäläisen konjakkihuurukin, mutta aika utuiselta näyttää juuri tässä ja nyt.

Kaikki aikanaan ja todellakin tässähän täytyy kaikesta positiivisesta mediasta huolimatta valmistautua vähintäänkin haastavaan kauteen mutta kyllä ainakin allekirjoittaneelle tämä hieman yllättävästikin "musta hevonen" Armian Joppe tuo positiivista värinää paitaan ja odottaa mitä sieltä pukkaa, kun vielä vierellä omasta jatkostaan vääntää Ristolainenkin : /
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nick Petrecki on tehnyt vuoden AHL-sopimuksen Rochesterin kanssa. Viime kaudellahan mies tuli kauden lopussa paikkaamaan loukkaantumissumaa. Joutui sillon liian suureen rooliin, mutta syvyysveteraanina on varmasti hyvä lisä. Eiköhän niitä loukkaantumisia vielä nimittäin nähdä molempien joukkueiden osalta.

Rochester kaipaisi mielestäni vielä yhtä puolustajaa puolustukseen, ja eritoten rightin kaveria, jotta syvyys olisi myös sillä puolen taattu. Buffalo kun teki sen ECHL-yhteistyösopimuksen Elmira Jackalsin kanssa, niin syvyyden hommaaminen (sekä kilpailun luominen) myös Rochesteriin helpottuu selvästi.

Toisena uutisena sitten NHL on päättänyt siirtää Draft Combine -tapahtuman Torontosta Buffaloon ainakin kahdeksi seuraavaksi vuodeksi (tarkoitus on ilmeisesti siirtää tapahtuma ihan pysyvästi Buffaloon). Tämä oli selvä imagovoitto Buffalolle ja osa tätä omistaja- ja johtoportaan tavoitetta tehdä Buffalosta "kuumin" ja intensiivisin jääkiekkokaupunki USA:n puolella.

Huhuja myös on ollut, että Buffalo isännöisi vuoden 2016 draftia. Ihan kivasti siis nyt saadaan Buffalon kaupunginkin ympärille luotua tuollaista tietynlaista hypea, jotta sitten ensi kauden jälkeen koko organisaatio ja kaupunki lähtee tuota joukkueen kurssia kääntämään innokkain fiiliksin.

edit.

Mainitaan Armiasta sen verran, että itselläni on hänen suhteen sikäli maltilliset odotukset. Hänellä on helvetisti tehtävää siinä, että pääsee tuosta pitkälti koko uraa riivanneesta epätasaisuudesta eroon. Jos nyt ennen kauden alkua on voimaa hommattu lisää ja mentaliteetti on samaa kuin nyt playoffeissa oli, on Armialla ihan kaikki eväät murtautua AHL:n ihan terävimpään kärkeen ja sitä kautta päästä pelaamaan ylhäälläkin jossain kohdin. Kuitenkaan en mitenkään usko, että Armia paikan leirillä vielä ottaisi.

Jos Grigorenko ja Armia saavat ns. palaset yhteen ja sitä kautta nappaavat paikat Rochesterin ykköskentästä, on tuolla kaksikolla mahdollisuus olla aivan helvetin murhaava koon ja taidon yhdistelmä. Siihen viereen sitten toinen isokokoinen, enemmän voimahyökkääjämäisesti pelaava Willian Carrier, niin paketti tuolla kentällä olisi aika mehukas.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös