Buffalo Sabres 2014–2015

  • 234 005
  • 780
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Millaisella aikataululla Sabres-fanit odottavat joukkueen olevan taas pudotuspelikunnossa?

Hyvällä säkällä taistellaan paikasta ensi kaudella (mikäli McEichel), tod. näk. kahden vuoden päästä, ja viimeistään kolmen vuoden päästä pitäisi kyllä olla jo. Oletuksena se, että joko Ullmark/Enroth/joku muu nousee laatuveskariksi tai sitten sellainen saadaan jostain hankittua. Pelaajamateriaalin pitäisi kaiken järjen mukaan riittää Idässä viimeistään tuolloin kolmen kauden kuluttua, järkevillä veteraanihankinnoilla nopeamminkin.

E: Mutta antaa Disen kertoa tarkemmin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Millaisella aikataululla Sabres-fanit odottavat joukkueen olevan taas pudotuspelikunnossa?
Samoilla linjoilla Virvelin kanssa, kolmas vuosi on jo se maksimi. Tulevaisuuden joukkueesta Girgensons, Zadorov, Ristolainen, Grigorenko, Deslauries, Myers, ja Pysyk ovat saaneet mukavasti tuntumaa NHL:n puolella. Kaikki ovat ensi kaudella ylhäällä aloittamassa, siihen vielä Armia ja McCabe, jotka ovat saaneet pienet piirrot jo ylhäällä ja tulevat myös taistelemaan ensi kauden paikasta. Armian läpimurto tulee olemaan varmasti ensi kaudella, niin kuin Grigorenkon, näin uskallan väittää. Reinhart & "McEichel" -duo on vielä kysymysmerkki, mutta ainakin Reinhartia ollaan taas näkemässä ensi kaudella. Moulson, Gorges, Gionta ja Ennis ovat aika varmasti myös ensi kauden joukkueessa ellei ihmeitä tapahdu. Gorges ja Gionta tuo kokemuksellaan jälleen tarvittavia työkaluja, Ennis on ollut mielestäni pirun hyvä ja aina tykännyt hänestä. Moulson pelaa vasta sopimuksensa ensimmäistä kauttaan ja omaan silmään ei ole kyllä vakuuttanut. Ihmettelen, jos pelaa sopimuksen loppuun asti Sabresissa, ellei tasonnostoa tapahdu.

Ensi kausi tulee olemaan siis lisää sisäänajoa nuorille ja toivottavasti niin, että nämä ansaitsevat paikkansa ylhäällä, siihen sitten luultavammin pari UFA -hankintaa, koska ei näistä Staffordeista varmaan saada markkinoilla kunnon valmiita pelaajia. Maalivahtien tilanne on kysymysmerkki, ja eiköhän joukkue tässä elä aika paljon vielä ensi kautta ajatellen.

Tästä ollut jo hieman aiemmin puhetta, mutta puolustus on ensi kautta ajatellen hyvällä mallilla. Myers, Gorges, Zadorov ja Rasse tulevat olemaan ensi kauden TOP-4, ellei kesän aikana saada jotain kokenutta "Sekeraa" sinne, toivoa sopisi, sillä kolmosparissa olisi sitten Pysyk/McCabe/Weber. Nuoria, ripaus kokemusta ja kätisyydet kunnossa, avot.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
En minä koe, että luetun ymmärtämisessäni on ongelmia. Voiko samaa sanoa muististasi?
En koe, että muistissani on ongelmia, ja päinvastoin.


Voit toki typistää tämän "mielipideasiaksi", mutta mielestäni on aika selvää, että sinulla on jotain erittelemättömiä antipatioita Buffaloa kohtaan. Mielestäni on erikoista kuvata jotain asiaa "kuvottavaksi", jos ei edes tiedä perusteita tälle.

Jos jotain antipatioita on, niin ne ovat syntyneet jo vaahtosammuttimen kokoisena ja vahvistuneet pikku hiljaa. Jos ei ole elämässään kyennyt tuntemaan sympatiaa seuraa kohtaan niin en ymmärrä mikä siinä on ongelma. Positiivisimmat asiat mitä Sabresista tulee mieleen ovat Teppo Numminen ja puolustus joskus 2005-2007. Muistan kehuneeni isälleni kuinka hyvä puolustus Sabresilla on, muttei ollut samaa mieltä.
Myöskin tuo "hienompi tarina" on mielenkiintoinen. Buffalohan on ollut lähellä konkurssia ja elänyt ennen Pegulaa todellisella kulukuurilla. Tästä huolimatta Buffalo on ollut vähintään keskikastin joukkue ennen tätä rebuildia oikeastaan koko aika. Siellä on siis selvästi tehty todella hyvää työtä. Myös rebuildia edeltäneeseen tilanteeseen jouduttiin kitsaan omistajan takia. Eli Buffalon olisi ilmeisesti pitänyt olla vain paskasti hoidettu organisaatio nuo ajat, niin olisi ollut "kivempi tarina"? Aikamoista.

Entäpä sitten Chicagon toiminta tuona aikana? Chicagohan keräsi julmetun määrän pickeja tuossa 2000-luvun alussa. Vuoden 2000 draftissa heillä oli 15 pickia, vuoden 2001 13 pickia, 2002 9 pickia, 2003 10 pickia, 2004 vuoden draftissa älyttömät 17 pickia, vuoden 2005 12 pickia. Siitäkään huolimatta, että kierroksia oli yhdeksän, määrä on älytön. Saivatko he ne rukoilemalla Jahvea? No eivät, vaan treidaamalla pelaajia jne. Mutta mitäpä näistä, "mukava tarina".

En ajatellut, että se kaksoistandardeista käryävän paskan haju voisi enää voimakkaammaksi tulla.
Joo, olen aika sairas. Kuvottavaa.
Niitö vaihtoehtoja oli se kolme kappaletta. 1) päästää UFA-pelaajat kävelemään ja aloittaa tämä sama paskassa tarpominen pari kautta myöhemmin ja vähemmillä pickeilla ja prospecteilla 2) täyttää joukkue Devilsin tavoin keskinkertaisella paskalla kahtena edellisenä vuotena ja tuhota cap-rakenne ja "taistella" Devilsin kanssa samoista sijoista 3) aloittaa tämä nykyinen rebuild, jonka osalta kukaan ei oikein osaa sanoa, että mikä siinä niin helvetin paskaa on, vaikka ilmeisesti siinä paljon sellaista on.

Sinä voit tuon keittiöpsykologi-homman sijaan kertoa niitä muita realistisia vaihtoehtoja tai sitten jatkaa käsien heiluttelua.
4) Luovia, kikkailla ja kiemurrella. Jim Nill näyttää mallia.
Niihin tuolta listalta, joihin soveltuu edes osittain rationaalisen ja asiansa osaavan tunnusmerkit, niin olisivat todennäköisesti vahvistaneet joukkuettansa halvemmalla. Holland maksoi Legwandista isoman hinnan kuin Montreal Vanekista ja miltei saman hinnan kuin Kings Gaborikista - molempien palkkoja vielä pidettiin iso osa. Se oli oikeasti melko huvittava suoritus, kun huomioidaan, että Holland ei juuri treidejä tee. Tai varmaan juuri siksi ei tee.
Noihin nyt ei ollut tarkoitus soveltaa rationaalisen ja asiansa osaavien tunnusmerkkejä. Kysymyksen "mitä Holland olisi tehnyt" arvo oli silloin aiemmin olematon, tuolla oli olevinaan edes joku huumoriarvo.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Pointtini nimenomaan on se, että Flyers on paska sakki, vaikka siellä on cap piripinnassa. He pelaavat löysää paskaa jne. Harva heidän osiossaan kuitenkaan huutelee, että "en kyllä tuollaista paskaa jaksaisi katsella jne". Buffalon paskat otteet tuntuvat olevan ihmettelyn kohteena siinä missä Flyersin ei. Se on melko erikoista.

Joo, no itse en tätä "myllyä" tässä ketjussa aloittanut, mutta jos nyt Flyersistä puhuu, niin eittämättä on sekaisin asiat siellä. Sabresin tilanne taitaa olla keskiverto NHL-seuraajalle kuitenkin kiinnostavampi aihe tarttua, kun joukkue on kuitenkin ollut huonompi, ja sen kun yhdistää tähän McEichel-draftiin, joka vaan lisää peräpään kamppailun mielenkiintoa, niin soppa on valmis.

No kyllä sillä on merkitystä juuri sen suhteen, että täällä saa kovasti sen kuvan, että Buffalon pelaaminen olisi vain vajonnut vajoomistaan, mikä ei pidä paikkansa. Viime kaudella Buffalo oli heti alusta lähtien pohjalla, eikä missään vaiheessa ollut viitteitä siitä, että joukkue ei pohjalla olisi myös kauden päätteeksi. Tällä kaudella tilanne on toinen.

No se on varmaankin totta, mutta oli pakko vaan tarttua tuohon eilen, kun lausemuoto oli nähdäkseni sellainen, että siinä totuus vääristyi.

Valmennus varmasti ajattelee jonkin verran omaa uraansa sekä myös pelaajia. Mietippä nyt, kun vielä vedettäisiin tuo pelitapa enemmän perseelleen, millaisia lukemia sieltä sitten tulisi? Minkä lisäksi tuossa pelitavassa ei ole kyse pelkästään puolustajista, vaan myös hyökkääjistä. Buffalon materiaali ei yksinkertaisesti ole vielä valmis sellaiseen.

Juu no jos pelitapaa muokataan sillä idealla, että tarkoituksena on vetää enemmän vituiksi, niin eihän siinä mitään järkeä olisi. Enemmän vaan pohdin sitä, että mitä tapahtuisi, jos Sabres kokeilisi jotain muuta systeemiä, mutta tämäkin on enemmän jossittelu-puolta, joten siitä on turha spekuloida sen enempää.

Jos lähdetään ihan joukkueenrakennuksen kannalta, niin joo. Tämä ei tarkoita sitä, että sanoisin Flamesin tilanteen olevan parempi, jos he nykyisen sijoituksensa sijaan olisivatkin pohjalla. Paljon riippuu siitä, mitä tältä kaudelta jää käteen loppuviimein. Esim. Coloradolle ei liiemmin näyttänyt jäävän käteen kummempia, vaikka fanin näkökulmasta kausi varmasti tarjosikin hyviä hetkiä.

Näin se menee, mutta se lisäys tähän vielä, että uskoakseni tällaiset pelit kehittävät nuoria pelaajia paremmin tulevaisuuteen, kuin merkityksettömät matsit.

Kuten todettua, se peli on tällä kaudella parempaa. Jos viime kaudella olisi maalissa ollut sama kaksikko kuin tällä kaudella, luulen, että jokainen tietäisi tämän. Buffalon corsi-lukemat olivat viime kaudellakin karmeat.

Joo, en lähde sen enempää tähän sanomaan, kun ei ole nähtyjä pelejä vyöllä niin paljoa.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
HUIKEA KAUSI! Samalla viikolla Hasekin paidan nosto hallin kattoon minkä alla hävitään 7 -0 ! Supernousuja tunnelman huipulle ja jättipudotuksella pää edellä mutakuoppaan! Ei voisi olla kehittävämpää psyykkistä sparrausta kannattajalle kuin olla Sabresin kannattaja tällähetkellä! Eikä millään negatiivisella asenteella, vaan positiivisesti ajatellen tästä jumbosijasta saadaan hirmuinen lottery-pottery varausaalto aikaiseksi ensikaudelle eli kaikkiaan Win- Win - Wank-Wank tilanne! Vähät siis mielenterveydestä ja valvottujen öiden melonin kokoisista silmäpusseista, tämä kannattaa pitkän päälle!
Muston tullu-Sabres- Hullu laulo eppu miljoona ennenvanhaan vai mikä progebändi se nyt oli justiinsa sen Jori Malmstenin jälkeen? : X
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En koe, että muistissani on ongelmia, ja päinvastoin.

Ristiriitaisuuksien puhuminen on sitten ihan tällainen mielensisäinen, tietoinen juttu?

Jos jotain antipatioita on, niin ne ovat syntyneet jo vaahtosammuttimen kokoisena ja vahvistuneet pikku hiljaa. Jos ei ole elämässään kyennyt tuntemaan sympatiaa seuraa kohtaan niin en ymmärrä mikä siinä on ongelma. Positiivisimmat asiat mitä Sabresista tulee mieleen ovat Teppo Numminen ja puolustus joskus 2005-2007. Muistan kehuneeni isälleni kuinka hyvä puolustus Sabresilla on, muttei ollut samaa mieltä.

Eikä tässä ole puhe pelkästään siitä, että pidät kokonaisuutena jotain organisaationa kuvottavana, vaan siitä, että tämän organisaation tekeminen on kuvottavaa siitä yksinkertaisesta syystä, että se sattuu olemaan juuri se organisaatio.

Tottakai jokaisella on oikeus näin keskustelupalstalla puhua mitä haluaa ja sitten vain todeta "mielipideasia!". Itse kuitenkin pidän lähtökohtana, että keskustelupalstalla pyritään ihan rationaaliseen keskusteluun eikä lasten hiekkalaatikko-tason huuteluun.

Joo, olen aika sairas. Kuvottavaa.

Itse en ehkä aivan noin radikaalia diagnoosia tekisi. Tunnet kuitenkin itsesi varmasti paremmin kuin minä.

4) Luovia, kikkailla ja kiemurrella. Jim Nill näyttää mallia.

Mitä jos katsottaisiin Dallasinkin toimintaa kokonaisuutena sen sijaan, että paksuilla Detroit-laseilla vaan huudeltaisiin mitä sattuu.

Lockout-kaudella Dallas veti Buffaloa vastaavan tyhjennysmyynnin, jossa rental-veteraaneja laitettiin kiertoon - Morrow, Jagr ja Fistric. Kaikki lähti ja tilalle tuli vain tulevaisuutta. Jopa viime kaudella Nill laittoi Robidaksen lihoiksi, kun oli rental-statuksella.

Seguin-kaupan varmasti tekisi myös Murray ihan tänäkin kautena, jos joku sekoaisi hetkellisesti Chiarellin tavoin. Spezza-kauppa taas on sellainen, jollainen kannattaa tehdä, kun on jo pohja olemassa.

Mistä päästäänkin siihen, että mihin tämä Nillin "luoviminen ja kikkailu" on johtanut? Joukkueeseen, jossa on reikiä läjäpäin. Dallasilla on ehdottomasti ainekset menestyä, mutta tuo runko on vielä todella kaukana siitä, mitä vaaditaan siihen, että ollaan pitkäkestoinen contender. Tuo puolustus eritoten on suuri ongelma, jota ei ihan helpolla korjata. Uskallan väittää, että Buffalon puolustus tulee olemaan "kunnossa" nopeammin kuin Dallasin.

Noihin nyt ei ollut tarkoitus soveltaa rationaalisen ja asiansa osaavien tunnusmerkkejä. Kysymyksen "mitä Holland olisi tehnyt" arvo oli silloin aiemmin olematon, tuolla oli olevinaan edes joku huumoriarvo.

Ei ollut. Buffalossa ollaan toimittu kuten "rationaalinen ja asiansa osaava" olisi toiminut. Detroit-fanien mielestä kuitenkin selvästi olisi pitänyt toimia eri tavalla. Holland toimii hyvänä esimerkkinä, koska Holland todennäköisesti olisi toiminut juuri päinvastoin kuin "rationaalinen ja asiansa osaava". Juuri tästä syystä odotin tätä esimerkkiä.

Mutta Shardille tunnustusta siitä, että nyt tuli vastaamaan puheisiinsa. Samaa ei voi sanoa parista muusta nimimerkistä, esim. Henkka ei ole yksittäistä huuteluansa lukuunottamatta paljoa lihaa luiden päälle tarjonnut. Jospa odotellaan vielä hetki.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joo, no itse en tätä "myllyä" tässä ketjussa aloittanut, mutta jos nyt Flyersistä puhuu, niin eittämättä on sekaisin asiat siellä. Sabresin tilanne taitaa olla keskiverto NHL-seuraajalle kuitenkin kiinnostavampi aihe tarttua, kun joukkue on kuitenkin ollut huonompi, ja sen kun yhdistää tähän McEichel-draftiin, joka vaan lisää peräpään kamppailun mielenkiintoa, niin soppa on valmis.

On se varmasti mielenkiintoisempi, mutta onhan se erikoista, että juuri tänne tullaan voimakkaasti "kuvottavaksi" jne. luonnehtimaan, vaikka Flyers tarpoaa minkä kerkeää ja siellä toivotaan tyhjennystä ja "tankkausta".

No se on varmaankin totta, mutta oli pakko vaan tarttua tuohon eilen, kun lausemuoto oli nähdäkseni sellainen, että siinä totuus vääristyi.

Tämän suhteen olemme puhuneet eri asioista. Olen kuitenkin ollut melko johdonmukainen sen suhteen, että puhun erikseen laadullisesta kuin määrällisestä arvioinnista. Itse käytät aika paljon sanoja, jotka kuvaavat ensimmäistä, vaikka ilmeisesti näkökulmasi on puhtaasti jälkimmäinen.

Juu no jos pelitapaa muokataan sillä idealla, että tarkoituksena on vetää enemmän vituiksi, niin eihän siinä mitään järkeä olisi. Enemmän vaan pohdin sitä, että mitä tapahtuisi, jos Sabres kokeilisi jotain muuta systeemiä, mutta tämäkin on enemmän jossittelu-puolta, joten siitä on turha spekuloida sen enempää.

Eikai tässä välissä nyt unohdettu sitä tosiasiaa, että tuo pelitapa jo osoitti toimivuutensa, kun porukka oli terve ja roolitukset toimi? Ylipäänsä pelitavan melko totaalinen muuttaminen ei tapahdu hetkessä, ja se "väliaika" todennäköisesti menee todella perseelteen, koska joukkue ei osaa toimia vielä yhtenäisesti.

Näin se menee, mutta se lisäys tähän vielä, että uskoakseni tällaiset pelit kehittävät nuoria pelaajia paremmin tulevaisuuteen, kuin merkityksettömät matsit.

Eiköhän ne runkosarjamatsit ole kaikille joukkueille yhtä merkityksettömiä. Playoff-pelien lisäarvo on sitten toinen asia.


Joo, en lähde sen enempää tähän sanomaan, kun ei ole nähtyjä pelejä vyöllä niin paljoa.

Eiköhän tämä tarkastelusi näkökulma nyt selkeentynyt.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Millaisella aikataululla Sabres-fanit odottavat joukkueen olevan taas pudotuspelikunnossa?

Pitkälti täysin samaa mieltä aikaisempien kirjoittajien kanssa.

Ensi kaudella realistisesti voisi odottaa joukkueen päätyvän about sijoille 25-20. Sitä seuraavalla kaudella sitten vähintään taistella tosissaan playoffeista ja sitä seuraavalla sitten päästä playoffeihin. Itse olisin tuohon aikatauluun ihan tyytyväinen, vaikka mielestäni oikeilla ratkaisuilla ja hippasella onnea nopeampikin aikataulu on realistinen.

Täytyy käydä tässä jossain kohin tarkemmin läpi ensi kautta jo.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
On se varmasti mielenkiintoisempi, mutta onhan se erikoista, että juuri tänne tullaan voimakkaasti "kuvottavaksi" jne. luonnehtimaan, vaikka Flyers tarpoaa minkä kerkeää ja siellä toivotaan tyhjennystä ja "tankkausta".

En sanoisi että erikoista. Täällä on hyvät hulinat päällä ja joukkue vetää melkoisessa sukelluksessa. Ei Philly herätä mitään fiiliksiä.

Ristiriitaisuuksien puhuminen on sitten ihan tällainen mielensisäinen, tietoinen juttu?
Eipä taida olla, olen ollut linjakas eikä muistissani ole ongelmia. Olen aina sanonut että Sabresin toiminta on ehdottomasti järkevää, en vain pidä siitä. Totuus sattuu monesti.
Mitä jos katsottaisiin Dallasinkin toimintaa kokonaisuutena sen sijaan, että paksuilla Detroit-laseilla vaan huudeltaisiin mitä sattuu.

Lockout-kaudella Dallas veti Buffaloa vastaavan tyhjennysmyynnin, jossa rental-veteraaneja laitettiin kiertoon - Morrow, Jagr ja Fistric. Kaikki lähti ja tilalle tuli vain tulevaisuutta. Jopa viime kaudella Nill laittoi Robidaksen lihoiksi, kun oli rental-statuksella.
Nill ei ollut laittamassa noita veteraaneja kiertoon, hänet palkattiin huhtikuussa 2013. Eihän edellisen managementin tekoja voi laskea Nillin harteille.

Mistä päästäänkin siihen, että mihin tämä Nillin "luoviminen ja kikkailu" on johtanut? Joukkueeseen, jossa on reikiä läjäpäin. Dallasilla on ehdottomasti ainekset menestyä, mutta tuo runko on vielä todella kaukana siitä, mitä vaaditaan siihen, että ollaan pitkäkestoinen contender. Tuo puolustus eritoten on suuri ongelma, jota ei ihan helpolla korjata. Uskallan väittää, että Buffalon puolustus tulee olemaan "kunnossa" nopeammin kuin Dallasin.
Väitteesi on toteutuu melkoisen todennäköisesti. Nill on kuitenkin hyvin arvaamaton GM joka saattaa yllättäen taikoa hihastaan siirtoja. En ole väittänyt, että Nillin suunnitelma on lähelläkään valmista, mutta Starsilla on nyt identiteetti ja tulevaisuus, toisin kuin vielä keväällä 2013.
Ei ollut. Buffalossa ollaan toimittu kuten "rationaalinen ja asiansa osaava" olisi toiminut. Detroit-fanien mielestä kuitenkin selvästi olisi pitänyt toimia eri tavalla. Holland toimii hyvänä esimerkkinä, koska Holland todennäköisesti olisi toiminut juuri päinvastoin kuin "rationaalinen ja asiansa osaava". Juuri tästä syystä odotin tätä esimerkkiä.
Et voi olettaa, että "todennäköisesti juuri päinvastoin". Ei ole mustaa ja valkoista, t. keittiöpsykologi. Ainut vastaus kysymykseen on "en tiedä".

Mutta Shardille tunnustusta siitä, että nyt tuli vastaamaan puheisiinsa. Samaa ei voi sanoa parista muusta nimimerkistä, esim. Henkka ei ole yksittäistä huuteluansa lukuunottamatta paljoa lihaa luiden päälle tarjonnut. Jospa odotellaan vielä hetki.
Taisteluväsymystä vähän pukkaa, vastaukset lyhenevät mutta puhun kunnes ei ole enää sanottavaa. :)
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Täällä tulee hyvin vahvasti mieleen se "you're not wrong, you are just an asshole" -meemi.
Vaikka mä olenkin nimellisesti Detroitin kannattaja on mun mielestä hyvin mielenkiintoista seurata myös Buffalon meininkiä. Joukkueilla on täysin päinvastaiset filosofiat joten siksikin vertailu on ihan hauskaa. Ei näissä ole mitään yhtä yksittäistä totuutta. Jos voisi noukkia rusinat pullasta (jos tykkäisi rusinoista) niin toki varmaan ottaisi sekä tuon vuotuisen playoffseissa pyörimisen että tuon Buffalon lupaavan nuorisokaartin.
Detroitissa on helpompi tehdä tuollaista nuorten hiljaista kypsyttämistä, joskus liiankin pitkään. On pitkä "menestymisen kulttuuri" jonka päälle rakentaa, ja herrat D ja Z näyttämässä mallia. Johtoporras ei välttämättä tee aina ratkaisuja joista olisin samaa mieltä ja Hollandia ei missään nimessä voi sanoa varsinkaan miksikään treidineroksi. Kuitenkin kyse on urheilusta, jolloin monikaan ei pidä niitä objektiivisuuslaseja kovinkaan syvällä päässään. Tällöin sitä oman joukkuejohdon meininkiä tulee puolustettua, varsinkin jos joku uskaltaa sitä kyseenalaistaa (jeesus kristus kuinka hirvittävää!).

Mun mielestä Buffalon rebuildissa ei ole mitään vikaa, eikä mua harmita tuo tankingikaan. Jos systeemi palkitsee siitä, että on paska niin kannattaahan sitä olla sitten ihan todella paska. Toivon myös että Buffalo voittaa draftlotteryn ja saa McDavidin, sen lisäksi että olen siitä 20e rikkaampi se olisi hyvä homma koska Buffalo on aina ollut mun suosikkiseuroja ja olisi kiva nähdä menestystä heilläkin. Jos jollain kaudella kannattaa olla paska niin se on juuri tämä kausi.
DGB kauden alustuksessa sanoi puhuessaan Detroitin kaudesta ja playoffputkesta jotain että "kaikkeista Detroitmaisin temppu olisi tankata tämä kausi ja saada McDavid ja aloittaa sitten uusi putki" ja täytyy sanoa että kyllä mä tota salaa toivoin ennen kauden alkua.

Positiivista vaihtelua on se, että Dissonanssi tulee sotkemaan "oman" ketjunsa. Littipeukku ja papukaijamerkki sulle, hienoa taistelua ja tsemiä tulevaan!
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Tuli viikon huili hyvään saumaan Sabresin kannalta. Takana on aikamoinen pötkö tappioita ja hetken hengähdys on paikallaan.
Ei tämä tilanne itsessään enää keljuta , mutta kun katsoo noita aiempia esityksiä joissa otettiin joitakin voittojakin peräkkäin niin sitä jotenkin siltikin vaan odottaa että kelkkaa saadaan vielä senverran käännettyä loppukaudessa kun pelataan kuitenkin jonkinlaisesta uskottavuudesta tälläkin hetkellä niin päästäisiin vielä jumbonakin kunnialla päättämään kausi. Ei se mahdottomia vaadi porukalta, edes tältä. Se jokin pikkuinen palanen mikä tahditti pelikuvioita vain muutama viikko sitten, on ollut kateissa, mielenkiintoista mistä se saadaan ongittua takaisin kentälle vielä kevään aikana. Nolanin nassua katsellessa aiemmin tyynen kuoren alla kiertää selvästi veri tavallista kovempaa jokaisessa taistelussa. Kukaan muukaan tuskin pystyisi tilannetta olennaisesti muuttamaan, eli työrauhaa vaan kauden loppuun ettei mene lopullisesti sekoiluksi sekin.

Tuossa edellä on hyvin analysoitu useamman kirjoittajan toimesta sekä tulevaa materiaalia että rakennuksen vaiheita ja sinnehän se pitää katse kääntää koska tämä kausi on enää vain sen kunnian puolesta taistelua mitä tähteellä on. On ne pelit vaan katottava, ei sille änärihimolle puhvelin miehenä mitään maha vaikka mikä tulisi, go sabres go, kognakki päälle gougou : X
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tämän suhteen olemme puhuneet eri asioista. Olen kuitenkin ollut melko johdonmukainen sen suhteen, että puhun erikseen laadullisesta kuin määrällisestä arvioinnista. Itse käytät aika paljon sanoja, jotka kuvaavat ensimmäistä, vaikka ilmeisesti näkökulmasi on puhtaasti jälkimmäinen.

Sekä että. Noita condensed-pätkiä olen useamman katsonut, mutta kokonaisia pelejä en niinkään. Kiinnostus sekä NHL:ää, että urheiluvedonlyöntiä kohtaan aiheuttavat sen, että olen pyrkinyt mahdollisimman monelta joukkueelta seuraamaan sekä tilastoja, että noita tiivistettyjä pelivideoita, jotka monesti myös selittävät, miksi mikäkin tilasto ja joukkueen tilanne on mitä on. Laadullista materiaalia olet varmasti nähnyt enemmän intohimoisena Sabres-fanina, mutta kuten ymmärrät, en voi tietenkään ottaa random kirjoittajien puheita täysinä totuuksina, vaikka toki suuntaa ne voivat antaa.

Eiköhän ne runkosarjamatsit ole kaikille joukkueille yhtä merkityksettömiä. Playoff-pelien lisäarvo on sitten toinen asia.

Tästä olen edelleen eri mieltä. Kyllä panokselliset runkosarjapelit ovat lähempänä playoff-pelejä kuin panoksettomat.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
En sanoisi että erikoista. Täällä on hyvät hulinat päällä ja joukkue vetää melkoisessa sukelluksessa. Ei Philly herätä mitään fiiliksiä.

Kieltämättähän tässä ollaan menty hyvään suuntaan. Ennen silmissäsi hmv-seura onkin nykyään selvän kiinnostuksen kohteena - jopa enemmissä määrin kuin "sattuu ja tapahtuu" -maineessa oleva Philly. Rebuild kantaa hedelmää jo nyt!

Eipä taida olla, olen ollut linjakas eikä muistissani ole ongelmia. Olen aina sanonut että Sabresin toiminta on ehdottomasti järkevää, en vain pidä siitä. Totuus sattuu monesti.

Mitä siis Buffalon managementin olisi pitänyt tehdä, jotta "pitäisit" siitä? Ihan siis jotain konkreettisia ehdotuksia.

Nill ei ollut laittamassa noita veteraaneja kiertoon, hänet palkattiin huhtikuussa 2013. Eihän edellisen managementin tekoja voi laskea Nillin harteille.

Milläs Nill on noita treidejään tehnyt? Olisikohan niillä asseteilla, joita se edellinen management hänelle kerkesi haalia? Saattaisi olla... Ja Nill on itsekin myynyt rental-pelaajia, joten sekin on vielä siinä.


Väitteesi on toteutuu melkoisen todennäköisesti. Nill on kuitenkin hyvin arvaamaton GM joka saattaa yllättäen taikoa hihastaan siirtoja. En ole väittänyt, että Nillin suunnitelma on lähelläkään valmista, mutta Starsilla on nyt identiteetti ja tulevaisuus, toisin kuin vielä keväällä 2013.

Ongelma vain on hieman siinä, että niitä assetteja ollaan nyt kaupattu iso määrä, ja seuraavat liikkeet rupeavatkin olemaan suhteessa enemmän vahingollisia kuin aikaisemmat.

Et voi olettaa, että "todennäköisesti juuri päinvastoin". Ei ole mustaa ja valkoista, t. keittiöpsykologi. Ainut vastaus kysymykseen on "en tiedä".

Jaa kun on kyse Hollandista? Eiköhän jokainen voi. :)


Taisteluväsymystä vähän pukkaa, vastaukset lyhenevät mutta puhun kunnes ei ole enää sanottavaa. :)

TST-kuntoa täytyy testata säännöllisin väliajoin.

Positiivista vaihtelua on se, että Dissonanssi tulee sotkemaan "oman" ketjunsa. Littipeukku ja papukaijamerkki sulle, hienoa taistelua ja tsemiä tulevaan!

Hienosti onnistuit pitämään värilasit pois, kunnes sitten laitoit ne paksut pinkit kakkulat nenän päälle tässä viimeisessä viestissä. Katsoppas nyt ihan rauhassa, että kuka/ketkä "sotkemisen" aloittivat, jos siis joku sellaisen ylipäänsä aloitti tai sellaista on tehnyt.

Sekä että. Noita condensed-pätkiä olen useamman katsonut, mutta kokonaisia pelejä en niinkään. Kiinnostus sekä NHL:ää, että urheiluvedonlyöntiä kohtaan aiheuttavat sen, että olen pyrkinyt mahdollisimman monelta joukkueelta seuraamaan sekä tilastoja, että noita tiivistettyjä pelivideoita, jotka monesti myös selittävät, miksi mikäkin tilasto ja joukkueen tilanne on mitä on. Laadullista materiaalia olet varmasti nähnyt enemmän intohimoisena Sabres-fanina, mutta kuten ymmärrät, en voi tietenkään ottaa random kirjoittajien puheita täysinä totuuksina, vaikka toki suuntaa ne voivat antaa.

Ei tietenkään pidä ottaa, mutta en minä tiedä, mikä motiivi itselläni tässä olisi valehdella tietoisesti. Missäänhän en ole sanonut, että Buffalo erityisen hyvä joukkue olisi tällä kaudella tai viime kaudella - päin vastoin.

Tästä olen edelleen eri mieltä. Kyllä panokselliset runkosarjapelit ovat lähempänä playoff-pelejä kuin panoksettomat.

Varmasti lähempänä, mutta minkä verran? Tuskin merkittävästi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt voisi sitten kirjoittaa hieman ihan asiaakin.

Eli otetaan nyt käsittelyyn tuo O'Reilly-huhu.

Hänen hommaamisensa olisi perusteltu ratkaisu monella tapaa. Kyseessä on hyvin pitkälti juuri sellainen pelaaja, jollaisia management on sanonut yrittävänsä haalia. Kova työasenne, tunnollinen ja laadukas kahdensuunnan pelaaminen, johtajaominaisuuksia löytyy, pystyy pelaamaan laidassa ja keskellä sekä kykenee tekemään hyvin pisteitä myös hyökkäyspäässä.

O'Reillyn hankinta olisi myös perusteltua niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälilläkin. Lyhyellä sen takia, että tuo joukkue tarvitsee laadukkaan kahdensuunnan sentterin ensi kaudelle, oli se sitten O'Reilly tai kuka muu tahansa. Se on ehdoton edellytys, jos tuolta halutaan selvästi nousta. O'Reilly-Girgensons sentterikaksikko olisi suorastaan erinomainen kahdensuunnan paketti, joskaa sillä ei mitään mestaruuksia voitettaisi. Kuitenkin etenkin puolustuspäähän varmasti selkeästi liigan keskitasoa parempi. O'Reilly on kuitenkin myös osoittanut, että pystyy pelaamaan tehokkaasti myös laidalla, ja peli luonnistuu dynaamisen sentterin kanssa myös hyökkäyspäähän.

O'Reillyn hankinta olisi myös pidemmälti sen takia hyvä asia, että hän pystyy pelaamaan vaivattomasti top-6-roolia vasemmassa laidassa. Kun katsoo prospect poolia, niin vasenlaita näyttää melko heikolta. Ainoastaan Carrier ja Lemieux ovat sellaisia, joilla on top-6-potentiaalia, ja senkään realisoituminen ei ole mitenkään varmaa. Tällöin O'Reillyn hankinnalla korjattaisiin tätä puutetta todella paljon.

Nyt heitetään vähän fantasia-maustetta kehiin, ja oletetaan, että Buffalo pystyy kuin pystyykin varaamaan "McEichelin". Tulevaisuudessa, kun Reinhart (toivottavasti) kehittyy odotetulle tasolle eli erinomaiseksi kahdensuunnan sentteriksi, joka pystyy tekemään hyvin pisteitä ja pelaamaan vastustajan parhaita vastaan. Tässä skenaariossa sitten Girgensons siirtyisi luontevasti vasemmalle laidalle, jossa hän on jo osoittanut pystyvänsä pelaamaan. Tällöin kaksi ensimmäistä kenttää olisivat tässä muodossa:

O'Reilly - McEichel - x
Girgensons - Reinhart - x

Girgensons on O'Reillya parempi luistelija ja isompikokoisempi, joten hän sopisi paremmin verkkaisen Reinhartin laitaan. Tuossa olisi myös mahdollinen "selke-kaksikko", jonka voisi pleijareissakin laittaa ketä vastaan tahansa. Oikeaan laitaan sitten taitava ja kiekkoa pitämään pystyvä rightin kaveri, joka pystyy tekemään maaleja. Armia/Bailey sopii kuvaukseen paremmin kuin nyrkki silmään.

O'Reilly saisi vierellensä dynaamisen ja hyökkäysvoimaisen sentterin, oli vieressä kumpi tahansa noista. Oikeaan laitaan sitten joku hyvällä liikkeellä varustettu voimahyökkääjä, jolla on riittävät kädet tehdäkseen pisteitä sekä on tunnollinen molempiin päihin. Kuulostaa ihan Hudson Faschingilta, eikös?

Tuollainen top-6-osasto ei olisi varmasti se kaikkein hyökkäysvoimaisin, mutta taatusti pystyisi tekemään maaleja ja ennenkaikkea olisi erinomainen kahteen suuntaan sekä fyysisyyttäkin löytyisi. Ehdottomasti soveltuva playoffeihin. Siellä olisi vieläpä kaksi laituria, jotka voivat pelata sentterinä laadukkaasti tarvittaessa. Asia, jonka arvoa ei pitäisi koskaan aliarvioida, jos ja kun loukkaantumisia sattuu.

Kolmoseen sitten Grigorenko keskelle ja laidoille sitten jotkut noista lukuisista prospecteista jollain aikavälillä.

Mutta palataanpa fantasia-maailmasta hetkeksi tähän hetkeen takaisin. Jos lähtökohta on se, että O'Reilly on kaupan, niin mitä se sitten mahdollisesti maksaisi ja mitä ongelmia tässä mahdollisesti olisi? Kuten tuolla Colorado-ketjussakin sanoin, niin Colorado varmasti yrittää saada O'Reillya kaupattua about "yksi-yhteen" nyt deadlinella. Itse en usko sen olevan mahdollista, enkä usko Murrayn hommaavan O'Reillya vielä deadlinella, jos on hommatakseen. Pidän ensi vuoden draftia huomattavasti todennäköisempänä ajankohtana. Toin samaisessa ketjussa myös esille perustelut sille, miksi tuleva vastine on luokkaa 1st round pick + prospect + prospect eikä mikään laadukas yksittäinen palanen. Juuri tällaiseen kauppaan Murraylla riittää pelimerkkejä hyvinkin.

Buffalon etuna on myös se, että tuo palkkakatto ei näytä nousevan kuin ehkä parilla miljoonalla. Kesällä on siis paljon myyjiä noiden contendereiden osalta, eivätkä samaiset joukkueet tietenkään voi ottaa O'Reillyn sopimusta itsellensä.

Itsestään selvä riski on kuitenkin se, että O'Reilly on ensi kauden jälkeen UFA, mikä tarkoittaa, että hän saattaa kävellä pois ilman mitään vastinetta. Se olisi äärimmäisen paha takaisku. Kuitenkin tuo tosiasia alentaa O'Reillyn hintaa merkittävästi verrattuna hänen hintaansa, jos hänellä olisi vuosikaupalla sopimusta jäljellä.

Mikä nyt sitten voisi olla edes jonkinsortin, realistisuutta edes vähän hipova paketti O'Reillysta draftista? Colorado varmasti hakee puolustukseen vahistusta, joten tämä tarkoittaisi suurella todennäköisyydellä joko McCaben tai Pysykin sisällyttämistä treidiin. Coloradolla on suurempi tarve leftin pakille, joten McCabe voisi olla tämän takia heidän kiinnostuksen kohteena. McCabe on myös melko NHL-valmis ja pystyy jo ensi kaudella pelaamaan ison osan NHL:ssä suurella varmuudella. Hänen ominaisuutensa myös soveltuvat hyvin Coloradon pelitapaan, koska hän on liikkuva, hyvä käsistään ja pelaa hyvää puolustuspeliä. Tämä tarkoittaisi myös samalla sitä, että Buffalon puolustuksessa ei olisi leftin pakkeja prospecteissa kuin Zadorov ja Brycen Martin. Sitä osastoa olisi siis pakko vahvistaa jossain vaiheessa, paras vaihtoehto olisi sitoa pelaaja tyyliin Sekera/Methot pitkällä sopimuksella, jolloin se top-4-puolustaja saataisiin sitä kautta.

Islandersin tai St.Louisin first round pick olisi ihan selvä palanen Coloradon suuntaan, koska kyseessä on laadukas drafti.

Yksi palanen voisi olla sitten yksi hyökkääjäprospecti. Sopivimmaksi Coloradon näkökulmasta näkisin Nick Baptisten. Suuren potentiaalin omaava kaveri, joka pelaa todella tehokasta ja suoraviivaista kiekkoa. Eli sopii melko täydellisesti tuollaiseen Coloradon pystysuunnan kiekkoon. On myös tunnollinen omaan päähän ja rightin laituri. Buffalon prospect pool on oikealla laidalla melko vahva, joten yhden kärkiprospectin menettäminen sieltä ei olisi katastrofi.

Tuo paketti olisi sellainen, jolla ehdottomasti pitäisi rental-pelaaja saada, mutta jonka menettämiseen Buffalolla olisi myös varaa, koska niin paljon on pickeja ja prospecteja.

Entäpä millä perusteilla O'Reilly sitten saataisiin jäämään Buffaloon ja minkälaisella sopimuksella?

Ymmärtääkseni Coloradossa O'Reillya ei ole hiertänyt ainoastaan raha, vaan se, että hän on tuntenut, että häntä ei arvosteta samalle viivalle noiden muiden runkopelaajien tavoin (eritoten Duchenen). Tässä mielessä Buffalo voisi olla oikea vaihtoehto, koska O'Reillysta tulisi varmasti Buffalon kallein pelaaja, ja hän olisi todennäköisesti ensi vuonna joukkueen tärkein hyökkääjä (tai ainakin yhtä tärkeä kuin Girge ja mahdollinen McEichel). Buffalo pystyy myös tarjoamaan niin isot allekirjoitusbonukset ja niin etupainoitteisen sopimuksen kuin mahdollista, mikä on pelaajan etu. Arvioiden mukaan O'Reillyn palkkapyyntö olisi 6,5-7,5 miljoonaa kaudessa. Jos hinta saataisiin 6,5-7 miljoonan ja pituutta olisi maksimi kahdeksan vuotta yhdistettynä osittaisella NTC:llä, olisi tuo sopimus mielestäni hyvä ja samalla sellainen, jonka O'Reilly voisi ottaa. Tuolla saataisiin myös keskimäärin uran parhaimmat vuodet sidottua.

O'Reillya myös varmasti houkuttelisi ajatus olla yksi tärkeä palanen tuossa Buffalon projektissa, eritoten, jos vielä "McEichel" saadaan. Hän on riittävän nuori ollakseen mukana "alusta loppuun", mutta hänellä on silti niin paljon kokemusta, että siinä vaiheessa kuin nuo veteraanit tuolta nykyisestä joukkueesta katoavat, olisi O'Reilly yksi kokeneimpia kavereita ja tätä kautta varmasti arvostus korkealla. Uskon, että O'Reillylle tuollainen seikka olisi tärkeä. Siitä huolimatta, että joukkueessa mahdollisesti olisi johtajaominaisuuksilla varustettuja nuoria kuten Reinhart, Girgensons jne, niin O'Reilly olisi silti omanlainen "isähahmo" joukkueessa.

O'Reillyn hankinta antaisi myös UFA-markkinoita ajatellen signaalin, että Buffalossa pyritään tuo homma kääntää nopeasti oikealle raiteille. Tällöin pelaaja kuten Sekera tai Methot varmasti näkisi Buffalon mielekkäämpänä vaihtoehtona kuin ilman tällaista kovan kalibeerin hankintaa. Sitten taas tällainen kovan kalibeerin UFA-signaus nostaisi todennäköisyyksiä O'Reillyn jatkamiselle. Juuri tämäntyyppisillä ja näistä syistä käyttämällä oikein tuota valtavaa prospect- ja pick-varastoa, tuosta rebuildista voidaan saada kohtuullisen nopea, vaikka mikään contender ei tuossakaan tapauksessa oltaisi ihan pariin vuoteen.

Vaikka tekstistä voi päätellä, että ottaisin O'Reillyn kirkuen vastaan, niin silti Murrayn ei pidä missään nimessä lähteä maksamaan liikaa. Eritoten treidissä täytyy painottaa sitä, että liikaa ei heikennetä joukkueen asemaa lyhyellä aikavälillä (esim. sekoilemalla kauppaamalla Myers), sillä mitä enemmän joukkuetta heikennetään sillä tavalla, sitä todennäköisemmin O'Reilly ei jatkaisi. Tämä ei myöskään tarkoita sitä, että Murray ei voisi luopua hieman arvokkaammasta paketista kuin tuo spekuloimani, mutta silloin liikuttaisiin aivan äärirajoilla, koska yksikään vuoden rental-pelaaja ei ole maksanut edes lähelle sellaista hintaa viime vuosina (Jordan Staal lienee poikkeus, mutta hänellä oli sopimus neuvoteltuna etukäteen ja tämä paljolti tuon Ericin takia).
 
Viimeksi muokattu:

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Kieltämättähän tässä ollaan menty hyvään suuntaan. Ennen silmissäsi hmv-seura onkin nykyään selvän kiinnostuksen kohteena - jopa enemmissä määrin kuin "sattuu ja tapahtuu" -maineessa oleva Philly. Rebuild kantaa hedelmää jo nyt!

Totta. Buffalon kohdalla ei voida puhua HMV-seurasta, toki kokoonpano on vieläkin sellainen. Ei tuo herätä kuitenkaan mitään positiivisia fiiliksiä. Pahimmassa tapauksessa Buffalo saa McDavidin ja nousee uudeksi Penguinsiksi, vieläpä Detroitin kanssa samaan divisioonaan.

Homerin saatua kenkää Phillyn toiminnan yllätyksellisyys on vähentynyt selkeästi.
Mitä siis Buffalon managementin olisi pitänyt tehdä, jotta "pitäisit" siitä? Ihan siis jotain konkreettisia ehdotuksia.
Mietin tosissani että mitkä seurat ovat päässäni nousseet oikeasti jonkinasteisesta inhokista sympaattiseksi seuraksi. Lähimpänä ovat Flames ja Devils. En minä nyt Flamesia kunnolla inhonnut iggykipper-rungon aikana mutten pitänytkään, nykyisistä nuorista pelaajista pidän. Gaudreaun kaltaiset pienet väkkärät ovat aina olleet minulle mieleen, Monahan ja Brodie ovat tehneet suuren vaikutuksen jne. Devils oli hieno jengi seurata Kovyn ja Parisen aikoihin, nykyinen touhu on myös tavallaan mielenkiintoista. Ja Elias on mahtava pelimies.

Noiden esimerkkien pohjalta Buffalon olisi varmaan pitänyt varustaa kokoonpanonsa joillain muilla kuin väsyneillä moulsoneilla ja giontoilla sekä varata jotain muuta kuin ylihypetettyjä girgensonseja jotta voisin pitää siitä. ;)
Milläs Nill on noita treidejään tehnyt? Olisikohan niillä asseteilla, joita se edellinen management hänelle kerkesi haalia? Saattaisi olla... Ja Nill on itsekin myynyt rental-pelaajia, joten sekin on vielä siinä.
Eiköhän jokaisessa joukkueessa ole assetteja, eikä kukaan noista pelaajista ollut joukkueelleen tärkeä. Jagrista oli hyvin tiedossa että jos ei Playoffseihin päästä niin hän haluaa lähteä yrittämään muualle vuolemaan kultaa. Eikä Dallasin toiminta tuolla 12-13 -kaudella muutenkaan vaikuttanut miltään tankkauskaudelta. Offseasonilla hankkivat Whitneyn, Jagrin, Colen, Royn ja Romen UFA-sopimuksilla ja treidaamalla. Siirtotakarajalla lähti sitten pelaajistoa kyllä toiseen suuntaan.
Ongelma vain on hieman siinä, että niitä assetteja ollaan nyt kaupattu iso määrä, ja seuraavat liikkeet rupeavatkin olemaan suhteessa enemmän vahingollisia kuin aikaisemmat.
Voi olla, mutta onhan tuolla esimerkiksi vapaita agenttejakin, Methotia ja Sekeraa. Ei nyt ole tämän ketjun asiaa, mutta on Starsin alakerrallakin jonkinlaista tulevaisuutta. Daley, GoGo, "Sekera", Oleksiak, Klingberg, Honka, Demers, Nemeth, Lindell, Jokipakka... Eiköhän noista kelpo rungon saa aikaan parissa-kolmessa vuodessa.
Jaa kun on kyse Hollandista? Eiköhän jokainen voi. :)
En avannut aiemmin kunnolla tuota. Mielestäni GM:n toimintaan vaikuttaa käytettyvissä oleva materiaali ja ympärillä olevat ihmiset. Ei voi tietää mitä Holland tekisi saadessaan eteensä Buffalon materiaalin, Detroitin tapauksessa voi hieman pyrkiä ennustamaan liikkeitä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Murray jos meinaa joukkuetta saada jonkin verran raiteille ensi kautta ajatellen, olisi niitä muutoksia hyvä tehdä. Joukkue on selkeästi parempi ensi kaudella, kun nuoret ovat saaneet taas yhden kauden tililleen ja saadaan turhukkeet pois kuleksimasta. Pakettiin jos saadaan jo ensi kaudeksi "O'Reilly" ja "Sekera", niin soppa maistuu ihan hyvältä. O'Reillyn hankkimisesta itse olen ollut tyrmistynyt lähinnä Myers -huhun takia. Mutta kuten Dissonanssi selvitti, millä palasilla O'Reillyn tasoiset ja sopimuksen omaavat pelaajat ovat aikaisemmin menneet, niin tässähän on Sabresin paikka iskeä.

O'Reilly olisi ensi kaudeksi saletti sentteri, onko sitten ykköseen vai kakkoseen? Fanit huutavat varmasti Girgen perään, tuo Girgensonsin suosio Sabresissa on käsittämätön. Shardin mainitsema "ylihypetetty" ei ole kaukana, ainakaan Buffalossa. Sabresin olisi helppo iskeä kiinni Sekeraan tai Methotiin, kun tilaa on capissa ja heille voidaan rustata kunnon sopimusta kouraan. Lähinnä saisin ilonkyyneleen, jos Sekera saataisiin takaisin. Sekera jos joku tuo uutta ulottuvuutta ylivoimapeliin, tuo tarvittavaa kokemusta sekä liikkuvuutta. Hän on hyvin aliarvostettu, mutta teki ainakin Sabresin aikoina duunia pirusti. Tuolla UFA -markkinoilla ei hirveästi ole potentiaalisia vaihtoehtoja, niin nämäkin olisivat passeli. Tiedä taas sitten mitä tapahtuu Stewartin/Staffordin kanssa. Ja kun joukkueesta mitä todennäköisemmin lähtee Stafford, Stewart ja Meszaros ennen ensi kautta isoilla sopimuksilla, niin tuonne varmaan vaatisi joku "pieni" O'Reillyn sopimus mukaan.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Mitä enempi perusmaallikko kuulostelee tässä edellekerrottuja näkökantoja tästä O"Reillystä ja siihen liitetyistä visioista sitä paremmalle kuulostaa. Kahtelin juutuupista ja niistä muista tilpehööreistä pojan pelailua ja onhan tuo varsin vakuuttava ilmestys taitoineen näin kotipuusilmänkin tihrustamisella. Girgsin "hypetys" nyt on vähä suhteellinen--ehkä tahallaan suurenneltukin-- käsite, koska poika on tehnyt ihan oikeesti pirun kovasti töitä tuloksensa eteen joka ikisessä pelissä tasaisesti vaikka ilta olis kuin musta ja se on vaan yksinkertaisesti saamarin hyvä ja t a s a i n e n pelimanni-- ilman senkummepia ylisanoja, ja saahan siitä suuri yleisö siitähyvästä tykätä niinpaljo kun jaksaa, ojanpohjallakin alimmassa helevetissä pittää olla sankareita jotta jaksetaan-- Poismyynti tai ees harkinta tiputtais puhvelin jalan alta reepuiltin pohjat, ja yhtä älyttömään ajatukseen kuuluu Myersin myyntikin mun mielestä. On joitakin heppuja, joitten kohdalla myyntilaput pittää tässävaiheessa laittaa buffalon Lidlin kauppamainosten kanssa keskusliikenneaseman huussin pöntöstä alas samalla vetäsyllä.

Mikä jo tuli esille jossakin putkahtaen meillon jo selkeä kehikko olemassa niille pelaajille, joiden ajatellaan nostavan porukan pois pohjalta ja tätä kehikkoa vaan täydennellään nyt etiäpäin sitten pala kerrallaan. Montaa jätkäähän siinä ei vielä pysyvästi ole, mutta tiedetään minkä pohjalle rakennetaan ja mitä siihen tarvitaan lisää. Ja ostelu pittää suunnitella siten ettei toisesta päästä pukukoppia lapa ulos sammaa rataa porukkaa parhaasta päästä, kun mitä toisesta päästä tullee sisään, hölömöläisten vedenkanto kankkulan kaivoon saa riittää tässä seurassa nyt jo Ptruuh : X

Saamari suu kuivi, eukko konjakkia pöytään Kalapa- JYP alakaa korvikkeeksi justiinsa änärin tähteistö-pelitauon aikana, palataan toverits! : ( )
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
O'Reilly saisi vierellensä dynaamisen ja hyökkäysvoimaisen sentterin, oli vieressä kumpi tahansa noista. Oikeaan laitaan sitten joku hyvällä liikkeellä varustettu voimahyökkääjä, jolla on riittävät kädet tehdäkseen pisteitä sekä on tunnollinen molempiin päihin. Kuulostaa ihan Hudson Faschingilta, eikös?

Pidän kovasti Faschingista ja harmittaa kun Lombardi treidasi hänet pois. Vaikka uskonkin hänestä kehittyvän hyvän NHL-pelaajan, niin en minä usko Hudsonin olevan top 6 -materiaalia. Vaikka taitotaso on ihan ok, niin kaveri ei vaan osaa tehdä maalia. Veikkaisinkin, että hän tulee NHL-urallaan tekemään yhdellä "suonenveto"-kaudella 15 maalia, mutta muuten maalisaldo on tuollaiset 8-12 osumaa kaudessa. Parhaalla kaudella kertyynee 30-35 pistettä, normaalisti alle 30, mutta kuitenkin yli 20 pojoa. Sen sijaan Faschingista voi kehittyä erinomainen kolmoskentän oikea laita - sellainen valmentajan luottopelaaja, joka laitetaan jäälle kun turvataan yhden maalin johtoa. Tai kun joukkueen peli menee sekasortoiseksi kohellukseksi ja halutaan rauhoittaa tilannetta, niin "faschingit" laitetaan kentälle. Jotakin Faschingin arvostuksesta USA:n nuorten maajoukkueessa kertoo, että molemmissa pelaamissaan alle kaksikymppisten MM-turnauksessa valmennusjohto nimesi hänet joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukkoon.

Ray Ferraro sanoi edellisessä MM-turnauksessa Faschingin olevan "pro"-tyyppinen pelaaja. Eli fyysiset ominaisuudet on kohdallaan - on siis NHL:ään riittävän isokokoinen ja on urheilullinen + liike/luistelu on hyvää. Eniten kuitenkin tykkään Faschingin pelityylistä - pelaa luotettavaa, tunnollista joukkuepeliä, ei sooloile, taklaa järkevästi, vääntää kulmissa ja maalin edessä, karvaa fiksusti, osaa syöttää ja suojata kiekkoa. Yksi ominaisuus mitä Faschingissa arvostan on kyky ja valmius ottaa taklauksia vastaan. Mutta laukaus ja maalintekovaisto ovat Faschingin heikkoja osa-alueita, ja siksi en näe hänen olevan hyökkäävien ketjujen vakipelaaja -materiaalia. Ehkä hän voi stuntata muutamia pelejä kakkosessa, mutta ei vakituiseen eikä edes pitempiä aikoja. Sen sijaan kolmosketjuna "Folingo - Girgensons - Fasching" -tyyppinen trio olisi aika pitelemätön. Varsinkin jos Foligno (fyysinen vasen laita) saa luisteluunsa lisää potkua.

Jotta Sam Reinhart lunastaisi häneen Buffalossa asetut odotukset, niin kaverin täytyy alkaa suhtautua fyysiseen harjoitteluun ammattimaisesti. Kyllähän Reinhart voi pärjätä NHL:ssä ihan hyvin taidoillaan ja älyllään, mutta jos hän haluaa olla NHL:ssä todella hyvä pelaaja, niin voima- ja luisteluharjoituksiin pitää suhtautua ihan eri asenteella kuin juniorina. Ettei kävis niin kuin Cody Hogdsonille. Tai Joel Armialle.

Kun sinä mietit noita "tulevaisuuden joukkue" -juttuja, niin etkö sinä usko Buffalon skouttien löytävän tänä vuonns alemmilla varausvuoroilla päteviä pelimiehiä? Tätä vuottahan on verrattu jopa vuoteen 2003, jolloin yli kahdenkympin varausvuoroilla otettiin mm. Ryan Kessler (#23), Mike Richards (#24) ja Corey Perry (#28). Ja vielä toisella kierroksella Luoi Eriksson, Patrick Bergeron, Shea Weber ja David Backes.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Totta. Buffalon kohdalla ei voida puhua HMV-seurasta, toki kokoonpano on vieläkin sellainen. Ei tuo herätä kuitenkaan mitään positiivisia fiiliksiä. Pahimmassa tapauksessa Buffalo saa McDavidin ja nousee uudeksi Penguinsiksi, vieläpä Detroitin kanssa samaan divisioonaan.

Homerin saatua kenkää Phillyn toiminnan yllätyksellisyys on vähentynyt selkeästi.

Joo, enpä minäkään haluaisi mitään glory-hunter-armeijaa "seurakseni". Onneksi Buffalolla on jo sen verran hyvin muutakin materiaalia, että joukkue tuskin samalla tavalla henkilöityy Penguinsin tavoin.

Mietin tosissani että mitkä seurat ovat päässäni nousseet oikeasti jonkinasteisesta inhokista sympaattiseksi seuraksi. Lähimpänä ovat Flames ja Devils. En minä nyt Flamesia kunnolla inhonnut iggykipper-rungon aikana mutten pitänytkään, nykyisistä nuorista pelaajista pidän. Gaudreaun kaltaiset pienet väkkärät ovat aina olleet minulle mieleen, Monahan ja Brodie ovat tehneet suuren vaikutuksen jne. Devils oli hieno jengi seurata Kovyn ja Parisen aikoihin, nykyinen touhu on myös tavallaan mielenkiintoista. Ja Elias on mahtava pelimies.

Mielenkiintoistahan tässä on tosiaan se, että Buffalohan on muuten koko historiansa ajan toiminut todella "epä-tankmaisesti" - suurelta osin, koska vaihtoehtoja ei ole ollut. On vieläpä toiminut todella hyvin. Kyllähän se enemmän ja enemmän rupeaa näyttämään siltä, että mitä organisaatio ikinä tekikään, on se aina väärin ja kuvottavaa.

Noiden esimerkkien pohjalta Buffalon olisi varmaan pitänyt varustaa kokoonpanonsa joillain muilla kuin väsyneillä moulsoneilla ja giontoilla sekä varata jotain muuta kuin ylihypetettyjä girgensonseja jotta voisin pitää siitä. ;)

Aivan, ja "jättää nuoret susille".

Ja eikai Detroit-fani puhu mitään ylihypettämisestä? Ainoana erotuksena vain se, että autokaupungissa hypetetään aivan helvetisti ennen kuin mitään varsinaisia näyttöjä edes ole. Sitten koko tapaus vaan unohdetaan ja siirrytään toiseen hypetyksen kohteeseen. Näyttää toistuvan taas. Girgea taas on ruvettu hypettämään vasta, kun on asioita ruvennut tapahtumaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Q2Vd-f2GVH4 (linkki vie youtubeen).

Voisin vain kuvitella, minkälaista hypetyst mies aiheuttaisi konkurssikaupungissa. Tosin taitaa olla hieman liian fyysinen Detroitin "makuun" ja iljettävästi vielä tarvittaessa hanskaakin. Ja tuo highlights-video ei ees tee kunniaa hänelle, koska ne asiat, jotka hänestä oikeasti hyvän tekevät eivät tuollaisissa videoissa pääse näkymään.

Eiköhän jokaisessa joukkueessa ole assetteja, eikä kukaan noista pelaajista ollut joukkueelleen tärkeä. Jagrista oli hyvin tiedossa että jos ei Playoffseihin päästä niin hän haluaa lähteä yrittämään muualle vuolemaan kultaa. Eikä Dallasin toiminta tuolla 12-13 -kaudella muutenkaan vaikuttanut miltään tankkauskaudelta. Offseasonilla hankkivat Whitneyn, Jagrin, Colen, Royn ja Romen UFA-sopimuksilla ja treidaamalla. Siirtotakarajalla lähti sitten pelaajistoa kyllä toiseen suuntaan
.

On, mutta niiden käyttäminen menee aina haasteellisemmaksi, mitä vähemmän niitä on käytössä. Ihan perusasiaa resurssienhallinnasta.

Ja Buffalo ilmeisesti lähti kauteen "tankkaamaan"? Rupeaa menemään aina vaan huvittavammaksi. Pointti oli siinä, että koska tuli mahalasku (kuten Buffalolla), niin rentaleita laitettiin lihoiksi. Oikeastaan Nillin temput viime kaudella olivat vieläkin "härskimpiä", koska hän laittoi UFAksi tulevan Robidaksen lihoiksi, vaikka kausi oli kaukana menetetystä.

Voi olla, mutta onhan tuolla esimerkiksi vapaita agenttejakin, Methotia ja Sekeraa. Ei nyt ole tämän ketjun asiaa, mutta on Starsin alakerrallakin jonkinlaista tulevaisuutta. Daley, GoGo, "Sekera", Oleksiak, Klingberg, Honka, Demers, Nemeth, Lindell, Jokipakka... Eiköhän noista kelpo rungon saa aikaan parissa-kolmessa vuodessa.

Lähimpänä noista ykkösparin pakkia on tuo heittomerkeissä oleva. Muidenkaan potentiaalin realisoituminen sinne asti on kaikkea muuta kuin todennäköistä.

Ei muutes kannata odotella Sekeran menemistä Lindy Ruffin joukkueeseen. Sekera joutui usein kohtuuttomaan koirankoppiin Ruffin käsittelyssä, ja muutenkin Ruff peluutti Sekeraa siten, että ei mies kaikilla vahvuuksillaan päässyt pelaamaan. Ei se sikäli ihme ole, että homma lähti Carolinassa paremmin rullaamaan.

En avannut aiemmin kunnolla tuota. Mielestäni GM:n toimintaan vaikuttaa käytettyvissä oleva materiaali ja ympärillä olevat ihmiset. Ei voi tietää mitä Holland tekisi saadessaan eteensä Buffalon materiaalin, Detroitin tapauksessa voi hieman pyrkiä ennustamaan liikkeitä.

Mutta siitä huolimatta pystyt sanomaan jonkun joukkueen toimintaa kuvottavaksi. Tämä "venkoilu" on ollut melko "priceless"-kamaa.

O'Reilly olisi ensi kaudeksi saletti sentteri, onko sitten ykköseen vai kakkoseen? Fanit huutavat varmasti Girgen perään, tuo Girgensonsin suosio Sabresissa on käsittämätön. Shardin mainitsema "ylihypetetty" ei ole kaukana, ainakaan Buffalossa. Sabresin olisi helppo iskeä kiinni Sekeraan tai Methotiin, kun tilaa on capissa ja heille voidaan rustata kunnon sopimusta kouraan. Lähinnä saisin ilonkyyneleen, jos Sekera saataisiin takaisin. Sekera jos joku tuo uutta ulottuvuutta ylivoimapeliin, tuo tarvittavaa kokemusta sekä liikkuvuutta. Hän on hyvin aliarvostettu, mutta teki ainakin Sabresin aikoina duunia pirusti. Tuolla UFA -markkinoilla ei hirveästi ole potentiaalisia vaihtoehtoja, niin nämäkin olisivat passeli. Tiedä taas sitten mitä tapahtuu Stewartin/Staffordin kanssa. Ja kun joukkueesta mitä todennäköisemmin lähtee Stafford, Stewart ja Meszaros ennen ensi kautta isoilla sopimuksilla, niin tuonne varmaan vaatisi joku "pieni" O'Reillyn sopimus mukaan.

Eiköhän O'Reilly se varsinainen ykkössentteri olisi, vaikka itse näen tuon ajattelun melko yhdentekevänä, koska molemmat pelaisivat vaativimpia minuutteja ja paljon d-zone-startteja jne.

Ei mielestäni Girgen suosio mikään ihme asia ole. Mies teki pari kautta sitten AHL:ssä vaatimattomat 17 pistettä, ja on nyt joukkueen parhammistoa pelaajatyypilleen todella nuorena. Puhumattakaan sitten näistä "intangibles"-ominaisuuksista. Girge ja O'Reilly ovat omalla tapaa samantyyppisiä pelaajia. Kumpikaan ei ole mitään "seksivau"-osastoa, mutta juuri tuollaisilla pelaajilla voitetaan niitä mestaruuksia. Girgen hypetys perustuu varmasit myös siihen, että tässä melko ankeassa rebuild-vaiheessa hän on tällainen selkeä ennakko-odotukset jo nyt kirkkaasti ylittänyt prospecti. Näitä tarinoita tarvitaan, jotta tästä porukasta saadaan se contender. Kaikki eivät täytä potentiaaliaan, joten on hyvä, että osa pelaajist ylittää sen selkeästi (tai on ainakin matkalla ylittämään sitä).

Sekera ei ole selkeä ykköspakki, mutta hän on ykköspakkiparin tasoa tällä hetkellä. Hänhän on pelannut ennenkin Myersin kanssa, joten sikäli ei olisi täysin uusi tilanne. Ehdottomasti aliarvostettu kaveri, jonka arvo vain kasvaa, mitä enemmän peli menee kiekonhallinnan suuntaan. Pystyy pysäyttämään suoria hyökkäyksiä todella tehokkaasti, sekä pystyy nostamaan peliä niin jalalla kuin syötöilläkin todella tehokkaasti. On myös keskivertoa parempi viivapelaaja, vaikka ei mitään hirmutykkiä omaakkaan. Ei ole vääntövoimaisin tai isokokoisin kaveri, mikä on selkeä heikkous.

Näen Buffalon mahdollisuudet signata Sekera varsin hyvinä. Buffalollahan ei ole ollut ongelmia pitää pelaajia, jos he ovat saaneet asianmukaisen sopimustarjouksen ja heille pystytään tarjoamaan kilpailukykyinen joukkue. Sekera myös ymmärtääkseni tykkäsi olla Buffalossa eikä ole muutenkaan "isojen kaupunkien" ihminen. Nyt kun Ruffikaan ei ole enää penkin takana, niin ei se ainakaan osakkeita laske.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Pidän kovasti Faschingista ja harmittaa kun Lombardi treidasi hänet pois. Vaikka uskonkin hänestä kehittyvän hyvän NHL-pelaajan, niin en minä usko Hudsonin olevan top 6 -materiaalia. Vaikka taitotaso on ihan ok, niin kaveri ei vaan osaa tehdä maalia. Veikkaisinkin, että hän tulee NHL-urallaan tekemään yhdellä "suonenveto"-kaudella 15 maalia, mutta muuten maalisaldo on tuollaiset 8-12 osumaa kaudessa. Parhaalla kaudella kertyynee 30-35 pistettä, normaalisti alle 30, mutta kuitenkin yli 20 pojoa. Sen sijaan Faschingista voi kehittyä erinomainen kolmoskentän oikea laita - sellainen valmentajan luottopelaaja, joka laitetaan jäälle kun turvataan yhden maalin johtoa. Tai kun joukkueen peli menee sekasortoiseksi kohellukseksi ja halutaan rauhoittaa tilannetta, niin "faschingit" laitetaan kentälle. Jotakin Faschingin arvostuksesta USA:n nuorten maajoukkueessa kertoo, että molemmissa pelaamissaan alle kaksikymppisten MM-turnauksessa valmennusjohto nimesi hänet joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukkoon.

Ray Ferraro sanoi edellisessä MM-turnauksessa Faschingin olevan "pro"-tyyppinen pelaaja. Eli fyysiset ominaisuudet on kohdallaan - on siis NHL:ään riittävän isokokoinen ja on urheilullinen + liike/luistelu on hyvää. Eniten kuitenkin tykkään Faschingin pelityylistä - pelaa luotettavaa, tunnollista joukkuepeliä, ei sooloile, taklaa järkevästi, vääntää kulmissa ja maalin edessä, karvaa fiksusti, osaa syöttää ja suojata kiekkoa. Yksi ominaisuus mitä Faschingissa arvostan on kyky ja valmius ottaa taklauksia vastaan. Mutta laukaus ja maalintekovaisto ovat Faschingin heikkoja osa-alueita, ja siksi en näe hänen olevan hyökkäävien ketjujen vakipelaaja -materiaalia. Ehkä hän voi stuntata muutamia pelejä kakkosessa, mutta ei vakituiseen eikä edes pitempiä aikoja. Sen sijaan kolmosketjuna "Folingo - Girgensons - Fasching" -tyyppinen trio olisi aika pitelemätön. Varsinkin jos Foligno (fyysinen vasen laita) saa luisteluunsa lisää potkua.

Minä en näe mitään syytä, miksi Faschingista ei voisi tulla oikein roolitettuna ja oikeantyyppisten pelaajien kanssa hyödyllistä top-6-laituria. Hänellä on kaikki ominaisuudet kunnossa tulla sellaiseksi. Toki joo ideaalitilanteessa olisi tuollainen muuten Faschingin ominaisuudet omaava, mutta eliittimaalintekijä. Ei sellaisia vain liigassa ole kuin muutamia. Fasching ei ole varsinainen maalintekijä, mutta hän on erittäin hyvä maalineduspelaaja. Hänen urallaan maalien ja syöttöjen suhde on ollut aina melko tasainen. Jos erinomaisen pelaajan rinnalla Kunitz ja Dupuis pystyvät oikein roolitettuna tekemään kovia tehoja, en näe mitään syytä, etteikö Fasching pystyisi.

Tuossa kaavailemassani kentällisessä hänellä ei olisi mikään suuri kiekollinen rooli. Hän on tarvittavan hyvä luistelija, jotta pysyy noiden kaverien perässä, ja hänellä on riittävä taitotaso, jotta hänelle voi kiekkoa pelata ja odottaa jopa saavansa sen takaisin. Hän ei kuitenkaan olisi todellakaan kentällisin kiekollisin pelaaja, koska tuo sentteri lähtökohtaisesti sitä kiekkoa pitäisi lähes koko aika. Maalinteon "puutteellisuus" ei olisi suuri ongelma, jos siihen se todennäköisempi vaihtoehto eli Eichel tulisi, koska hän on noista kahdesta kärkiprospectista se enemmän maalintekijä. Silloin tärkeäksi tehtäväksi jäisi sen tilan tekeminen koolla ja liikkeellä, johon Faschingilla pitäisi olla kaikki edellytykset. Sekä tietenkin vahva puolustuspelaaminen

Muutenkin näin cap-aikakaudella on otettava ne realiteetit huomioon. Buffalo on tekemässä joukkueestaan enemmän tasaista kuin kärjeltään kovaa. Sentteristö ja puolustus tulee syömään sen verran paljon cap-tilaa, jolloin laidoille ei ole mahdollista kasata kovin hyökkäysvoimaisia pelaajia. Tehopisteet maksavat helvetisti. On järkevämpää ottaa siihen Faschinginkaltainen ominaisuuksiltaan passeli "kolmoskenttäläinen", jonka caphit tulee olemaan maltillinen kuin jokin "all-offense" Jordan Eberle tai Alex Semin, ja maksaa tälle kaksinkertaisesti enemmän.

Jotta Sam Reinhart lunastaisi häneen Buffalossa asetut odotukset, niin kaverin täytyy alkaa suhtautua fyysiseen harjoitteluun ammattimaisesti. Kyllähän Reinhart voi pärjätä NHL:ssä ihan hyvin taidoillaan ja älyllään, mutta jos hän haluaa olla NHL:ssä todella hyvä pelaaja, niin voima- ja luisteluharjoituksiin pitää suhtautua ihan eri asenteella kuin juniorina. Ettei kävis niin kuin Cody Hogdsonille. Tai Joel Armialle.

Presserissä, jossa Murray ilmoitti Reinhartin palaavan Kootenayhin, hän sanoi, että heitä ei kiinnosta, kuinka paljon Reinhart tekee pisteitä siellä. Murray sanoi, että hän tietää Reinhartin pystyvän tekemään 120 pistettä (täydellä kaudella), mutta sitä hän ei halua Reinhartin tavoittelevan. Ykkösprioriteetti tulee olla fysiikan kehittäminen, ja tätä on tehtävä jopa sen kuluvan kauden pelitason kustannuksella. Murray sanoi, että hän tietää Kootenayn valmennuksen haluavan muuta, mutta Reinhartille korostettiin asian tärkeyttä sekä hänelle luotiin treeniohjelmat yms. Sehän on helvetin vaativaa kaivaa sieltä viikosta ne kaksi kolme punttitreeniä muuten kovan aikataulun kylkeen. Myös ravinnosta ja levosta huolehtimisen tärkeys korostuu. Murray sanoi odottavansa Reinhartin olevan tehnyt n. 40% siitä fysiikan kehittämisestä kesän alkuun mennessä, joka häneltä vaaditaan ensi vuoden training campiin. Kesällä sitten loput 60%.

Reinhart ei varmasti ole Girgensonsin kaltainen treeninarkki, jota täytyy käskeä treenaamaan vähemmän, mutta hän on tunnollinen. Hän on malliesimerkki siitä kympin pojasta, joka tekee kaikki opettajan määräämät läksyt. Hän siis tarvitsee ohjeistusta ja selkeitä sääntöjä, mutta mikään "laiskottelijahan" hän ei ole.

Viittauksesi Hodgsoniin ja Armiaan meni vähän ohitse, koska Hodgson ei ole mielestäni ikinä ollut mikään laiskottelija. Hänellä vain on räjähtävät ominaisuudet melko huonot lähtökohdiltaan sekä hänen luistelutekniikkansa ei mahdollista kovinkaan dynaamista luistelua. Hänhän on itse asiassa kehittynyt luistelijana koko aika, ja nykyään hän ei ole edes varsinaisesti hidas. Hän on hyvin tasapaksu luistelija, mikä on se ongelma. Siitä hän ei kuitenkaan pääse ikinä eroon, kuten ei Reinhartkaan tule pääsemään.

Armia taas otti viime kauden lopulla itseään niskasta kiinni ja hänen fysiikkansahan on mennyt todella paljon eteenpäin. Luisteluun on tullut selkeästi voimaa lisää ja ainakin AHL-tasolla hän on erittäin vahva pelaaja kiekollisesti kulmissa ja laidoissa.

Kun sinä mietit noita "tulevaisuuden joukkue" -juttuja, niin etkö sinä usko Buffalon skouttien löytävän tänä vuonns alemmilla varausvuoroilla päteviä pelimiehiä? Tätä vuottahan on verrattu jopa vuoteen 2003, jolloin yli kahdenkympin varausvuoroilla otettiin mm. Ryan Kessler (#23), Mike Richards (#24) ja Corey Perry (#28). Ja vielä toisella kierroksella Luoi Eriksson, Patrick Bergeron, Shea Weber ja David Backes.

Tottakai uskon. Murrayn ollessa joukkueidensa scouttauksen päällikkö ovat hänen joukkueensa varanneet juuri Perryn sekä Getzlafin. Murrayn nimenomaisesti vaatimuksesta Anaheim treidasi ylöspäin varatakseen Perryn. Samalla tavalla tapahtui myös Ottawassa ja Erik Karlsson pamahti 15. vuorolla. Ottawalla ylipäänsä on melko hyvä rekordi viime vuosilta juuri ykköskierroksen ulkopuolelta.

Buffalon scouttaus-osasto on tällä hetkellä todella laaja ja myös laadukas. Murrayn näytöt ovat melko selkeät, hän myös toi Ottawasta kaksi parhaimmistoon kuuluvaa kaveria Buffaloon viime kesänä. Myös Kevin Devinen draftaus-työ näyttää ainakin toistaiseksi melko hyvältä. Hän hyppäsi vastaamaan amateur scoutingista kauden 2007-2008 alussa.

Syy minkä takia en kuitenkaan noita tuohon sisällyttänyt oli luonnollisesti se, että eihän noista varauksista voi vielä mitään sanoa. On ylipäänsä epävarmaa, paljon ja miltä sijoilta niitä pickeja tulee olemaan.

Jätin tarkoituksella noista kentistä nuo kohdat tyhjäksi x-merkinnällä, vaikka esitinkin niihin organisaation sisältä vaihtoehdon. Tarkoitus oli lähinnä havainnollistaa, että sopivat palaset saattavat löytyä ihan jo systeemistä. He myös ovat nopeammin vaadittavalla tasolla verrattuna tuohon 2015 vuoden ikäluokkaan.

En myöskään usko, että Murrayn tavoitteena on pelkästään keskittyä löytämään ne pelaajat, jotka tulevat juuri nyt pian sopimaan muottiin. Tulevalla draftilla on myös merkitystä sen takia, että toiminnan jatkuvuus voidaan turvata. Oleellistahan ei ole pelkästään kasata sitä contenderia, vaan pyrkiä takaamaan joukkueen menestys myös tulevaisuudesa. Sitten kun toivottavasti joukkue on 5 vuoden päästä contender, niin on tärkeätä cap-aikakaudella, että tarvittaessa systeemin sisältä tulee niitä toffoleita ja pearsoneita pelaamaan halvalla ELC-sopimuksella ja halvoilla RFA-vuosilla. Samoin on tärkeätä pystyä varaamaan neloskierroksella se "fasching" ja vaihtaa hänet kahteen kakkoskierroksen pickiin, jolla jälleen turvataan sitä jatkuvuutta, ja voidaan huolettomammin treidata niitä pickeja lyhyen aikavälin tavoitteisiin.

Kuten olen todennut, niin tuo prospect- ja pick-määrä on niin valtava, että pelaamalla kortit oikein ei pelkästään rakenneta sitä voittavaa joukkuetta, vaan myös noilla pickeilla ja prospecteilla niitä oikein käyttämällä luodaan myös pohjat sille, ettei käy kuten Pittsburghissa on käynyt, vaan pystytään takaamaan toiminnan jatkuvuus, vaikka ydinrungolle maksettaisiin isoja palkkoja.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Mielenkiintoistahan tässä on tosiaan se, että Buffalohan on muuten koko historiansa ajan toiminut todella "epä-tankmaisesti" - suurelta osin, koska vaihtoehtoja ei ole ollut. On vieläpä toiminut todella hyvin. Kyllähän se enemmän ja enemmän rupeaa näyttämään siltä, että mitä organisaatio ikinä tekikään, on se aina väärin ja kuvottavaa.

Tartut liian hanakasti boldaamaani sanaan, jota käytin joskus lähemmäs vuosi sitten sympatia/antipatiaketjussa. Varmasti toistakymmentä kertaa olet sanan toistanut tässä viikon sisään, mikä alkaa olla todella ärsyttävää. Jo äidinkielenopettajani yläasteella kehui värikkäitä sanavalintojani ja myönnän käyttäväni erikoisia sanoja tehdäkseni tekstiä raflaavammaksi. Tykkään lukea värikästä tekstiä ja pyrin sitä myös tuottamaan.

Totta kai tiedän, että Buffalo on alkanut toimimaan tankmaisesti vasta tässä parin vuoden aikana. Mitä minun pitäisi sanoa? Jos Buffalo ei miellytä niin ei miellytä. Tämä ei ole edennyt hetkeen minnekään. Jonain päivänä joukkueessa voi olla pelaajia jotka miellyttävät, tänään ei. Eikä juuri entispäivinäkään.

Aivan, ja "jättää nuoret susille".

Ja eikai Detroit-fani puhu mitään ylihypettämisestä? Ainoana erotuksena vain se, että autokaupungissa hypetetään aivan helvetisti ennen kuin mitään varsinaisia näyttöjä edes ole. Sitten koko tapaus vaan unohdetaan ja siirrytään toiseen hypetyksen kohteeseen. Näyttää toistuvan taas. Girgea taas on ruvettu hypettämään vasta, kun on asioita ruvennut tapahtumaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Q2Vd-f2GVH4 (linkki vie youtubeen).

Voisin vain kuvitella, minkälaista hypetyst mies aiheuttaisi konkurssikaupungissa. Tosin taitaa olla hieman liian fyysinen Detroitin "makuun" ja iljettävästi vielä tarvittaessa hanskaakin. Ja tuo highlights-video ei ees tee kunniaa hänelle, koska ne asiat, jotka hänestä oikeasti hyvän tekevät eivät tuollaisissa videoissa pääse näkymään.

Ekalla kaudella 22 pistettä, nyt 38 pisteen vauhdissa. En näe että Detroit-fanit olisivat alkaneet mitään Zemgod All-Starsiin -sontaa. Tunnustan toki että Detroitin riveissä tykätään ylihypettää, ja syyllistyn siihen itsekin. Eiköhän samaa tapahdu 30 jengin kannattajajoukoissa. Mutta All-Stars -peliin? Onko tämä historian heikoin pistekeskiarvo, jolla hyökkääjä on peliin valittu?


Ja Buffalo ilmeisesti lähti kauteen "tankkaamaan"? Rupeaa menemään aina vaan huvittavammaksi. Pointti oli siinä, että koska tuli mahalasku (kuten Buffalolla), niin rentaleita laitettiin lihoiksi. Oikeastaan Nillin temput viime kaudella olivat vieläkin "härskimpiä", koska hän laittoi UFAksi tulevan Robidaksen lihoiksi, vaikka kausi oli kaukana menetetystä.

Olet oikeassa, Buffalokaan ei lähtenyt tuohon kauteen tankkaamaan. Erona on kuitenkin se, että Dallas teki bounce-backin ja Buffalo kyntää.

Mikähän yhden Robidaksen kauppaamisesta tekee härskiä?
Lähimpänä noista ykkösparin pakkia on tuo heittomerkeissä oleva. Muidenkaan potentiaalin realisoituminen sinne asti on kaikkea muuta kuin todennäköistä.

Ei muutes kannata odotella Sekeran menemistä Lindy Ruffin joukkueeseen. Sekera joutui usein kohtuuttomaan koirankoppiin Ruffin käsittelyssä, ja muutenkin Ruff peluutti Sekeraa siten, että ei mies kaikilla vahvuuksillaan päässyt pelaamaan. Ei se sikäli ihme ole, että homma lähti Carolinassa paremmin rullaamaan.
Ei tietenkään ole varmaa, mutta esim. Devils meni finaaliin kaudella 11-12 melko keskinkertaisella puolustuksella. Näen, että Dallasillekin voi kehittyä vähintään vastaavantasoinen puolustus, toki mihin se lännessä riittää on toinen kysymys. Mutta tilanteet muuttuvat koko ajan, mistä kukaan tietää jos siellä luutii parin kauden päästä Karlsson ja Giordano. ÄLÄ ota tosissasi.

Jälkimmäiseen kappaleeseen täytyy todeta, että enpä tullut tuota ajatelleeksi ja otan onkeeni.
Mutta siitä huolimatta pystyt sanomaan jonkun joukkueen toimintaa kuvottavaksi. Tämä "venkoilu" on ollut melko "priceless"-kamaa.
Joo, hinnatonta. Mitä nyt taas?

Jos Hollandin toimien johdosta Detroit sukeltaisi sarjataulukossa 80-luvulle niin en todellakaan kiljuisi riemusta, kuten tässä ketjussa tehdään. Minulle keskiössä on peli, ja nähdessäni vastustajan saavan vaikkapa tasoituksen loppuhetkillä on tullut lyötyä nyrkkiä seinään. En todellakaan haluaisi nähdä mitään yhdentoista ottelun tappioputkia.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Minä en näe mitään syytä, miksi Faschingista ei voisi tulla oikein roolitettuna ja oikeantyyppisten pelaajien kanssa hyödyllistä top-6-laituria. Hänellä on kaikki ominaisuudet kunnossa tulla sellaiseksi. Toki joo ideaalitilanteessa olisi tuollainen muuten Faschingin ominaisuudet omaava, mutta eliittimaalintekijä. Ei sellaisia vain liigassa ole kuin muutamia. Fasching ei ole varsinainen maalintekijä, mutta hän on erittäin hyvä maalineduspelaaja. Hänen urallaan maalien ja syöttöjen suhde on ollut aina melko tasainen. Jos erinomaisen pelaajan rinnalla Kunitz ja Dupuis pystyvät oikein roolitettuna tekemään kovia tehoja, en näe mitään syytä, etteikö Fasching pystyisi.

Tuossa kaavailemassani kentällisessä hänellä ei olisi mikään suuri kiekollinen rooli. Hän on tarvittavan hyvä luistelija, jotta pysyy noiden kaverien perässä, ja hänellä on riittävä taitotaso, jotta hänelle voi kiekkoa pelata ja odottaa jopa saavansa sen takaisin. Hän ei kuitenkaan olisi todellakaan kentällisin kiekollisin pelaaja, koska tuo sentteri lähtökohtaisesti sitä kiekkoa pitäisi lähes koko aika. Maalinteon "puutteellisuus" ei olisi suuri ongelma, jos siihen se todennäköisempi vaihtoehto eli Eichel tulisi, koska hän on noista kahdesta kärkiprospectista se enemmän maalintekijä. Silloin tärkeäksi tehtäväksi jäisi sen tilan tekeminen koolla ja liikkeellä, johon Faschingilla pitäisi olla kaikki edellytykset. Sekä tietenkin vahva puolustuspelaaminen

Muutenkin näin cap-aikakaudella on otettava ne realiteetit huomioon. Buffalo on tekemässä joukkueestaan enemmän tasaista kuin kärjeltään kovaa. Sentteristö ja puolustus tulee syömään sen verran paljon cap-tilaa, jolloin laidoille ei ole mahdollista kasata kovin hyökkäysvoimaisia pelaajia. Tehopisteet maksavat helvetisti. On järkevämpää ottaa siihen Faschinginkaltainen ominaisuuksiltaan passeli "kolmoskenttäläinen", jonka caphit tulee olemaan maltillinen kuin jokin "all-offense" Jordan Eberle tai Alex Semin, ja maksaa tälle kaksinkertaisesti enemmän.



Presserissä, jossa Murray ilmoitti Reinhartin palaavan Kootenayhin, hän sanoi, että heitä ei kiinnosta, kuinka paljon Reinhart tekee pisteitä siellä. Murray sanoi, että hän tietää Reinhartin pystyvän tekemään 120 pistettä (täydellä kaudella), mutta sitä hän ei halua Reinhartin tavoittelevan. Ykkösprioriteetti tulee olla fysiikan kehittäminen, ja tätä on tehtävä jopa sen kuluvan kauden pelitason kustannuksella. Murray sanoi, että hän tietää Kootenayn valmennuksen haluavan muuta, mutta Reinhartille korostettiin asian tärkeyttä sekä hänelle luotiin treeniohjelmat yms. Sehän on helvetin vaativaa kaivaa sieltä viikosta ne kaksi kolme punttitreeniä muuten kovan aikataulun kylkeen. Myös ravinnosta ja levosta huolehtimisen tärkeys korostuu. Murray sanoi odottavansa Reinhartin olevan tehnyt n. 40% siitä fysiikan kehittämisestä kesän alkuun mennessä, joka häneltä vaaditaan ensi vuoden training campiin. Kesällä sitten loput 60%.

Reinhart ei varmasti ole Girgensonsin kaltainen treeninarkki, jota täytyy käskeä treenaamaan vähemmän, mutta hän on tunnollinen. Hän on malliesimerkki siitä kympin pojasta, joka tekee kaikki opettajan määräämät läksyt. Hän siis tarvitsee ohjeistusta ja selkeitä sääntöjä, mutta mikään "laiskottelijahan" hän ei ole.

Viittauksesi Hodgsoniin ja Armiaan meni vähän ohitse, koska Hodgson ei ole mielestäni ikinä ollut mikään laiskottelija. Hänellä vain on räjähtävät ominaisuudet melko huonot lähtökohdiltaan sekä hänen luistelutekniikkansa ei mahdollista kovinkaan dynaamista luistelua. Hänhän on itse asiassa kehittynyt luistelijana koko aika, ja nykyään hän ei ole edes varsinaisesti hidas. Hän on hyvin tasapaksu luistelija, mikä on se ongelma. Siitä hän ei kuitenkaan pääse ikinä eroon, kuten ei Reinhartkaan tule pääsemään.

Armia taas otti viime kauden lopulla itseään niskasta kiinni ja hänen fysiikkansahan on mennyt todella paljon eteenpäin. Luisteluun on tullut selkeästi voimaa lisää ja ainakin AHL-tasolla hän on erittäin vahva pelaaja kiekollisesti kulmissa ja laidoissa.



Tottakai uskon. Murrayn ollessa joukkueidensa scouttauksen päällikkö ovat hänen joukkueensa varanneet juuri Perryn sekä Getzlafin. Murrayn nimenomaisesti vaatimuksesta Anaheim treidasi ylöspäin varatakseen Perryn. Samalla tavalla tapahtui myös Ottawassa ja Erik Karlsson pamahti 15. vuorolla. Ottawalla ylipäänsä on melko hyvä rekordi viime vuosilta juuri ykköskierroksen ulkopuolelta.

Buffalon scouttaus-osasto on tällä hetkellä todella laaja ja myös laadukas. Murrayn näytöt ovat melko selkeät, hän myös toi Ottawasta kaksi parhaimmistoon kuuluvaa kaveria Buffaloon viime kesänä. Myös Kevin Devinen draftaus-työ näyttää ainakin toistaiseksi melko hyvältä. Hän hyppäsi vastaamaan amateur scoutingista kauden 2007-2008 alussa.

Syy minkä takia en kuitenkaan noita tuohon sisällyttänyt oli luonnollisesti se, että eihän noista varauksista voi vielä mitään sanoa. On ylipäänsä epävarmaa, paljon ja miltä sijoilta niitä pickeja tulee olemaan.

Jätin tarkoituksella noista kentistä nuo kohdat tyhjäksi x-merkinnällä, vaikka esitinkin niihin organisaation sisältä vaihtoehdon. Tarkoitus oli lähinnä havainnollistaa, että sopivat palaset saattavat löytyä ihan jo systeemistä. He myös ovat nopeammin vaadittavalla tasolla verrattuna tuohon 2015 vuoden ikäluokkaan.

En myöskään usko, että Murrayn tavoitteena on pelkästään keskittyä löytämään ne pelaajat, jotka tulevat juuri nyt pian sopimaan muottiin. Tulevalla draftilla on myös merkitystä sen takia, että toiminnan jatkuvuus voidaan turvata. Oleellistahan ei ole pelkästään kasata sitä contenderia, vaan pyrkiä takaamaan joukkueen menestys myös tulevaisuudesa. Sitten kun toivottavasti joukkue on 5 vuoden päästä contender, niin on tärkeätä cap-aikakaudella, että tarvittaessa systeemin sisältä tulee niitä toffoleita ja pearsoneita pelaamaan halvalla ELC-sopimuksella ja halvoilla RFA-vuosilla. Samoin on tärkeätä pystyä varaamaan neloskierroksella se "fasching" ja vaihtaa hänet kahteen kakkoskierroksen pickiin, jolla jälleen turvataan sitä jatkuvuutta, ja voidaan huolettomammin treidata niitä pickeja lyhyen aikavälin tavoitteisiin.

Kuten olen todennut, niin tuo prospect- ja pick-määrä on niin valtava, että pelaamalla kortit oikein ei pelkästään rakenneta sitä voittavaa joukkuetta, vaan myös noilla pickeilla ja prospecteilla niitä oikein käyttämällä luodaan myös pohjat sille, ettei käy kuten Pittsburghissa on käynyt, vaan pystytään takaamaan toiminnan jatkuvuus, vaikka ydinrungolle maksettaisiin isoja palkkoja.

Kiitos perusteellisesta vastauksesta.

Joo, Buffalossa näyttäisi draft-filosofiana olevan enemmän size&strength kuin speed&skill ja hyvä niin. Alkuhahmotelmassasi Girgensons ja O'Reilly olivat top 6-laitureita ja minun on vaikea uskoa, että kahden hyökkäävän ketjun laituriosasto olisi noin duunarivoittoinen ja "maalintekorajoitteinen" kuin kolmikko ZG, ROR ja HF yhteensä on. Tai no, jos neljäs se laituri olisi 50 maalin mies, niin ehkä siinä tapauksessa. Muuten senttereiden vastuulle jää turhan iso maalintekovastuu - ja vaikka Sam Reinhart on tehnyt WHL:ssä hyvin maaleja, mutta en pidä häntä minään luontaisena maalintekijänä.

En tunne riittävästi Buffalon filosofiaa pelaajien kehittämisen suhteen, joten en osaa arvioida millä aikataululla Faschingia ollaan tuomassa ammattilaismaailmaan. Justin Baileyllä ja Nick Babtistella on jo sopimukset ja molemmat täyttävät kaksikymmentä ennen ensi kauden alkua. Jos molemmat aloittavat kautensa Rochesterissa, niin eipä taida Faschingille olla siellä tilaa. Joten vuosi tai kaksi vielä yliopistokiekkoa ja sitten ammattilaiseksi. Vuosi AHL:ää ja kaudella 2017-18 tai 2018-19 ensimmäiset ottelut NHL:ssä? Gionta, Ennis, Armia, Bailey, Babtiste, Karabacek, vuoden 15 ja 16 varaukset, treidit, UFA:t, jne. Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mutta kyllä minä olen valmis lyömään vetoa, että jos Hudson Fasching pelaa kolmen-viiden vuoden päästä NHL:ssä, niin hän pelaa kolmos - tai nelosketjun eikä kakkosketjun oikeassa laidassa. Ykkösketjusta puhumattakaan.

Reinhart on yksi näistä pelaajista - mm. Mihail Grigorenkon ja Breyden Schenin ohella - jotka kärsivät NHL:n ja CHL:n välisestä sopimuksesta. Juniorisarja ei enää kehitä, NHL on tasoltaan liian kova, mutta NHL-CHL -sopimuksen takia hän ei voi pelata "oikeasssa" sarjassa eli AHL:ssä. Jos Reinhart olisi Rochesterissa, seura pystyisi valvomaan paremmin hänen harjoitteluaan ja nuorukainen saisi pelata riittävän haastavassa sarjassa. Ja Rochesterissa voitaisiin myös kokeilla onko hänen tehokkain pelipaikkansa sentterinä vai oikeassa laidassa.

Kuinka minulla on sellainen muistikuva, että Hodgson-Kassian -kaupan yhteydessä Hodgsonia olisi kritisoitu puutteellisesta asenteesta sekä puolustuspelaamisessa että harjoittelussa. Nuck osaa varmasti kertoa muistanko aivan väärin vai en. Kyllä Armian sopeutuminen Pohjois-Amerikkaan sujuisi paljon kivuttomammin, jos hän olisi ottanut itseään niskasta kiinni jo Suomessa pelatessaan. Sama juttu esim. Ristolaisella ja Kari Lehtosellakin aikoinaan. Oliko se Kartsa Jalonen, joka kritisoi suomalaisten junnujen urheilullisuutta? Ei aiheetta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nikita Zadorovilla loma vierähti liian pitkäksi eikä ilmoittautunut ajoissa takaisin, joten Sabres asettanut tämän pelikieltoon. Ryyppyputki jäänyt päälle?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nikita Zadorovilla loma vierähti liian pitkäksi eikä ilmoittautunut ajoissa takaisin, joten Sabres asettanut tämän pelikieltoon. Ryyppyputki jäänyt päälle?

Zadorovin lento oli peruuntunut eikä ollut siksi päässyt ajoissa paikalle.

Kurinpidollinen seuraamus annettiin varmasti sen takia, että Zadorovilla on vielä tekemistä sen osalta, että mitä tarkoittaa olla kunnon ammattilainen. Eli siis sieltä Dominikaanisesta tasavallasta täytyisi pyrkiä tulemaan muulla kuin sillä viimeisellä mahdollisella lennolla, jotta juuri lentojen peruuntumiseen tms. kerkeää reagoida.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tartut liian hanakasti boldaamaani sanaan, jota käytin joskus lähemmäs vuosi sitten sympatia/antipatiaketjussa. Varmasti toistakymmentä kertaa olet sanan toistanut tässä viikon sisään, mikä alkaa olla todella ärsyttävää. Jo äidinkielenopettajani yläasteella kehui värikkäitä sanavalintojani ja myönnän käyttäväni erikoisia sanoja tehdäkseni tekstiä raflaavammaksi. Tykkään lukea värikästä tekstiä ja pyrin sitä myös tuottamaan.

Totta kai tiedän, että Buffalo on alkanut toimimaan tankmaisesti vasta tässä parin vuoden aikana. Mitä minun pitäisi sanoa? Jos Buffalo ei miellytä niin ei miellytä. Tämä ei ole edennyt hetkeen minnekään. Jonain päivänä joukkueessa voi olla pelaajia jotka miellyttävät, tänään ei. Eikä juuri entispäivinäkään.

Se mitä et nyt oikein ymmärrä on se, että et voi johtaa jotain tekoa tai toimintatapaa tietynlaiseksi pelkästään sen perusteella, mikä taho tätä tekee. Jos olosuhteet ovat samat, niin ei se niin mene, että jos naapurin Keijo menee painamaan naapurin Liisaa, niin se on helvetin perseestä, mutta jos itse menee, niin ei se ole. Ja tämä siksi, että Keijo on mielestäsi paska tyyppi.

Ekalla kaudella 22 pistettä, nyt 38 pisteen vauhdissa. En näe että Detroit-fanit olisivat alkaneet mitään Zemgod All-Starsiin -sontaa. Tunnustan toki että Detroitin riveissä tykätään ylihypettää, ja syyllistyn siihen itsekin. Eiköhän samaa tapahdu 30 jengin kannattajajoukoissa. Mutta All-Stars -peliin? Onko tämä historian heikoin pistekeskiarvo, jolla hyökkääjä on peliin valittu?

Ai niin joo, unohdin, että joidenkin kyky analysoida asioita rajoittuu puhtaasti tehopisteisiin. My bad.

Olet oikeassa, Buffalokaan ei lähtenyt tuohon kauteen tankkaamaan. Erona on kuitenkin se, että Dallas teki bounce-backin ja Buffalo kyntää.

Tässä ollaan taas saman asian ytimessä. Et voi arvioida tuota lockout-kauden toimintaa eri tavalla vain siksi, että sitä seuraava kausi meni eri tavalla. Missä helvetissä on johdonmukainen ja edes vähää looginen ajattelu?

Mikähän yhden Robidaksen kauppaamisesta tekee härskiä?

Kyllähän se sinun juuri pitäisi tietää, koska olet paheksunut juuri tuollaisia kauppoja. Vai onko se nyt eri asia, kun sen tekee "Detroitin mies"? Taitaa olla.

Ei tietenkään ole varmaa, mutta esim. Devils meni finaaliin kaudella 11-12 melko keskinkertaisella puolustuksella. Näen, että Dallasillekin voi kehittyä vähintään vastaavantasoinen puolustus, toki mihin se lännessä riittää on toinen kysymys. Mutta tilanteet muuttuvat koko ajan, mistä kukaan tietää jos siellä luutii parin kauden päästä Karlsson ja Giordano. ÄLÄ ota tosissasi.

Sille GM:llä, joka lähtee kokoamaan joukkuettansa mallina Devilsin 11-12 kausi, voisi ojentaa suoraan käteen Ken Holland -palkinnon. Se, että keskinkertaisella joukkueella voi päästä kerran 10 vuoteen finaaleihin ei tarkoita sitä, että sellaisen joukkueen kasaaminen olisi kovin fiksua.

Joo, hinnatonta. Mitä nyt taas?

Se, että et näytä vakavissaan ymmärtävän tuon ajattelusi alkeellisuutta.

Jos Hollandin toimien johdosta Detroit sukeltaisi sarjataulukossa 80-luvulle niin en todellakaan kiljuisi riemusta, kuten tässä ketjussa tehdään. Minulle keskiössä on peli, ja nähdessäni vastustajan saavan vaikkapa tasoituksen loppuhetkillä on tullut lyötyä nyrkkiä seinään. En todellakaan haluaisi nähdä mitään yhdentoista ottelun tappioputkia.

Tämä ehkä naurattaa kaikkein eniten. Detroit on joukkue, joka on käytännössä rakentanut menestyksensä vellomisessa paskassa ja jota on siis palkittu siitä, että se on ollut paska. Yzermania ylistetään kuin kuuta nousevaa, vaikka todellisuudessa koko tyyppi on vain paskuuden konkreettinen ruumillistuma - koko kaverin taru Detroitissa perustuu siihen, että Detroit on ollut sysipaska jengi.

Sitten tällaiset Detroitin bandwagoniin joukkueen kulta-aikoina hypänneet nimimerkit tulevat herisyttelemään moralisoivaan sävyyn sormiaan, että "En minä ainakaan tuollaista katselisi jne". No et varmaan joo, koska et ole sitä aikakautta elänyt, jolloin joukkue sieltä paskasta nousi. Kyse on vähän samasta asiasta kuin noiden lukuisten Penguins-fanien osalta, jotka eivät tiedä jääkiekosta mitään ajalta ennen Crosbya. Viesteistä ja asenteesta paistaa niin julmettu perspektiivin puute ettei mitään järkeä.

Kyllä minä sen nyt ymmärrän, että on helppoa tulla huutelemaan tuollaista joukkueen fanina, joka ollut koko aika huipun ja keskikastin välissä, ja joka tämän 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun salary capittoman ajan ja menestyksen yhdistelmällä on pystynyt pitämään joukkueen muutaman eliittipelaajan voimin kilpailukykyisenä.

Tässä suhteessa näen enemmän "varaa" nimimerkki Uniquewn huudella, koska Calgary on huomattavasti lähempänä Buffaloa (lähi)historiansa osalta kuin Detroit. Uniquewn viesteissä enemmänkin ärsytti se, että takki on kääntynyt kun oma joukkue meneestyykin nyt paremmin kuin odotettua. Detroit-fanien huutelussa ja sormen osoittelussa on taas kyse täysin eri asiasta. Naurattaa, että jotkut oikeasti julistavat "en ikinä tekisi noin ja näin", kun heillä ei ole pienintäkään hajua siitä, mikä se historia ja tilanne on ollut, eivätkä edes osoita pienintäkään viitettä siitä, että edes halua ymmärtämiseen olisi. Se on yhtä huvittavaa kuin se on säälittävää. Tässä suhteessa nämä nimimerkit ovat oikeastaan samalla viivalla näiden Penguins-glory-huntereiden kanssa, jotka heti huutavat Crosbyn treidaamista, kun mies ei tee kymmeneen otteluun kuin "vain" 2+11 tehot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös