Brexit – Remain or Leave?

  • 295 993
  • 1 991

Brexit – Remain or Leave?

  • Remain

    Ääniä: 77 81,1%
  • Leave

    Ääniä: 18 18,9%

  • Äänestäjiä
    95
  • Poll closed .

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Aina siihen asti, kunnes vihan propaganda saa vakuuttuneeksi 51% jengistä ja poliittisille markkinoille tulee exitiä tarjoileva vaihtoehto.

Hivenen hämmästyttää, että kunigatar on vedetty leikkiin mukaan. Ei sillä ole valtaa päättää, että lukeeko PM:n kirjoittaman puheen vai ei. Hän on tässä kohtaa pelkkä leimasin.

Itse asiassa, brittien valtiosääntö on muotoutunut pitkän ajan kuluessa ja on normaali olosuhteissa varmaan toimiva. Monarkki on vain seremoniallinen, vaikka hänellä on kaiketi jonkinlaista arvovaltaa tahtoessaan.

Jos hieman vakavammassa sävyssä pohdiskellaan brittien tilannetta, niin kuningatar ei noin vanhana olisi varmaan voinut tehdä asialle yhtään mitään. Mutta jos monarkki olisi nuorempi, silloin teoreettisesti ajatellen olisi kaiketi ollut mahdollista tavalla tai toiselle välttää Boriksen kohtaaminen. Brittien valtiosääntö on niin käytännöllinen, että kukaan ei luultavasti ole pohtinut tällaista mahdollisuutta tässä tilanteessa. Tätä tapausta voisin verrata häätöilmoituksen toimittamiseen henkilökohtaisesti, jolloin tämä antaa häädettävälle mahdollisuuden pakoilla toimitusta.

Briteillä pääministeri käyttää sekä hallituksen johtajan että monarkin virkaa. Tämä on suurin syy nykyiseen pattitilanteeseen. PM omaa liian paljon valtaa, eikä kukaan voi tosiasiallisesti vastustaa häntä menestyksellisesti. Vain tilanne, jossa oma puolue haluaisi erottaa PM:n asettaisi hänet kestämättömään tilanteeseen. Mutta tässäkin tapauksessa temppuiluun on mahdollisuuksia. Valtiosääntö, joka koostui tapoihin liittyvistä konventioista ei ilmeisesti kerro täsmällisesti, miten tietyssä tilanteessa pitäisi menetellä. Niinpä jos PM sattuu olemaan valtiosäännön tunteva vailla moraalisia ominaisuuksia oleva psykopaatti, hän voisi pitkittää eroaan varsin kauan.

Toisin sanoen, eroaminen vaati henkilökohtaisen vapaan ratkaisun tekemistä. Brittien valtiosäännön mukaan:

"The incumbent prime minister is not expected to resign until it is clear that there is someone else who should be asked to form a government because they are better placed to command the confidence of the House of Commons and that information has been communicated to the sovereign."

Nyt tekisi mieli sanoa, että valtiosäännön kirjallisen osan tunteminen avaa edelleen mahdollisuuksia tiettyjen asioiden subjektiivisiin määrittelyihin. Ja kun tähän lisätään puoluepoliittinen taktikointi, joka johtaa konservatiiveilla (jotka satavarmasti kärsisivät rökäletappion) vaalien välttelyyn hinnalla millä hyvänsä, niin soppa on valmis. Periaatteessa pitäisi taas valita uusi PM johtamaan konservatiivejä. Mutta aikaa tähänkään ei enää ole. Parlamentti ei pääse äänestämään juuri Brexitistä, vaan joutuu tekemään muita äänestyksiä.

Valtiosääntö sitten osaltaan johtaa nykyiseen tilanteeseen., jossa brittien pelilauta on todella hämmentävän sekaisin. Kaikilla on tavallaan Musta Pekka käsissään. EU ei anna uutta sopimusta, sen ymmärtävät suunnilleen kaikki, jotka jotakin ymmärtävät. Oppositio ei halua sopimuksetonta eroa, eikä suurin osa kansasta. Silti tälläinen ero tulee väistämättä. Boris taas voi ajaa vain sopimuksetonta eroa, hänelle ei myönnytyksiä ole tulossa. Uutta kansanäänestystä ei järjestetä, vaikka moni haluaisi korjata valintansa. Jos pääministeri eroaisi, vaihtoehtona olisi Corby, joka ei miellytä juuri ketään.

Boris "voittaa", koska hän voi junailla sopimuksettoman Brexitin, vaikka joutuisi eroamaan pääministerin tehtävästä. Uudet vaalit järjestetään vasta Brexitin jälkeen. Ja koko Britannia häviää tässä, vaihtoehto, jota hyvin harva halusi, toteutuu. Adolf ei olisi onnistunut tässä paremmin. Luulenpa, että Boriskin saa siivota työpöytänsä viimeistään eron jälkeen. Ja ehkä on Cameronin tapaan tyytyväinen siitä. Uusi pääministeri taas - olisiko olemassa virkaa, joka olisi vielä epäkiitollisempi haltijalleen?

Lisäluettavaa: The role and powers of the Prime Minister
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehkä kuningatar joskus olisi tykännyt kyttyrää tässä tilanteessa,
Sillä on vaalittavana kunigashuone eikä siksi koske päivän politiikkaan, kun ainoa valta on mielipidevaikuttaminen. Ja voihan tää sataa sinne laariin, kun parlamentaarikot potkitaan Englannin kanaaliin...

Brittien pelilauta on todella hämmentävän sekaisin.
Entisen suurvallan syndrooma. Kelpaa vain se oma paras vaihtoehto, ei toiseksi paras kompromssi. Lopputuloksena on musta pekka kourassa. Mikä on aika huvittavaa, kun "maahantunkeutujista" äänestettiin.

Ja koko Britannia häviää tässä,
Boriksen jengi uskoo vakaasti, että kova on hyvä juttu. Ja on valmiita käyttämään potkua vyön alle saavuttaakseen haluamansa.

Ei niiden tarvitsisi potkia, sillä brittien Westminsterin lastentarha hoitaa wanhojen hyvien aikojen hengessä päin senää. Niille tulee olemaan yllätys, että muu maailma tulee ihan hyvin toimeen ilman heitä, mutta mites toisinpäin?
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Sillä on vaalittavana kunigashuone eikä siksi koske päivän politiikkaan, kun ainoa valta on mielipidevaikuttaminen. Ja voihan tää sataa sinne laariin, kun parlamentaarikot potkitaan Englannin kanaaliin.

Teoreettisesti, kuningattarella eli monarkilla on hallussaan ilmeisesti lähes kaikki entisten aikojen valtaoikeudet. Mutta käytännössä hän ei voi käyttää näitä oikeuksia vaan sen tekee PM hänen puolestaan. Parlamentin toiminnan hyllyttämistä ei voida haastaa oikeudessa, mutta PM:n antaman neuvon ilmeisesti voi. Näin ollen, Boris voidaan haastaa oikeuteen esityksestään, mutta monarkkia ei voida. Seuraako tästä nyt sitten se, että päätöstä ei voida perua, jos kerran kuningattaren päätös on lainmukainen, mutta että Boriksen päätös voidaan haastaa (aikaa siihen toki menee tolkuttomasti).

Edessä on kenties farssioikeudenkäynti, jossa taistellaan siitä, oliko Boriksen esitys lainmukainen, mutta sillä ei kaiketi pitäisi olla vaikutusta itse hyllyttämiseen. Toisaalta, on totta, että Boriksen esitys johti kuningattaren päätökseen, joka taas johti parlamentin toiminnan hyllyttämiseen. Jos ensimmäinen siirto oli laiton, voidaanko päätös myös epävirallisesti perua, jolloin parlamenttia ei epävirallisesti hyllytetäkään?

Voisin kuvitella vekkulin lakimiehen, joka ajaa seuraavanlaista päätöstä. Boris Johnsonin esitys ei ollut laillinen, johtuen siitä ja siitä syystä. Kuningattaren päätös oli lainmukainen, koska hyllyttämisen aikaa ym. olosuhteita ei ole määritelty tarkasti. Näin ollen kuningattaren päätöstä ei kiistetä, mutta päätöstä ei toimeenpanna epävirallisesti johtuen em. syistä, Näin ollen, vaikka parlamentin toiminta hyllytetään virallisesti, sen toiminta jatkuu epävirallisesti. Epävirallisesti toimien se kuitenkin panee alulle kehityksen, joka johtaa suoran Brexitin kumoamiseen. Ollessaan virallisesti koolla, parlamentti täydentää epävirallisten toimiensa päätökset. Vrt. "Yes- Prime Ministerin" monet sovellukset.

Parlamentti siis olisi sekä toimiva että ei-toimiva, mikä ei liene kovin suuri muutos nykyiseen tilanteeseen.

Entisen suurvallan syndrooma. Kelpaa vain se oma paras vaihtoehto, ei toiseksi paras kompromssi. Lopputuloksena on musta pekka kourassa. Mikä on aika huvittavaa, kun "maahantunkeutujista" äänestettiin.
Boriksen jengi uskoo vakaasti, että kova on hyvä juttu. Ja on valmiita käyttämään potkua vyön alle saavuttaakseen haluamansa.

Konservatiiven unelma on vaikeasti käsitettävä, luultavasti kukaan heistä ei kykene ymmärtämään, mitä vaikeuksia päätöksestä seuraa. Yläluokalla pyyhkii aina hyvin ja keskiluokkaiset konservatiivit ovat edelleen lojalisteja ja rojalisteja. Esimerkkinä kaaoksesta on vaikkapa lääkkeiden saaminen sairaaloihin. Mitä tapahtuu, kun rajat sulkeutuvat? Mistä konservatiiveille asperiiniä päänsärkyyn?

Ei niiden tarvitsisi potkia, sillä brittien Westminsterin lastentarha hoitaa wanhojen hyvien aikojen hengessä päin senää. Niille tulee olemaan yllätys, että muu maailma tulee ihan hyvin toimeen ilman heitä, mutta mites toisinpäin?

Kalastusoikeuksilla ei pitkälle potkita. Tosin briteillä säilyy omavaraisuus "fish and chipsiin", mutta tämän ei luulisi aiheuttavan kansassa suurta innostusta. Briteillä on edessään valtava yhteiskunnallinen kokeilu, tyyliin kommunismi Venäjällä. Moisista kokeiluista radio Jerevanin tyyliin tuumattiin, että "kommunismia olisi pitänyt kokeilla ensin rotilla". Jätän nyt täysin kommentoimatta, oliko johtajien joukossa tähän eläinryhmään kuuluvia.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Teoreettisesti, kuningattarella eli monarkilla on hallussaan ilmeisesti lähes kaikki entisten aikojen valtaoikeudet.
Niillä ei ole kirjoitettua perustuslakia, joten aika moni asia voi olla mahdollinen. Vaan toimiminen muuna kuin kumileimasimena katsottaisiin vallankaappaukseksi. Ei ne rupea venettä keikuttamaan.

Westminsterin lastentarhalla on pari päivää aikaa säätää laki, että ei ole pitkää taukoa. Ei taida onnistua ilman muutamaa konservatiivien loikkausta.
Mitä tapahtuu, kun rajat sulkeutuvat? Mistä konservatiiveille asperiiniä päänsärkyyn?
Kaaos kestää ylimenoajan. Ja asperiinit taitaa olla murheista pienin, jos tulee esim ruokamellakoita. Aika meheviä uhkakuvia on olemassa.

Vaikutukset köyhempien toimeentuloon tulee esiin parin vuoden aikana. Puristeleeko ne nyrkkiä taskussa vai onko isompia vaikutuksia, jää nähtäväksi. Muistetaan kuitenkin, että köyhyys on vakava ongelma Englannissa jo nyt.

Briteillä on edessään valtava yhteiskunnallinen kokeilu, tyyliin kommunismi Venäjällä. Moisista kokeiluista radio Jerevanin tyyliin tuumattiin, että "kommunismia olisi pitänyt kokeilla ensin rotilla". Jätän nyt täysin kommentoimatta, oliko johtajien joukossa tähän eläinryhmään kuuluvia.
Olet aika lähellä syyllistyä loukkaamaan rottia. (heristää sormea)
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Niillä ei ole kirjoitettua perustuslakia, joten aika moni asia voi olla mahdollinen. Vaan toimiminen muuna kuin kumileimasimena katsottaisiin vallankaappaukseksi. Ei ne rupea venettä keikuttamaan.

Westminsterin lastentarhalla on pari päivää aikaa säätää laki, että ei ole pitkää taukoa. Ei taida onnistua ilman muutamaa konservatiivien loikkausta.

Tulevan kuninkaan mahdollisuus organisoida vallankaappaus on äärimmäisen pieni, vaikka jälleen teoriassa mahdollinen. Kuninkaan tarvitsisi saada kansan tuki aikeilleen. Toisaalta, näiden aikeiden paljastuminen johtaisi hallituksen väliintuloon. Käytännössä valta on aseen piipussa: PM voi helposti määrätä asevoimia Buckinghamiin, jolloin kuninkaan valtapyyteet torpataan nopeasti.

Uusi luki, joka pakottaisi PM:n muuttamaan aikatauluaan, voidaan tehdä nopeimmin 3 päivässä, mutta käytännössä siihen menee työviikko. Lordit voivat sitten jarruttaa jaarittelullaan estäen lain pikaisen voimaantulon.

Hallitus voidaan teoriassa kaataa, vaan konservatiivien innokkuus tähän on hyvin vähäistä.

Teoriassa on myös muita mahdollisuuksia, mutta niiden toteuttaminen on kokonaan toinen asia. Vedonlyönti sopimuksettoman eron puolesta lienee jo aika turhaa noin ansaintalogiikan kannalta.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Suomenkielellä kätsän briiffauksen tarjoaa IS:

Brexitööreihin kai aluksi kuului myös Labourin päätollo Jeremy Corbin. Miten hän erottuu Bojosta? Samanlaisia puusilmiä.
Puolueen vallan säilyttäminen tai aseman voittaminen keinolla jollain.. kansankunnan kokonaisetu.., no ainoastaan meidän puolueemme rankin linjaus on kansakunnan parhaaksi, ainoa oikea turvallinen tulevaisuus...
 

Tuamas

Jäsen
Suomenkielellä kätsän briiffauksen tarjoaa IS:

Brexitööreihin kai aluksi kuului myös Labourin päätollo Jeremy Corbin. Miten hän erottuu Bojosta? Samanlaisia puusilmiä.
Puolueen vallan säilyttäminen tai aseman voittaminen keinolla jollain.. kansankunnan kokonaisetu.., no ainoastaan meidän puolueemme rankin linjaus on kansakunnan parhaaksi, ainoa oikea turvallinen tulevaisuus...

Corbyn haluaa Brexitin, koska EU ei hänen mukaansa mahdollista hänen makuunsa riittävän sosialistista politiikkaa.

BoJolla taas vähän toinen äärilaita, eli halutaan päästä EU:n kahleista jotta voidaan toimia mahdollisimman oikeistohenkisesti. Toki BoJon argumentit pääasiassa ovat vähän hönöjä ajamansa asian näkökulmasta.

Ohessa hyvä tiivistys UK-EU -suhteen historiasta.
 

Liitteet

  • 385ABE6F-6F57-4C12-B3CF-5F9A01498B4A.jpeg
    385ABE6F-6F57-4C12-B3CF-5F9A01498B4A.jpeg
    251,5 KB · kertaa luettu: 410

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Tästä tuli mieleen, että osa ihmisistä luulee perusteetta, että kansanäänestykset olisivat automaattisesti demokratiaa "lisäävä" elementti. Eivät ole. Päinvastoin ne saattavat lisätä opportunististen poliitikkojen populistista kikkailua, koska agendan määrittäjällä, kysymyksen muotoilijalla ja kansanäänestyspäivän valitsijalla on merkittävä vaikutus lopputulokseen.
Kuitenkin kansanaanestykset voivat toimiakin, paikalliset kuten Sveitsissa ja USAssa
Hieman tässä alkaa jännittää, että minkälainen kaaos tuolla on vähän ajan päästä, kun pitäisi heittää oma lyhyt turistireissu Lontooseen. Ei sillä, että tällaisen yksittäisen turistin loman onnistumisella olisi näin ison mittakaavan asioissa mitään merkitystä, mutta henkilökohtaisella tasolla sitä miettii tällaisiakin asioita jostain syystä.
Tossahan voi kayda esim. lokakuun jalkeen etta Lontoossa kaynti vaatii viisumin.

JOL
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Boris on jo keksinyt mikä on kovan brexitin selitys; Brexitin vastustajat antaa kuulemma EU:n käsiin kortteja vastustuksellaan ja tuhoavat siten Boriksen systeemit. Kova poika selittämään.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Boris on jo keksinyt mikä on kovan brexitin selitys; Brexitin vastustajat antaa kuulemma EU:n käsiin kortteja vastustuksellaan ja tuhoavat siten Boriksen systeemit. Kova poika selittämään.
Onko Boriksella ylipäänsä mitään muuta tavoitetta kuin saada asiat järjestettyä niin että voi syyttää ongelmista muita ja sitten uhriutua? Alunperin hän kai uskoi että EU voisi neuvotella hänen kanssaan jotain kosmeettisia muutoksia Mayn sopimukseen, ja sitten kun parlamentti olisi senkin sopimuksen hylännyt, niin olisi voinut lopun elämäänsä uhota kuinka teki kaikkensa isänmaan puolesta ja neuvotteli niin hyvän sopimuksen, mutta parlamentin vasemmistopaholaiset tuhosivat kaiken, ja siksi maa ajautui syöksykierteeseen.
Nyt kun tuo ei onnistunut, ja muutenkin kova brexit näyttäisi olevan tulossa, niin kaikki fokus yritetään siirtää siihen että etsitään sille joku toinen syyllinen.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Johnson laittaa konservatiivien parlamenttiedustajat ruotuun:

Ylen saaman tiedon mukaan puolue määrää, että jos joku kansanedustaja äänestää pääministeri Boris Johnsonin brexit-ehdotusta vastaan, hänet erotetaan puolueesta. Sama pätee, jos pidättyy äänestämästä tai on poissa äänestyksestä.

Puolueesta erottaminen merkitsee sitä, ettei pääse enää ikinä koskaan milloinkaan konservatiiviehdokkaaksi parlamenttivaaleissa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Johnson laittaa konservatiivien parlamenttiedustajat ruotuun:

Ylen saaman tiedon mukaan puolue määrää, että jos joku kansanedustaja äänestää pääministeri Boris Johnsonin brexit-ehdotusta vastaan, hänet erotetaan puolueesta. Sama pätee, jos pidättyy äänestämästä tai on poissa äänestyksestä.

Puolueesta erottaminen merkitsee sitä, ettei pääse enää ikinä koskaan milloinkaan konservatiiviehdokkaaksi parlamenttivaaleissa.
Siellähän pelataan ihan kunnon panoksilla, ei tuosta ilman ruumiinvammojen tai vapaudenmenetyksen tuottamista voi enää hirveän paljon enempää painostaa jäsenistöä. Ja toki on se puoluekuri Suomessakin ja nurjasti katsovat niitä ketkä tuosta lipsuu, mutta vähän eri meininkiä silti.
 
Siellähän pelataan ihan kunnon panoksilla, ei tuosta ilman ruumiinvammojen tai vapaudenmenetyksen tuottamista voi enää hirveän paljon enempää painostaa jäsenistöä. Ja toki on se puoluekuri Suomessakin ja nurjasti katsovat niitä ketkä tuosta lipsuu, mutta vähän eri meininkiä silti.

Tuossa pelataan oikeasti kovilla panoksilla. Tuo voi kuitenkin lyödä pahasti sormille. Ja pitkäksi aikaa. Puolueelle siis.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Minä en toivo nyt muutakun Skotlannin itsenäisyyttä ja Pohjois-Irlannin liittymistä Irlantiin. Jälkimmäinen tuottaa kyllä ongelmia.
Tuo Boris alkaa kuulostaa Trumpin kaksoisolennolta. Meillä on ollut puhetta käydä Skotlannissa taas, mutta voi jäädä menemättä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Bloomberg raportoi Brexit-sopan uusimmista käänteistä:

Bloomberg kirjoitti:
Members of Parliament are planning to pass legislation to force Prime Minister Boris Johnson to delay Brexit until Jan. 31 unless he can get a new agreement with the European Union by mid-October. Johnson’s team have threatened recriminations against Tory rebels and an election if the House of Commons backs the plan to rule-out a no-deal split from the bloc.

Parliament Poised to Force Delay Until Jan. 31: Brexit Update (bloomberg.com)
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa

Ihan peruskamaa niille, jotka haluavat kurkistaa pinta syvemmältä. Dominic Cummings on siis kuulemma mies Brexitin takana. Varmaan keksi kuninkaallisen aktin parlamentin tauolle pistämisessäkin. Jossakin historian hämyssä monarkilla ja parlamentilla on ollut monenlaista kärhämää eikä monarkilla tietenkään aina ole ollut aikaa vääntöihin parlamentin kanssa.

Veikkaanpa, että vastapuolella on googletettu ahkerasti valtiosääntöä ja konventioita viikonlopun aikana. Substanssin osaaminen ilman googlea olisi kova sana tässäkin. Jälleen kerran olisi helppoa otaksua, että vastapuolella pitäisi olla riittävästi tietämystä ja älykkyyttä Johnsonin haastamiseen.

Itse kävisin läpi koko konventioiden historian ja etsisin epätavallisiakin keinoja parlamentin toiminnan jatkamiseen. Jos ei sellaista löydy, sitten sopimus maltillisten konservatiivien ja työväenpuoleen välillä, jossa taataan konservatiien vallan jatkuminen, jos suora Brexit ei toteudu. Konservatiivit erottavat pääministerin ja valitsevat uuden ehdokkaan, joka ei suostu eroon ilman sopimusta.

Tämän jälkeen joko hyväksytään vanha deal tai pyydetään jatkoaika uutta kansanäänestystä varten.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Alkaako siellä keskustelut nyt siis puolen tunnin päästä? Parliamentlive.tv:ssä lukee, että House of Commonsista alkais lähetystä 2.30pm paikallista aikaa. Eli eikös se oo meidän aikaa 16:30 ja onko toi nyt se keskustelu, missä parlamentti mahdollisesti koittaisi ottaa ohjat käsiinsä?

Edit. Näköjään tuleekin myöhemmin, mikäli on uskominen tähän bbc:n juttuun. Eli paikallista aikaa mennee seuraavasti
14:30 MPs return from Summer recess
15:30 Boris Johnson statement on G7 summit
17:30 Two ministerial statements
after 17:30 Conservative MP Oliver Letwin expected to make application for an emergency debate
-- if successful --
18:00 Emergency debate on Brexit
21:00-22:00 MPs vote on whether to take control of Parliament on tuesday to extend the brexit deadline to, at least, the end of january 2020

Edit2. Boris päässy ääneen ja puhemiehen on pitäny jo useamman kerran huudella Orderia!
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En silti ymmärrä logiikkaa, että punnan kurssi romahtaa kun bozo the clown menettää enemmistön.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sikäli kun tästä mitään ymmärtää niin Johnsonin johdolla UK ei ilmeisesti ole tehnyt mitään realistista vastaesitystä Irlannin vastaisen rajan auki pitämiselle eli Mayn neuvottelema "backstop" pysyy yhä paikallaan, mitä Johnson ja EU:n vastaiset konservatiivit pitävät täysin mahdottomana hyväksyä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Johnson on tosiaan tietoisesti ohjaamassa Britanniaa kovaan eroon 31.10. eikä edes pyri vakaviin neuvotteluihin enää (tosin epätodennäköistähän se onkin että EU mitenkään merkittävästi perääntyisi Mayn kanssa tehdystä sopimuksesta). Johnson kuitenkin ministereineen jatkuvasti esittää, että edistymistä olisi tapahtunut ja että neuvottelut olisivat "edenneet" - tämä vaikuttaa siis totaalisen valheelliselta väitteeltä. Eipä voi kuin ihmetellä tätä sirkusta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Edelleen täytyy ihailla tuota brittiparlamentin retorista taitoa ja sulavuutta - ei jälkeäkään jostain eduskunnan jatkuvasta tönkköydestä ja elottomasta paperista luvusta. Tosin tietysti parempi tönkösti järkeviä päätöksiä kuin nokkelasti umpityhmiä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Order jäbä on napannut aika nätin rusketuksen kesän aikana.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Musta tuntuu että iso osa noista teatterin vetäjistä oikeasti nauttii valtavasti tästä kaikesta. Eihän nuo päätökset heihin tule iskemään kuitenkaan mitenkään, oli lopputulema nyt sitten mikä hyvänsä. Mutta saa tuntea itsensä varmaan helvetin tärkeäksi, kun näissä loputtomissa jahkaamisissa saa olla mukana kääntämässä historian raskaita lehtiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös