Breaking the law, breaking the law! – kiekkoilijat rikoksen polulla

  • 822 142
  • 2 950
Toki sillä erotuksella, että Lahtinen on käräjäoikeudessa tuomittu raiskari, joka on ainoastaan valittanut tuomiosta.

Lahtisen kohdalla ei ole enää syyttömyysolettamaa, vaan Lahtinen on tuomittu seksuaalirikollinen, jolla on nyt itsellään todistustaakka ettei näin olisi. Kortteja Lahtisella on käytössä ehkä enää tämä yksi (hovioikeus), ellei saa valituslupaa Korkeimpaan oikeuteen. Toki sitten on vielä kait EIT. Tämä on syytä pitää mielessä.

Sitten näissä on vielä oikeus vs yleinen mielipide näkemysero. Tehdään oletus, että hovioikeuden mielestä Lahtinen on syyllinen, korkeimman oikeuden mielestä Lahtinen on syyllinen ja EIT sanoo, että ei helvetti, ei missään nimessä syyllinen, tämän syyttömämpää saa hakea. Oikeuden mielestä siis lopulta täysin syytön mies. Mutta Lahtisen maine on käytännössä kaikkien silmissä silti mennyt.

Mutta tuo siis vain skenaariona, ei minulla ole mitään syytä olettaa, että Lahtinen on syytön. Tai että Lahtinen on syyllinen.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Itseäni jäi kiinnostamaan erityisesti Hockey Canadan menettely tuossa vuoden 2018-tapauksessa. Katsoin asiaan liittyen mielestäni objektiivisesti ja kiihkottomasti tehdyn tutkivan journalismin videon, josta linkki ohessa.

Juttu kuvaa asiakirjatodisteiden, haastattelujen ja jo käytyjen oikeusprosessien kautta tapahtumankuvausta kesän 2018 kyseisen yön tapahtumista sekä sen jälkeen tapahtuneesta. Mukana on hieman myös tapahtumaan liittyvien pelaajien näkökulmaa. Videon jälkiosa käsittelee erityisesti Hockey Kanadan roolia ja esim. käsiteltyjä korvausrahastoja jne. Vaikka se nyt ei tässä liene kenellekään epäselvää, niin kuva joka piirtyy kanadalaisesta juniorijääkiekkoilusta ja siihen liittyvästä kulttuurista on aika synkkä. Kyse lienee kuitenkin ns. keihäänkärjestä.

Jos kiinnostusta ja aikaa löytyy noin 40 minuuttia, niin tämä valaisee kyllä hyvin koko tapahtumaketjun.


 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
No kysytään niinpäin, että onko mielestäsi ihan poissuljettu asia se, että uhri ei puhuisikaan totta?

Kuten sanoin, minun näkökulma on se, että se joko pitää paikkansa tai sitten ei. Onneksi asiaa tutkivilla ja mahdollisista jatkoseuraamuksista päättävillä on (ainakin luultavasti) enemmän lähdeaineistoa, niin niiden ei tarvitse ihan mutulla vetää.

Muistatko sinä tuon eläkeyhtiökeissin, josta kyselin toiselta kirjoittajalta? Muistatko kuinka silloinkin tuomittiin työnantaja somessa sen kummemmin asiaa tutkimatta? Sillionkin meitä muistuttelijoita alettiin nimittämään homofobisiksi ja setämiehiksi. Ja asia käännettiin siihen, että homous on yhteiskunnassa edelleenkin tabu juuri meidänlaisten epäilijöiden takia. No, siinä keississä ainakin ne meidän epäilyt osuivat oikeaan...
Ei syytettä nosteta ellei ole näyttöä.

Aika sikamaista muuten edes epäillä tuota.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ei ole syytä olettaa tuomion saaneen miehen olevan syyllinen. Melkosta.
No tässä on tärkeää varmaan huomioida myös se asia, että on saanut tuomion, muttei lainvoimaista tuomiota. Onhan noilla vissi ero. Noin muuten niin toivottavasti ei nyt liikaa täällä NHL puolella lähdetä arpomaan suomalaista oikeuslaitosta ja sen käyttäytymistä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Olen pahoillani kaikkien niiden jatkislaisten puolesta, joiden äiti oli ja puolisoksikin valikoitui valehteleva huora.

Voin vakuuttaa, että kyse on aivan äärettömän huonosta tuurista ja myös, että terapia ja positiiviset kokemukset elämässä voivat korjata rikkinäisen naiskuvasi.

Sitten kaikki naiivisti syyttömyysolettamasta sössöttävät miesoletetut: Suomessa poliisille ilmoitetaan tuhatkunta raiskausta vuodessa, joista tuomioon päätyy viidennes. Suurin osa jutuista kaatuu näytön puutteessa, ei siksi, että raiskaajat ovat syyttömiä. Naisten oikeus koskemattomuuteen on länsimaisen oikeuslaitoksen luultavasti suurin epäonnistuminen ja häpeäpilkku. Se ei toteudu ja sen loukkaamisesta ei seuraa rangaistuksia.

Raiskatun naisen mahdollisuus saada oikeutta laskee kuin lehmän häntä, jos 1) kyse ei ole puskaraiskauksesta 2) nainen ei toimi protokollan mukaan ja ilmoita asiaa heti poliisille, hakeudu lääkärille, 3) sanoo illan aikana kerrankin kyllä, vaikka sitten vain kysymykseen, että "mennäänkö mun luo vetämään viivat"? Kyllä on lupa raiskata. Mitäs läksit.

Tämän vuoksi eri arvioiden mukaan suurin osa raiskauksista ei edes johda rikosilmoitukseen. Todennäköisyyksien päälle ymmärtävät naiset eivät jaksa lähteä taistelemaan oikeuteen, koska se valitettavan usein ainoastaan pitkittää heidän omaa kärsimystä ja toipumista.

Vaikka apinakulttuurimme on viime vuosituhannesta kehittynyt sen verran, että minihameen pitämistä provosointina ei kuule enää täysipäisiltä aikuisilta, niin aika paljon pitäisi vielä tapahtua että päästäisiin näistä kiss and tell -ritareista, jotka urheasti jaksavat jankata myös vähemmän todennäköisten tapahtumakulkujen mahdollisuudesta.

Tuosta jankkaamisesta syntyy tasan yksi mielikuva ja se on, että jankkaajan mielestä miehen maine ja oikeus urheilijaelämään on samassa kaukalossa kuin naisen oikeus fyysiseen koskemattomuuteen. Ei ole, joten jos et halua esiintyä misogyynikusipäänä, älä jankkaa!
 
Later Sunday, London police said in a release that they will “provide all updates” related to the case at a news conference scheduled for Feb. 5, echoing a statement given earlier in the week.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL

mr hat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo-Veikot
En lähtenyt ihan niin pitkälle, että olisi paha ihminen. Se, että kerran tekee jonkunlaisen virheen, ei tee ihmisestä automaattisesti pahaa.

Tämän on pakko olla jonkin sortin rapala, tai eihän kukaan voi olla näin yksinkertainen? Tai ainakin ihmiskuva on aika mielenkiintoinen, jos antaa ymmärtää kenen tahansa ihmisen voivan sortua joukkoraiskaukseen. Mitä helvettiä?

Ymmärtäisin, jos kyse olisi kaupasta näpistämisestä rahan puutteessa, tai ylinopeuden ajamisesta. Näistä selviää yleensä sakoilla, jos ei kummempia taustoja ole, ja elämä jatkuu.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922

Joku voisi nyt varmaan kysellä Calgaryltä vähän selitystä tähän ulostuloon liittyen


 

Ferris

Jäsen

Joku voisi nyt varmaan kysellä Calgaryltä vähän selitystä tähän ulostuloon liittyen



Ei kai se tavan mahdotonta ole, että tämän hetkinen tilanne on tuonut mukanaan sen luokan ahdistuksen/stressin, että kaveri tarvitsee akuuttia hoitoa mielenterveytensä suhteen?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat

Joku voisi nyt varmaan kysellä Calgaryltä vähän selitystä tähän ulostuloon liittyen



Todella paska tapa Calgaryltä viestiä asiasta. Oletettavasti täyttä valetta koko juttu. Eihän ne voineet kuvitella, että tuo menee läpi?
 
Tämän on pakko olla jonkin sortin rapala, tai eihän kukaan voi olla näin yksinkertainen? Tai ainakin ihmiskuva on aika mielenkiintoinen, jos antaa ymmärtää kenen tahansa ihmisen voivan sortua joukkoraiskaukseen. Mitä helvettiä?

Ymmärtäisin, jos kyse olisi kaupasta näpistämisestä rahan puutteessa, tai ylinopeuden ajamisesta. Näistä selviää yleensä sakoilla, jos ei kummempia taustoja ole, ja elämä jatkuu.

Niinhän minä en ole väittänyt. En vieläkään tiedä mikä on Hartin osuus tässä tapauksessa.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Joku voisi nyt varmaan kysellä Calgaryltä vähän selitystä tähän ulostuloon liittyen


Toisaalta jos pelaaja tai pelaajan lääkäri sanoo, että mielenterveyden kanssa ongelmia, paha se on työantajan lähteä sitä kiistämään(vaikka ehkä tiesivät ”oikean” syyn) ja sen sitten tiedon julkaisivat tiedotteessaan.
 

ipaz

Jäsen
Flamesin organisaation mukaan heillä ei ollut tietoa Duben rikossyytteistä kuin vasta pari päivää sitten. Mielenkiintoista, kun esimerkiksi Alex Formentonin osallisuus tapahtumiin taisi olla hyvin tiedossa Senatorssin johtoportaassa.



Toisaalta tämä kertoo myös siitä, riippuen joukkueesta ja sen johdosta, ettei siellä kaikkia kiinnosta vittuakaan mitä pelaajat touhuavat vapaa-ajallaan. Kunhan tekevät työnsä kunnolla. Ja lisäyksensä tähän vielä, että pelaajien vapaa-aika ei edes kuulu työnantajalle. Flamesissa on myös seuran johto vaihtunut tässä välillä. Dubella saattaa oikeasti olla pinna kiristinyt siihen pisteeseen, että puhutaan mielenterveysongelmista.

Kaikkien neljän NHL-pelaajan ja Formentonin lakimiehet ovat suorasanaisesti ilmoittaneet, että asiakkaansa on syytön ja taistelee voimakkaasti syytöksiä vastaan puhdistaakseen maineensa. Jotenkin tulee sellainen fiilis, että siellä silloin 18-vuotiaat jannut ovat olleet täydessä uskossa että uhri oli vapaaehtoisesti hommassa mukana.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jotenkin tulee sellainen fiilis, että siellä silloin 18-vuotiaat jannut ovat olleet täydessä uskossa että uhri oli vapaaehtoisesti hommassa mukana.
Tai sitten ei ole kiinnostanut pätkääkään, että miten nainen kokee asian ja pahimmassa tapauksessa kuultu "isoilta pojilta" tarinoita, että tuollainen toiminta on "coolia".

Calgaryn ulostulo vaikuttaa siltä, että joko siellä on tehty taustakartoitus todella huonosti tai nyt yritetään housut kintuissa selittää mustaa valkoiseksi. Varmasti on saattanut Dubeella olla henkisiäkin ongelmia, kun alkaa köysi kiristyä ja mahdollisesti NHL-ura loppua siihen.
 

Mattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tuntuisi tosiaan käsittämättömältä että jossain Suomen Jatkoajassa olisi vähintään vahva veikkaus pelaajan osuudesta syytettyihin asioihin, mutta seurajohdolla ei.
Calgaryn johto on miettinyt, että kumpi näyttää tyhmemmältä, se että tiesivät Duben epäilystä vai se, että he ovat muka ainoa taho jääkiekkoilevassa maailmassa, joka ei tiennyt Duben epäilystä. Valitsivat jälkimmäisen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös