Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Breaking the law, breaking the law! – kiekkoilijat rikoksen polulla

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana FutureHockey, 14.07.2015 klo 14.37.

 1. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ei varmaan moni halua omasta urastaan lähteä noita puolia korostamaan. Itse ainakin jos olisin tehnyt NHL-uran, niin tuskin ekana muisteltavana olisi tuo puoli. Toki ehkä siinä vaiheessa, kun tarvitsisi kohua ja rahaa. Mutta tässäkin veikkaan että voi olla esim. NHLPA:n soppareissa jotain sanktioita. En tiedä, mutta oletan että voisi.

  Juha Lind taisi tästä kirjoittaa tyyliin "huoltaja/traineri sanoi aina että hän tekee millaisen vain pirtelön haluatte". Eli siis tarvii lisää massaa, kestävyyttä, jne. Sieltä tulee pirtelöä. Eiköhä se homma muissakin ole hoidettu niin että ei pelaajat ns. "tietoisesti" välttämättä vedä mitään. Vaan joko kaikki syö "vitamiineja" tai sitten juuri tuolla tavalla henkilöstö tarjoaa vähän "extraa". Täten voi sitten uran jälkeen hyvällä omalla tunnolla sanoa että "en koskaan nähnyt kenenkään vetävän aineita ja itse en tietenkään mitään ottanut".

  Kyllä nyt jokaisen pitäisi jo olla silmät avannut, että NHL:ssä varmasti käytetään aineita ja paljon. Eri asia mitä aineita ja kuinka paljon per pelaaja, mutta liigatasolla merkittävästi. MIten muuten kesken kaudenkin onnistuisi lihasmassan kasvattaminen jollain 5-10kg:lla. Näitähän suomalaisetkin pelaajat onnistuneet tekemään. Ei siellä NHL:ssä nyt se itse harjoittelu voi olla niin paljon parempaa, kun oikeastaan edes kauden aikana kauheasti ehditä harjoittelemaan.

  Toisaalta en jaksa tuota enää miettiä, kun tietää millainen muutenkin P-Amerikassa meno. Yliopistoista lähtien.
   
 2. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Tämä douping keskutelu on kyllä mielenkiintoinen. Sehän on kiistaton fakta, että lihaksia kasvattavista aineista on hyötyä tiettyyn rajaan asti, mutta niistä ei ole mitään hyötyä jos ei treenaa. Kukaan ei tee mitään ylimääräisellä massalla, mitä jollain hormoonilla saa, jos ei treenaa siitä lihaksesta samalla myös voimakasta(huom että lihaksen koko ei ole sama asia kuin voima). Kerääntyneet kilot eivät ole myöskään hyvästä jos voimaa ei kartu samaan tahtiin, ja kestävyydelle kilot ovat aina pahasta. Voiman saamiseksi ei minun tietääkseni ole viellä kehitetty yhtään oikotietä onneen, vaan se vaatii aina järjestelmällistä treenaamista.

  Yksi asia mikä on erittäin yleinen asia urheilussa on huumeet. Elikkä ihan puhtaasti piristävät huumeet, jotka hyödyttävät suorituksessa jaksamista. Ei ole sattumaa että jääkiekkolijoiden piireissä esimerkiksi kokaiini on kovassa suosiossa, koska amfetamiinin tavoin se sillä on piristävä ja suoritusta parantava vaikutus oikealla annostuksella. Tässä minusta on tikittävä aikapommi, että urheilijoista tehdään narkomaaneja. Jääkiekon pelaaja kun jää kiinni huumeista, niin moni ajattelee että pelkkä juoppo retku, mutta todennäköisempää on myös se että se pelaaja myös parantaa suorituksiaan huumeilla. Olisiko Theo Fleury edes ollut niin hyvä kiekkoilija jos ei olis kokaiini/piri päissään pelannut varmaan suurinta osaa otteluistaan, siitä tässä on kyse. Yleinen ajatus tuntuu olevan, että huumeet tarkoittavat lähinnä rappio pelaajaa, mutta näin ei välttämättä ole.

  Tässä viellä linkki, jossa Seppälä kertoo amfetamiinin olleen suosittu piriste takavuosien urheilussa.

  Urheilijat "piripäissään" pururadalla – Tällaista doping oli menneinä vuosina - Studio55.fi

  Edit- Lisätään nyt selvennykseksi, että itse olen juuri huolissani urheilijoiden terveydestä. Etenkin nuo piristeet mitä urheilijat käyttävät ovat täysiä huumeita, ja niissä mopo lähtee monesti sitten uran jälkeen tai jo uran aikana ongelma käytön puolelle. Liian moni urheilija on ajautunut päihde riippuvuuteen, kun "show" menee terveyden edelle ja siviilissä lähtee sitten helposti mopo keulimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2016 klo 13.37
 3. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Niin, en usko että jääkiekkoilijoiden treeni on nyt, tai koskaan ollut hypertrofista eli varsinaisesti lihaskasvuun tähtäävää. Mutta lajille ominaisten harjotteiden myötä kasvaa väistämättä myös lihasmassa, joka esimerkiksi suojaa loukkaantumisilta. Pelkän lihaksen poikkipinta-alan kasvuun saa apua lääkkeistä, ja yhtälailla ne auttavat voiman tuottoon. Ja mitä tulee tuohon viimeiseen itse boldaamaani kohtaan, niin ei sinusta tule myöskään kehonrakentajaa (ainakaan siinä sanan perinteisessä merkityksessä) istumalla sohvalla, ja lyömällä sustanonia kankkuun, valtavat määrät treeniä tarvitaan myös siihen, niiden lääkkeiden lisäksi.

  Ja ihan oma veikkaukseni on, että jääkiekossa suuri(n) osa käytetyistä lääkkeistä ovat näitä efedriinin ja nyt venäläisten doping-skandaalin keskiöön nousseen meldoniumin kaltaisia troppeja, joiden tarkoituksena on muunmuassa parantaa suorituksen aikaista hapenottokykyä ja nopeuttaa palautumista.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2016 klo 14.19
 4. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Näin itsekin uskon. Ei siellä doupata sen takia että lihakset kasvaa, vaan juurikin että jaksaa raskaan kauden paremmin ja palautuu nopeammin pelien jälkeen.
   
 5. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  On sitäkin nähty, että priorisoidaan lihaskasvua muiden osa-alueiden edelle, etenkin kesätreeneissä olen näitä kaikkein rajuimpia massakausia ihmetellyt. Taisi olla Pulkkinen kuin yksi kesä ilmoitti jossain haastettulussa, että nyt juostaan vähemmän ja lisätään punttilla massaa. Pulkkinen ottikin massaa aika rutkasti, siitä seuraava kausi Jokereissa olikin sitten aika vaikea. Itse en näe että varsinaisesti juoksemisen vähentäminen on mikään ongelma, mutta kerta luonteinen liian iso massan nosto yhteen kesään on.

  Ja viellä tuohon edelliseen, niin en tarkoittanut tosiaan että kaikki pelaajat piristäisivät itseään huumausaineilla peleihin. Kuitenkin olen lähes sata varma, että näitä pelaajia on enemmän kuin muutomat Los Angelesissa huumiesta siviilissä narahtaneet bilettäjät. Yleisesti huumeiden käyttö urheilun viihde maailmassa on kovin yleistä, kun selviä haittavaikutuksia ei ole peleissä suorittamiseen alkoholin tapaan.
   
 6. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Varmasti suurin osa on juuri palautumisen takia. Toisaalta uskon kyllä että myös käytetään sitä lihasmassan kasvattamista helpottavaa tavaraa. Tämä siis ihan vain sitä kautta, että kauden aikanakin lihasmassa on kasvanut merkittävisti pelaajilla. Hyvin huomaa suomalaisista pelaajista jotka lähtevät sinne ihan riukuina, mutta kauden aikana voi tulla pelkkää lihasta reippaasti lisää.

  Tuossa pelitahdissa aika vaikeaa kuitenkaan harjoitella niin, että se onnistuisi. Eli samalla kun niitä palauttavie käytetään, niin myös niitä muita. Kuitenkin jääkiekko on kamppailulaji, jossa tietty lihasmassa helpottaa toimimista. Varsinkin kun pelataan muodossa jossa vaihdot ovat vain luokkaa 30-50s. Eli ei tarvitse kestävyyden olla niinkuin jossain kestävyyslajissa.

  Toki sitten niitä palauttavia tarvitaan juuri siihen että pelien välillä palautuu nopeasti siihen uuteen peliin.
   
 7. hulkster19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Washington Capitals, SaiPa
  Lainaus:
  Kokaiinin vaikutus kestää sen puolisen tuntia, eli väitätkö, että esim. Theoren Fleury tai Jarret Stoll ovat joka erätauolla käyneet ainetta nokkaansa nuuskimassa pelatakseen pirteämmin? Tuskin kokkelilla on mitään arvoa urheilullisessa mielessä, vaan kyseessä on ennemminkin bilehuume. Piristävän vaikutuksen lisäksi aiheuttaa euforiaa ja itsevarmuutta. Amfetamiini on toinen juttu erityisesti vaikutuksen keston suhteen, mutta en jaksa uskoa, että pelaajat sillä suoritustaan boostaisivat. Jonkun efedriinin luulisi ajavan saman asian vähemmillä haittavaikutuksilla.
   
 8. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  En tosiaan tarkoittanut, että huumeet ovat se pääasiallinen doping. Tarkoitin että monella huumeiden viihdekäyttöön taipuvaisella, saattaa olla taipumus ottaa vähän peleihinkin. Tosiaan muut vähemmän haitalliset aineet sivuvaikutuksiltaan ovat varmasti enemmän käytetty juttu itse pelitilanteessa. Urheilu piireissä kun viihteessä pyörii huumaavat piristeet, niin olen aika varma että jonkun verran käytetään myös pelitilanteissa.

  Edit- Ranskassa tätä on tutkittu, ja yhteyksiä etenkin huippu urheilun ja huumeiden kanssa on löydetty. Linkki artikkeliin.

  Urheilu vie väärille teille | Tiede
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2016 klo 16.42
 9. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tuo lihasmassan hankinta tehdään kuitenkin sen takia, että voima/nopeus ts. jonkin osa-alueen suorituskyky kasvaisi, ei sen takia että näyttäisi hyvältä Calvin Kleinin boxerit päällä (ellei ole Cristiano Ronaldo).
  Eli kuten sanoin: en usko että jääkiekkoilijoiden treeni on nyt, tai koskaan ollut hypertrofista eli varsinaisesti lihaskasvuun tähtäävää, vaan treenin tarkoituksena nostaa omaa suorituskykyä. Toki pelkkä elopaino auttaa tiettyyn pisteeseen saakka, tietyn tyyppisiä pelaajia, mutta ei sitä "massakautta" pidetä sen vuoksi. Pelkän painon hankintaan kun on paljon helpompi tie kuin punttisali.
   
 10. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Kyse onkin siitä, että kuinka niitä dopingaineita käytetään. Nyt niiden käyttö on kieletty, tällaisessa tilanteessa kasvaa sitten se riski, että urheilijat (ehdotonta huippua lukuunottamatta, joiden on mahdollista hankkia paras osaaminen) voivat joutua tilanteeseen jossa käyttö ei ole optimaalista eikä ole riittävästi tietotaitoa tarjolla sen suhteen kuinka käytetään ja millaisissa olosuhteissa saadaan paras mahdollinen tulos. Kun joudutaan käyttämään aineita salassa, kun joudutaan turvautumaan epämääräisiin neuvonantajiin kun ei voida kääntyä experttien puoleen (koska käyttö on kiellettyä), väärinkäytön riskit kasvavat olennaisella tapaa.

  Jos jätetään diktatuurit ja semi-diktatuurit huomiotta, niin sallitulla käytöllä länsimaisissa yhteiskunnissa olisi mahdollista luoda kulttuuri, jossa doping oli normaali osa harjoittelua, mukana olisivat asiantuntijat ja paras mahdollinen tietotaito ja siinä tietenkin huomioitaisi urheilijan oma tahto/halu sekä terveys, niin uskallan väittää, että loppujen lopuksi suuren suuria terveydellisiä riskejä ei optimoidulla käytöllä tule. Erilaiset voimamieslajit ovat aina olleet marginaalissa, niissä on pelattu riskillä, se valitettavalla tapaa lisää terveydellisiä haittoja, mutta niissäkin käytön salliminen saattaisi muokata tilannetta siihen suuntaan ettei tarvitsisi tehdä asiaa piilossa/salassa vaan halutessa olisi mahdollista vähentää riskejä turvautumalla asiantuntijoihin ja toisaalta lääkäreidenkin olisi helpompaa neuvoa ja ohjeistaa kun kyse ei olisi kielletystä toiminnasta (laittomastakin).

  Diktatuurit ja semi-diktatuurit jätän huomiotta siksi, koska niissä ei yhteiskunnan luonteen vuoksi ajatella urheilijoita samalla tavalla ihmisinä kuin länsimaissa, he ovat usein etuoikeutettuja mutta saavuttaakseen asemansa ja pysyäkseen siinä, heidän on tehtävä kuten käsketään. Ei heiltä kysytä kyllä/ei - sanotaan, että tuossa on vitamiinia, syö.

  Olen miettinyt usein sitä, että miksi urheilijoilta odotetaan "puhtautta" kun huippu-urheilu ei ole siinä mielessä järkevää puuhaa, että se edesauttaisi terveyttä tai terveenä pysymistä, samalla kuitenkin muiden viihdetaiteilijoiden kohdalla asennoituminen on aivan toista. En minä paheksu sitä jos joku näyttelijä vetää kuurin saavuttaakseen (kovaa työtä tehden) lihaksikkaan kehon johonkin rooliin - se on aivan hyväksyttävää toimintaa ja tekisin itsekin niin hänen asemassa. Tai joku muusikko käyttää vuosien ajan piristeitä jaksaakseen keikkailla vuodet läpeensä tai olla esillä? Kuinka moni ihan oikeasti paheksuu heitä, mutta jos joku urheilija jää samojen aineiden käytöstä kiinni niin heti paheksutaan. Tämä ei ole muuta kuin kaksinaismoralistista käyttäytymistä.

  vlad
   
 11. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Laittomia nautintoaineita eivät ole alkoholi, tupakka, jos kokaiini on sallittua kyseisessä maassa/kyseisellä alueella se ei ole tuolloin laiton nautintoaine. Ilmaisin itseäni ehkäpä huonosti, mutta tarkoitin laittomilla nautintoaineille niitä huumeita, joiden käytöstä seuraa rangaistus tuomioistuimessa.

  Kansainvälisesti olisi mahdollista sopia, että laittomia nautintoaineita ovat tietyt huumeet eli vain niiden käytö johtaisi rangaistukseen.

  Minun puolesta huumeetkin voitaisi sallia, mutta tiedän sen, että niiden salliminen olisi mahdotonta, koska niiden käytöstä seuraa sitten usein rangaistus oikeudessa (jos jää kiinni). Eli tässä kohdin laki asettaa selkeät rajat, sen sijaan dopingaineet ovat suurelta osin lääkkeitä tai niitä voidaan käyttää lääkinnälliseen tarkoitukseen, joten ne eivät tässä suhteessa ole laittomia - ne ovat sairauksien hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä/lääkinnällisiä aineita eli ei ole olemassa samanlaista lain muodostamaa estettä niiden hyväksytylle käytölle. Este on korvien välissä.

  vlad
   
 12. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Kiitos, suomisarja ei kiinnosta. Enkä väitä sinänsä että touhu ois väärin. Tykkään kattoa pelejä, mulle ihan sama mitä vetävät.

  Kuitenkin NHL pelaajat otetaan mm olympialaisiin niin silloin samat säännöt kaikille. Olet just perus "änärifani". Olen minäkin mutta joku kohtuus.

  ps. Seisoin David Pastarnakin vieressä kun dopingtestaaja tuli hakee
  sen testii U-18 kisoissa ja lähti ihan mielellää. Niin sen kuuluu mennä.
   
 13. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Kaikki muistavat pesapallon pelaaja Alex Rodriguez:n joka karysi hormoonien kaytosta ja pelikieltoa jotain 100-200 ottelua. Klinikalla, Coral Gables:ssa Miamin kupeessa, joka toimitti aineet, isoimmat asiakasryhmat olivat kuitenkin lukiourheilijat ja poliisit.

  JOL
   
 14. apulais-GM Jäsen

  Doping-pelikieltonsa kärsinyt Shawn Horcoff palasi tänä aamuna peleihin. Ihme kyllä kun tällä kaudella on jopa kaksi doping-rikkomusta päästetty julkisuuteen. Tosin eihän tuo tärkeiden pelaajien kohdalla tulisi kysymykseen. Tinordi oli waiver ja Horcoff 37-vuotias pienellä palkalla pelaava journeyman.
   
 15. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Dopingista puheenollen... Voiko joku perustella miksi NHL-pelaajien pitää päästä niin vähällä? Ihan vaan että jos yleisurheilija saa 2 vuoden kilpailukiellon ja menettää helvetisti rahaa. Miksi NHL-pelaajan 20 ottelun pelikielto on ok? Varsinkin lajissa jossa raha tulee ennalta eikä suorituksista pitkällä aikavälillä.
   
 16. Flusher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Panthers
  Lainaus:
  Ehkä rangaistuksen kovuudella on tekemistä sen kanssa, että yhdessä tapauksessa kyse on joukkueurheilusta, toisessa 90% ajasta yksilöurheilusta. Dopingin etu korostuu yleisurheilussa, kun kilpaillaan perusasiossa: Kuka hyppää pidemmälle, kuka juoksee nopeammin, kuka heittää kiekkoa kauemmas. Jääkiekossa taas on niin monta tekijää lopputuloksessa, että tuskin yksittäisen pelaajan douppaus voita Stanley Cupeja.

  Samaa mieltä siitä, että nuo rangaistukset ovat silti naurettavia. Yleisurheilussa voisi olla heti 4 vuotta, ja NHL:ssä koko kausi palkatta.
   
 17. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Doping-vastaisuus on joka tapauksessa melkoista hurskastelua. Dopingin käyttö parantaa lajin kuin lajin kilpailullista tasoa. Eikä doping ole mikään taikakeino päästä hyvään kilpailukuntoon: mikäli haluaa menestystä, tulee pohjatyön olla tehtynä, aineet antavat sitten viimeisen silauksen. No joo, douppaus saattaa olla joissain tilanteissa terveydelle haitallista, mutta siitähän hyvästä urheilijoilla on kovat palkat.
   
 18. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Itse odotan, että joku lääkintäviranomainen tai vastaava asettaa meikäläiselle muutaman vuoden työntekopannan, koska on tullut käytettyä mömmöjä, että tekisin kovempaa tulosta. Kiistatta tällainen keinotekoinen suorituskykyhakuisuus on väärin kaikkia kollegoita kohtaan, jotka kisaavat samoista rahoista/projekteista.
   
 19. Hauntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, TPS
 20. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Eipä tosta Rossin tapauksesta tässä ketjussa ole vielä jauhettu kun on aika nobody. Ross oli siis pistänyt ex-muijafrendissä alastonkuvia nettiin ja pääsi nyt päläkähästä kun oli tehnyt rikosen Michiganinissa eikä Illinoisissa. Jos ois tehnyt rikoksen Illnoissa niin ois saattanut tulla jopa kolme vuotta häkkiä. Aika kova tuomio kun ottaa huomioon että Suomessa jotkut raiskaajat pääsee vähemmällä. Tiedä sitten kumman oikeusysteemi on enemmän kujalla.
   
 21. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  No joi samaa mieltä. Ei yksi pelaaja ratkaise Cuppia. Enemmän mietin oikeudenmukaisuutta. On tälläkin palstalla fanit jne jotka sokeasti ylistää änäriä ja puhuu viihteestä. Olen itsekin NHL "fani" mutta kai sitä saa parannusehdotuksia tehdä.

  Kotosessa Liigassa on ongelmia, mutta finaalien peliaikataulu on järkevä. Ymmärtäsivät sen vaikka änärissä. Ei tuu tapahtuu mutta huvittavaa jokavuotinen keskustelu pelin tasosta, kun kaikki tietää mitä pitäisi tehdä.
   
 22. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Douppaamisessa on se ongelma, että jos pelaajat vetävät jotain sellaisia mömmöjä joissa häviää tietoisyys ympäristöstä eli vedetään jotain piriä tai vastaavaa, jossa kroppa toimii, mutta aivot eivät. Puhumattakaan, että sekoitetaan erilaisia aineita. Joku palauttavien aineiden käyttö tuskin kiinnostaa NHL:ää hiirenpaskan vertaa.
   
 23. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 25. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson