Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Breaking the law, breaking the law! – kiekkoilijat rikoksen polulla

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana FutureHockey, 14.07.2015 klo 14.37.

 1. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Onko naurettavampaa olemassa? Ns. Tavalliset ihmiset joutuvat teoistaan yleensä vastaamaan, mutta ei nämä läpsyttelijät.

  Muistaakseni Khabibulinin DWI hoidettiin samalla tavalla. Ettei vaan kausi mene pilalle.
   
 2. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Lainaus:
  Oma muistini taas väittäisi, että kyllä se tuomionsa istui (oliko 1kk linnassa?) talvella, eikä ollut Oilersin käytettävissä. Tarkistaa en tietenkään jaksa, joten tulkoon joku faktojen tai vielä vahvemman mutun kanssa esiin.
   
 3. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Tämän Sportingnewsin artikkelin Nikolai Khabibulin begins jail time | NHL | Sporting News mukaan sanoisin, että tuomion istuminen alkoi heinäkuun lopulla. Kaksi viikkoa vankilassa ja kaksi viikkoa kotiarestia.
   
 4. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
 5. Rewert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens
  Näköjään uhraaminen alotettu Jarred Tinordille pannaa doupista
   
 6. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Sattumalta käry kävi vain hieman sen jälkeen, kun World Cupin tiimoilta nousi keskustelua NHL:n dopingtestauksesta, tai sen puutteesta, Tosin en tiedä onko sitä keskustelua käyty minkään muiden maiden medioissa kuin Suomessa. Ei kuitenkaan voi välttyä ajatukselta, että NHL julkistaa käryn vain osoittaakseen, että testausta muka aktiivisestikin tehtäisiin. Vähemmän yllättävästi kärynnyt oli luokka ynnämuut, eikä mikään tähtipelaaja.
   
 7. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Se varmaan toisi oman mausteensa play-off vääntöihin jos niiden aikana ois tehostettu doping-valvonta. Ainakin viime keväänä muutamien kenttäpelaajan peliaika oli sitä luokkaa että kyllä mulla kävi mielessä että mitenköhän ne jaksaa illasta toiseen tahkota kovia minuuteja ilman mitään hirveetä tason tippumista taikka väsymisen merkkejä. No kai niillä oli vaan palautusjuomat kohillaan tai jotain...
   
 8. Pekkis Jäsen

  Lainaus:
  Onhan tämä jollain tapaa jopa säälittävää tämä NHL:n touhu. Käry menee samalla sapluunalla kuin Valko-Venäjän Pankov Salt Lake City 2002 ja Slovakian Visnovsky Vancouver 2010.
   
 9. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Alko itseasiassa naurattaa kommenttisi luettuani. Suomen liigaassa monesti kova peliaika on pakillekkin 25 min per peli ja sitä monesti mietitään miten jaksaa ja taso kestää. Täällä kuitenkin pelataan selvästi vähemmän kun vielä miettii et pelaajilla on maju-tauot jne.

  En minä väitä että tuolla kaikki douppaa, mutta touhu näyttää kyllä naurettavalle ulospäin. Siihen kun lisää sen, että tuolla mietitään vain rahaa niin ei ole vaikea uskoa että jotain Bettmania ei oikeasti kiinnosta paskaakaa käyttääkö pelaajat vai ei. Kunhan kassa kilisee.
   
 10. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  ^^ Siis millä tavalla NHL:n touhu on säälittävää? Olen samaa mieltä, että Tinordin pelikielto on säälittävä. Mutta mittaluokka on silti ihan eri, mitä anti-dopingsohlauksen aikaan saama vahinko on urheilussa ja yhteiskunnassa yleensä.
   
 11. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Vaikka sillä tavalla, että jos Tinordi jäi kiinni dopingista, niin pelikielto on jotain muuta kuin 20 peliä. Esimerkiksi 2 vuotta, mieluummin 4.
   
 12. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  NHL:n koko antidopingtestaus on täysi vitsi ainakin näin eurooppalaisesta näkökulmasta. En viitsi koko kirjoitusta tänne lainata, mutta referoin tässä Hesarin jutussa siteeratusta artikkelista parhaat palat:

  - esimerkiksi kasvuhormoni on sallittujen aineiden listalla,
  - koko joukkueen saa yllätystestata enintään kerran harjoituskaudella ja enintään kerran pelikauden aikana,
  - testejä ei saa tehdä pelipäivinä, vaan ainoastaan joukkueen harjoitusten tai kokousten aikana,
  - harjoitus- ja pelikauden ulkopuolella voidaan tehdä vain yhteensä 60 testiä koko liigassa, mutta tällöin pelaaja saa sääntöjen mukaan olla tavoittamattomissa ilman seuraamuksia vähintään pari viikkoa ja
  - vaikka niin onnettomasti sattuisi, että joku käryäisi, pelaajalla on oikeus esittää "vaihtoehtoinen lääketieteellinen selitys" aineen esiintymiselle, missä onnistuessaan pelaajan B-näytettä ei edes tutkita.

  Pelikiellon pituutta ihmetteleville todettakoon, että työehtosopimuksen mukaan ensimmäisestä dopingrikkeestä tulee 20 pelin kakku.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2016 klo 23.58
 13. Defensefirst Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Gylfi Sigurdsson
  Lainaus:
  No ketä se sitten kiinnostaa? Tuskin ainakaan amerikkalaiskatsojia kun jokaisessa urheilutapahtumassa on katsomot täynnä. Minulle on aivan sama douppaavatko vaiko eivät, pääasia että tuote on hyvä.

  Onneksi NHL:ää ei kiinnosta jos muutama suomalainen kiekkofani haluaisi jonkun helvetin WADAn tuhoamaan hienon urheilulajin.

  Se pelkkä rahan miettiminen mahdollistaa hienojen urheilutapahtumien järjestämisen, se kannattaisi varmaan Suomessakin pikkuhiljaa tajuta kun lähes kaikki jääkiekkojoukkueet tekevät tappiota.
   
 14. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Lainaus:
  Just. Tinordi yrittää voittaa ja on valmis tekemään paljon sen eteen. Ihmiset haluavat maksaa siitä, että näkevät kuinka lajiensa parhaat kamppailevat kaikin keinoin voitosta toisiaan vastaan. Sitten urheilijoita pitäisi rangaista siitä, että he käyttävät kaikki keinot voittaakseen.

  Itse en onnistu näkemään antidopingsohlauksella mitään roolia huippu-urheilussa. Tekopyhää. Seuratkaa jotain Suomisarjaa tai muita harrastesarjoja, jos haluatte nähdä kivakivaa harrastamista.
   
 15. Doaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shane Doan
  Ihan vaan huomiona kaikille, että Tinordi ei ole mahtunut kunnolla pelaamaan edes Coyotesin heikkotasoisessa puolustuksessa
   
 16. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Kyllä, olen samaa mieltä, että NHL:n toiminta on säälittävää - mutta syy on päinvastainen.

  NHL on urheilua ja viihdettä (tai päinvastoin), tuskin kukaan kiistää viihteen merkitystä, joten minua ihmetyttää tässä asetelmassa sitten se, että jaksetaan hurskastella dopingin käytöstä - tietyssä mielessä loogisinta ja järkevintä olisi lopettaa testaaminen kokonaan tai ainakin niiden aineiden kohdalta jotka ovat selkeitä lääkeaineita tai joiden käyttö on laillista ja testata vain huumeet (laittomat nautintoaineet).

  NHL on jo niin paljon muutakin kuin pelkkää urheihua - viihdyttämistä, joten tässä suhteessa sitä olisi syytä tarkastella samassa kontekstissa. Juostaanko muiden viihdyttäjien luona kusipullo kädessä? Ei! Kukaan ei välitä vaikka elokuvatähdet tai muut viihdemaailman tähdet käyttävät erinäisiä aineita jaksaakseen, kyetäkseen suoriutua urakasta, näyttelijä voi pumpata itsensä hormoneilla lihaskimpuksi leffaroolia varten (sitä jopa arvostetaan, kas kun se on metodinäyttelemistä), samalla sitten itketään siitä jos joku viihdyttäjä - tässä tapauksessa urheilija - turvautuu piristeisiin tai hormoneihin selviytyäkseen omasta urakastaan tai pärjätäkseen paremmin.

  Tavattoman usein vedotaan urheilijoina esimerkkeihin, mutta ehkäpä tässäkin olisi syytä havahtua siihen todellisuuteen, että huippu-urheilussa ei ole mitään esimerkillistä toimintaa - lasten kasvun ja terveellisten elämäntapojen kannalta oivallisin taso on tällainen piirikunnallinen taso tai maakunnallinen. Kun mennään valtakunnan huipulle, puhumattakaan sitten ammattiurheilusta niin ollaan näkökantani mukaan siirrytty jo pois "normaaliudesta" ja sellaisesta toiminnasta mistä on järkevää ottaa esimerkkiä ja jota on järkevää kasvatuksellisesti ihailla. Kohdeltakoon todellisia huippu-urheilijoita ja ammattilaisia siis viihdetaiteilijoina pelkän urheilullisuuden sijaan, siinä samalla WADA tms. voi pistää pillit heidän osalta pussiin ja jäädä neppailemaan "piirikunnallisella" tasolla.

  vlad
   
 17. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Eniten itseäni tässä NHL:n doping-sirkuksessa vituttaa täydellinen epäjohdonmukaisuus. Ei oikeastaan testata, eikä ketään kiinnosta. SIlti lopulta se pelaaja, kelle paska nakki osuu, maksaa kovan hinnan. 20 peliä palkatta tarkoittaa kuitenkin lähes 25% vuositulojen tippumista. Coyotesin seurajohto tai lääkärihän ei ota tuosta mitään sanktiota, vaikka Tinordi, kuten valtaosa muistakaan pelaajista, tuskin tuntee edes puolia kroppaan työnnetyistä aineista.

  Pelikiellon pidentäminen vuosien mittaiseksi vasta naurettavaa olisi. Käytännössä aivan arpapelillä jopa lopetettaisiin vuosittain jonkun ura. Fakta kuitenkin on, että kaikki käyttävät jotain joko kiellettyä tai hämärän rajamailla olevaa.

  Niin kauan, kun pelaajat eivät halua yhdistyksensä kautta rajoittaa heihin tungettua tavaraa, ei pitäisi eurooppalaisten kukkahattujenkaan. Sinänsä laajassa mittakaavassa tuo 1 käry / kausi on kuitenkin niin mitätöntä, että en näistä menetä yöuniani.
   
 18. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Osalla aineista on ihmiseen niin suuria negatiivisia vaikutuksia ja vaaroja, että se on ihmisten terveyden kannalta oikein ajatella niitä. Aika moni on valmis riskeeraamaan liikaa, koska ei ymmärrä tai koska on siinä vaiheessa omasta mielestä pakko, jotta pääsee pelaamaan tuolla. Ainoa keino rajoittaa sellaisia aineita on niiden kieltäminen ja testaaminen. Olkoon NHL, tai urheilu yleensä, kuinka tahansa viihdettä, niin itseä ei ainakaan ihan kauheasti kiinnosta, jos sitä tehdään ihmisten terveyden ja henkien hinnalla.
   
 19. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Lainaus:
  Hei, nyt, hei! Sekö ei ole terveytensä riskeeraamista, että pelaa huipputasolla jääkiekkoa? Aivotärähdykset, muut loukkaantumiset, jatkuva lääkärin määräämien kipulääkkeiden popsiminen kolhuihin ja kolotukseen... Mutta sitten dopingin käyttö on sellaista terveytensä riskeeraamista, joka pitää kitkeä pois?

  Ja tuo on juuri sitä antidopingpropagandaa, että dopingilla on suuria negatiivisia vaikutuksia ja vaaroja. Hyvät lääkkeet on demonisoitu ad-väen toimesta niin pahoin, että tavan kansalainen ei saa niitä enää lääkäristä tarpeeseensa, esim. steroideja leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Pitää ostaa torilta ja tukea järjestäytynyttä rikollisuutta. Suurin osa dopingaineista on järkevästi käytettynä täysin vaarattomia. Timoseppälät voisivat vetää itsensä pöntöstä.
   
 20. Ciry Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  le Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Monella WADAn demonisoimista aineista on myös helkkarin positiivisia vaikutteita ihmiselle. Kasvu tai sen peptidit esimerkiksi sopivilla annostuksilla tai testo vaikuttaa todella positiivisesti suurimpaan osaan miehistä. Suomessa nyt ei pääse korvaushoitoonkaan helpolla sellaset jotka siihen kuuluisi kiitos WADAn. Muutenkin omasta mielestäni on hurskastelua puhua puhtaasta urheilusta ja nostaa vielä Eurooppalainen urheilu jollekin jalustalle koska meillä testataan... Joo sen verran mitä itse kuullut niin ei se paikallisen liigankaan pelaajat ihan puhtailla kaikki vedä harjoituskaudella. Muutenkin kun peptideitä ei esimerkiksi vieläkään voida luotettavasti todistaa testeillä jos ei liikaa hurjastella ja ihmisperästä kasvua ei ollenkaan voi saada testeissä kiinni(hullu kyllä saa olla että ottaa ne riskit). Muutenkin WADAn listat on mielenkiintoisia 2004 vuoteen asti kofeiinikin siellä oli... Lähtökohtaisesti "puhdas" urheilu on hieno aate, mutta realistinen se ei ole. Suomessakin patsaita tehty doupatuista urheilijoista ja nostettu niistä kansallissankareita ainoa ero on että näiden aikaan eivät nämä "lisäravinteet" tai menetelmät olleet kiellettyjä...

  Niin ja tietysti voitaisiin kait tässä ottaa esille myös EUROOPAN futisliigat ja golf jotka on myös todella hyviä tässä testaamisessa. Niin ja huippu-urheilu ei ole koskaan terveellistä oli lisäravinteet käytössä tai ei. Se on kehon äärirajoilla viemistä, josta on tehty viihdettä meille penkkiurheilijoille.
   
 21. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Se vähän ihmetyttää, että jos tuolla käytettäisiin paljonkin dopingia, niin kuinka vähän (tai ollenkaan) tulee ex-pelaajilta tai muilta joukkueen jäseniltä ulostuloja aiheesta. Vai tuleeko niitä? Ei kait ne kaikki ole jonkin pestin perässä.
   
 22. Joonatan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Vähän täytyy ihmetellä osan moraalikäsityksiä täällä. Toki Vladin kannanoton nyt ymmärrän, kaveri on vetänyt samalla linjalla toistakymmentä vuotta ja sillä hyvä. Periaatteessa siis kavereita saa viihteen nimissä vaikka kuolla / halvaantua kentälle tai menettää loppuelämän terveytensä esim päävammojen (Boogaard, Rypien jne jne) takia, koska tää on hei lätkää.

  Hormoneista nyt alkuun sen verran, että ei tarvi mennä kuin tuonne maailman vahvin mies tms pelleilyn puolelle jossa vedetään paljon muutakin kuin pulkkaa ja porukoilla sydämet posahtelee nelikymppisinä. Mutta siitä viis, tulihan mahtavaa viihdettä ja sai oman viisitoista minuuttia julkisuudessa kun veti hampailla tukkirekkaa. Joku järki kait näissä hommissa tulisi olla? Jos ihmiset on niin satanan tyhmiä, että ovat valmiita uhraamaan terveytensä shown puolesta, niin on vähintäänkin oikein että joku, jolla noita harmaita soluja vielä liikahtelee päässä, edes yrittää tätä vastenmielisyyttä jotenkin rajoittaa. Esimerkiksi NHL:n viime aikojen linjanmuutos päähän kohdistuneisiin taklauksiin (toki tässä pitää muistaa mainita kuvotus siitä, että ilman taloudellista uhkaa lukuisien oikeuskeissien takia ja NFL:n kusista painimista saman ongelman kanssa tuskin pelaajien hyvän vuoksi olisi mitään edelleenkään muutettu). Kovasti toivon, että tulisi lisää oikeusjuttuja esimerkiksi showssa pysymisen paineissa vedettyjen hormonien terveysvaikutuksista, jolloin tällekin saattaisi jonkinlainen loppu tulla.

  Tottakai WADA:lla pitää olla rajoittamaton pääsy maajoukkueiden pelaajia testaamaan, tuskin NHL tuota voi mitenkään kiertää.
   
 23. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Mä en tarkoituksella puhunut kaikista aineista. Enkä tarkoituksella puhunut puhtaasta urheilusta. Mutta eiköhän kantani tullut jo esitettyä ja selviä, jos sen lukee ja erääseen postiin viitsi edes vastata.
   
 24. Torspo82 Jäsen

  Lainaus:
  Eli suoritusta parantavia aineita pitäisi saada käyttää, mutta laittomia nautintoaineita ei saisi? Onko pelkona, että vaikkapa kokaiinin käyttö johtaisi viihdearvon laskemiseen? Pitäisikö tämän vuoksi myös alkoholi kieltää pelaajilta? Tai määrätä nukkumaanmenoajat, jottei kukaan ilmaantuisi harjoituksiin tai peleihin väsyneenä?
   
 25. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Eiköhän tässä nyt viitattu kuitenkin lainsäädäntöön, eli NHL testaisi siinä missä muutkin yritykset työntekijöitänsä laittomien huumeiden varalta, mutta ei suorituskykyä parantavia aineita tai lääkeaineita, mikäli niiden käyttö on lainsäädännön puitteissa ok. Toki ongelmia voi aiheuttaa osavaltiokohtaiset erot, mutta pointina olisi kuitenkin luoda NHL:n säännöt Yhdysvaltain ja Kanadan lainsäädäntöjä mukaillen.

  Osa käytetyistä suorituskykyä parantavista aineista voi toki olla terveydelle vaarallisia, ja nämä tietenkin pitäisi olla kiellettyjä. Sen sijaan jääkiekossa en näe kieltämisen syyksi pelkästään sitä, että aine parantaa suorituskykyä, jos sillä ei ole mitään haittavaikutuksia. Kyseessä on kuitenkin laji, jossa _kenestäkään_ ei tule NHL-pelaajaa pelkästään fyysistä suorituskykyä lisäämällä. Sen sijaan douppaamalla mahdollistetaan viihdearvon pysymisen korkealla koko 82 ottelun runkosarjan ja poffit päälle. Itse ainakin nautin 9 kuukautta kestävästä NHL-kaudesta.

  Eri asia on myös se, onko pelaajien työturvallisuudesta huolehtiminen eurooppalaisten virkamiesten asia, vai pitäisikö pelaajayhdistyksen antaa tehdä omat protestinsa ja linjauksensa, jos näkevät asian pelaajien kannalta huolestuttavana.