Boston Bruins 2012-2013

  • 193 674
  • 536

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Parin kuukauden AHL:n katsomisen jälkeen minun lista Providencen puolustajista on seuraava:

Todennäköisin nosto.
Matt Bartkowski
Pystyy hieman kiekolliseen peliin ja välillä löytyy myös terää kaksinkamppailuissa. Bartkowski on suunnilleen puolikas Andrew Ferencestä. Voi pärjätä normaalit 3-parin vaihdot.

Pienet mutta taitavat?
Torey Krug
Oli monta viikkoa loukkaantuneena. Hyvä luistelija ja kohtalainen tekniikka, pienillä minuuteilla ei katastrofi.
David Warsofsky
Providencen parhaita luistelijoita ja hyvät kädet. Omassa päässä ei pärjää AHL:ssakaan eli ei asiaa Bostoniin.

Ns. verta pakkiin -ryhmä.
Garnet Exelby
Zach Trotman
Tommy Cross
Kevan Miller
Näistä saa hieman erilaisella taitosetillä varustetun stay at home pakin korvaamaan loukkaantumisia. Pienillä minuuteilla hoitavat hommansa.

Ei voittoa.
Colby Cohen
Ryan Button
Cohenissa on kokoa ja näköä mutta ilmeisesti peliäly on vajavainen, ei taida saada näytön paikkaa Bruinsin organisaatiossa, osoite taitaa olla ECHL. Button menee samaan kategoriaan, pari hyvää väläystä ja paljon virheitä kiekon kanssa.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt se sitten on alkamaisillaan. Onpahan jännää nähdä millaisessa iskussa Bruinsin miehistö on työsulun jäljiltä. Odotan kyllä kovasti Seguinin viimeistä rutistusta sinne aivan NHL:n kirkkaimpaan tähdistöön, jos se ei jo viime NHL-kaudella tapahtunut. Joukkue näyttää kaikenkaikkiaan oikein hyvältä. Kyllähän tuo hyökkäys kaipaisi kaikesta huolimatta vielä vähän lisää käsiä. Bostonilla on tavallaan kaksi huippuluokan kakkosketjua ja kaksi aivan eliittitason neloskenttää. Sellainen täysin puhdas hyökkäysvoima puuttuu. Tämä ei välttämättä ole heikkous, vaan kuten on nähty tälläkin tavalla pärjätään oikein mainiosti.

Puolustus on myös melko kädetön. Täytyy toivoa, että Hamiltonista kasvaa todellinen hyökkäyshirmu tuohon pakistoon. Chara-Hamilton pakkipari olisi kyllä mahtavaa nähdä jossain välissä pelaamassa yhdessä. Varsinkin ylivoimalla. Seidenbergiltakin käsiä löytyy, mutta kolmikko McQuaid, Boychuk ja Ference on kyllä aika peruspakkimuotista. Mitkä ovat muuten tietävämpien mielipiteet Aaron Johnsonista? Mahtuuko peräti ylös asti jos loukkaantumisia tulee? Vai joko lähti? Muistan että teki sopimuksen joskus kesällä.

Toivottavasti Rask onnistuu. Tuon joukkueen takana sen pitäisi olla täysin mahdollista ja jopa todennäköistäkin.

Nyt se kausi käyntiin ja joutuin!
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Sekin pitää muistaa että Quaider on sivussa vielä yli kuukauden ainakin (ja kuka tietää kuinka pitkälle), eli aika köykäisellä pakistolla saatetaan joutua pelaamaan valtaosa runkosarjasta ellei lisäyksiä tule. Jotenkin tuo korostuu kun jos nyt vaikka parisenkymmentä peliäkin on pois niin se onkin puoli runkosarjaa... Mites tuo loukkaantumistilanne muuten, Caron missaa leirin ja varmaankin muutaman ekan pelin, oliko muita?

Mitkä ovat muuten tietävämpien mielipiteet Aaron Johnsonista? Mahtuuko peräti ylös asti jos loukkaantumisia tulee? Vai joko lähti? Muistan että teki sopimuksen joskus kesällä.

En mä ainakaan ole kuullut että olisi vahvuudesta poistunut että kai se siellä on mukana kisaamassa. Kaipa häntä veteraaniseiskapakin paikasta kilpailemaan ajateltiin.

Johnson oli viime vuosikymmenen jälkipuoliskon ajan ihan kyvykäs syvyyspakki, parhaimmillaan jopa melko hyvä vaihtoehto kiekolliseksi kuutospakiksi. Sen sijaan viime kausi meni aika vahvasti luokassa "luisteleva katastrofi", sitä edellinen kokonaan farmissa, ja tällä kaudella ei ole ilmeisesti pelannut missään. Itse en uskalla viime vuosien takia odottaa häneltä mitään, mutta kyllä hänellä periaatteessa NHL-tason kyvyt jossain piilee.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Heitetääs oma ajatelma alkavan kauden ketjuista.

Milan Lucic - David Krejci - Nathan Horton
Brad Marchand - Patrice Bergeron - Tyler Seguin
Rich Peverley - Chris Kelly - Jordan Caron
(Chris Bourque)
Daniel Paille - Gregory Campbell - Shawn Thornton

Hyökkääjissä muutoksia viime kaudesta on niin vähän että ainoat vaihtuvan paikan näkisiin olevan kolmosen oikea/vasen laita Peverleyn pystyessä pelaamaan kummalla puolella tahansa. Caronin loukattua (kätensä?) Bourque nousee pelaavaan kokoonpanoon. Seuraavina Providencesta tulossa Lane MacDermid ja Carter Camper.

Zdeno Chara - Johnny Boychuck
Dennis Seidenberg - Aaron Johnson
Andrew Ference - Adam McQuaid
(Matt Bartkowski)

Puolustuksessa McQuaidin sairausloma pakottaa nostamaan ainakin yhden pakin Providencesta. Hamiltonista en usko tällä kaudella olevan ottamaan roolia ja perinteisesti Bostonissa on pyritty tarjoamaan nuorille pitkäjänteisesti onnistumisia eikä heitetty suoraan liian suureen rooliin. Uskon että Aaron Johnson hommattin Bostoniin pelaamaan ja näin ollen viimeisen pelaavan puolustajan roolista taistelevien järjestys on mielestäni Bartkowski, Krug ja yllätysnimenä Trotman.

Tuukka Rask
Anton Khudobin


Maaliin on heittää hyvän tason pari jossa Raskilla on hieno tilaisuus nostaa itsensä tähtivahtien joukkoon ja sinetöidä rautaisilla otteilla Bruinsin ykkösvahdin paikka pitkälle tulevaisuuteen. Khudobin on mielenkiintoinen tapaus ja tulevalla kaudenpuolikkaalla "venäjän-thomas" tulee vähintäänkin tuplaamaan aiemman NHL-pelinmääränsä.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Hyökkäys ja veskarit täsmälleen niin kuin Picalla minunkin mielestäni, ja vahvalta näyttää tuota kyseenalaista kolmosen laidan paikkaa lukuunottamatta josta porukka kilpailee. Ihan kiva että Bourquekin saa ainakin lyhyen näyttöpaikan vaikkeivät AHL:n otteet tähän mennessä olekaan siirtyneet isoon liigaan, viimeisiä saumoja hänellä. Mikähän siinäkin on että nuo Bourquen pojat ovat niin hentoisia, eihän se isäpappakaan mikään pitkä ollut mutta aika saatanan vahva kuitenkin.

Pakisto sen sijaan näyttää lähinnä pelottavalta, kuten tiedossa olikin. Kyllä minä uskon että Hamilton tuossa aloittaa, ellei sitten se ilmeisesti ~viikon minileiri mene ihan poskelleen. Kyllä Chara tai Seids pystyvät häntä kaitsemaan siinä kuin jotain Johnsoniakin ja positiivista annettavaa lienee enemmän. Eli ei heitettäisi vain puusta ja katsota lentääkö vaan rauhassa noiden takuuvarmojen ukkojen parina ja helpommissa tilanteissa jäälle, ei se Bruinsin filosofiaa vastaan automaattisesti sodi, vrt. Seguin. Tämä sillä oletuksella että tarvittaessa takaisin junioreihin lähettäminen toimii samoin kuin normikausillakin.

Uskon että Aaron Johnson hommattin Bostoniin pelaamaan

Ehkä, ehkä ei. Viime kaudella liigan heikoimman porukan lähtökohtainen seiskapakki joka pääsi loukkaantumisten ja pelikieltojen takia pelaamaan yllättävän paljon vaikka otteet olivat surkeita, tekee kaksisuuntaisen sopimuksen oletusarvoiseen playoff-joukkueeseen ja ajatuksena olisi kakkospari?

Jos Hamilton kykenee ottamaan roolia niin sitten ei ole niin vaarallista että yksi farmimiehistä tai Johnson pelaa sen aikaa kun McQuaid on sivussa. Jos sinne täytyy kaksi jätkää laittaa niin siinä aletaan lyhyellä kaudella jo riskeerata playoff-paikkaa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hamilton oli poikien peleissä huono enkä jaksa uskoa että niillä otteilla tulee paljoa saamaan peliaikaa.
Voi tietysti olla että vika oli borssissa, blineissä ja isossa kaukalossa mutta jos Dougiesta meinataan saada muutakin hyötyä kuin lämäri ylivoimalle niin ensin pitää oppia puolustamaan. Uskon kun näen.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Hamilton oli poikien peleissä huono enkä jaksa uskoa että niillä otteilla tulee paljoa saamaan peliaikaa.
Voi tietysti olla että vika oli borssissa, blineissä ja isossa kaukalossa mutta jos Dougiesta meinataan saada muutakin hyötyä kuin lämäri ylivoimalle niin ensin pitää oppia puolustamaan. Uskon kun näen.

Samoin uskon kun näen sillä kieltämättä junnukisat laskivat odotuksia reilusti, mutta uskon että kyllä sitä ainakin kokeillaan (tosiaan siis jos junnuihin lähettäminen on ennallaan) varsinkin kun pakeista on nyt pulaa. Jos ei toimi niin ei toimi, mutta ainakin hänen kohdallaan on potentiaalin takia toivoa vähän enemmän kuin jonkun Johnsonin.

Dougie oli toki kisoissa huono ja hukassa, mutta sijoittumisongelmia (sekä absoluuttisesti että suhteessa viisikkoon) oli koko Kanadan joukkueella, viime vuonna joltain tulevalta rodlangwayltä vaikuttanutta Harringtonia myöten. Johtuivat ongelmat sitten isosta jäästä tai epäselvästä systeemistä vai mistä, ei niitä minusta voi kaataa pelkästään pelaajien niskaan.

Oli miten oli, itse toivoisin että sitä kaikkien terveenä ollessa vapaana olevaa puolustajan paikkaa täytettäisiin treidin kautta tms. koska Hamilton vaikuttaa tosiaan riskaabelilta ja Quaiderin loukkaantumisessa on muille jo ihan riittävästi roolia täytettäväksi.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Laitetaanpa muutamista medialähteistä (Boston Globe etunenässä) kuulumisia Wilmingtonin harkkahallilta, ja omat spekuloinnit tietty kylkeen. Eli tänään saatiin noihin Bruinsin epävirallisiin harkkoihin myös Euroopan matkailijat Krejci ja Hudobin, joten kaikki vakiokokoonpanon varmat kortit (yksitoista hyökkääjää, viisi pakkia ja kaksi veskaa) ovat käyneet joukkueen kanssa jäällä. Näistä toki McQuaid ei ole siinä kunnossa että pysyisi pelaamaan tai harjoittelemaan täysipainoisesti, mutta joka tapauksessa nippu on nyt kasassa.

Lisäksi Wilmingtonissa pyörivät lähtökohtainen täytepakki Aaron Johnson, jolle tynkäleiri on iso näyttöpaikka roolista kilpaillessa, ja sopimuksettomana leirille kutsuttu jarruhyökkääjä Jay Pandolfo. Vaikea nähdä hänelle mitään käyttöä uran tässä vaiheessa, viime kausi Islandersissa oli jo aika selkeä osoitus että homma alkaa olla ohi. Providenceen johtajuutta nostettavien tilalle jos miestä itseään kiinnostaa? Toki voi olla, että halutaan vain auttaa paikallista jätkää joka on tullut Bostonin alueella harjoitelleelle osalle joukkuetta hyvin tutuksi (ja ollut heille toki myös avuksi, aina parempi jos lockoutin ajan usein vajaissa harkoissa on yksi palttiarallaa NHL-tasoinen kaveri lisää), jospa tästä kutsusta olisi jotain apua sopimuksen hakemisessa johonkin toiseen organisaatioon.

Sitten kun virallinen osuus pyörähtää käyntiin saadaan puolustajista paikalle myös Dougie Hamilton junnuista sekä Matt Bartkowski ja David Warsofsky Providencestä. Käytännössä tämä kolmikko kisaa rooleista Johnsonin kanssa, McQuaidin poissaolon kestäessä ja ilman kauppoja tms. näistä vain yksi lähetettäneen pois ja kaksi löytää itsensä ensimmäisen pelin kokoonpanosta. Vaikuttaisi helpolta arvaukselta että Warsofsky päätyy takaisin P-Bruinsiin ja Johnson on varmasti Bostonissa, jos ei kentällä niin sitten katsomon puolella, mutta (tynkä)leiri näyttää. Sen verran hyökkäysorientoitunutta porukkaa kyseessä - itsekin melko kiekollista Bartkowskia lukuunottamatta kaikki ovat tässä vaiheessa uraansa aika lailla yhden suunnan pelaajia - että pelaavat pakit paritettaneen top4-heppujen kanssa eikä keskenään. Rehellisesti Ference-Boychuk yhteen ja Chara ja Seids kaitsevat muita ja pelaavat lisäminuutteja keskenään? Voisi olla yksi vaihtoehto.

Providencestä ovat tulossa myös Chris Bourque, Lane MacDermid, Ryan Spooner ja Jamie Tardif hyökkääjistöön. Yksi laiturin paikka sekä penkki pressiboksista tarjolla, ja Pandolfo mukana kuvioissa. Bourque on kaiken järjen mukaan ensimmäinen vaihtoehto tuohon kolmoseen, josko AHL-otteet lopulta siirtyisivät isoon liigaan. Nyt ei ainakaan jää ketjukavereista kiinni sillä apuja on tarjolla kumpaankin suuntaan, ja jos ei homma toimi niin Bourque on silti vaihtoehto ylimääräiseksi hyökkääjäksi kun ei häntä varsinaisena kehittyvänä prospektinakaan enää voi pitää. Hyvillä tulokastehoilla AHL:ssä aloittanut Spooner haastaa ja hänen kohdallaan popcorn-osasto ei ole missään nimessä vaihtoehto vaan Providence kutsuu jos ei poika voita kolmosen paikkaa.

Jos kumpikaan näistä ei pysty ottamaan paikkaa niin nousee esiin myös Paillen nosto jolloin miestä haettaisiinkin neloseen. Tämä ei toki ole toivottavaa, hyökkäystehokkaampi kaveri olisi hyvä saada kolmoseen ja nelonen olisi sääli rikkoa. MacDermidin toivo lienee tässä skenaariossa, vaikea tosin nähdä sekä Thorntonille että MacDermidille tilaa kun MacDermid ei ilmeisesti ole tällä kaudella kehittynyt. Vähemmän otsikoissa ollut kaverikin leirille saadaan kun tällä AHL-kaudella kovaa tahtia maaleja mättänyt ja ko. liigassa uransa luonut Tardif liittyy mukaan, röyhkeä ja työteliäs kaveri kyseessä. Tardifilla on muihin "pelaaviin" vaihtoehtoihin nähden etunaan isompi koko, mutta toisaalta luistelun puutteet ovat pitäneet hänet sarjatasoa alempana. Hän käy myös iäkkäämpänä poppariosastolle tarvittaessa. Ja jos kaikki muu pettää niin onhan sinne pressiboksiin tai kauhuskenaariossa neloseen aina se Pandolfo...

Tietysti olisi aina mukavampi lähteä kauteen ilman selkeitä aukkoja kokoonpanossa, mutta ainakin nämä kysymysmerkit tekevät leiristä kiinnostavan!

EDIT: Tätä ei ollut ketjussa mainittu, eli palataan Bruins-pelaajien työsulun aikaisiin edesottamuksiin vielä sen verran että onnitellaan Bergeronia ja Seguinia Spengler Cupin voitosta. Pojat pukivat pyhinä Davosissa Team Canadan paidan päälleen ja olivat mukana voittamassa tuota perinteistä turnausta joka ei taida kiinnostaa ketään muita kuin paikallisia ja kanadalaisia (Seids kunnostautui myös tähdistöpakkina). Kiinnostavaa tämä on lähinnä siksi että voimme ruksia yhden laatikon lisää Bergeronin "kaiken mahdollisen voittaminen"-listasta. Ja finaalin paras pelaaja myös totta kai. Jos tämän laskee jollain tavalla semimerkittäväksi turnaukseksi (kuten monet kanadalaiset tuntuvat tekevän) niin Bergeronin mestaruuskokoelma on ensimmäinen ja ainoa laatuaan.
 
Viimeksi muokattu:

Fakap

Jäsen
Lisäksi Wilmingtonissa pyörivät lähtökohtainen täytepakki Aaron Johnson, jolle tynkäleiri on iso näyttöpaikka roolista kilpaillessa, ja sopimuksettomana leirille kutsuttu jarruhyökkääjä Jay Pandolfo. Vaikea nähdä hänelle mitään käyttöä uran tässä vaiheessa, viime kausi Islandersissa oli jo aika selkeä osoitus että homma alkaa olla ohi. Providenceen johtajuutta nostettavien tilalle jos miestä itseään kiinnostaa? Toki voi olla, että halutaan vain auttaa paikallista jätkää joka on tullut Bostonin alueella harjoitelleelle osalle joukkuetta hyvin tutuksi (ja ollut heille toki myös avuksi, aina parempi jos lockoutin ajan usein vajaissa harkoissa on yksi palttiarallaa NHL-tasoinen kaveri lisää), jospa tästä kutsusta olisi jotain apua sopimuksen hakemisessa johonkin toiseen organisaatioon.

Niin, veikkaisin että Pandolfon tuominen (taas) campille on osoitus siitä, että Chiarelli ei ole vieläkään täysin tyytyväinen johtajuuden tasoon/määrään pukukopissa. Tuskin näitä Recchijä, Rolstoneita, Clarkeja, Hnidyja ja Pandolfoja muuten joka vuosi roudattaisi Bostoniin.

Pakkiosasto on itselle kyllä iso kysymysmerkki. En uskalla odottaa vielä yhtään mitään Hamiltonilta puolustuspäässä WJC-turnausten ja reporttien perusteella, etenkään tynkäkaudella. Johnson on mitä on, 7-8. pakki joka voi pelata tarvittaessa sen 10-15min, mutta tuskin enempää. McQuaid puolestaan on mielestäni 6. pakin perikuva, puhumattakaan miehen terveydellisestä tilasta, joten kolmospari tarvitsisi sen johtavamman puolustajan vielä. Tampassa vielä viime kaudella tahkonnut Brett Clark olisi vapaana. Voisi olla oiva lisä tuomaan perusvarmaa peliä, kokemusta ja hieman johtajuuttakin tuohon pakistoon. Tuskin palkkapyyntökään liian kova olisi. Ja mielestäni edelleen, pakisto on yhden top4 miehen loukkaantumisen päässä keskinkertaisesta playoffseissa.

Ja jos saanen muistuttaa niin Julienin puolustuksessa ei todellakaan ole helppo oppia pelaamaan hyvällä tasolla nopeasti. Oli sitten kyseessä Dennis Wideman. Aaron Ward, Steve Montador, Derek Morris tai Tomas Kaberle, kaikki pelasivat heikosti ensimmäiset muutaman kymmenen peliään tai koko lyhyen Bruins-uransa. Myös Seidenbergilla oli vaikeuksia puolustuspäässä kun tuli Bostoniin loppukaudesta. Tämän takia olen joka vuosi toivonut että Chiarelli kasaisi sen kahdeksan miehen pakistonsa valmiiksi ennen kauden alkua, eikä haikailisi joidenkin alisuorittavien keskitason pakkien perään sitten vasta trade deadlinen hujakoilla. Tämä olisi etenkin tynkäkaudella tärkeää...
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
... lähtökohtainen täytepakki Aaron Johnson, jolle tynkäleiri on iso näyttöpaikka roolista kilpaillessa...

Johnson on mitä on, 7-8. pakki joka voi pelata tarvittaessa sen 10-15min, mutta tuskin enempää.

Uskon että Aaron Johnson yllättää teidän kotistudiot. Ehkä toivoin liikoja kun ketjuveikkauksessani sijoitin Johnsonin kakkospariin mutta enemmän tulee viettämään aikaa kentällä kuin pressipoksissa.

Katselin tuossa joutessani paria Columbuksen loppukauden peliä ja seurailin Johnsonia joka esitti ihan kelvollista peruspakin peliä.
Kokoa tai vauhtia on keskinkertaisesti eikä fyysisyyttäkään näkynyt älyttömästi taklausten muodossa, enemmänkin vääntäjä ja painija malliin Seidenberg mutta käsiä kuitenkin löytyy vähän enemmän kuin "pleksin kautta keskialueelle" -pakeilta. Siellä se pelasi vaikiovaihdot ja yli- sekä alivoimaa ja peliajat oli välillä pitkälle päälle 20 minuuttia (kauden keskiarvo 16.30/peli). Kunhan pääsee Julienin puolustussysteemiin kiinni niin hoitaa hommansa puolustuspäässä ja pystyy myös jonkinlaisen pelinavaukseen syöttämällä.

- - - - -

Kokoonpanoon saadaan mukaan myös yksi "uusi" pelaaja kun Nathan Horton palaa kaukaloon. Horton on parantunut Phillyn Sestiton taklauksesta joka lopetti viime kauden kesken eikä ole huolissaan taklauksista tai tappeluista eli pää on kunnossa.

Sopimuksen viimeinen vuosi on menossa ja asenne on varmasti kova, toivottavasti Nathan kestää ehjänä koko kauden ja jatkaa Bostonissa sillä Horton on tärkeä osa Bruinsin hyökkäystä ja loukkaantumisen jälkeen joukkueen maalinteko sukelsi rajusti. Pudotuspeleissä Capseja vastaan seitsemänteen peliin venyneessä tiukassa sarjassa olisi tarvittu ratkaisuihin pystyvää Nathania.
Tässä vielä Nathan Hortonin vuoden 2011 pudotuspelien sankaritekoja (kaksi jatkoaikamaalia, jatkoaikasyöttö ja kaksi seiskapelin voittomaalia) (youtube)
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Harjoitusleiri alkaa ja puolustajien osalta tilanne näyttää karmealta.

Rosterissa on kauden alkaessa neljä varmaa NHL-pakkia eli Zdeno Chara, Dennis Seidenberg, Johnny Boychuk ja Andrew Ference (Adam McQuaid olisi ollut viides mutta on vielä jonkin aikaa pois loukkaantuneena).
Kahta viimeistä paikkaa jahtaavat siis Aaron Johnson (281 NHL-peliä, 251 AHL-peliä), Matt Bartkowski (9 NHL-peliä, 119 AHL-peliä), Dougie Hamilton (0 NHL-peliä, 0 AHL-peliä) ja David Warsofsky (0 NHL-peliä, 76 AHL-peliä).

Yksi loukkaantuminen ja siinä vaiheessa aletaan heittämään kentälle perusvaihtoa pelaamaan muutaman tai nollan pelin kokemuksen omaavia poikia ja listan kaksi viimeistä eivät edes osaa puolustaa. Chiarelli ja Neely ei voi olla niin tyhmiä että eivät hommaa jotain tässäkin ketjussa mainittua vapaata agenttia tuomaan syvyyttä ja laatua. Eihän?

- - - -

edit
Joku seuraavista UFA-puolustajista pitää saada Bostoniin ennen kauden alkua (jos ovat vielä uraansa jatkamassa). Pisteitä ei ole varaa menettää lyhyellä kaudella huonoon puolustuspeliin.

Brett Clark 36v
681 NHL-peliä. (Viime kausi 82 ottelua Lightningissa 18.22 min / peli)

Kent Huskins 33v.
299 NHL-peliä. (Viime kausi 25 ottelua Bluesissa 15.28 min / peli)

Colin White 35v
797 NHL-peliä. (Viime kausi 54 ottelua Sharkseissa 14.56 min / peli)

Mark Eaton 35v
627 NHL-peliä. (Viime kausi 62 ottelua Islanderseissa 16.03 min / peli)
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Kyllä neljälläkin pakilla pärjää. Lisäksi uskon Hamiltonilla olevan ihan kohtalaiset mahdollisuudet onnistua, vaikka junnukisat penkin alle menivätkin.

Bruinsilla on kaikki edellytykset aloittaa kausi hyvin. Pelaajista suurella osalla on pelituntumaa ja runko on nykymittapuulla vanha. Sikäli kun joukkue ei tee sitä itse, mihin siihenkin on toki mahdollisuudet, niin Hamiltonille pitäisi olla tarjolla ehkä reilustikin helppoja minuutteja totutella NHL:n menoon. Taidot ja fysiikka riittävät. Jos itseluottamuksen kanssa ei tule heti alusta ongelmia, niin Hamilton on junnupelinsä pelannut.

Lisäksi Johnson on ihan hyvä pakki kolmospariin. En olisi yllättynyt, jos kaverista olisi enempäänkin.

En näe siis syytä haalia jotain varamiehiä kolmospariin varmuuden vuoksi. Toisaalta Bruinsilla ei ole tarjota treideissä juuri mitään paremmista pakeista. Yhdentekevää olisi vaihtaa hyväksi osoittautunut top4 pakki toiseen ja hyökkäyksestä ei ole varaa antaa mitään pois ilman että joudutaan taas peluuttamaan taitotasoltaan vajaavaisia kavereita niissä ketjuissa joiden pitäisi saada aikaan maaleja. Prospektiosasto ei päätä huimaa, eikä Bruinsin oletettavilla varausvuoroillakaan juuri mitään saa, jos niitä ei pistä likoon useampaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Boston oli kysellyt myös Mike Knublen perään, joka sitten valitsi Wingsin try-out -vaihtoehdokseen. Eli täytehyökkiäkin ilmeisesti etsivät.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ikä on tavoittanut Knublen, ei pysy enää vauhdissa mukana eli hyvä ettei tullut Bostoniin.

Bruinsin viime vuosien "kehäketut" eli Recchi ja Rolston on olleet iästään huolimatta kohtalaisen hyväjalkaisia eli lähtisin heikoille Ufa-apajille pyytämään Langkowia tai Sykoraa. Tai sitten tämän kauden "Montreal-haku" voisi olla Mathieu Darche joka sopisi työteliäänä yleispelaajana kolmoseen.
 

Nathan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big Bad Bruins
Tänään lehdessä oli pieni NHL-osio (STT, Reuters)
Suora lainaus: "Boston Bruinsin toim.joht. Peter Chiarelli kertoi tiedotusvälineille, että konkarivahti Tim Thomas haluaa palata ensi kaudeksi NHL-kaukaloihin... ...Hänen poissa ollessaan Bruinsin ykkösvahti Tuukka Rask"

En tiedä mistä tuollainen on kiskaistu, kun en itse ainakaan ole saanut saanut/löytänyt tuollaista lausuntoa Bruins mobilen kautta enkä nyt äkkiseltään löytänyt myöskään bruins.com'sta juttua aiheesta. Juurihan saatiin lukea kuinka tyytyväinen on Coloradossa foliohattu päässä.
Itse en oikeen jaksa uskoa Timpan paluuseen, varsinkin viime kauden sekoilut erinäisten lausuntojen kautta saavat jopa toivomaan, että pitää useammankin välivuoden.

Muutenhan joukkue näyttää sinänsä hyvältä, että ei juurikaan ole muuttunut, tai ainakaan merkittävästi Kannun nostamisen jälkeen. Paitsi tietenkin Tim-> TUUK.. Toivotaan,että Tuukka jatkaa siitä mihin keväällä -10 jäi syrjäytettyään Thomasin maalinsuulta. Puolustukseen tietenkin lisää kaikkea, mutta noillakin on pärjätty ennenkin.. Hyökkäys huutaa uutta Recchia tuomaan kokemusta, mutta jäädään odottelemaan ja katsotaan mitä poika (Caron?) tekee sinä aikana.

Alkais jo!!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tänään lehdessä oli pieni NHL-osio (STT, Reuters)
Suora lainaus: "Boston Bruinsin toim.joht. Peter Chiarelli kertoi tiedotusvälineille, että konkarivahti Tim Thomas haluaa palata ensi kaudeksi NHL-kaukaloihin... ...Hänen poissa ollessaan Bruinsin ykkösvahti Tuukka Rask"

Thomas on pari viikkoa sitten ilmoittanut agenttinsa välityksellä Chialle, että suunnittelee pelaavansa kaudella 2013 - 14.

Missä seurassa Thomas ensi kaudella pelaa, se on kokonaan toinen asia. Erittäin epätodennäköistä, että Thomas palaisi Bruinsiin. Bruinsilla on kuitenkin halutessaan jonkin verran valtaa Thomasin kuvioihin, koska seuralla on oikeus siirtää Thomasin sopimusvuosi pelaamattomuuden myötä eteenpäin (jota tuskin tapahtuu, mutta joka on siis mahdollista).
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ilmeisesti Thomas on tosiaan ilmaissut pelihalunsa Chiarellille, lisää Heraldin artikkelissa Tim Thomas to be suspended, but wants to play next year . Chiarellilla on muutama vaihtoehto miten toimia mutta tuskin Thomasin cappia halutaan enää ensi kauden pienentyvää kakkua viemään.

Toinen yllättävä ja todella hieno uutinen johon tuossa edellisessäkin jutussa viitattiin on puolustaja Adam McQuaidin paraneminen pelikuntoon kauden avaukseen. Tämä ja muuta Bruinsin alkukauden asiaa Heraldin artikkelissa Adam McQuaid cleared to play opener
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Toinen yllättävä ja todella hieno uutinen johon tuossa edellisessäkin jutussa viitattiin on puolustaja Adam McQuaidin paraneminen pelikuntoon kauden avaukseen. Tämä ja muuta Bruinsin alkukauden asiaa Heraldin artikkelissa Adam McQuaid cleared to play opener

Loistava asia monessa mielessä. Hienoa että vaarallisessakin tilassa käynyt McQuaid on kunnossa, ja yhtäkkiä kenttäpelaajien suhteen palataan siihen ennakoituun "yksi kysymysmerkki per pelipaikka"-tilanteeseen. Paljon turvallisemmalta tuntuu lähteä kauteen selkeällä, kokeneella ja suhteellisen vahvalla pakkiviisikolla kuin -nelikolla, eikä täydentäviä paikkojakaan ole leiriltä nyt jaossa ihan niin helpolla kuin näytti.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Huomisaamuna (keskiviikko) klo 03.00 on Bruinsin sivujen kautta aamuvirkkujen tai muuten vain sairaiden mahdollisuus katsoa "Intersquad Scrimmage" eli oman porukan höntsäpeli. Halli on täynnä kun lippuja taidettiin jakaa siellä täällä ilmaiseksi ja niillä saa lisäksi ruokaa, juomaa ja tavaraa sen minkä fani jaksaa kotiin kantaa. Mikä saakaan pienen työseisauksen unohtumaan paremmin kuin ilmainen purilainen?

Bruins to Live Stream Black & Gold Intersquad Scrimmage Presented by AT&T via BostonBruins.com on Tuesday, January 15 at 7 PM ET (bruins.nhl.com)
Kotona siis kello herättämään ja kahvipannu tulille, ehkä Dougie sulavalla sirklauksellaan muuttaa paikallaolijoiden budit heinekeneiksi ja kotona väijyvien pirkan presidentiksi.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Huomisaamuna (keskiviikko) klo 03.00 on Bruinsin sivujen kautta aamuvirkkujen tai muuten vain sairaiden mahdollisuus katsoa "Intersquad Scrimmage" eli oman porukan höntsäpeli. Halli on täynnä kun lippuja taidettiin jakaa siellä täällä ilmaiseksi ja niillä saa lisäksi ruokaa, juomaa ja tavaraa sen minkä fani jaksaa kotiin kantaa. Mikä saakaan pienen työseisauksen unohtumaan paremmin kuin ilmainen purilainen?

Bruins to Live Stream Black & Gold Intersquad Scrimmage Presented by AT&T via BostonBruins.com on Tuesday, January 15 at 7 PM ET (bruins.nhl.com)
Kotona siis kello herättämään ja kahvipannu tulille, ehkä Dougie sulavalla sirklauksellaan muuttaa paikallaolijoiden budit heinekeneiksi ja kotona väijyvien pirkan presidentiksi.

Ihmettelin kun sain streamin päälle ja pelaajat luistelivat pois jäältä, matsi on siis alkanut 02.00 Suomen aikaa, ja pari erää jo pelattu. HFBoardsin perusteella on ihan tunnetta pelissä, ja ihan nyrkkihippasillekin on jo haastettu. Perkele kun piti töissä olla, niin kerkesin kotiin vasta kolmanteen erään.

E: Providencen Bobby Robins on ilmeisesti koittanut saada Charaa matsaamaan. Ei lähtenyt.

E2: HFBoardsin perusteella Bergeronin ketju on ollut todella hyvä, Krejcin ketju hieman ruosteessa, ja Bourque sopii ilmeisesti todella hyvin Peverleyn ja Kellyn kanssa kolmoseen. Nelonen ollut myös totutun hyvä.

Hamilton on kuulemma pysynyt vauhdissa mukana, ja on laukonut hanakasti YV:llä. Alkais jo kolmas erä!

"I've also noticed that a lot of the offensive chances the Bruins are getting (that aren't generated by Seguin, Bergy and Marchand) are when Hamilton is on the ice and firing the puck on net (or purposefully wide)"
 
Viimeksi muokattu:

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Bobby Robins ja McQuaid ottivat matsin, McQuaid hermostui kun MacDermid taklasi vihellyksen jälkeen ja tönäisi poikkarilla MacDermidia, Robins tuli väliin ja lyhyt mylly saatiin. Robins sai yhden hyvän iskun perille ja Quaider jään pintaan. Pieni nyhjäys, mutta tyhjää parempi! McQuaid näyttää olevan ihan kunnossa, pelaa normiminuutteja ja myllyttää.

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 2-2, Providence nousi nopeasti 5-2 johtoon mutta Boston tuli muutamassa minuutissa tasoihin. Pari minuuttia ennen loppua Rask imaisee Bartkowskin sutaisun siniviivalta, ja MacKinnon viimeisteli 7-5 voiton Providencelle tyhjiin.

Kolmannen erän perusteella en oikein osaa sanoa mistään mitään, sellaista havaijikiekkoa esitettiin. Molemmat kassarit pelasivat todella huonosti ainakin kolmannessa erässä.
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hetken mietin jaksanko herätä katsomaan höntsäpeliä mutta edellisestä fiksistä oli niin kauan että päätin taistella itseni hereille. Ensimmäinen erä jäi minultakin näkemättä kun jostain syystä pidin varmana että aikaero on kahdeksan tuntia.

Pelin vei siis P-Bruins ja kuten numeroista 7-5 voi päätellä vahdit eivät ihmeitä esittäneet, vaneriveskallekin olisi tarttunut enemmän kiekkoja. Molempien pitää parantaa jonka varmasti tekevätkin koska paljon huonommin ei enää voi mennä. Haastatteluja ja väläyksiä pelistä: Baby B's Win Scrimmage (bruins.nhl.com)

Kausi alkaa sunnuntaina aamuyöllä kotipelillä yhtä suurinta mestarisuosikkia eli New York Rangersia vastaan. Toivottavasti muutaman pelaajan ruoste saadaan hangattua irti että Boston olisi edes jotenkin pelissä mukana.

- - - - -

Parin päivän leiritys ei ole ehtinyt tasoittamaan eroja tällä kaudella pelanneiden ja tauon sohvillaan viettäneiden kesken ja silmään pisti pahiten Lucicin käsijarru tai kaksi päällä meneminen. Hortonin peli oli kohtalaisen hyvää vaikka tauko oli muita pidempi, viime kaudella loukkaantumisen jälkeen normaaliin palaaminen kesti parikymmentä peliä. Sentteri Krejcin pelistä ei jäänyt paljoa mieleen mutta nostaa profiiliaan kunhan laiturit heräävät.

Marchand-Bergeron-Seguin toimi hyvin ja myös Marchand oli hyvässä vireessä vaikka ei tauolla missään pelannutkaan. Tämä tulee olemaan alkukauden selkeä ykkösketju kunnes Horton ja Lucic saadaan käyntiin.

Bourque-Kelly-Peverley vaikutti hyvältä kokoonpanolta ja tämänkin kauden kolmonen tuo vastuullista peliä ja syvyyttä maalintekoon vaikka toisen laiturin nimi vaihtuisikin.

Nelonen Paille-Campbell-Thornton tarvitsee mestaruusvuoden vireen etenkin sentteri Campbellilta. Jokaisen neljästä ketjusta pitää pystyä myös hyökkäyspään paineeseen eli tasonnostoa viime kaudesta odotetaan. Pelissä Paille erottui luistelullaan.

Myös puolustajilla peli oli vielä hakemista mutta onneksi Bostonin perinteistä, lopulta kiekonmenetykseen johtavaa, pakki-pakki -hinkkaamista ei oltu unohdettu.
Hamilton pelasi paremmin kuin uskalsin toivoa mutta oman pään pelaaminen on se ongelma jonka ammattivalmennus tulee seuraavien parin vuoden aikana korjaamaan. Yhdessä maalissa Florek hakkasi kiekon Raskin patjan yli neljännellä yrittämällä ja Dougie seuraili siinä vieressä. Tasakentällisillä pelattaessa pakkiparina vasemmalla puolella oli Seidenberg joten NHL-ura alkaa konkarin kyljessä. Muut parit olivat Chara-Boychuk ja Ference-McQuaid.
Adam McQuaid pisti kroppansa heti testiin mutta tällä kertaa hävisi nopeassa tappelussa Robinsia vastaan. Näin se pitää kuitenkin mielestäni mennä, fyysisenä pakkina liigaan nousseen McQuaidin pelistä pitää löytyä särmää.

Providencella Johnson pelasi peruspeliä, erottui rauhallisuudellaan ja on minusta edelleen ykkösvaihtoehto seiskapakiksi/pelaavaan kokoonpanoon. Pelipaikasta taisteleva Bartkowski oli hyvä ja erottui P-Bruinsin puolustuksessa edukseen mutta taitaa taas olla viimeinen joukkueesta tippuja. Tryoutilla oleva Pandolfo iski maalin tähänkin kauteen mutta sopimukseen Bostonin kanssa en usko. Spoonerilla oli hyviä hetkiä kiekon kanssa ja Ryanista on parin vuoden sisällä kasvamassa kelpo sentteri Bruinseille.

Adam McQuaid vs Bobby Robins (youtube.com)
32-vuotias kiekkokiertolainen Bobby Robins pelaa Providencen kolmosessa Christian Hansonin ja Lane MacDermidin kanssa ja tässä ketjussa on suurin osa joukkueen kovuudesta. AHL:n puolella Robins on ollut hanakka tappelemaan eikä epäröinyt kun McQuaid haki seuraa. Kävi aiemmin ottelussa myös kevyesti ajamassa Raskia torjunnan jälkeen jota seurasi pientä tönimistä Charan ja Thorntonin kanssa. Tilillä ei ole vielä NHL-pelejä ja en usko että niitä on tulossa Bostonissakaan, ei ole lightweightina vastaus divisioonavastustajien mörköhankinnoille (Sabresin John Scott ja Leafsin Steve MacIntyre). Kiekkofanina tietenkin toivoisi että pitkän ja raskaan tien raataja saisi nimensä myös NHL:n tilastoihin.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Bostonin kassareita tässä vähän katselin ja tulin siihen tulokseen että tekipäs Thomaksen Timppa kyllä vekkulit jutut. Meni ja jätti Raskin ja Khubodinin leikkimään keskenään. Onhan siellä sitten takana myös Subban ja Hutchinson mutta eipä niistä pojista taida tälle kaudelle vielä apuja olla. Subban vähän näytti WJS:ssa siltä että ura NHL-kaukaloissa on kuitenkin vielä todella kaukainen haave.

Tuukka Rask, tuo vekkulilta persoonalta vaikuttava entinen Ilves-veskari on nyt näyttöpaikassa jos missä. Timppa on poissa haastamasta ja vain yhden kauden mittainen sopimus potkimassa perseelle. Vähän sellainen do or die-paikka Tuukalla. Ihan täysin kun lupauksia ei ole vielä lunastettu. Huipulla on käyty ja sieltä on tultu takaisin kakkosveskan paikalle.

Rask ei ole ihan perusmallin veska. Siis jos perustilanteena käytetään nykytyyliä. Polvilleen ja blokkaamaan. Sen sijaan kaveri on nopea ja liikkeeseensä luottava. Joskus liiankin nopea ja pelailee itseään satunnaisesti pahasti pihalle. Rauhallisuus kuntoon niin Tuukka on huipulla pitkään. Oli muuten muistaakseni viime kaudella NHL:ssa pelaavista maalivahdeista kevyin. Vaikka ei kuitenkaan ihan lyhimmästä päästä.

Anton Khubodin

Tämä vekkuli venäläinen tuo hieman mieleen Nabokovin. Asento on vähän jännä ja toiminnasta huomaa, ettei ole paljoa aikaa mv-valmennuksessa vietetty. Mies on ollut nyt Pohjois-Amerikan kaukaloissa kaudesta 07-08 asti pysyvästi ja vietti WHL:ssa jo kauden 05-06. Eli oppi on ammenettu pienistä kaukaloista. Taustalla vasta 7 peliä eli NHL-tasolla täysin katsomaton kortti.

Miehen tyyli on kyllä niin vekkulin oloinen että toivoisin hänen pystyvän kantamaan kakkosveskan paikan ja antamaan Raskille tarvitun levon. Jos näin ei näytä käyvän, on Bruins veskariostoksilla viimeistään joulukuussa.

Bruinsin alkukauden kaksikko on kyllä melko riskillä vedetty. Rask omaa huikean potentiaalin mutta jos Tuukka epäonnistuu, taitaa käydä niin ettei Khubodin ykkösen paikka pysty ottamaan. Toivotaan Tuukalle huippukautta ja Bruinsille yhtä ongelmaa vähemmän.

Tässä videonpätkää josta näkee kuinka totaalisen erilaisista jannuista maalilla on kyse. Vaikka kyseessä lämmittely niin tuosta kyllä saa käsityksen mitä haen takaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös