Boston Bruins (2.) – St. Louis Blues (3.), Stanley Cup-finaalit 2019

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
Yksi ottelu Sundqvistille ihan linjassa NHLn aiemmin jakamien rangaistusten kanssa.

Joskus olen miettinyt, että pitäisikö selkään taklaaminen yksinkertaisesti sallia, lopuisivatko taklaukset sillä? Pelaajat käyttävät aika paljon nykysääntöä hyväkseen kiekkoa suojatessaan ja numeroita tarjotaan vastustajalle tämän tästä. Jos taklaus olisi luvallinen, niin yksikään pakki tuskin uskaltaisi luistella laitaan selkä avojäätä kohti.

Kakkosesta vielä sellainen huomio, että Blues pelasi aivan sairaan lyhyttä vaihtoa. 30 sekkaa ja sitten jo tilaisuuden tullen vaihtoon. AVllä vaihtoivat 15 sekunnin jälkeen jos saivat avauksesta purun.

Tuo on tietysti vähän riskialtista ja Bruins sopeuttanee, mutta kakkosessa Blues sai kyllä pelin rytmin täysim haltuunsa. Bruins hyökkäsi jatkuvasti tuoreita miehiä vastaan ja aluesodaksihan se meni liki poikkeuksetta.

Bruins on yähän mennessä parantanut jokaisessa sarjassa loppua kohden, tai pikemminkin vastustaja on väsähtänyt, mutta Blues pelaa kyllä sellaista sarjakiekkoa, että saattaa käydä finaaleissa toisinkin päin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
Jos tuosta vaikka Raskin rikkovat, niin muistetaan todennäköisemmin siitä kuin heidän voitosta.
Maalivahdin päälle ajelulla ei välttämättä ole tarkoitus rikkoa vastustajan kassaria, vaan yksinkertaisesti saamaan tämä tuntemaan olonsa epämukavaksi maalillaan. Se on jo puoli voittoa.

Blues ei ole kyllä tässä suhteessa mitenkään ainutlaatuinen, vaan kyse on jokakeväisestä trendistä. En sano Capsista mitään.

Bruins ja Rask ovat päässeet tällä saralla tänä keväänä aika vähällä ja väitän, että se on Bruinsin tehokkaan ylivoiman syytä. BJs yritti, mutta lopetti muistaakseni ensimmäiseen jäähyyn ja siitä syntyneseen maaliin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Pica

Nadchal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä en kyllä tuosta Sundqvistin niitistä saa mitään törkeää, vaikka kuinka kääntelisi. Juu, pelikiellon arvoinen, mutta ei se nyt tosiaankaan ollut kauden mittapuulla mitenkään hurja. Enemmänkin siinä tosiaan oli huonoa tuuria matkassa, ja jos Grzelcyk olisi ollut hiukan paremmassa asennossa, olisi kyseessä ollut itseasiassa aika komea pommi. Näitä nyt sattuu, enkä todellakaan usko, että Sundqvistilla oli tarkoitus vahingoittaa tuossa. Ihan hyvä tuomio tuo yksi peli huilia.
Samaa mieltä, sillä erotuksella että Grzelcyk itse aihetti osin huonon tuurin. Peliä katsoessa ainakin omaan silmään näytti Grzelcyk yritti keritä tökkäämään kiekon maalin taakse ja väistää taklausta lähtemällä toiseen suuntaan, ollen haavoittuvassa asennossa taklauksen osuessa.


Maalivahdin päälle ajelulla ei välttämättä ole tarkoitus rikkoa vastustajan kassaria, vaan yksinkertaisesti saamaan tämä tuntemaan olonsa epämukavaksi maalillaan. Se on jo puoli voittoa.
Näin juuri, tilanteista on tullut jäähyt jolloin mahdollisuus kuitata tekemällä maali. Lisäksi Bostonin pakit voivat myös estää maalilleajoja ettei näin pääsisi tapahtumaan tai vähintäänkin "muistuttaa" tilanteen jälkeen vastustajaa ettei noin tehdä meidän veskarille. Blues:n aiemmissa sarjoissa, ainakin Jets sarjassa Scheifele taisi ajella muutamankin kerran Binningtonin päälle ja toivottaa rookien tervetulleeksi playoffeihin.
 

astraljava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Jyp
Pahaa tekee lukea, kun suurin uikutus tulee ”ison pahan” Bruinsin leiristä. Pitänee joukkueen nimikin muuttaa muotoon Boston Teddies. Tai en tiedä, ehkä jopa Boston siinä nimessä on liikaa, siihen kun herkästi liitetään kovuuteen viittaavia asioita.
Totuuden nimissä, Big Bad Bruins -aikakausi oli 60- ja 70-luvuilla, joten tuskinpa meistä moni on niistä ajoista kiekko-oppiaan ammentanut. ;)

Mut joo, ihan turha näistä on itkeä.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Siellä on tod.näk tulossa MacMac kentälle tuuraamaan Sundqvistin penaltia eli MacKenzie MacEachern. MacMac on fyysisyydeltään melkein samaa kaartia kuin Blais joka on nuottien yksi kovin taklaaja. Siihen kun lisäät MacMac askeleen parin nopeammat jalat ja joka on ollut yksi parhaimmista karvaajista dump and chase pelissä. Toiset vaihtoehdot, jotka voisivat tulla pelaavaan kokoonpanoon on Sandford ja Nolan, jotka ovat olleet hyviä lisiä joukkueelle. Täytyy kiittää, että nuottilaumassa löytyy syvyyttä. Huhut kertovat, että Thomas ei ainakaan palaa takaisin tänä kautena ja Dunn on mahdollisesti pelaavassa kokoonpanossa.
Alla vielä pelaajakortti MacMacistä.

MacKenzie MacEachern at eliteprospects.com


***

OT:

Niin ja tuohon taklaukseen vielä, että ansaittu penalti, mutta turhan paljon NHL kaataa noita penalteja seurauksen mukaan eikä itse tilanteen. Kuinka monta tilannetta me ollaan nähty näissä poffeissa, jotka ovat näyttäneet pahemmalta, mutta selvitty ehjin nahoin kun taas kevyimmistä joissa on ollut huonoa tuuria ja tulee damagea annetaan penaltia. Kaikki on hyvin kunhan vastajoukkueen pelaaja ei loukkaannu.
 

astraljava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Jyp
Siellä on tod.näk tulossa MacMac kentälle eli MacKenzie MacEachern. MacMac on fyysisyydeltään melkein samaa kaartia kuin Blais joka on nuottien yksi kovin taklaaja.
Hetkinen, siis tää sama Blais joka oli viime matsissa jatkuvasti katollaan ja vetämässä happea mm. Nordströmin ja Backesin iskujen jälkeen?
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
atrice Bergeron not on the ice for practice this afternoon. #NHLBruins line rushes:

Marchand - Kuhlman - Pastrnak
DeBrusk - Krejci - Backes
Johansson - Coyle - Heinen
Nordstrom - Kuraly - Acciari

Chara - McAvoy
Krug - Carlo
Moore - Clifton
Vaakanainen - Kampfer

Rask
Halak
Toi taisi olla eilinen twiitti.
Bergeron siis parantelee itseään. Tuo kakkonen ei mun mielestä toimi, koska Krejci ja Backes hieman verkkaisempia liikkeeltään. Oli aikaisemmassakin sarjassa kiirettä omiin kavereiden ollessa samaan aikaan kentällä. Toki koutsi tietää paremmin, mutta ite löisin vaikka ykköseen Backsin möyrimään kiekkoja kulmissa ja Pistäisin taidokkaampaa kiekkoa pelaavaan Pastan Krejcin syöttöjen kohteeksi. Moorehan käväisi stunttaamassa Charaa apaut 8minuutin verran pelaten edellisessä sarjassa, joten Krug ja Chara joutunee urakoimaan taas tulevana yönä.
Saapa nähdä miten joukkue on reagoinut edelliseen otteluun ja siihen päättömään pelitapaan jota toteuttivat jälkimmäisen puolikkaan. STL on vahvoilla jos jatketaan heidän peliä eli selviytymistä laitakiekkojen kera ja kiekon luovuttaminen suoraan vihulle lörppöjen merkeissä. Toivottavasti pelataan Bruins kiekkoa jossa tyhjään tilaan leikkaukset ja syötöt napsuvat kohdilleen jolloin STL joutuu puskemaan omiin enemmän ja ovat muutenkin hieman lirissä nopeiden ja viekkaasti pelaavien Bruins ukkojen kanssa. Vaihtoetu siirtyy Bluesille ja nähdään varmaan uusia match uppeja kentällä.
Marchand varmaan adjustaa edelliseen ja jättää ne viivan tuntumassa tapahtuvat paskat pelinsä koppiin, pyörähelköön sitten syvemmällä omia koittaen. Liekkö liiallista yritystä ollut havaittavissa jos molemmat ketjukaverit ovat enemmän tai vähemmän klesana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Pica

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Tampere
Itse valmentajana laittaisin Bruinsin ketjut näin:

Marchand - Bergeron - Johansson
Debrusk - Krejci - Pastrnak
Heinen - Coyle - Backes
Nordström - Kuraly - Acciari
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
Bluesilla Sanford tullee Sundqvistin tilalle, Fabbri jatkaa, Thomas ulkona ja samaten Dunn yhä sivussa.

Bruinsilla Moore korvaa Grzelcykin.

Harkkoja skipanneet Bergeron ja Tarasenko kummatkin luistelleet joukkueidensa aamujäillä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kuinka monta peliä Blaisille? Tilanne on nyt se, että Blues on antanut aika paljon viitteitä sääntöjen ylärajalla pelaamisesta ja samalla on tullut jonkin verran selkeitä rikkomuksia. Joku voisi sanoa kyseessä olevan myös tavoitteellinen strategia.

Olipa se sitä tai ei, nyt on merkkejä ilmassa, että homma voi lähteä käsistä. Blaisin kädet korkealla tehty hyppytaklaus päähän pitää rankuttaa muutamalla pelillä - yksi ei riitä! - koska muussa tapauksessa sama vahingoittamisyritysten tyyli jatkuu seuraavassakin pelissä.
 

Gr8-8

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Vihjaillaanko täällä että Berube voisi harkita viimeksi 2kk sitten kokonaisen pelin pelannutta Allenia maaliin toistaiseksi kauden tärkeimpään peliin? Ei harkitse. Binningtonille meni monta, mutta oli noissa maalivahdin kannalta paljon huonoa tuuriakin mukana. Jokos joku on selvittänyt mitä huuteli Bruinsin penkille vaihtoon luistellessaan?
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rask on vienyt kyllä maalivahtien kamppailua 100-0 ja se tuli karulla tavalla esille viimeistän game 3:ssa. Olihan siellä pomppua ja kimmoketta, mutta anyway. Mikäli Bruins menee päätyyn saakka, niin MVP:stä ei pitäis olla epäselvyyttä.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Melko täydellinen vieraspeli tähän saumaan, kotietu taas kuitattu. Onhan tämä vähän erikoista, että Bruins-fanina saa jännittää vastustajan likaisia otteita ja ylilyöntejä. Toki rapatessa aina välillä roiskuu, Krugin niitti ekassa pelissäkin oli aika rajoilla, mutta ilmeisesti case-Wilson ei opettanut Sundqvistille vielä tarpeeksi likaisista taklauksista. Blaisilla oli taas tässä pelissä vähän liikaa intoa, höntyili myös itsensä nätisti ulos tilanteesta 2-0 maalissa. Onhan tuo pelin kuva sikäli jo tullut selväksi, että iso paha Blues yrittää fyysisellä ja sääntöjen rajamailla olevalle pelillä horjuttaa sympaattista taitojoukkuetta Bruinsia.

Binnington aloittaa satavarmasti seuraavan pelin, mutta vähän on nyt painetta saatu sinnekin suuntaan. Taas uusi tilanne käsiteltäväksi edelleen kokemattomalle NHL-vahdille, miten kasata itsensä ennen kauden ylivoimaisesti tärkeintä peliä. En usko, että Blues kuitenkaan tulee Binningtoniin tässä sarjassa kaatumaan. Jos Bruins onnistuu pitämään pään kylmänä ja keskittyy olemaan tässä sarjassa liikkuvampi ja taitavampi porukka, niin sen pitäisi riittää. Blues saa keskittyä olemaan tässä sarjassa se luokan iso, mutta vähän tyhmä kovis. Taka-askelia ei pidä Bruinsinkaan ottaa ja oikeanlaista kovuutta on pakko löytyä, mutta nyt ei tarvitse ylläpitää mitään Big Bad Bruins -imagoa, se ei ole tämän Bruins-nipun ominta peliä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vihjaillaanko täällä että Berube voisi harkita viimeksi 2kk sitten kokonaisen pelin pelannutta Allenia maaliin toistaiseksi kauden tärkeimpään peliin? Ei harkitse. Binningtonille meni monta, mutta oli noissa maalivahdin kannalta paljon huonoa tuuriakin mukana. Jokos joku on selvittänyt mitä huuteli Bruinsin penkille vaihtoon luistellessaan?
Ihan varmasti Binnington aloittaa, enkä usko kenenkään oikeasti tätä epäilevän. Se, mistä nämä heitot kumpuavat - tietysti monen maalin lisäksi - on se, että pari maalia meni luvattoman helposti ja se, miten Binnington reagoi päästämiinsä maaleihin. Kehonkieli oli aika voimaton ja se Raskin agitointi aivan turhaa. Joko tuossa on keskittymisongelmaa taikka paineensietämisessä on parannettavaa.
 

redpecka

Jäsen
*Bos-ton tap-tap-tap, Bos-ton tap-tap-tap...*

Nyt kun olen tänä keväänä laajentanut lätkän seurausta MM-kisoihinkin (playoffs) ja tekstiteeveestä huomasin että Boston on finaaleissa niin hyppään näitten wagoniin kunniametsästelemään toviksi. Onhan Bruinsilla koko NHL:n hienoin logokin, SaiPan 80-luvun paidoista varastettu :D

En tunne näitä pelaajia, onkohan suomalaisia tuolla tai muita tuttuja vaikka liigasta... ai niin, eikös se Urho Vaakanainen mennyt tuonne, mitähän sille kuuluu?

Ehkä katson jonkun ottelunkin jos löytyy joku ilmaisstriimi.

*Bos-ton tap-tap-tap, Bos-ton tap-tap-tap...*

Edit, vaivauduin lukemaan avausviestin ja siellähän kerrotaankin, että molarina on joku finski Tuukka Rask.
 
Viimeksi muokattu:

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Binnington ei näemmä vielä tiedä, että erinäinen rettelöinti ja uhoaminen harvemmin auttaa pään kasaamisessa maalivahdin hommissa. Voisi siirtää katseen vaikka kentän toiseen päähän ja ottaa mallia, miten kypsä maalivahti käyttäytyy vittumaisissakin tilanteissa. 10 vuotta sitten Rask olisi ottanut ulosajon itselleen moneen kertaan tässä sarjassa.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ajatella, että jotku Blues fanit olivat odottaneet 49-vuotta nähdä kotona Stanley Cup finaalipeli ja tämän he saivat. Parhaimmillaan jengi oli maksanut lipuista yli 1k. Halvimmillaan hinnat olivat olleet 650$ kieppeillä. Ehkä tässä juurikin kulminoitu kuinka isot paineet kotijoukkueella oli ja pelistä tuli täysi ohimarssi ja Boston pelaajat haistoivat veren ilmassa. Omista lähtemiset näytti koliikkilapsen itkulta ja kaikki ne virheet mitä nuotit tekivät Boston rankoi kylmällä kädellä. Hatunnosto Bostonilta, että pystyivät nostamaan rimaa peli #2 kun siinä he näyttivät täysin lyödyiltä. Grezlyckin poissaoloa en nähnyt, mutta Sundqvistin kylläkin. 4 ylivoimamaalia on aivan liikaa näin isoissa peleissä.
Jos haetaan jotain positiivasta niin Sanfordin peli oli ihan mukiinmenevä ja 4-kentällinen saikin puhtaat paperit.

Nyt vain jännäämään saako nuottilauma nollattua itsensä tämän farssin jälkeen.

Nyt onkin mukavaa lähteä töihin kun ollaan yöllä otettu kunnolla perseeseen.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Numerot vähän imartelevat Bruinsia. Joukkue oli todella tehokas paikoissaan, ja samaan aikaan Binnington päästi joitakin torjuttavissa olevia maaleja. Yv:llä Bruinsilla taisi olla neljä vetoa maalia kohti ja neljä maalia.

Bluesille ensimmäiset 5-6 laukausta ottelussa, sitä seuraavat laukaukset olivat Bruinsille tokassa erässä jossain vaiheessa 16-2, eli pelin hallinta kääntyi siinä vaiheessa selvästi vastustajalle. Toisaalta Bluesilla oli ollut toisen erän loppupuolella tilastojen mukaan enemmän maalipaikkoja kuin Bruinsilla. Sama meininki jatkui varmaan ottelun loppuun asti. Toisaalta se on myös ymmärrettävää, kun takaa-ajava joukkue yleensä yrittää painaa peliä vastustajan päätyyn.

Kyllähän se pelin ratkaiseva tilanne oli siinä ekan erän lopussa, jossa Binnington imaisi sen Kuralyn laukauksen verkkoon (ei se nyt superhelppo ollut, mutta näissä matseissa tuollaiset vedot pitäisi pystyä pysäyttämään). Tilanteesta haasto, sen hylkäys, jäähy Bluesille ja sitten yv:llä Pastrnak pisti toisen erän alussa pelin 4-0:aan. Tuon jälkeen Blues yritti vähän pyristellä vastaan, mutta eroa oli liikaa ja se 5-1 maali oli aika kylmä suihku orastavalle takaa-ajolle. Toisaalta Bruins alkoi pelaamaan toisen erän loppupuolella todella lepsusti, minkä seurauksena Blues sai mm. kaksi 2 vs 1 -hyökkäystä, joista Maroon laukoi tolppaan (kaikkiaan Bluesilla oli kaksi vai kolme tolppaa ottelussa). Kolmannen erän alussa Bruins otti myös turhia jäähyjä, mutta Blues ei saanut tehtyä niistä kuin yhden tuuripomppumaalin.

Bluesilta vaaditaan neljänteen peliin parempaa maalivahtipeliä ja tehokkuutta maalintekoon, jos se aikoo laittaa ottelusarjan tasoihin. Toisaalta Bruinsinkin pitää pelata ykköspeliään, jos se ei halua toisen pelin tapahtumien toistuvan.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Osaako joku kertoa mulle, että miksi se paitsiomaali hyväksyttiin tarkastuksen jälkeen? Olettaisin, että siinä ajateltiin Edmundsonin vieneen kiekon omalle alueelle, mutta tälläiset on kyllä koko kauden vihelletty paitsioksi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Osaako joku kertoa mulle, että miksi se paitsiomaali hyväksyttiin tarkastuksen jälkeen? Olettaisin, että siinä ajateltiin Edmundsonin vieneen kiekon omalle alueelle, mutta tälläiset on kyllä koko kauden vihelletty paitsioksi.
Nimenomaan sen takia peli oli onside. Sääntöjen mukaan meni.
 

Pica

Jäsen
Kolmannessa pelissä nähtiin Bruins-fanien hartaasti toivoma ykkösmiesten tasonnosto. Ylivoima oli murhaavan tehokasta ja parempaa peliä nähtiin myös tasakentällisin. Ainakin alussa Berube peluutti ykkösiä vastakkain ja tämä näytti sopivan Bostonin ykkösketjulle. Yksi pelin kulminaatiopisteistä oli Bluesin epäonnistunut haasto 0-3 maaliin ensimmäisen erän lopussa. Tilanne olisi ollut Bostonin viedessä kiekon yli paitsio, mutta tuomarit katsoivat, että Edmundson toimitti kiekon omalle puolustusalueelle joten maali hyväksyttiin. Epäonnistuneesta haastosta seuranneesta ylivoimasta Bruins sitten ratkaisi pelin lopullisesti toisen erän alussa.

Yksi syy siihen, että ero tulostaululla venähti suureksi oli Binningtonin huono ilta. Muutama näytti menevän hieman helposti eikä niihin ollut tämän iltaista Bruinsia vastaan varaa. Nuori vahti on kuitenkin aina nostanut tappioiden jälkeen tasoaan eli tulee olemaan vaikea ohitettava nelospelissä. Ensimmäiseen finaalipeliin moniin vuosikymmeniin kaupungissa oli ladattu suunnattomat odotukset ja yleisö oli alussa hyvin mukana. Kentällä tätä latausta ei saatu siirrettyä oikeisiin asioihin, vaan tuntui siltä että Bluesin pelaajat veti taklaukset sinne harmaalle alueelle. Bruins ei jättänyt yv-tilaisuuksia käyttämättä ja rankaisi jäähyistä joten Bluesin kurinalaisuuteen ja oman pään pelaamiseen on tultava selkeä parannus seuraavaan peliin.

Bruins tuli peliin hyvin latautuneena ja pystyi viemään peliä miltei koko 60 minuuttia. Rask pelasi koko sarjan jatkuneesta häirinnästä huolimatta eleettömästi hyvän pelin. Ylivoima toimi mainiosti ja kun omassa päässä pyöriminen jäi vähemmälle Krug pelasi playoffien parhaan pelinsä. Pääsi oman pään painimisen sijaan huseeraamaan kiekolla hyökkäyspäässä jossa on parhaimmillaan. Nelospelissä Bluesin on vietävä tila ja aika pois että saavat Krugin nollattua. Bostonin ei tarvitse muuttaa mielestäni mitään ja jos peli on tällä tasolla myös nelospelissä voittoon on hyvät mahdollisuudet.

Kolmospelin tapahtumat löytyvät tästä pitkästä koosteesta (youtube).
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No niin. Kolme peliä pelattu ja sarja Bruinsille 2-1. Tarkoittaa sitä, että vielä pelataan maksimissaan neljä peliä, joista Bluesin pitäisi voittaa kolme jos mestariksi mielii. Nähtyjen pelien perusteella sanoisin, että siinä on liian korkea vuori kiivettäväksi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy
Binnington alkaa selvästi sisäistää, että naapurin veskari on pian kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja. Harvemmin noin tökeröä psyykkaamista maalivahtien välillä näkee. No, Tuukkaa tuskin hetkauttaa matkalla Conn Smytheen. Pakko arvostaa miestä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
Binnington alkaa selvästi sisäistää, että naapurin veskari on pian kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja. Harvemmin noin tökeröä psyykkaamista maalivahtien välillä näkee. No, Tuukkaa tuskin hetkauttaa matkalla Conn Smytheen. Pakko arvostaa miestä.
Mitä Binnington oikein yritti? Meni ihan ohi, kun aamulla katsoin peliä vähän muun homman ohessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös Pohja