Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Leafs-sarjan jälkeen oli puhetta Toronton poikain pehmeydestä ja toivonkin kaikkien Leafs-fanien katsovan yhden ottelun Bruinsin Columbus-sarjaa, ja kuinka kusi sukassa Bruinspakit avaavat omista peliä, syöttävät toistuvasti kaverin jalkoihin jne. Siinä kun Leafs-sarjassa ei ollut mitään ongelmia lähteä omasta päästä niin nyt on. Paitsi että BJsin karvaus on hyvin organisoitua ja todella hyvää yhteen hiileen puhaltamista, niin siellä on rosteri täynnä satakiloista karpaasia johon törmääminen sattuu. "Take a hit to make a play" tarkoittaa joka kerta oman terveyden laittamista peliin siinä kun Leafs-sarjassa se tarkoitti, että joku 70-kiloinen svenssoni tulee halailemaan.
Tämä on kyllä hyvä pointti ja olen siitä samaa mieltä. Pienenä välihuomautuksena kuitenkin totean, että Columbuksen kolme tehokkainta hyökkääjää (Duchene, Panarin, Atkinson) ovat kaikki maksimissaan 180-senttisiä. Mutta sitten heidän vastapainokseen siellä on myös monta varsin kookasta ja isokokoista vääntäjää. Sanoisinkin, että Columbuksen hyökkäyskalusto on roolitettu hyvin, kun siellä on toisaalta tuota taitoa ja maalintekovoimaa, mutta sitten myös Josh Andersonin kaltaisia härkiä sekä Folignon, Dubinskyn ja Jennerin kaltaisia duunareita. Taito ja kovuus tasapainossa, mihin päälle tulee vielä se, että Blue Jacketsin karvaus on sitten tosiaan, sinun sanoja lainatakseni, hyvin organisoitua ja todella hyvää yhteen hiileen puhaltamista.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelirangaistuksia tuollaisista muksautuksista ei NHL:ssä ole ollut tapana jakaa, eikä niitä jaeta nytkään.
Minua tässä rassaa se, että Marchand ei saanut edes sakkoa tuosta. Rahallisestihan tuo on täysin naurunalainen rangaistus, mutta siitä jäisi edes merkintä rekisteriin. Jos seuraavassa pelissä tai tulevaisuudessa toistaa samaisen tempun, niin tätä rikettä ei lasketa rikoshistoriaan. En kyllä tiedä vaikuttaako sakot muutenkaan korottavasti seuraaviin pelikieltoihin.

Vähän kuten Kucherov pääsi kuin koira veräjästä viime kevään niitistä Vatasen kupoliin, ei sitäkään voitu käyttää korottavana tekijänä Nutivaaran mestaamiseen.

Toki minulle jo muutama nimimerkki painotti, että Kucherovin taklaus Vataseen oli täysin puhdas.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Pelit kävyvät yhä tärkeämmäksi ja neljännessä ottelussa olisi Blue Jacketsilla huippupaikka työntää Bruins kuilun partaalle. Jokainen peli on ollut tiukka ja tuskin tänäänkään kovin peli repeää. Bruinsin väsymys ja (kärki) pelaajien kolhut, sekä pelaaminen kotona tuovat etua Jacketsille, joka lähteekin otteluun lievänä ennakkosuosikkina. Tampaa vastaan ei tässä paikassa näkynyt hermoilua, toivokaamme ettei sitä nytkään näy. Marchandin spedeilyt jääneet omaan arvoonsa ja kiikarimies on katsellutkin pari tärkeää maalia jäähyltä.

Nashilla jääneet treenit väliin ja siellä on kasattu kunnon ryminäryhmä kolmosketjuun, kun Dubi, Anderson ja Jenner vedelleet samassa. Nelonen sitten mallia Texier, Wennberg ja Dzingel, ja voinee olettaa että jos näillä mennään niin nelosen peliajat jäävät sinne alle kymmeneen minuttiin. Wennberg toki av:lla ja Tex sitten mahdollisesti ylivoimalla mukana. Nutivaara käynyt taas jäällä, mutta pelaaminen on edelleen epävarmaa.

Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että Columbuksen kerroin SC-voittajaksi oli tänään päivällä sarjan pienin. Vielä olisi toki muutama askel sinne otettavana.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että Columbuksen kerroin SC-voittajaksi oli tänään päivällä sarjan pienin. Vielä olisi toki muutama askel sinne otettavana.
Missä näit tämän? Blues - Stars pelissä näyttivät kertoimia, ja sen mukaan Sharksin kerroin on vielä pienempi. Riippuu toki myös vedonlyöntiyhtiöstä.
 
Marko Anttila - Vain vähän kovempi clutch kuin Logan Couture.

"Hienoa peliä kyllä, mutta et sitten ilmeisesti ole naista (tai miestä) ikinä saanut?? " totesi vihainen Manu-fani Jakke76 Liverpoolin johtaessa 1-0 Manua.

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Missä näit tämän? Blues - Stars pelissä näyttivät kertoimia, ja sen mukaan Sharksin kerroin on vielä pienempi. Riippuu toki myös vedonlyöntiyhtiöstä.
Voi olla että katsoin väärin aiemmin kun kertoimia selailin. Nyt näyttäisi selkeältä markkinaykköseltä Sharks.
 
Kylläpä sai viedä kättä otsalle harvinaisen monta kertaa Bostonin takia tässä pelissä. Pääasiassa Marchandin ja Pastrnakin töhöilyjen takia.
Onneksi Bergeron oli sentään ensimmäistä kertaa Bergeron tässä sarjassa. Oisko siellä löydetty joku aivan uudenlainen puudutuspiikki kaverille, vai kokiko Patrice kenties ihmeparantumisen? Oli asia miten vain, niin hieno homma. Pelasi muuten isoimmat minuuttinsa since Dec 29, ellei tuota tuplajatkoajalle venynyttä peliä lasketa.

Pastrnak niitattiin Clendeningin toimesta omalla siniviivalla komeasti heti pelin alkuminuuteilla. Jotain tuntui naksahtavan kohilleen, koska Pasta laittoi hetkeä myöhemmin samaisen vaihdon päätteeksi kiekon komeahkolla lämärillä Bobin selän taakse. Maalista (ja syöttöpisteestä) huolimatta Pastrnak oli kyllä aika hukassa loppupelin ajan ja leipoi parikin kertaa pelkkää ilmaa mailansa kanssa, kun oli jo menettänyt kiekon lavastaan. Saa vain miettimään pelaako Pasta jonkun käsipuudutuksen kanssa, kun ei kerran tunne onko kiekko lavassa vai ei? Oli kyllä harvinaisen oudon näköistä toimintaa.

Yritin laskea montako ylivoimahyökkäystä Columbus sai ensimmäisen ja toisen erän aikana, mutta liikaa niitä oli kun laskut meni sekaisin. Suoranainen ihme, ettei Columbus saanut noita hyödynnettyä. Columbukselta nähtiin tosin hieman kyseenalainen maali, kun kiekko kävi päätyverkossa ja pomppasi siitä takaisin maalin eteen, josta syntyi Pannukakun maali, mutta kukaan neljästä tuomarista ei tätä nähnyt. Ja ilmeisesti sääntökirjan mukaan tuollaista asiaa ei saa videolta tarkistaa ("the play was not subject to review because the player who scored the goal was not the first to possess the puck off the net"). Onneksi tuo maali ei kuitenkaan ratkaissut pelin kannalta lopulta yhtään mitään.

Columbus oli mielestäni tässä pelissä se parempi joukkue, mutta niin kuin olemme sarjan aiemmissa peleissä nähneet, se ei aina riitä.

Pelin ratkaisi Bostonin kaksi tärkeintä pelaajaa, Tuukka Rask ja Patrice Bergeron. Annetaan myös Backesille krediittiä, oli nimittäin hyvä tänään ja ansaitsee pelata seuraavassa pelissä.
 
"Lämsä, Lämsä, jumalauta saat pataan vielä. V***n pelle, hei. Lämsä hei, sä oot ihan v***n mieshuora s*****a. Ota Hjallikselta poskeen, v***u. V***u mikä jätkä hei. Lämsä, sä oot ihan poika vielä v***u hei.. Lämsä, sä oot aivan pelle" - Raimo "Raivo" Summanen 2013

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Yritin laskea montako ylivoimahyökkäystä Columbus sai ensimmäisen ja toisen erän aikana, mutta liikaa niitä oli kun laskut meni sekaisin. Suoranainen ihme, ettei Columbus saanut noita hyödynnettyä.
Kolmannen erän alussa selostaja taisi sanoa, että Columbuksella oli ollut siihen mennessä kuusi maalipaikkaa alivoimalla. Ihan käsittämättömän huonoa ja huolimatonta oli Bostonin yv nimenomaan siinä mielessä, että vastustaja sai ihan jatkuvalla virralla ylivoimahyökkäyksiä. Varmaan aika tasan menivät maalipaikat Bostonin yv:llä ja Columbuksen av:lla.

Columbus oli mielestäni tässä pelissä se parempi joukkue, mutta niin kuin olemme sarjan aiemmissa peleissä nähneet, se ei aina riitä.

Pelin ratkaisi Bostonin kaksi tärkeintä pelaajaa, Tuukka Rask ja Patrice Bergeron. Annetaan myös Backesille krediittiä, oli nimittäin hyvä tänään ja ansaitsee pelata seuraavassa pelissä.
Omasta mielestäni Boston oli parempi joukkue ensimmäisen ja kolmannen erän, Columbus toisen erän. Mielestäni Bostonilla oli pikkuisen enemmän todella vaarallisia maalipaikkoja kuin Columbuksella, mutta Bobrovsky oli maalilla taas todella hyvä. Hän päästi ottelussa neljä maalia, mutta sen päälle hän otti välillä ihan huikeita koppeja, olikohan esim. Marchand joka pääsi kokeilemaan maalin läheltä poikittaissyötöstä, mutta Bobrovsky nappasi vedon räpyläänsä. Lopussa vähän samanlainen tilanne, jossa Bostonin pelaaja pääsi ohjaamaan poikittaissyötön ilmasta maalia kohti. Myös Rask oli erinomainen, eikä hän antanut tässä pelissä yhtään tasoitusta vastustajalle.

Bergeronista sen verran, että ei hän ole ollut mielestäni huono aikaisemmissakaan otteluissa. Usein ero hyvän ja huonon pelin välillä tuntuu vain olevan se, laittaako paikoista maalin vai ei.

Oli kyllä todella viihdyttävä ottelu. Melkein koko ajan vaarallisia tilanteita molempiin päihin, kovia taklauksia ja muutenkin erittäin intensiivistä jääkiekkoa. Virheitä ja jäähyjä tuli aika paljon, mutta hyvä niin, niistä niitä maalipaikkoja tulee.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Oli kyllä melkosen ihmeellinen ottelu. CBJ tuli latautuneena ja joka puolella kenttää tuntui olevan Bostonin miehet katollaan. Kiekottomia otettiin kyllä suhteellisen surutta ja tuomari puhalteli pilliinkin. Bergeronin helpottavan 2-0 osuman jälkeen ylivoima oli lähinnä omaan nilkkaan ampumista. Pasta etunenässä menetteli kiekkoja ensimmäiseen kaveriin viivan tuntumassa joista Jenner taisi olla 4-5 kertaa osittain ainakin läpärissä. Kolmanteen erään palattiinkin sitten 2 pakin ylivoimaan että saahaan jotain tolkkua tuohon hommaan. Joku muu kuin Pasta jos olisi kyseessä niin viltissä ja varmaan farmista löytäisi seuraavat peliminuutit, mutta vastapainoksi töhöilylle 1 timerit lähtivät yöllä pitkästä aikaa näppärästi.
Hyökkääjistä DeBrusk,Backes ja Kuraly etenkin olivat hyviä. Coylet sun muut top kutoset hoitivat hommansa, eikä tässä oikein kehtaa paskaa kaataa niskaan arvokkaan voiton jälkeen, mutta Marchandiltakin odotan kyllä enemmän jatkossa.

Kolmannessa erässä taisi olla maalipaikat 6-0 Bostonille 10m jälkeen eli hattu päästä pelirohkeudelle! Kokemus näkyy hyvin tuossakin ettei paskota housuun kilpparissa ja koiteta lähinnä selviytyä loppuun maalin johtoasemassa. CBJ on hyvät pakit liikuttamaan kiekkoa ja aina kun Panarin koskee kiekkoon niin happivajaus on tosiasia. Vittumaisen vaarallinen kaveri ja etenkin pienessä tilassa paineen alla osaa kyllä hyvin hakea oikeat ratkaisut.

Mukava katsoa kuitenkin tuollaista peliä jossa mitään ei anneta ilmaiseksi ja onnistumiset tulee ansaita. Taklauksia ei ole tilastoitu kuin 30-25 kotitiimille, mutta tiivistä puolustusta ja kaikki leikkaukset maalillekkin vaativat sen oman tilan voittamisen.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Onneksi Bergeron oli sentään ensimmäistä kertaa Bergeron tässä sarjassa. Oisko siellä löydetty joku aivan uudenlainen puudutuspiikki kaverille, vai kokiko Patrice kenties ihmeparantumisen? Oli asia miten vain, niin hieno homma. Pelasi muuten isoimmat minuuttinsa since Dec 29, ellei tuota tuplajatkoajalle venynyttä peliä lasketa.
Mielestäni Bergeron oli Bergeron jo kolmospelissä, ja ekaa kertaa koko playoffeissa. Ketjun ja yv-koostumuksen solmussa olemisen sekä vahvan Bobin vuoksi ei siinä vielä pisteitä, mutta liike ja peruspeli ihan erinäköistä. Voiko olla, että siihen, mikä sitten vaivaakaan, auttoi yksi ylimääräinen lepopäivä noin dramaattisesti? Nyt sitten nelospeliin jo pari häkkiäkin sekä parhaimmillaan aikamoista dynaamisuutta hyökkäyspäähän.

Hymy nousi huulille jo ekan erän puolenvälin jälkeen, yksi maali jo plakkarissa, ja Kukanin jäähyn aikana jälleen kerran töhöilty ylivoimahyökkäys - no Bergy polkee kaukaa kiinni, tasaa puntit ja katkaisee vielä hyökkäyksen. Noihin ei tainnut Toronto-sarjassa ja tämän parissa ekassa ottelussa riittää vauhti kertaakaan, vaikka tilaisuuksia olisi Bergeronin normimittapuulla ollut.

Pastrnak niitattiin Clendeningin toimesta omalla siniviivalla komeasti heti pelin alkuminuuteilla. Jotain tuntui naksahtavan kohilleen, koska Pasta laittoi hetkeä myöhemmin samaisen vaihdon päätteeksi kiekon komeahkolla lämärillä Bobin selän taakse. Maalista (ja syöttöpisteestä) huolimatta Pastrnak oli kyllä aika hukassa loppupelin ajan ja leipoi parikin kertaa pelkkää ilmaa mailansa kanssa, kun oli jo menettänyt kiekon lavastaan. Saa vain miettimään pelaako Pasta jonkun käsipuudutuksen kanssa, kun ei kerran tunne onko kiekko lavassa vai ei? Oli kyllä harvinaisen oudon näköistä toimintaa.
Tuo oli kyllä kiintoisa tilanne, ihan kun olisi Clendeningin töötin myötä tosiaan hetkeksi heilahtaneet hammasrattaat oikeaan asentoon. Valitettavasti eivät jääneet sinne.

Kakkospelin jälkeenhän jo tuota pohdiskelin, että liekö se peukalo edelleen paskana. Nuo menetykset ja hudit kiekosta ovat niin päättömän näköisiä, että ei vain enää millään mene läpi ajatus mistään perusslumpista. Se yksi tilanne varsinkin, missä Pasta luuli hyökkäyssinisen ja b-pisteen välimaastossa kuljettavansa ja laukovansa vielä pitkään sen jälkeen, kun kiekko oli jäänyt vauhdista. Tuon perusteella täytyy olla juuri noin niin kuin sanot, että Pasta ei tällä hetkellä tiedä, onko kiekko lavassa vai ei. Eikä välttämättä edes ihan tarkalleen, että missä se lapa on.

Annetaan myös Backesille krediittiä, oli nimittäin hyvä tänään ja ansaitsee pelata seuraavassa pelissä.
Oli hyvä. Edelleen olen sitä mieltä, että Backesiä pitäisi käyttää enemmän, mutta ei joka pelissä. Parempi olisi ottaa silloin tällöin peliksi pois kokoonpanosta ja sitten energisenä takaisin, kuin peluuttaa monta matsia putkeen energian hiljalleen hiipuen ja sitten istuttaa popcorneilla monta.

Kolmanteen erään palattiinkin sitten 2 pakin ylivoimaan että saahaan jotain tolkkua tuohon hommaan. Joku muu kuin Pasta jos olisi kyseessä niin viltissä ja varmaan farmista löytäisi seuraavat peliminuutit, mutta vastapainoksi töhöilylle 1 timerit lähtivät yöllä pitkästä aikaa näppärästi.
Niin no milloin lähtivät ja milloin eivät. Tosin ymmärrän Pastrnakin pitämisen kokoonpanossa, koska kohdalle osuessa laukaus on edelleen tappava. Pari kertaa oli jyvä normaalisti kohdillaan ja heti kiekko verkossa ensin suoraan ja sitten Bergyn lapioimana.

Roolin rukkaaminen edelleen on kuitenkin haasteena valmennukselle: tuo esiin nostamasi yv-muutos oli kyllä jo pakon sanelema. Nyt toivotaan, että valmennus herää siihen, että viivalla Pastaa ei voi tällä hetkellä käyttää missään nimessä - hän on siellä normaalistikin vaarallinen molempiin suuntiin, kun menetyksen tapahtuessa ei osaa puolustaa edes hyökkääjän mittapuulla, ja nyt kun se viiva ei pysy kiinni lainkaan, niin vaikeaksi menee. Viivavaihtoehdot menevät nyt minusta kahteen pakkiin tai Krejciin, joka on noissa paniikkitilanteissa kuitenkin varsin hyvä, ja tällä hetkellä toista tshekkiä merkittävästi kiekkovarmempi. Pastan paikka sitten alempana siivessä.

Krugia tuossa ylivoimassa vähän ihmettelen myös, vaikka toki tehopisteitä asiallisesti takoo ja peliä pyörittää. Ymmärrän, että tuota qb-hommaa täytyy tehdä vaistoillaan, mutta minusta nousut ja niissä tehdyt kiekolliset ratkaisut ovat liian usein holtittomia. Jos ainoa pakki nousee kiekolla niin, että viivaa pitämään jää Pastrnakin ja Marchandin kaltaista porukkaa, niin kyllä se peli täytyy silloin viedä joko syvään tai ainakin varmasti omille versus menetys keskelle tai takatolpalta ohi ja sitä kautta keskelle. Toki syyttävä sormi osoittaa ennen kaikkea valmennusta: jos tilanne tähän aikaan vuodesta kärjistyy, niin ei siinä voi kuin katsoa peiliin, koska alivoimat ovat saaneet Bruins-yv:tä vastaan aivan saatanasti vastaiskuja läpi kauden,
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ihan hyviä pointteja tuossa ylempänä. Ekassa erässä oli ihan saatanasti noita hassipasseja. Mietin tuota isommassa kuvassa ja tulin siihen tulokseen, että valmennus/pelaajat olivat sopineet että vetopaikat haetaan sinne vaaralliseen sektoriin vaikka väkisten eikä pörrätä kulmissa ja varman päälle pelaten. Myös maalille mentiin enemmän eikä valmiiksi kulmiin hakemaan kiekkoja kun pakeille tapahtui kevennyksiä. Toki streamiä seuratessa huomio keskittyy enemmän niihin virheisiin ja saatanan turhauttavaa kun ei haeta niitä seifti spotteja, mutta varmaan isossa kuvassa hyvä homma tuo ettei pelata liian ennalta-arvattavaa hokia.
 

jackedwards

Jäsen
Suosikkijoukkue
BigBadBruins
Samaa itsekin mietiskelin Pastan käden puudutuksen kanssa. Pakko jotain vastaavaa olla.
Tuo Marchandin peli on kanssa niin takalukkoista kuin vaan voi olla tällä hetkellä. Josko Bergeronin onnistumiset vetäisivät Brädin mukanaan ylös slumpista.

Jos Marchand menee Columbuksen (+kaikkien muidenkin) kannattajien ihon alle, niin olen löytänyt Columbuksen oman Marchandin.
Dubois, herranjestas miten pistää ärsyttämään sen pelaaminen. Ja varsinkin kun on valinnut tökkimisen kohteekseen pyhän Bergeronin.
Columbusta tarkemmin seuraavat, osaisi varmaankin sanoa, että onko vetänyt runkosarjan läpi yhtä vittumaisella tyylillä vai onko vasta nyt löytänyt tuon itsestään?

Vakuuttava esitys Tuukalta. On antanut kaikissa peleissä mahdollisuuden Bostonille voittoon, mutta viime yönä nähtiin se nykyään harvemmin nähty Rask, joka ei anna vastustajalle mahdollisuutta voittoon.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Jos Marchand menee Columbuksen (+kaikkien muidenkin) kannattajien ihon alle, niin olen löytänyt Columbuksen oman Marchandin.
Dubois, herranjestas miten pistää ärsyttämään sen pelaaminen.
On kyllä niin hieno pelaaja, etten itse ole edes osannut vihata. Hemmetin monipuolista, laadukasta pelaamista ja päälle vielä tuo torikokousosaaminen. Ja mikäli yhtään luen kehonkieliä ja behind the scenes -pätkiä oikein, niin nousemassa yhdeksi joukkueen liidereistä jo 20-vuotiaana. Jos Kekäläiselle annetaan sulkia hattuun monestakin ratkaisusta ja isosta treidistä, niin yksi isoimmista kuuluu tuosta varauksesta. Vaikka rotsien sapelinkalisteluosasto ja kahden suunnan osaaminen on muutenkin varsin kovalla tasolla, niin olisi kuitenkin ihan eri joukkue jos tuolla olisi Dubois'n sijaan Pulju vaappumassa.
 

Pica

Jäsen
Bruinsin tekemien virheiden määrällä peli olisi pitänyt hävitä. Jos päässä olisi karvoja niin olisin repinyt ne tämän pelin aikana pois, yksi heikoimmista esityksistä koko kauden aikana. Taisi olla maalipaikat 1:3 ylivoimalla ja jos siellä on yhtään järkeä niin koko kauden paikkoja ja av-maaleja lahjoitellut yhden pakin ylivoimaa ei enää tällä kaudella nähdä.

Tuohon Pastrnakin kiekolliseen heikkouteen kentän ratkaisevilla alueilla ei ole mielestäni valmennuksen taholta koskaan kiinnitetty huomiota ja vain Raskin huippupeli toi voiton Bruinsille. Tällä hetkellä loukkaantuminen voi olla päällä mutta se vain korostaa olemassa olevia ongelmia. En ole koskaan ymmärtänyt miksi hyökkäyspään huippulahjakkuudelta ei ole koskaan oikeasti vaadittu järkevien pelitapojen opettelua molempien siniviivojen päällä. Olen aiemminkin kirjoittanut, että ratkaisupelaajaksi tullakseen Pastrnakin on tehtävä enemmän pieniä oikeita asioita joukkueen eteen. Tämä sarja on osoittanut, että matka suureksi pelaajaksi on vielä pitkä.

Sarja on tasan ja kotietu on Bruinsilla mutta tällaisella keskinkertaisella pelillä ei ole asiaa eikä oikeutta jatkoon.
 

B-Jacket

Jäsen
Duchene on ollut mielestäni pettymys tässä sarjassa, vaikka molemmat CBJ:n voittomaalit käynytkin iskemässä. Välillä lyhyet syötöt karkaa puoli metriä ohi omien lavoista ja hyökkäyspäässä ratkaisut on hieman hankalannäköisiä ja epätoivoisia. Fyysisemmissä peleissä ei myöskään osaa hyödyntää tarpeeksi sitä tilaa, jota harvoin kiekollisena saa hyökkäysalueen kulmissa, vaan selkä kääntyy kenttää päin ja alkaa ihan turha kikkailu tai joku Peter Forsberg -leikki, missä karu todellisuus tulee äkkiä vastaan Bostonin pakkien käsittelyssä. Bruinsia vastaan tasakentällisin ei maalipaikkoja älyttömästi tarjoudu, joten yv:llä Jacketsin pitäisi rankaista samaan malliin kuin ekoissa peleissä ja Tampa-sarjassa. YV-kentässä Atkinsonilta ja Folignolta ei voi odottaa kiekollista taituruutta pienessä tilassa paineen alla joten pelinrakentelun vastuu on taas Panarin-Jones -akselilla, aivan kuten ennen Duchenen mukaantuloa. Muutakin apua Duchenelta tarvittaisiin kuin hyökkäysssiniseltä heitettyjä rännikiekkoja ja maalin edessä seisomista. Minkäpituista ja -arvoista sopimusta tämä 28v, 30 maalin ja 70 pisteen mies muuten saattaisi tavoitella? Pituus luultavasti vähintään 7 vuotta? Nykyisillä näytöillä en olisi valmis johonkin +8M/7v-diiliin.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Columbuksen kenttäpelaajat olisivat saaneet kävellä kotiin ilman tuota viimeisen kympin rypistystä. Naurettavaa neppailua suurin osa alkupelistä ja Bobrovsky piti pelissä mukana käytännössä yksin. Lopun kirissä oli jo paljon hyvää, junnumainen ylihyökkäys tosin aiheutti kaksi Bostonin viimeistä maalia. Viimeisillä sekunneilla Duchene käytti vielä tolpassa ja Atkinson suti kiekon avopaikasta Raskin alle.

Ottelusarjan johto kääntyi kahdeksi pakkovoitoksi ja todennäköisyys sarjavoittoon on melkoisen pieni. Gavrikov oli sentään ihan hyvä, jos jotain posia pitää pelistä kaivella...
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Herranen aika mikä peli; 2-0 ja olin varma että se oli siinä, Kukanin 3-3 ja olin varma että meidän peli...

Hitto kun parhaat paikat siunaantuvat herroille Atkinson ja Jenner, ja kumpikaan ei saa sisään ei sitten mistään.

Erinomaisen viihdyttävä sarja ollut tähän asti, toivottavasti saadaan kairattua se game 7:iin.

Gavrikov pelasi ihan hyvän pelin.
 
Jos väittelet idiootin kanssa, pidä huoli ettei hän tee samoin.

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tämä piti olla pelitapahtumien valossa se helpoin voitto Bruinsille, mutta melkoista puppelointia pelin lopussa. Johtoaseman puolustaminen on yleensä onnistunut hyvin, mutta nyt Chara ja kumppanit eivåt osanneet purkaa helpostakaan paikasta. Onneksi Rask oli taas vireessä. Ekalla kierroksella voitti Andersenin ja nyt lähellä ottaa myös Bobrovskin päänahan. Tuo Bostonin 2-0 maali oli sellainen, jolla niitä vastustajan ja maalivahdin selkärankoja katkaistaan. Ensin Bobin huikea torjunta, mutta reboundista maali. Toki Columbus tuon jälkeen tuli vielä tasoihin, mutta saattoi silti olla ottelusarjan ratkaisumaaleja, jos pientäkin säröä Bobrovskin itseluottamukseen tuolla saatiin.

3-2 ja pieni etulyöntiasema tottakai Bruinsilla nyt. Iskuja on otettu ja annettu, joten hyvä olisi saada seuraavassa ottelussa poikki ja pientä lepoa alle ennen Hurricanes-sarjaa. Siinä sarjassa pitäisi luistimen taas liikkua. Hurricanes taas luonnollisesti toivoo, että Bruins ja Blue Jackets -sota jatkuisi täydet 7 ottelua. Menipä jatkoon sitten kumpi tahansa, niin voisi kuvitella hyvin erityylisen sarjan olevan taas tiedossa.
 
Don't poke the bear!

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Reilut 30 minuuttia näytti siltä, että Columbuksella on bensa lopussa, eikä joukkueelta nähty läheskään samanlaista karvausta ja rymistelyä kuin aikaisemmissa otteluissa. Bostonilla oli siihen asti ihan selkeästi enemmän vaarallisia maalipaikkoja, mutta tilanne oli vain 1-0. Itse asiassa siihen saakka Columbuksella ei ollut juuri ollenkaan kunnon paikkoja.

Mielestäni ottelun kuva muuttui tokassa erässä Carlon kiekonmenetykseen omalla alueella ja sitä seuranneeseen jäähyyn. Vaikka niistä ei tullut maalia Columbukselle, joukkue sai kuitenkin uskoa tekemiseensä ja hyökkäyspelaamistaan auki.

Kolmas erä oli aika värikäs, kun Bruins meni kahteen kertaan kahden maalin johtoon. Pitkään siellä arvottiin Columbuksen 2-1 maalia, mutta lopulta se hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen. Saman tien Pastrnak teki, olikohan jopa 4 vs 1 hyökkäyksestä 3-1 maalin, jonka Columbus kuitenkin kuittasi tasoittamalla pelin parin minuutin sisällä tehdyillä maaleilla. Jotenkin tässä kohtaa näytti siltä, että Bruinsin pelaaminen hajoaa käsiin ja pelirohkeuskin oli vähän aikaa hukassa, mutta niin vain joukkue teki lopussa ratkaisevan 4-3 maalin. Pastrnakille varmasti kelpaa kaksi maalia tässä kohtaa, kun hän on saanut sen verran paljon kuraa niskaansa.

Bruinsin pakisto pelasi reilut 30 minuuttia erittäin hyvin, mutta pelin jälkimmäisellä puoliskolla tuli todella monta huolimatonta tai muuten vai sählättyä kiekonmenetystä. Carlon lisäksi esim. Chara sähläsi siellä vielä kiekkoa viimeisellä minuutilla vastustajalle, mistä tulivat ne Duchenen ohjuri tolppaan ja Atkinsonin täysin vapaa laukaisupaikka maalin edestä.

Maalivahdit olivat taas erittäin hyviä. Bobrovsky on antanut kyllä Columbukselle kaikki mahdollisuudet menestyä, nyt vain joukkue edessä ei ole tehnyt riittävästi voittoon vaadittavia maaleja. Ei Rask tosin ole jäänyt paljoa sen huonommaksi, esim. Folignoa ja Atkinsonia vastaan tuli hienot venymiset.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kolmaserä aika käsittämätön, mutta itse hakisin ratkaisevan eron tähtipelaajien otteissa. Cam Atkinsonilla oli kaksi paikkaa tehdä maali: ensimmäinen pelin ollessa tasan, jälkimmäinen aivan loppuhetkillä pelin ollessa 4-3 Bostonille. Kummastakaan Atkinson ei osunut, kuten ei ole tässä sarjassa osunut muutenkaan. Voittomaalia edeltäneessä tilanteessa Panarin jäi odottamaan tukea hyökkäykseen siniviivan tuntumaan. Carlon johdolla useampi Bruins-peluri iski venäläiseen paineen, josta seurasi kiekonmenetys ja voittomaaliin johtanut vastahyökkäys. Oikea peli olisi ollut heittää kiekko syvälle päätyyn, eikä pyrkiä tekemään peliä hyökkäyssinisellä. Bruinsin puolelta sitten ennen kaikkea Marchand ja Pastrnak tekivät ne todella isot pelit kolmannessa erässä, ja niiden turvin Bruins pelastui melkoiselta lapsukselta. Eihän tätä peliä Bostonin olisi missään nimessä pitänytkään hävitä pelitapahtumien perusteella.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
^ Taisi myös Krejcin maaliin johtanut hyökkäys lähteä käyntiin Panarinin kiekonmenetyksestä hyökkäyssinisellä.

Että eipä muuta kuin kiitokset Breadmanille!
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

B-Jacket

Jäsen
Columbuksen kenttäpelaajat olisivat saaneet kävellä kotiin ilman tuota viimeisen kympin rypistystä. Naurettavaa neppailua suurin osa alkupelistä ja Bobrovsky piti pelissä mukana käytännössä yksin. Lopun kirissä oli jo paljon hyvää, junnumainen ylihyökkäys tosin aiheutti kaksi Bostonin viimeistä maalia. Viimeisillä sekunneilla Duchene käytti vielä tolpassa ja Atkinson suti kiekon avopaikasta Raskin alle.

Ottelusarjan johto kääntyi kahdeksi pakkovoitoksi ja todennäköisyys sarjavoittoon on melkoisen pieni. Gavrikov oli sentään ihan hyvä, jos jotain posia pitää pelistä kaivella...
Henkisesti tuo kolmannen erän sekamelskan ja maali-iloittelun jälkeinen tappio on parempi tulos kuin se, että peli olisi 2-0 osumasta eteenpäin ollut maalitonta nyhjäystä. Kolme kiekkoa Raskin taakse luo ehkä jotain uskoa taas hyökkäyspeliin, ettei Jenner ja kumppanit lopullisesti turhaudu koko touhuun. Bruins-vahti oli kyllä jäätävän hyvä ensimmäiset 50min.

Muuten peli tosiaan aivan karmeaa räpiköintiä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
Liekö Bostoniin tulossa ensi kaudeksi?
Bruinsilla on vaan yksi Bergeron ja sillä on kalenteri täynnä Marchandin ja Pastrnakin sohellusten paikkaamista.

Mitäs mieltä pelejä katsoneet ovat Bobin hypettämisestä? Muista ketjuista on saanut lukea, että antaa edgen Raskiin nähden ja on ehkä jopa pudotuspelien tähän mennessä paras veska.

Kovia seivejä toki, mutta reboundit usein arvalla täysympyrään ja suoria vetoja on mennyt helpohkosti. Heti muistuu tästä sarjasta Acciari, Grzelcyk ja nyt vielä Pastrnak, ehkä siellä oli muitakin.

Lähinnä kait kyse siitä, että montako ihmepelastusta sieltä laskee noita helpohkoja korvaamaan.

Toisaalta itse näen niin, että näissä peleissä suoritusvarmuus on pelastuksia tärkeämpää. Siinä vaiheessa kun Takkien pakit alkavat ottaa ylivoimahyökkäyksissä kiekollisen vetoa, kun eivät luota Bobiin, niin sarja on taputeltu.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.
Suosikkijoukkue
TPS, Boston Bruins
Onneksi sitä on siirtynyt yrittäjäksi niin ei jää tällaiset matsit enää livenä näkemättä. Huomenna on firmalla myöhäisempi herätys. Nyt olisi kyllä tärkeä ottaa se voitto niin pääsisi huilaamaan ennen seuraavaa koitosta. Bostonilla nopeasti katsottuna aika sama miehitys kuin edellisessä ottelussa. Kiinnostavaa nähdä miten Sinitakit reagoivat tähän tilanteeseen kotijäällä. Tulevatko heti täydellä ryminällä päälle (tätä veikkaan itse) vai hermoilevatko nyt kun on ensimmäinen kuoleman ottelu kyseessä. Ja miten kestää Bobrovskyn hermot? Tässä matsissa voi käydä ihan miten vaan... kiekko jäähän jo!
 
- Hallille tultiinkin miten sattuu. Vain huoltajamme onnistui tänään kun ei kaatanut yhtään mehupulloa. // Hannu Jortikka
Suosikkijoukkue
TPS, Boston Bruins
Kiitos Tuukka Rask. Eipä tässä muuta tule mieleen matsin jälkeen... Jätetään loput analysoinnit myöhemmälle.
 
- Hallille tultiinkin miten sattuu. Vain huoltajamme onnistui tänään kun ei kaatanut yhtään mehupulloa. // Hannu Jortikka
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy