Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Boston Bruins
Semmonen. Sarja lopulta ratkesi lopulta siihen, että Boston oli parempi oikeastaan kaikilla osa-alueilla. Laajemmalta rintamalta ratkaisijoita, parempi hyökkäys- ja puollustus sekä sopeutuminen erilaisiin tilanteisiin. Puolin ja toisin molarit piti otteluja yksin pystyssä, mutta Rask oli loppujen lopuksi parempi.

Tuomaritoiminta oli kyllä aika surkeeta koko sarjan.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tästä parempi meni jatkoon, vaikka ensimmäisten kolmen pelin jälkeen näin edgen olevan jopa hieman Columbukselle. Olisi kyllä helposti voinut mennä myös seiskapeliin, mutta nyt meni pomput näin. Tuukka Rask todisti miksi on ihan maailman kirkkainta kärkeä maalivahtipelissä, vaikka joskus tuleekin heikompia aikoja. Bobrovskyltä harmillinen hyytyminen ratkaisupeliin, kaksi ekaa meni helposti ja se olikin liikaa Columbuksen tylsyneelle hyökkäykselle.

McAvoyn tuomio meni hirvittävällä tavalla vihkoon ja luulisin, että tuosta tulee 1-2 peliä kakkua. En usko kuitenkaan, että olisi muuttanut pelin tai sarjan lopputulosta, Columbus oli takalukossa.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Jaaha, että näin. Onneksi Rask ja tolpat > Bobrovski. Voitot lasketaan, mutta eihän tuo tekeminen tässä pelissä kovin hyvältä ainakaan koosteen perusteella näyttänyt. Nyt vähän huilia ja sitten Hurricanesin kimppuun, joka kuitenkin ennakolta helpompi vastus kuin Maple Leafs tai Blue Jackets. Toivottavasti joukkue ei ajattele samoin. Hurricanesilta löytyy kuitenkin sellaista hyökkäyspään juonikkuutta ja yksilötaitoa ehkä Columbusta enemmän, joten mitään kiekonmenetyskarnevaalia ei kannata heitä vastaan järjestää.

Carlo oli Toronto-sarjassa todella hyvä, mutta nyt ainakin parin viime pelin perusteella taas välillä aika pihalla. Vähän liian usein koosteissakin Columbuksen maalipaikkojen taustalla Carlon kiekonmenetys tai muuten vaan heikko pelaaminen. Tasonnoston paikka hänellä, varsinkin jos McAvoy vielä saa pelin tai pari kakkua. Charakin voisi jostain kaivella tuoreen parin jalkoja, ettei Ahot ja Teräväiset ihan pääse 1-1 hyökkäyksissä kiertämään. Eihän se mikään raketti ole koskaan ollut, mutta välillä vähän kylmää, jos hyökkääjä pääsee suorassa hyökkäyksessä täydellä vauhdilla haastamaan. Ei enää pelkkä ulottuvuus riitä.
 
Don't poke the bear!

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Helpompi vastus kuin Leafs tai Blue Jackets? Hallitseva mestari lauluun ykköskierroksella ja kakkoskierrokselta sweeppi vajaamiehisellä ja -kuntoisella poppoolla kertoo kyllä aivan muusta kuin helposta suupalasta.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"
(1)
  • Tykkää
Reactions: Gust

Vahamestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Nhl-sympatiat Nashvilleen
Helpompi vastus kuin Leafs tai Blue Jackets? Hallitseva mestari lauluun ykköskierroksella ja kakkoskierrokselta sweeppi vajaamiehisellä ja -kuntoisella poppoolla kertoo kyllä aivan muusta kuin helposta suupalasta.
Varsinkin kun henki kasvaa voitetuista ottelusarjoista ja onnistumiset ruokkii onnistumisia. Mä uskon kanssa, että vapautunut vapautunut Canes on paljon kovempi vastus kuin juuri esimerkiksi Leafs
 
Jokerit, Canes, Nashville ja NHL-suomalaiset

astraljava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Jyp
Varsinkin kun henki kasvaa voitetuista ottelusarjoista ja onnistumiset ruokkii onnistumisia.
Totta, mut niin se tekee tietty omillakin. Vaikee noita kuitenkaan lähteä arvottamaan, niitä pelättäviä kun löytyy näistä kaikista joukkueista. :) Ahoa ja Turboa, mut myös Williamsia ja Ninoa, Slavin jne. Kyllä siitä hemmetin tiukka sarja on tulossa, ja vähän harmittaa et nää meidän ekat on rasittaneet niin paljon pitkillä peleillä. Uskotaan et jaksetaan, kait.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
En väitä, että Hurricanes todellakaan olisi mikään läpihuutojuttu. Ei tässä vaiheessa oikeasti helppoja vastustajia enää ole mukana. Mutta, jos ennen pudotuspelien alkua olisi pitänyt valita vastustajaksi Maple Leafs, Blue Jackets tai Hurricanes, niin kyllä viimeksi mainittu noista olisi silloin mieleisin ja ennakolta helpoin ollut.
 
Don't poke the bear!

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Mä en usko, että Canes voittaa Bruinssia, mutta ihan
Mielenkiintoinen sarja tulossa. Islanders lähti ihan takki auki sweepatun Pitsburg sarjan jälkeen ja nuorelle joulkueelle kävi kuten nähtiin. Canes puolustaa kovasti ja Ahot & kumppanit iskevät tehokkaasti vastaan. Tuskin Boston syyllistyy Canesin aliarviointiin.

Columbuksen putoaminen kuitenkin toistaiseksi kevään paras lätkä-uutinen! Yeah!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Rask pesi tolppien ja pienen onnenkin avulla Bobrovskyn 6-0. Hän on ollut edellisissä matseissakin erittäin varma, mutta nyt oli vielä astetta kovempi peli. Tosin todella pienistä marginaaleista on kyse, kun siellä oli kuitenkin kolme tolppaa ja pari ihan pienellä hipaisulla Raskiin osunutta kiekkoa. Kaikki kuitenkin lasketaan, joten pisteet Raskille. Bobrovsky sen sijaan vähän hyytyi tässä viimeisessä matsissa. Etenkin se Johanssonin maali olisi pitänyt ottaa kiinni.

Tässä viimeisessä matsissa Rask mahdollisti Bruinsin voiton. Ensimmäiset kaksi erää Columbuksella oli mielestäni selvästi enemmän vaarallisia maalipaikkoja, mutta Columbus ei onnistunut toimittamaan kiekkoa maaliin asti. Pelin jälkeisessä haastattelussa Rask totesi kiinnostavasti, että pelaaminen Columbus teki vähemmän maskia maalin eteen kuin Toronto, mikä teki hänen pelaamisensa helpommaksi. Että kun aiemmin oli puhetta Columbuksen fyysisyydestä, niin yllättävää kyllä, että se ei yltänyt maalineduspelaamiseen asti. Muutenkin vähän tuntui siltä, että Columbuksen rymistely hyytyi pariin viimeiseen matsiin.

Viimeinen matsi osoitti hyvin sen, että Bruinsista löytyy tällä hetkellä myös syvyyttä. Kaikki muut ketjut onnistuivat maalinteossa paitsi ykkösketju, tosin nelosen maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Sen jälkeen maalit Krejcille, Johanssonille ja poppareillakin välillä istuneelle Backesille.

Seuraavaksi vastassa aika erilainen vastus, kun Carolina luottaa fyysisyyttä enemmän taitoon ja nopeuteen. Pidän Bostonia ottelusarjassa selvänä suosikkina, mutta Carolina on osoittanut jo useampaan kertaan, ettei sitä kannata aliarvioida.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
No se oli semmonen päätös kauteen. Karvas maku jäi kun eväitä olisi ollut parempaan. En tiedä miten moni muu jengi kestäisi sitä että 3kpl top-6 pakkia on lasaretissa? Tuuraajat kyllä onnistui mutta alkoi se näkymään sarjan loppua kohden. Nashia olisi myös kovasti kaivattu.

No ei auta selittelyt, parempi voitti ja sillä sipuli.

Siinä saattoi olla 9, 72, 95 ja 19 viimeinen peli nutuissa, tiedä häntä.

Ei muuta kuin onnea ja menestystä kaikille tasapuolisesti! Ensi kauteen uusin kujein.
 
Jos väittelet idiootin kanssa, pidä huoli ettei hän tee samoin.
Olipahan mahtava playoffs-sarja. Erittäin viihdyttävää ja laadukasta lätkää pelistä toiseen.
Helppo sanoa ihan vaan tilastojakin katsomalla, että sarja ratkesi Bostonin syvyyteen ja Raskin erinomaisuuteen. Ja kyllähän tässä totuuden siemen tietysti piilee.

Columbus yritti pelata samalla tapaa kuin millä Tampa laitettiin kanveesiin, mutta kun sama tyyli ei tehonnutkaan enää yhtä tappavasti fyysistä Bostonia vastaan, loppui ehkä vähän temput kesken. Ja kyllähän tuo Tampa-sarja oli Sinitakeilta niin huikea, että vaikea siitä oli lähteä peliä dramaattisesti enää parantamaan. Iso käsi Blue Jacketsille ja Keklulle! Saa nähä mitä tuleva kesä tuo tullessaan kyseiselle organisaatiolle.

Vähän paskat housussa jäädään odottamaan saako McAvoy pelikieltoa taklauksestaan Andersonin päähän (Charlie McAvoy Given Minor Penalty For Crushing Hit On Josh Anderson). Kyseessä on kuitenkin Bruinsin paras ja tärkein puolustaja. Nähtäväksi jää.

Nyt Karhuilla kuitenkin jokunen päivä huilia ja sitten taas mennään.
Huhhuh.
 
"Lämsä, Lämsä, jumalauta saat pataan vielä. V***n pelle, hei. Lämsä hei, sä oot ihan v***n mieshuora s*****a. Ota Hjallikselta poskeen, v***u. V***u mikä jätkä hei. Lämsä, sä oot ihan poika vielä v***u hei.. Lämsä, sä oot aivan pelle" - Raimo "Raivo" Summanen 2013

Knap

Jäsen
Ärsyttää, että pääsi livenä näkemään tästä sarjasta vain yhden ottelun. Ei vaan jaksa niillä 4 tunnin yöunilla. Mutta pakko tsempata tuohon Carolina-sarjaan Leafs sarjan tavoin.

Carolina-sarjassa luultavasti mennään taas lähemmäksi Toronto-sarjaa, eli peli ei luultavasti ole niin fyysistä enää. Carolinan laadukas pakisto tosin ei anna ihan samanlaista etua pakkien paineistamisessa, kun siellä ei ole mitään Gardineria loikkimassa. Mutta samalla hyökkäyksen kärkiosaaminen on myös hyvin suppeaa (vrt. Leafs).

McElhinney tolppien välissä, saa nähdä kuinka kauan kestää McBackupin taika. Eiköhän Bruins saa jätkän vaihtoon.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Olipa huikea ottelu ja heti alusta saakka molemmat esittivät a-peliään. Bostonilla pelaaminen oli todella terävää ja syötöt napsuivat lapaan tai tyhjiin tiloihin jonne jo oli oma menossa- tosi hienoa katsottavaa( paitti ykkönen oli aika ulapalla koko ottelun) CBJ tuli kovaa taklaten, mutta uhrautuvasti otettiin niitit vastaan ja kiekkoa eteenpäin jossa jo lähituki oli menossa ylöspäin, millä saatiin sitten hyviä aihioita toteuttaa hyökkäystä. Omasta mielestäni parasta vastaisku Bruinsia tässä sarjassa. Rask oli jumalmodessa torjuen kaikki maholliset paikat, mutta puolustus edessä oli myös jämäkkä ja yllättäviä poikkareista lähteneitä kuteja ei juurikaan nähty. Toki 4 tolppaa joista ainakin kaksi torjunnoista avitti myös suoritusta. Olikohan eka nolla sitten vuoden 2014 poffien.
Krejci oli maaginen oma itsensä löytäen sitä kuuluisaa tilaa ja aikaa niissä tilanteissa missä muut lätkivät kiekkoa ränniin tai maalille. Näki zone moden siinä tilanteessa jossa piti kiekkoa viivan tuntumassa alueelle tuoden ja nakkasi tyhjään kulmaan, josta kohta syöttö takaisin vastaleikkaukseen, mutta päästikin Charalle hyvään maalipaikkaan- mahtavaa! Voittomaali ja oliko Backsin ratkaisevaan maaliin myös se esityö häneltä.
Puolustus oli tosi hyvää, ajoittain Clifton oli omassa päässä hieman vaikeuksissa tilanteiden puruissa, mutta muuten pysyttiin hyvin kiekoissa ja pidettiin omalla joukkueella rakentaen eikä roiskien paineen alla.
Hieno sarja ja harmittaa Keklun sininuttujen puolesta, mutta minkäs teet- symppis tiimi! Toki näytti olevan taas uusi nimi pakistossa, joten jossiteltavaakin jäi kun ainakin Murray puuttui pakistosta. Vähä sama kuin Carlon puuttuminen kahdesta edellisestä runista Bostonin puolella. Kentällä isompi merkitys kuin paperilla näyttääkään.
En jaksa uskoa että tulisi McNorrikselle mitään kyseenalaisesta taklauksesta ja seuraavaksi kohti raikkaasti hyökkäävää ääliölaumaa!

Edit:Cassidyltä mahtavaa koutsaamista ja nelonen sai kovasti vastuuta hyvän esityksen myötä. Kuraly Wagner ja Nordström oli huikea trio kentällä molempiin suuntiin, vaikka maali hylättiinkin.
 
Viimeksi muokattu:

lasaleiko

Jäsen
Kyllähän tästä parempi meni jatkoon, vaikka Blue Jacketsilla sarjan puolessa välissä vahva ote olikin. Ei riittäny loppuun asti, Rask nosti harppauksella tasoaan kolmeen viimeiseen peliin ja piti joukkueensa pelissä kun tarvitsi, toisaalta Bruinsin hyökkäys aika tehokkaasti viimeisteli paikoistaan.

Hyvin on Bruins myös kääntänyt näitä sarjoja jouduttuaan tappioasemaan, voittajan merkki.

En muista olenko ikinä sanonut Marchandista mitään positiivista, mutta jannulta hieno haastattelu kutospelin päätyttyä HNIC-lähetyksessä. Siinä ei turhia jaariteltu. :D

Brad Marchand keeps it short and simple after series-clinching Game 6 victory

Sinitakkien kannalta harmi homma, mutta tätähän se urheilu on. Toivottavasti saisivat pidettyä tuon nipun jollain tavalla kasassa. Vaikka toisaalta, Bob kaikista huipputorjunnoista huolimattaan jäi nyt päällimmäisenä mieleen oikeastaan joka pelissä sattuneista hörpyistä ja Panarin katosi loppua kohti kuvasta myöskin. Vähän sama juttu Duchenella, sarjan alussa oli vahva mutta loppua kohti ei ihmeitä esittänyt. Tuskinpa heistä kukaan korvaamaton on.
 

Pica

Jäsen
Tiukka sarja mutta tällä kertaa Bruins oli vähän edellä. Columbuksen homma näyttää kyllä hyvältä kun joukkueen näkyvimmät Dubois, Jones, Werenski ja pari muuta on vielä niin nuoria. Yleisölle pelien tunnelmasta iso peukku ja meno pesi monet perinteisemmät kiekkokaupungit. Aika vähän olen CBJ:n matseja katsonut joten tuli pienenä yllätyksenä. Venäläisten pitäminen omina rentaleina sekä deadlinen all-in onnistui kohtalaisesti ja toivotaan että Kekäläisen pokka pitää myös tulevissa sopimusneuvotteluissa.
 

astraljava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Jyp
Vaikka toisaalta, Bob kaikista huipputorjunnoista huolimattaan jäi nyt päällimmäisenä mieleen oikeastaan joka pelissä sattuneista hörpyistä ja Panarin katosi loppua kohti kuvasta myöskin.
En kyllä pitäis yhtään maalia kutosmatsista hörppyinä. Ekassa ei maskia, mut Krejci onnistuu juuri siihen pieneen reikään patjan yli mutta kilven ali osumaan. Todella vaikea paikka etenkin kun tulee vastapalloon tolpasta kimmonneeseen ripariin ja joutuu siinä vaihtamaan torjunta-asennosta pystyyn ja taas uudestaan tekemään torjuntaa.

Johanssonin laukauksen katoin ensin olevan helpoin, mut kun katselee useista kuvakulmista niin kyllähän se niin pakin jaloista lähtee et eipä ehdi ihan täydellisesti reagoida. Silti melkein torjui, joten ihan ok suoritus sinänsä.

Backes sitten taas maalin edestä pomppivaan kiekkoon ohjuri. Ihan tekemätön paikka, vaikka siinäkin hanska hyvin lähelle ehtikin. Ei vaan noin nopeesti kovin moni kundi liiku kun miettii miten nopeesti tuokin tilanne kehittyi.
 

lasaleiko

Jäsen
Johanssonin laukauksen katoin ensin olevan helpoin, mut kun katselee useista kuvakulmista niin kyllähän se niin pakin jaloista lähtee et eipä ehdi ihan täydellisesti reagoida. Silti melkein torjui, joten ihan ok suoritus sinänsä.
Nojuu, tätä nyt lähinnä meinasin kutospelistä, huonosti ilmaistu. Ja kyllähän tuo totta on että ikävästi pakki on jalkansa siihen näkökenttään tuonut, nyt kun maalin vielä uudemman kerran katsoi.

Kahdesta muusta maalista aivan samaa mieltä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
doping ja viivat
Lopulta sitten Takit eivät jaksaneet kolmea ottelua enempää pitää mayhemiä yllä kaukalossa. Bruins päätti sarjan jopa helposti. Kutosessa oli heti ensimmäisten minuuttien jälkeen sellainen fiilis, että jos nyt Jackets ei avaa maalintekoa ja sen jälkeen ratko peliä samantien parilla vastahyökkäyksellä, niin Bruins ei häviä.

Vaan eipä siinä, ihan hyvä joukkue BJs on ja Seth Jones olisi liki riittävän hyvä kantamaan nelosta Bruinsissa. Varmaan voittaa vielä sata norrista ja vaikkei voittaisikaan, niin on liigan paras pakki seuraavan vuosikymmenen.

Dubois yllätti myös. Ei otteista uskoisi ikää. Saatanan taitava ja fiksu, mutta jättää kärkikynät ja lätyt sikseen ja pelaa kovaa joukkueelleen. Isompi ja ilkeämpi versio aloituksiin kyykistyneestä vastustajastaan. Kokemusta lisää ja Dubois ei sen jälkeen pudotuspelisarjojen kaksinkamppailuja häviä.

Kyllä en missään nimessä näe, että Takeilla oli tässä joku viimeinen mahdollisuus vähään aikaan. Hyviä superlahjakkaita nuoria pelaajia, jotka ottavat parissa vuodessa joukkueen kantoonsa.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Harmittaa vähän Columbuksen putoaminen. Siellä mentiin aivan oikein isolla riskillä ja valitettavasti tällä kertaa jäi vajaaksi. Kaksi hyvää joukkuetta, kaksi hyvää maalivahtia, vähän kehnommat tuomarit.

Bostonilla Kuraly on noussut ihan uudelle tasolle keväällä. Oli hyvä jo kauden aikana, mutta nyt pudotuspeleissä ei jää vajaaksi, ei vaan kertakaikkiaan jää missään tilanteessa vajaaksi. Nordström myös hyvä.

Mielenkiintoista nähdä minkälaisen poppoon Columbus saa jalkeille ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy