Blues - HIFK 17.1.2006

  • 33 969
  • 192

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
JuVii kirjoitti:
Lisää tällaisia pelejä, hieno tunnelma, hyvä tappelu, viihdyttävä peli. Mitä muuta voi odottaa tiistai-illalta?

Paljonkin.

Mitä voisi vielä odottaa tiistai-illan peliltä taasen? Voittoa.


Tästä lähtien saa kyllä Little suorittaa aika korkealla tasolla jos haluaa enää meikäläisen vakuuttaa - en tosin tiedä miksi haluaisi ja miten se mihinkään vaikuttaisi - sillä sen verran surkeat ovat miehen otteet jo pitkään olleet.
 

cherry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko tuotteena.
Nyt puhkaistaan neitsyys tämän nimimerkin takaa. On kannanottojen paikka.

Täällä jo paljon puhetta aikaansaaneet teot illan pelistä on aika käydä läpi.

1. ja 2. erä Bluesille. 3. hienoisesti IFK:lle, lähinnä maalien muodossa. IFK haki itseään ajoittain ja Blues pyöritti välillä kauniisti. IFK:n vaihtopenkin välittömässä läheisyydessä istuneena kiinnitin huomiota erityisesti Sheddenin kommunikointiin kentälle. 1. erässä tuomarit saivat osansa ja juuri ennen joukkuerangaistusta huuto penkiltä kentälle raitapaitojen suuntaan oli kova. Shedden, Kuitunen ja Pikkarainen huusivat kaikki kurkku suorana, viimeksi mainittu vielä aivan tuomarin korvan juuressa. Kova ja hyvä ratkaisu Kruussilta laittaa IFK:lta äijä istumaan. Kruus huusi: "Sieltä lähtee yksi istumaan!" Sinänsä hyvä osoitus asemavallan käytöstä ja tässä vaiheessa vielä mietin, että josko tässä matsissa tuomari vaikka onnistuisi. Olin väärässä.

Lostedt pelasi todella hyvin sen mitä ehti. Muutamia todella hyviä hulinointeja ja ärsyttämisiä. Näitä lisää. Lisäksi mies otti maalin edessä Uhlbäckin varmasti tilanteessa, jossa kiekko toimitettiin IFK:n maalin eteen kulmasta. Itseltäni tanssi meni puoliksi ohi, ja jos joku on varmaa niin se on aivan varmaa, että laidan läpi ei voi nähdä. Jäällä samaan aikaan olleelta kuitenkin pienen briiffin saaneena Ben-Amor vei iskuissa ja mailat sotkivat askelkuvioita. Pääasia, että oli viihdettä.

Schnabel pelasi hyvin, johtaen puolustusta ja onnistuen tällä kertaa jälleen myös kiekollisessa roolissa. Mies on nostanut profiiliaan selvästi.

Pikkarainen yllätti myös positiivisesti, lähinnä fyysisyydellään.

Seppänen oli tänään lievä pettymys aikaisempiin esityksiin verrattuna.

Hyökkääjistä erityismaininnan saavat Hirso, Salonen, Hauhtonen ja Murphy. Muutama vahva kiekon ylöstuonti Hirsolta, yksi oli jopa lähellä onnistua coast-to-coastina. Saloselta pari hyvää nousua maalille. Hauhtoselta koko pelin ajan vahvaa vääntöä, samoin kuin Murphyltä. Myös ketjuna Petrell-Hauhtonen-Murphy oli todella hyvä. Oli myös ilo nähdä C-kirjain Luttisen rinnassa - oikealla miehellä.

Askey maalilla pelasi varmasti eikä käytännössä voinut maaleille mitään. Monia tärkeitä torjuntoja, varsinkin ottelun alussa.

IFK:n 5-3 ylivoima oli huonoa tänään. Viivamiesten yhteistyö ei pelannut hyvin.

Bluesilta erottuivat edukseen Rajamäki, Kariya, Uhlbäck ja Ben-Amor.

Kiitän.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kiitos Littlelle taas. Kahteen käsittämättömään kämmiin kaatui tämä peli. Oltiin hyvin mukana siihen asti kun Littleltä taas sattui pikku lipsahdus.
Melko selittelyä kyllä mutta Blues oli mielestäni hieman niskan päällä näihin asti.
Kuitenkin hieno tunnelma hallissa ja muutenkin ihan hyvä peli.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Voihan Kruusin tuomarointia kritisoida, mutta kyllä Markku selvisi omasta hommastaan huomattavasti paremmin kuin Pikku-Niilo.
Niilolle voisi lyödä lentolipun kouraan ja mennä Kaltiaisella loppukausi. Tässä vain on tietysti se huono puoli, että olisi melkein pakko käydä hakemassa junnuista joku kakkoseksi ja tällä voisi taas olla vaikutuksia junnujen pärjäämiseen tasaisessa sarjassa.

Jos Eskelistä ei kiinnosta pelata tai muuten kiukuttaa, niin kai sen voisi päästää jonnekin jossa on kivampaa? Eilen vaikutti, että Laatikainen oli todella Bluesin ainoa liigatason pakki. Määttäkin tuntui jatkavat jo pidempään jatkunutta huonoa peliään.

Eniten harmittaa, ettei Puukäsi Marwinin ohjaus mennyt maaliin. Näyttää uhkaavasti siltä, että 15 maalia jää saavuttamatta tuolla velttoperseiden jengissä.
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
cobol kirjoitti:
Blues jäi mielestäni hiukan jälkeen siinä, että kaikki pelaajat eivät olleet valmiita mustelmiin maalien edessä ja kulmissa. Pieniä juttuja, mutta kertovat jotain siitä, miksi Blues häviää.

Tähän kiinnitettiin meidänkin katsomonosassa huomiota. Selkein ero joukkueiden välillä tulee mielestäni siinä, että HIFK tekee oikeita asioita oikeissa paikoissa kenttää. Blues pelaa välillä hyvin, mutta maalien edustoilla todella munatonta ja huolimatonta peliä. HIFKin pelaaminen tällä hetkellä todella järkevää ja hyvällä sykkeellä tehdään hyödyllistä duunia ja jätetään kaikki turha pyöriminen pois.

Ja se LA-Areena, ei härreguud. Taas pidi käydä muistuttamassa itseään miksi sinne ei kannata mennä.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tulipa käytyä "vieraspelissä" Espoossa parin vuoden tauon jälkeen. Liikenne takkuilee entiseen malliin hallille tultaessa, mutta halli on míellyttävä, pidän enemmän kuin Pasilan vastaavasta.

Peli oli tyypillinen Blues/Hifk vääntö, ei juuri hienouksia, mutta värillisten lasien läpi HIFK oli hiukan parempi koko ajan. Toki saimme apua kahdesta helpohkosta maalista, mutta silti veimme peliä. Liian vähän Bluesin pelejä nähneenä on vaikea analysoida, mikä joukkueessa on pielessä, mutta ns. pieniä virheitä tulee solkenaan (esim. syötön vastaanotoissa, syötöt metrin taakse, laukaukset epäonnistuvat jne.), tämä oli ainakin eilen silmiin pistävää.
Littlen torjuntatyyli on erittäin epävarman näköistä, toki muutama hieno pelastuskin. Kariya ehdottomasti joukkueensa paras, mutta se valtava kahvaaminen ja mailalla hakkaaminen kyseiseltä kaverilta häiritsee ja ihmettelen miksi se sallitaan yhdelle kaverille (tuomarit!).

Valmentajien taiston vei Shedden, Heikkilä haki Semirin toimesta Lostedtin pelistä pois ja sai ansaitusti ylimääräisen kakkosen, jonka aikana HIFK teki maalin. Patrik yritti hakea Rajamäkeä siinä onnistumatta, ihan hauska pikku episodi otteluun.

HIFK:lta hyvä perussuoritus ottaen huomioon muutaman erittäin tärkeän pelaajan poissaolon. Askey oli varma, mutta ei joutunut tekemään montaa huipputorjuntaa, Bluesin 2-3 läpiajoakin oli aika ponnettomia yrityksiä. Toki Askey sähläsi pakkien kanssa Bluesin toisen maalin, joka oli lahja. White oli tilanteessa hyvin mukana, mutta selkä suorana on vaikea tehdä mitään. Whiten pelissä ei mitään kohennusta, toivotonta, havannoin kaksi syöttöä omille hyökkäyspäässä ja kumpikin ylivoimalla, yksi hyvä aloitusvoitto hyökkäyspäässä. Hauhtonen oli mielestäni meidän ykkönen tänään ja punainen kolmonen (ei Niinistö) oli myös aika vakuuttava. Laakkonen teki kaksi, mikä on aina hieno juttu, muuten varsin näkymätön.

Bluesin yleisö on aika hiljaista, tunnelma on huonompaa kuin Pasilassa, toki fanikatsomo yrittää, mutta joku siitä vielä puuttuu, voi johtua tietysti joukkueen heikoista esityksistäkin.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
zaluun kirjoitti:
Ja se LA-Areena, ei härreguud. Taas pidi käydä muistuttamassa itseään miksi sinne ei kannata mennä.

Kerro toki muillekkin mikä SM-liigan hienoimmassa jäähallissa mättää?
Hallihan oli käytännössä lähes täynnä, muista se. Ei DDR-hallista tai Hartwall-Areenaltakaan hetkessä pääse pois jos halli on täynnä.
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Tommy kirjoitti:
Kerro toki muillekkin mikä SM-liigan hienoimmassa jäähallissa mättää?
Hallihan oli käytännössä lähes täynnä, muista se. Ei DDR-hallista tai Hartwall-Areenaltakaan hetkessä pääse pois jos halli on täynnä.

Eniten mättää se, ettei yläkatsomoista näe kun 2/3 kenttää. Oma virhe tietenkin kun tätä ei taas muistanut. Kyllä siinä vähän kuitenkin kokee menettäneensä kun ei esim. Lostedtin ja Semirin myllyä näe, mutta sitäkin enemmän takaraivoja. Liikennejärjestelyt ja tunnelman puute kuitenkin ihan ymmärrettäviä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
zaluun kirjoitti:
Eniten mättää se, ettei yläkatsomoista näe kun 2/3 kenttää.

Alakatsomoista näkee 3/4 kenttää. Onneksi mylly oli klubi-katsomoa vastapäätä, muuten olisi sekin jäänyt näkemättä. Aika pahoja suunnitteluvirheitä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tommy kirjoitti:
Kerro toki muillekkin mikä SM-liigan hienoimmassa jäähallissa mättää?
Hallihan oli käytännössä lähes täynnä, muista se. Ei DDR-hallista tai Hartwall-Areenaltakaan hetkessä pääse pois jos halli on täynnä.

Halli on hieno ja yleensä siellä oli muutama vuosi sitten niin tyhjää, että oli mukava käydä myös Bluesin peleissä katsomassa, kun Crisun klooni-IFK pelasi.

On siellä yksi paha vika. Hallissa on pitkillä sivuilla tuskin yhtään katsompaikkaa, josta näkisi koko jääalueen. Joku suunnitteluvirhe siellä on tehty. Esimerkiksi minä istuin eilen 211 katsomossa rivillä 12, eikä sieltä nähnyt Ben-Amor vs Lostedt matsia, joka nyrkkeiltiin kaukalon laidassa sillä puolella, jossa istuin. Joutui odottelemaan uusintaa valotaululta ja se on tylsää, kun on vaivautunut paikanpäälle ja maksanut lipusta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nuo näkyvyysongelmat johtuvat edelleen tuosta kaukalon kesäisestä laajentamisesta, katsomot on suunniteltu pienemmälle ringille.

Edit: mutta onhan näitä muuallakin, teidän "oma" hallinne parhaana esimerkkinä.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Johannes kirjoitti:
On siellä yksi paha vika. Hallissa on pitkillä sivuilla tuskin yhtään katsompaikkaa, josta näkisi koko jääalueen. Joku suunnitteluvirhe siellä on tehty.

Virhe nimenomaan on tehty, hallihan on suunniteltu pienelle kaukalolle ja täksi kaudeksi LänsiAuto Areenan kaukalo muutettiin SM-liigan suurimmaksi. Toivottavasti tähän tulee ratkaisu ensi kaudeksi että sivuilta näkisi koko kaukalon.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Daespoo kirjoitti:
Herätys Cobol, se että Blues kärsi tuomarityöskentelystä on eri asia kuin että ottelu ratkesi siihen.

Ja oikeasti, ei voisi vähempää kiinnostaa miten Narrit on kontannut, sille löytyy varmaan ihan oma ketju. Olin katsomassa matsia kahden tutun HIFK-fanin välissä ja molemmat sanoivat ihan suoraan että Kruusin tuomiot menivät aivan päin vittua ja todella helposti tulivat kaikki kahden ekan erän Blues-jäähyt tuomarilinjaan nähden (Littlen jäähyä lukuunottamatta). Tuomari siis sorti Bluesia mutta peli ratkesi Bluesin järkyttävään oman pään peliin.

Edelleen, luetaan niitä viestejä.

Pakko puuttua tähän. Olet nyt totaalisen väärässä, Kruusille sattui muutama virhekin, mutta toisaalta sillä oli linja, antoi taklata, mutta otti koukkuja kohtuulisesti pois samoin kampitukset. Kahden ekan erän jäähyistä, voi sanoa, että molemmille tuli yksi liikaa, HIFK:n jäähyistä se ensimmäinen. Bluesin pelatessa kuudella, HIFK protestoi ja sai jäähyn, ei ole pelin hengen mukaista. Kolmannen erän jäähyistä en muista muuta kuin Hirson jäähyn, joka ei juuri osunut edes pelaajaan, mutta sieltä se napsahti 2min. Ei Kruus sortanut kumpaakaan, oli muutama virhetuomio, mutta niitä tulee aina. Cobolilta hyvä analyysi tuomarista, kun pystyy katsomaan ottelua vähän meitä viileämmin.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Cannibal kirjoitti:
Harmi, että se tunne on usein hirveä vitutus, mutta tajusin juuri, että se on tuhat kertaa parempi kuin mitäänsanomaton tuskainen kiekkoilta, joita nähdään esim. silloin, kun Rautakorven valmentama joukkue tulee vastaan.

Sorry offtopic, mutta kun olen ollut havaitsevani näissä jatkoajan otteluketjuissa, että useimpia Rautakorven valmentaman joukkueen kiekkoilta vituttaa jo etukäteen ja aivan varmasti ainakin pelin jälkeen.

Itse pelistä en nähnyt kuin maalit (Urheiluruudusta), mutta melko lahjakkaasti Little imuroi. Laittoiko se itse sen Lakkosen toisen sisään, vai menikö pakin kautta?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Molemmissa lahjamaaleissa Bluesin pelaaja pisti kiekon maaliin, varsinkaan toisessa maalissa Laakkosella ei ollut juuri mitään tekemistä sen kanssa.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Se on harvinaisen totta, että ylä-katsomosta ei näe koko kenttää kuin korkeintaan riviltä yksi. Onneksi olin tällä kertaa siellä. Vaikka peli ei nähtävää tarjonnutkaan.

Tuosta Kuula vs, Sue-toimittaja jutusta sen verran, että vaikka en mikään I Heart PAte ihminen olekkaan, niin tasaiseksi veti. Kunnollisia iskuja ei juri tuonne ylös näkynyt. Suelta paita pois ja pate jäähän. Siinä se.

Aivan tyhjästä noiden kuulapäiden pitää saada mätkiä toisiaan. Mitä jos vaimo keittää liian laihaa sumppia aamulla, palaako vati?

Schnabel oli tänään erinomaisella pelipäällä, jopa avaukset menivät sinne minne kuuluukin. Hank taas totutun kuutiksella. Laakso ja Sepänen jatkavat positiivisella osastolla illasta toiseen. Kiitos.

Zion Train nyt kuntoon perjantaiksi...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
leivoja kirjoitti:
Aivan tyhjästä noiden kuulapäiden pitää saada mätkiä toisiaan. Mitä jos vaimo keittää liian laihaa sumppia aamulla, palaako vati?

Eihän se tyhjästä lähtenyt, kyseessä oli tyylipuhdas nouto. Lostedt yritti hakea Rajamäkeä pois pelistä, joten Semirin täytyi ottaa Lostedt pois. Simple, innit?
 

CaGe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juhaht kirjoitti:
Eihän se tyhjästä lähtenyt, kyseessä oli tyylipuhdas nouto. Lostedt yritti hakea Rajamäkeä pois pelistä, joten Semirin täytyi ottaa Lostedt pois. Simple, innit?

Eli Semir nouti Lostedtin? Simple, right?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tuo LA-Areenan yläkatsomon kulma ihmetytti itseäni jo silloin, kun halli rakennettiin. Paperilla linjaus näyttää hyvltä ja ideaalilta, mutta paperilla ei vain siinä vaiheessa ole piirrettynä katsojia. Nyt vielä kaukaloa levennettiin metrillä molempiin suuntiin - vielä enemmän jääpinta-alasta jää edessä istuvien pään taakse. Kuitenkin Suomen heikoimmat paikat on aivan varmasti Nordiksen yläkulmien ensimmäiset rivit, ne vielä maksavat (tai ainakin maksoivat muutama kausi sitten) enemmän kuin yläkatsomopaikat LAA:lle. Tuo on kuitenkin siis selkeä ongelma Areenalla, vaikea sitä on kuitenkin korjaamaan lähteä.

Eilisestä viestistäni varmaan kaikki ymmärsivät, että a) ei vaan voi mitään, että jaksaa v-tuttaa tuollaisen pelin jälkeen ja b) kansalaisluottamusta vahvempia aineita on vähän veressä. Turha siitä on lähteä vääntämään sen kummemmin. Jos Lostedt oikeasti kaatui mailaan, tappelu oli tasaisempi kuin miltä se näytti siihen suuntaan, josta sen näin.

Nyt olisi Bluesilla korkea aika lähteä jahtamaan niitä voittoja. Joukkueessa on potentiaalia, nyt se potentiaali pitäisi vaan saada kaivettua esille. Usko Littleen alkaa täälläkin jo vähän horjua, ettei vain Ropponen ollut etsimässä maalivahtia Sveitsissä...
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
E kirjoitti:
Nyt olisi Bluesilla korkea aika lähteä jahtamaan niitä voittoja. Joukkueessa on potentiaalia, nyt se potentiaali pitäisi vaan saada kaivettua esille. Usko Littleen alkaa täälläkin jo vähän horjua, ettei vain Ropponen ollut etsimässä maalivahtia Sveitsissä...

Bluesilla pitäisi potentiaalia olla ja valmennuskin pitäisi olla huippuluokkaa. Kuten jo aiemmin todettua, jos joukkue olisi päättänyt kauden ottelunsa toisen erän jälkeen, olisi sijoitus taulukossa melkoisen paljon parempi. Ihmetyttää kyllä, miten viimeisessä erässä sössivät noin paljon pelejä.
Niin, ettei Ropponen ollut Sveitsissä vaan katsastamassa yhtä entistä IFK:n miestä riveihinsä isolla rahalla, kun kerta haluja kuulemma takaisin Suomeen olisi :D
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
zaluun kirjoitti:
Eniten mättää se, ettei yläkatsomoista näe kun 2/3 kenttää.

DDR-hallista taasen ei yläkatsomosta näy kuin 20 kilometriä kullinpaksuista vaijeria. Lisäksi vieressä voi istua, tai kainalossa luikerrella, kullinpaksuinen ja yhtä rasvainen & paskainen vaijeri. Eikä kyseessä ole mikään ohkainen kulli.

T: Olli Kuhta
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Juhaht kirjoitti:
Eihän se tyhjästä lähtenyt, kyseessä oli tyylipuhdas nouto. Lostedt yritti hakea Rajamäkeä pois pelistä, joten Semirin täytyi ottaa Lostedt pois. Simple, innit?
Eikös se Rajamäki-tapaus mennyt kuitenkin niin, että Eki sattui olemaan HIFK:n vaihtoaition kohdalla, kun hän(een) törmäili monta vaihtoon menossa olevaa HIFK:n pelaajaa. Tästä tilanteesta johtuen Lostedt halusi poistaa Rajamäen vaitoaition edestä häiriköimästä. Eihän siinä mitään "hakea Rajamäkeä pois pelistä" tyyppistä ollut. Paremminkin vain "hakea Rajamäkeä pois vaitoaition edestä"...
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Kinkku kirjoitti:
Eikös se Rajamäki-tapaus mennyt kuitenkin niin, että Eki sattui olemaan HIFK:n vaihtoaition kohdalla, kun hän(een) törmäili monta vaihtoon menossa olevaa HIFK:n pelaajaa. Tästä tilanteesta johtuen Lostedt halusi poistaa Rajamäen vaitoaition edestä häiriköimästä. Eihän siinä mitään "hakea Rajamäkeä pois pelistä" tyyppistä ollut. Paremminkin vain "hakea Rajamäkeä pois vaitoaition edestä"...

Lostedt pelasi lähes minuutin pituisen vaihdon tuossa vaiheessa, taklasi 4-5 kertaa ja antoi pientä iskuakin pariin kertaan. Sitten kun Lostedt koppasi Ekiä niin Eki tarttui Patea jalasta, heh.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös