Black Friday

  • 145 013
  • 667

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Vähän metsään tuntuu menneen Black fridayn idea Suomessa. Eikös alunperin rapakon takana ajatus ole myydä törkyhalvalla kaikki vanhat tuotteet pois varastosta, jotta saadaan joulua varten kaikki tarpeellinen mahtumaan sisään. Nyt Suomessa on venytetty tuota yhtä päivää ensinnäkin pariin viikkoon (XXL:ssä taitaa olla 12 päivää) ja samaan tahtiin tuntuu alennukset pienenevän, mitä pidempi alekausi on kyseessä.

Noh, itse ainakin luulen olevani järkevä kuluttaja ja pahimmat heräteostokset on jäänyt tekemättä näinä single/black/cyber -päivinä. Hankintoja toki on tullut tehtyä, mutta pääosin asioista joiden hintoja on tullut seurattua jo muutaman kuukauden ajan ja "normihinnasta" on edes jonkun sortin käry olemassa. Kauppojen ilmoittamiin ovh-hintoihin en luota kyllä pätkääkään.
 

ipaz

Jäsen
Suomessa ja ainakin muualla Pohjoismaissa Black Friday-kampanjointi on nykyään täysin eri asia kuin jenkeissä. Siellä on ensin Kiitospäivä (tänään torstaina) jolloin kaikilla on vapaa ja siihen päälle todella moni pitää pitkän viikonlopun. Moni työnantaja antaa vapaaehtoisesti vapaapäivän "The Day After Thanksgiving". Ja kun ihmiset ovat isolla porukalla vapaalla myös perjantaina, niin kaupat joskus 50-luvulla katsoivat että tuo on hyvä sauma haalia ne ostoksille juurikin tarjoamalla kaikki vanha roina pois varastoista ennen joulua. Vuosien saatossa tarjoukset sitten lähtivät aivan täysin käsistä ja näistä on Youtube täynnä videoita kun porukkaa talloo toisiaan ja tappelee jostain hilavitkuttimesta. Usein BF alkaa yöllä heti kun torstai vaihtuu perjantaiksi. Myös jenkeissä kampanjointi jatkuu nykyään usein Cyber Weekinä, mutta BF on se aloituspaukku.

Täällä "musta perjantai" on ihan tavallinen arkiperjantai. Silloin joskus reilut viisi vuotta sitten kun BF Suomeen rantautui, niin se oli vain yksi todella vilkas kauppapäivä. Nyt kaupat ovat tajunneet, että hype kannattaa aloittaa ajoissa ja pitää päällä pitemmän aikaa. Säästyy hermoja sekä asiakkailta että henkilökunnalta kun myynti on tasaisempaa, eikä tule sellaista yhden tai kahden päivän valtavaa mayhemiä, jolloin kansa parkuu somessa kun tarjous olikin vaan rajoitettu erä, eikä siitä riittänyt kaikille kuten kunnon sosialidemokratiassa kuuluisi.
 
Viimeksi muokattu:

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Nyt pojat ja tytöt. Kävin omalta osaltani laittamassa muutaman vaatekerran.
 

Liitteet

  • 498A1C1F-546E-4A5A-B735-E26B108F0E21.jpeg
    498A1C1F-546E-4A5A-B735-E26B108F0E21.jpeg
    115,7 KB · kertaa luettu: 402

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Itse olen saanut kyllä todella hyviä ostoksia tehtyä. Hotellihuoneista on varsinkin löytynyt erittäin edullisia tarjouksia. Sellaiset 20-30 yötä tylee vietettyä hotelleissa pelkästään Suomessa, joten hinnat aika hyvin hallussa.
Näitä hotellitarjouksia voisin mielelläni kuulla, että mistä olet löytänyt parhaimmat.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Jonkun max 40€ sähköhammasharjan saa ilmiantaa. Muuta en kyllä keksi nyt mitä oikeasti tarvitsen.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kolme vuotta sitten ostin exän kanssa Black Friday asunnon ja ties mitä.

Sitä virhettä ei toisteta.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Näitä hotellitarjouksia voisin mielelläni kuulla, että mistä olet löytänyt parhaimmat.
Booking.comia käytän eniten, mutta vähän kaikkialta tulee katsottua.
 

Mr Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Iisalmen Peli-Karhut, KuPS , PK-37
Itse usein tsekkaan lähinnä lahjakorttia vaikka kylpylään. Toisaalta sitten monessa kaupassa tämä onkin viikonlopun tai viikon mittainen kampanja jo, ja tuleehan niitä tarjouksia kurkittua, josko ohi kävelen. Harvemmin mitään turhaa krääsää mukaan tarttuu.
Spa Hotel Runni:lle oli joku tarjous :)

voin suositella :)
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lidlissä muutaman tunnin päästä hummusta puoleen hintaan. Pari-kolme purnukkaa taidan käydä hakemassa.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Onhan tämä hupaisaa touhua. Kuten täälläkin moneen kertaan todettu, niin tarjoukset ei keskimäärin ole sen parempia kuin normaalit viikkotarjouksetkaan. Ja keinotekoista hintojen nostoa näkyy enemmän ja vähemmän.

Itselläni jokavuotinen ongelma, että huonona lahjojen ostajana yritin etsiä heräteostos periaatteella muutamaa joululahjaa josko tulisi jotain järkevää vastaan. Mutta sitten kun kaupalla on jopa 2000 - 10 000 tuotetta BF "alennuksessa" niin into lähteä kahlaamaan mitään läpi laantuu kun monissa alennukset on luokkaa 5%.

Ihan eri asia toki jos on ihan spesifisti tieto mitä tuotetta on etsimässä. Mutta eipä nuo tarjoukset silloinkaan mitään maata kaatavia ole.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tilasin vinyylilevysoittimen, alennus 229 - > 149
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Löytyiskö jostain romuliikkeestä hinta-laatu suhteeltaan hyvää robotti-imuria? Ajattelin oikaista ensin ja kysyä täältä, kun ei jouda vertailemaan vielä. Max 200-250e. Ja neliöitä on kaksion verran.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onkohan noi Nintendo Switch Oledit ikinä tarjouksessa? Aina vaan jokapaikassa tuo sama hinta 369e, ei taaskaan pistänyt silmään tarjouksia missään.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kannatti odotella kuukauden päivät, kun jo valmiiksi 35% alessa oleva kenkäpari sai päälle vielä 20% pois. Kauppiaan näkökulmasta en näe tässä järjen hiventä, ja fiksuimmat verkkokauppiaat ovat taitaneet sen jo sisäistää.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Masku mainostaa taas "-80% alennuksia" näin Black Fridayna. Eikös Masku saanut jo joitain vuosia sitten huomautuksen näistä kusetuksista?

On melkoista kun lukee että kaikki -80% ja katsoo tarkemmin niin pari tuotetta ehkä tuon hintaista ja nekin ollut edellisviikoilla hyvällä tuurilla paremmassa tarjouksessa.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Ei jäänytkään Unicefin tukeminen ainoaksi ostokseksi. Toinen PS5 ohjain lähti tilaukseen. Alennus ei ollut mikään massiivinen, mutta kun sai alle 50€ niin päätin tilata. Nyt voi sitten vaimon kanssa pelailla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös