Ei kai osakekurssi tulokseen vaikuta, mutta tulos toki vaikuttaa osakekurssiin?
Ei ja kyllä.
En jaksanut kirjoittaa idioottivarmasti, mutta näemmä olisi pitänyt.
Ei kai osakekurssi tulokseen vaikuta, mutta tulos toki vaikuttaa osakekurssiin?
Muistelisin että tässä ei ole verohallinnon ja kansanedustajien linjauksesta vaan EU:n ihmisoikeustuomioistuimen. Eli samasta asiasta ei voi tuomita kahta kertaa ja Veronkorotus on katsottu rangaistukseksi vastaanvalaisessa tapauksessa. Täten, jos veronkorotus on maksettu mukisematta saa syytesuojan rikosoikeudellisesti. Toki näissä tapauksissa on usein ymmärtääkseni useita rikkomuksia, joten pelkkä veronkorotuksen maksaminen ei tuo aina syytesuojaa.
Melko raju väite, että osakekurssilla ei ole mitään tekemistä tuloksen kanssa.
A)
C)
Niin, kuten mm. autoverotuksessa on nähty, verottajan tulkinnoilla voi tietyissä tapauksissa lähinnä pyyhkiä perseensä.
Lisäksi oikeusvaltiossa lienee edelleen käytössä periaate "syytön kunnes toisin todistetaan".
Kyseessähän on samasta asiasta kahteen kertaan rankaisemisen estäminen, johon puuttui muistaakseni ihmisoikeustuomioistuin.
Entäs työttömät? ja eläkeläiset? alaikäiset? eikös se vasta reilua olisikin, että hekin pääsevät nauttimaan kasvusta? Entäs ulkomaalaiset, miksei heidänkin pitäisi päästä siitä nauttimaan?Pointtini on kuitenkin se, että minusta on reilua, jos kasvusta pääsevät nauttimaan kaikki työntekijöistä isokenkäisiin.
En tiedä mistä on syntynyt käsitys, että optio-ohjelmissa mukana olevat johtajat olisivat omistajia, mutta näin ei ole. Optio-ohjelman kautta voi omistajaksi päätyä eli sitä kautta voi osakkeita saada (joko ilmaiseksi tai alle markkinahinnan)Omistajienkaan(optio- ohjelmissa olevat johtajat ovat omistajia) pääomatulot eivät määräydy tuloksen mukaan, vaan osakekurssien ja osinko- politiikan mukaan, joilla ei lyhyellä välillä ole mitään tekemistä yhtiön tuloksen kanssa.
Vaikka Elisa on noin rahoitussyistä joskus voinut haluta tehdä, niin tuo nyt on asiaa ymmärtämättömille lähinnä puolitotuus. Osakeyhtiölaissa on aika tarkkaan määritelty kuinka paljon osinkoa saa ja kuinka paljon sitä pitää jakaa. Osingon määrän kohdalla puhutaan ns. yhtiö jakokelpoisista varoista.Moni yhtiö (Elisa esimerkiksi) ottaa jopa velkaa voidakseen maksaa osinkoa.
Hieman nauratti kun Jutta & Paavo viime keväänä pontevasti totesivat että nyt kaikki osinkoja verotetaan eikä Suomessa ole enää verorälssiä. Samaan aikaan A. Herlinin holding yhtiöt saivat pelkästää Kone Oyj;ltä armon vuonna 2013 yli 150.000.000€ pääomaverotonta osinkotuloa ;-)
Totta. Onneksi rahat eivät edelleenkään ole Herlinin käytössä. Jos hän nostaa Holdin yhtiöstä osinkoa itselleen niin silloin menee verot. Tietysti välttyy veroilta sillä hetkellä. Voi odotella aikaa parempaa jos verotus kevenee. Siirretään rahat toisesta taskusta toiseen ja odotellaan koska kannattaa maksaa verot.
Eipä yhtiön ole mikään pakko jakaa osinkoa yhtään. Koska osakkeen omistajat omistavat yhtiön, joten yhtiön ei ole pakko jakaa mitään elleivät yhtiön omistajat niin halua ;)
Suomessakin olisi järkevintä että yhtiö ostaa samalla summalla millä jakaisi osinkoa, omia osakkeita mitätöintiä varten takaisin markkinoilta.
En silti ymmärrä miksi osalle suomalaisista, niille rikkaimmille, on annettu tällainen verovapaus.
Itse en ymmärrä miksei eduskunnassa ole edes vireillä lakia, jonka mukaan veronkorotuksen sijaan ainakin näissä miljoonatapauksissa asia tulisi viedä oikeuteen. Kyllä Suomen valtio saisi oikeusprosessinkin kautta rahansa, jos oikeus katsoisi että syytetty on tosiaan syyllistynyt veropetokseen.
Entäs työttömät? ja eläkeläiset? alaikäiset? eikös se vasta reilua olisikin, että hekin pääsevät nauttimaan kasvusta? Entäs ulkomaalaiset, miksei heidänkin pitäisi päästä siitä nauttimaan?
En tiedä mistä on syntynyt käsitys, että optio-ohjelmissa mukana olevat johtajat olisivat omistajia, mutta näin ei ole. Optio-ohjelman kautta voi omistajaksi päätyä eli sitä kautta voi osakkeita saada (joko ilmaiseksi tai alle markkinahinnan)
Vaikka Elisa on noin rahoitussyistä joskus voinut haluta tehdä, niin tuo nyt on asiaa ymmärtämättömille lähinnä puolitotuus. Osakeyhtiölaissa on aika tarkkaan määritelty kuinka paljon osinkoa saa ja kuinka paljon sitä pitää jakaa. Osingon määrän kohdalla puhutaan ns. yhtiö jakokelpoisista varoista.
"Osakeyhtiö saa käyttää osingonjakoon enintään vahvistetun taseensa mukaisen jakokelpoisen vapaan oman pääoman määrän"
http://www.taloussanomat.fi/arkisto/2003/02/21/osakeyhtion-jakokelpoiset-varat/200323123/12
"Osakeyhtiölaissa määrätään, että ainakin osa voitosta on pakko jakaa osinkoina osakkeenomistajille. Jos yhtiö tuottaa voittoa, osakkeenomistajilla on mahdollisuus vaatia siitä itselleen vähintään puolet osinkoina."
Wikipedia
Noniinno, osakeyhtiöt ovat erillisiä oikeustoimihenkilöitä, jolloin tuo tulkintasi on vähintään mielenkiintoinen ja vaatii ainakin jonkin verran luovaa tulkintaa.
Kannattaa pitää mielessä, että veropetostuomio ja veronkorotus ovat eri asioita ja toisensa pois sulkevia.
Veronkorotus on hallinnollinen sanktio ja sen määrääminen ei edellytä veropetosta.
Toki vaatii. Silti käytännössä tilanne on tämä. Sekä minä että A. Herlin saadaan Kone Oyj:stä osinkoja.
Meikäläinen maksaa noista osingoista pääomaveroa tänä vuonna 27%, ensi vuonna jo 28%. Tästä hyvästä osingot ovat henkilökohtaista tuloani. Sijoitan saamani osingot edelleen vaikkapa Sanoma Oyj:n osakkeisiin.
Antti Herlin Kone Oyj:stä saamat osingot menevät lähes kokonaan hänen yksin omistamilleen holding yhtiöillle. Nämä yhtiöt eivät maksa osingoista euroakaan veroa. Antti Herlinkin on holding yhtiöidensä kautta sijoittanut osan osingoistaan Sanoma Oyj:n osakkeisiin.
Jos saisin valita, niin ottaisin pirun paljon mielummin tuon Antti Herlinin vaihtoehdon.
Nalle ei aikoinaan kieroillut, ja siirtänyt Sampo-omistustaan mihinkään holding yhtiöön. Mies on sen sijaan maksanut täsmälleen samat verot Sammon osingoistaan kuin ns "tavalliset suomalaiset".
En sanonut etteikö tämä holding laki olisi väärin. Suomessa vaan ajetaan verotusta siihen suuntaan muutenkin että silloin kun omistaja haluaa henkilökohtaisesti hyödyntää varallisuuttaan niin verotetaan. Yrityksiä tuetaan veromuutoksilla kasvamaan. Ei lypsämään osinkoina tyhjäksi. Yrittäjänä tämä harmittaa tietysti mutta minkäs teet.
Voi luoja mitä paskaa.
En olisi uskonut, mutta onneksi olkoon, nimim. Tuplahuuru: onnistuit alittamaan (tai ehkä tavallaan kiteyttämään) jopa tämän täysin ala-arvoisen keskustelun.
Toivottavasti olet edes kännissä.
* * *
shadowplay
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että jos palkat kasvavat vähintään inflaation verran, niin miksei kehitys voisi jatkua? Miksi palkoilla ja pääomatuloilla pitäisi olla joku suhde? Miksei markkinat voi määrä työntekijöiden palkoista normaalien kysynnän ja tarjonnan mekanismien mukaan?
Ihme kitinää vassareilta.
Kateelliset eivät näytä tajuavan, että mitä paremmin Wahlroos menestyy, sitä paremmin asiat on myös sosiaalitukien varassa elävillä loisilla.
Ihme kitinää vassareilta.
Kateelliset eivät näytä tajuavan, että mitä paremmin Wahlroos menestyy, sitä paremmin asiat on myös sosiaalitukien varassa elävillä loisilla.