Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Bioresonanssiterapia ja muu humpuuki yhteiskunnassamme

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Uleåborgir, 12.06.2012 klo 13.59.

 1. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Noin se taitaa olla. Muistan omakannasta aikanaan erään tietyn lääkkeen kohdalla lukeneeni, että "ostaja kieltänyt lääkkeen vaihdon" tms, kun kielsin vaihtamasta määrättyä lääkettä halvempaan rinnakkaisvalmisteeseen. Sivumennen sanoen kielsin siksi, että tiesin kokemuksesta rinnakkaisvalmisteessa olevan elimistölleni sopimatonta sidosainetta.
   
 2. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Lainaus:
  Törmännyt samaan omassa hoidossani. Miksi uskallan mutuilla jopa, josko puhumme samasta lääkäristä.
   
 3. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  Suosittelen lukemaan Osteoporoosin käypä hoito -katsauksen. Siitä löytyvät Suomessa käytettävät osteoporoosin lääkehoidot ja niiden indikaatiot sekä lähteet. Tiivistelmänä Suomessa käytetään tehokkaiksi tutkimuksissa todettuja lääkkeitä ja niitä käytetään tiukkojen kriteerien mukaan (esim. osteoporoottisen murtuman jo saaneet potilaat). Suurin osa lääkehoitoa saavista potilaista on iäkkäitä ja jo siis huomattavan alhaisen luuntiheyden omaavia. Tuossa iässä liikunnalla ei ole enää kuin luukatoa hidastava vaikutus. Vain nuorena tehty liikunta kasvattaa luumassaa, keski-iässä se rupeaa vääjäämättä pienenemään. Kalkki- ja D-vitamiinilisät ovat toki myös osana hoitoa kaikilla osteoporoosipotilailla.
  Lainaus:
  Lounaita harvemmin on. Sen sijaan melko lailla alalla kuin alalla viikottaisissa lääkärimiiteissä on alussa lääke-esittely, jonka pitäjä tarjoaa kuulijoille jotain pikkupurtavaa/pullaa tai vastaavaa. Lisäksi sitten iltakoulutukset, missä ruoka- ja yleensä juomatarjoilu, mutta näitä on huomattavasti harvemmin. Tuskin kukaan lääkäri käy noissa edes kerran kuussa. Ehkä yleisesti 0-4 kertaa vuodessa.
  Lainaus:
  Tuohon voi olla moniakin syitä, mutta en usko voitelurahan sellaisen olevan. Kyseiseen sairauteen voi olla iso joukko teholtaan samankaltaisia, mutta haitta- ja yhteisvaikutuksiltaan hieman erilaisia lääkkeitä. Tällöin lääkärille on helpompaa opetella tietyt lääkkeet hyvin ja määrätä vain niitä, vaikka muitakin vaihtoehtoja olisi. Tämä ei tietenkään päde rinnakkaisvalmisteisiin, mutta niissäkin on eroja. Voi olla, että esim. jonkin valmistajan lääkkeet ovat laktoosittomia. Laktoosiahan on sitä sisältävissä lääkkeissä niin pieni määrä, ettei se käytännössä kenellekään oireita aiheuta, mutta tietyt potilaat vaativat jälkikäteen muutosta laktoosittomaan vaihtoehtoon, jolloin lääkärille voi olla helpompaa määrätä vain laktoosittomia valmisteita suoraan. Todennäköisesti kyseessä on vielä yksinkertaisempi syy. Käyttöjärjestelmä tarjoaa tietyn valmistajan tuotteita ylimpänä listassa aakkosjärjestyksessä ja siitä vain klikataan eka sopiva reseptiin. Apteekin suorittama vaihto halvempaan rinnakkaisvalmisteeseen on kaikkien lääkärien tiedossa ja siksi valmistajaan ei usein hirveästi kiinnitetä huomiota lääkettä valittaessa. Jos lääkäri oikeasti haluaa tietyn valmistajan lääkettä potilaalle, voi reseptiin laittaa merkinnän tästä ja tätä käytetäänkin esim. juuri silloin kun vain tietyn valmistajan tabletin sidosaineet ovat potilaalle sopivat.
   
 4. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Aces High ja Individual tykkäävät tästä.
 5. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  @Shardik , olet varmasti ihan oikeassa noista syistä, eikä minunkaan foliopipo ihan niin kireällä sentään ole, että tosissani uskoisin laajamittaiseen ja järjestelmälliseen kuvailemani kaltaiseen ketunhäntä kainalossa -meininkiin. Toki voi olla, että jonkun lääkärin joku frendi on esim. edustajana jossain lääkefirmassa ja sitten tuo joku lääkäri ihan hyvää hyvyyttään ja ns. kaveripalveluksena suosisi juuri sen jonkun lääkefirman tuotteita lääkkeitä potilaille määrätessään, vaan aika marginaalisen ohuet mahdollisuudet tuollaisellekin kuviolle taitaisivat olla. Ja vaikkei lekuri tekisi mitään muuta kuin kirjoittaisi reseptejä päivät pitkät, niin mitättömiksi jäisivät joka tapauksessa kokonaisvaikutukset sen hänen suosimansa lääkefirman myynteihin.
   
 6. SharksAttack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, KalPa, Sport
  Lainaus:
  Ostaja saa kieltää vaihdon, mutta Kela maksaa korvauksen halvemman rinnakkaisvalmisteen mukaan. Jolloin se tulee ostajalle kalliimmaksi.
  Kela suostuu maksamaan kalliimman lääkkeen hinnan mukaisen korvauksen vain, jos lääkäri kieltää vaihdon hyvästä syystä. Esim. halvempi lääke ei sovi potilaalle.
   
 7. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Lainaus:
  Tuo suositus on minulle tuttu. Oma foliohattuisuus asian suhteen liittyy tähän Helsingin yliopiston professorin johtaman tutkimusryhmän meta-analyysin Suomalaisprofessori lyttää osteoporoosihoidon - turhia lääkkeitä?

  suora lainaus artikkelista:
  "Mitä parempi hoitovaste oli saatu, sitä enemmän puutteita oli itse tutkimuksen toteutuksessa. Yksi huomattava ongelma oli tutkimuspotilaiden ikäjakauma. Suurin osa murtumista tapahtuu yli 80-vuotiaille, mutta tutkimukset painottuivat selvästi nuorempaa ikäryhmään.

  Yli 80-vuotiailla on tehty vain kolme tutkimusta. Yhdessäkään niistä ei löytynyt viitteitä bisfosfonaattilääkityksen tehosta lonkkamurtumien ehkäisyssä
  ."

  Kyseinen professori sai myös lääkäriliitolta varoituksen, koska on arvostellut kollegoidensa liikoja sidonnaisuuksia lääkefirmoihin. Tässä vielä lääkäriliiton tiedote aiheesta Lääkäriliitto antaa julkisen varoituksen epäkollegiaalisesta käytöksestä - Suomen Lääkäriliitto Ihan mielenkiintoista luettavaa molemmat.
   
 8. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus: Lueskelin tämän jutun kommentteja ja jos niistä voi jotain päätellä, niin hälyttävän paljon on siihen aikaisemmin kuvailemaani big pharman suureen ja mahtavaan salaliittoon uskovia ihmisiä. Joku siellä jo kirjoitteli, että jää tästä lähtien käymättä S-ryhmän (tai olikohan K-ryhmä, jompi kumpi kuitenkin) kaupoissa, kun tuolla lailla lähtivät lääkeyhtiöiden tai Hesarin tai minkä lie Heikkilän vastaisen ja hänelle pahaa tahtovan tahon touhuihin mukaan.

  Periaatteessahan noille höyrypäille voi ja pitääkin naureskella, mutta tilanne muuttuu siinä kohtaa surulliseksi, kun joku heistä heittää lusikkansa nurkkaan vaikka henki olisi ollut pelastettavissa modernin lääketieteen keinoin.
   
 9. macnevis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ...
  Lainaus:
  No niin no, itse pohdin tuota asiaa sillä tavoin, että luonto korjaa omansa pois jos on niin typerä, että uskoo c-vitamiinin hoitavan syövän tai kolesterolin ”korjaavan” verisuonia. Mutta samaa mieltä, että hämmästyttävän paljon noita sekopäitä löytyy FBstä Anttia tukemassa ja HSlle sekä S- ja K-ryhmälle raivoamassa
   
  eriatarka ja maken veivi jr. tykkäävät tästä.
 10. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Lueskelin itse noita kommentteja sekä YLE:n että Hesarin uutisista, ja aika moni Heikkilä-myönteinen kommentti oli molemmissa ihan sanasta sanaan samanlaisina. Vaikuttaa muutenkin että kyseistä nettipropagandaa harjoittaa muutama henkilö lähes päivätyönään suuremmaksi ihmisjoukoksi tekeytyen.
   
 11. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  Päällisin puolin ihan asiallisia väitteitä ja huomioita. Ylilääkitsemistä tulee toki välttää ja ennaltaehkäisy olisi varmasti paras tapa hoitaa mikä tahansa sairaus. Toisaalta ennaltaehkäisy ei ole käytännössä koskaan ainoa ratkaisu tautiin. Mikäli tämä meta-analyysi on laadukkaasti tehty, se pitäisi ehdottomasti ottaa huomioon hoitolinjojen laatimisessa jatkossa. Ja toki lisätutkimuksia tarvitaan hyvin monistakin asioista. Laajojen tutkimusten tekeminen esim. yli 80-vuotiailla on kuitenkin vaikeaa mm. vahvan luonnollisen poistuman ja runsaiden sekoittavien tekijöiden (muut lääkkeet ja sairaudet) takia. Tieteelliset käsitykset tarkentuvat ajan kanssa kun tarpeeksi todistusaineistoa tulee esiin. Käypä hoidot ovat laajojen asiantuntijaryhmien laatimia ja ne perustuvat laatimisajankohdan parhaaseen tietoon. Nekin päivittyvät säännöllisesti.

  Sen sijaan kollegoiden rinnastaminen aiheetta ja julkisesti rikollisiin ei ole asiallista käytöstä Järviseltä ja Lääkäriliitto varoitti asiasta ihan aiheesta.
   
 12. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Lainaus:
  Kyllä tuo tosiaan kovasti ajatuksia herättää ja mielenkiintoista on nähdä muuttuuko tuo suositus seuraavan 10 vuoden sisällä, siihen asti toki mennään nykyisten suositusten mukaan. Ongelmallista on että nuo (onneksi erittäin harvinaiset) komplikaatiot ovat olleet hyvin vakavia eli esim. leukaluun kuolio.
   
 13. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Toki näinkin ja hyvin pitkälle samalla tavalla näen asian, kun kokonaisuutta mietitään. Vaan kuten ennenkin olen kirjoittanut, niin kokemuksesta tiedän, että vakavaan sairauteen sairastuttuaan rationaalinenkin ihminen on surullinen, ahdistunut ja epätoivoinenkin, jolloin kaiken maailman huuhaavaihtoehtohoidot saattavat kuulostaa ainakin hetken aikaa vähintään tutustumisen arvoisilta vaihtoehdoilta. Mikä tahansa joka lupailee parempaa tulevaisuutta kelpaa. Itse en koskaan toteutuksen asteelle noiden kanssa päätynyt, mutta tuli silloin ihan tosissaan tutkittua sellaisiakin vaihtoehtoja, joita päin en edes nykypäivänä vilkaisisi. Sairauteni on etenevä, invalidisoiva ja parantumaton, mutta diagnoosista on jo kymmenisen vuotta, eikä se enää aiheuta samankaltaista epätoivoa ja ahdistusta kuin tuoreeltaan teki.

  En nyt sano että kaikki olisivat yhtä herkkäuskoisia, mutta moni kuitenkin on, on näistä sairastavien kesken puhuttu ja moni on käynyt samansuuntaisia juttuja läpi, varsinkin diagnoosin ollessa tuore. Sairaan ja siksi epätoivoisen ihmisen hyväksikäyttö ja yleensäkin tyhjien lupausten antaminen tällaiselle ihmiselle on melkein alhaisinta paskaa mitä mieleen tulee ja siihen tietoisesti syyllistyvät poppamiehet tulisi kivittää hitaasti ja tuskallisesti hengiltä, pumpata takaisin eloon ja tappaa uudelleen.
   
  Aces High ja mutina tykkäävät tästä.
 14. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  En pidätä henkeäni, että pelkästään tämän tutkimuksen perusteella suositukset muuttuisivat, vaikka olisikin laadukkaasti tehty. Näin yleistä tautia on tutkittu paljon ja pitkään. Uskoisin, että muita hyviä meta-analyysejä on tehty ja löydetty lääkeiden käyttöä tukevia tuloksia. Tarvittaneen siis lisää tutkimustuloksia ennen kuin nykyinen hoitoskeema kääntyy.

  Tämä onkin usein näillä "big pharma" -foliohattulijoilla ym. ongelmana. Löydetään joku yksittäinen tutkimus/tutkija, jonka tulokset viittaa 99% tutkimuksista/tutkijoista olevan väärässä ja sitten pohjataan kaikki siihen yksittäiseen tulokseen ja pidetään kaikkia muita lääkefirmojen maksamina. Enkä nyt tarkoita lainaamaani kirjoittajaa, mutta tällaista valitettavasti tapahtuu.
   
 15. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Lainaus:
  Ymmärrän pointin. Se miksi en suhtaudu tähän ihan olan kohautuksella on, että itsellä on luottoa Helsingin yliopistossa tehtävään tutkimukseen ja se, että kyse ei ole yksittäisestä tutkimuksesta vaan meta-analyysista. 99% luotan Suomen Käypä hoito-suosituksiin, tämä on vaan yksittäisenä tapauksena herättänyt huomion.

  Yksittäisestä tutkimuksesta en itse vetäisi johtopäätöksiä yhtään mihinkään, mutta tätähän nämä heikkilät juuri käyttävät hyväksi. Aina on se pieni joukko ihmisiä, jotka uskovat mieluummin sitä yhtä tutkimusta joka sanoo että saat syödä voita niin paljon kuin haluat, mutta kai se on sitä nykypäivän luonnonvalintaa...
   
 16. Undrafted Jäsen

  Jotenkin ristiriitaista, jos suhtautuu hyvin epäillen yhteiskuntaan ja lääkeyhtiöihin, mutta toisaalta uskotaan mitä tahansa joku toinen taho väittää. Yhtälailla Heikkilällä on omat liiketoiminnat kyseessä jutuissaan eikä sitäkään mahdollisuutta voi sivuuttaa, että kaveri tietoisesti vedättää katsoen miten pitkälle voi juttunsa viedä jengin vielä uskoessa. Miettinyt usein näitä eri lahkojen johtajia, että uskovat he oikeasti omaan sanomaansa vai vetävätkö ihan vallanhimossa omaa showtaan? Kukaties Heikkilä perustaa vaihtoehtofarmin Lappiin ja kertoo seksin hänen kanssaan parantavan tauteja.
   
 17. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Kaiken kaikkiaan näihin täydellisiin huuhaa-kusetuksiinhan uskoo tietynlainen väestöryhmä, joka voidaan profiloida melko tarkastikin. Kehno koulutustaso, heikohko työtilanne, työttömyys, epävakaa luonne, yleinen ahdistuneisuus/masentuneisuus, omat identiteettiongelmat huonot kokemukset julkisesta terveydenhuollosta ("ei kuunneltu"), helposti manipuloitavissa, ymmärryksen ja lukutaidon sujumattomuus, normaalia heikompi älykkyyden osamäärä, haksahtaminen/helposti innostuva luonne trendeihin/uusiin asioihin, tyytymättömyys kenties itseensä, ihmissuhteissa hankaluuksia ja sitä rataa. Hälyttävän paljon yhtäläisyyksiä jotenkin, kun mietin tällaisia hihhuleita noin yleisellä tasolla. Jossain oli julkaisua, että Iso-Britanniassa oikea lääketiede alkaa saada selkeää yliotetta vaihtoehtohumpuukista ja puoskaroinnista ja toivottavasti sama on tulossa Suomeenkin. Nämä S- ja K-kaupan kannanotot ovat jo hienoa jatkumoa tälle.
   
  The Hockey Handbook tykkää tästä.
 18. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Samaa tuli mietittyä silloin, kun Heikkilä kirjoitti olevansa vainottu maailmanlaajuisesti.
   
 19. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Hienoa huomata, että tieteeseen pohjaava yhteiskunta nousee näkyvästi vastustamaan niin rokotekriittisiä kuin Heikkilän kaltaisia puoskareitakin.

  Toivoa on.
   
 20. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Heikkilä saanut fudut Eiran sairaalasta, kertoo Heikkilä itse facebookissa.
   
 21. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
 22. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  On, sitähän Heikkilä on viime aikoina harrastanut, kun on maalittanut henkilöitä, jotka ovat häntä kritisoineet. Ja tiettävästi sen verran paksua huttua, että rikosilmoituksia tehty kunnianloukkauksesta.
   
 23. Uimalakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  Tietysti tuonne kerääntyy hännystelijät mutta nuo kommentit ovat vähintään yhtä häiriintyneitä kuin tuo lääkärikin.
   
 24. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Hienosti se taas vetää. "35 vuoden potilastyö vedettiin viemäristä" jne. Miten jotkut potkut vaikuttaa jo tehtyyn työhön häh? Melkoinen uhriutuja. Eiköhän niitä asiakkaita tule ihan itsenäisen ammatinharjoittajan pakeille jos on kerran niin erinomainen. Ei minkään firman ole pakko työllistää hautaan saakka eläkeiässä olevaa henkilöä.
   
 25. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Pitääpä löydä antamassa positiiviset palautteet. Parempi myöhään kun ei milloinkaan.