Avautuuko SM-Liiga? Uusi sarjajärjestelmä?

  • 281 967
  • 2 261

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pervert kirjoitti:
Vittumaista ja paskaa koko homma mutta muuten ei mitään tapahdu eikä silmät aukene. Mestisfanien mielenilmauskin kuivui kokoon ennenkuin edes ehti alkaakaan. Pelkkää höyryjen päästelyä jossain keskustelupalstalla.

Kyllä tuo mielenilmaus tulee toteutumaan ennemmin tai myöhemmin, usko pois. Epäilen, että keväällä on taas samantyyppinen kapinahengennousu luvassa, kun selviää miten homma jatkuu. Tai kaikkihan sen jo nyt oikeastaan tietää, mutta kun se ilmoitetaan virallisesti.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Aika selvästi se tuossa Karjalaisen haastattelussa sanotaan:
"Mestiksen kanssa on sovittu tasonmittauspeleistä, joilla ei kuitenkaan kuin imagollista merkitystä."
ja
"- Täytyy olla realistinen. Kenellä Mestiksessä on oikeastaan eväitä liigassa pelaamiseen? Budjetit pitäisi moninkertaistaa, maksaa siihen päälle vielä liigan sisäänpääsymaksu ja hankkia tukku uusia pelaajia. Aika pitkään voi mennä, ennen kuin potentiaalinen ja valmis kandidaatti löytyy."

eli kyse on pelkästään tasonmittauksesta, jos Mestis-jengi häviää 10-0 niin voidaan kuopata tämä asia ainakin 5:ksi vuodeksi.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Jos ja ilmeisesti kun liitto taas kusee Mestikseen päin, on suhteellisen varmaa, että jengi jos toinenkin harkitsee tarkasti sitä vaihtoehtoa, että luopuvat suhteellisen kalliista Mestispaikastaan. Kalliista siinä mielessä, että ketään ko. sarja ei kiinnosta (sponssit / yleisö) ja kustannuksia silti kasaantuu, kun pitää pelata ns. puoliammattimaisesti.

Saas nähä, mitä DDR-sarjaa tässä ensi kaudella oikeesti pelataan, jos avoin sarjajärjestelmä taas siirtyy hamaan tulevaisuuteen.

Oma veikkaukseni on, että ensi kausi mennäänkin sitten 8 jengin super-hyper-sarjalla. Kiviäkin kiinnostaa moinen.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Vähän aikaa sitten sain Vuoriselta vastauksen tiedusteluihini koskien huhuja siitä ettei karsintoja pelata vaikkei halukkaiden Mestis-seurojen viimeisimpiä tilanteita ollut edes käsitelty. Vastauksessa Vuorinen itsekin ihmetteli ennenaikaisia huhuja ja korosti että mitään päätöksiä ei ole vielä tehty. Nyt mies itse laukoo mitä sattuu vaikka viimeisimpiä 'osavuosikatsauksia' ei ole edelleenkään tehty (vai onko?). Mielenkiintoista on myös haastattelun sävy verrattuna syksyllä täällä länsirannikon lehdessä (Vasabladet) julkaistuun haastatteluun joka oli lievästikin sanottuna positiivinen karsinnoille. Vaikuttaako lehden lähistöllä operoiva seura tosiaan noin paljon vai mikä on syynä?

Paha tietysti sanoa mitä Vuorinen on todella sanonut ja mikä on toimittajan värikynästä. Esim. tuota yllä olevaa okan lainaamaa pätkää tasonmittauksen imagollisesta merkityksestä ei ole laitettu sitaatteihin alkuperäisessä haastattelussa.

Sääliksi käy 'omassa' leirissä tj. Välimäkeä, joka joutuu aina reagoimaan kun näitä huhuja lentelee siellä täällä. Varmasti rassaa kun yrittää kaikin keinoin tosissaan rakentaa tulevaisuuden liigajoukkuetta, neuvottelee yhteistyökumppaneiden kanssa ja haalii väkeä hallille, ja sitten saa lukea lehdestä liigan tj:n tuumaavan penseänä että "aika pitkään voi mennä ennenkuin kriteerit täyttävä seura Mestiksestä löytyy".

edit. yhä enemmän näyttää siltä että muutospaineen on tultava (tai ainakin jonkinlaisella tuella) liigan sisältä. Seurajohtajista ja liigapelaajista siihen nyt ei varmaan ole mutta kannattajien ja ehkäpä joidenkin valmentajien ja journalistien äänekäs kritiikki voisi sysätä ison ja sammaloituneen pyörän liikkeelle.
 
Viimeksi muokattu:

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Hartiapankki kirjoitti:
Vaikuttaako lehden lähistöllä operoiva seura tosiaan noin paljon vai mikä on syynä?
Ei se varmaan mahdotonta ole. Tuon jutunhan on siis kirjoittanut Savon Sanomien toimittaja ja hän on varmastikin ollut kiinnostunut asioista juuri KalPan näkökulmasta - ja saanut mieleisiään vastauksia. Täällä päin on siis nykyään ikävä kyllä tapana, että Savon Sanomat, Karjalainen ja Keskisuomalainen julkaisevat surutta toistensa juttuja ja paikallinen näkökulma unohtuu täysin. Toki ihan mielenkiintoista olisi, jos vaikkapa joensuulaiselle toimittajalle Vuorinen olisikin jutellut jotain muuta kuin tuota paskaa, mitä nyt haastattelussa suustaan päästeli.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Charlie Horse kirjoitti:
Niin, että kaverilla on otsaa penätä kiekkokulttuuria, kun on itse tuhoamassa sitä pientäkin olemassa olevaa isosta osasta maata...
Niinpä. Kyllä v*tutti taas lukea tuo haastattelu.

Yleensäkin se että jääkiekosta on tehty jotain sellaista pyhää että jokaisen tappelun jälkeen pitää antaa sakkoja, jolloin näytetään ettei yhteiskunnallinen vastuu ole unohtunut. Millaisia nuorisorikollisia kaikki kanadalaiset nuoret sitten ovat kun siellä ei lätkäsarjoja ole sensuroitu?

Mitä tulee tuohon karsinta-asiaan niin en jaksa edes kommentoida. Pitäkää tunkkinne saatana.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Ei tätä paskaa voi sanoin kuvailla. Niin v*tun k'äsittämätöntä paskaa tässä saa taas kestää Liigan puolelta. Yhtä paljon v*tuttaa se, että edes meidän seurajohtajat eivät saa mitään tehtyä tälle silmään kusemiselle. Tai en tiedä, ovatko yrittäneet, tuskinpa. Ainut jolle tässä Liigaa vastaa tappelemisessa voi antaa propsot, on TuTo ja Heinonen. Toivottavasti Sport nyt edes jollain tapaa osallistuisi tuon ihanan kultapossukerhon nujerrukseen EU-tuomioistuimessa.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Mun mielestä on ihan turha hätiköidä minkään päätöksien suhteen, kun niitä ei vielä tiedetä kenenkään tehneen. Voitetaan ensin koko paska (Mehupurkki siis) ja aletaan metelöimään sitten oikein todenteolla, jos karsintoja ei kuulu. Edellytyksenä on kuitenkin, että Sport, TuTo tai Jukurit voittaa. Mun puolesta Sport voisi myös ottaa osaa TuTo:n kannanottoon koskien kilpailutilanteen tutkituttamista ja laajempaakin selontekoa liigan kartelliin osalta, jos esim. Sport (tai TuTo/Jukurit) sattuisi voittamaan Mestiksen.

Tällä hetkellä liigan ulkopuolella olevien fanien asema on niin sanotusti melko kusinen, mutta tää nyt on vaan tätä. Odotellaan niitä oikeita päätöksiä ja kauden loppua. Siihen ei nimittäin ole paljoa aikaa. 10.2.2007 pelataan runkosarjan päätöskierros ja tämän jälkeen playoffit. Veikkaan, että kuukauden päästä tiedetään paljon enemmän. No ainakin playoff-vastustaja.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Vuorisen vastaus Sanomalehti Savon Sanomien juttuun

päätin lähettää hieman sähköpostia SM-liigan suuntaan kyseisen lehtijutun takia ja tässä Vuorisen vastaus siihen:

"Ja toiseksi en ole sanonut, etteikö Mestiksessä olisi seuroja/seuraa
jolla/joilla on potentiaalia pelata SM-liigassa jopa ensi kaudella. Myös
"imagollinen tasonmittaus" on toimittajan oma näkökulma ensi kevään
mahdolliseen liigakarsintaan. Siihen liittyvät päätökset on tehty jo v.2005.

Suurimmalta osin kuitenkin Savon Sanomien(Karjalaisen?) haastattelussa ovat
asiat totta. Taloudellinen kuilu liigaan nähden on kokonaisuutena
valitettavasti kasvanut suurimmalle osalle Mestis seuroja lähivuosiksi liian
suureksi."

No nyt näyttää paremmalta, jos näin voi sanoa.
 
Suosikkijoukkue
Vaasa
Hartiapankki kirjoitti:
Vaikuttaako lehden lähistöllä operoiva seura tosiaan noin paljon vai mikä on syynä?
Tuuliviiri rauhaton. Mistä puhaltaa, sen mukaan puhutaan. Samaisessa jutussa j-p puhui, että pitää tarkistaa säännöistä, mitä on sovittu viime kauden mestismestarin karsintapaikasta.

Lisää sähköjänispostia hänelle. Saakoon tuta mitä mieltä olemme "ylpeydestä pelata alasarjamestaruuksista". Fy fan, sano rantaruåttalaanen.

Praise the lord, i've seen the light. New urpo has born.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Vuorinen joutuu hiillostukseen?

Tämän aamun Pohjalaisessa on juttu Sportin vahvistusten hausta, mutta myös Vuorisen kohua herättäneestä lausunnosta. Sarjaseurat r.y kokoontuu tänään ja paikalle tulee tiukkoihin kysymyksiin vastaamaan myös Vuorinen. Sportin tj. Välimäki ihmettelee myös liiton roolia asiassa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyllä sitä aina kuilun saa, jos sitä systemaattisesti tekee. Tappakaa vain koko Suomen jääkiekko. Sanattomaksi vetää koko Vuorinen, pöllöksi pöllön paikalle. Ja jääkiekkoliiton munaton kausi senkun jatkuu ja jatkuu - ikuisesti.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hiillostusta Vuoriselle!

Koko fanien kenttä, jotka haluavat aidot liigakarsinnat takaisin niin tukkikaa Vuorisen sähköposti asiaa vaativilla posteilla! Vuorinen ei ole vielä kuullut tahtoamme! Urpo varmasti on, mutta ei ole asiasta Vuoriselle kertonut. Jokainen nyt postia kirjoittamaan niin eiköhän hiillostus tule lopulta tuottamaan tulosta.
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"

Rocal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vaasan Sport
Tänään tuli Pohjanmaan radiosta asian tiimoilta juttua. En kuullut koko haastattelua mutta lopusta sain sen käsityksen että sarjojen johtajat olis tänää istunu yhteisen pöydän ääreen ja ilmeisesti jotain päättäny asiasta. Lisäksi vielä positiivista olis päättänyt, karsintoja puoltaen. Kertokaa jos sain väärän käsityksen, jos joku sattui kuulemaan ko. haastattelun...

lisää infoa odotellessa...
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
SM- liigaan voi nousta uusi joukkue keväällä mestiksestä

Jääkiekon SM- liiga ja jääkiekkoliitto kiistävät julkisuudessa olleet tiedot SM -liigan sulkemisesta.

Mestiksen voittaja voi nousta liigakarsintojen kautta ensi keväänä SM -liigaan, mikäli joukkueen talous ja muut olosuhteet riittävät liigatasolle. SM-liigasta ei kuitenkaan putoaisi yhtään joukkuetta, vaan sitä mahdollisesti täydennettäisiin yhdellä joukkueella.

Mikkelin Jukurit on yksi noususelvityksen tehneestä neljästä mestisjoukkueesta.
Lähde:http://194.252.88.3/rswebkuo.nsf/sivut/uutiset2004?opendocument&pageid=Content45E0C
 
Viimeksi muokattu:

ShitBreak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, NHL
Meikäläisellä jotenki sellanen tunne perseessä, että liiga laajennetaan kahdessa kaudessa 16:teen joukkueeseen, kun kerran sinne kaksi vuotta on mahdollisuus nousta. okei.. ei mikään nero tohon tarvinnu vielä olla.

Ja jotenkin vaan tuntuu, että juuri Sport ja Jukurit sinne halutaan. Sport äänekkäiden faniensa takia ja Jukurit Mestis-menestyksensä takia. Näin saadaan taas muutamaksi vuodeksi äänekkäimmät kritisoijat hiljaisiksi.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Näin ex-savolaisen näkökulmasta voisin sanoa, ettei kannate ottaa liian tosissaan "huuhaa"-Huttusen kirjoituksia. En silti väitä etteikö Vuorisen sanomisetkin olla aikaste "hanurista", mutta:

"- Täytyy olla realistinen. Kenellä Mestiksessä on oikeastaan eväitä liigassa pelaamiseen? Budjetit pitäisi moninkertaistaa, maksaa siihen päälle vielä liigan sisäänpääsymaksu ja hankkia tukku uusia pelaajia. Aika pitkään voi mennä, ennen kuin potentiaalinen ja valmis kandidaatti löytyy."

Kyllä mie ymmärrän niin että jos jollain Mestis-seuralla on talous siinä kunnossa, että onnistuu tuo mitä Vuorinen sanoi, niin voi ajatella liiganousua.

"Hankkia tukku uusia pelaajia.."

Näin Kalpa-fanina voisin kyllä heittää että minkälaisen tukun pelaajia Kalpa hankki? Että tässä mielessä mennään taas vähän metsään jos seuraavalta nousijalta odotetaan hirveitä pelaajahankintoja, kun Kalpakaan ei niitä tehnyt. Vai mitä mieltä olette?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mistä ne oikein keksii näitä juttuja? Jotta liigan joukkuemäärä voisi kasvaa? Ei jumalauta, menee mauttomaksi touhu. Kai liigan johdossa on sitten joku visio uudesta sarjajärjestelmästä, sillä Pääsarjassa on kyllä Suomen pelaajamarkkinoille ihan riittävästi joukkueita. Yhtään ylimäärästä rimpuilijaa ei SM-liiga enää tarvitse.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Olisiko suunnitelmissa joku liigajoukkueiden määrän lisääminen, ja sen jälkeen sarjan kahteen jakaaminen? Ei varmaan koska se tarkoittaisi että liiga olisi silti suljettu. Vaikeata ymmärtää mitä oikein haetaan sielä portin toisella puolella.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Eipä ole paljoa hiiskuttu sarjaseurojen (Mestis) kokouksen eilisestä annista.
Eikös Herra Vuorinenkin pitänyt saapua ko. kokoukseen?
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Mutta tuo oli kyllä todella hieno galluppitulos, missä peräti 93% ässäfaneistakin haluaa karsintojen palautusta! Tähän asti täällä on heistä lähinnä näyttäytynyt vähän toisilla linjoilla ollut nimimerkki Korkki, joka ilmeisesti sitten edustaa tuota 7%:n porilaisvähemmistöä.

Esim. Sport-Ässät olisi erityisen hieno tulevaisuuden liigakarsintapeli, mutta kyllähän tuo TuTo-KalPakin menettelisi...
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Julle51 kirjoitti:
Eipä ole paljoa hiiskuttu sarjaseurojen (Mestis) kokouksen eilisestä annista.
Eikös Herra Vuorinenkin pitänyt saapua ko. kokoukseen?

Pohjanmaan radiostahan soitettiin Välimäelle heti kokouksen jälkeen. Samaten pekutin postaamana Savon radio(?)n nettisivuilla oli juttu.

Tuo kokous palveli varmasti parhaiten eräänlaisena ilmanpuhdistuspalaverina. Saivat kerralla heitettyä kaiken ylimääräisen spekuloinnin ja huhut roskakoriin ja vahvistaa jo aiemmin päätetyt toimenpiteet karsintojen etenemisestä. Tämä sama nousumahdollisuushan on vielä ensi vuonnakin, sen jälkeisestä ajasta ja sarjajärjestelmästä ei ole tietoa.

Vuorinen on ilmeisesti tulossa keväämmällä Vaasaan käymään, kuten varmaan muillekin nousuhalukkuutensa ilmoittaneille paikkakunnille.
 
Suosikkijoukkue
Vaasa
Toivotaan että se joukkue, joka Mestiksen tällä kaudella voittaa, voittaa myös tasonmittauspelin, oli se joukkue sitten mikä hyvänsä. Toivotaan lisäksi, että talousasiat kunnossa.

Eli eteen voi tulla tilanne, että kannustan hurjasti Tutoa tai Jukureita tässä kyseisessä tasonmittauspelissä, jos Sport on kellistetty aiemmin. No miksikö? No siksi, että kaikki puheet viittaavat siihen, että 15 joukkuetta ei ole hyvä määrä ja seuraavalla kaudella on joukkueella numero 16 hyvät mahdollisuudet nousuun.

Eli saman logiikan nimissä odotan, että mainittujen joukkueiden kannattajat ovat Sportin puolella, jos Sport on mainitussa nousupelissä.

Hartiapankki kirjoitti:
Vuorinen on ilmeisesti tulossa keväämmällä Vaasaan käymään, kuten varmaan muillekin nousuhalukkuutensa ilmoittaneille paikkakunnille.
Hän on Vaasassa näillä näkymin helmikuun alkupuolella. Kaksi runkosarjan peliä kotona helmikuussa. Voihan olla, että kyse on pudotuspelistäkin. Urkin asiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös