Noutolokku
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
40. maalia meni rikki (väärin tehty tyhjiin) mutta vielä olisi maalia/syöttöä vailla niin 70. pistettäkin menisi rikki. Toivotaan, että mies tuon saa viimeisessä pelissä kasaan.
Marioesque! Lemieuxin jälkeen seuraava pelaaja joka heti draftia seuraavalla kaudella tekee 40 maalia. Yli 30 noista maaleista tasakentin. Saavutus johon ei esim. Crosby tai Stamkos ole yltäneet kuin kerran urallaan ja Ovechkin vain kaksi kertaa. Toivottavasti ensi yönä tulee vielä pari maalia lisää, kun Toronto niitä todella tarvitsee.
Ei tätä herraa tarvinne enempää hehkuttaa.
Katsotaas paljon Pate heittää ensi kaudella saman ikäisenä kun Auston oli tällä kaudella ;)
Mitä sitten odottaa ensi kaudelta? No jos pystyisi säilyttämään tämän kauden tasonsa tai ehkä syöttelemään vähän enemmän, niin olisi hienoa. Mitään McDavidmaisia numeroita en odota.
Huikea poika kyllä, mutta olipahan harvinaisen paljon munkkia ainakin kolmessa pleijarimaalissa. Ei tosiaan mitään pois, mutta aika harvinaista, että sattuu yhdelle miehelle tuollaset pomput.
Noitahan tuli runkosarjassakin aika paljon, ei voi olla vaan sattumaa. Uskoisin, että lukee vaan peliä niin hyvin ja saa itsensä ekana noihin mahdollisiin ripareihin.
Ei huono tämä poika. Neljä maalia ekassa NHL-pelissä, 40 maalia ensimmäisellä NHL-kaudella, maali neljässä peräkkäisessä playoffs-ottelussa.
Mitä sitten odottaa ensi kaudelta? No jos pystyisi säilyttämään tämän kauden tasonsa tai ehkä syöttelemään vähän enemmän, niin olisi hienoa. Mitään McDavidmaisia numeroita en odota.
Tällä kaudella Matthewsin rinnalla olivat Zach Hyman (84% TOI 5vs5), William Nylander (53%) ja Connor Brown (35%). Kaikkien edellä mainittujen ketjukavereiden pelillinen tulos oli parempi olla Matthewsin kanssa kentällä kuin ilman (WOWY). Näistä Brown tuottaa eniten synergiahyötyä Matthewsille kuin yksikään toinen pelaaja (+0,9 maalia joukkueelle/60min).
Yhtenä selvänä pullonkaulana pistetehtailussa oli Hymanin heikko viimeistely, joka oli vain 4,4% / 130 laukausta (Liigan pohjasakkaa). Tämän pelaajan korvaaminen (tai vaihtoehtoisesti tason nostaminen) toisi Matthewsille huomattavan lisäyksen pisteisiin ensi kaudella. Jokaista nousevaa laukaisuprosenttia kohti korvaava pelaaja tekisi 1,3 maalia enemmän kaudessa kuin Hyman kuluneella kaudella. Keskivertohyökkääjä 9,3% viimeistelyllä tekisi jo 6,4 maalia enemmän kaudessa 130 laukauksella.
Matthews voi parantaa maalimääräänsä hieman, vaikka on jo tällä hetkellä koko liigan kolmanneksi tehokkain pelaaja peliaikaan nähden. Silti 50 maalin rikkominen vaatii vielä huomattavia parannuksia ja valmennuksellisia muutoksia ennen kuin se on edes teoriassa mahdollista.
1) +1 min peliaikaa lisäämällä laskennallinen hyöty on kaksi maalia kaudessa
2) +1% laukaisuprosenttiin (nyk.13,4) on kaksi maalia kaudessa
3) +15 laukausta enemmän on kaksi maalia kaudessa
Oishan tuo mukava nähdä mm-kisoissa. Enpä olis odottanut että kausi menee noin hyvin. Loistava ura tiedossa jos jatkaa samaan malliin tai voihan tuo vielä kehittyä paremmaksikin. Nuori kaveri kun on. Näistä nuoristahan ei koskaan tiedä, voi olla kehitys loppuu myös tähänkin tai ottaa jättiloikan vielä ensi kaudella ja dominoi..Häikäisevä. Mykistävä. Harmillisesti jäi vähän yksin pudotuspeleissä. Ei tullut taustatukea muualta. Ensi kaudella sitten.
Lähteeköhän MM-höntsäilemään?
Et vaan voi tehdä tuollaista johtopäätöstä, että Hyman olisi ollut pullonkaulana. Hyman on ketjun duunari, joka mahdollistaa Matthewsin ja esim. Nylanderin pistetehtailun. Oletko ikinä kuullut roolituksista? Kannattaisi perehtyä..Toisin sanoen, vaikka parempi maalintekijä saattais muutaman häkin enemmän naulata, niin tämän pelaajan kanssa Matthewsin ketju ei välttämättä loisi yhtä paljon maalipaikkoja -> Matthewsin pistemäärä ei kasva.
Roolitus varsinkin kärkikentissä ei myöskään tarkoita sitä, että voit olla jollakin pelin tärkeällä osa-alueella täysin luokaton. Kärkikenttien duunari pitää olla sekä kohtalainen viimeistelijä että pelinrakentaja, mitä Hyman ei nyt ole osoittanut olevansa. Paremmalla duunarilla myös ketjun dynamiikka muuttuu molemmissa päissä. Tärkeintä on kuitenkin se, että ketju tekee enemmän maaleja kuin päästää niitä ollessaan kentällä.
Tilastojen mukaan Matthews, Hyman ja Nylander eivät sopineet samaan ketjuun, koska koko ketju oli pettymys ja huono puolustussuuntaan. Nylander paransi otteitaan tämän kaksikon ulkopuolelta pienemmällä peliajalla. Paras koostumus joukkueen kannalta oli Hyman-Matthews-Brown selvällä erolla, jolloin kaikki ml. Nylander olivat parhaassa mahdollisessa käytössä. Kannattaisiko sinun siis perehtyä tilastoihin eikä vain tuijottaa maalisaraketta sokeasti?
Oikeaan paikkaan tuo pysti meni. Patelle hattu päästä, mutta Matille vielä pari hattua lisää.Matthews sitten kruunattiin vuoden tulokkaaksi ansaitusti ylivoimasella äänimäärällä, kun Matthews sai äänestäjiltä 164 ykkössijaa ja Laine 3. Kova kisa oli kauden aikana faneilla näiden kahden pelaajan välillä, mutta loppujenlopuksi ero oli todella selkeä.
Totta kai se oli kauden jälkeen selkeä Matthewsin hyväksi, mutta tuo kinastelu oli kai kiivainta silloin kun Laineen toivottiin yltävän 40 maaliin ja Austin-poika hiihteli reilusti perässä. Mun mielestä Laine oli ajoittain kovempi kuin Matthews mutta kokonaisuudeltaan parempi sen palkinnon ihan ansaitusti sai. Harmi tietysti Laineen kannalta, kun liki minä tahansa muuna vuonna olisi ollut selkeä ykkösvalinta ja todennäköinen Calder-voittaja.Matthews sitten kruunattiin vuoden tulokkaaksi ansaitusti ylivoimasella äänimäärällä, kun Matthews sai äänestäjiltä 164 ykkössijaa ja Laine 3. Kova kisa oli kauden aikana faneilla näiden kahden pelaajan välillä, mutta loppujenlopuksi ero oli todella selkeä.
Eipä siinä jääny lopulta jossiteltavaa. Matthews oli tasasen hyvä läpi kauden ja oikeastaan joka osa-alueella lopulta lainetta parempi.
Kauden alun perusteella Matthewsin rankkaaminen kymmenenneksi ei ollut lainkaan vääryys.Auston Matthewsilla on eittämättä hieno tulevaisuus edessään, mutta mielestäni hype on lähtenyt hieman käsistä. Esim. TSN:n jokavuotisessa Top 50 -listauksessa Matthews rankattiin peräti sijalle 10. Taakse jäi muun muassa sellaisia nimiä kuin Nicklas Bäckström ja John Tavares. Kuinkakohan moni oikeasti pitää Austonia näitä kahta parempana pelaajana?