Täytyy sanoa, että aika perkuleen hyvin etenkin tuon caphitin veikkasit. Itse kyllä ajattelin, että viiden vuoden diilissä caphit ei olisi näin korkealle mennyt. Johonkin kymmenen pintaan ehkä.Ja pieleenhän sekin taas meni. No sinnepäin kuitenkin.
En kyllä tiedä, millä perusteilla Matthews olisi voinut vaatia parempaa sopimusta kuin Connor McDavid. Surkeaa toimintaa Dubasilta.Pierre Lebrun twitterissä tietää sanoa, että 8-vuoden sopparista Toronto olisi kuulemma joutunut maksamaan 13.5 - 14 miljoonaa kaudessa. Eli tekivät tämän viisivuotisdiilin saadakseen cap joustoa.
Tätä ihmettelen kyllä itsekin, mutta esim. Chris Johnston twiittasi tosiaan asiasta. Pelaajille pitää maksaa Toronto-lisää, kun paineet ovat kaupungissa niin kovat tms.En kyllä tiedä, millä perusteilla Matthews olisi voinut vaatia parempaa sopimusta kuin Connor McDavid. Surkeaa toimintaa Dubasilta.
Omasta mielestäni Matthews ei olisi missään nimessä ansainnut samaa prosenttiosuutta palkkakatosta kuin McDavid. Ajattelin, että varmaan aika lailla samoille dollarimäärille pääsisi juurikin palkkakaton nousun vuoksi, jolla oltaisiin voitu hyvin perustella 8*12,5m. Varmasti Toronto-lisää, ei pelkästään paineiden, vaan sen hypen takia, koska jääkiekkomedia on keskittynyt ko. kaupunkiin. Et varmasti pääse Leafsissa pelatessasi lentämään tutkan alta toisin kuin jossain Floridassa.Tätä ihmettelen kyllä itsekin, mutta esim. Chris Johnston twiittasi tosiaan asiasta. Pelaajille pitää maksaa Toronto-lisää, kun paineet ovat kaupungissa niin kovat tms.
Chris JohnstonVarmennettu tili @reporterchris
The Auston Matthews ask on an eight-year extension was in the range of Connor McDavid's 16.67% of cap hit. So a ~$13.8M AAV based on projected $83M cap. The #leafs delayed more than $2M AAV per for five seasons, but will have to negotiate again with Matthews at age 26 to do it.
Meinasin tulla ihmettelemään, että Matthewshan teki kohtuuhintaisen lapun, mutta ylen uutisessa olikin summat euroissa...
Eipä tuo ole ensi kauden capista kuin hitusen yli 14 prosenttia, joka on Matthewsille aivan sopiva osuus.
Twitterissä tosiaan kohistaan, että 5-vuotissoppari sorvattiin, jotta Matthewsin cap hittia saatiin alaspäin. Ei mene mun järkeen tuo rahasumma.
McDavid vetää 15,5% palkkakatosta ja sopparissa on mukana UFA-vuosia. Matthews tosiaan n. 1,5% pienempi osuus, mutta pelkkiä RFA vuosia mukana. Joten kyllä tuossa on sopparia tehdessä arvotettu Matthews McDavidin rinnalle. Melko erikoista, ottaen huomioon, että Matthews ei ole pystynyt tekemään lähellekään sitä mitä McDavid ELC-sopimuksensa aikana on tehnyt.
Twitterissä tosiaan kohistaan, että 5-vuotissoppari sorvattiin, jotta Matthewsin cap hittia saatiin alaspäin. Ei mene mun järkeen tuo rahasumma.
Näitä sopimuksia, kun vertailee niin kannattaa laskea prosenttiosuuksia silloin kun sopimus on tehty. McDavidin prosenttiosuus oli silloin 16.6 eikä 15.5.
Toinen vaihtoehto Leafsille olisi ollut antaa Matthewsille 6 tai 7 vuotta ja maksaa sit se 12.3-12.6 kaudesta, mutta se ei ollut mahdollista Tavaresin tulon ja Marnerin otteiden myötä.
Eikö tuo ole sanomattakin selvää, että lyhyemmällä sopimuksella saatiin palkkaa edes hieman alemmas hilattua ja täten Torontolle paremmat työkalut jatkoa ajatellen.
Itsehän juuri laskit, että Matthewsin soppari on nimenomaan ensi kauden palkkakatosta tuo n. 14%. Eihän McDavidinkaan sopimus välittömästi astunut voimaan.
Järkyttävä ylihinta, Marnerille samanlainen paperi niin ei tarvitse Torontossa cuppiparaateja suunnitella. Neljään pelaajaan joku 40M cäppiä on aika vitusti näin palkkakaton aikakaudella.
Ei astunut, mutta McDavid teki sopimuksensa 2017 kesällä jolloin sitä verrattiin 2017-2018 cappiin vaikka astui voimaan vasta täksi kaudeksi. Samalla tavalla myös Matthewsin sopimusta vertasin tulevaan kauteen.
Sopimus käytännössä McDavidin tasoa koska on lyhyempi mutta ei miehellä McDavidin näyttöjä ole taustalla. Ja on loukkaantumisherkkä kaveri. Riski on isompi.Millä perusteella järkyttävä ylihinta? Matthews on liigan parhaita hyökkääjiä ja vasta 21-vuotias.
Sopimus käytännössä McDavidin tasoa koska on lyhyempi mutta ei miehellä McDavidin näyttöjä ole taustalla. Ja on loukkaantumisherkkä kaveri. Riski on isompi.
Ongelma tuossa sopimuksessa onkin sen pituus, tarkalleen siis pituuden puute. Toronto ostaa vain yhden UFA-vuoden vs McDavidilta niitä ostettiin 4.
Toisaalta tämähän on se trendi viime vuosina alkanut olemaan, ja Torontolla kuitenkin tuo on varaa maksaa. Onhan se hieman karua, että esimerkiksi Toronto maksaisi Tavaresille ja Matthewsille joka tapauksessa yli 7 miljoonaa per ukko, mikäli työsulku alkaisi 2021-2022 kauden jälkeen, eikä peliäkään kaudella 2022-2023 pelattaisi. Toisaalta yhä enenevissä määrin sopimukset kärkipelaajille ovat alkaneet pohjautumaan näiden allekirjoitusbonusten kautta, McDavid, Stamkos ja Benn ainakin tulevat ulkomuistista mieleen. Ja Draisaitlillakin taisi olla kikkailua noille mahdollisille työsulkukausille, vaikka muina vuosina palkka taisikin koostua tuosta base salarysta.Eikö kenenkään mielestä ole ongelmaa siinä, että kausipalkka on 700-750k ja allekirjoitusbonareita kojahtaa ensimmäiseltä kahdelta vuodelta yhteensä 30M ja lopuilta kolmeltakin sitten ~22M? Nämä rahathan maksetaan riippumatta siitä, onko työsulkua tai muuta vastaavaa.