Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Auston Matthews – Arizonan aavikoilta NHL:n supertähdeksi

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Amerikanihme, 27.10.2016 klo 02.01.

 1. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Kummaa ylimaksua jatkuvasti nämä Toronton laput. Tuntuu että verotus on otettu huomioon ja nettotulojen mukaan neuvotellaan.
   
  V-G- tykkää tästä.
 2. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Luulisi, että tuolla cap hitilla olisi täydet 8-vuotta saanut. Kuulostaa ensihätään melkoiselta ylihinnalta, vaikka Matthews melkoinen pelimies onkin.

  edit:

  Herää kysymys, että mikä se Matthewsin leirin alkuperäinen pyynti saattoi olla. Liigan maksimi ja 8-vuotta? Avatkaa nyt joku perkele, että mikähän järki tuossa 5-vuoden sopparissa on Toronton kannalta.

  edit2:

  Pierre Lebrun twitterissä tietää sanoa, että 8-vuoden sopparista Toronto olisi kuulemma joutunut maksamaan 13.5 - 14 miljoonaa kaudessa. Eli tekivät tämän viisivuotisdiilin saadakseen cap joustoa.
   
 3. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Täytyy sanoa, että aika perkuleen hyvin etenkin tuon caphitin veikkasit. Itse kyllä ajattelin, että viiden vuoden diilissä caphit ei olisi näin korkealle mennyt. Johonkin kymmenen pintaan ehkä.
  Lainaus:
  En kyllä tiedä, millä perusteilla Matthews olisi voinut vaatia parempaa sopimusta kuin Connor McDavid. Surkeaa toimintaa Dubasilta.
   
  palle tykkää tästä.
 4. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Tätä ihmettelen kyllä itsekin, mutta esim. Chris Johnston twiittasi tosiaan asiasta. Pelaajille pitää maksaa Toronto-lisää, kun paineet ovat kaupungissa niin kovat tms.

  Chris Johnston‏Varmennettu tili @reporterchris
  The Auston Matthews ask on an eight-year extension was in the range of Connor McDavid's 16.67% of cap hit. So a ~$13.8M AAV based on projected $83M cap. The #leafs delayed more than $2M AAV per for five seasons, but will have to negotiate again with Matthews at age 26 to do it.
   
 5. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Omasta mielestäni Matthews ei olisi missään nimessä ansainnut samaa prosenttiosuutta palkkakatosta kuin McDavid. Ajattelin, että varmaan aika lailla samoille dollarimäärille pääsisi juurikin palkkakaton nousun vuoksi, jolla oltaisiin voitu hyvin perustella 8*12,5m. Varmasti Toronto-lisää, ei pelkästään paineiden, vaan sen hypen takia, koska jääkiekkomedia on keskittynyt ko. kaupunkiin. Et varmasti pääse Leafsissa pelatessasi lentämään tutkan alta toisin kuin jossain Floridassa.
   
 6. LemMy Jäsen

  Eipä tuo ole ensi kauden capista kuin hitusen yli 14 prosenttia, joka on Matthewsille aivan sopiva osuus.
   
 7. Dondon kellari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Patty Marleau
  Meinasin tulla ihmettelemään, että Matthewshan teki kohtuuhintaisen lapun, mutta ylen uutisessa olikin summat euroissa...

  Kai näillä lyhyillä sopimuksilla saadaan sekä Matthews että Marner kiinnitettyä. Kalliiksi tulee, mutta ikkuna on auki. Toivottavasti kaveri pysyy ehjänä. Parhaimmillaan kuitenkin erinomainen ja mielestäni hintansa arvoinen, ratkaiseva pelaaja
   
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eivät sentään hoksanneet uutisoida Matthewsin saavan vain 750 000 dollaria palkkaa per kausi. Tästä ilmainen vinkki nyt jollekin laatumedialle.
   
 9. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  McDavid vetää 15,5% palkkakatosta ja sopparissa on mukana UFA-vuosia. Matthews tosiaan n. 1,5% pienempi osuus, mutta pelkkiä RFA vuosia mukana. Joten kyllä tuossa on sopparia tehdessä arvotettu Matthews McDavidin rinnalle. Melko erikoista, ottaen huomioon, että Matthews ei ole pystynyt tekemään lähellekään sitä mitä McDavid ELC-sopimuksensa aikana on tehnyt.

  Twitterissä tosiaan kohistaan, että 5-vuotissoppari sorvattiin, jotta Matthewsin cap hittia saatiin alaspäin. Ei mene mun järkeen tuo rahasumma.
   
 10. cheap_shot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
  Järkyttävä ylihinta, Marnerille samanlainen paperi niin ei tarvitse Torontossa cuppiparaateja suunnitella. Neljään pelaajaan joku 40M cäppiä on aika vitusti näin palkkakaton aikakaudella.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eikö tuo ole sanomattakin selvää, että lyhyemmällä sopimuksella saatiin palkkaa edes hieman alemmas hilattua ja täten Torontolle paremmat työkalut jatkoa ajatellen.
   
 12. LemMy Jäsen

  Lainaus:
  Näitä sopimuksia, kun vertailee niin kannattaa laskea prosenttiosuuksia silloin kun sopimus on tehty. McDavidin prosenttiosuus oli silloin 16.6 eikä 15.5.


  Toinen vaihtoehto Leafsille olisi ollut antaa Matthewsille 6 tai 7 vuotta ja maksaa sit se 12.3-12.6 kaudesta, mutta se ei ollut mahdollista Tavaresin tulon ja Marnerin otteiden myötä.
   
 13. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Itsehän juuri laskit, että Matthewsin soppari on nimenomaan ensi kauden palkkakatosta tuo n. 14%. Eihän McDavidinkaan sopimus välittömästi astunut voimaan.

  edit:

  Laskin väärin. Mainitsemasi lukemat pitävät paikkaansa.

  Lainaus:
  Ei minua se logiikka tuon takana ihmetytä, vaan nuo summat. Tuo huhuttu 13.5 - 14 miljoonaa on McDavid tason rahaa ilman McDavidin potentiaalia saati näyttöjä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2019 klo 22.25
 14. LemMy Jäsen

  Lainaus:
  Ei astunut, mutta McDavid teki sopimuksensa 2017 kesällä jolloin sitä verrattiin 2017-2018 cappiin vaikka astui voimaan vasta täksi kaudeksi. Samalla tavalla myös Matthewsin sopimusta vertasin tulevaan kauteen.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Millä perusteella järkyttävä ylihinta? Matthews on liigan parhaita hyökkääjiä ja vasta 21-vuotias.
   
 16. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Ymmärsin hetkeä myöhemmin. Korjasinkin tuon oman postaukseni.
   
 17. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Sopimus käytännössä McDavidin tasoa koska on lyhyempi mutta ei miehellä McDavidin näyttöjä ole taustalla. Ja on loukkaantumisherkkä kaveri. Riski on isompi.
   
 18. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Millä perusteilla tuollaista caphittiä on vaadittu? Mitkä on Matthewsin näytöt? Mies, joka ei ole tehnyt edes 70 pistettä yhdelläkään kaudella ei mielestäni voi vaatia tuollaisia summia. Oli se syy sitten loukkaantumiset tai mikä tahansa. McDavid oli painanut jo 100 pinnan kauden kun sopimus allekirjoitettiin ja painoi toisen perään.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 19. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Onnittelut Matthewsille ja taustatiimille, vietiin Dubasta kuin märkää rättiä. Ei tietoakaan mistään alennuksista ja koko uran ansiot nousevat tähtitieteellisiksi. Tuo soppari ei palvele ihan oikeasti ketään muuta kuin Matthewsia.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole käytännössä, eikä teoriassakaan. Matthews vie aika tarkkaan 14% ensi kauden katosta. McDavidin vastaava lukema oli silloin voimaan astuessaan 16,67. Ei tuo minusta ole minkäänlainen riski pelaajan taso ja ikä huomioiden.

  McDavidin sopimukseen nähden ehkä ylihintainen, muttei siltikään mikään järkyttävä ylihinta. Ja McDavidin sopimukseen nähden vain siksi, koska 97 tyytyi syystä tai toisesta arvoaan edullisempaan sopimukseen. AM34 ei vastaavaan agentteineen sortunut.
   
 21. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Ongelma tuossa sopimuksessa onkin sen pituus, tarkalleen siis pituuden puute. Toronto ostaa vain yhden UFA-vuoden vs McDavidilta niitä ostettiin 4.
   
 22. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Kyllä nousee nuorten palkat kohisten. Mielestäni ylihintaa, 5x 10 olis ollut järjen rajoissa.
   
 23. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Eikö kenenkään mielestä ole ongelmaa siinä, että kausipalkka on 700-750k ja allekirjoitusbonareita kojahtaa ensimmäiseltä kahdelta vuodelta yhteensä 30M ja lopuilta kolmeltakin sitten ~22M? Nämä rahathan maksetaan riippumatta siitä, onko työsulkua tai muuta vastaavaa.
   
 24. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Ei Toronton toimistolla kiinnosta vuosien 2024-2027 palkkakattosuunnittelut vaan Stanley Cupin voittaminen seuraavan ~3 vuoden sisällä.
   
 25. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Toisaalta tämähän on se trendi viime vuosina alkanut olemaan, ja Torontolla kuitenkin tuo on varaa maksaa. Onhan se hieman karua, että esimerkiksi Toronto maksaisi Tavaresille ja Matthewsille joka tapauksessa yli 7 miljoonaa per ukko, mikäli työsulku alkaisi 2021-2022 kauden jälkeen, eikä peliäkään kaudella 2022-2023 pelattaisi. Toisaalta yhä enenevissä määrin sopimukset kärkipelaajille ovat alkaneet pohjautumaan näiden allekirjoitusbonusten kautta, McDavid, Stamkos ja Benn ainakin tulevat ulkomuistista mieleen. Ja Draisaitlillakin taisi olla kikkailua noille mahdollisille työsulkukausille, vaikka muina vuosina palkka taisikin koostua tuosta base salarysta.

  Se, mitä olen tuossa ilmiselvien syiden (työsulku, kertamaksu) lisäksi miettinyt allekirjoitusbonuksien eduissa, niin eikö tuo makseta ns. osavaltion verotuksen mukaisesti? Siis siinä missä NHL-pelaajat joutuvat maksamaan "tavallisesta" palkastaan veroja vieraspelireissujenkin mukaan, niin luulisi jonkun Stamkosin kuittaavan tuon allekirjoitusbonuksen pelkästään Floridan osavaltion veroprosentilla? Onko jollain tarkempaa tietoa tästä, vai menenkö mutujeni kanssa metsään?
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2019 klo 01.25