Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Bobi McKenzie vihjaillut radiossa, että 8-vuotinen Matthewsille kieppuu n. 12.5-13.5M hujakoilla.

5-vuotisella caphitti olisi noin 11 miljoonaa.
Bob on yleensä luotettava lähde ja ei yleensä koskaan puhu ohi suunsa. Sanoiko mies mitään siitä, miksi Matthewsille pitäisi maksaa saman verran tai enemmän kuin McDavidille? Niin tärkeä ja hieno pelaaja kuin Auston Matthews on, niin täytyy sanoa että nämä median sopimuspuheet ovat lähteneet täysin käsistä. Jokainen viime aikojen sopimusuutinen on tuntunut ”clickbait” materiaalilta, jossa puhutaan offer sheeteistä, täysin päättömistä sopimuksista ja unohdetaan palkkakatto kokonaan. Toronto todennäköisesti tarjoaa Matthewsille markkinahintaista sopimusta erittäin hyvällä rakenteella.

Matthewsin agentin on hankala tällä hetkellä verrata Austonin tilannetta McDavidiin. Molemmat ovat voittaneet Calderin, mutta McDavid voitti toisella kaudellaan Hartin ja Art Ross trophyn. Kolmannella ELC kaudella McDavid voitti toisen Art Rossin ja Ted Lindsay awardin. Kaikki saavutuksia joihin Matthews ei tule yltämään ja piste-ennätys on tällä hetkellä 69 pistettä. Tämän kauden jälkeen noin 80p, jos mies pysyy ehjänä. Alkukausi näytti Matthewsin kannalta erittäin hyvältä ja potentiaali on siellä, mutta näytöt eivät millään riitä McDavidin sopimukseen.

Matthewsin kohdalla pitäisi puhua maksimissaan 8 vuoden 11,5 miljoonan sopimuksesta, jos lyhyempää sopimusta ajatellaan, niin silloin pitäisi melkein sorvata 0,5 - 1 miljoona pois tuosta per sopimusvuosi. Luonnollisesti pidän miestä pätevämpänä, kuin Jack Eichelia, mutta silti tässä vaiheessa on hankala perustella miksi Matthewsille pitäisi maksaa 25% - 35% enemmän kuin Eichelille. 10% olisi lähempänä tämän hetken tilannetta.

McDavid ei ole tällä hetkellä realistinen verrokki, eikä Matthews ole sellaisessa tilanteessa että realistisesti voitaisiin puhua NHL:n kalleimmasta pelaajasta. Potentiaalin puolesta voidaan puhua mahdollisuudesta McDavidin haastamiseen, kun katsotaan hurjaa kauden alkua, mutta ei sen n. 20pelin stintin perusteella voi miestä kukaan agentti hinnoitella samaan luokkaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Bob-setä lähinnä spekuloi, mistä dollarimääristä puhuttaisiin jatkolapun eri pituuksilla. Perusteena tuolle 13,5 milliä x 8 vuotta oli se, että prosenttiosuus capista olisi tällöin samaa luokkaa, kuin se oli silloin, kun McDavid allekirjoitti oman sopparinsa. Samaan hengenvetoon Bob totesi, että siihen ei Leafsilla ole "varaa", koska Marnerillekin pitää tehdä jatko ja Tavares saa jo sen 11,5 miljoonaa. Niinpä tuo 5-6 -vuotinen pahvi olisi todennäköisin.

Tuolta voi lukea, mitä Bob-setä sanoi:
[Leafs Links] Mike Futa on Jake Muzzin: "Very sneaky with his body contact"; Bob McKenzie on Auston Matthews contract negotiations: Real progress being made, more likely a five or six-year deal | Maple Leafs Hotstove

Alkuperäinen radiolähetys on kuunneltavissa tuolla. Matthewsin osuus on melkein heti alussa
Bob McKenzie chats Jake Muzzin, Auston Matthews & Artemi Panarin on OverDrive
 
Hyvää nothing is overia kaikille!

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
McDavid ei ole voittanut Calderia. McDavidin tulokaskaudella Calderin pokkasi Artemi Panarin.
Mitä yhteistä on Gretzkyllä, Crosbylla ja McDavidillä? Moderni klassikko suorastaan.

Täytyy sanoa etten pysty ymmärtämään miksi edes puhutaan että Matthews saisi suurempaa liksaa kuin McDavid? Näin ei vaan pidä tapahtua, ei se katto niin paljoa ole noussut.
 

GHowe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitä yhteistä on Gretzkyllä, Crosbylla ja McDavidillä? Moderni klassikko suorastaan.

Täytyy sanoa etten pysty ymmärtämään miksi edes puhutaan että Matthews saisi suurempaa liksaa kuin McDavid? Näin ei vaan pidä tapahtua, ei se katto niin paljoa ole noussut.
Kanada.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Täytyy sanoa etten pysty ymmärtämään miksi edes puhutaan että Matthews saisi suurempaa liksaa kuin McDavid? Näin ei vaan pidä tapahtua, ei se katto niin paljoa ole noussut.
Niin. McDavid otti palkanalennuksen. Vähemmän kuin hänen arvonsa olisi ollut.

Matthews (tai hänen ahne agenttinsa) mahdollisesti haluaa markkina-arvonsa verran.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Niin. McDavid otti palkanalennuksen. Vähemmän kuin hänen arvonsa olisi ollut.

Matthews (tai hänen ahne agenttinsa) mahdollisesti haluaa markkina-arvonsa verran.
Nimenomaan.

Tähän vaikuttaa myös aavistuksen verotus, Torontossa maksetaan noin 6 prosenttiyksikköä enemmän veroja ainakin yhden lähteen perusteella. Mikä se verotusero todellisuudessa on, kun tähän lasketaan vieraspelimatkat, sitä tarina ei kerro.

Nopealla matikalla (kun Edmontonissa verorosentti on 47 vs. Toronton 53), 13,5 miljoonaa Torontossa vastaa ansiotulojen perusteella Edmontonin 12,5 miljoonaa.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Ihan mielenkiintoiseksi on menossa tämä Matthewsin (ja Marnerin) tilanne.

Shanahania varmaan sylettää.

Itse olin jo kesällä sitä mieltä, että Leafsin olisi kannattanut kalastaa nimet paperiin ennen kauden alkua. Se on ainoa varma tapa saada muutama pinna caphitia matalammaksi. Pelaaja turvaa loppuelämänsä ja voi aloittaa leveän elämän/sijoittaa vuoden aikaisemmin hakemalla pankista sopimustaan vastaan nollakorkoista lainaa.

Tietysti Leafsilla on sikäli hyvä tilanne, että Tavaresissa heillä on ykkössentteri, talenttia muutenkin reilusti, eikä sen puolesta mitään pakkoa maksaa Matthewsille enempää kuin katsovat järkeväksi. Offer sheet ja neljä ykköskieppia joltain budjettirajoitteiselta seuralta voi itseasiassa houkutteleva tarjous, jos vaihtoehto on 12,5 miljoonaa kahdeksan vuoden ajan yhteen pelaajaan. Leafsilla on ikkuna auki ja elc-hintaisille kovatasoisille pelaajille kysyntää.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Siis jos Arizonan suunnalta tuleva offersheet uhka on todellinen, niin sitten mä pystyn helposti uskomaan että Matthewsista tulee NHL:än parhaiten palkattu pelaaja. Matthews voi ihan hyvin olla taitojensa puolesta 11 miljoonan arvoinen pelimies, mutta jossain Arizonassa oman kylän poikana hän markkinarvonsa on suurempi josta voi maksaa sen ekstra miljoonan. Matthewsin kaapaaminen kun saattas olla just boosti joka nostattas paikallisten mielenkiintoa seuraa kohtaan ja saatas näkyä myös sponsori puolella. Phoenix on kuitenkin Jenkkilän viideneksi suurin kaupunki, joka selittää mm. sitä miksi NHL on siellä vaikka väkisin.

En tiedä Arizonan veroporsenttia, mutta se on varmasti alhasempi kuin Torontossa. Matthewsia varmasti kiinnostaa se nettopalkka joten korkeamman verosprosentin omaava Toronto joutuu maksamaan vähän enemmän jotta pääsisi samalle viivalle Arizonan kanssa. Juu, tiedän kyllä että NHL:lässä on se systeemi että vieraspelistä maksetaan verot siihen osavaltioon, mutta edelleen puolet matseista pelataan kotona. Sitten kun noita vuotuisia verohyötyjä ruvetaan kertomaan vuosilla jotka vietää kyseisessä paikassa niin siitä voi tulla jo ihan kiva summa.

Siis jos Arizonan suunnalta tuleva offersheet uhka on todellinen, niin ei Matthewsin suuressa liksassa ole mistään muusta kyse kuin huutokaupasta. Ihan saman asian näkee aina 1.7. kun joku UFA-pelaaja saa hyvät fygyt kun seurat on tarjonneet toisiaan nurin kuliseissa. Ylihintaiset sopparit ei siis ole mitenkään poikkeuksellisia NHL:lässä ja voi olla että Arizona on valmis antamaan neljä ykköskieroksen varausta siitä että pääsee sellaisen Matthewsin kanssa tekemään. Koska toi organisaatio tarvitsee nimenomaan boostia siihen kiinostavuuteensa niin pystyn uskomaan siihen että Arizona on valmis maksamaan itsensä kipeäksi tässä Matthewsin tapauksessa. Siksi mua ei noi Bob-sedän heittämät arviot Matthewsin sopparista yllätä vaan ne on just sen suuruisia mitä oletan Matthewsin saavan.

Onko Matthews sitten rahan perään? Jää varmaan nähtäväksi. Mutta voihan se olla yksi syy miksi ei ole tehnyt jatkoa aikaisemmin koska hän ja hänen agenttinsa ovat halunneet tähän huutokauppatilanteseen. Varmasti myös Marner saa nyt paremman sopparin kuin kauden alussa. Eli se että molemmat pelaajat on päättänyt antaa tän kauden vielä näyttöjä uutta sopparia varten niin musta vähän vihjaa siihen että kyseiset pojat haluaa maksimoida sen dollarimäärän mikä seuraavassa sopparissa. Itse fygy ei ymmärtääkseni ole Torontossa ongelma, vaan se miten kaikki saadaan palkkakaton alle. Mutta uskon että Matthews pysyy kuitenkin Torontossa ja tulee olemaan NHL:län parhaiten palkattu pelaaja.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues
Bob on yleensä luotettava lähde ja ei yleensä koskaan puhu ohi suunsa. Sanoiko mies mitään siitä, miksi Matthewsille pitäisi maksaa saman verran tai enemmän kuin McDavidille?
Ehkä siksi, koska McDavidin sopimus tehtiin kaksi vuotta aiemmin ja palkkakatto on sen jälkeen noussut? McDavidin caphit sen aikaisesta katosta oli 16,67%. Jos ajatellaan, että ensi kauden palkkakatto on sen 83 miljoonaa (arvioita on heitelty 82 ja 84 miljoonan väliltä), niin samaan osuuteen päästääksen Matthewsin sopimuksen caphit pitäisi siten olla 13,85 miljoonaa. Eli kyllä Matthews suhteessa vähemmän tulee saamaan kuin McDavid kaksi vuotta sitten. Ja ihan syystä. Ja toki Matthewsin tulevan sopimuken vuosilla on merkittävä vaikutus siihen onko caphit lähempänä 12 vai jopa yli 13 miljoonaa.

Ja tämä kaikki sen lisäksi, että McDavid otti kaikkien arvioiden mukaan pienen alennuksen sopimukseensa syystä tai toisesta. Yritän tässä sanoa siis sitä, että ei tuo McDavidin sopimus ole mikään katto kirjoittamattomien sääntöjen mukaan mitä ei voitaisi ylittää. Aivan varmasti ylitetään ja vielä moneen kertaan.

Itse tykkään veikata noita sopimuksen pituuksia ja arvoja, niin heitetään tähänkin joku. Uskoisin, että Toronton hieman haastavan captilanteen ja lähivuosien hyvien menestysmahdollisuuksien vuoksi Matthews suostuu lyhyempään sopimukseen. Caphit jäisi tällöin melko lähelle Tavaresin 11 miljoonaa. Sanotaan 5 vuotta ja yhteensä 57,5 miljoonaa eli 11,5 per vuosi.
 
RELEASE THE KRAKEN

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Ehkä siksi, koska McDavidin sopimus tehtiin kaksi vuotta aiemmin ja palkkakatto on sen jälkeen noussut? McDavidin caphit sen aikaisesta katosta oli 16,67%. Jos ajatellaan, että ensi kauden palkkakatto on sen 83 miljoonaa (arvioita on heitelty 82 ja 84 miljoonan väliltä), niin samaan osuuteen päästääksen Matthewsin sopimuksen caphit pitäisi siten olla 13,85 miljoonaa. Eli kyllä Matthews suhteessa vähemmän tulee saamaan kuin McDavid kaksi vuotta sitten. Ja ihan syystä. Ja toki Matthewsin tulevan sopimuken vuosilla on merkittävä vaikutus siihen onko caphit lähempänä 12 vai jopa yli 13 miljoonaa.

Ja tämä kaikki sen lisäksi, että McDavid otti kaikkien arvioiden mukaan pienen alennuksen sopimukseensa syystä tai toisesta. Yritän tässä sanoa siis sitä, että ei tuo McDavidin sopimus ole mikään katto kirjoittamattomien sääntöjen mukaan mitä ei voitaisi ylittää. Aivan varmasti ylitetään ja vielä moneen kertaan.

Itse tykkään veikata noita sopimuksen pituuksia ja arvoja, niin heitetään tähänkin joku. Uskoisin, että Toronton hieman haastavan captilanteen ja lähivuosien hyvien menestysmahdollisuuksien vuoksi Matthews suostuu lyhyempään sopimukseen. Caphit jäisi tällöin melko lähelle Tavaresin 11 miljoonaa. Sanotaan 5 vuotta ja yhteensä 57,5 miljoonaa eli 11,5 per vuosi.
McDavid oli Hart ja Art Ross voittaja, kun otti 16,67% capista. Matthews ei tule olemaan kumpaakaan ja on pelannut kauden verran enemmän. Realistisempana prosenttina voitaisiin puhua ehkä n. 12-13% ja tällöinkin sopimuksen on syytä olla maksimipituinen. Tottakai on selvää, että McDavidin sopimus tullaan ylittämään lähivuosina ja moneen kertaan. Katto nousee ja sopimusten arvot siinä samalla, jos Crosby oli ennen ykkösverrokki, niin nyt se on McDavid. Kyllä tuo sopimus tällä hetkellä määrittää jonkunlaista ylärajaa sopimuksille.

Itse en anna hirveästi painoarvoa näille nykyisille spekulaatioille, koska en usko että kukaan "insider" tietää tämän hetken neuvotteluista yhtään mitään. Dubas on avoimempi median edessä, mutta kyllä lamoriellomainen hiljaisuuden kulttuuri on tällä hetkellä vahvana organisaatiossa. Toronto joutuu haastavassa tilanteessa neuvottelemaan nuorten pelaajiensa seuraavia sopimuksia, mutta uskon että sieltä löytyy keinot katon kanssa pelaamiseen. Ensi kausi on erityisen haastava, sen jälkeen hieman helpottaa.

Minä en millään näe 69 pisteen pelaajan tekevän 12-13 miljoonan sopimusta, vaikka tuo piste-ennätys tullenee tällä kaudella menemään uusiksi. Tällä hetkellä yli 10 miljoonan sopimukset ovat saaneet McDavid, Doughty, Kopitar, Toews ja Kane. Uskon että sopimus pyörii 10-11,5 miljoonan nurkilla riippuen vuosista ja neuvotteluasemasta. Matthewsin leirin pitää ottaa myös huomioon loukkaantumishistoria ja miettiä minkä mittainen sopimus on järkevä solmia.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Tällä hetkellä yli 10 miljoonan sopimukset ovat saaneet McDavid, Doughty, Kopitar, Toews ja Kane. Uskon että sopimus pyörii 10-11,5 miljoonan nurkilla riippuen vuosista ja neuvotteluasemasta. Matthewsin leirin pitää ottaa myös huomioon loukkaantumishistoria ja miettiä minkä mittainen sopimus on järkevä solmia.
Lisätään tuohon 10 millin porukkaan nyt vielä kuitenkin: Price, Tavares ja Eichel.

Mitä tulee itse Matthewsin tulevaan sopimukseen, niin herraa pidetään suht yleisesti Toronton parhaana pelaajana. Ei välttämättä täysin ansaitusti, koska Tavares ja etenkin Marner. Mutta jos seuranjohtoportaassa on yhtään samoja fiiliksiä kuin fanien keskuudessa, niin Matthews tulee kiinnittää hinnalla millä hyvänsä 8-vuodeksi. Jos se maksaa sitten jotain pelaajia (esim Nylander, Kapanen ja Brown), niin se sitten maksaa. Tärkeimmäksi luokiteltu pelaaja tulee kiinnittää maksimi ajaksi organisaatioon, maksoi mitä maksoi.
 
Olet vanha, kun joudut laittamaan huutomerkin sijaan kysymysmerkin lauseen 'Mitä minä sanoin' loppuun.

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Lisätään tuohon 10 millin porukkaan nyt vielä kuitenkin: Price, Tavares ja Eichel.

Mitä tulee itse Matthewsin tulevaan sopimukseen, niin herraa pidetään suht yleisesti Toronton parhaana pelaajana. Ei välttämättä täysin ansaitusti, koska Tavares ja etenkin Marner. Mutta jos seuranjohtoportaassa on yhtään samoja fiiliksiä kuin fanien keskuudessa, niin Matthews tulee kiinnittää hinnalla millä hyvänsä 8-vuodeksi. Jos se maksaa sitten jotain pelaajia (esim Nylander, Kapanen ja Brown), niin se sitten maksaa. Tärkeimmäksi luokiteltu pelaaja tulee kiinnittää maksimi ajaksi organisaatioon, maksoi mitä maksoi.
Samaa mieltä. Marner, Tavares, Matthews -kolmikkoon tulee väkisinkin kulumaan valtava siivu palkkakatosta, mutta ei seuralla ole mitään "tarvetta" voittaa mestaruuttaa heidän johdollaan parin vuoden sisällä (vaikka melko valmiita siihen ovatkin). Crosby ja Malkin tekivät aikoinaan melko markkinahintaiset pahvit, jotka ovat tällä hetkellä naurettavan halpoja. Se on mahdollistanut myöhemmin mm. Kesselin hankkimisen ja muutenkin kilpailukykyisen rosterin kasaamisen. Palkkakaton noustessa nuo 12 miljoonan pahvit tulevat jossain vaiheessa olemaan edullisia, ja viimeistään silloin Toronto tulee olemaan jäätävän kova. Siinä vaiheessa on varaa hankkia taas Kapasen ja Nylanderin tasoisia jätkiä ydinporukan ympärille voittamaan tuplamestaruus tai useampi Penguins-tyyliin.

Todelliset ongelmat alkavat siinä vaiheessa kun tuollaisella caphitillä varustetun pelaajan taso alkaa laskea. Esim. Chicagossa, jossa Keithille ja Seabrookille on lyöty isot rahat vielä vanhojen päivien lähestyessä. Toki Torontokin voi olla jossain vaiheessa kusessa Tavaresin kanssa mikäli jalka alkaa painaa, mutta Matthewsin ja Marnerin kanssa tällaista riskiä ei ole, kun ei mitään 15 vuoden pahveja saa enää solmia.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Crosby ja Malkin tekivät aikoinaan melko markkinahintaiset pahvit, jotka ovat tällä hetkellä naurettavan halpoja. Se on mahdollistanut myöhemmin mm. Kesselin hankkimisen ja muutenkin kilpailukykyisen rosterin kasaamisen. Palkkakaton noustessa nuo 12 miljoonan pahvit tulevat jossain vaiheessa olemaan edullisia, ja viimeistään silloin Toronto tulee olemaan jäätävän kova.
Tässä on vaan pieni ongelma, että Crosbyn soppari caphit on täsmälleen sama kuin tuota edeltänyt 5-vuotisen sopimuksen caphit, sekä sillä on pituutta se 12 vuotta. Malkinin sopimus taas ei vieläkään mikään erityisen halpa ole, esim. Stamkos pelaa miljoonan halvemmalla. Lähemmät verokit ois varmaan nuo Toewsin ja Kanen uudet sopimukset, aikamoiseen kurimukseen Blackhawksikin joutui noiden myötä, enkä tiedä missä vaiheessa nuo rupeavat näyttämään halvoilta sopimuksilta. Nyt siis Toronto olisi jakamassa kolme tuommoista sopimusta ja pahimillaan vielä Matthewsille jonkun 6 vuoden diilin isolla caphitillä mistä on todella vaikea mitään etua saada.
 
McDavid oli Hart ja Art Ross voittaja, kun otti 16,67% capista. Matthews ei tule olemaan kumpaakaan ja on pelannut kauden verran enemmän. Realistisempana prosenttina voitaisiin puhua ehkä n. 12-13% ja tällöinkin sopimuksen on syytä olla maksimipituinen. Tottakai on selvää, että McDavidin sopimus tullaan ylittämään lähivuosina ja moneen kertaan. Katto nousee ja sopimusten arvot siinä samalla, jos Crosby oli ennen ykkösverrokki, niin nyt se on McDavid. Kyllä tuo sopimus tällä hetkellä määrittää jonkunlaista ylärajaa sopimuksille.
Niin määrittää, nimenomaan tuon prosentuaalisen osuuden mukaan. Palkan mukaan ei varmasti määritä ja tästä olitkin samaa jos tulkitsin viestisi oikein. Katto nousee ja sopimusten arvot siinä ohessa.
 
RELEASE THE KRAKEN

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tässä on vaan pieni ongelma, että Crosbyn soppari caphit on täsmälleen sama kuin tuota edeltänyt 5-vuotisen sopimuksen caphit, sekä sillä on pituutta se 12 vuotta. Malkinin sopimus taas ei vieläkään mikään erityisen halpa ole, esim. Stamkos pelaa miljoonan halvemmalla. Lähemmät verokit ois varmaan nuo Toewsin ja Kanen uudet sopimukset, aikamoiseen kurimukseen Blackhawksikin joutui noiden myötä, enkä tiedä missä vaiheessa nuo rupeavat näyttämään halvoilta sopimuksilta. Nyt siis Toronto olisi jakamassa kolme tuommoista sopimusta ja pahimillaan vielä Matthewsille jonkun 6 vuoden diilin isolla caphitillä mistä on todella vaikea mitään etua saada.
Mielestäni Blackhawks ei ole ensisijaisesti kurimuksessa noiden kahden sopimuksen vuoksi. Varsinkin Kanen liksa on hyvin ansaittu. Kaveri on viimeisen ~kuukauden ajan ollut jälleen melko ylivoimaisesti maailman paras jääkiekkoilija. Ja edullisemmiksi ne muuttuvat sitä mukaa, kun juuri nämä Marnerit, Tavaresit ynnä muut kahmivat vielä kovempia pahveja. Kilpailijat joutuvat kausi toisensa jälkeen lyömään enemmän dollareita pitääkseen runkopelaajat rosterissa, jolloin vanhemmat sopimukset muuttuvat verrokkipelaajiin nähden edullisemmiksi.

Melko yksinkertaistettuhan tämä mun logiikka on, mutta käytännössä huonoimman rosterin saa kasattua juuri niille kausille kun tuollaiset mega-pahvit astuvat voimaan sekä sopimusten loppuvaiheessa, mikäli ko. pelaajien taso on romahtanut iän myötä.

Ps. Malkinin tämä kausi on ollut sysipaska, mutta sopimuksen voimaanastumisen jälkeen miehen P/60 vähintään 100 ottelua pelanneista on NHL:n toiseksi kovin, edellä vain McDavid. Eli eiköhän venäläinen ole palkkansa ansainnut. Matthews kyseisellä listalla viidentenä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mielestäni Blackhawks ei ole ensisijaisesti kurimuksessa noiden kahden sopimuksen vuoksi. Varsinkin Kanen liksa on hyvin ansaittu. Kaveri on viimeisen ~kuukauden ajan ollut jälleen melko ylivoimaisesti maailman paras jääkiekkoilija. Ja edullisemmiksi ne muuttuvat sitä mukaa, kun juuri nämä Marnerit, Tavaresit ynnä muut kahmivat vielä kovempia pahveja. Kilpailijat joutuvat kausi toisensa jälkeen lyömään enemmän dollareita pitääkseen runkopelaajat rosterissa, jolloin vanhemmat sopimukset muuttuvat verrokkipelaajiin nähden edullisemmiksi.
Tietenkin ne muuttuvat ajan myötä halvemmiksi, mutta noiden sopimusten myötä Blackhawks joutui aika monta liikettä tekemään joiden myötä rosterin taso tippui vuosi toisensa jälkeen. Kane on mielestäni ollut kyl rahansa arvoinen koko sopimuksen ajan, mutta en silti tuota osaa minään halpana sopimuksena pitää, kuten sanoin. Tässä on myös se toinen puoli, eli sopimuksen lopulla pelaaja ei välttämättä ole sen 10 miljoonan arvoinen. Toki tämä ei näitä ELC-pelaajia koske.

Ps. Malkinin tämä kausi on ollut sysipaska, mutta sopimuksen voimaanastumisen jälkeen miehen P/60 vähintään 100 ottelua pelanneista on NHL:n toiseksi kovin, edellä vain McDavid. Eli eiköhän venäläinen ole palkkansa ansainnut. Matthews kyseisellä listalla viidentenä.
En sano, etteikö hän olisi palkkansa arvoinen vaan kommentoin tuota väitettä naurettavan halvasta sopimuksesta. Oleellisinta tässä nyt tietenkin on se, että siellä ollaan rustaamassa ilmeisesti ihan tosissaan jotain 5v - 6v lappua ja tuommoisesta sopimuksesta on kyllä aika vaikea saada mitään cap hyötyä, jos sopimus on jo ylihintainen sitä tehdessä ja kestoa ei oteta edes tappiin saakka.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tietenkin ne muuttuvat ajan myötä halvemmiksi, mutta noiden sopimusten myötä Blackhawks joutui aika monta liikettä tekemään joiden myötä rosterin taso tippui vuosi toisensa jälkeen. Kane on mielestäni ollut kyl rahansa arvoinen koko sopimuksen ajan, mutta en silti tuota osaa minään halpana sopimuksena pitää, kuten sanoin. Tässä on myös se toinen puoli, eli sopimuksen lopulla pelaaja ei välttämättä ole sen 10 miljoonan arvoinen. Toki tämä ei näitä ELC-pelaajia koske.

En sano, etteikö hän olisi palkkansa arvoinen vaan kommentoin tuota väitettä naurettavan halvasta sopimuksesta. Oleellisinta tässä nyt tietenkin on se, että siellä ollaan rustaamassa ilmeisesti ihan tosissaan jotain 5v - 6v lappua ja tuommoisesta sopimuksesta on kyllä aika vaikea saada mitään cap hyötyä, jos sopimus on jo ylihintainen sitä tehdessä ja kestoa ei oteta edes tappiin saakka.
Ekaa boldattua kohtaa yritin avata itsekin. Näiden nuorien kohdalla tuollaista riskiä ei pitäisi olla, kun taas esim. Keithin ja Seabrookin kanssa Blackhawksilla on käynyt tai käymässä juuri noin.

Ja juuri tokan kohdan vuoksi itsekin alunalkaen liityin keskusteluun. "Millä hinnalla hyvänsä" 8 vuoden pahvia Matthewsille. Kaikki alle sen on omaan jalkaan ampumista.

"Naurettavan halpa" oli liioittelua, mutta näkisin silti nuo ~10M pahvit jo nyt edullisina, kun näitä 12M+ soppareita alkaa satamaan saman tasoisille pelaajille.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mielestäni Blackhawks ei ole ensisijaisesti kurimuksessa noiden kahden sopimuksen vuoksi.
Olen samaa mieltä, että Chicagon ongelmat joukkueenrakennuksessa ovat ihan muualla.

Kyllä ne suurimmat ongelmat ovat olleet Bickellin, Seabrookin, Krügerin, Crawfordin ym. sopimukset. Näiden sopimusten (sekä esim. Hossan eläköitymisen) takia Chicago on joutunut aika aggressiivisestikkin raivaamaan tilaa cappiinsa ja on melkein järjestäen hoitanut noita koskevat treidinsä huonosti. Assetteja on palanut paljon ja takaisinpäin tulleet pelaajat eivät ole oikein lunastaneet odotuksia. Kun joukkueessa on eliittipelaajia isoilla sopimuksilla, keskeistä on saada leveyttä ja syvyyttä edullisilla pelaajilla, mikä käytännössä tarkoittaa ELC-/RFA-vuosiaan kuluttavia pelaajia. Näitä Chicago on sitten hassannut menemään ja takaisinpäin tulleet eivät ole todetusti lunastaneet odotuksia (ainakaan vielä). Tämä selittää sitä, miksi Chicago on tuollaisessa melko epäselvässä tilanteessa. Touhu on ollut enemmänkin reaktiivista kuin suunnitelmallista.

***

Matthewsin ja Marnerin tulevia sopimuksia on mielenkiintoista tihrustella jo ihan siitäkin näkökulmasta, että aika pian rupeaa näyttämään jo siltä, että Eichelin sopimus on osoittautumassa erinomaiseksi, vaikka sitä kohtaan esitettiinkin kritiikkiä silloin kun se julkistettiin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Fakta se on kuitenkin, että Torontokin joutuu rosteriaan ravistelemaan jos sieltä Marneriin, Matthewsiin ja Tavaresiin menee ~34 miljoonaa. Oli osittain syy sitten siinä, että Marleau ja Nylander tienaavat myös liikaa niin silti tilaa tarvitaan noiden sopimusten seurauksena. Toki Toronton rakenne on aika hyvässä kuosissa, mutta jos sieltä nyt Kapasen ja Nylanderin menettää niin kyllähän sekin kirpaisee. Noin muutenhan Torontolla on runko lukittuna aika hyvin useammaksi vuodeksi.

E: Tietty tämäkin on ihan turhaa spekulaatiota, mutta luultavasti se Tavaresin 11m asettaa kuitenkin jonkinlaisen riman organisaation sisällä. Voihan se olla, että siellä painostetaan Marner johonkin siltasoppariin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Bob twiittailee, että Matthewsin sopimus on lähes valmis, ja se tulee olemaan 5 vuotta ja 11,5 miljoonaa, +/- 100-200 k suuntaansa.

Situation today is no different than what we reported on @LeafsLunch1050 yesterday — Auston Matthews’ contract extension with TOR appears imminent. Today, tomorrow, whatever, it’s getting done. Projection is 5 years with an AAV of $11.5M, give or take 100K or 200K.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ja tuodaan tännekkin.

The Toronto Maple Leafs announced today that the club has agreed to terms with forward Auston Matthews on a five-year contract extension. The average annual value of the contract is $11.634 million
 
Ambitious, but rubbish

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."
Itse tykkään veikata noita sopimuksen pituuksia ja arvoja, niin heitetään tähänkin joku. Uskoisin, että Toronton hieman haastavan captilanteen ja lähivuosien hyvien menestysmahdollisuuksien vuoksi Matthews suostuu lyhyempään sopimukseen. Caphit jäisi tällöin melko lähelle Tavaresin 11 miljoonaa. Sanotaan 5 vuotta ja yhteensä 57,5 miljoonaa eli 11,5 per vuosi.
Ja pieleenhän sekin taas meni. No sinnepäin kuitenkin.
 
RELEASE THE KRAKEN
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy