Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Auston Matthews – Arizonan aavikoilta NHL:n supertähdeksi

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Amerikanihme, 27.10.2016 klo 02.01.

 1. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Sehän on toki selvää, että huonompia jaksoja tulee. Mielestäni kuitenkin Matthewsilla on paljon enemmän yritystä tällä huonollakin jaksolla kuin vaikka Laineella ja tällä tahdilla niitä maaleja alkaa myös tulla ja sitä kautta itseluottamus nousta taas tutulle tasolle. Kyllähän tuollakin on useita viestejä missä tuota kritisointia topuuttellaan ja samalla tavalla kuin Laineenkin kylmien putkien aikana pidän tuota vähän hätiköitynä. Erona toki, että AM ei mielestäni tee mitään räikeitä virheitä ja pääsee myös nytkin maalipaikoille omalla otannallani mitä olen katsonut.

  Lainaus:
  Mitäs ne muut asiat ovat?
   
 2. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Ihan kaikkia Matthewsin pelejä en tällä kaudella ole nähnyt, enkä myöskään tiedä mistä miestä HFBoardsilla kritisoidaan, kun en sinne jaksa mennä ahdistumaan.

  Tällä hetkellä Matthewsin pelissä on paljonkin kritisoitavaa, koska mies on kaikessa kuin varjo alkukaudesta. Okei, melko kärjistetysti sanottu, mutta jossain on nyt vika. Itse veikkaan, että se olkapää ei sittenkään ole vielä sataprosenttisessa kunnossa, siksi vaikealta Matthewsin peli tällä hetkellä näyttää. Viime yön pelissä Floridaa vastaan Matthewsin laidoilla pelasivat tutusti Nylander ja Hyman. On se siinä vaiheessa kritiikin paikka, jos tuon kolmikon vähiten kiekkoa menettänyt ja eniten paikkoja rakentanut pelaaja on kultaranne Hyman. Nämä siis sillä kuuluisalla eye-testillä, tilastoista en tiedä.

  Aikaisemmin (ennen loukkia) tällä kaudella kun Matthews sai kiekon, sai aina jännittää minkälainen mestarisuoritus nyt nähdään. Tällä hetkellä saa jännittää, että pysyykö kiekko omilla.
   
  aessi tykkää tästä.
 3. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Voisi kyllä kuvitella, että ei ole ihan kunnossa kaveri. Vaikka en ole miehen pelejä nähnyt, niin ovathan tilastot nyt kuitenkin olleet aika poikkeavat verrattuna lähes mihin tahansa vastaavanmittaiseen ajanjaksoon koko uralla. Muistaakseni tulokaskaudella oli myös yksi vähän pidempi kuivakausi, mutta nyt on 13 peliä ollut aika paljon pakkasella, vaikka tehopisteitä on ihan kivasti tullutkin.

  13 1+8=9 -11
  tätä ennen
  21 19+14=33 +11

  Toki koko joukkueella on vähän sakannut nyt verrattuna alkukauteen, mutta osittainhan se on varmasti johtunut myös Matthewsista itsestään, kun on kuitenkin ollut se tärkein yksittäinen pelaaja joukkueessa Tavaresin ja Marnerin ohella.

  Voin toki olla väärässäkin ja ketsuppipullo voi taas aueta tulevassa pelissä. Yhtään ylivoimapistettä ei kuitenkaan Austonilla ole näistä viimeisestä 13:sta ottelusta, joten voisiko siinä olla yksi syy, että joukkueen yv yskii, kun se oli alkukaudesta aivan pitelemätön. Tasakentällisin on siis pakostakin tullut aika paljon plussia, joten tuo -11 kertoo, että paljon on ollut kentällä myös vastustajan tehdessä maalin.

  edit: Todella toivottavaa olisi, että kaveri voisi saada ehjän uran, eikä "taantuisi" loukkaantumisten/loukkaantumisriskin takia tavalliseksi kuolevaiseksi. On kuitenkin iha poikkeuksellisen kova pelaaja, mitä tämä sarja kaipaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2019 klo 09.09
 4. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ei kerkeä runoilla kovin pitkästi, mutta olen sitä mieltä että Matthewsin ja Leafsin peliä heikentänyt tekijä on ladyboy Nylander.

  Kadrin tekemisen taso on noussut heti kun Kaspanen tuli vierelle.
   
 5. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Muistelinkin, että sinä olet aika kärkkäästi ilmoittanut, että esim Patrik Laineen slumppeja ei saa kääntää ketjukaverien syyksi. Löytyi sopiva lainauskin:

  Lainaus:

  Sitä paitsi eiväthän Matthews ja Nylander edes pelaa samassa ketjussa. Heikentääkö "ladyboy" Matthewsin peliä pelkästään paikalle saapumalla? Peili käteen.
   
  Gemondo, Lico, olliwaa ja 15 muuta tykkäävät tästä.
 6. Burkie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Kyllä Matthewsin ongelmat ovat tällä hetkellä ihan omassa pelaamisessa. Jotenkin puuttuu tekemisestä kokonaan kunnon draivi ja nälkä. "Normaalisti" Matthewsille siunaantuu joka pelissä 2-3 huippupaikkaa, joko sijoittautumisen tai puhtaan yksilötaidon kautta, mutta nyt on ollut se kymmenkunta peliä, kun ei ole edes päässyt kunnon maalipaikoille. Itseluottamuksesta ja peli-ilosta tuo maalinteko ja jääkiekko ylipäätään huipputasolla vahvasti kiinni on, eikä tämän vuoden puolella ole kaukalossa nähty rentoa ja hymyilevää Austonia, vaan totinen ja väkinäinen rivipelaaja.
   
 7. Maple Leaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
  Matthews ei ole ollut oma itsensä sen jälkeen, kun palasi sairauslomalta kaukaloon. Pelaamisessa on joku sellainen arkuuden ulottuvuus, joka laittaa epäilemään, että jotain vammaa vielä on. Kyllä hän yrittää laukoa aina kun paikan puolikaskin avautuu, ja pyörii kiekon kanssa kivasti jos kukaan ei ole iholla, mutta kamppailupelaaminen ei ole kohdillaan. Kun vielä samaan aikaan Leafsin joukkueesta pelaaminen näyttää kiinnostavan ainoastaan Marneria, Kapasta ja Riellya, ei ole ihme, että otetaan kuonoon floridoilta ja arizoneilta.
   
 8. myhyjukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Jep, ei oikein uskalla haastaa itseään sinne parhaimmille tekopaikoille samalla intensiteetillä kuin alkukaudesta. Tuntuu että vedot lähtee kauempaa huonoista paikoista ja päin blokkeja. Toki samalla vaikuttaa varmasti myös se että joukkueet pitävät nyt enemmän kuin alkukaudesta huolta siitä ettei kaveria päästetä tekopaikoille
   
 9. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Matthews on tehnyt lyhyellä NHL-urallaan yli 0,5 maalia per peli tähän asti. Väitän, että alkukaudesta asti jokainen joukkue on tiennyt pitää häntä aavistuksen tarkemmin kuin tavallista NHL-pelaajaa.
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Näköjään Matthewsin kohdalla huhut kielivät nyt lyhyemmästä 5-6 vuoden sopimuksesta. Järkeväähän tämä olisi, jos sillä caphittiä saa alemmaksi. Muuten Toronto alkaa menettää syvyyttä joukkueestaan.
   
 11. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Saa nähdä mentiinkö metsään Nylanderin sopparissa.
   
 12. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Eikös tuo Nylanderin sopimus ole aivan naurettavan hyvä treidattavaksi kun tyyliin puolet palkoista on jo vuodessa maksettu? Hyvä tapa kiertää cappia
   
  Mängimies tykkää tästä.
 13. teppana Jäsen

  Lainaus:
  En muuten tuota edes ajatellut. Kävi vain mielessä että ovat sitoutuneet häneen kun noin ison sopparin tekivät. Jos tosiaan tarkoituksena on Nylander kaupata niin tuo voisi olla hyvä keino.
   
 14. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Nylanderhan nyt on ihan ilmiselvää kauppatavaraa. Sopimus on tehty juuri niin, että se näyttää toisesta osapuolesta täydellisen houkuttelevalta ja toisaalta Torontolla ei ole palkkakattonsa puitteissa mitään mahdollisuuksia pitää tuota sopimusta, jos (ja kun) Matthewsin ja Marnerin haluavat pitää. En usko, että Nylander itsekään uskoo jäävänsä Leafsiin tämän kauden jälkeen, vaikka kertoikin haastattelussa Dybasin luvanneen, ettei häntä treidata.
   
 15. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Matthewsin osalta on käsitykseni mukaan kyse enemmänkin spekulaatiosta tuollaiseen lyhyeen sopimukseen. Tässä sitten on tarkasteltu noita 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen supertähtisopmuksia vertailukohteina.

  Ongelma vain on vähän siinä, että tuo aika oli ja meni. Aaron Ekbladin sopimus oli nähdäkseni ensimmäinen, jossa RFA-vuosille ei annettu merkitystä. Sitä seurasi sitten McDavid, Draisaitl ja Eichel.

  Kyse on enemmänkin siitä, onko yksittäinen pelaaja sellainen, jonka kohdalla RFA-vuosilla ei ole merkitystä. Ekbladin ja Draisaitlin osalta voitaneen kyllä kysyä, että meniköhän luokitus kohdalleen. Matthewsin kohdalla tätä keskustelua ei liene tarvetta käydä.
   
  Vislami ja aessi tykkäävät tästä.
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  No ei nyt ihan puolet palkoista. Viimeisinä vuosina saa maksaa 6M per kausi 6.9M caphitillä ja lockout-vuotena 3.5M allekirjoitusbonus joka tapauksessa. Eli miljoonan alempi palkka mitä caphit siellä on. Ei tällaiset mitään maailman vetävimpiä lappuja ole olleet, jos pelaajan tasossa jotain vikaa edelleen on. Jotain Ottawaa tai Arizonaa ei kiinnosta pätkääkään ottaa näitä lappuja vastaan, joissa on isot allekirjoitusbonarit mahdollisella lock-out kaudella. Persnettoa siitä tulee.

  Enemmänkin Toronto alensi tuota caphittiä ihan vaan itselleen, tuolla kikkailulla, että alkuun maksaa reilusti ensin. Nyt caphit-vaikutus jää suurempana tähän kuluvaan vuoteen, jossa oli ylimääräistä tilaa.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Mun matikalla kesällä kun allekirjoitusbonus maksetaan niin Nylanderin palkoista on jo alle vuodessa kuitattu 20,3 miljoonaa. Tuon jälkeen maksettavaa jää 5m per vuosi jos sen jakaa tasaisesti tai yhteensä about 25m.

  Tietty tuo lockout klasuuli voi vaikuttaa, mutta kyllähän tuo juuri jollekkin Hurricanesille tai Arizonalle on houkutteleva sopimus. Eiköhän Nylanderikin palaa omalle tasolleen, tuskin hänen alkukausi oli todellinen taso.
   
 18. rpeez Jäsen

  Matthews osasi ottaa yleisön San Jose:ssa Allstars taitokilpailussa kun ennen suoritustaan riisuikin yllättäen pelipaitansa, jonka alla oli toinen pelipaita - Marleau. Joka päällä sitten teki suorituksensa, ja pääsi yhteiskuvaan Karssonin, Burnsin ja Pavelskin kanssa. Yleisöltä raikuvat suosion osoitukset.
   
  Vislami tykkää tästä.
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Laukoahan Auston ei tuon tarkkuuskisan perusteella osaa sitten yhtään.
   
 20. Labomba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning
  Meni enemmänkin Marleaun pilkkaamiseksi noilla laukomisilla.
   
  Binisteri tykkää tästä.
 21. rpeez Jäsen

  Lainaus:
  Joo, se oli semmoinen kauneusvirhe tuossa storyssa.
   
  Binisteri tykkää tästä.
 22. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Detroit Red Wings
  Maalivahtien torjunta skabassa veti kyllä pari makeeta rankkaria rystyllä.
   
 23. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Miten kilmpakumppani Laine osui? Vai oliko vain lämärikisassa?
   
 24. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Missasin Laineen vedot täysin. Olin varmaan jääkaapilla tai kahvia keittämässä juuri silloin.

  Tarkkuuskisa olisi ollut mukava nähdä niin, että jokaisessa 5 taulussa on Matthewsin naama ja sitten Pate ampumaan.

  Partnak ainakin totesi haastattelussa, että ne naamat varmaan helpotti osumista.
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Bobi McKenzie vihjaillut radiossa, että 8-vuotinen Matthewsille kieppuu n. 12.5-13.5M hujakoilla.

  5-vuotisella caphitti olisi noin 11 miljoonaa.