mikkoz kirjoitti:
Minulle on lähiaikoina avautunut mm. että:
- sikanautajauhelihapullista tulee varsin rasvaisia
- en saa lihapulliin kunnon ja/tai hyvää makua
- ei ole lihapullia kiva vatkatakkaan, päätyvät pian takkaan, ja se tiski
- hauskaa on että parhaat pyörykät ovat syntyneet ranskalaisenpussikeitto-pussin kuorruttaessa kuollutta lihalönttiä, eikä ollenkaan tuoreiden murskattujen sipulien syleilyssä.
- koko edellä mainittu kavalkaadi vaan vähentää toimintojani kokkauksen piirissä
- Lildlin salamipitsat ja cezcavadevö-maustetut lihapötköt on hyviä
Eri systeemi kuin Dantella.
Ota kulho, laita siihen vaaleaa leipää ( josta reunat leikattu pois ) 1 siivu.
Kaada leivän päälle n 2 ruokalusikallista maitoa ( rasvaista )
Lisää teelusikallinen suolaa.
Anna leivän pehmetä ja murskaa tahnaksi sormilla.
Pieneksi leikattu sipuli, ( normaali koko 2 kpl ) voidaa kuullottaa paistinpannussa ( ei siis paistaa ruskeaksi ) ennen sekaan laittamista, mutta menee raakanakin, lisätään tahnaan.
Jauheliha ( joka on n huoneenlämpöistä eikä suoraan jääkaapista vedettyä ) laitetaan tahnan sekaan ja puristellaan niin kauan, että lihatahna on sopivan tasaista eli aineet ovat sekoittuneet.
Tässä välissä on hyvä lisätä mausteet, pippuri, chili, paprika, minttu, valkosipuli mitä ikinä.
Erota kaksi kananmunan keltuaista kuppiin ja lisää niihin suolaa pari teelusikallista riko keltuaiset sekoittamalla ja kaada lihatahnan sekaan edelleen käsin vaivaten, jos taikina on "kovaa" lisää hieman maitoa.
Muotoile pullat lusikalla ja kostealla kädellä ( kastelet siis vedessä käden ettei tahnat tartu sormiin )
Käytä voita paistamiseen, laita sitä kunnolla pannulle ja anna sen lämmetä niin kuumaksi, että se voi rupeaa ruskistumaan. Vältä Dantenkin maintsemaa hämmennystä, vaan siististi vain vaihdat pullien asentoa kun ruskistunut riittävästi. Pienet pullat kypsyvät läpi kun paistaa ympäri.
Helppo lisuke on uunilohkoperunat, leikkaat isoista perunoista lohkoja ( tätä ennen ne on pestu karhunkielellä ). Kaadat oliiviöljyä kulhoon lisäät suolaa ja mausteita öljyyn ( minttu, timjami jne ) pyörittelet lohkot siinä ja laitat uuniin.
Uunissa 225astetta 30min, lisukkeeksi perunoille creme fraichea tai vastaavaa.
Osta Tammen suuri keittokirja, 30e naurettava hinta pilalle menneisiin safkoihin verrattuna.
Ja bissee tietysti.