Ei niin, koska edelleenkin perus(tai kansa-)koulunkäyneille on vaikea käsittää, että 10000 metriä ei ole kaksi kertaa pidempi matka kuin 5000 metriä, tai että 40-vuotias ei ole puolta vanhempi kuin 20-vuotias.
Sama vaiva on myös akateemisessa maailmassa, tai siis, mikä vaiva?
Asia ei ole yksiselitteinen ja kuten heti ao. sivun ensimmäisestä kohdasta huomaa, ei ole ainoaa oikeaa tapaa.
http://www.cs.helsinki.fi/u/kohonen/suomi/kaksikertaa.html
Tiivistelmänä niille, jotka tahtovat pitää itseään viisaampina kuin ovatkaan:
"Kertovertailu N kertaa enemmän (vähemmän, suurempi, pienempi, nopeampi, hitaampi, painavampi, kevyempi jne.) on kielessämme vakiintunut ilmaus. Sen merkitys on todellisessa kielenkäytössä täysin yksiselitteinen. Kaksi kertaa enemmän merkitsee kaksinkertaista ja kaksi kertaa vähemmän puolta määrää.
Havaintojen mukaan kielen käyttäjät ymmärtävät ilmauksen mainiosti juuri tässä multiplikatiivisessa merkityksessä, jossa sitä käytännössä yksinomaan käytetäänkin. Nekin, jotka sanovat ilmauksen aiheuttavan ongelmia, tietävät, mitä sillä käytännössä tarkoitetaan; todellisia väärinkäsityksiä ei siis aiheudu. Symmetrisyytensä vuoksi kertovertailu on erityisesti suurilla kertoimilla jopa suositeltavampi vertailutapa kuin valitettavan usein virheitä aiheuttava prosentuaalinen komparatiivi.
Kertovertailu on täsmällinen ja tieteelliseenkin kielenkäyttöön kelpuutettu ilmaus. Se on niin matemaattisesti, loogisesti kuin kieliopillisesti korrekti.
Kaiken kaikkiaan kertovertailun vastustaminen perustuu virheellisiin käsityksiin kielen todellisuudesta ja sen taustalla olevasta logiikasta. On jo aika päästä eroon näistä virhekäsityksistä ja tunnustaa kaksi kertaa suurempi moitteettomaksi osaksi suomen kieltä.
"