Arttu Luttinen palaa petopaitaan

  • 96 166
  • 262
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kiitos kapteenille. Ura viimeisen kerran nousuun esim. juurikin Saksassa ja parin vuoden päästä nostelemaan kannua pienessä roolissa sopivalla liksalla.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos kapteenille tosiaan! Pyyteetöntä duunia illasta toiseen, eikä ainakaan Artun asenteesta mitään ole jäänyt koskaan kiinni. Valitettavasti jalkanopeus alkaa olla ylempiin kenttiin turhan heikko ja nelosketjun mieheksi Arttu on epäilemättä liian kallis. Järkipäätös ja saattaa tehdä hyvää molempien osapuolten ensikaudelle.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo kiitokset Luttiselle. Viimekaudella hän maalasi tyylikkäästi Ramun vedoista/syötöistä, mutta nyt ei ollut oikeen ketään ruokkimassa.

Vaikka jalka onkin hidastunut, niin olisi ollut paljon annettavaa vielä mm. ohjureissa tällä kaudella.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ei kovinkaan yllättävä tieto. Pari kautta Lahdessa/Kouvolassa/Mikkelissä ja sitten hokkarit naulaan. Hieno pelaaja.
 

Coreyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitokset Artulle! Arvostettu pelaaja IFK:ssa. Ylivoimalla erittäin hyvä pelaaja maalinedustalla. Harmi vain, että muuten jalkanopeus ei tunnu enää riittävän, jonka takia on vaikea saada ainakaan pisteiden valossa kovinkaan paljon onnistumisia - muuten kuin maalinedustalta.

Kaikkea hyvää Lutille jatkoon!
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kiitos kaikesta Arttu!

Hieno mies, jolla aito IFK-sydän. Ratkaisu lienee kuitenkin kaikkien kannalta oikea. Vammat tekivät tehtävänsä, eikä putki enää vain liikkunut vanhaan malliin. Todella harmittavaa, ettei sitä kruunua koskaan tullut. Viime keväänä se oli harmittavan lähellä ja kyllähän varmasti Arttu olisi halunnut juuri IFK:ssa sen pytyn nostaa.

Kaikkea hyvää jatkoon!
 

Wiksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitokset Luttiselle! Toivon todellakin, että jatkaa esimerkiksi jo pariinkin otteeseen mainitussa Saksassa ja saisin hieman mukavamman päätöksen uralleen. Itsellä vähän ristiriitaiset fiilikset Artun lähdöstä. Toki tämä oli arvattavissa, kun peliesitykset ovat olleet hieman kehnot pisteiden valossa. Eikä se jalkakaan oikein kulje, vaikka kovasti tuntuu yritystä olevan. Toisaalta Artun tekemistä oli kiva katsella silloin, kun peli kulki paremmin ja oli tekemisen meininkiä. Sitä olisin katsellut mielelläni enemmän ja vaikka vielä pari kautta. Varmasti kuitenkin parempi näin päin. Kakkea hyvää jatkoon!
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Kiitokset Luttiselle ja olisin niin suonut mestaruuden hänelle rakkaimmassa seurassaan, mutta tässä saatanan turbulenssissa sitä tuskin suodaan kenelle muullekaan seuraavaan viiteen vuoteen vähintään. Tack, ja hyvää jatkoa mihin ikinä matka sitten viekään.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Kiitokset Luikuri Tattiselle ! En kyllä jää suuremmin perään itkemään, vaikka hieno mies olikii. Pelillisesti ei ollut juurikaan enää mitään annettavaa ja hinta tuskin vastas laatua.

Tsemiä uusiin haasteisiin, missä se määränpää ikinä onkaan!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luttinen Iltasanomien haastattelussa: Kapteeni Arttu Luttinen jättää HIFK:n – seura ei tarjonnut jatkoa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Muutama asiaa särähtää korvaan tuossa haastattelussa:


"Kuluneella SM-liigakaudella Luttinen toimi HIFK:n kapteenina. Luttinen kertoi Ilta-Sanomille tienneensä jo pidempään, ettei hänelle nähdä käyttöä kotona Nordenskiöldinkadulla.

– Kyllä se on jo muutamia kuukausia sitten tietyllä tapaa kerrottu mulle ja tullut selväksi, Luttinen sano
i."

Tietyllä tapaa kerrottu? Kyllä ammattimaisesti hoidetussa organisaatiossa pitäisi aina olla selkärankaa mennä sanomaan rehellisesti miten asiat on ja kiittää menneistä vuosista. Nybondakselta ilmeisesti moista perusasiaa tietysti turha odottaa ja nyt ei kuitenkaan puhuta mistään rivimiehestä tai palkkasoturista, vaan joukkueen kapteenista ja pitkäaikaisesta ja seurauskollisesta pelaajasta.

"– Joukkueessa oli hyviä pelaajia ja hyviä jätkiä, mutta tulos oli todella huono. En halua sen enempää syitä. Toivottavasti seurassa mietitään, mikä ei ehkä ihan mennyt putkeen. Ehkä sitten jatkossa pystytään tekemään niitä asioita paremmin
."

Ei tarvitse olla hirveä rivienväliexpertti, että tuosta voi päätellä miten tämänkin joukkueen rakennus yms muut asiat on hoidettu.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kiitokset Luikuri Tattiselle ! En kyllä jää suuremmin perään itkemään, vaikka hieno mies olikii. Pelillisesti ei ollut juurikaan enää mitään annettavaa ja hinta tuskin vastas laatua.

Tsemiä uusiin haasteisiin, missä se määränpää ikinä onkaan!
Luttinen pelasi heikon kauden, mutta toisaalta edellinen oli hyvä. Vaikka itsekin ymmärrän, että uutta verta on hyvä hakea, enkä ratkaisua tuomitse, niin kovin helposti meillä ollaan aina valmiita kenkimään näitä pelaajia ulos. Sitten ihmetellään, kun Möttöset ja Töppöset eivät tuokaan menestystä. Mua ei yllättäisi lainkaan Luttisen hyvä kausi ensi vuonna, missä sitten pelaakaan. Kiitos vuosista, ei varmaan tule enää uutta come backia.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Naapuri leiristä kommentti: Luttinen on/oli niitä perus lätkäjätkiä joita ainakin itse osasin arvostaa. Kovan työnteon mallikappale. Vähän niinkuin Jokereissa Rita. Kiben jälkeen mielestäni viimeinen hifk "ikoni". Oma arvostukseni Luttista kohtaan täysin eri tasolla kun jollain nösö-nösö-tvitter-petrelillä.

Siitä sitten joku juntti mähönen jostain landelta bulisti tilalle.

Ja me Jokerit miehet muistamme Luttisen siitä että taisi tehdä usein Jokereita vastaan kovia pistemääriä jos vertaa muihin.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos kapteenille vuosista ja onnea jatkoon! Luttinen loukkaantui muistaakseni jo kesäharjoittelun aikaan ja kun kesäharjoittelu menee pipariksi niin usein se koko loppukausi on enemmän tai vähemmän pilalla, Luttisen tapauksessa enemmän. Paljon parempi pelaaja kuin tämä kausi antoi ymmärtää, ja epäilen vahvasti että Luttinen oli kopissa paljon tämän palstan mainetta parempi johtaja, kaksi finaalipaikkaa kahden eri joukkueen kapteenina ei ole myöskään huono saavutus.

@Jymäkkä :n kanssa vähän samoilla linjoilla. Onko kannattavaa päästää Peltosen ja Söden jälkeen meidän suurinta omaa johtajaa pois? Nyt kun uutta verta selvästi haetaan niin kuuluu tietenkin kysymys että kuka tilalle kantamaan C:tä rinnassaan? Lennu nosti selvästi profiilia playoffeihin, mutta erittäin vaikeaa nähdä tätä kikattelevaa edaria johtamassa IFK:n kokoista laivaa mestaruuteen. Ei Arttukaan mikään THE IFK ollut, mutta varmaan lähimpänä sitä meidän uraansa jatkavista kasvateista. Rahaa vapautuu paljon JMA:n, Elkinsin ja Luttisen lähtöjen jälkeen, mutta pelkällä rahalla ei ikävä kyllä voi ostaa aitoa johtajuutta. Elkinsin lähtö kirpaisee myös paljon, vaikkei ollutkaan se kopin äänekkäin johtaja, niin kaikki äänet kertoivat kopin sisältä että Elkins oli rautaisella esimerkillään tärkeä johtaja menneinä vuosina. Varsinkin jos kyseenalaisesta vaatimustasosta tunnettu Törmänen jatkaa IFK:ssa, niin aika massiiviset riskit on olemassa kun lähdetään rakentamaan Elkinsin ja Luttisen jälkeistä IFK:ta, kuka asettaa mestaruuteen tähtäävän vaatimustason ensi kaudella alkaen päivästä yksi? Paljon kysymyksiä joihin ei taida olla järkeviä vastauksia olemassa..
 

Stigu

Jäsen
Luttinen pelasi heikon kauden, mutta toisaalta edellinen oli hyvä. Vaikka itsekin ymmärrän, että uutta verta on hyvä hakea, enkä ratkaisua tuomitse, niin kovin helposti meillä ollaan aina valmiita kenkimään näitä pelaajia ulos..
Siis keitä omia poikia meillä on kengitty esim. 10 viime vuoden aikana ulos? Mun mielestä IFK:n isoin ongelma on se, että noita omia poikia tulee höyryävänä kymenä sisään, ilman minkäänlaista laatukontrollia. Esim. Arttu Luttisen korvaaminen pelillisesti on ihan helvetin helppoa, luulisi jopa Karavaanarin onnistuvan siinä. Pahaa pelkään, että Luttisen tilalle nostetaan joku MMÅ tai Liivik. Koska omia poikia pitää jengissä olla vähintään kymmenen, muuten prändi kärsii.

Ja kannattaa muuten tsekata tämän kauden hopeajoukkueen kokoonpano, joka oli täynnä möttösiä ja töppösiä. Ei ne nimet vaan se joukkuepeli.

Tolki siinä missä nuo omat pojat floppaavat, epäonnisituvat meillä lähes järjestään myös nämä maakuntien suuruudet. Meikäläinen aina miettii, että missä vaiheessa esim. Kuopiosta junaan astuva pelaaja - otetaan esimerkiksi vaikka Jaakko Rissanen- altistuu IFK:n Country Club meiningille. Varmaankin vielä Pieksämäen ja Mikkelin kohdalla Rissanen miettii että suatta uskoo että Rissasen poeka se viälä piäsöö isompiin ympyröihin, hyvällä reenillä mie vielä sutjautan itteni ulukomaille. Lahden kohdallla saattaa Jaakolle tulla sellainen etiäinen että perkele en mie jaksa ainakaan koko kautta ihan sata lasissa mennä. Tikkurilan kohdalla tulee jo mieleen, että suattaapi olla niin, että siellä Isolla Kirkolla on noita kuppiloita vuan tuo tirehtööri Nyypundaspa se vaikutti oikein mukavan lepposalta mieheltä. Pasilassa viimeistään on pakko soittaa 112:en kautta Lennulle ja huastaa että rissase juakko tässä hyvvee ilitoo mittee työ tiätte ei kai myö ainakaa nukuta koko suvena ku reenitki o vappaaehtosii ja tekköö miäli kylymee juotavoo.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Kiitokset Artulle jokaisesta pelistä ja tehopisteestä IFK-paidassa. Voin vain kuvitella, kuinka paljon finaalitappio vitutti viime keväänä.

Joka tapauksessa Luttisen noin sada tonnin liksa on aika käyttää johonkin muuhun. Joo joo tiedetään, HIFK:n johto tulee munimaan nekin eurot johonkin pahemman luokan floppiin, mutta sillä rahalla PITÄISI saada oikein kelvollinen kakkosketjun urallaan eteenpäin menevä hyökkääjä.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Luttinen pelasi heikon kauden, mutta toisaalta edellinen oli hyvä. Vaikka itsekin ymmärrän, että uutta verta on hyvä hakea, enkä ratkaisua tuomitse, niin kovin helposti meillä ollaan aina valmiita kenkimään näitä pelaajia ulos. Sitten ihmetellään, kun Möttöset ja Töppöset eivät tuokaan menestystä. Mua ei yllättäisi lainkaan Luttisen hyvä kausi ensi vuonna, missä sitten pelaakaan. Kiitos vuosista, ei varmaan tule enää uutta come backia.
Luttisen luistin ei liikkunu enää tällä kaudella mihinkään ja loukkaantumiset oli siihen varmaan iso syy. Miehellä on ikää jo jonkunverran ja en vaan jaksa uskoa, että se luistin liikkuis ens kaudellakaan yhtään sen nopeemmin.

On joo "omia poikia" ja mitä kaikkea mut mitä merkittävää annettavaa sillä enään olisi joukkueelle? Ei oo luonteeltaan sellanen liideri mikä sais piiskattua jengin uudelle tekemisen tasolle, aivan liian hidas jo nykypäivän Liigaan ja liksa on melko varmasti nelosketjun pelaajaks aivan liian suuri. Varmasti on symppis kaveri kopissa ja kivaa juttuseuraa mut eihää toi jengi oo Villen lähdön jälkee ollu sellanen samanlainen periksiantamaton ja tosissaan Kilpi-logolle pelaava. Siellä on aivan liikaa pelaajia, jotka "tulee vaan töihin" ja kukaan ei oo kunnolla potkimassa persuksille.

Tämä siis vaan oma mielipide asiasta. No hard feelings!
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Luttisen luistin ei liikkunu enää tällä kaudella mihinkään ja loukkaantumiset oli siihen varmaan iso syy. Miehellä on ikää jo jonkunverran ja en vaan jaksa uskoa, että se luistin liikkuis ens kaudellakaan yhtään sen nopeemmin.

On joo "omia poikia" ja mitä kaikkea mut mitä merkittävää annettavaa sillä enään olisi joukkueelle? Ei oo luonteeltaan sellanen liideri mikä sais piiskattua jengin uudelle tekemisen tasolle, aivan liian hidas jo nykypäivän Liigaan ja liksa on melko varmasti nelosketjun pelaajaks aivan liian suuri. Varmasti on symppis kaveri kopissa ja kivaa juttuseuraa mut eihää toi jengi oo Villen lähdön jälkee ollu sellanen samanlainen periksiantamaton ja tosissaan Kilpi-logolle pelaava. Siellä on aivan liikaa pelaajia, jotka "tulee vaan töihin" ja kukaan ei oo kunnolla potkimassa persuksille.

Tämä siis vaan oma mielipide asiasta. No hard feelings!

Aika lailla myös minunkin mielipde. :) Perus työmyyrä, joka ei minuna henk.koht. sytyttänyt koskaan. Oli hyvä maalineduspelaaja mutta sitäkään puolta ei ole nähty vähään aikaan. Tsemppiä jatkoon ja elämään.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Artulle olisi ehdottomasti pitänyt tarjota jatkosopparia. Toki palkan ja roolin olisi pitäneet olla tämän kauden esityksille sopivat. Arttu ei ole vanha, vaan 34v. Toki peliuraa on eittämättä takana enemmän kuin edessä, mutta liigassa pelaa paljon häntä vanhempia pelaajia eivätkä he ikänsä puolesta aiheuta verenseisauttamista. Mielestäni ikä ei tässä tapauksessa tuo muuta kuin kokemusta.

Arttu on myös tyylikäs pelaaja, jolla asenne on aina kunnossa. Arttu ei todellakaan ole edari, päinvastoin. Luttinen joutuu kärsimään siitä, että hän kuuluu siihen ikäluokkaan, joka on nähnyt HIFK:n edarin paskat ajat. Hän on myös joukkueen entinen kapteeni eikä HIFK:ssa se ole koskaan pieni asia. Joukkueessa tulee tapahtumaan suuria muutoksia ja olisin mielelläni nähnyt Artun joukkueessa siirtämässä oikeanlaisia HIFK:n arvoja eteenpäin. Kuka niitä nyt on siirtämässä eteenpäin? Miihkali Teppo ja Mika Partanenko?

Vaikka omia poikia miten haukutaan ja huudetaan, ettei se saa olla mikään itseisarvo, mun joukkueessa niitäkin pitää aina olla. Mielellään eri ikäisiä ja eri pelipaikoille. Ilman omia poikia HIFK on muukalaislegioona, johon ainakin mun on vaikea samaistua. Ja se taas syö sitoutumista.

Artussa on myös piilevää potentiaalia ja jos saa treenata terveenä, omaa pistepotentiaaliakin. Bonuksillahan tätä potentiaalia olisi voinut sopparissa kutitella. Eri asia tietenkin on, jos Arttu ei myöskään halua jatkaa nyky-HIFK:ssa. Mutta sopimusta olisi pitänyt silti tarjota. Tyylikkyys ei maksa mitään.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Artussa on myös piilevää potentiaalia ja jos saa treenata terveenä, omaa pistepotentiaaliakin. Bonuksillahan tätä potentiaalia olisi voinut sopparissa kutitella. Eri asia tietenkin on, jos Arttu ei myöskään halua jatkaa nyky-HIFK:ssa. Mutta sopimusta olisi pitänyt silti tarjota. Tyylikkyys ei maksa mitään.

Just noin. Pelottaa jo etukäteen, miten Arttu korvataan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@tant gredulin , eihän Arttua voi tavallaan korvata mitenkään. Pelillisesti toki, ehkä helpostikin, jos ajattelee kulunutta kautta. Mutta fakta on se, että Artun kokemusta omaavia HIFK-kasvatteja ei maailmalla juurikaan ole kotiutettavissa.

Nybondaksen laatikkoleikissä tuli nyt tyhjä laatikko.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kiitos Arttu näistä vuosista. Kuuluit samaan sarjaan Söden kanssa jossa toivoin sinun lopettavan täällä jollain "isä-hahmo palkalla".

Samalla meidän fanien pitää muistaa, että jos ensi vuoden joukkuetta rakennettaan tiettynlaiseksi, ei kaikki yksittäiset valinnat välttämättä miellytä.

Söde ulostettiin. Seuraavana keväänä olimme finaaleissa. Ehkä olisimme voittaneet Söden avulla, tai sitten emme.

Toivottavasti tässä on visio taustalla.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Artussa on myös piilevää potentiaalia ja jos saa treenata terveenä, omaa pistepotentiaaliakin. Bonuksillahan tätä potentiaalia olisi voinut sopparissa kutitella. Eri asia tietenkin on, jos Arttu ei myöskään halua jatkaa nyky-HIFK:ssa. Mutta sopimusta olisi pitänyt silti tarjota. Tyylikkyys ei maksa mitään.

Tyylikkyys on sitä että sanotaan reilusti ja suoraan, että kiitos kaikista vuosista ja jengin eteen tehdystä työstä, mutta ensi kaudella on aika mennä eri teitä. Toki olisin mielelläni nähnyt Artun jengissä eri roolissa, mutta toisaalta tyylikkyys on myös sitä ettei tällaisessa tapauksessa edes tarjota mitään nelosketjun pelaajan sopparia. Kyllä Arttu olisi sen varmaankin itse tuonut esille, jos olisi ollut haluja jatkaa pienemmässä roolissa ja pienemmällä palkalla.
 

huikee

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Newcastle United
Ihan oma mutu, mutta oliskohan Espoo Unitedin miehiä ens kaudella. Hirson kanssa pelanneet vuosikausia yhdessä, ja Kimillä paljon sananvaltaa Espoossa. Ei tarvitsisi muuttaa, liikekin riittäisi mestikseen jne.
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ihan oma mutu, mutta oliskohan Espoo Unitedin miehiä ens kaudella. Hirson kanssa pelanneet vuosikausia yhdessä, ja Kimillä paljon sananvaltaa Espoossa. Ei tarvitsisi muuttaa, liikekin riittäisi mestikseen jne.

Kyllä kelpaisi ja pelasihan Luttinen Bluesissakin yhden kauden muutama vuosi sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös