Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Art Ross Trophy – pistepörssin voittotaistelu

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 20.02.2012 klo 14.53.

 1. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Toiveet:

  a) McDavid vie, on aika huikee pelaamaan tota jääkiekkoa nääs

  b) Kane vie, kaksi putkeen on upea saavutus

  C) MALKIN VIE KOSKA EI MUKA OLE NHL:N KAIKKIEN AIKOJEN SADAN PARHAAN PELAAJAN SAKISSA VITTU MIKÄ VITSI

  Oikeastaan C on uusi a.

  Kaivelin ylläolevan keskustelun innoittamana tilastoja niiltä ajoilta, kun Edmonton ruletti, ja pistepörssin kärki muodostui tämäntyyliseksi eräinä vuosina:

  1983-84: 1. Gretzky 2. Coffey
  1984-85: 1. Gretzky 2. JARI KURRI
  1985-86: 1. Gretzky 2. Lemieux 3. Coffey 4. KURRI
  1986-87: 1. Gretzky 2. KURRI

  En nyt mahdottomana pitäisi, että tähän päästäisiin jatkossakin, että tilastoissa kärkisijoilla olisi suomipoikia, ynnä sitten sekalaista sakkia Edmontonista ja Pittsburghista. Vielä olen sitä mieltä, että Kevin Lowe Hall Of Fameen. Anderson siellä jo onneksi onkin.
   
 2. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Brad Marchand sitten nakutti taas kolme pistettä ja nousi pistepörssi(nkin) kärkeen maalipörssin ohella. Illan saldoksi jotenkin niin tutut 1+2.
  McDavid sai myös kolme syöttöä, joten ovat tasoissa pistepörssissä 79 pinnassa, mutta Marchand on maaliensa takia edellä.

  Reilut kymmenen peliä jäljellä ja jännäksi se menee. Tällä hetkellä näyttää kolmen kaupalta - Marchandin, McDavidin ja Kanen, mutta eipä "Maailman paraskaan" ole kuin viisi pinnaa kärjestä ja jos saa tämän vähän uneliaamman vaiheen ohi, niin vielä saattaa nousta. Yhdessäkin peleissä noita eroja kuroo umpeen, jos joku jää ilman tehoja ja sitten itse nakuttelet sen jonkun 1+3 jotain Arizonaa vastaan.

  Olisi kyllä aikamoinen paukku, jos Marchand voittaisi pistepörssin, tai maalipörssin tai jopa molemmat.
   
 3. Haastattelija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Winnipeg Jets
  Leg Sweeper Marchandille en soisi kyllä minkään näköistä tunnustusta, mutta pakko se on myöntää että helvetin kova pelimieshän se on kun keskittyy olennaiseen.
   
 4. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Eilisessä Edmonton-ottelussa selostajat kertoivat Marchandin puhelleen, että hän ei jaksa enää nykypäivänä pyrkiä jatkuvasti mussuttamalla vastustajan ihon alle, vaan keskittyy mieluummin enemmän muihin asioihin.
   
 5. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Sieltähän se Crosbykin taikoi 2+1 tehot kasaan viime yöltä. Nousi samalla Kanen kanssa jaetulle 3. sijalla pistepörssissä ja Marchandtin kanssa jaetulle 1. sijalle maalipörssissä. Milloin olikaan viimeksi kun sama pelaaja on voittanut sekä maali, että pistepörssit?
  - Näköjään 2007 kun Ovetskin vei pistepörssin 112p (6p ero Malkiniin) ja teki 65 maalia (seuraavalla Kovaltsukilla oli 52maalia, eli jopa 13maalia enemmän Ovylle)
   
 6. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Marchandille on tarjolla aikamoinen jättipotti henkilökohtaisia pokaaleja, mutta antoihan Crosby eilen hieman taas painetta. Melko todennäköisesti sekä Art Ross, Rocket Richard että Hart Trophy matkaavat tänä vuonna samaan osoitteeseen. Osoite on vielä tukevasti auki.
   
 7. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Saa nähdä, kuinka paljon Hartiin vaikuttaa taas joukkueen muu runko. Crosbyn kohdalla huikeaa kautta vetävät Malkin vie varmasti ääniä, vaikka voittaisikin piste- ja maalipörssin. Tosin Bergeron on myös herännyt todenteolla vuodenvaihteen jälkeen, mikä vienee joitain ääniä Marchandilta. Sen sijaan Burns ja McDavid ovat täysin ylivoimaisia joukkeittensa sisällä, joten kyllä itse olisi valmis ojentamaan pystin toiselle tästä kaksikosta, vaikka jäisivät jokusen pisteen kärjestä em. tilastoissa.

  Koko Hartilta menee muutenkin jälleen kerran koko idea, jos se annetaan automaattisesti Artin ja Ted Lindsayn perusteella, eikä palkinnon oikean määritelmän mukaan - etenkin, kun tällä kaudella nuo pistemarginaalit ovat niin käsittämättömän pienet.
   
 8. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä. Vaikka kuinka Crosbya fanitankin ja miehelle pokaaleja toivon, niin kyllä tällä hetkellä omissakin kirjoissa sen eniten ansaitsee McDavid tai Burns.
  McDavid on raahaamassa Edmontonia pudotuspeleihin ja on ylivoimaisesti jenginsä tärkein pelaaja ja jos vaikka sattuisi nyt loukkaantumaan, niin väitän että Edmonton putoaisi playoffeista pois, kun on nyt siis kahdeksan pinnaa viivan yläpuolella.

  Saa Crosby, Kane tai ehkä jopa Marchand takoa aika paljon pinnoja enemmän jotta heille sen palkinnon antaisin tällä hetkellä ja kuten myös sanoit, niin erot ovat niin pieniä ja luultavasti tuo kärkiviisikko tulee olemaan muutaman pinnan sisällä kauden lopuksi, niin ei tällä hetkellä ole omissa papereissani ainakaan ykkösestä epäselvyyttä.
   
 9. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Lainaus:
  En voisi olla enemmän samaa mieltä. Sillä ei pitäisi olla mitään merkitystä Hartin kannalta, jos jää muutaman maalin tai pisteen liigan kärjestä. Tämän palkinnon kohdalla pitäisi pystyä katsomaan maali-, syöttö- ja pistesarakkaite syvemmälle.

  Huvittavinta on, että siellä todellakin on journalisteja, joille 82. pelissä (hyvässä lykyssä jo kesälomatunnelmissa olevaa joukkeutta vastaan) tyhjiin tehty maali tai kakkossyöttö on se ratkaiseva tekijä, mikäli se tuo voiton joko maali- tai pistepörssissä.
   
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Marchandillahan on tällä hetkellä ihan selvästi paremmat tehopisteet kuin McDavidillä. Minä luin Jatkoajan Patrik Laine -ketjusta, että maalit ovat selvästi arvokkaampia kuin maalisyötöt, koska NHL:ssä jokaista maalia kohden jaetaan 1,7 syöttöpistettä. Jos halutaan siis arvioida pelaajien saavuttamia tehopisteitä järkevästi, kannattaa maalimäärä kertoa 1,7:llä. Silloin päästään tällaisiin lukuihin:

  Marchand: 1,7x37+42=104,9
  McDavid: 1,7x24+55=95,8

  Siinä on lähes kymmenen pinnaa eroa Marchandin hyväksi.
   
 11. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Vaikuttaako tämä kerroin Art Rossin jakamiseen vai mitä hait takaa?
   
 12. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Jos luet nuo edelliset viestit (siteeraamani mukaan lukien), huomannet, että keskustelu ei koskenut Art Rossia, vaan Hartia. Väärässä ketjussa se keskustelu toki on, mutta minä en katso tähän olevani syyllinen, kun tähän Hart-keskusteluun osallistui moni kirjoittaja jo ennen minua.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017 klo 16.49
 13. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Olen edellisten kanssa eri mieltä. Mikäli Art Ross ja Rocket menee samalle pelaajalle, niin siinä tapauksessa Hartin osoitteesta ei pitäisi olla _mitään_ epäselvyyttä.
   
 14. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Mielipiteet toki kullakin, mutta kun se ei silti (välttämättä) ole Hartin peruste. Jos McDavid voittaa pistepörssin Hart menee hänelle, jos Burns voittaa pistepörssin Hart on hänen (vaikka voisi olla nytkin), jos Crosby voittaa pistepörssin, Hart ei välttämättä kuuluisi hänelle. Ihan vain siksi että ilman Crosbyakin Penguins pärjäisi. Mutta ilman McDavidia, Oilers jatkaisi kyntämistä.
   
 15. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Voihan se olla näinkin. Oma näkemykseni perustuu siihen että jos pelaaja X voittaa Art Rossin ja Rocketin, niin pelaaja X on tällöin tehnyt kaudella eniten pisteitä, ja eniten maaleja. Tämä on täysin absoluuttinen, mitattavissa oleva fakta. Kun taas väittämä siitä, että ilman McDavidia Oilers jatkaisi kyntämistä, on subjektiivinen mielipide, jonka paikkansapitävyyttä ei millään mielekkäällä tavalla pysty mittaamaan.

  Kyllä, parhaalle maalintekijälle ja pistemiehelle on omat palkintonsa, mutta jos pelaaja pokkaa kummatkin, niin kyse on sen verran poikkeuksellisesta tapauksesta että Hartin pitäisi olla lähes selviö.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017 klo 19.21
 16. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Jatkoin Hart-keskustelua oikeassa ketjussa.
   
 17. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  No, eipä se sitten kauaa vaatinut.. :D

  McDavid piti aika kauan kärkipaikkaa hallussaan ennen tätä päivää, varmaan marraskuulta saakka. Onko jollain päivämäärää siitä, milloin ennen tätä iltaa joku muu kuin McDavid on pörssin kärkipaikkaa miehittänyt?
   
 18. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Taisi juuri ennen vuodenvaihdetta käydä Crosby McDavidin kanssa samoissa pisteissä ja suuremmalla maalimäärällä johdossakin. Malkin sitten heti vuodenvaihteen jälkeen myöskin tasapisteissä McDavidin kanssa ja hänelläkin silloin suurempi maalimäärä. Jos siis ainoastaan pisteitä katsotaan, niin McDavid on ollut vähintäänkin jaetulla ykköspaikalla tuolta jostakin marraskuun loppupuolelta saakka.
   
 19. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Ei siitä nyt kovin montaa päivää ole, kun Marchand hillui useamman pisteen illan jälkeen hetken siellä kärkipaikalla.
   
 20. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Päivitystä tilanteeseen. McDavidin kolme pistettä viime yönä nostavat hänet suurimmaksi suosikiksi. Kahden kauppa tämä mielestäni on, eikä Crosbynkaan saumat suuret ole. Kaiken lisäksi McDavidin kaksi seuraavaa peliä on Avalancea vastaan.

  McDavid_________________85 (9 peliä jäljellä)
  Crosby___________________81 (10)
  Marchand________________80 (9)
  Kane_____________________80 (9)
  Bäckström_______________78 (10)
   
 21. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Nyt aletaan olla siinä pisteessä, että pelaamalla McDavid ei Art Rossia enää häviä. Nykäisi vaan lisää kaulaa. Ennemmin pitää jännittää, kykeneekö saavuttamaan 100 pistettä.
   
 22. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Hienosti kyllä Maailman Paras™ pelaa ja toivottavasti rykäisisi vielä 100 pistettä rikki.
   
 23. zägä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Steelers, Kärpät
  Lainaus:
  Niin pelaa totta turiset, mutta taitaa silti Mcdavid viedä pistepörssin.
   
 24. faro Jäsen

  Lainaus:
  Totta, 19 pistettä yhdeksässä ottelussa voi kuitenkin olla liian kova pala Maailman Parhaalle. Sen sijaan 45 maalin rikkoutuminen olisi kova merkkipaalu.
   
 25. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Kyllä McDavid tuon vie jos ei mitään ihmeempää tapahdu, hienoa kautta pelaa McJesus, mutta se ei mikään yllätys ole niin käsittämätön talentti on kyseessä. Niin kauan on Oilers rypenyt, että kyllä heille ja varsinkin faneille tuon suo.