Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Art Ross Trophy – pistepörssin voittotaistelu

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 20.02.2012 klo 14.53.

 1. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Connor McDavidin kausi so far:

  lokakuu________9gp 5+7=12 1.33 ppg
  marraskuu___15gp 6+13=19 1.27 ppg
  joulukuu_____14gp 3+9=12 0.86 ppg
  tammikuu____14gp 3+13=16 1.14 ppg
  helmikuu_____12gp 4+9=13 1.08 ppg
  maaliskuu_____1gp 1+1=2 2.00 ppg

  yht.__________65gp 22+52=74 1.14 ppg
   
 2. Hyman Roth Jäsen

  Voi vaan miettiä mitkä McTaavetin pisteet olisivat, mikäli olisi edes himpun tasokkaammat ketjukaverit. Ei toki ihan kelvottomat nyttenkään, mutta silti.
   
 3. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Patrick Kanen kausi so far:

  lokakuu________9gp 2+7=9 1.00 ppg
  marraskuu____15gp 6+8=14 0.93 ppg
  joulukuu______15gp 3+11=14 0.93 ppg
  tammikuu_____13gp 4+8=12 0.92 ppg
  helmikuu______10gp 9+7=16 1.60 ppg
  maaliskuu______3gp 5+0=5 1.67 ppg

  yht.____________65gp 29+41=70 1.07 ppg

  Kanella todella väkevä helmikuu, kevään miehiä.
   
 4. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Eipä se Crosbykaan kummoisten ketjukaverien kanssa ole päässyt pelaamaan. Ei sitä myöskään tiedä pelaisiko esim. se Crosby heikommin jos siellä ei peli kulkisikaan niin paljon hänen kauttaan vaikka se nyt todennäköisempää tietty on että joku sniperi vierellä saisi enemmän syöttöpisteitä.
   
 5. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Leon Draisaitl on ihan helvetin hyvä ja väkevä jääkiekkoilija. Toki McDavid ei hänen kanssaan ole pelannut likimainkaan koko kautta. Muut Oilersin hyökkääjät ovatkin sitten kaukana näiden kahden takana. "Ei ihan kelvoton" ei kuvauksena istu nyky-Draisaitliin lainkaan.
   
 6. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Tuo ketjukaverispekulaatio on muuten mielenkiintoista. Crosby kärsi vanhasta tutkaparistaan Kunitzista ihan helvetisti kun kauden alussa olleet laiturit (Rust ja Sheary) loukkaantuivat kumpikin. Nyttemmin Sheary on palannut kokoonpanoon ja ilmeisesti ajettiin sisään hitaammin kun vasta viime pelin keskivaiheilla siirtyi Crosbyn laitaan. Heti parani tekeminen. Crosbyn on vaikea pelata hitaan ja kiekollisesti epävarman Kunitzin kanssa, mutta vikkelän ja kiekollisesti pätevämmän Shearyn kanssa homma toimii. Varsinkin kun Sheary pistelee maaleja noista avotonteista joita käytännössä joka pelissa tulee vähintään se yksi kappale.

  Mutta lähtökohdiltaankaan Sheary tai varsinkaan Rust ei ole Crosbyn veroisia laitureita. Tämä on pelannut käytännössä katsoen koko uransa heikompien pelaajien kanssa, mutta pistetuotanto on siitä huolimatta ollut loistavaa. World Cupissa homma klikkasi mm. Marchandin kanssa, jossa jälki oli lähes hävettävän hyvää.

  En usko, että Crosby pystyy enää tuolta takamatkalta nousemaan pistepörssin voittajaksi, koska pistetuotanto on aina tasaisen tappavaa - nyt vaadittaisi kovaa rypästä. Malkin on taas niin arvaamaton kaveri, että ties vaikka nousisi tuolta vielä. On ollut aivan maagisessa vedossa ja itseluottamusta uhkuen suorastaan lentää kentällä.
   
 7. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  @tsajari , eiköhän se ole aika luonnollista että Crosby joutuu pelaamaan samassa ketjussa itseään huonompien kanssa, generational talent kun on. Olisihan se aika huimaa jos pääsisi pelaamaan itseään parempien pelaajien kanssa.
   
 8. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Malkin edelliseen kolmeen peliin 5+3 ja hiipinyt kärkitaistoon niin maali-, kuin pistepörssissäkin. Crosbyyn eroa kolme maalia ja McDavidiin 4 pistettä. Malkinilla on kahdeksan ottelua vähemmän pelattuna, kuin McDavidilla.
   
 9. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  @Bosco tämän osasi ennustaa. Malkinin valitsematta jättäminen top100:sta sai herran semmoiseen vimmaan, että lieköhän hullulle venäläiselle oikeasti pysäyttäjää? Juuri tällä hetkellä Evgeni pelaa sen verran kovilla kierroksilla, että ainut keino estää tekemästä pisteitä on saada #71 pois kaukalosta. Juuri tänään ja tässä hetkessä löisin rahani Genon puolesta Art Rossin viemiseksi.

  Pe-la yönä mielenkiintoinen peli tämän pystin kannalta kun Oilers ja Penguins kohtaavat. Mitään ei siinä pelissä vielä ratkaista, mutta asetelmia haetaan loppukiriä varten.

  Tämän hetken pörssin viiden kärjestä se voittaja tulee. Tuolta ei Scheifelet tai Kucherovit nouse. Burns olisi hieno voittaja, mutta tuskin kuitenkaan ihan riittää.
   
 10. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän Geno itse kovasti yritti saada pelikieltoa, mutta NHL:lle ei kelvannut.
   
 11. Kari Runk Jäsen

  Burns nousi kolmella syötöllään 70 pisteen kerhoon, ja ainakin teoriassa haastamaan muita jo ihan pistepörssin voitosta. Hirmuista loppukauttahan tuo vaatisi puolustajalta, mutta tuon karvakuonon tasolle ei edes mitään mahdotonta urotekoa. Joskin aika epätodennäköistähän tuo on loppujen lopuksi.

  Onkos muuten Orr ainoa Art Rossin voittanut puolustaja?
   
 12. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  Lainaus:
  On. Kaiken lisäksi voitti sen kahdesti. Myöskin toisena/kolmantena useita kertoja. Paul Coffeykin taisi aikoinaan olla pistepörssin toisena Gretzkyn jälkeen n. 70-80 pistettä perässä.
   
 13. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Samoja mietteitä. Malkinille Art Ross olisi hyvää vittuilua valitsijoille ja Thornton voisi kans pelata Stanley Cupin San Joselle.
   
 14. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  Vielä liittyen puolustajiin pistepörssissä.

  Pikaisella vilkaisulla puolustajien top 5 -sijoitukset NHL:n pistepörssissä:

  Bobby Orr

  Voitto: 2 kertaa (1969-70, 1974-75)
  Toinen: 3 kertaa (1970-71, 1971-72, 1973-74)
  Kolmas: 1 kerran (1972-73)

  Paul Coffey
  Toinen: 1 kerran (1983-84)
  Kolmas: 1 kerran (1985-86)
  Viides: 1 kerran (1984-85)

  Denis Potvin
  Viides: 1 kerran (1977-78)

  Erik Karlsson
  Viides: 1 kerran (2015-16)

  Brent Burnsilla siis hyvät mahdollisuudet päästä harvojen ja valittujen joukkoon.
   
 15. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Uskomaton on kyllä ollut Bobby Orr tuossa 1969-1975 välillä. Pakkina pistepörssin voitto 2x 3x toisena ja 1x kolmantena. Siis kuudella kaudella peräkkäin top3 pistepörssissä. HUH
   
 16. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & HIFK
  Lainaus:
  Olihan tuo aika uskomaton kuusivuotinen NHL:n historiassa. Orr teki tuon ajanjakson aikana keskimäärin 122 pistettä kaudessa. Puolustuspäässäkin meni vahvasti. Tehotilasto keskimäärin +81/kausi. Don Cherry sen taisikin osuvimmin sanoa: He was like a shooting star.
   
 17. Mängimies Jäsen

  Hieno loppukausi luvassa tässä kisassa. Kirkkaimmat timantit McDavid ja Crosby, viime aikoina hirmuliekeissä olleet Malkin, Kane ja Kutserov sekä tietenkin Burns ja Marchand. Eikä unohdeta vielä koko kauden top kympissä roikkunut Scheifele, Dallasin kaksikko Benn&Seguin ja Bäckström. Siinä on 11 nimeä, joiden joukosta voittaja löytyy. Ja muuten nuo samat yksitoista nimeä ovat tällä hetkellä ainoat 1 pinna per peli tai enemmän tehneet (jätetään pois Stamkos + alle 5 ottelua pelanneet). Ja jos nyt noista vielä lähdetään karsimaan, niin itse uskon voittajan löytyvän nelikosta McDavid, Crosby, Malkin ja Kane.

  Jos pistekeskiarvoja peilaa, niin Malkin on kaikkein tehokkain ja viime aikojen vireen perusteella on oma suosikkini voittamaan myös pistepörssin. Jokin minussa toivoisi McDavidin voittavan ja nuoren tähden ottavan soihdun kantaakseen jo nyt tehden saman kuin Crosby aikanaan voittaessaan liigan pistepörssin jo toisella kaudellaan. Ja taas toisaalta olisihan se ihan saatanan hienoa, että puolustaja Burns voittaisi pistepörssin, mutta tähän en jaksa uskoa kuitenkaan, vaikka on nytkin ainoastaan 4 pistettä kärkeä perässä.

  Myös suomalaisittain riittää seurattavaa, sillä meillä on nyt kaksi äijää top 20:ssä ja jopa kärkikymppiin on mahdollisuudet niin Laineella kuin MG:llä.

  Ensi yönä saadaan tähän kisaan yksi näytös kun McDavid kohtaa Crosbyn ja Malkinin. Kärki tuskin vaihtuu McDavidin neljän pisteen johdosta johtuen, mutta lähelle saattaa Pensin kaksikko jo päästä.
   
 18. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Ero pysyi neljässä, kun McDavid osui kertaalleen Malkinin tavoin keskinäisessä kohtaamisessa. Kanelle myös syöttöpiste.

  Eli tilanne nyt:

  McDavid: 75
  Malkin: 71
  Kane: 71
  Crosby: 70
  Marchand: 70
  Burns: 70

  Itse uskon McDavidin pitävän piikkipaikkansa loppuun asti. Malkinille sen sijaan laittaisin rahani maalipörssin voitosta.
   
 19. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Patrick Kane on ollut tulikuuma jonkin aikaa. Viime yön 3 pistettä nostivat Kanen jakamaan kärkipaikkaa. Muutenkin pistepörssin voittotaisto on jännempi kuin ehkä koskaan.

  Kane____________________76 (13 peliä jäljellä)
  McDavid_________________76 (13)
  Marchand________________74 (13)
  Crosby___________________74 (14)
  Malkin___________________72 (14)
  Bäckström_______________71 (13)
  Burns____________________70 (14)
   
 20. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Sieltä se Kane vaan on "puskista" kärkeen painanut. Kova sälli.

  Mites onko "nyky" aikaan kuinka usein sama pelaaja voittanut 2x putkeen pistepörssin?

  Edit. Teinkin itse tsekkauksen ja viimeisin 2x voittaja on Jagr. Itseasiassa Jagr voitti tuolloin pistepörssin 4x putkeen vuosina 98-2002. Lemiux voitti 2x putkeen vuosina 96-98 ja sitä ennen taas Jagr 1995. Siitä lähtien onkin pitkä lista pelkkää Gretzkyä ja Lemiuxia. Eli viimeisimmästä kahdesti peräkkäin pistepörssin voittajasta on kulunut jo 15-vuotta. Kertooko se sitten siitä, että nykyään pelaajat ovat _hieman_ tasaisempia taito jne tasoiltaan kuin tuohon aikaan. Näin uskoisin. Ihme tuo tosin silti on, ettei sama pelaaja ole kahdesti peräkkäin voittanut. Onhan tässä vaikka keitä jotka sen olisivat voineet tehdä.
   
 21. Kumielvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paltamon Pantterit
  Lainaus:
  Kattelin samaa wikipedialistaa. 1970-2000 yhteensä 8 eri voittajaa ja noistakin Trottierilla ja Dionnella yhdet mieheen eli 6 kaveria vei 28 kauden pörssivoiton. 2000 jälkeen sitten 12 eri voittajaa.

  Mitä mieltä palstalaiset ovat, olisiko parempi että on muutama aivan överi nimi jotka dominoivat vai onko tällainen tasaisuus enemmän mieleen? Pelin kannalta varmasti parempi mutta ei tässä samanlaisia legendoja synny enää.
   
 22. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Kyllähän itse ainakin odotin, että Connor MvDavid nousee jo tällä kaudella aika ylivoimaiseksi pisteiden valossa. Odotuksiin nähden ollut kyllä pettymys.
   
 23. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Aika kovat on odotukset, kun onhan tuo McD:n tahti ollut todella hurjaa jo nyt. Nuori sälli kun on, niin varmaan tekee vielä "Crosbyt" ja opettelee myös laukomaan joku kaunis päivä, jolloin paukkuu varmasti se sadan pisteen maaginen raja. Pelityylinsä puolesta kenties pysyy paremmin kasassakin kuin epäonnekkaasti pari vakavaa tälliä saanut Crosby. Laukoahan tuo ei kyllä osaa vielä kuin nimeksi, vissiin junnuista asti tottunut veivaavaamaan kiekon aina maaliin asti.

  Koskas viimeksi pistepörssin kaksi kärkisijaa olisi mennyt saman joukkueen pelaajille? Kyllähän noilla Pensin veljeksillä saumat on, vaikkakin epätodennäköiset. Penguinsin otteluohjelman perusteella (ja mutulla) tarjolla olisi isojen pisteiden pelejä vielä reilusti, vaikka tämän kauden otteilla ei kyllä ikinä voi tietää mitä sieltä tulee. Yhtä suurella todennäköisyydellä nähdään viiden pisteen ilta niin carolainoja kuin rangerseja vastaan, tai jäädään nollille Dallasin reikäjuusto-jengiä vastaan. Jännäksi menee kisailu joka tapauksessa ja sehän on pelkkää plussaa!
   
 24. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Täysin mutulla heitän että 95-96 Penguins kaksikko Lemieux-Jagr.
   
 25. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ei ole kuin Martin St.Louis ja Steven Stamkos tynkäkaudella. Sitä edeltävän kerran kyseessä oli toki Lemieux/Jagr-kaksikko tuolla 95-96 kaudella, ja sitä edeltävällä kerralla taas Lemieux/Stevens-kaksikko 91-92 kaudella.