Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Art Ross Trophy – pistepörssin voittotaistelu

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 20.02.2012 klo 14.53.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  En muista että tällainen ketju olisi olemassa, eikä tuo haku pelaa joten laitetaan pystyyn. Pistepörssin voittotaistelu on yksi mielenkiintoisia seurattavia asioita vuosittain runkosarjan aikana, joten on paikallaan että tälle on oma ketjunsa täälläkin.

  Vuosien 1981-2001 välillä pistepörssin voitti ainoastaan kolme pelaajaa; Wayne Gretzky 10 kertaa, Mario Lemieux 6 kertaa ja Jaromir Jagr 5 kertaa. Tuo 21 vuoden ajanjakso oli siis kolmen kaikkien aikojen parhaan pelaajan dominointia, mutta viimeisen 10 vuoden aikana puolestaan yksikään pelaaja ei ole pystynyt voittamaan pistepörssiä useampaan otteeseen. Eli vuosituhannen vaihteen jälkeen ei ole samanlaista dominointia nähty pistepörssin voittotaistelun osalta. Tässä lista tämän vuosituhannen pistepörssivoittajista:

  2000-01: Jaromir Jagr 121 pistettä
  2001-02: Jarome Iginla 96 pistettä
  2002-03: Peter Forsberg 106 pistettä
  2003-04: Martin St.Louis 94 pistettä
  2004-05: työsulku
  2005-06: Joe Thornton 125 pistettä
  2006-07: Sidney Crosby 120 pistettä
  2007-08: Alexander Ovechkin 112 pistettä
  2008-09: Evgeni Malkin 113 pistettä
  2009-10: Henrik Sedin 112 pistettä
  2010-11: Daniel Sedin 104 pistettä

  10 eri pistepörssivoittajaa viimeisen kymmenen vuoden sisällä. Pystyykö Evgeni Malkin rikkomaan tuon vaihtuvuuden ja ottamaan toisen pistepörssivoittonsa tällä kaudella? Tai ottavatko Sedinit kolmantena vuonna putkeen Art Rossin? Vai kykeneekö uusista haastajista Giroux, Stamkos tai joku muu päihittämään aiemmat pistepörssivoittajat? Pistepörssin top-10 tällä kaudella, kun runkosarjan viimeinen neljännes käynnistyy:

  1. Evgeni Malkin 71 pistettä
  2. Claude Giroux 68 pistettä
  3. Steven Stamkos 67 pistettä
  4. Henrik Sedin 64 pistettä
  5. Phil Kessel 63 pistettä
  6. Jason Spezza 63 pistettä
  7. Daniel Sedin 61 pistettä
  8. Joffrey Lupul 61 pistettä
  9. Pavel Datsyuk 59 pistettä
  10. Ilya Kovalchuk 58 pistettä

  Kuka on sinun suosikkisi tämän vuoden pistekuninkaaksi?

  Laitetaan vielä huomiona tähän, että tasapisteissä palkinto ei suinkaan mene jakoon, vaan seuraavilla periaatteilla ratkaistaan Art Ross-voittaja:

  1. Enemmän maaleja
  2. Vähemmän pelattuja otteluita
  3. Kumpi teki ennemmin kauden ensimmäisen maalinsa
   
 2. CptCannon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, AC Oulu
  Malkin sen verran kovassa vireessä ollut että eiköhän pistepörssi mene hänen nimiinsä. Top-kolmoseen voi nousta kuka tahansa tämän hetken top-kympistä, riippuu tottakai kenellä se kaasu hirttää pohjaan.
   
 3. Ralph Jäsen

  Harmittaa tuo Matt Duchenen loukkaantuminen, muuten olisi taistossa kovasti mukana.

  Nyt sitä toivoisi top-10:stä Pavel Datsyukille, mutta rehellisyyden nimissä tuskin kirii velivenäläisen Evgeni Malkinin ohi ilman Malkinin pidempää loukkaantumista. Sanoisin, että Malkin, Claude Giroux ja Henrik Sedin ovat kolmen kärki. Top-10:n luulen pysyvän muuten samana, mutta Joffrey Lupul putoaa ja tilalle Chicagosta joko Marian Hossa tai Jonathan Toews. Myös Martin St.Louis ja jopa Corey Perry voi kiriä lähelle.

  Lainaus:
  Miten se sääntö tässä menee? Jos toinen tekee kauden avausottelussaan maalin ajassa 04:00 ja toinen myös avausottelussaan, mutta seuraava päivänä ajassa 03:59? Entäpä jos joku on loukkaantumisen vuoksi sivussa ensimmäisen viikon?
   
 4. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Lainaus:
  Käytännössä vuorokausilla tai loukkaantumisilla ei ole mitään merkitystä, vaan sääntö koskee pelejä. Sovelletaan nyt näin:

  Malkin missaa 10 ekaa peliä runkosarjasta.
  Giroux tekee kauden ekan maalinsa ekassa pelissä ajassa 4:00
  Malkin tekee kauden ekan maalinsa ekassa pelissänsä ajassa 3:10
  Kumpikin päätyy tasapisteisiin ja maaleihin runkosarjan lopussa.
  Malkin voittaa, koska teki maalinsa nopeammin.

  Ainakin noin sen pitäisi mennä, koska vaikuttaisi epäreilulta kun joidenkin joukkueiden pelit starttaavat myöhemmin kuin toisten.
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Meinaat että olisi vetänyt missaamassa 20 ottelua lähes kaksi pistettä per peli- tahtia? Sillä sitä se olisi vaatinut, jotta heikon alkukauden jälkeen olisi mukana taistelussa.

  Lainaus:
  En tiedä tähän vastausta, kun en ole nähnyt missään tuon säännön tarkempaa avaamista. Eikä siihen ole ikinä edes tarvinut turvautua. Kolme kertaa on pistepörssin kärkipaikalla ollut pelaajat tasapisteissä, ja aina on maalien perusteella saatu selville Art Ross-voittaja. Mutta veikkaisin että katsotaan joukkueen pelin mukaan, ei päivämäärän perusteella.

  Mutta ei tuon loukkaantumisen pitäisi mitenkään vaikuttaa asiaan tämän kolmannen kohdan mukaan, vaan kaiken järjen mukaan se katsotaan joukkueen pelimäärän perusteella. Eli jos pelaaja on viikon sivussa ja tekee ensimmäisen maalinsa kauden ensimmäisessä ottelussaan, mutta joukkueensa neljännessä, ja toinen on tehnyt kauden ja joukkueensa kolmannessa pelissä maalin, niin tälle jälkimmäiselle pitäisi mennä palkinto.

  Edit. Näköjään yllä on erilainen tulkinta. Onhan tämä toki henkilökohtainen palkinto, että loukkaantumiset voidaan huomioida ja laskea nimenomaan pelaajan pelimäärän mukaan, eikä joukkueen. No turhaa spekulaatiota, kun tätä sääntökohtaa tuskin milloinkaan tarvii soveltaa, ja tuskin edes NHL:n toimistolla on selvää vastausta tähän.
   
 6. Iggy12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
  Malkinia veikkasin ennen kauden alkua eikä mielipiteeni ole muuttunut. Giroux ja Sedinit ovat varmaan ainoita jotka pystyvät haastamaan. Musta hevonen on vielä Jason Spezza, joka pelaa todella hyvää kautta.
   
 7. alwahla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
  Uskon ihmeisiin ja näin ollen veikkaan, että Flamesin kapteeni Jarska vie tämän tittelin muutaman vuoden tauon jälkeen.
   
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eihän Jarska ole kuin 24 pistettä Malkinia perässä. Tarkoittaa sitä, että jos Malkin jatkaa nykyisellä tahdilla kauden loppuun, niin Jarskan on vedettävä loppukausi 2,5 pisteen ottelukeskiarvolla. Tai vaikka Malkin ei tekisi loppukaudella pistettäkään, niin silti tuo Iginlan tämän kauden 0,8 keskiarvo ei riitä edes ohittamaan Malkinia kauden loppuun mennessä. Iginla on itse asiassa pelaamassa tehopisteillä mitattuna heikointa kauttaan yli kymmeneen vuoteen...
   
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Kyllä tästä vielä taistelu tulee, nimittäin Stamkos nousi viime yönä Malkinin kanssa tasapisteisiin ja korkeamman maalimääränsä turvin otti pistepörssin kärkipaikan haltuunsa. Malkinin vastausta odotellessa...
   
 10. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  Tällaista tuli ennen kauden alkua postattua tuonne äänestys -ketjuun.

  Stamkosiin uskotaan edelleen ja tuohon 60 maaliin. Sen sijaan ~115 pistettä taitaa olla loppukaudelle liian kova saavutettava. Vaatisi tuo ennustuksen toteutuminen 22 otteluun vähintään 17+20. Ei mahdoton, mutta paha.
   
 11. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Malkin ja Stamkos kohtasivat tänään ja tuo ottelu meni selvästi Malkinille joka iski tehot 3+1. Tolppaa lähemmäksi ei Stamkos tänään päässyt. Malkinilla nyt kasassa siis 77 pistettä ja Stamkosilla 73 ellen ihan väärin muista.
   
 12. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Kyllä kai tuo Malkinin tämän illan esitys antoi vähän osviittaa siitä, minne osoitteeseen Art Rossin (ja todennäköisesti myös Hartin) saa tällä kaudella kuskata. Aivan käsittämättömässä lieskassa on Magnitogorskin ihmemies taas vaihteeksi. Pistetilanne nyt 77-73 Malkinin hyväksi ja eiköhän Art Ross irtoa tällä kaudella 111 pisteellä.
   
 13. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia
  Jäätävän kova esitys jälleen Genolta. Jos suurta vääryyttä ei tapahdu (esim. loukkaantuminen) niin ilman muuta pysti Malkinille. Toinen osuma ei ollut enää jääkiekkoa; se oli puhdasta neroutta yhdistettynä ulkojäillä ja lahjakkuudella hiottuihin yksilötaitoihin. Aivan kuin kaveri ei olisi samalta planeetalta. Kolmas osuma oli myös nerokas, Brewerin maila pois kuljeksimasta ja rennosti kiekko maaliin.

  Ei Stamkoskaan huono veikkaus ole, mutta Malkinille Art Ross menee.
   
 14. arska07 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Kärpät
  Huh mikä esitys Genolta! Kyllä Malkin ilman loukkaantumisia tulee voittamaan, sillä aina kun ero on kaventunut, niin Geno heittää kehiin semmosen perus 4-5 pisteen illan :).
   
 15. Sambody Jäsen

  Lainaus:
  Selostaja sen parhaiten sanoi.

  Lainaus:
  Mario Lemieux tuosta maalista toden totta tulee väkisin mieleen.
   
 16. Nurmos_888 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Blackhawks, Ducks
  Stamkos jäi tänään kyllä täysin Malkinin varjoon. Tai no, kukakohan ei olisi jäänyt? Jäätävä esitys. Tampa kyllä sopii Malkinille "aika" hyvin: 3 peliä, 8+3=11.
   
 17. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Toivon, että näillä esityksillä Art Ross mene Malkinille ja eiköhän samalla mene Hartkin sinne Magnitogorskin suuntaan. Kaikkiaan tähän mennessä Malkin on kuitenkin ollut se pelaaja, joka on minusta kyennyt kokonaisvaltaisesti parhaimpaan suoritukseen, etenkin kun pääsi kunnolla vauhtiin. Toki loukkaantuminen tai totaalinen otteen katoaminen, johon en usko, voi kääntää vaa'an hetkessä muille.

  vlad.
   
 18. Valajas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Bolts
  Eiköhän tuo ole nyt jo selvää että kisa käydään Malkinin ja Stamkosin välillä. Kaksi aivan huikeata sentteriä, jotka ratkovat pelejä omilla yksilösuorituksillaan ja dominoivat kentällä mielin määrin. Malkinilla tosin tuo kahdeksan matsia vähemmän pelattuna ja sikäli pidän pienenä vääryytenä Stamkosin mahdollista voittoa parilla pisteellä. Molemmat ovat tällä hetkellä kahdeksassakymmenessä pisteessä.
   
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Kova taistelu tästä tulee vielä loppukauden aikana. Top-5 näyttää tällä hetkellä seuraavalta:

  1. Stamkos 82
  2. Malkin 81
  3. Giroux 79
  4. Spezza 73
  5. Kessel 71

  Tilanne muistuttaa hieman toissakauden pistepörssivoittotaistelua, kun silloin H.Sedin, Crosby ja Ovechkin kävivät tästä kovaa taistelua. Silloin ratkaisut venyivät viimeiselle viikonlopulle ja jopa viimeiselle kierrokselle. Sedin vei palkinnon lopulta nimiinsä kolmen pisteen erolla Crosbyyn ja Ovechkiniin. Tänä vuonna ratkaisu saattaa hyvin venyä kanssa ihan viimeisille kierroksille saakka.
   
 20. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Geno on ollut viimeaikoina hieman vaisumpi, eikä mitään super-iltoja ole nähty. Malkinia vastaan on peluutettu jatkuvasti ns. päällystakkeja. Se onkin avannut muille Pensin miehille kivasti ovia. Geno on kuitenkin niin vaarallinen, että se oikea jättipotti-ottelu roikkuu ilmassa. Ehkä jo tänään. Uskoisin että viimeistään Crosbyn paluu ratkaisee tämän kisan Malkinille, kun Pens saa tarvittaessa kasaan kolme helvetin kovaa ketjua.

  Stamkos on hakannut pisteitä aika tasaisen tappavasti, vaikka joukkueen peli muuten onkin ollut pettymys. Jotenkin tuntuu että Stamkos on aina mukana kun Tampa saa jotain aikaan. Uskon kuitenkin vahvasti että Stamkos hyytyy edes vähän tuon muun joukkueen mukana ja jää lopulta tämän kisan kakkoseksi, toki voittaen maalipörssin.

  Giroux on kisan musta hevonen, ja oikeastaan mitä vain voi tapahtua. Mielestäni hän on kuitenkin kaikkein eniten ketjukaveriensa varassa pisteitä tehtäessä, koskapa ei omaa samanlaista maalintekopotentiaalia kun kaksi edellä mainittua. Toisaalta sikäli mikäli kaverit laittavat kiihtyvällä tahdilla kiekkoa pussiin Girouxin syötöistä, saattaa hänkin vielä uhata kärkikaksikkoa.

  Laitetaan vielä veikkaus + loppupisteet:
  1) Malkin 108
  2) Stamkos 101
  3) Giroux 99

  Oletus tietenkin ettei loukkaantumisia loppukaudella tule. En jaksa uskoa että noista muista kärkinimistä on haastamaan tuota kolmikkoa. Kessel tuntuisi olevan ihan hukassa, Spezzaan ei riitä luotto noin muuten. Kovalchuk (67 pts) voisi vielä nousta kärkikahinoihin hakkaamalla paikoista maaleja, mutta taitaa takamatka olla liian suuri. Sedineillä samoin.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Malkin veti eilisellä viiden pisteen ottelullaan hyvin eroa Stamkosiin ja Girouxiin. Ero kasvoi jo yhdeksään pisteeseen ja alkaa vaikuttaa hyvältä Malkinin uran toisen Art Rossin kannalta.

  1. Malkin 93
  2. Stamkos 84
  3. Giroux 84
   
 22. expertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Martin Brodeur
  Lainaus:
  Kyllähän Sidneyn paluu varmisti Genon voiton. YV:llä nakuttaa vielä sen 10-15 pistettä ja siihen tasakentalliset päälle. Onse bitchburgin hyökkäys kyllä todella kova.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Malkinista tuli ensimmäinen pelaaja sitten Jagrin, joka on pystynyt voittamaan toisen Art Ross Trophyn!

  Pistepörssivoitto irtoaa lopulta selkeällä erolla, kun Stamkos ja Giroux eivät pysyneet loppukaudesta enää Malkinin perässä mukana.

  Viimeiseen viikonloppuun lähdetään seuraavilla numeroilla:

  1. Malkin 107
  2. Stamkos 96
  3. Giroux 93
  4. Spezza 84
  5. Kessel 82
  6. Neal, Kovalchuk, Tavares 81
  9. H.Sedin 80
  10. Karlsson 78

  Ei näytä tänä vuonnakaan tulevan kuin yksi sadan pisteen pelaaja. Karlssonilla mahdollisuudet olla ensimmäinen puolustaja sitten Paul Coffeyn ja kauden 94-95, joka on ollut pistepörssin top-10:ssä kauden päätteeksi.
   
 24. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  On se Malkin hurja, meneeköhän 110 pistettä rikki ja eikös piste-ennätys ole 113, siihen ei kyllä millään kerkee kun vastassa on Flyers vikalla kierroksella, mutta 3 pistettä ja 110 pisteen ylitys ei ole mahdotonta. Ja se maali vielä niin 50 häkkiä kasassa :)
   
 25. pikku-hermanni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins
  Vaikka Islandersia tulee hieman tarkemmin seurattua, niin tuli silti pienenä yllätyksenä Tavaresin vahva kausi. Ensi kaudella sitten sata rikki.

  Varmaan ovat tyytyväisiä saarella, että valitsivat Tavaresin Hedmanin sijaan. Vaikka sitäkin asiaa taidettiin pohtia pelkästään mediassa.