Ari Vuori TPS:n urheilutoimenjohtajaksi

  • 80 227
  • 305

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yksi asia mitä olen ihmetellyt, että miksei Vuoren Detroit-yhteistyötä ole hyödynnetty Tepsiin paremmin (poislukien Pare) vai onko mies enää Detroitin palveluksissa? Siellä olisi ollut vaikka minkälaista enemmän ja vähemmän laadukasta AHL-tason jamppaa tarjolla, joita saattaisi kiinnostaa vanhan mantereen puolella ponnahduslauta uudelle NHL-uralle.


Ainakin tämän mukaan on. Linkki vie Eliteprospects.com -sivustolle. http://www.eliteprospects.com/staff.php?staff=206
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yhtään tässä Vuorta nyt puolustelematta, niin on Vuori tehnyt hyviä löytöjäkin Tepsiin, joita peräänkuulutat viestissäsi. Brian Willsie try-outin kautta joukkueeseen...

Onhan noita toki jonkin verran tässä viime vuosina ollut, viestissäni viittasin tämän kauden joukkueeseen jonka rakentamisen kehumista en ihan ymmärrä, koska nyt ei rosterissa ole sellaisia varsinaisia löytöjä, ainakaan sellaisia jota olisi itse scoutattu, vaan pelaajia joista on tiedetty mitä saadaan ja hinnat ovat siten korkealla. Toki parempi näin kuin kalliit Locken tyyliset arvat.

Viime kausilla kun on ollut enemmän noita Arsen hakuja, onnistuneitakin, niin joukkue on ollut kasattu ihan käsittämättömällä tavalla niin että ensimmäisessä ketjussa on Liigan mittapuulla huippupelaajia ja nelosessa Tuomaisia.
 
Viimeksi muokattu:

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viime kausilla kun on ollut enemmän noita Arsen hakuja, onnistuneitakin, niin joukkue on ollut kasattu ihan käsittämättömällä tavalla niin että ensimmäisessä ketjussa on Liigan mittapuulla huippupelaajia ja nelosessa Tuomaisia.

Arsenio Mountainia koskeva kritiikki liittyy yleensä siihen, että osaa löytää yksilöitä mutta ei osaa rakentaa joukkuetta. Eli kokonaisuuden hallinta ei ole ihan tapissa. Tälläkin kaudella mm. pakit ja sentterit pahasti vaiheessa roolituksiltaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ai, Waltteri Filppula ja Erik Karlsson Jokereissa olivat ei niin kovia?

No tuota kutsuisin ehkäpä pilkunnussimiseksi. Eiköhän noista jokainen ole aika lailla samaa kastia. Toki se tulee Karlssonista ja Jokereista mieleen parhaiten, kun eräässä TPS - Jokerit -matsissa noina vanhoina hyvinä aikoina TPS-paidassa viilettänyt Vahalahti torppasi Karlssonin alivoimalla, jonka seurauksena Shattenkirk kyykytti Teräväistä ja niittasi voittomaalin reppuun. :)

Ja helppo peesata noita kommentteja, että aika kaksipiippuinen keissi tämä koko Mountain on. Seigot ja Sweattit vs. Vahat jne. Voisi vetää paremminkin, mutta niin myös huonomminkin.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja taas mennään. Pahoitteluni Scissors jo etukäteen siitä, että tämä keskustelu lienee enemmän tai vähemmän hedelmätöntä: tapamme arvioida Arsen työn tuloksia vaikuttavat fundamentaalisen erilaisilta ja lienemme molemmat lukinneet kantamme. Muutama kommentti kuitenkin, kun ketjukin on tällä kertaa oikea.

(Viestin lähettämisessä on selittämättömiä ongelmia - en liene pelikiellossakaan kun testiviestit ym. onnistuvat - joten laitan tämän useissa pätkissä.)

Nyt jos katsellaan tuota jengiä ja palikoita niin kyllähän menestystä pitäisi tulla. Siihen peilaten tämä jo vuosia jatkunut witch hunt on ollut vähän hassu.

Yksi asia mitä en näissä Ari Vuorta koskevissa keskusteluissa ole koskaan ymmärtänyt on tuo jatkuva vihjailusi siitä, että Vuoreen kohdistuisi tällä palstalla jokin kohtuuton ajojahti. Milloin vaaditaan suu vaahdossa Vuoren päätä pölkylle ja milloin sytytellään noitarovioita. Itse en muista havainneeni tällaisia. Toki se yksi teikäläisenkin erityistarkkailuun päässyt nimimerkki heitti yhdessä vaiheessa jatkuvalla syötöllä negaa Arsen suuntaan ennen kuin kohdisti huomionsa Suikkaseen, mutta muita vastaavia esimerkkejä ei tule mieleen. Muistikuvan saa toki osoittaa vääräksi.

Vuoreen kohdistunut kritiikki on mielestäni ollut valtaosin asiallista ja maltillista, ja sen taustalla on ollut selkeä ymmärrettävä syy. Nimittäin se, että TPS:n liigajoukkueen urheilullinen suoritustaso on nyt viidettä vuotta peräkkäin selvästi alhaisempi kuin ennen kauden alkua oli tavoitteena. Asiasta on täällä tullut runsain määrin kuraa niskaan niin hallinnolliselle (hallitus, tj) kuin suorittavalle portaalle (valmentajat ja pelaajat), mihin nähden on mielestäni varsin luonnollista, että myös väliportaalla toimiva urheilutoimenjohtaja/pelaajakoordinaattori saa osuutensa arvostelusta. Kritiikkiä voi jälkimmäisiltä osin kärjistää se, miten heikkoon menestykseen on seurassa reagoitu: vaihtoon on pistetty hallitus, todella monta valmentajaa ja melkein kaikki pelaajat, mutta Vuoren osalta ainoa muutos näiden vuosien aikana on ollut hänen saamansa ylennys pelaajakoordinaattorista UTJ:ksi.

Edellä mainituilla perusteilla en jaa sitä käsitystä, että Vuoren saama arvostelu olisi ollut jotenkin kohtuutonta. Päinvastoin - hän on mielestäni päässyt vähällä, todella vähällä. Jossakin HIFK:n osiossa Vuori olisi revitty kappaleiksi jo moneen kertaan. Käykää vaikka katsomassa, miten nopeasti tässäkin ketjussa mainittu Nybari alkoi vuoden 2011 mestaruuden jälkeen saada kritiikkiä niskaansa kun menestys ei jatkunut toivotulla tasolla. (Edit. Katsokaa nyt tätäkin ketjua. Vuori nimitettiin UTJ:ksi melko tarkalleen kaksi vuotta sitten, minkä jälkeen TPS on sijoittunut kaksi kertaa toiseksi viimeiseksi. Ja tässä ketjussa on, mitä, viisi sivua? Tosi paksu noitarovio. Joku voi huvikseen laskea, montako kymmentä sivua Nybondaksen potkuketjuun on vastaavassa ajassa kertynyt.)

Kun nyt kuitenkin Scissors jaksat tuota em. väitettä kohtuuttomasta arvostelusta viljellä, niin kysynpä toisinpäin: olisiko sinun mielestäsi perusteltu ja kohtuullinen suhtautumistapa tällä palstalla siis osapuilleen se, että Leime ansaitsee fudut, R-P ansaitsee fudut, Pekka Virta ansaitsee fudut, Pajuoja on muuten vaan saamaton, Suikkanen ansaitsee fudut, iso joukko pelaajia ansaitsee lähtöpassit, toimitusjohtajaa ei pitäisi päästää mikrofonin ääreen ja hallitus on vankka kätyrlauma sankka, mutta Vuoren arvostelu sen sijaan on hassua, koska mieshän on tehnyt hyviä hakuja rajallisilla budjeteilla?

Eri asia on, mikä Arsen rooli on koskien valmentajien rekrytointia ja potkimista. Näiltä osin miehen toimintaa ei voida kovin pitkään katsoa sormien läpi jos hän oikeasti on se jonka tulisi kantaa vastuu. Huvittavaa että tästä ei välttämättä ole edes mitään tarkkaa tietoa olemassa. Myöskään toisaalta kumpikaan näistä tänne tulleista pidemmän sopimuksen koutseista ei ole ennakkoon ollut paska haku (Virta, Suikkanen).

Toinen asia, mitä en tuoreemmassa keskustelussa ymmärrä, on sinun ja joidenkin muidenkin tapa nostaa valmentajista tehdyt päätökset jotenkin ratkaisevaan asemaan Vuoren onnistumista arvioitaessa. Että jos Vuori on päättänyt valmentajistakin, niin ehkä sitten voi olla syytä hankkiutua hänestä eroon. Tuo on mielestäni lillukanvarsiin takertumista, sillä pitäisin selvänä, että Vuori on urheilutoimenjohtajan asemassaan ollut vähintäänkin merkittävästi vaikuttamassa myös valmentajavalintoihin. TPS:n organisaatio voi olla monessa suhteessa sekaisin, mutta siihen nyt sentään voitaneen luottaa, ettei päätöstä organisaation tärkeimmästä yksittäisestä urheilullisesta rekryoinnista tehdä urheilutoimenjohtajan näkemystä kysymättä ja sitä myös kuuntelematta. Tai mietitään asiaa toiselta kannalta: jos hallitus olisi tekemässä valmentajan suhteen ratkaisua, joka olisi urheilutoimenjohtajan mielestä täysin väärä, niin eikö hänen toimenkuvaansa kuuluisi yrittää vakuuttaa hallitus siitä, että suunnitelmasta kannattaisi luopua? Ja jos hallitus (vieläpä toistuvasti) kävelisi urheilutoimenjohtajan yli tällaisessa asiassa - jolloin Vuorelle ilmeisesti voitaisiin antaa valmentajavalintojen suhteen täysin puhtaat paperit - niin eikö luulisi sekä hallituksen että UTJ:n osaavan tällöin aika nopeasti tehdä sen ilmeisen johtopäätöksen, ettei yhteistyötä kannata jatkaa?

Ei minullakaan ole peräänkuuluttamaasi tarkkaa tietoa asiasta. Mutta sellaisen saamiseen asti voidaan mielestäni perustellusti olettaa, että seuran toimijat lähtökohtaisesti käyttävät päätösvaltaa muodollisen asemansa edellyttämällä tavalla. Valmennusjohdon valintaan ovat olleet asemansa perusteella vaikuttamassa niin hallitus kuin urheilutoimenjohtajakin, jotka siten molemmat osaltaan vastaavat valinnasta ja sen seurauksista. Jos kuitenkin vastoin em. oletusta ilmenisi, että Vuorella ei ole ollut mitään vaikutusvaltaa tai muutakaan osuutta valmentajavalintoihin, ja hän olisi siten täysin syytön tältä osin tehtyihin ratkaisuihin, niin ei sekään kyllä hänen nykyisen pestinsä jatkamisen puolesta puhuisi. Tähän suuntaanhan taisit itsekin viestissäsi viitata (marionetti-argumentti).

Aika vähissä noin muutenkin olisi kaikenlainen kritiikki tällä palstalla, jos sen edellytyksenä olisi tarkka ja varma tieto siitä, mitä kulissien takana on tapahtunut ja kuka harmaa eminenssi on oikeasti vedellyt naruista. Yhtä lailla se väitetty Vahalahden terveydentilaa koskenut puhelu Lukon johdolle voitaisiin kuitata sillä, että mistäs me täällä tiedetään, kenen idea se oli ja tekikö Arse vain työtä käskettyä.
 
Viimeksi muokattu:

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja vielä jatkoa edelliseen. Kun nyt Scissors ymmärtääkseni edellisessä sananvaihdossamme vihjasit, että mulla olisi jokin tarve hyökkäillä sua vastaan, niin pari sanaa siltä osin. Mulla ei ole tapana hakea henkilökohtaisia vastakkainasetteluja - asiat asioina. Suhtaudun varsin kriittisesti Ari Vuoren tekemisiin, ja sinun viestisi valikoituvat tältä osin kohteeksi siksi, että lienet tällä palstalla Vuoren aktiivisin (joskaan et ainoa) puolustelija - eikä tämä ole haukku vaan neutraali toteamus. Esim. tj. Österlundilla, jonka aseman yhtä lailla kyseenalaistan, ei vastaavia puolestapuhujia ole näkynyt.

Olen kyllä uskoakseni ymmärtänyt ne argumentit, joilla sinä ja muutama muukin puolustelette Vuoren tekemisiä. Aika pitkältihän se tiivistyy viestisi kohtaan "hyviä hakuja rajallisilla budjeteilla". Tartun nyt vielä kerran kiellon päälle tähän kiinni.

1) Hyvät haut eli onnistuneet pelaajahankinnat. Tältä osin arviointimetodina on äärimmillään ollut se, että luetteloidaan kaikki Vuoren vuosien varrella hankkimat pelaajat, sen jälkeen jaotellaan heidät peliesitystensä perusteella onnistujiin ja epäonnistujiin, ja jälkimmäisten osalta analysoidaan vielä epäonnistumisen merkittävimmät syyt. Yksi epäonnistui, mutta se oli täysin odottamatonta ("Kuinka moni meistä tiesi etukäteen Locken floppaavan?"), toinen epäonnistui, koska joutui valmentajan koirankoppiin ja kolmas epäonnistui, koska parempaankaan ei ollut varaa. Lopputulokseksi saadaan se, että Vuori on tehnyt lukuisia onnistuneita hankintoja ja merkittävä osa epäonnistumisista on ollut tavalla tai toisella hänen vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella.

En väitä, että tuollainen arviontitapa olisi täysin vailla pohjaa. Se ei kuitenkaan ole ratkaiseva argumentti, koska Vuoren tehtävänä (korjatkaa toki, jos olen väärässä) ei ole pelkästään hankkia yksittäisiä pelaajia, vaan koota joukkue. Kärjistetysti, Hjallis Harkimokin on varmaan tehnyt pirusti hyviä yksittäisiä hankintoja, mutta niistä kootut joukkueet ovat silti pelanneet alle odotusten. Tuo yksittäisten pelaajahankintojen tuijottaminen on mielestäni johtanut siihen, että Vuoren puolustelijat eivät näe metsää puilta. Tässä vertauksessa puut ovat yksittäisiä hankintoja ja metsä on se, miten yksittäiset hankinnat ovat joukkueena esiintyneet kaukalossa. Minusta urheilutoimenjohtaja on osaltaan vastuussa jälkimmäisestä seikasta, toki yhdessä valmentajien kanssa. Ja niitä valmentajia on viime vuosina potkittu liuta pihalle, mutta Vuori on ylennetty.

Sinun näkemyksesi Scissors lienee vastaavasti se, että minä ja muut Vuoren kritisoijat tuijottavat liikaa tuloksia haluamatta katsoa syitä niiden takana. Kenties näinkin. Totean kuitenkin, että Jokereita kannattava melkein-kaimani nimim. Knower tiivisti mielestäni hyvin tämän keskustelun yhteydessä viime keväänä, että jos jengi on 13., urheilutoimenjohtaja on epäonnistunut. Tämä ei välttämättä ole ehdoton fakta, mutta sitä voidaan mielestäni oikeutetusti pitää lähtökohtana, jonka kumoaminen vaatii hyvät vastaperustelut. Ja vielä paremmat vastaperustelut vaaditaan luonnollisesti silloin, jos sijalle 13 päädytään neljän vuoden aikana kolme kertaa parhaan sijoituksen ollessa kymmenes.

Ei tämä hei ole tämän vaikeampaa. Ei kerrassaan mitään Vuorta vastaan muuten - päinvastoin, TPS:ää kunniakkaasti kaukalossa edustaneille toivoisi onnistumisia kaukalon ulkopuolellakin - mutta kyllähän hänen asemansa näillä sijoituksilla joutuisi missä tahansa seurassa kriittisen tarkastelun kohteeksi niin kannattajien kuin työnantajankin taholta. Paitsi tietysti Tepsissä, jossa tarjotaan ylennys.

Kaiken tämän vuodatuksen voi tiivistää siihen, että johtopäätökseni asiasta on sama kuin esim. Pressiboxilla: Vuori osaa tehdä yksittäisiä hankintoja, mutta joukkueen kokoamisen kanssa on hiljaisempaa.

2) Rajalliset budjetit. Pätevä perustelu ja (sekaisin olevan organisaation ohella) merkittävä syy siihen, ettei varmaan kukaan täällä väitä, että Vuori olisi ainoa tai edes suurin syyllinen viime vuosien konttaukseen. Mutta eivät nämäkään kaikkea selitä eivätkä luo Vuorelle vastuuvapautta, kun otetaan huomioon umpisurkeat sijoitukset - 13, 10, 13, 13 - ja peliesitykset niiden takana. Eri asia ehkä, jos viime vuosina olisi säännönmukaisesti nähty jokin oikeasti rajallisilla varoilla koottu junnuista ja duunareista koostuva TPS urhoollisesti taistelemassa suurempiaan vastaan lopulta saappaat jalassa kaatuen, samaan tapaan kuin vaikka SaiPa joskus takavuosina ennen kuin meni meistä ohi. Viime vuosina on kuitenkin nähty liian monta kertaa ja liian monen valmentajan aikana joukkue, joka on alkukauden täysin kipsissä ja loppukauden flegmaattinen, minkä lopputulokset on voinut lukea sarjataulukosta ja Turkuhallin yleisökeskiarvoista. Jos tällaiset sijoitukset ja esitykset ovat rajallisten resurssien vuoksi Vuorelle par-tulos, niin kuinka huonosti TPS:n sitten pitäisi pelata, että joukkueet koonneen Vuoren voitaisiin katsoa epäonnistuneen tehtävässään? Riittäisikö putoaminen liigasta?

Hirtehisesti voisi vielä lisätä, että kuluvalla kaudella onkin onneksi nähty, miten helvetin hyvin meillä menee silloin kun rahaa oikeasti on käytettävissä.

3) Muitakin puolustuksen argumentteja on toki ollut. Kuten vaikka toistuva viittaaminen huhuihin, joiden mukaan Vuorella on ollut vain rajallisesti vaikutusmahdollisuuksia pelaajahankintoihin. Tähän seikkaan vetoavat muistavat kuitenkin sujuvasti antaa Arselle krediitit vuoden 2010 mestaruudesta. Kun TPS menestyy, se on Vuoren ansiota, ja kun TPS ei menesty, se on jonkun muun syytä - kakun voi näköjään sekä syödä että säästää. Mutta ehkä tämä alkaa hiljalleen riittää tältä erää.

(...) yksi mestaruusjoukkue (Hattunen toki ansaitsee tuosta joukkueenrakennuksesta isommat kehut) (...)

Ei pidä myöskään unohtaa, että Pekka Virran ensimmäisen kauden kymmenes sija johtui Markus Palmrothista.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vastaan itsekin usealla lainauksella. Yritän vielä tarkentaa, sillä en nyt oikein näe että olet missään vaiheessa ollut juurikaan jyvällä siitä mitä olen sinulle kirjoitellut. Täytyy sanoa että tämä puolijako itsessään on loppupeleissä melko koominen, ja kuten jo kirjoitin aiemminkin on minullekin useaan otteeseen tullut eteen se tilanne jossa olen Arsen fuduja JA:ssa väläytellyt. Mutta katsellaan mitä tästäkin nyt tulee.

Yksi asia mitä en näissä Ari Vuorta koskevissa keskusteluissa ole koskaan ymmärtänyt on tuo jatkuva vihjailusi siitä, että Vuoreen kohdistuisi tällä palstalla jokin kohtuuton ajojahti. Milloin vaaditaan suu vaahdossa Vuoren päätä pölkylle ja milloin sytytellään noitarovioita. Itse en muista havainneeni tällaisia. Toki se yksi teikäläisenkin erityistarkkailuun päässyt nimimerkki heitti yhdessä vaiheessa jatkuvalla syötöllä negaa Arsen suuntaan ennen kuin kohdisti huomionsa Suikkaseen, mutta muita vastaavia esimerkkejä ei tule mieleen. Muistikuvan saa toki osoittaa vääräksi.

Jokainen arvioikoon asian miten tahtoo. Henkilökohtaisesti muistan "Kauden jälkipyykki"-nimisen ketjun jossa kyllä aurajoen lisäksi muutama muukin taittoivat kanssani peistä asiasta. Eikä siinä mitään, muistelisin vain että se meni muutaman osalta sellaiseksi lällättelyksi etten ikinä kyennyt ottamaan sitä keskustelua tosissani. Voin toki olla aivan 100% väärässäkin, en nyt jaksa asiaa tarkistaa. Jollain tavalla kuitenkin muistaakseni homma meni överiksi, puolin ja toisin. Hyväksyn tuon toppuuttelusi ajojahdista, jääkööt sellaisten kuvien maalaaminen nyt osaltani tähän.

Vuoreen kohdistunut kritiikki on mielestäni ollut valtaosin asiallista ja maltillista, ja sen taustalla on ollut selkeä ymmärrettävä syy. Nimittäin se, että TPS:n liigajoukkueen urheilullinen suoritustaso on nyt viidettä vuotta peräkkäin selvästi alhaisempi kuin ennen kauden alkua oli tavoitteena. Asiasta on täällä tullut runsain määrin kuraa niskaan niin hallinnolliselle (hallitus, tj) kuin suorittavalle portaalle (valmentajat ja pelaajat), mihin nähden on mielestäni varsin luonnollista, että myös väliportaalla toimiva urheilutoimenjohtaja/pelaajakoordinaattori saa osuutensa arvostelusta. Kritiikkiä voi jälkimmäisiltä osin kärjistää se, miten heikkoon menestykseen on seurassa reagoitu: vaihtoon on pistetty hallitus, todella monta valmentajaa ja melkein kaikki pelaajat, mutta Vuoren osalta ainoa muutos näiden vuosien aikana on ollut hänen saamansa ylennys pelaajakoordinaattorista UTJ:ksi.

Urheilullinen suoritustaso on ollut surkeaa. Arsen osuutta arvostelusta en kokonaisuudessaan olekaan tyrmäämässä, olen useaan otteeseen todennut itsekin että menestys on nähdäkseni riittämätöntä. Enkä itsekään tuota ylennystä ole ymmärtänyt koskaan. Näen parin tässä osassa esiin nostamasi ydinperustelun vielä toistaiseksi vähän ontuvana:
- "Hallitus on pistetty vaihtoon". No onhan se pistetty vaihtoon joo, ja aivan syystä. Aiemman hallituksen sisäiset valtataistot, penninvenytykset ja muut toimet asettivat suitset koko seuran operatiiviselle toiminnalle, myös UTJ:n/pelaajakoordinaattorin toiminnalle. Mutta jutellaan budjettien rajallisuuksista kootummin seuraavissa kappaleissa. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa jossa hallitus vasta on vaihdettu ja uusi tuotu sisään, nähdäkseni tämän asian vaikutusta menestykseen voidaan arvioida hedelmällisesti vasta kauden päätyttyä.
- "Melkein kaikki pelaajat vaihdettu". Tämä on varsin suhteellinen argumentti. Olen samaa mieltä siitä että on, se on täysin kiistatonta, mutta en löisi mutkia niin suoriksi että lähtisin arvioimaan pelaajistokohtaisesti miten ne ovat eronneet toisistaan Arsen aikana. Pahinta tässä on että paljon halvemmallakin pelaajistolla satuttiin voittamaan mestaruus 2010, ja se sekoittaa tätä vertailua melkoisesti. Nyt ollaan kalliimmalla rosterilla liikenteessä, katsellaan näiltäkin osin keväämmällä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toinen asia, mitä en tuoreemmassa keskustelussa ymmärrä, on sinun ja joidenkin muidenkin tapa nostaa valmentajista tehdyt päätökset jotenkin ratkaisevaan asemaan Vuoren onnistumista arvioitaessa. Että jos Vuori on päättänyt valmentajistakin, niin ehkä sitten voi olla syytä hankkiutua hänestä eroon. Tuo on mielestäni lillukanvarsiin takertumista, sillä pitäisin selvänä, että Vuori on urheilutoimenjohtajan asemassaan ollut vähintäänkin merkittävästi vaikuttamassa myös valmentajavalintoihin. TPS:n organisaatio voi olla monessa suhteessa sekaisin, mutta siihen nyt sentään voitaneen luottaa, ettei päätöstä organisaation tärkeimmästä yksittäisestä urheilullisesta rekryoinnista tehdä urheilutoimenjohtajan näkemystä kysymättä ja sitä myös kuuntelematta. Tai mietitään asiaa toiselta kannalta: jos hallitus olisi tekemässä valmentajan suhteen ratkaisua, joka olisi urheilutoimenjohtajan mielestä täysin väärä, niin eikö hänen toimenkuvaansa kuuluisi yrittää vakuuttaa hallitus siitä, että suunnitelmasta kannattaisi luopua? Ja jos hallitus (vieläpä toistuvasti) kävelisi urheilutoimenjohtajan yli tällaisessa asiassa - jolloin Vuorelle ilmeisesti voitaisiin antaa valmentajavalintojen suhteen täysin puhtaat paperit - niin eikö luulisi sekä hallituksen että UTJ:n osaavan tällöin aika nopeasti tehdä sen ilmeisen johtopäätöksen, ettei yhteistyötä kannata jatkaa?

Boldattuun: Haluatko miettiä asiaa vielä uudelleen? Itselläni ei lopulta ole epäilystäkään etteikö tämä olisi mahdollista juuri meidän Tepsissä.
Muuhun lainattuun: Olen samaa mieltä teoriassa siitä että Ari Vuoren toimenkuvaan tulisi UTJ:nä olla ratkaisevassa päätäntävallassa kun urheilullista rekryä suoritetaan. Koski se sitten päävalmentajia tai pelaajia. Miksikö mies ei mahdollisesti ole ottanut opponoivaa kantaa jokaiseen häntä alitajuisesti ehkä arveluttavaan päätökseen? Vastaus löytyy nähdäkseni tuosta boldatusta osasta. Tätä ylikävely-aspektiahan ollaan aiemminkin pohdiskeltu täällä, ja eikös joskus ole jopa väläytelty sitäkin että Arsen ylennyksen taustalla ehkä saattaa olla jotain tarkoituksellista suhmurointia?

Jälleen kerran jos unohdetaan nuo ylläolevat asiat niin tottakai miehelle kuuluisi potkut sillä oletuksella että vastaa valmennuksellisista rekrytoinneista. Jossain määrin varmasti vastaakin, mutta onko kuitenkin niin että tässä seurassa viimeisimmät käskyt tulevat erittäin useasti muualta? Rehellisesti sanottuna minulla itselläni on sivustaseuraajana tullut sellainen mielikuva että Vuori edelleen toimii käytännön tasolla pelaajakoordinaattorina, en sitten osaa ottaa kantaa miten miehen toimenkuva tuon UTJ-ylennyksen jälkeen on muuttunut. Veikkaan ettei juuri kukaan osaa.

Jos kuitenkin vastoin em. oletusta ilmenisi, että Vuorella ei ole ollut mitään vaikutusvaltaa tai muutakaan osuutta valmentajavalintoihin, ja hän olisi siten täysin syytön tältä osin tehtyihin ratkaisuihin, niin ei sekään kyllä hänen nykyisen pestinsä jatkamisen puolesta puhuisi. Tähän suuntaanhan taisit itsekin viestissäsi viitata (marionetti-argumentti).

Mielestäni tämän keskustelun tulisi olla paljon muutakin kuin että pitäisikö miehen saada jatkaa pestissään vai ei. Noita muuttujia kun on hieman liikaa jotta selväjärkinen pääsisi sen koommin kärryille tämän seuran operatiivisesta toiminnasta. Tästä lainatusta toki samaa mieltä.

Haluan muuten edelleenkin painottaa että minä en missään vaiheessa ole täällä liputtamassa mistään tietystä asiasta, esim. Vuoren puolesta, vaan haluan tarkastella asioita syvällisemmin kuin ne jotka yleensä Arsea dissaavat. Esimerkkinä nämä roolitus- ja joukkueenkasaamis-aspektit. Erittäin monivivahteisia kokonaisuuksia joihin kannanotot täällä ovat omaan silmääni usein melko ontuvia ja välillä jopa sisällöttömiä. Kaikella kunnioituksella toki niille joiden lemppariargumentteja nuo ovat. Varmasti sinullekin on tämän viestin myötä alkanut valjeta, miksi minä kirjoittelen tästä perspektiivistäni. Mikäli ei ole, niin tätä keskustelua alkaa olla melko turha jatkaa sillä en osaa tämän perusteellisemmin enää argumentoida.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jaahas ja tuolta välistä jäi seuraavanlainen kokonaisuus välistä
(välikommentti modeille: Tämä palstan nykymuoto on kokonaisuudessaan jäätävän paska. Helvetin ongelmallista kirjoittaa edes inan pidempiä viestejä):

Edellä mainituilla perusteilla en jaa sitä käsitystä, että Vuoren saama arvostelu olisi ollut jotenkin kohtuutonta. Päinvastoin - hän on mielestäni päässyt vähällä, todella vähällä. Jossakin HIFK:n osiossa Vuori olisi revitty kappaleiksi jo moneen kertaan. Käykää vaikka katsomassa, miten nopeasti tässäkin ketjussa mainittu Nybari alkoi vuoden 2011 mestaruuden jälkeen saada kritiikkiä niskaansa kun menestys ei jatkunut toivotulla tasolla. (Edit. Katsokaa nyt tätäkin ketjua. Vuori nimitettiin UTJ:ksi melko tarkalleen kaksi vuotta sitten, minkä jälkeen TPS on sijoittunut kaksi kertaa toiseksi viimeiseksi. Ja tässä ketjussa on, mitä, viisi sivua? Tosi paksu noitarovio. Joku voi huvikseen laskea, montako kymmentä sivua Nybondaksen potkuketjuun on vastaavassa ajassa kertynyt.)

Hyvä pointti kyllä. Voin osaltani aivan hyvin myöntääkin että muutaman nimimerkin agendavetoisuus saattaa olla melko kärkevästi tehty johtopäätös omalta osaltani. Jollain tavalla vain tuntuu että oli konteksti mikä tahansa niin Arsen toimissa on aina jotain vikaa. Rehellisesti en näe mikä tämän kauden jengissä on pielessä, paitsi ehkä nelosketjun fyysinen heikkous, lisää tästä kuitenkin tuonnempana. Yleisesti ottaen tähän lainattuun; hyvä nosto, koska tosiaan perspektiivi esimerkiksi muiden leirien vallitsevista olosuhteista on ihan relevanttia säilyttää.

Kun nyt kuitenkin Scissors jaksat tuota em. väitettä kohtuuttomasta arvostelusta viljellä, niin kysynpä toisinpäin: olisiko sinun mielestäsi perusteltu ja kohtuullinen suhtautumistapa tällä palstalla siis osapuilleen se, että Leime ansaitsee fudut, R-P ansaitsee fudut, Pekka Virta ansaitsee fudut, Pajuoja on muuten vaan saamaton, Suikkanen ansaitsee fudut, iso joukko pelaajia ansaitsee lähtöpassit, toimitusjohtajaa ei pitäisi päästää mikrofonin ääreen ja hallitus on vankka kätyrlauma sankka, mutta Vuoren arvostelu sen sijaan on hassua, koska mieshän on tehnyt hyviä hakuja rajallisilla budjeteilla?

Vuoren työn arviointi on tavallaan yksinkertaista jos tulos on ainoa asia joka merkitsee. Jos siihen vedotaan niin asia ok, ymmärrän monen halun potkia miehen ulos. Itselläni on miehen fuduille muutama muu hyväkin argumentti, mutta koskien tätä joukkueenrakennusta ihan prosessimielessä näkisin itse ettei tällä palstalla kovin moni hahmota mitä se edes pitää sisällään. Tästäkin syystä tämä keskustelu on hyvinkin polarisoitunutta.

Pidän henkilökohtaisesti vähän ajatusköyhänä sitä että keskustellaan jostain roolituksista yms. jos ei niistä oikeasti olla kartalla. Tai silloin jos ei olla mapilla esim. siitä että ovatko Arse ja valmennusjohto (tässä tapauksessa Suikkanen ennen kautta) sopineet Arsen roudaavan tarpeeksi erilaisia pelaajia Tepsiin jotta roolitus on helpompaa, vai roudaako Arse sittenkin yksissä tuumin valmennuksen kanssa tänne pelaajia jotka sopivat Suikkasen ajattelumalliin, pl. roolitusseikat. Siihen en usko että Arse yksinään tänne naaraa ketä naaraa, tästä on olemassa ihan sisäpiiristä faktaakin (ts. lähde joka on seuran sisältä). Nyt ollaan menetelty mielestäni jopa ihan molemmin em. ehdoin. Homma ei siltikään toiminut.

Aikaisemmilla kausilla linjasta oli hyvin selkeästi sellainen haju että x määrä rahaa tietyille pelipaikoille oli käytössä. Tämä aspekti rajoittaa roolittamisen helppoutta huomattavasti. Siihen nähden mitä jengiin on panostettu ovat nimet ja yksilöt olleet useasti hyviä. Olosuhteisiin nähden. Ketoslainen säästökuuri nyt on seikka jota mielestäni ei voi sivuuttaa kun arvioidaan sellaisen henkilön, joka käyttää resursseja pelinappuloihin, työn tulosta. No, jos kuitenkin sivuutetaan, jotta ei tarvitse mennä "rajallisilla resursseilla"-argumentin taakse, tullaan lopulta ehdottomasti siihen että miehen työn tulos on ollut paskaa. Ehdottomasti. Ilman kontekstin ja olosuhteiden mukanaantuomaa rajoitetta jos katsellaan Ari Vuoren kädenjälkeä niin ok, surkeita saavutuksia.

Toinen tulokulma: Entä jos mennään siihen mitä omin silmin on nähty? Tottakai paperilla joukkueen kasaaminen on helppo ottaa tarkastelun ytimeksi silloin kun menee päin helvettiä. Unohdetaan tänne tuodut nimet, onnistuneet tai epäonnistuneet haut yksilötasolla, ja katsellaan kokonaisuutta ihan kylmästi paperilla: Joo, Arsehan on vedellyt pari kautta päin vittua tässäkin mielessä. Jos kuitenkin katsellaan mitä se touhu oli esim. Virran jälkimmäisellä kaudella (ekan päätteeksihän oltiin, kuten itsekin mainitsit, [sarkasmivaroitus] Markus Palmrothin verran puolivälieristä [/] ) niin pirunmoista moskaahan se kentällä tapahtunut pelaaminen oli ja jostain syystä se oli jopa erinäköistä kuin edeltävällä kaudellaan vaikka joukkue oli hyvin pitkälti sama. Kuten oli myös mestaruuden jälkeisellä kaudella 2011-2012, vaikka edeltävänä keväänä samoin pelaajin (pääosin) nosteltiin kannua. Huomionarvoista on että nämä kaikki jengit oli kasattu oikeasti rajallisilla resursseilla jos vertaa esim. Lukkoon, Kärppiin, Jokereihin, IFK:hon, JYP:iin. Tämän argumentin hyväksynet koska itsekin alleviivasit IFK & Nybari-esimerkilläsi perspektiivin relevanssia. Tämä tässä kappaleessa kirjoitettu on mielestäni yksi validi syy vähän etsiä pintaa syvemmältä sitä lopullista tarinaa ja tuomion perustaa. Jostain syystä, vaikka vaihdokset olivat em. kausina melko marginaaliset, näiden kausien välillä oli suorituksellisesti aivan järkyttäviä eroja. Lisäksi viime kauden (2013-2014) jengi oli paperilla parempi kuin millaista jääkiekkoa se pelasi kentällä, silloinkin kun vielä kaikki olivat kehissä ennen tyhjennysmyyntejä. En sano että se olisi ollut hyvä, tai että viime kauden osalta roolitukselliset seikat (mistä ne ikinä kiinni ovatkaan) olisivat menneet kuin Strömsössä, mutta kontrasti selässä olevien nimien ja pelillisen suoriutumisen välillä oli järkyttävä. Itse otin jo viime kaudella kiinni peluutukseen ja pelitapaan, sekä muihin valmennuksellisiin asioihin joihin yllättävän moni vasta tällä kaudella on alkanut tarttua joukkueen ollessa vähän eri kaliiperia.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja vielä jatkoa edelliseen. Kun nyt Scissors ymmärtääkseni edellisessä sananvaihdossamme vihjasit, että mulla olisi jokin tarve hyökkäillä sua vastaan, niin pari sanaa siltä osin. Mulla ei ole tapana hakea henkilökohtaisia vastakkainasetteluja - asiat asioina. Suhtaudun varsin kriittisesti Ari Vuoren tekemisiin, ja sinun viestisi valikoituvat tältä osin kohteeksi siksi, että lienet tällä palstalla Vuoren aktiivisin (joskaan et ainoa) puolustelija - eikä tämä ole haukku vaan neutraali toteamus. Esim. tj. Österlundilla, jonka aseman yhtä lailla kyseenalaistan, ei vastaavia puolestapuhujia ole näkynyt.

Minä kiinnittäisin tällaisen vastakkainasettelun sijaan keskusteluiden sisältöihin. Konteksteihin. Tämä asia minua henkilökohtaisesti oikeasti ottaakin päähän täällä TPS:n osiossa. Tämä leimaaminen ja muu hassuttelu, johon itsekin kieltämättä syyllistyn esim. noilla noitajahti-kommenteilla (pitäisi tarkemmin harkita mitä kirjoittaa), on vain jotain niin pirun turkulaista. Kirjoittelen tänne aktiivisesti sen vuoksi että haluan oikoa väärinymmärryksiä. Tämä "Vuoren puolustelija" noin yleisellä tasolla muuten on samaa pikanttia överimeininkiä kuin "osion suurin yltiöoptimisti". Veikkaisin että se, joka kirjoitushistoriani tässä osiossa penkoo läpi kokonaisuudessaan, saa melkoisen paljon monipuolisemman käsityksen omista mielipiteistäni.

Olen kyllä uskoakseni ymmärtänyt ne argumentit, joilla sinä ja muutama muukin puolustelette Vuoren tekemisiä.

Kaikella kunnioituksella, mutta perustaen nyt edelliseen kahteen viestiisi voisin melkein olla täysin päinvastaista mieltä.

Aika pitkältihän se tiivistyy viestisi kohtaan "hyviä hakuja rajallisilla budjeteilla". Tartun nyt vielä kerran kiellon päälle tähän kiinni.

Tartu ihmeessä, mutta sellainen pieni huomautus tähän väliin että kyseessä ei kyllä ollut minun kirjoittamani viesti. Otetaan tähän tarttumiseesi vielä vähän tarkemmin kiinni. Tuohon joukkueen kokoamiseen otin kantaa jo yllä, mutta sen keskustelun osalta ydinpointtini on ettei joukkueen kasaus ole mikään kahdella lauseella dumattava tai arvioitava kokonaisuus. Tämä keskustelu on liian usein sitä että osa kirjoittaa yksilöistä, toinen osa roolituksista ja sitten tapellaan. Mielestäni tuo koko tulokulma on väärä, mutta kirjoitin siitä jo mielipidettäni auki. Mutta tosiaan:

Sinun näkemyksesi Scissors lienee vastaavasti se, että minä ja muut Vuoren kritisoijat tuijottavat liikaa tuloksia haluamatta katsoa syitä niiden takana. Kenties näinkin. Totean kuitenkin, että Jokereita kannattava melkein-kaimani nimim. Knower tiivisti mielestäni hyvin tämän keskustelun yhteydessä viime keväänä, että jos jengi on 13., urheilutoimenjohtaja on epäonnistunut. Tämä ei välttämättä ole ehdoton fakta, mutta sitä voidaan mielestäni oikeutetusti pitää lähtökohtana, jonka kumoaminen vaatii hyvät vastaperustelut. Ja vielä paremmat vastaperustelut vaaditaan luonnollisesti silloin, jos sijalle 13 päädytään neljän vuoden aikana kolme kertaa parhaan sijoituksen ollessa kymmenes.

Jos tämä on lähtökohta, enkä muuten edes kiistä että olisi ehdoton fakta, niin asia ok. Mielestäni ongelmallisinta on edelleen miten näille sijoille ollaan päädytty. Tässä ollaan vähän siinä lähtöasemassa että riippuu miltä kantilta asiaa tarkistelee. Esim. nuo tyhjennysmyynnit tuskin olivat utj:n päätös ja oma henk.koht. mielipiteeni on että sijalla 13. ei oltaisi oltu ellei kaikkia olisi myyty. Olen myös sitä mieltä että valmennus viime kaudellakin epäonnistui edelleen todella pahasti. Se lienee tämän kauden myötä valjennut hyvin laajalevikkeisesti että millä tavoin tämä valmennuksellinen epäonnistuminen konkretisoituu. Mutta, lähtökohdan ollessa tämä jonka sinä valitset, niin hyväksyn argumentin ja olen samaa mieltä. Olen eri mieltä siitä tulisiko sen olla lähtökohtana, mutta sille en sitten mahdakaan enää mitään.

Kaiken tämän vuodatuksen voi tiivistää siihen, että johtopäätökseni asiasta on sama kuin esim. Pressiboxilla: Vuori osaa tehdä yksittäisiä hankintoja, mutta joukkueen kokoamisen kanssa on hiljaisempaa.

Tähän lienen jo ottanut kantaa muutaman kerran eli jääkööt redundanssit osaltani tähän. Olen kuitenkin eri mieltä, sillä koko konteksti on paljon suurempi kuin mihin kukaan nimimerkki täällä koskaan on ottanut kantaa.

Eivät nämäkään kaikkea selitä eivätkä luo Vuorelle vastuuvapautta, kun otetaan huomioon umpisurkeat sijoitukset - 13, 10, 13, 13 - ja peliesitykset niiden takana. Eri asia ehkä, jos viime vuosina olisi säännönmukaisesti nähty jokin oikeasti rajallisilla varoilla koottu junnuista ja duunareista koostuva TPS urhoollisesti taistelemassa suurempiaan vastaan lopulta saappaat jalassa kaatuen, samaan tapaan kuin vaikka SaiPa joskus takavuosina ennen kuin meni meistä ohi. Viime vuosina on kuitenkin nähty liian monta kertaa ja liian monen valmentajan aikana joukkue, joka on alkukauden täysin kipsissä ja loppukauden flegmaattinen, minkä lopputulokset on voinut lukea sarjataulukosta ja Turkuhallin yleisökeskiarvoista. Jos tällaiset sijoitukset ja esitykset ovat rajallisten resurssien vuoksi Vuorelle par-tulos, niin kuinka huonosti TPS:n sitten pitäisi pelata, että joukkueet koonneen Vuoren voitaisiin katsoa epäonnistuneen tehtävässään? Riittäisikö putoaminen liigasta?

Esimerkiksi organisaation yleinen stabiilius, herkkyys ajatella monetäärisiä aspekteja ennen urheilullista menestystä ja muuttujien vaikutus toisiinsa sekoittaa mielestäni arvostelulähtökohtia. Minä olen useaan otteeseen ottanut kantaa asioihin joissa Vuorella on ollut hanskat enemmän tai vähemmän hukassa, mutta mielestäni tätä koko keskustelua on vaivannut liian päälleliimattu, väkisin muodostettu asetelma jossa tietyt aspektit ehdoin tahdoin jätetään taka-alalle vaikka ne muodostaisivatkin kiintoisia kuriositeetteja tässä kontekstissa. Tästäkin olen tosin jo sanottavani sanonut joten ei mennä sen pidemmälle siihen enää.

Ei pidä myöskään unohtaa, että Pekka Virran ensimmäisen kauden kymmenes sija johtui Markus Palmrothista.

Meinasin jättää tarttumatta tähän, mutta kyselläänpäs nyt sitten vielä että mitäs mieltä herran sääliplayoff-suorituksista Kärppiä vastaan tuolloin? ;) Kaksi matsia, monta upeaa suoritusta jotka johtivat suoraan tai epäsuoraan vastustamattoman hienoihin maaleihin - omaan päähän. Tästä toki nyt ei tosissaan kannata lähteä mitään väkinäistä väittelyä hakemaan, joten osaltani olen nyt ottanut lopullisesti tähän asiaan kantaa. Hieno pelaaja Palle toki omalla tavallaan oli, vähän liian suurissa saappaissa lopulta.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
En jaksanut saksien ja voiman viestiä lukea ihan loppuun kun olevit niin valtavan pitkiä, mutta komppaan kyllä Poweria siinä että kyllä Vuori on posiakin saanut kun on hankkinut hyviä yksilöitä. Mielestäni on ihan oikein että loka lentää UTJ:lle jos homma ei kulje. Paljon enemmän mä olisin huolissani jos ketään ei kiinnostaisi ollenkaan vaikka TPS olisi tokavika. Silloin tää peli olisi menetetty.

TMA:n jo kulunutta sanontaa lainatakseni "hienoa että TPS herättää näin paljon tunteita"
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni olisi kyllä jo hyvä hetki tuulettaa tuotakin osiota organisaatiossa, kokonaan uusi ulkopuolelta tullut UTJ tilalle ja katsottaisiin mihin se johtaa. Viime kaudella osui arpa erittäin hyvin Steven Seigon kohdalla ja osittain myös Kumeliauskaksen, mutta tällä kaudella taas ei vastaavia löytynyt, toki tällä kaudella teema oli "isolla rahalla ja jo entuudestaan tuttuja pelaajia" tänne. Arse on tehnyt hyviä hakujakin, mutta kaikki muu on jo vaihdettu, osat jopa useampaan kertaan niin olisihan se mielenkiintoista nähdä, mitä joku aivan uusi henkilö saisi tuolla pallilla aikaiseksi, miten hän rakentaisi valmentajansa tyylisen hyvin roolitetun Joukkueen sillä isolla Jiillä.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vastaan itsekin usealla lainauksella. Yritän vielä tarkentaa, sillä en nyt oikein näe että olet missään vaiheessa ollut juurikaan jyvällä siitä mitä olen sinulle kirjoitellut.

Muutama kommentti vielä, eiköhän sitten riitä. Tuosta toisen lauseen väitteestäsi olen eri mieltä, mutta lienen jäävi arvioimaan asiaa. Totean nyt kuitenkin selvyyden vuoksi, että olen kyllä noteerannut myös kritiikkisi Vuorta kohtaan koskien mm. case Vahalahtea. Se ei kuitenkaan poista sitä, että jotkut argumentit, joilla puolustelet Vuorta, ovat itselleni silmiinpistävän outoja. Kuten vaikka se edellisessä viestissä mainitsemani seikka, että annat Arselle krediittejä vuoden 2010 mestaruudesta ja samaan hengenvetoon vihjailet, ettei hänellä ole ollut tarpeeksi vaikutusvaltaa pelaajahankintoihin myöhempinä vuosina. Miksi jossittelet Arsen vaikutusvallalla epäonnistuneilla kausilla jos et tee samaa onnistumisten osalta?

Näen parin tässä osassa esiin nostamasi ydinperustelun vielä toistaiseksi vähän ontuvana:
- "Hallitus on pistetty vaihtoon". [...]
- "Melkein kaikki pelaajat vaihdettu".

Ihan päteviä huomioita, mutta hallituksen ja pelaajiston mainitseminen ei ollut se olennaisin pointtini. Yritin tuolla luetteloinnilla alleviivata sitä seikkaa, että lähes kaikki seuran olennaiset toimijat on pistetty vaihtoon viimeisen neljän vuoden aikana (mukaan lukien tj, mikä tahtoo unohtua - kenties siksi, että vaihdos oli yllättävä eikä ainakaan nykyhetken perusteella arvioiden tapahtunut parempaan suuntaan) – paitsi Arse. Vuori on nähdäkseni ainoa seuran keskeinen toimija, joka on ollut paikallaan koko sen viimeisen neljän vuoden ajanjakson kun TPS:n esitykset ovat olleet alle odotusten. Tämä seikka yhdistettynä siihen, että Vuori on pelaajakoordinaattorina/UTJ:na ollut tärkeässä roolissa joukkueiden kokoamisessa, on se, mikä kaikkein eniten pistää itselleni silmään Vuoren onnistumista arvioitaessa.

Tämä ei tarkoita, että unohtaisin Vuoren onnistumiset, kuten yksittäiset pelaajahankinnat tai vuoden 2010 mestaruuden. Neljä peräkkäistä epäonnistunutta kautta painaa kuitenkin vaakakupissa enemmän kuin yksi näitä edeltänyt täysosuma tai yksittäiset onnistuneet pelaajahankinnat.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Boldattuun: Haluatko miettiä asiaa vielä uudelleen? Itselläni ei lopulta ole epäilystäkään etteikö tämä olisi mahdollista juuri meidän Tepsissä.

Enpä tiedä. Taisin jo todeta, että vaikka asia olisikin juuri päinvastoin eli siten kuin sinä epäilet, ei sekään seikka hirveämmin Arsen puolesta puhuisi. Tämä menee nyt varmaan toistoksi, mutta niin kauan kuin tarkkaa tietoa kulissien takaisista seikoista ja valtasuhteista ei ole, voidaan mielestäni pitää perusteltuna lähtökohtana, että seuran toimijoiden onnistumista arvioidaan heidän muodollisen asemansa perusteella. Tämä koskee UTJ:tä siinä missä vaikka päävalmentajaakin. Viimeksi mainittu kantaa (ainakin minun silmissäni) ensi kädessä päävastuun joukkueen urheilullisista suorituksista – näin myös siinä tapauksessa, että organisaatio on sekaisin kuin seinäkello ja hallitus heittää jonkin perkeleen mentorin hengittämään koutsin niskaan. Pidän selvänä, että Suikkasen työympäristö Tepsissä oli kaikkea muuta kuin helpoin mahdollinen enkä tiedä kuin vähän alusta siitä, mitä kaikkea kulissien takana on tapahtunut, mutta siitä huolimatta uskallan sanoa, että Kaitsu epäonnistui tämänkertaisessa pestissään surkeasti. Kaikkea viime ja tämän kauden konttauksesta ei mitenkään voi pistää Kaitsun vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevien seikkojen piikkiin.

Tällä samalla mittapuulla yritän arvioida myös Ari Vuoren toimintaa. Voidaan aloittaa siitä, että hänen tehtävänsä on koota joukkue. Sen jälkeen voidaan jatkaa työn tuloksista eli siitä, miten joukkueet ovat esiintyneet, ja todeta, että tältä osin ei ole onnistuttu. Luonnollinen jatkokysymys on tietysti se, miksi näin on käynyt, ja se on esitettävä kaikille seurassa keskeisissä rooleissa työskenteleville. Näiden yksittäisten tahojen toimintaa arvioitaessa on pyrittävä ottamaan huomioon kaikki relevantit tiedossa olevat seikat - Arsen osalta mm. rajalliset budjetit, taustaorganisaation aiheuttamat hankaluudet, muiden toimijoiden vastuu, joidenkin rekrytointien yllättäviltä vaikuttavat epäonnistumiset jne. - kuten sekin, että kaikkia kulissien takaisia seikkoja ei mitenkään voida tietää. Kyse ei siis ole siitä, että sivuuttaisin nämä seikat, kuten jostain syystä näytät kuvitelevan. Tällaisen kokonaisarvioinnin jälkeen voi yrittää hahmottaa kokonaiskuvan - ja tässä kohdassa näkemyksemme ilmeisesti eroavat ja puhumme toistemme ohi. Oma johtopäätökseni on se, että vaikka edellä mainituilla hankaluuksilla onkin ollut vaikutusta siihen, miksi asiat ovat Arsen vastuualueella menneet kuten ovat menneet, ne eivät kuitenkaan selitä kaikkea. Kun otetaan huomioon, miten surkeita TPS:n esitykset ovat näin monena vuonna olleet, taustalla on oltava myös urheilutoimenjohtajan osaamattomuutta. Siinä määrin, että hänen asemansa voidaan perustellusti kyseenalaistaa.

Sinä et Scissors ole ainoa, joka on Vuoren toimintaa arvioitaessa nostanut esiin sen, ettei hänellä olisi ollut riittävästi valtuuksia tehtäviensä hoitamiseen – että kyse olisi todellisuudessa hallituksen eikä Vuoren päätöksistä. Vaikka pidän itsekin tuota väitettä tiettyyn rajaan asti uskottavana, on mielestäni silmiinpistävää, ettei tällaista puolustelua ole organisaation muiden vastaavan tason toimijoiden kohdalla ainakaan samassa määrin esiintynyt. Jos toimitusjohtaja päästelee sammakoita suustaan, niin kyllä kritiikki siitä kohdistuu ensisijaisesti häneen – en muista, että tällä palstalla olisi pahemmin näissä yhteyksissä pohdittu, että entäs jos hallitus vaan käski sen sanoa, että meillä ei ole tehty yhtään asiaa huonosti ja käsityksemme mukaan try out on eri asia kuin koeaika. Tai otetaan vaikka Jukka Koivu, jonka suuntaan olen itsekin heitellyt piikkejä viime aikoina. Ei ole pahemmin tullut kukaan puolustelemaan, että Jukka nyt sentään pelasti meidät karsinnoilta muutama vuosi sitten ja on tätä ennenkin tehnyt hyvää jälkeä TPS:n valmentajana, ja omaa joka tapauksessa valtavasti tietotaitoa jääkiekosta – entä jos hän mentorin pestin vastaanottaessaan halusi vilpittömästi auttaa pitkäaikaista työnantajaansa vielä yhden kerran? Ajoittain on mietityttänyt, miksi juuri Arse saa näin paljon ymmärrystä osakseen, kun kaikkia muita toimijoita näköjään saa mäiskiä tällä palstalla suhteellisen vapaasti. Tämä liittyy osittain siihen, mitä jo sanoin Arsen arvostelun väitetystä kohtuuttomuudesta, joten ei siitä enää sen enempää.

Todettakoon vielä selvyyden vuoksi, että ainakaan itse en ole Arsen toimintaa tämän kauden joukkueen osalta dumannut, vaikka olenkin asiasta muutaman piikin heittänyt. Kunhan olen todennut, että en myöskään ole vielä valmis antamaan hänelle sulkaa hattuun siltä osin. Arviot on parempi tehdä vasta kauden päätyttyä. Kysymys ei muutenkaan ole enää yhdestä kaudesta vaan huomattavasti pidemmästä ajanjaksosta.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Yleensä tolkussaan olevat HTT:n miehet kuiskivat Arsella olevan toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Eli kenkiminen on huomattavan hankalaa suomalaisittain.

Jatkossa sitten UTJ:lle johtajasopimus TJ:n tapaan (Össellä on TET)? Edellyttäen, että on laillisesti mahdollista.

Vittumaisempi kaveri (kuten minä) soittelisi tietenkin Detroitiin ja kyselisi mitä vittua teillä on meidän mies töissä. Täytyy valita tai mä verä hei.
 
Viimeksi muokattu:

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tartu ihmeessä, mutta sellainen pieni huomautus tähän väliin että kyseessä ei kyllä ollut minun kirjoittamani viesti.

Siis häh? Eikö lainaus ao. viestistä ole sinun kirjoittamasi?

Mielestäni hyviä hakuja rajallisilla budjeteilla läpi vuosien, yksi mestaruusjoukkue (Hattunen toki ansaitsee tuosta joukkueenrakennuksesta isommat kehut) ja varsinkin nyt (aiemmin ei välttämättä ole ollut miehen ns. strong point) kasassa on porukka jolla roolittamisen tulisi olla kohtalaisen helppoa pelaajatyypit huomioiden.

Off topic:

Meinasin jättää tarttumatta tähän, mutta kyselläänpäs nyt sitten vielä että mitäs mieltä herran sääliplayoff-suorituksista Kärppiä vastaan tuolloin? ;) Kaksi matsia, monta upeaa suoritusta jotka johtivat suoraan tai epäsuoraan vastustamattoman hienoihin maaleihin - omaan päähän. Tästä toki nyt ei tosissaan kannata lähteä mitään väkinäistä väittelyä hakemaan, joten osaltani olen nyt ottanut lopullisesti tähän asiaan kantaa. Hieno pelaaja Palle toki omalla tavallaan oli, vähän liian suurissa saappaissa lopulta.

Sanotaanko nyt vaikka näin, että olen nähnyt jääkiekko-otteluita, jotka peliä ainakin näennäisesti hallinnut joukkue on hävinnyt yksittäisen pelaajan tai yksittäisten pelaajien tekemien virheiden vuoksi. Kevään 2012 sääliplayoff-sarja Kärpät-TPS ei jäänyt mieleen tällaisesta, mihin syy voi toki olla täällä päässä. Muistan tuon kauden ja sen päättymisen niin, että TPS pelasi kohtuullisen syksyn jälkeen umpipaskan kevätkauden, jonka päätteeksi oli kasassa juuri ja juuri sen verran pisteitä, että päästiin viimeisenä eli kymmenentenä joukkueena pudotuspeleihin. Niistä sitten pudottiin vähemmän yllättävästi suoraan kahdessa ottelussa. Voisin ymmärtää tuon yksittäisen pelaajan framille nostamisen putoamisen suhteen, jos TPS olisi lähtenyt sarjaan ennakkosuosikkina tai vaikka jossain vaiheessa edes johtanut jompaakumpaa ottelua tai tehnyt niissä enemmän kuin yhden maalin. Mutta en sitä taustaa vasten, minkä jo mainitsin. Tähän nähden se, että olet useita kertoja maininnut Palmrothin merkityksestä tuossa putoamisessa, on ollut käyttämääsi ilmausta lainatakseni vähän hassua – se sarja päättyi täysin kuten oli odotettavissa eikä TPS sillä kaudella ansainnut enempää. Ja vastaavasti on kummallista, että jaksat tällaisen yhden pelaajan roolin framille nostamisen jälkeen kuitenkin irvailla nimim. aurajoen heitolle Jarkko Hattusen merkityksestä vuoden 2010 mestaruuden taustalla. Se on jossain määrin ärsyttävääkin, koska annat sillä sellaista kuvaa, että Ari Vuoreen kohdistunut kritiikki olisi pääsääntöisesti samaa tasoa.

Loppukiteytyksenä vielä Ari Vuoren osalta: vaikutamme molemmat olevan yhtä mieltä siitä, että tuloksellisesti homma ei ole toiminut. Olemme myös, toisin kuin ilmeisesti ajattelet, yhtä mieltä siitä, että kaikkea epäonnistumisesta ei voi pistää Vuoren vastuulle, ja hänen suoriutumistaan arvioitaessa on otettava huomioon lukuisia seikkoja, kuten jo mainitut rajallinen budjetti ja organisaation ongelmat. Johtopäätöksissä näkemyksemme kuitenkin nähtävästi eroavat. Oma näkemykseni on se, että viivan alle jää kaikista epävarmuustekijöistä ja Vuoren puolesta puhuvista seikoista huolimatta riittävästi perusteita hänen asemansa vakavaan kyseenalaistamiseen. Ja samanlaiseen arvioon olen valmis päätymään muutaman muunkin seuran toimijan osalta, vaikken heidänkään tekemistensä taustoista kaikkea tiedä.

Viimeksi mainitusta syystä eli taustatietojen vajavaisuudesta johtuen olen kuitenkin pyrkinyt viimeiseen asti välttämään suoria vaatimuksia Vuoren tai muidenkaan toimijoiden erottamisesta - varsinkaan kun en tiedä työ-/johtajasopimusten ehtoja, joihin Pressiboxi edellä viittaa. Toiveeni on lähinnä se, että kun nyt niin moni valmentaja on jo saanut maksaa heikoista otteista työpaikkansa muodossa ja hallituskin on ilmeisen perustellusti pistetty vaihtoon, niin seuraavaksi otettaisiin suurennuslasin alle ja vakavan kriittisen arvioinnin kohteeksi muut keskeiset toimijat kuten tj ja UTJ. Jos tällainen arviointi on jo aloitettu niin OK, ja jos hallitus selvityksen lopputulemana katsoo, että luottoa löytyy edelleen, niin fine, arvioidaan sen päätöksen onnistuneisuutta myöhemmin kun sen aika on.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis häh? Eikö lainaus ao. viestistä ole sinun kirjoittamasi?

Boom. Olihan se. Jäin itse lähinnä katselemaan nimimerkin Wingmanin tekstiä jossa mainittiin samansuuntaisesti asia. Tää oli meikäläisen moka, käsi ylös virheen merkiksi. Vastailen noihin muihin aamulla, kun en nyt jaksa älypuhelimella näppäillä. En edelleenkään näe että ymmärrät perustelujeni taustoja juurikaan kummoisemmin kuin aiemmin, omasta mielestäni tuo sinun katsantosi on liian mustavalkoista. Mutta tämä toki oma nöyrä mielipiteeni ja arvostan sinun vastaavaasi. Palataan.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Yleensä tolkussaan olevat HTT:n miehet kuisikivat Arsella olevan toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Eli kenkiminen on huomattavan hankalaa suomalaisittain.

Jatkossa sitten UTJ:lle johtajasopimus TJ:n tapaan (Össellä on TET)? Edellyttäen, että on laillisesti mahdollista.

Onhan se mahdollista. Kenkiminenkin noilla näytöillä onnistuu, kunhan hoitaa varsinaisen prosessin oikein varoituksineen ja kuulemisineen. Jlk edellyttää sitä, että joku muu laitetaan asialle kuin Össe, jonka työoikeuden tuntemus on maankuulua.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muutama kommentti vielä, eiköhän sitten riitä. Tuosta toisen lauseen väitteestäsi olen eri mieltä, mutta lienen jäävi arvioimaan asiaa. Totean nyt kuitenkin selvyyden vuoksi, että olen kyllä noteerannut myös kritiikkisi Vuorta kohtaan koskien mm. case Vahalahtea. Se ei kuitenkaan poista sitä, että jotkut argumentit, joilla puolustelet Vuorta, ovat itselleni silmiinpistävän outoja. Kuten vaikka se edellisessä viestissä mainitsemani seikka, että annat Arselle krediittejä vuoden 2010 mestaruudesta ja samaan hengenvetoon vihjailet, ettei hänellä ole ollut tarpeeksi vaikutusvaltaa pelaajahankintoihin myöhempinä vuosina. Miksi jossittelet Arsen vaikutusvallalla epäonnistuneilla kausilla jos et tee samaa onnistumisten osalta?

Lähtökohtaisesti nyt en edes pidä mestaruusjoukkuetta minään huippusuorituksena Arseltakaan. Pakko sen oli hyvä olla, mutta kyllähän se kultamitali Suikkasen kontolle suurimmaksi osaksi menee. Arse onnistui tosin silloin haalimaan pari ihan kultakimpaletta tänne. Koskien tuon esiinnostamista, niin lähinnä sen vuoksi mainitsen asiasta välillä ettei se pääse täällä unohtumaan niinä hetkinä kun miestä loataan (syystäkin). Osana sitä kokonaisperspektiiviä pidän sitä, ns. ikuisuuspointtina. Ja viimeiseen vastaus että jossittelu on kivaa, mutta en väitä absoluuttiseksi totuudeksi kyllä sitä että vaikutusvaltansa vaikuttaa jengin kasaamiseen. Jostainhan se selitys täytää kaivaa sille että mies edelleen duunissaan on, heikosta urheilullisesta menestyksestä huolimatta. Tuo on vain oma teoriani asiasta. Eikä sen ole tarkoitus liittyä sen enempää mestaruusjengin kasaamiseen kuin heikkoihin vuosiinkaan. Oliko muita outoja argumentteja? Minun mielestäni nimenomaan sinulla ne ovat olleet outoja, ja olen pyrkinyt nyt avaamaan parin viestin aikana omaa ajatteluani näiden itse argumenttien takana. Lisäksi haluaisin alkaa alleviivaamaan että tekstini koskien Vuorta nyt eivät ole mitään puolustuskannanottoja vaan eri perspektiivistä suoritettua pohdiskelua.

Ihan päteviä huomioita, mutta hallituksen ja pelaajiston mainitseminen ei ollut se olennaisin pointtini. Yritin tuolla luetteloinnilla alleviivata sitä seikkaa, että lähes kaikki seuran olennaiset toimijat on pistetty vaihtoon viimeisen neljän vuoden aikana (mukaan lukien tj, mikä tahtoo unohtua - kenties siksi, että vaihdos oli yllättävä eikä ainakaan nykyhetken perusteella arvioiden tapahtunut parempaan suuntaan) – paitsi Arse. Vuori on nähdäkseni ainoa seuran keskeinen toimija, joka on ollut paikallaan koko sen viimeisen neljän vuoden ajanjakson kun TPS:n esitykset ovat olleet alle odotusten. Tämä seikka yhdistettynä siihen, että Vuori on pelaajakoordinaattorina/UTJ:na ollut tärkeässä roolissa joukkueiden kokoamisessa, on se, mikä kaikkein eniten pistää itselleni silmään Vuoren onnistumista arvioitaessa.

Jep, vaihtoon vaan tällä logiikalla. En vain usko minkään Vuoren erottamisen tapahtuvan, taitaa olla liian syvälle juurtunut TPS-ytimeen.

Tämä ei tarkoita, että unohtaisin Vuoren onnistumiset, kuten yksittäiset pelaajahankinnat tai vuoden 2010 mestaruuden. Neljä peräkkäistä epäonnistunutta kautta painaa kuitenkin vaakakupissa enemmän kuin yksi näitä edeltänyt täysosuma tai yksittäiset onnistuneet pelaajahankinnat.

Otin kantaa jo tähän aiemmin, mutta mestaruuskauden jälkeinen joukkue oli aika pitkälti sama kuin itse mestaruuskaudella. Sitä seuraavalla kaudella Virta vei jengin kymmenen sakkiin, joka oli rosteriin nähden täysin linjassa oleva suoritus vaikka peliesitykset olivatkin ajoittain paskaa. Sitä seuraava kausi oli totaalinen epäonnistuminen, ja viime kaudella heikkoja esityksiä mutta joiden perään nämä käsittämättömät tyhjennysmyynnit. Toki suljetun sarjan aikana normaali varotoimenpide, mutta pidän mahdollisena että sijoitus olisi ollut jälleen kerran melko linjassa rosterin budjetin kanssa mikäli kauden loppuun asti olisi saatu mennä ns. alkuperäisporukalla. Pakiston rakenne toki kusi totaalisesti ja siihen hävittiin aika paljon pinnoja, kuten myös Suikkasen peluutukseen ja pelitapaan. Silmiinpistävintä on ollut näinä epäonnistumisten kausina ehdottomasti se, että valmentajat ovat olleet surkeita valintoja ennakkohypetyksistä poiketen. TPS:n pelitapa ja identiteetti on ollut kadoksissa. Tähän toki Arsenkin pitäisi hankinnoillaan vaikuttaa eikä mies ole siihen kyennyt. Aika pitkälti kuitenkin TPS on mielestäni kontannut myös muista kuin rosterikohtaisista syistä. Toki tämä kausi taas osoittaa suuntaa melko paljon. Ymmärrän sen, että neljä peräkkäistä heikompaa kautta on paperilla paska suoritus ja olen samaa mieltä, mutta syvemmälle kun tarkastelee niin noita nyansseja on melkoisen paljon joista erilaisia tulkintoja voi tehdä. Toivoisin että näkisit järkisyitä niidenkin pohtimisessa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sanotaanko nyt vaikka näin, että olen nähnyt jääkiekko-otteluita, jotka peliä ainakin näennäisesti hallinnut joukkue on hävinnyt yksittäisen pelaajan tai yksittäisten pelaajien tekemien virheiden vuoksi. Kevään 2012 sääliplayoff-sarja Kärpät-TPS ei jäänyt mieleen tällaisesta, mihin syy voi toki olla täällä päässä. Muistan tuon kauden ja sen päättymisen niin, että TPS pelasi kohtuullisen syksyn jälkeen umpipaskan kevätkauden, jonka päätteeksi oli kasassa juuri ja juuri sen verran pisteitä, että päästiin viimeisenä eli kymmenentenä joukkueena pudotuspeleihin. Niistä sitten pudottiin vähemmän yllättävästi suoraan kahdessa ottelussa. Voisin ymmärtää tuon yksittäisen pelaajan framille nostamisen putoamisen suhteen, jos TPS olisi lähtenyt sarjaan ennakkosuosikkina tai vaikka jossain vaiheessa edes johtanut jompaakumpaa ottelua tai tehnyt niissä enemmän kuin yhden maalin. Mutta en sitä taustaa vasten, minkä jo mainitsin. Tähän nähden se, että olet useita kertoja maininnut Palmrothin merkityksestä tuossa putoamisessa, on ollut käyttämääsi ilmausta lainatakseni vähän hassua – se sarja päättyi täysin kuten oli odotettavissa eikä TPS sillä kaudella ansainnut enempää. Ja vastaavasti on kummallista, että jaksat tällaisen yhden pelaajan roolin framille nostamisen jälkeen kuitenkin irvailla nimim. aurajoen heitolle Jarkko Hattusen merkityksestä vuoden 2010 mestaruuden taustalla. Se on jossain määrin ärsyttävääkin, koska annat sillä sellaista kuvaa, että Ari Vuoreen kohdistunut kritiikki olisi pääsääntöisesti samaa tasoa.

En ole samaa mieltä, sillä nuo ottelut oli pelillisesti tiukkoja. Enkä pidä sitä mitenkään loogisena että heikon menneen kevätkauden jälkeen "TPS ei olisi ansainnut enempää". Nämä matsit olisivat voineet kääntyä kummalle vaan. Tästä syystä nostan framille, mutta toki tuon nyt ei ole tarkoitus olla mikään sen kummoisempi lietsominen, lähinnä sivuhuomio sille miten lähellä puolivälieriä TPS olisi voinut ilman paria koomailua olla tuona keväänä. Kärpät toki rankaisi maalipaikoistaan armottomasti mutta yksilövirheet tämän nimeltämainitsemattoman pelaajan toimesta johti maalipaikkoihin. En liene kovin väärässä jos väitän että 2-3 maalia näissä kahdessa matsissa aiheutuivat tällaisesta tilanteesta. Toinen silmiinpistävä asia oli toki että Mojzis puuttui ja että häntä oltaisiin kipeästi kaivattu esimerkiksi erikoistilanteissa, jotka kusivat noissa otteluissa pahasti. Oli miten oli, tuo minun kirjoitteluni Palmrothista perustuvat johonkin, toisin kuin auriksen sekoilut siitä miten Jarkko Hattunen oli mestaruusjoukkueen kasauksen pääarkkitehtejä. Olit mitä mieltä siitä tahansa niin mielestäni tämä on kuolematon heitto, toisin kuin tuo omani joka perustui kahteen omilla silmillä nähtyyn otteluun. Ei sillä siltikään mitään väliä ole enää, vanhoja juttuja. Tuosta viimeisestä lauseesta myös eri mieltä, en ole nähdäkseni toiminut tällä tavalla vaan lähinnä muutamia argumentteja kyseenalaistanut. Kuten olen todennut, ymmärrän myös tuon mustavalkoisemman ajattelutavan joka nojaa lähinnä tulosten peilailuun ja hyväksyn sen täysin mutta toivon välillä myös kontekstien huomioimista ja muunlaisten linssien käyttöä asioiden tarkastelussa.

Loppukiteytyksenä vielä Ari Vuoren osalta: vaikutamme molemmat olevan yhtä mieltä siitä, että tuloksellisesti homma ei ole toiminut. Olemme myös, toisin kuin ilmeisesti ajattelet, yhtä mieltä siitä, että kaikkea epäonnistumisesta ei voi pistää Vuoren vastuulle, ja hänen suoriutumistaan arvioitaessa on otettava huomioon lukuisia seikkoja, kuten jo mainitut rajallinen budjetti ja organisaation ongelmat. Johtopäätöksissä näkemyksemme kuitenkin nähtävästi eroavat. Oma näkemykseni on se, että viivan alle jää kaikista epävarmuustekijöistä ja Vuoren puolesta puhuvista seikoista huolimatta riittävästi perusteita hänen asemansa vakavaan kyseenalaistamiseen. Ja samanlaiseen arvioon olen valmis päätymään muutaman muunkin seuran toimijan osalta, vaikken heidänkään tekemistensä taustoista kaikkea tiedä.

Ei tässä ole sen kummoisempia erimielisyyksiä itse johtopäätöksissäkään vaan lähinnä taustoissa jotka näihin johtavat. Minä ihan tietoisesti välttelen noin suoraa ajattelumallia joka sinulla on, koska tahdon huomioida mahdollisimman paljon osatekijöitä. Olet oikeassa kuitenkin päättelyssäsi kun avaat asian sillä tavalla kuin teet - Arsen tulokset eivät riitä. Todettakoot kuitenkin vielä että muuttujia tulosten takana on paljon enemmänkin, ja se on oma alkuperäinen pointtini lähes kaikissa Vuorta koskevissa keskusteluissa. Lisäksi mainittakoon että en näe miehen erottamista tapahtuvan, koska TPS.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Ei tässä ole sen kummoisempia erimielisyyksiä itse johtopäätöksissäkään vaan lähinnä taustoissa jotka näihin johtavat. Minä ihan tietoisesti välttelen noin suoraa ajattelumallia joka sinulla on, koska tahdon huomioida mahdollisimman paljon osatekijöitä. Olet oikeassa kuitenkin päättelyssäsi kun avaat asian sillä tavalla kuin teet - Arsen tulokset eivät riitä. Todettakoot kuitenkin vielä että muuttujia tulosten takana on paljon enemmänkin, ja se on oma alkuperäinen pointtini lähes kaikissa Vuorta koskevissa keskusteluissa. Lisäksi mainittakoon että en näe miehen erottamista tapahtuvan, koska TPS.

Scissors ja Power, työoikeudellisesti asiaa lähestyttäessä kyse on aika pitkälti siitä mitä Vuoren (työ-)sopimuksessa on sovittu tehtäviksi & vastuiksi, mitä ne tosiasiassa ovat olleet ja onko Vuori onnistunut niissä. Jos/kun päätehtävänä on koota menestyvä joukkue (pelaajat, valmennus), tiedämme tulokset kaikki. Yksittäisissä hankinnoissa onnistuminen ei poista vastuuta päävelvoitteista. Jos Vuoren kanssa on solmittu työsopimus vasta tämän UTJ- nimityksen aikana, kokonaisharkinta voinee kohdistua vain työsuhteen voimassaoloaikaan, mikä kieltämättä monimutkaistaa tilannetta. Varoitus, kuuleminen, muun työn tarjoamisvelvollisuus ja jos peruste on ovesta mäjelle.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Scissors ja Power, työoikeudellisesti asiaa lähestyttäessä kyse on aika pitkälti siitä mitä Vuoren (työ-)sopimuksessa on sovittu tehtäviksi & vastuiksi, mitä ne tosiasiassa ovat olleet ja onko Vuori onnistunut niissä. Jos/kun päätehtävänä on koota menestyvä joukkue (pelaajat, valmennus), tiedämme tulokset kaikki. Yksittäisissä hankinnoissa onnistuminen ei poista vastuuta päävelvoitteista. Jos Vuoren kanssa on solmittu työsopimus vasta tämän UTJ- nimityksen aikana, kokonaisharkinta voinee kohdistua vain työsuhteen voimassaoloaikaan, mikä kieltämättä monimutkaistaa tilannetta. Varoitus, kuuleminen, muun työn tarjoamisvelvollisuus ja jos peruste on ovesta mäjelle.

Eittämättä näin ja kiitos ammattilaisperspektiivin inputistasi. Arvostan näitä, tässäkin asiassa on vähän ongelmallinen tämä Arsen työsuhteen laatu, siis meille taviksille ymmärtää. Minä itse vielä olen vähän vedenjakajalla sen aspektin suhteen, osaako tai edes haluaako TPS:n johto arvioida Arsen panosta yo. linssistä. Ja kuten sanottua, tulokset tiedämme kaikki mutta omalta osaltani en voi tarpeeksi korostaa sitä että joukkueen menestyksen taustalla on paljon muitakin tekijöitä kuin A.Vuoren joukkueenrakentaminen ja siihenkin liittyen on todella paljon muuttujia että näen liian helppona asian tarkastelun yksinomaan tulosperspektiivistä.
 
Viimeksi muokattu:

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Uusimmassa Urheilusanomat lehdessä Vuoren haastattelu. Haastattelija kysyy Suikkasen potkuista ja Arsehan vastaa : "Nyt on sellainen tilanne, että valmentajia koskevia kommentteja en anna mielelläni. Tai siis en anna ollenkaan."
Toimittaja: "Mistä syystä? Olethan kuitenkin TPS:n urheilujohtaja."
Arse: "Seurajohto on linjannut, että toimitusjohtaja kommentoi ja tiedottaa valmennusta koskevissa kysymyksissä. En viitsi poiketa yhdessä sovitusta linjasta. Jos kommentoin sovitun linjan vastaisesti, niin organisaation yksi osa on pettänyt. Toivottavasti ymmärrät"

Aikamoista tuo tiedotuspolitiikka. Össe tiedottaa valmentajista ja antaa haastattelut, Arse ehkä pelaajistosta? Kuka tietää.
 
Viimeksi muokattu:

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Aikamoista tuo tiedotuspolitiikka. Össe tiedottaa valmentajista ja antaa haastattelut, Arse ehkä pelaajistosta? Kuka tietää.

Ja sit ku ne kysyy Össeltä ni se sanoo että hallitus kommentoi =)

Tosin huolestuttava merkki oli mielestäni Suikkasen kommentti, jossa hän potkujen jälkeen kertoi ettei toimiston ja joukkueen välillä kauheasti kirjekyyhkyjä lähetellä.

Össen homma olisi kutsua nyt paletti kasaan ja linjata miten tiedotetaan ja kuka tiedottaa ja hoitaa seuran sisäinen viestintä kuntoon jos siinä on ongelmia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös