Antti Törmänen HIFK:n valmentajaksi 2014–2017

  • 563 222
  • 2 088

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisäksi taas on hyvä huomioida; toimiva systeemi saa pelaajat näyttämään puolijumalilta. Auvitu on kuin Toinen Tuleminen. Generous? Huikea. Rask näyttää löytäneen peli-ilon taas. Ramun ketju on 'yltiöhyökkäävä' mutta mä luulen Stögön antaneen tähän luvan, ehkä jopa ohjeen? Kaiken kruunaa Liigan kuumin veska.

Miten lähdetään pleijareihin kun ei ahdista?
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsokaa miten puolustajat ja hyökkäävät vaihtavat meillä paikkaa, erinomaisen hyvä esimerkki eilinen peli. Jos pakilla vapaa väylä nousta tukemaan hyökkäystä niin se saa mennä. Generous ja Taimi olivatkin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja maalit syntyivät. Kaunista modernia lätkää. Lisäksi meillä on neljä ihan erilaista kenttää. Ykkönen on melko klassinen sniperilla, taitavalla sentterillä ja taitopelaajalla. Kakkonen on salamannopea hyrrä, kolmas on ligan paras kulmarouhinta-kenttä ja nelonen on painostava peliä tappava jarrukenttä joka saa paikkoja pelaamalla kiekon vapaaksi.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyhän on paljon puhuttu tuosta ruotsalaisesta pelityylistä, jossa ei vastustajalle anneta aikaa ryhmittyä oman maalin taakse ja lähteä hitaalla. Pelityyli, jolla esim. Kärpät kaadettiin CHL-finaalissa. HIFK:han prässäsi kotipelissään ajoittain hullun lailla JYP:iä vastaan: Kaksi iskee heti kiinni, kolmas hyökkääjä peilailee ja jopa painollisen puolen pakki tulee tukemaan korkealle ränniin. Eilen Jyväskylässä HIFK pelasi enemmän sitten vieraslätkää, eli veti aika passiivisen trapin suurimmaksi osaksi. Etenkin kotipelissä olisi hauska nähdä tuota paineistusta enemmänkin. Luulen HIFK:n tätä haluavankin, mutta Törmänen varmaan haluaa pelin olevan tietyiltä osin hallussa ennen, kuin prässiä tehdää. Liian pitkältä takamatkalta tapahtuva paineistus herkkä vastaiskuille.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyviä huomioita Törmäsestä, kun paketti on kasassa niin jopa Raskit ja Generousit näyttää kaukalossa todella hyvältä. Pelisysteemissä oli kasvukipuja vielä vuodenvaihteessakin, mutta Stögö ajoi projektin järkähtämättä loppuun asti ja tällä hetkellä korjataan hyvää satoa. Eihän pelaajistossa voi pidemmän päälle olla koskaan esim. 20 alisuorittajaa, vaan silloin ne ongelmat ovat lähes aina penkin takana eli valmennuksessa, ja sama toimii myös toiseen suuntaan eli useammat ylisuorittajat ovat useimmiten merkki hyvästä valmennuksesta. Hyvä peli vaatii myös pelaajilta paljon, mutta ilman valmentajan suurta henkistä ja taktista tukea, ei projekti menesty koskaan.

Liigassa menestys on viime vuosina hankittu sillä surullisen tylsällä meidän pelillä ja sen variaatioilla (kiekkokontrolli, viivelähdöt yms.), jos Stögö saa IFK:n edes finaaliin, niin mielestäni Törmänen on murtanut yhden viime vuosien myytin Liigan pelitavoissa. Runkosarjan voittaminen Kärppien ja Marjamäen nenän edestä olisi toki hyvä saavutus sekin.

No, ei passaa liikaa lähteä asioiden edelle. Kaikki on mahdollista aina puolivälierä tippumisesta nakkikattilaan asti. Ja jos joku tarvitsee kevättä varten negatiivisia tai pessimistisiä ajatuksia niin ilmoitusta mulle, olen hyvä maalailemaan piruja seinille. Parasta kuitenkin lienee se kultainen keskitie jolla pysyminen on ollut IFK fanille helvetin vaikeaa. Itseään huijaavalla pessimistillä on paha tapa pettyä, ja keuliminen päättyy liian usein nokka edellä asfalttiin.
 
Viimeksi muokattu:

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osaako joku kertoa, mitkä olivat Stögön joukkueiden runkosarjasijoitukset mestaruuskausinaan?

2010-2011 Antti Törmäsen Sport sijoittui runkosarjassa sijalle 3.

1. Jukurit 106 pistettä
2. KooKoo 103
3. Sport 79
4. SapKo 79
5. D-Team 77
6. LeKi 76

Eli Jukurit ja KooKoo olivat runkosarjan selvästi parhaimmat joukkueet, tämän jälkeen olikin tasaista kun 3-6 sijan välissä oli vain kolme pistettä. Sport voitti keväällä mestaruuden pudottamalla puolivälierissä LeKin, välierissä KooKoon ja lopulta finaaleissa Jukurit. Mestiksen voittaja pääsi myös karsimaan SM-liigan viimeisen joukkueen kanssa noususta liigaan, mutta Sport hävisi silloin Pelicansille suoraan neljässä ottelussa.

2012-2013 Törmäsen SC Bern sijoittui Sveitsin liigan runkosarjassa sijalle 2.

1. HC Fribourg-Gottéron 99 pistettä
2. SC Bern 92
3. EV Zug 91
4. ZSC Lions 89

Törmäsen Bern voitti keväällä mestaruuden. Puolivälierissä he pudottivat Genève-Servette HC:n GAME7:ssä. Välierissä tuli vastaan EV Zug, jonka Bern pudotti myöskin GAME7:ssä. Finaaleissa tuli vastaan runkosarjan voittanut HC Fribourg-Gottéron, Bern voitti mestaruuden otteluvoitoin 4-2.

Törmänen on myös voittanut Bluesin A-junioreiden kanssa mestaruuden 2008-2009, mutta en jaksa nyt tuosta kaudesta etsiä tietoja, kun ovat kuitenkin junnupelejä.
 

pahamaineinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitokset erittäin hyvästä ja kattavasta vastauksesta. @1897

Voidaan siis todeta, ettei Stögön mestaruudet ole olleet etukäteen mitään ns. itsestäänselvyyksiä (ylivoimainen runkosarjan voitto tai edes runkosarjan voitto), vaan joukkueet ovat nostaneet tasoaan pudotuspeleissä. Varsinkin kauden 2010 - 2011 mestaruus oli kova saavutus, ottaen huomioon, että Sport keräsi runkosarjassa selvästi vähemmän pisteitä kuin Jukurit tai KooKoo. Sitten kun muistetaan vielä IFK:n viime kevään tasonnosto Tapparaa vastaan, niin kyllä mulla ainakin on kova luotto Stögöön pleijareissa.
 

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitokset erittäin hyvästä ja kattavasta vastauksesta. @1897

Et ole ensimmäinen, joka merkkaa mut 1897 vaikka olen I897. Ei se mitään, ihan ymmärrettävistä syistä menee usealla pieleen, saat anteeksi ;) Oma syyhän tämä on, että olen valinnut noin läheltä nimimerkin kuin jollain palstatoverilla on. Liittyy kuitenkin hieman myös omaan henkilökohtaiseen elämääni valitsemani nimimerkki, I:llä nimenomaan, toki myös IFK:hon.

Mutta mennään asiaan. Mun mielestä taisi olla Kamraatien podcast missä Tommi Taimi kertoi, kun pelasi juuri Törmäsen alaisuudessa Sportissa kaudella 10/11, että ei kukaan odottanu heiltä oikeastaan mitään. Siellä oli muistaakseni edellisvuotena ollut Tami Tammisen potkuja ja talouspuolella oli ollut jotain ongelmia. Mutta niin sieltä vaan Sport voitti mestaruuden altavastaajana. Kannattaa käydä kamraatien sivuilla kuunteleen toi podcast jos kiinnostaa, koska itse en nyt tarkkaan muista mitä Taimi siellä puheli.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kiitos Antti Törmänen, että olet tehnyt HIFK:sta jälleen uskottavan jääkiekko organisaation. Tämä kausi ei ole jättänyt toistaiseksi jossittelulle sijaa. Toivottavasti sama meininki jatkuu myös päätyyn asti!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kiitos Antti Törmänen, että olet tehnyt HIFK:sta jälleen uskottavan jääkiekko organisaation. Tämä kausi ei ole jättänyt toistaiseksi jossittelulle sijaa. Toivottavasti sama meininki jatkuu myös päätyyn asti!

Kyllä, hattua päästä Stögölle. Taas hätääntyi amatööri(allekirjoittanut) ennenaikaisesti ja turhaan, kun peli näytti ajoittain sekavalta hötöltä. Valmentaja ja joukkue ovat koko ajan tienneet mitä tekevät ja mihin ollaan menossa. Hävettää tunnustaa, että joulun alla spekuloin vielä Törmäsen potkuilla. Toki vasta kauden jälkeisillä, mutta kuitenkin. Loppujen lopuksi hyvin samanlainen kaari kuin Kojolla, nyt ollaan jonkun verran edellä verrattuna Kojon toiseen kauteen. Nyt joukkue tosin on muuttunut vähemmän, ei juuri ollenkaan, kahden kauden aikana, ja muutenkin tasapainoisemmin rakennettu, joten selittänee tuota osaltaan.
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
Jotenkin tuo Törmäsen haastattelu maikkarilla loi sen viimeisen sinetin omalle uskolle tähän herraan. Kun kysyttiin kuka tulee olemaan Törmäsen mielestä keväällä se pahin vastus HIFK:lle, vastaus oli että se kuka tulee ensimmäisellä kierroksella vastaan on tällä hetkellä se pahin vastus. Siitä neljä voittoa ja sitten katsotaan kuka tulee seuraavaksi vastaan.

Lisäksi tuo, että miten valmistaudutaan playoffeihin, niin Törmänen sanoi tuovansa pöytään oman kokemuksensa tiukoista paikoista ja playoff peleistä lisäksi sanoi, että samalla kuunnellaan myös pelaajien kokemuksia vastaavista tilanteista ja sitä kautta rakennetaan.

Tulee vain itselleni sellainen fiilis, että tuon herran valmennuksessa olisi helvetin hauskaa pelata, vaativa, ammattitaitoinen, pelaajia kuunteleva ja myöskin huumorintajuinen mies.

Tästä tulee hemmetin hieno kevät!
 

Stigu

Jäsen
Tossa Stögön haastattelussa oli mielestäni kaksi seikkaa :

1. Pelaajat saavat vapauksia tehdä ratkaisujaan
2. Peliä muokataan tilanteen niin vaatiessa

Tuota kakkoskohtaa en ole kyllä omilla puusilmilläni huomannut: Onko Stögö oikeasti vaihtanut pelitaktiikkaa kesken pelin, jos se ei ole toiminut? Mä olen nähnyt ainoastaan tuon ykköskohdan mukaista peliä, keskittyen erityisesti hyökkäyspään vapauksiin. Puolustuspäässä peli on mielestäniollut aika organisoitua.

Jos tuosta pelitavasta hakee heikkouksia, niin isoimmat heikkoudet ovat mielestäni hyökkäyspäässä:

- liian yltiöpäinen karvaus hajottaa viisikon ja antaa tilaa vastustajan yv-hyökkäyksille
- mitä jos peli ei kuljekkaan, ja pelaajien pääkoppa alkaa junnata paikallaan, jolloin flow-meininki pysähtyy? Koska staattisia hyökkäyskuvioita ei ole harjoiteltu, ei ole mitään selkäytimestä tulevaa tapaa toimia.

Joka tapauksessa, oli viimeisissä runkkarimatseissa hienoa huomata, että IFK:n peli asettui uomiinsa. Luottamus Stögön pelifilosofiaan on kova.

Jännä juttu muuten, että UFC:ssä (jota seuraan tiiviisti) on tapahtumassa samanlainen murros "pelifilosofiassa": Eli pyritään pääsemään sellaisesta reagointi"pelistä" pois, jossa vastustajan jokaista liikettä vastaan kehitetään muutama mahdollinen vastaliike, ja näitä vastaliikkeitä harjoitellaan simona. Sen sijaan urheilijalle itselleen annetaan vapauksia toteuttaa itseään ns. flow-meiningissä, pelin hengen mukaisesti. UFC:ssä tätä murrosta edustaa ehkä kirkkaimpana Domick Cruz.
 

F#21

Jäsen
^ Karvauspeliä HIFK ainakin muokkaa tilanteen mukaan. Välillä karvataan kahdella syvältä ja välillä annetaan vastustajan tulla rauhassa keskialueelle.

En olisi niin huolissaan noista valmiista hyökkäyskuvioista. HIFK:lla on sen verta taitoa ja voimaa hyökkäyksessä, että varmasti pääsee maalipaikoille. Silti uskon, että noita hyökkäyskuvioitakin on harjoiteltu tiiviisti.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän HIFK muokkaa peliään myös niin, että välillä mennään enemmän pystyyn ja välillä taas pelataan enemmän viivellä. Viivepelaaminen lisääntynyt kauden edetessä ja parhaimmillaan näitä kahta käytetään hienosti rinnakkain. Ehkä se pieni ongelma pelaamisessa on se, että se viiveellä pelaaminen organisoitua viisikkoa vastaan ei ole ihan kärkitasolla liigassa, mutta se tuo siihen HIFK:n pelaamiseen sellaisen vivahteen, jonka kautta pelaamista on vaikeampi lukea ja tähän vielä se, että HIFK voi koska tahansa pelata nopeasti pystyyn taitaville ja nopeille laitureille.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Ruudusta löytyi Playoffs-ennakkoa. Ramu haastattelussa ja mielenkiintoista kun kysyttiin Ramun ison riskin pelaamista ja valmentajan suhtautumista näihin. Kertoi, että Stögö ei ole oikeastaan kertaakaan tullut huomauttamaan pahasta kiekonmenetyksestä koko kauden aikana. Lisäsi vielä, että aiemmat valmentajat usein näistä huomauttivat. Joo tästä puhuttu että Stögö uskoo pelaajiin ja antaa pelaajien pelata omaa peliään, mutta Ramu mun mielestä suurin esimerkki Stögön tyylistä. Ne kiekonmenetykset pistää silmään samalla tavalla kuin ne upeat maaleihin johtavat sokkosyötötkin. Stögö antaa Ramun toteuttaa itseään, jolloin saadaan sitä potentiaalia lunastettua. Teki ohessa sitten virheitä, se on ok. Isossa kuvassa uskon juuri tähän samaan ajatteluun. Toki jos pelkkiä virheitä jatkuvalla syötöllä tekee, se on eri asia ja silloin syytäkin puuttua tähän. Ramu joukkueen paras pistemies ja Liigassa eniten syöttöpisteitä kerännyt, joten nämä kiekonmenetykset ovat ok. Pelitapa tukee tätä ja tulos näkyy sarjataulukossa. Kevät kertoo, miten tämä toimii sitten tosipeleissä. Mutta tämä on ajattelua, johon itse uskon isossa kuvassa.

Sitten kun katsotaan näitä muita "kasvajia". Rask, Leino, Partanen, Teppo... Ovat saaneet toteuttaa itseään, ovat halunneet kehittyä ja ovat saaneet apua kehittymisen suhteen. Tykkään.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Joo tästä puhuttu että Stögö uskoo pelaajiin ja antaa pelaajien pelata omaa peliään, mutta Ramu mun mielestä suurin esimerkki Stögön tyylistä. Ne kiekonmenetykset pistää silmään samalla tavalla kuin ne upeat maaleihin johtavat sokkosyötötkin. Stögö antaa Ramun toteuttaa itseään, jolloin saadaan sitä potentiaalia lunastettua. Tykkään.

No historian paras runkosarja on takana, joten vaikea olla tykkäämättä.

Stögön johdolla on pelattu hienoa modernia kiekkoa ja kovalla intensiteetillä. Runkosarja oli ihan kiva, nyt nähdään mihin asti on eväät.

Joka ilta on mahdollisuudet voittoon, saapa nähdä mihin asti riittää. Ei ole mitään syytä, miksi ei riittäisi päätyyn asti.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No historian paras runkosarja on takana, joten vaikea olla tykkäämättä.

Stögön johdolla on pelattu hienoa modernia kiekkoa ja kovalla intensiteetillä. Runkosarja oli ihan kiva, nyt nähdään mihin asti on eväät.

Joka ilta on mahdollisuudet voittoon, saapa nähdä mihin asti riittää. Ei ole mitään syytä, miksi ei riittäisi päätyyn asti.

Kyllä ne eväät on mun mielestäkin ihan päätyyn asti.

- Pelitapa on toimiva, se todistettiin runkosarjan voitolla ja sillä, että jokainen ns. kärkijengi kaadettin.

- Materiaali on uskomattoman vahva, erityisesti alapäässä(panomiesten unelma). Mikään jengi ei kestä kohtuutonta saikuttelua, mutta kyllä HIFK kestää niitäkin tänä vuonna. Kärjen osalta ollaan tasavahvoja Kärppien ja Tapparan kanssa joka alueella.

- MV-peli, tärkein yksittäinen osa-alue. Täysin kondiksessa ja tässä kohtaa pidän myös tasavahvuutt muiden kanssa.

- Jengissä on kotikatsomoon aistittava ns. Hyvä Meno päällä, ei mikään edarit soittaa radioon- velliperseily. Huutonaurua näille Zabo-ketämuu riidoille. Rikollislauma vol 2 on täällä.
 

Qkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Törmänen on myös voittanut Bluesin A-junioreiden kanssa mestaruuden 2008-2009, mutta en jaksa nyt tuosta kaudesta etsiä tietoja, kun ovat kuitenkin junnupelejä.

Vähän jälkijunassa kommentoin, mutta 2008-2009 A-junnujen runkosarja näytti seuraavalta:

1. Blues 96p
2. Jokerit 83p
3. TPS 78p
4. Ässät 76p
5. Kalpa 75p
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Nyt onkin sitten Stögöllä näytön paikka, sillä siellä Matikainen & Nurminen kyykyttää puolet halvemmalla jengillä meitä. Ja jos viimeistään nyt ei herätä, niin kausi on ohi maanantaina. Joulukuussa epäilin Törmäsen kykyjä, kun peli ei kuljekaan meidän haluamalla tavalla, ja täytyy sanoa, että tänään epäilyni ovat vahvistuneet. Nyt nähdään, onko toi valmentaja, vai vain mukava "joo joo" -mies.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Kärpät tasoitti tietä finaalivastustajalleen häviämällä taas Tepsille, olis ollut ns. pöytä katettuna mutta ei. Ei taida mennä Törmäsen joukkue jatkoon, eikä pitäisi törmäsenkään jatkaa, uutta koutsia vaan.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt olisi oiva hetki potkia tämä jämänarri pellolle. Outo valinta alunperinkin. Vapaita valmentajia löytyy varmasti tällaiseen miniprojektiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös