Antti Törmänen HIFK:n valmentajaksi 2014–2017

  • 564 596
  • 2 088
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh eihän tässä mitään hätää. Kolmen vuoden projekti ei ole edes vielä puolessa välissä joten tällä kaudella voi vielä ajella sisään pelitapaa kaikessa rauhassa. Itseasiassa kauden alku ollut kyllä suuri pettymys vaikka pisteitä tullut mukavasti. Joukkue ei muuttunut juuri ollenkaan joten oli odotettavissa että nimenomaan alkukaudesta IFK kruisailisi liigan kärjessä.
 

Stigu

Jäsen
Vastaavalla pelitavalla, jota IFK yrittää toteuttaa, vei Davos IFK:ta kuin litran mittaa.
Että ei se vika siinä ole, vaan siinä, että valmentaja ei näe sitä ketkä pystyvät pystysuunnan lätkää pelaamaan.
Nyt se sitten muokkaa hybridiä hitaiden lähtöjen ja pystysuunnan kiekon välillä. Ja täyttä paskaa tulee.
Hyödyttömimmät pelaajat pystysuunnan kiekkoon ovat ykkösketjussa, joten kai se saatana huonolta näyttää!!!
Kake74 on asian ytimessä. Ikuisuuskysymys IFK:ssa on, kumman ehdoilla pelikirja tehdään: Valmentajan vai pelaajien. Nyt tuntuu siltä, että Stögö menee täysin valmennuksen ehdoilla, eli pelitapa on fiksattu Stögön MasterPlanin mukaan ja pelaajat joko toteuttavat sitä tai sitten eivät. Nythän tuota pelitapaa eivät ilmiselvästi pysty toteuttamaan ainakaan kirkkaimmat tähdet.

Mä jotenkin haluaisin, että Stögö katsoisi nykyistä pelaajamateriaalia, ja arvioisi, mitkä ovat sen vahvuudet ja heikkoudet, ja säätäisi edes hieman tuota MasterPlaniaan sen mukaan. Jos jotain positiivista hakee, niin Stögö on varmasti oikeilla jäljillä, mutta toteutus vaan on helvetin huono. Ainakin toistaiseksi.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kake74 on asian ytimessä. Ikuisuuskysymys IFK:ssa on, kumman ehdoilla pelikirja tehdään: Valmentajan vai pelaajien. Nyt tuntuu siltä, että Stögö menee täysin valmennuksen ehdoilla, eli pelitapa on fiksattu Stögön MasterPlanin mukaan ja pelaajat joko toteuttavat sitä tai sitten eivät.

Aina pitäisi ensin olla pelitapa jota toteuttamaan haetaan sitten ne parhaat mahdolliset palaset. HIFK:ssa pitäisi aina löytyä tähän resurssit, ellei sitten budjettia tiputeta jonnekin Sport/KooKoo tasolle. Esim. Keklu toimi näin, joskin snadisti liioitellen kun -98 nevöfoget. Ja samaa kaavaa toistettiin -11 KJ:n kanssa. Jälkimmäinen tosin rakennettiin kolmessa vuodessa mutta silti.

Musta on pähkähullua, että koutseja tulee HIFK:n palkkalistoille 'etsimään' jotain pelitavallista valaistusta tai vastaavaa. Saatana. Tänne pitää hakea rautaisia ammattilaisia, sellaisia jotka omaa jo sen 'my way:n' eikä yritä keksiä pyörää uudelleen. Tässä sarjassa kun pärjää mielestäni yksinkertaisella kaavalla pirun pitkälle= parhaat mahdolliset pelaajat+selkeän toimiva pelitapa. Tällä kaavalla on mm. Marjamäki tuonut pari kannua Ouluun. Kiven ässät, Suikkasen tepsi...ne on eräänlaisia poikkeuksia, kun rautainen pelitapa ja yhteenhitsautunut porukka+jäätävät veska tuottavat saman tuloksen. Dufvan Jyp oli taas sitä ensimmäistä saraketta.

Nyt Stögö ei oikein asetu kumpaankaan mutta emmä sitä tästä oikein osaa syyttää kokonaan. Kyllä tässä korjataan niitä samoja hedelmiä edelleen mitä KJ:n lähdön jälkeen on 'versonut'.

Mutta silti. Voisi Stögökin vähän yrittää. Tai sitten meillä pitää olla joulusta juhannukseen välillä vitun rautinen pelisysteemi.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Countdown has started!

Vaan eipä hätää, kun kello ei toimi!
No, kello taitaa toimia.
10,9,... now 8,7,6,...
Alkaisin harkita vaihtoa, kun ei punainen piuha näy missään. Ei saada taklauksia, vauhtia eikä systeemiä näkyviin. Jos laukauksissa jatkuvasti hävitään ja ammutaan ohi tai ei uskalleta ampua ja siirretään vastuuta j.n.e. on kyllä harkitsemisen paikka. Samaa mömmöä koko ajan! Olisi paljonkin tekemistä esim. henkilökohtaisen ja psyykkisen valmennuksen puolella, samoin joukkueellisen erikoisvalmennuksen puolella. Mutta ei! Haluan fyysistä, ryhdikästä ja vauhdikasta lätkää enkä mitään tapahtumaelämyksiä. Kyllä hallissa paistaa paljon oransseja penkkejä enemmän kuin punapukuisia kannattajia ja tuo kato on suurempi kuin viime vuonna. Todellisten kannattajien määrä on pienenemässä ja yksi suuri syy on typerän tylsä valmennuksen linja!
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Olen pohtinut myös jo jonkin aikaa sitä mikä mättää. Lisäksi lainasin muutamaa kirjoittajaa, joiden kanssa / teksteistä erityisen samaa mieltä.

IFK:n valmentajanpesti tuntuu olevan jonkinnäköinen harjoittelupaikka. Kun Stögön kaarta katsoo IFK:ssa, niin hän tuli ruoriin ilmeisesti siinä uskossa, että AirHockey tuo onnen ja autuuden. Syksyhän meni tuloksellisesti hyvin, mutta kun vastustaja keväällä kehitti omaa peliään, jäi Stögö noihin samoihin AirHockey lähtötelineisiin. Pleijarit olikin sitten se ainoa valopilkku. Tällä kaudella Stögö on toivon mukaan monipuolistamassa peliä kiekollisempaan suuntaan. Joskus tästä näkee pieniä häivähdyksiä, esim. eilen ei näkynyt mitään merkkejä.

Mitä helvetin hyötyä niistä miljoonapelaajista on, jos niitä ei osata hyödyntää ?? Sama trendi näyttää jatkuvan tällä kaudella. Stögön jengin kantavat voimat ovatkin nämä keskitason uurastajat, ja tulos kentällä sen mukaista: Keskivertolätkää. Jengi on tällä hetkellä helvetin paljon vähemmän kuin osiensa summa.
Amen.
Vituttaa katsoa, kun taitoa ei pystytä hyödyntämään! Ramu on ollut yössä, sitä ei kiistäne kukaan ja tämän vuoksi osittain myös Zabo. Ramu ei ole mikään työmyyrä sen varsinaisessa merkityksessä ja toki vastuu on ehdottomasti myös pelaajalla, mutta jos sitä punaista lankaa ei ole tai "pelikirjassa" ei ole taitopelaajille sopivaa sapluunaa, niin tulos on nyt nähdyn kaltainen. Myöskin Zabo elää kiekottelusta/kiekosta (taistelee toki taidon lisäksi ajoittain hyvinkin esimerkillisesti). Tämä on tosin enemmänkin ehkä luonnekysymys, "slaavilainen veri" myös... ;)
Homma menee yliyrittämiseksi ja puskemiseksi, kun pelikirja tms. ei ole oikeanlainen. Peli näyttää hiihtämiseltä ja löysältä, kun on annettu Lada Ferrarin sijaan. Joo-o, saa toki omillakin aivoilla ajatella ja taistella, mutta se vaan menee hankalaksi, kun sydän sanoo toista kuin aivot (tai sinne syötetyt ohjeet). Varmasti tulee myös aivopieruja ja sooloiluja, kun tietää miten homma toimisi, JOS... Valmentajan tehtävä on laittaa asennevammaiset kuriin, mutta jos pelinäkemykset ovat hyvinkin erilaiset kuin valmentajalla, niin siinä onkin sitten työsarkaa saada homma toimimaan... Etenkin jos näitä pelaajia on useampia. Uskon myös , että pakeista erityisesti Auvitu ja Taipalus "kärsivät" Stögön pelikirjasta. Molemmat ovat nousuja tekeviä pakkeja, mutta nyt kiekkoa vaan hukataan ja heitetään ylös. Itseluottamus on nollissa.
Hetkittäisiä "boosteja" tulee koko joukkueelle, etenkin hyviä vastustajia vastaan, kun tunnetta ja "munaa" on enemmän. Silloin pelataan enemmän asenteella kuin pelikirjalla. Kakkosketjussa on sopivasti kaikkea, asennetta, voimaa ja taitoa ja mm. siksi joukkueen paras ketju tähän mennessä.


Onko Stögö vähän liian kiltti ja tollanen "tää nyt meni pojilta näin" -tyyppinen koutsi sit kuitenkin.

Ja toi peluutus on kyllä surullista katsottavaa välillä. Se on asia, josta itse olen valittanut ehkä eniten Stögön aikana.

IFK tarvitsee Carl Brewer II:n, joka palauttaa uskottavuuden / oikeanlaisen fyysisyyden. Tämä näkyisi TAKUUVARMASTI piakkoin myös katsomossa ja koko hallin tunnelmassa.
Karri Kivi voisi olla ihan hyvä vaihtoehto tähän (kuten joku jo ehdottikin), ennenkuin saataisiin ihan oma äijä penkin taakse, mutta EI yhtäkään narria koutsaamaan enää!

Davosissa on tuota samaa pelitapaa ilmeisesti toteutettu viimeiset 15-vuotta, jos oikein ymmärsin. Pelaajat on sitten hankittu sitä mukaa ja pelitapa todella on iskostunut pelaajiin. Aina jos hankitaan pelaajia, niin heidän pitää sopia muottiin. HIFK:n ongelma on se, että oikein kukaan organisaatiossa ei taida tietää, että minkälaista jääkiekkoa halutaan pelata. Pelityyli vaihtuu aina uuden projektin/valmentajan myötä ja sitä mukaa on aina myös väärän tyyppisiä pelaajia mukana. Pahintahan tässä on se, että tällä hetkellä tämän projektin/valmennuksen aikana Törmänen itsekkään ei tiedä, että minkälaista jääkiekkoa HIFK pelaa. Nyt on menty ääripään pystysuunnasta hitaisiin lähtöihn reilun yhden kauden aikana. JOukkue kuitenkin pysyi lähes muuttumattomana.
Tämä. Tai ehkä tietääkin, mutta ei osaa tuoda sitä pelaajille. Olen kyllä sitä mieltä, että nopeat lähdöt on jees, mutta tää "pystysuuntakiekko" tai mikä helvetti onkaan EI ole luotu ainakaan Ramulle ja Zabolle eli ykkösketjun jätkille, joiden pitäisi ratkoa matseja. Rask on ainoa jolle kannattaa pelata pystyyn ja vauhtiin, mutta ei se voi olla ton ketjun ainoa sapluuna. En ole myöskään nähnyt vielä useinkaan organisoituja hitaita lähtöjä. Ei siis löydy sitä punaista lankaa, muuta kuin pelaajien sukista.

Jotain tarttis ehkä tehdä.
 

Stigu

Jäsen
En ole myöskään nähnyt vielä useinkaan organisoituja hitaita lähtöjä.
En ole minäkään nähnyt. Ylivoima on hyvä osoitus siitä, että vaikka vastustajalla on 1 mies vähemmän kentällä, on kiekon sisään tuonti hyökkäysalueelle organisoidulla hyökkäyksellä (hitailla lähdöillä) ihan helvetin vaikeaa. JyP oli mielestäni oivaltanut tämän IFK:n heikkouden, ja vetivätkin usein träppinsä ikäänkuin AV-tasolle, eli oman siniviivan tuntumaan.

Noiden hitaiden lähtöjen osalta Stögö voisi käydä ottamassa oppia esim. a) Suomen fudismaajoukkueelta, b) Miesten satasen juoksijoilta c) VR:ltä tai d) Persuilta hallituksessa. Ei noikaan höntyile turhaan.
 

Machoman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Niin hengetöntä paskaa et ihan itkettää... Äijiä kolataan pystyyn ja sit kiukutellaan käytösrangaistus päälle ala. Heikkinen. Kyllä siellä saa taklata takasin saatana! Zabo ja Ramu aivan turhia jätkiä tän hetken esityksillä/taktiikalla. En osaa sanoa kumpi on enemmän perseestä.
 

Smeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Niin hengetöntä paskaa et ihan itkettää... Äijiä kolataan pystyyn ja sit kiukutellaan käytösrangaistus päälle ala. Heikkinen. Kyllä siellä saa taklata takasin saatana! Zabo ja Ramu aivan turhia jätkiä tän hetken esityksillä/taktiikalla. En osaa sanoa kumpi on enemmän perseestä.

Ramu ehdottomasti. Oksettavaa katsoa noin vitun löysää ja laiskaa peliä ykkössentteriltä!
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Vaikea uskoa, että Törmästä potkittaisiin pihalle kesken kauden. Törmänen on kuitenkin hyvin suosittu valmentaja pelaajien keskuudessa ja vaikka ainakin tähän mennessä kautta tulokset ovat ihan ok vaikka peli ei hyvältä näytäkään. Törmänen todennäköisesti saa vielä joukkueesta piirun verran enemmän irti pudotuspeleissä, kriittistä olisikin että ollaan runkosarjassa kuuden joukossa. Törmänen on kuitenkin voittanut mestaruuden kaikissa aiemmissa sarjoissa missä on toiminut päävalmentajana, joten rutinoitunut koutsi on kyseessä eikä mikään harjoittelija enää. Törmäsen kyvykkyyttä pelitavallisissa asioissa voi kuitenkin kyseenalaistaa varsinkin kun joukkue pelaa huomattavan alakanttiin rosteriin nähden, mutta kausi on vielä pitkä. Mitenkäs muuten, eikös Törmäsen soppari ole 2+1 vuotinen eli ensi kausi olisi optio ja mahdollisuus on että tiet voisivat erota jo tämän kauden jälkeen
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko se Antin kolmas sopimusvuosi optio? Jos on, niin silloin (Tomppana) kohdistaisin katseeni seuraaviin henkilöihin:

- Kari Jalonen;
- Karri Kivi; ja
- Pekka Tirkkonen.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Olen Törmästä tässä puolustellut monne otteeseen ja vasta tuo Davos ottelu Sveitisissä avasi mun silmät millä tavalla stögö haluaa IFK:n pelata. Tuollainen nopea suunnan muutos peli on muuten ihan kivan näköistä ja siinä pelissä IFK tuntui olevan kuin kotonaan kun vedetään päästään päähän sata lasissa. Ongelma vaan on siinä, että liigassa ei ole yhtään Davosia, liigassa lähinnä kartellaan tuollaista riskin ottoa. IFK myös tarvitsee, että ottelun tempo on korkea. Nykyään niin moni liiga jengi säätelee ottelun tempoa viivelähdöillä yms. jolloin IFK:lla on isoja vaikeuksia. Hyvä esimerkki on Ilveksen ensimmäinen maali lauantaina, viivelähtö->kävelyllä sisään ja kiekko maaliin. Husson toki olisi pitänyt liimat kiekko, mutta en keksi mitään syytä miksi ei oltaisi riistetty kiekkoa aikasemmin kuin se, että odotettiin vaan sitä seuraavaa voltti lähtöä. Tuli jo siinä ottelussa pari kertaa mieli katsoa vaihtoaitioon onko Rami tullut takaisin takapiruksi ja väkisin runtaa Mother Nature Hockeya takaisin, sen verran päämäärätöntä on IFK:n kujanjuoksu hyökkäyspäässä.

IFK ei ole voittanut tällä kaudella vielä yhtään ottelua pelitavallisesti vaan pelkäästään vahvan materiaalin ja yksilötaidon seurauksena. Jos tuolla nimilistalla on noin köyhät ratkaisut hyökkäyspäässä mitä Ilves ottelussa oli niin se on silloin pelitavallinen ongelma. En hirveän monta tilanetta muista, että oltaisi oltu lähelläkään Toivosen sylkemää kiekkoa ja niitä tuli kyllä ihan riittävästi.

Nyt on pelattu 10 ottelua ja hyvä oisi myös IFK:n johdon arvioida mihin suuntaan tässä ollaan menossa. Tässä hukataan taas yksi kausi jos annettaan tämän "lume" pelin jyllätä vuoden vaihteeseen, sen jälkeen toisten pelitavat ovat jo niin vahvoja ettei pärjätä edes materiaalin turvin. Karri Kivi olisi erittäin hyvä vaihtoehto seuraavaksi päävalmentajaksi, Kivi ainakin kommentointien perusteellaa arvostaa IFK:ta seurana voisi tuoda vanhaa IFK:n ideologia takaisin.
 

Stigu

Jäsen
Tuollainen nopea suunnan muutos peli on muuten ihan kivan näköistä ja siinä pelissä IFK tuntui olevan kuin kotonaan kun vedetään päästään päähän sata lasissa. Ongelma vaan on siinä, että liigassa ei ole yhtään Davosia, liigassa lähinnä kartellaan tuollaista riskin ottoa. IFK myös tarvitsee, että ottelun tempo on korkea. Nykyään niin moni liiga jengi säätelee ottelun tempoa viivelähdöillä yms. jolloin IFK:lla on isoja vaikeuksia.
Hyvä huomio. IFK:n pelihän oli viime kaudellakin parhaimmillaan coast-to-coast-kaltaisessa AirHockeyssä, jossa oli ns. flow päällä ja pelaajilla (varmaankin) ratkaisut tulivat selkäytimestä.

Mä näkisin että suurin yksittäinen ongelma Stögön pelissä on oman pään avaukset, joissa viisikko on siinä mielessä rempallaan, että etäisyydet pakkien ja laiturien välillä ovat liian isot. Hieman kärjistetysti, joko laiturit saavat syötön seisoville jaloille, tai eivät saa sitä ollenkaan. Samaan tapaan on ihmeellistä, että sekä syvältä IFK:n puolustusalueelta suoritettu karvaus (Kärpät), lähellä omaa siniviivaa suorietttava träp (JyP) ja random-karvaus (Ässät) saavat aikaan IFK:ssa saman reaktion: Peli sekoaa.

Yksi ratkaisu tuohon AirHockey-maniaan on lisätä pelaajien luististen massaa 5 kg:lla (kumpaankin luistimeem 10 cm leveät terät). Jengin olisi pakko opetella hitaat lähdöt. Ja Gene-Mattikin pysyisi pystyssä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko se Antin kolmas sopimusvuosi optio? Jos on, niin silloin (Tomppana) kohdistaisin katseeni seuraaviin henkilöihin:

- Kari Jalonen;
- Karri Kivi; ja
- Pekka Tirkkonen.

Kaksi ensimmäistä kyllä, mutta Tirkkosen suhteelliset vahvuudet sopinevat paremmin pienempien talousalueiden seuroihin. Ja tämä kaikella kunnioituksella - on tehnyt hienoa työtä Saipassa rajallisilla resursseilla.
 

Stigu

Jäsen
Nyt on tämä ihmemies ollut kohta puolitoista vuotta IFK:n peräsiemssä, joten jonkinlainen objektiivinen analyysi voi olla paikallaan:

Miinukset:
- ei saa jengistä maksimeja irti, vaan ainoastaan noin 60%-70%
- Stögön peli on ihan vitun unettavaa ja epäviihdyttävää
- ei pysty hyödyntämään joukkueen huippupelaajia tarpeeksi
- opettelee vasta Liigan huippupelikirjaa

Plussat
- hyvät meriitit
- pystyy kehittämään ainakin jotakin junnuja
- loukkaantumiset eivät roolittoman pelikirjan takia häiritse suoritusta juuri lainkaan

Itse olen sitä mieltä, että Stögöä ei saisi missään tapauksessa pitää edarijengin valmentajana, mutta toisaalta kaverissa on potentiaalia, joten olisiko junnuvalmentajan paikka mitään?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse olen sitä mieltä, että Stögöä ei saisi missään tapauksessa pitää edarijengin valmentajana, mutta toisaalta kaverissa on potentiaalia, joten olisiko junnuvalmentajan paikka mitään?

Luuletko, että Törmänen mitään junnuja alkaisi valmentamaan? Jos IFK miehen potkisi pois niin kyllä Törmänen itselleen uuden pestin löytäisi, veikkaan että aika nopeastikin.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Nyt on tämä ihmemies ollut kohta puolitoista vuotta IFK:n peräsiemssä, joten jonkinlainen objektiivinen analyysi voi olla paikallaan:

Analyysit ovat aina paikallaan. Analyysin objektiivisuutta kyllä kyseenalaistan, ja isosti. Tuskin meistä IFK-faneista kukaan pystyy objektiivisuuteen Törmäsen suorituksia arvioitaessa, mutta kyllähän sinun objektiivisuutesi tässäkin vertailuryhmässä, Törmäsen ehkä äänekkäimpänä kriitikkona, on kovin kyseenalaista.
 

Stigu

Jäsen
Analyysit ovat aina paikallaan. Analyysin objektiivisuutta kyllä kyseenalaistan, ja isosti. Tuskin meistä IFK-faneista kukaan pystyy objektiivisuuteen Törmäsen suorituksia arvioitaessa, mutta kyllähän sinun objektiivisuutesi tässäkin vertailuryhmässä, Törmäsen ehkä äänekkäimpänä kriitikkona, on kovin kyseenalaista.
Äläs nyt Justice, olin vielä viime kaudella sitä mieltä, että Stögö on hyvä jätkä. Takkini on kääntynyt vasta hiljattain, ja kaksi suurinta syytä siihen ovat, että:

- Stögön peli ei ole viihdyttävää
- Stögön pelissä ei ole punaista lankaa

Itse katson runkosarjan matsja kahdesta syystä: 1) että saisin niistä niitä kuuluisia elämyksiä ja 2) että minulle kehittyisi usko, että joukkueessa on mestaruuspotentiaalia. Nyt kumpikaan noista syystä ei toteudu. Esim. tämän illan matsi oli aivan hirveää paskaa, eikä luonut ainakaan meikäläiselle uskoa, että viimeistään keväällä ollaan kovassa tikissä.

Jos IFK-fanille riittää, että Stögön IFK napsii pisteitä ja keikkuu 6:n parhaan joukossa, niin sittenhän tilanne on toinen.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Äläs nyt Justice, olin vielä viime kaudella sitä mieltä, että Stögö on hyvä jätkä. Takkini on kääntynyt vasta hiljattain, ja kaksi suurinta syytä siihen ovat, että:

- Stögön peli ei ole viihdyttävää
- Stögön pelissä ei ole punaista lankaa

Itse katson runkosarjan matsja kahdesta syystä: 1) että saisin niistä niitä kuuluisia elämyksiä ja 2) että minulle kehittyisi usko, että joukkueessa on mestaruuspotentiaalia. Nyt kumpikaan noista syystä ei toteudu. Esim. tämän illan matsi oli aivan hirveää paskaa, eikä luonut ainakaan meikäläiselle uskoa, että viimeistään keväällä ollaan kovassa tikissä.

Jos IFK-fanille riittää, että Stögön IFK napsii pisteitä ja keikkuu 6:n parhaan joukossa, niin sittenhän tilanne on toinen.

Ilmeisesti olen sitten tulkinnut juttujasi liian kriittisiksi. Käsi pystyyn virheen merkiksi. Toisaalta takin kääntyminen vasta hiljattain johtanee vieläkin kärjistetympään tulkintaan kuin pitkäaikainen negatiivisuus.

Sen kyllä allekirjoitan minäkin, että tällä hetkellä Stögön kiekko ei ole viihdyttävää. Uskon tämän kuitenkin johtuvan lähinnä pelitavan ajoitusten pettämisestä. Olen siis näkevinäni selkeän punaisen langan HIFK:n pelaamisessa. Ja jos havaintoni ovat oikeita, tulee HIFK pelaamaan todella viihdyttävää peliä kunhan keskikaista saadaan nopeammin ylös tai laita tiputtaa vähän alemmas hyökkäyksiinlähdöissä. Ja jos tämän päiväisestä pelistä jotain positiivista haetaan 3 pusteen lisäksi, niin hyökkäysalueella kiekko teki paljon enemmän töitä kuin kertaakaan aikaisemmin kaudella. Toki edelleen peli oli pitkälti kulmissa, mutta tänään siellä liikkui kiekko lavasta lapaan, ei kuljetusliike kulmasta viivaan.

Tuskin kukaan meistä on tyytyväinen mihinkään muuhun kuin mestaruuteen, ja niinhän se pitää mennäkin. Tällä hetkellä voittoprosentti on kuitenkin 82, joten kyllä siellä oikeita asioita taidetaan kuitenkin tehdä ja juna on ihan aikataulussa.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stögön HIFK onnistuu tosiaan raapimaan pisteitä kovaan tahtiin, vaikka peli on minustakin puuduttavaa ja sekavaa. Toivottavasti @Justice olet oikeassa ja tuolla sekamelskan alla piilee se punainen lanka. Minä en ole sitä havainnut ja siksi olen pisteistä huolimatta huolestunut Stögön HIFK:sta. Mielelläni olisin väärässä.

Ja ihan selvennykseksi. Haluan kaikesta huolimatta Stögön vetävän tämän kauden loppuun.
 

444

Jäsen
Jos IFK-fanille riittää, että Stögön IFK napsii pisteitä ja keikkuu 6:n parhaan joukossa, niin sittenhän tilanne on toinen.
Kuulostaa etäisesti tutulta niinkin kaukaa kuin kaudelta 2011-2012. Pelissä ei ollut päätä eikä häntää, mutta muutama valioyksilö ratkoi meille runkosarjan kolmannen sijan. Tätä seurasikin sitten anteeksi antamaton konttaus paikallisvastustajaa kohtaan, joka osoitti, että pelaamiseen tarvitaan joukkueen lisäksi myös valmentaja.
Silti kaikesta huolimatta jotkut näkevät tässä konstaapelissa jotain niin hyvää, että olisivat valmiit milloin hyvänsä ottamaan kaiffarin takaisin unelmatyöhönsä. Vai onko aika vain kullannut muistot, ja vain parin vuoden päästä kuulemme samaa ylistystä sinulta myös Törmästä kohtaan?
 

Stigu

Jäsen
Vai onko aika vain kullannut muistot, ja vain parin vuoden päästä kuulemme samaa ylistystä sinulta myös Törmästä kohtaan?

Kuulet/luet minulta ylistystä Stögöä kohtaan, jos

1. hän vie IFK:n mestaruuteen nykyisellä unettavalla ja epämääräisellä kiekolla
2. saa luotua jengille runkkarin aikana jonkun kelvollisen, selkeästi ymärrettävän pelisysteemin, jolla menestytään
3. tuo peliin elämyksiä

Nyt on mennyt puolitoista kautta, ja omasta näkökulmastani Stögön kontribuutio on ollut kohtaan 3, ja sekin hyvin vähäinen: Viime kauden pleijareita (6 peliä) oli kiva seurata, ja tällä kaudella Grilli taklasi kerran hienosti, samoin Arttu ajoi edellisessä Ipa-matsissa hienosti miehen pystyyn (samassa vaihdossa kun sai poikkarista rangaistuksen).

Petun suhteen, täytyy muistaa, että hän oli puikoissa ainoastaan kauden. Olet oikeassa siinä, että peli oli myös tuolloin aikamoista paskaa, mutta (kohta 2) hän luotsasi jengin runkkarissa kolmanneksi ja (kohta 3) olihan tuolla sentään joukossa ihan hyviäkin matseja, sekä muutama hieno persoona (Granlund, Peltonen, Söde). Lisäksi muistan Petun kaudelta esim. Pelicans- joukkotappelun, joka oli hieno elämys ja toi edes jollain tavalla mieleen vanhan IFK-brändin.

Myönnän lievän yliturhautumiseni Stögöä kohtaan, mutta odotukset häntä kohtaan olivat melko suuret, ja hän on osoittautumassa taas kerran tyhjäksi arvaksi.

Olen edelleen sitä mieltä, että IFK:n seuraavan valmentajan täytyy olla ns valmis valmentaja. Rautakallio tai Jalonen käyvät, Kiven kanssa on hiinähiinä. Mutta tämä nyt on spekulaatiota, eiköhän Stögöllä mennä ensi kausi loppuun.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Olen edelleen sitä mieltä, että IFK:n seuraavan valmentajan täytyy olla ns valmis valmentaja. Rautakallio tai Jalonen käyvät, Kiven kanssa on hiinähiinä. Mutta tämä nyt on spekulaatiota, eiköhän Stögöllä mennä ensi kausi loppuun.

Lasketaanko ikä perusteeksi, että on "valmis valmentaja"? Mainitsemasi Rautakallio on toiminut valmentajana vuodesta 1990, siis kyllä - jumalauta yli 25 vuotta, ja tässä listattuna hänen saavutuksensa:

- NLB Champion 93/94
- NLB To NLA Promotion 93/94

Yksi saatanan kämäinen mestaruus Sveitsin divarista ennen nevöföget '95 -maailmanmestaruutta! Siinä kaikki! Siis ajoilta, jolloin 20" telkkari painoi astianpesukoneen verran ja ajatus internetistä oli scifiä. Ja jotkut haikailevat tällaista muumiota IFK:n peräsimeen. Anna mun kaikki kestää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös