Antti Törmänen HIFK:n valmentajaksi 2014–2017

  • 564 638
  • 2 088
Tuosta pelien lopun peluuttamisesta ei kannattane vääntää enää, vaan pidetään omat mielipiteemme... se on ihan sallittua :)

Ne Stögön heikkoudet tällä hetkellä liittyvät ohjauspelaamiseen, pelin tietynlaiseen "rauhoittamisen" puuttumiseen tietyissä kohdissa ja viisikon yhteispeliin (mm. ne etäisyydet puolustuksen ja hyökkäyksen välillä, josta oli jo puhe). Merkille pantavaa on myös se, että pelaajat kuskaavat aika paljon kiekkoa yksin vailla päämäärää, jolloin usein menettävät sen (jos eivät ole päätykiekkoa kerinneet roiskaista ennen), ja niistä tulee vaarallisia vastahyökkäyksiä. Jopa Fribourg kehitteli 3-4 huippupaikkaa vastahyökkäyksillä, kun HIFK:n pelaajat ottivat liian isoja riskejä hyökkäyksiin lähdössä. Tässä on ainakin yksi seikka, josta kapteenimme Söde ja Stögö ovat hiukan eri linjoilla. Söde kannattaa maltillisempaa linjaa hyökkäyksiin lähdöissä, jotta puolustusvalmius ei häviä. Hän ei ole valmentaja, mutta valmentaja kyllä kuuntelee kapua 100-varmasti.

En siis ole tuomitsemassa Stögöä tietenkään, ja annan kyllä omassa päässäni aikaa kehittää noitakin asioita. Toivotaan että hän pystyy koutsaamaan HIFK:n menestykseen jo tällä kaudella. Tosin siihen tullaan tarvitsemaan myös alakerran vahvistamista onnistuneiden taktiikoiden lisäksi.

Juu, ilman muuta pidämme kumpikin omat mielipiteemme, siitä ei kahta sanaa. Keskustelu vaan on paljon rikkaampaa silloin kun keskustelijoina ovat eri mieltä asioista olevat henkilöt. Mutta siinä olet oikeassa, että TPS-ottelun viimeiset minuutit ovat meidän osaltamme loppuunkaluttu aihe. Vaikka näenkin tilanteen toisin, ymmärrän kyllä myös sinun näkemyksesi. Tältä osin peace and out.

Jaan näkemyksesi ohjauspelin osalta osittain. Useaan otteeseen IFK on agressiivisella ohjauspelillä saanut aikaiseksi jopa kiekonriistoja, vastustajan hyökkäysten tukahduttamisesta puhumattakaan. Toki liian usein ohjauspelin järjestäminen kestää vielä liian pitkään. Näkisin tämän johtuvan pitkälti siitä, että ehjiä kenttäkoostumuksia ei vielä ole löydetty. Kiva-Harrihan totesi Oulun matsin yhteydessä, että päätöksen viisikon pelaamisesta tekee aina korkeimmalla oleva pelaaja. Joko hän pelaa syvään, jolloin viisikko pyrkii karvaamaan kiekon takaisin, tai hän asettuu ohjaamaan vastustajan hyökkäyksiä vastustajan maalin oikealle tolpalle, jolloin viisikko puolestaan pyrkii ohjauspelin avulla tukahduttamaan vastustajan hyökkäyksen. Viisikot eivät pysty vielä reagoimaan kärkikarvaajan toimintaan vaistoillaan, jolloin väliläl tulee sekannuksia sen suhteen, miten viisikon tulisi missäkin tilanteessa pelata. Itse IFK:n ohjauspelissä en ole nähnyt ongelmia. Silloin kun viisikko on oikein asettunut kentälle, ei vastustaja ole päässyt hyökkäysalueelle muuten kuin pitkä päätyyn ja perään -taktiikalla. Toki Törmänen on päävalmentajana vastuussa siitä, että viisikot oppivat tuntemaan toisensa ja reagoimaan kentällä oikein. Mutta tässä vaiheessa kautta minusta IFK:n ohjauspeli on varsin hyvällä mallilla.

Viisikon etäisyydet ovat olleet ongelma toistaiseksi, toki vain otteluiden aluissa. Mitä pidemmälle otteluita on menty, sitä paremmin IFK:n viisikkopeli on toiminut. Yksittäisiä kömmähdyksiä viisikkotasolla kyllä löytyy, kuten Fribourg ottelun viimeinen minuutti. Pääsääntöisesti vastustajan viimeisen erän ylivoimahyökkäykset ja läpiajot ovat kuitenkin olleet seurausta puolustajien nukahduksista. Joko on ajettu liian syvälle, tai sitten on pysähdytty paikalleen, jolloin joudutaan aina vähintään luistelukilpailuun. Viisikon etäisyydet ovat kiinteästi yhteydessä ohjauspeliin. Kun etäisyydet ovat kunnossa myös ohjauspeli on kunnossa. Toki tässä kohtaa voidaan mennä myös loukkaantumisten taakse. Kyllähän se on vaikea pyörittää pysyviä ketjukokonaisuuksia, kun puolenkymmentä avauksen äijää on kokoajan sivussa. Nyt tilanne alkaa tältä osin normalisoitua. Nyt Stögölle tulee toki kiire löytää toimivat kokonaisuudet, mutta se on yksinkertaisesti hänen duuninsa.

Hyökkäyksiin lähdöissä haluaisin kyllä itsekin nähdä enemmän hitaita ja puolihitaita lähtöjä. Pelin nopea kääntäminen on parhaimmillaan erinomaisen tehokasta ja viihdyttävää. Tällä hetkellä vaan tuo pelitapa tuo IFK:lle liikaa pahoja kiekonmenetyksiä. Se mitä itse vierastan kaikkein eniten IFK:n nykyisissä hyökkäyksiinlähdöissä on se, että liian usein kiekollinen pelaaja on koko kentällisen alin pelaaja. Kömmähdyksen tapahtuessa meillä ei sitten ole mitään muuta varmistusta kuin Husso. Useaan otteeseen otteluita katsoessani olen toivonut rauhoittavaa syöttöä alaspäin ja sieltä sitten hitaan tai puolihitaan lähdön kautta hakemaan uutta hyökkäystä. IFK:n pakistohan antaa pikkuhiljaa taas periksi tuossa tilanteessa hakea myös läpisyöttöä kyttäävälle hyökkääjälle, mutta se ei hyökkäykseenlähtönä ole kovinkaan usein käytettävissä oleva vaihtoehto.

Mitä tulee tuohon itsekseen kiekon kuskaamiseen, niin olin ennen kanssasi samaa mieltä, että siihen syyllistytään aivan liikaa. Kun nyt sitten katsoin Fribourg- ja TPS-ottelut, niin tulin siihen johtopäätökseen, että ei tuo ole yleinen ongelma. Zaborsky luistelee usein yksin kiekon kanssa hyödyntäen nopeuttaan. Ramu tuo kiekon usein yksin yli nopeutensa ja käsiensä ansiosta, helvetin hyvällä pronsentilla muuten. Goldobin tuppaa myös kuskaamaan kiekkoa keskialuueella, luottaen käsiinsä. Tämä on ongelmallista, koska mies useinkin riplaa seisovilla jaloilla. Silloin kun Goldobinilla myös jalat käyvät kiekko kyllä tulee hyökkäysalueelle. Sen sijaan Mika Partasen kuljetusliike on ihan aito ongelma. Siinä on sitä päämäärätöntä kiekon kuskaamista, mikä ei johda mihinkään muuhun kuin aktiivisiin kiekostaluopumisiin (copyright Ketonen & Myllyrinne). Muiden osalta olen ollut näkevinäni kahta tapaa tuoda kiekkoa keskialueen yli. Ensimmäinen on pitkä päätyyn ja perään. Toimii silloin kun viisikon ajoitukset ovat kohdillaan; on jättänyt toivomisen varaa. Toinen tapa on ollut sitten kiekottoman laitahyökkääjän liikkeen hyödyntäminen. Tällöin kiekoton laituri imee vastustajan huomion itseensä ja kiekonkuskaaja saa rauhassa tuoda kiekon hyökkäysalueelle. Tässä toki valitettavaa on se, että vastustajan huomion imevä hyökkääjä usein tuppaa olemaan se kentällisin taitavin kaveri.

Pelien rauhoittamien on vähän niin ja näin. Törmänen on suorastaan loistava reagoimaan pelien sisällä sekä peluutuksen että aikalisien avulla. Peluutuksen reagoinnit ovat toki toistaiseksi suuntautuneet lähinnä vain puolustukseen, mutta niitä on silti ollut kiitettävissä määrin. Muutenkin IFK:lta on tällä kaudella nähty monia varsin kliinisiä vieraspelejä, missä vastustajan hyökkäyspeli on jäädytetty täysin johtoasemassa. Toisaalta kotona IFK on syyllistynyt aivan liikaa coast to coast -meininkiin.

Kaiken kaikkiaan itse olen sitä mieltä, että vasta nyt joukkueen tervehdyttyä ruvetaan aidosti mittaamaan Stögön pelikirjan paksuutta tai ohuutta. Minusta merkit ovat olleet rohkaisevia. Toki yhtäkään täysin kliinistä ottelua ei vielä ole nähty, mutta eipä niitä kaivatakaan vasta kun keväällä. Voittaminen on kuitenkin valmentajan tärkein tehtävä, ja siinä Stögö on toistaiseksi ollut suorastaan loistava.
 

JoharinCrosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HIFK Fotboll
Joukkue jatkaa voittamista ja negailijat tulevat kritisoimaan taas kaikkea mahdollista. Liian nopeiden johtopäätösten tekeminen Törmäsen tavasta peluuttaa sekä pelitavasta on ennenaikaista. On totta, että HIFK pelaa kotipelejään hiukan epäorganisoidusti ja tilanteita aukeaa molempiin päätyihin.
Tällä palstalla asiasta syytetään Törmästä. Kannattaa kuitenkin muistaa yleisöKAn laahaavan tavoitteestaan, eikä kassaan kilise euroja odotetulla tavalla. Tästä esimerkkinä jo mainittu yleisöKA, sekä lukuisat lippukampanjat.

Söderholm mainitsi viime viikolla total hockey ohjelmassa pelitavan olevan voittavan pelin ja yleisöä viihdyttävän pelin välimuotoa. Pikkarainen mainitsi eilisessä post-game showssa pelin olleen yleisöä viihdyttävää, mutta muuten ei niin hyvää. Vedän täten mutkat suoriksi ja teen oman johtopäätökseni asiasta ja epäilen kyseessä olevan tietoinen valinta organisaatiolta.

Jos sä tuut stadiin koutsaanaan, niin et sä jumalauta voi tulla esittämään Summasen ripulikiekkoa, taikka Kalpan läpsyttelyä. Vieraissa taas haetaan vaan voittoa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joukkue jatkaa voittamista ja negailijat tulevat kritisoimaan taas kaikkea mahdollista. Liian nopeiden johtopäätösten tekeminen Törmäsen tavasta peluuttaa sekä pelitavasta on ennenaikaista...

Jos tarkoitat mm. minua ja nimimerkkiä Stadin valot, niin tässähän on nosteltu vähän epäkohtia (ja ihan vaan kohtia) ylös ja keskusteltu niistä niin asiallisessa hengessä kun keskustelupalstalla vaan voi, joten ihan nyt LOL vaan tässä kohtaa. Ei kukaan ole Stögöä pois laittamassa nyt tms.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni keskustelupalstalla saa nostaa epäkohdikseen näkemiä asioita, vaikka IFK voittaisi jokaisen pelin. Peli näyttää sekavammalta kuin ihan alkukaudesta, loukkaantumiset varmasti osasyynä, mutta karvaus/ohjauspelaaminen ei ole niin tiivistä kuin aiemmin. Liian usein yhdellä syötöllä pelataan koko hyökkääjäkolmikko ulos. Hyvääkin on ja eiköhän tuo ohjauspelaaminen kehity. Tällaisella pakistolla ei vain mielellään näkisi ylivoimahyökkäyksiä vastustajalle niin paljoa. Muistan alkukaudelta pelejä kun vastustaja sai max 4 rehellistä ylivoimahyökkäystä pelissä, nyt niitä saattaa tulla saman verran yhtä erää kohti.

TPS-pelissä Elkinsin voittomaali miellytti silmää. Siinä peli käännettiin omista tehokkaasti koko viisikon voimin hyväksi maalipaikaksi, joka vielä johti maaliin.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni keskustelupalstalla saa nostaa epäkohdikseen näkemiä asioita, vaikka IFK voittaisi jokaisen pelin.

Näin juuri jumankauta! Minkä muun takia täällä jaksaisi käydä?

Stögön tiivis viisikkosysteemi toimi alkukaudesta todella hyvin koska a) let's face it, ei toi ole kovin monimutkainen pelaajien oppia ja b) saikkuosasto ei vielä alkanut täyttyä miinus Söde. Sitten alkoi pakiston pipikierre ja kokemattomammat jampat tulivat oppimaan systeemiä. Samaan aikaan vastustajien peli tietysti kehittyi siinä missä meidänkin.

Nyt kun lähes 1/3 runkosarjaa on takana, pidän itsestäänselvyytenä, että Södeä lukuunottamatta(ja sekin on niin älykäs kaveri että on varmaan opiskellut systeemin fläpiltä ja harjoitellut pleikalla) koko muu jengi osaa jo ton peruspelin. Ongelmathan on lähinnä tulleet siitä, ettei Stögö ole pystynyt peluuttamaan oletettua A-kokoonpanoa. Hyökkäys on hyvin skarpannut vaikka sielläkin on ollut poissaoloja ja jotkut eivät vielä pelaa odotetulla tasollaan. Puolustus on ollut vähintäänkin riekaleina ja tehnyt sen minkä pystynyt. Onhan niitä loukkaantumisia muillakin ja kuka koutsi ei muka sekoittele pakkaa aina välillä?

HIFK:n systeemi tarvitsee kuitenkin muutakin kuin pistosyöttöjä ja kiekkoa ränniin- hyökkäyksiä. Nopeat suunnanvaihdot toimii jo mutta kun vastustaja on ehtinyt asettua viisikko puolustukseen eli omasta päästä lähdetään, on peli lähes 80% karmeaa katseltavaa. Tähän olisi nyt syytä jo kiinnittää huomiota. Muuten tulee, kuten Apassi jo totesi, aika lyhyt kevät. Erikoistilanteisiin on jo tullut parannusta alkukaudesta, tosin viisikkopelin kustannuksella. 5vs5 pelissä ollaan aivan liian yksipuolisia.

Siinä vaiheessa kun vastustajat ovat fyysisempiä(hävitään kulmakamppailut eli rännikiekot) ja ovat hiffanneet noi nopeat pistosyötöt/poikkikentän nopeat laidalle, HIFK on todella lirissä. Enkä jaksa ymmärtää mikä järki on hyökätä kahdella hullusti polkevalla hyökkääjällä vastustajan 4-5 pelaajaa vastaan. Puolustussuuntaan meidän hyökkääjät kyllä tulevat ja takakarvaavat hienosti. Mutta kun HIFK karvaa vaikka kahdella/ohjaa peliä toiseen laitaan, meidän pakisto on punaviivan ja oman sinisen alueella jolloin siinä välissä on ei-kenenkään-maalla ne vastustajan hyökkääjät ja kun niille saadaan kiekko vauhtiin, alkaa sydän tykyttää koska silloin ollaan aina yv-hyökkäyksen alla. Ei hyvä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En kyllä myöskään ymmärrä sitä, että keskustelupalstalla ei saisi asialliseen sävyyn keskustella pelitavasta. Keskustelu on mielestäni ollut erittäin asiallista ja pureutunut nimenomaan pelitavallisiin asioihin. Kaikki on paskaa paitsi kusi tyyppiset argumentit ovat pysyneet poissa. Ei kai sitä tarvitse niin sokea olla, että voittopelin jälkeen kehutaan ja tappiopelin jälkeen haukutaan. Törmäsen HIFK:n pelaamisessa on ollut paljon hyvää. Törmänen on tuonut HIFK:n ympärille tiettyä urheilullisuutta, tasaisuutta ja rauhallisuutta. Pelaajat vetävät hyvällä asenteella, ovat sitoutuneita ja HIFK onnistuu monesti kääntämään pelejä ja nostamaan tasoaan pelin edetessä. Se mikä erottaa HIFK:n vielä sitten ihan kärkisijoista ovat nämä pelitavalliset puutteet, jotka toivottavasti korjaantuvat: rintamana hyökkääminen ja puolustuksen etäisyydet. Yksi kova pakki sitten siihen kylkeen, niin palikat ovat kohdallaan vaikka mihin.

Yksi selkeä parantamisen paikka ovat myös ottelun alut. HIFK lämpenee liian hitaasti ja pelin kääntäminen sitten 2-3 maalin takaa on liian kovan työn takana. Tämä ongelma on ollut sekä kotona, että vieraissa. Kotipeleissä tämä on näkynyt siinä, että vastustaja on monesti tehnyt avausmaalin, mutta vieraspeleissä vastustaja on rankaissut (Ilves, Lukko) useammin. Esim. TPS-pelissä. HIFK oli koko ensimmäisen erän selkeä ottava osapuoli, vaikka kotijoukkueen pitäisi lähteä viemään peliä. Ensimmäinen erä on pääsääntöisesti ollut luvattoman heikko. jotenkin Törmänen on sitten onnistunut pelin edetessä muuttamaan rytmiä. Lisäksi HIFK:n voittomaali TPS:ää vastaan tuli tilanteesta, jossa HIFK pelaamalla ylitti keskialueen. Tosin siinäkään tilanteessa koko hyökkäyskolmikko ei tullut vielä rintamana. HIFK:n joukkueessa on niin paljon henk. koht. taitoa, että kun tämän tyyppisiin hyökkäyksiin päästään useammin, niin tietyt pelaajat alkavat tekemään pahaa jälkeä.
 
Olisi kyllä hauska nähdä rinnakkain taltiointia jostain vuoden takaisen paskan pelin erätauosta ja eilisestä ottelusta. Viime kaudella sisältö oli jotakuinkin seuraavaa: "VITUN PASKANAAMAT, KUOLKAA VITTU POIS SAATANAN AIVOTTOMAT APINAT" ja samalla retuutetaan rinnuksista lähintä kaveria. Nyt sitten Luttinen tyynesti kertoi Törmäsen sanoneen, että " pelatkaa jos huvittaa, kyllä te pärjäätte. Mutta jos teitä ei huvita, peli on juuri tuonnäköistä".
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Stögöstä on paljastunut enemmänkin heikkouksia nyt, mutta hän valmentaa ekaa kauttaan suomen korkeimmalla tasolla, joten toivotaan että kehitystä tapahtuu nopeallakin aikataululla.

No niin, sitä odotettua kehitystä on tapahtunut, kiitos siitä! Nyt on viimeaikoina ollut huomattavasti paremmin kasattuja kenttiä ja järkevämpää peluutusta Törmäseltä. Tottakai loukkaantumiset häiritsivät toimintaa oleellisesti, mutta oli siellä sellaisia koostumuksia / säätöjä jossain vaiheessa menossa, että olin ihan oikeasti huolissani siitä, riittääkö hänellä tarpeeksi ymmärrystä tehdä oikeita asioita peluutuksen suhteen loukkaantumistenkin keskellä. Mutta huomattavasti paremmalta näyttää nyt moneltakin kantilta.
 
Viimeksi muokattu:

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hattu pois päästä ja kiitos Stögölle. Alkukauden sekoilujen jälkeen peli on kehittynyt jatkuvasti paremmaksi. Itse olin jo melko epäileväinen pahimpaan aikaan, mutta väärässä olin. Onneksi. Nyt pelissä on jo tiettyä jatkumoa, joka toistuu joka pelissä eli ns.Rutiinitaso on saavutettu ja se rupea olemaan melko korkealla. Stögö on onnistunut nostamaan nuoria pelaajia seuraavalle tasolle ja juuri tälläistä koutsia IFK kaipaa.

Onnistuminenhan arvioidaan vasta playoffien jälkeen, mutta tähän mennessä annan arvosanaksi 9. Maallikon silmin Stögön pelitapa on kuin tehty pleijareita varten ja kova on usko, että tulosta tulee jo ensimmäisellä kaudella.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Hattu pois päästä ja kiitos Stögölle. Alkukauden sekoilujen jälkeen peli on kehittynyt jatkuvasti paremmaksi. Itse olin jo melko epäileväinen pahimpaan aikaan, mutta väärässä olin. Onneksi. Nyt pelissä on jo tiettyä jatkumoa, joka toistuu joka pelissä eli ns.Rutiinitaso on saavutettu ja se rupea olemaan melko korkealla. Stögö on onnistunut nostamaan nuoria pelaajia seuraavalle tasolle ja juuri tälläistä koutsia IFK kaipaa.

Onnistuminenhan arvioidaan vasta playoffien jälkeen, mutta tähän mennessä annan arvosanaksi 9. Maallikon silmin Stögön pelitapa on kuin tehty pleijareita varten ja kova on usko, että tulosta tulee jo ensimmäisellä kaudella.

En ole montaa peliä nähnyt HIFK:lta Ässät-kohtaamisten lisäksi, mutta havaintojeni perusteella nostan kyllä peukun ylös Törmäselle ja koko joukkueelle. Törmänen on juuri niin hyvä lisä Liigan valmentajakaartiin kuin ennakkoon oletinkin. On oppinut maailmalla ainakin sen, että kameran edessä on turha mököttää. Monella kollegallaan ilme ja olemus ovat kuin muuttohaukan peräpäällä.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Törmänen on juuri niin hyvä lisä Liigan valmentajakaartiin kuin ennakkoon oletinkin. On oppinut maailmalla ainakin sen, että kameran edessä on turha mököttää. Monella kollegallaan ilme ja olemus ovat kuin muuttohaukan peräpäällä.

Hyvä huomio tuo Törmäsen välitön esiintyminen. Suomalaisten jääkiekkoammattilaisten perusilme on yrmeä. Varttuneempi yrmeä ala Kal€, keski-ikäinen yrmeä ala Jukka, psykedeelisen yrmeä ala Raimo, imbesillin yrmeä ala Tomek.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Törmäsen olisi pitänyt aistia joukkueen alhainen henkinen-ja fyysinen vireystila jo hyvissä ajoin ennen näätämatsia. Nyt kaikki energia käytettiin hienoon pyöritykseen, ilman tulosta, ja viimeiset puolitoistaerää meiltä surffasi jäällä vain ihmiskuorisia zombeja. Alussa oli "varaa" tuhlata neljä Kärppäjäähyä sitä maailman hienointa maalia hakien, mutta vasta lopussa tajuttiin purra hammasta niin että veri valuu ikenistä ja yksinkertaisella yv kuviolla tuli maali. Valmentajan täytyy pystyä aistia joukkueen energiatila, ja peluuttaa sitten vaikka kotona "vieraslätkää" ja pelata vaikeana päivänä puhtaasti tuloksesta. Tässä Stögö ei nyt onnistunut.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Katselin tuota JA:n verkkolehden juttua, joka oli otsikoitu "Törmäsen kyseenalaiset keinot nousun takana" niin ihmettelin mitä kyseenalaista Törmänen sitten meni tekemään. Lopusta sitten löytyi tämäkin kun Törmänen oli ilmeisesti haastattelussa todennut, että:

"− Toisella erätauolla käytännössä haistateltiin pelaajille. Se sitten näköjään tänään auttoi."

Aika kultainen lausahdus täytyy kyllä myöntää ja ilmeisesti Törmäsestä löytyy tällainenkin puoli :P
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Huudeltakoon vieraisiin pöytiin, mutta ilmeisesti aika pirun tyylikäs valmentaja teillä pitkästä aikaa on. Vai? Itse olen pitänyt tämän herrasmiehen esiintymisestä mediassa ja tästähän teette sitten satutarinan ala. kevät -11.

Toivottavasti finaalissa sitten kohtaavat Marko Virtanen och Antti Törmänen. Marjamäen kyyneleet nähtiin jo viime keväänä.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Aika kultainen lausahdus täytyy kyllä myöntää ja ilmeisesti Törmäsestä löytyy tällainenkin puoli :P

Stögöltä tosiaan näyttää löytyvän tuokin puoli. Ottihan äijä aikalisän Pelicansia vastaan marraskuussa ja totesi, että "pelatkaa, jos huvittaa. Jos ei huvita, niin tuolta se näyttää".
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Katselin tuota JA:n verkkolehden juttua, joka oli otsikoitu "Törmäsen kyseenalaiset keinot nousun takana" niin ihmettelin mitä kyseenalaista Törmänen sitten meni tekemään. Lopusta sitten löytyi tämäkin kun Törmänen oli ilmeisesti haastattelussa todennut, että:

"− Toisella erätauolla käytännössä haistateltiin pelaajille. Se sitten näköjään tänään auttoi."

Aika kultainen lausahdus täytyy kyllä myöntää ja ilmeisesti Törmäsestä löytyy tällainenkin puoli :P

Hesari kertoo tapahtumat seuraavasti: "Ensimmäisellä erätauolla painotettiin sitä, että kiekon menetyksiä pitäisi tulla vähemmän. Se meni vain huonompaan suuntaan", totesi IFK:n valmentaja Antti Törmänen.

"Toisella erätauolla sitten vain haistateltiin pelaajille. Se näköjään auttoi.", sanoi Törmänen virnuillen. (boldaus oma)

Epäilemättä kopissa on käytetty perheohjelmaan sopimatonta kieltä, mutta tuskin siellä sentään pelkkää vittusaatanaa on vartin verran huudettu, erotuksena esim. Summasen viime kauden pukukoppijutusteluihin. Mutta Reimohan nyt onkin omissa sfääreissään.

Pääasia kuitenkin, että Stögö löysi oikeat keinot herätellä pelaajia, keinoista ja sanavalinnoista viis. :D
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos seuraava lainaus pitää paikkansa niin toivon valmentajalle kenkää HETI
"Päävalmentaja Antti Törmänen oli myös tyytyväinen, mutta muistutti samalla Lankisen kehnon pelin mm. johtaneen isoon tappioon esimerkiksi Lukkoa vastaan,"
http://www.suomikiekko.com/2014/12/...issa-ollessa-vain-voittoja-testimatka-jatkuu/
Kaveri on nuori ja oppii virheistään, mutta pelaajan dissaus vielä jälkikäteen medialle on ANTEEKSIANTAMATONTA.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jos seuraava lainaus pitää paikkansa niin toivon valmentajalle kenkää HETI
"Päävalmentaja Antti Törmänen oli myös tyytyväinen, mutta muistutti samalla Lankisen kehnon pelin mm. johtaneen isoon tappioon esimerkiksi Lukkoa vastaan,"

Kuulostaa lähes absurdilta. Törmänen on kuitenkin toiminut myös junnukoutsina ja niittänyt kunniaa juuri nuorten pelaajien kehittäjänä. Siellä on luultavasti sanottu jotain sellaista kuten "tottakai jokaiselle tulee joskus heikompia pelejä" -> journalistimme on tehnyt omat johtopäätöksensä. En millään voi uskoa, että Antti heittäisi nuorta lupaavaa maalivahtiamme susille median edessä.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
En millään voi uskoa, että Antti heittäisi nuorta lupaavaa maalivahtiamme susille median edessä.

Samaa luulen minäkin ja miksi muistuttaisi yli kaksi kuukautta kyseisen ottelun jälkeen tuosta pelistä? Kun mukaan mahtuu kuitenkin hyvät esitykset SaiPaa ja Ilvestä vastaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vähän nyt medialukutaitoa. Törmänen ei ole noin sanonut, muutenhan se olisi sitaattina. "Kehno peli" on toimittajan oma ilmaisu.
 

Skearru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Röda
Vähän nyt medialukutaitoa. Törmänen ei ole noin sanonut, muutenhan se olisi sitaattina. "Kehno peli" on toimittajan oma ilmaisu.

Lisään toisen medialukutaitoutelun. Mitä mahtanee joku tarkoittaa lauseessa [... (Törmänen) muistutti samalla Lankisen kehnon pelin mm. johtaneen isoon tappioon esimerkiksi Lukkoa vastaan...] mm. -ilmaisulla ?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No jos nyt rautalankaa täytyy vääntää, niin toi on voinut hyvin mennä niin, että kysyttäessä Lankisen hyvistä otteista Törmänen on vastannut vaikkapa "hyvin pelasi, mutta esim. Lukkoa vastaan ei mennyt niin hyvin. Vielä on parannettavaa". Esimerkiksi tällaisen kuvitteellisen vastauksen toimittaja, jonka mielestä Lankinen pelasi huonosti, voi kääntää nähtyyn muotoon.

Eivät toimittajat ole mitään totuuden tulkkeja. Samanlaisia kirjoittajia ja mielipiteiden torvia kuin jokainen tännekin kirjoittava.
 

Stigu

Jäsen
Nostetaas tätä ketjua ylös.

Stögön alkukausihan oli kuin Tuhkimotarna, mutta nyt kevään kynnyksellä alkaa realismi vallata ikävästi IFK:n otteita. 10 viimeistä ottelua: keskimäärin 1,4 pistettä, 2,2 tehtyä maalia ja 2,6 päästettyä maalia. Voitot varsinaisella peliajalla Sportista, Saipasta ja Lukosta.

Itse näen Stögön pelin suurimmaksi ongelmaksi tuon pelifilosofian, joka perustuu pelkästään nopeisiin jalkoihin ja taitoon. Air Hockey - pelitapa sinällään soveltuu pleijareihin mainiosti, mutta nyt on nähty, että se ei toimi edes runkosarjassa, joten miksi se toimisi pleijareissa? Kauden mittaan yhä useampi jengi on alkanut träpätä keskialuetta ja pistää painetta puolustuksellemme. Miten IFK vastaa siihen pleijareissa? Itse näen isoimmaksi ongelmaksi täysin kokemattoman/ala-arvoisen pakiston, toiseksi isoin ongelma on koko joukkueen mikkihiirimäisyys ja täydellinen roolittomuus: Stögön jengissä joka jätkä voi pelata missä ketjussa tahansa. Vielä kun muistaa, että IFK:n pelitapa on erittäin kuluttava, on melko helppo ennustaa jälleen kerran lyhyttä kevättä IFK:lle.

Isoin kysymys kuuluukin: Miten Stögö aikoo kehittää pelifilosofiaansa ja jengiä ensi kaudelle?
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Itse näen isoimmaksi ongelmaksi täysin kokemattoman/ala-arvoisen pakiston, toiseksi isoin ongelma on koko joukkueen mikkihiirimäisyys ja täydellinen roolittomuus:

Pakko puuttua tuohon pakiston kokemattomuuteen: Söde, Taipalus, Honkaheimo, Pikkarainen, Auvitu... väittäisin että noiden yhteenlasketut Liigapelit on jossain 1500 tienoolla (en jaksa kaivaa faktaa), joten jos jotain meidän pakistosta puuttuu ei sen pitäisi olla kokemus. Tosin nyt on jouduttu peluuttamaan myös kokemattomia kun nämä ykkösjätkät on lasaretissa.
Viimeksi eilen Blues osoitti ettei pärjätä fyysistä jengiä vastaan. Pelkona tietysti että tällainen tulee pleijareissa vastaan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Pakko puuttua tuohon pakiston kokemattomuuteen: Söde, Taipalus, Honkaheimo, Pikkarainen, Auvitu... väittäisin että noiden yhteenlasketut Liigapelit on jossain 1500 tienoolla (en jaksa kaivaa faktaa), joten jos jotain meidän pakistosta puuttuu ei sen pitäisi olla kokemus. Tosin nyt on jouduttu peluuttamaan myös kokemattomia kun nämä ykkösjätkät on lasaretissa.
Viimeksi eilen Blues osoitti ettei pärjätä fyysistä jengiä vastaan. Pelkona tietysti että tällainen tulee pleijareissa vastaan.

Se mikä HIFK:n pakeilta puuttuu on kyky fyysiseen pelaamiseen, varsinkin oman maalin edessä ja oman puolustusalueen laitapelissä. Varsinkin näillä nuorilla tämä korostuu ja erityisesti silloin kun näitä junnupakkeja peluutetaan jostain kumman yhdessä. Sebastian Mobergista tulee olemaan paljon iloa HIFK:lle ensi kaudella tai sitä seuraavalla varsinkin kun saa voimaa tuohon kroppaansa, mutta tällä hetkellä HIFK antaa aivan liikaa tasoitusta varsinkin jos Mobergia peluutetaan useassa pelissä peräkkäin ja/tai fyysisiä vastustajia vastaan. Loukkaantumisten taakse ei voi oikein mennä kun niitä joka tapauksessa tulee eikä varsinkaan playoffeissa niiltä voi välttyä kun pelit kovenevat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös