Pinnallisena ajatuksena on hienoa, että verotulot otetaan näistä haittaveroista, mutta reaalimaailmassa paljonkohan tästä tulee jäämään voittoa kun maahantuonti lisääntyy ja tätä kautta todennäköisesti alkoholiongelmaisten kerta-annokset kasvavat entisestään?Ilmeisesti alkoholiveroa nostetaan samaan aikaan, kun Virossa sitä lasketaan rajusti. Viinaralli alkaa uudestaan ja muutenkin tämä vaikuttaa työllisyyteen negatiivisesti, siis Suomessa.
Olisiko tuo mahdollinen puolustusliitto Ruotsin kanssa samankaltainen kuin muinaisina aikoina? Ruotsi hallitsi - suomalaiset hakkapeliitat tappelivat molempien puolesta -> kreiviparoni tulee paikalla patsastelemaan kärpännahkaviitassaan ja toteaa, että taistelu on päättynyt ruotsalaisten voittoon.
Puolustusliitto Ranskan kanssa NATOn ohitse voisi olla varsin eroottinen ja siten harkitsemisen arvoinen.
Joo. Sotaahan käydään nykyisinkin aivan samanlaisin keinoin, samoista syistä ja samoilla taistelukentillä samoin välinein.
Jos hävittäjäkauppoihin sisältyisi optio jossa Ruotsi olisi nopeasti velvollinen myymään lisää X kappaletta vaikka omistaan, niin aika selvä kilpailuetuhan tuosta olisi.
Kahden Naton ulkopuolisen maan täytyisi kääntää jokainen kivi jolla hyökkäämisen kustannuksiin saisi tuntuvaa lisäriskiä.
Euroopassa on vain yksi agressiivinen valtio, eikä toista pohjolaan asti ulottuvaa ole kuviteltavissa.
Luitko kiihkoltasi myös linkkaamastasi uutisesta tämän vai lopetitko lukemisen otsikkoon?Hohhoijjaa. Taas eletään tulevien sukupolvien kustannuksella, jos ei ihan jatkuvasti kuristeta koulutusta ja kaikkea muutakin kaksin käsin. Valtiontalouden luonteesta voi tiettyjä poliittisia sloganeita toistelevat kehittää ymmärrystä vaikkapa lukaisemalla tämän:
Suomella on lähes 100 miljardia velkaa, jota ei tarvitse maksaa pois
Mutta hyvin on suuri osa väestöä saatu aivopestyä kamreeriajatteluun, jossa valtion tehtäviä ei suinkaan ole hyvinvointi, koulutus, infrastruktuurien ylläpito tai ympäristöstä huolehtiminen, vaan säästäminen.
Mun on hyvin vaikea nähdä että nämä vappusataset on mitään muuta kuin tulevien sukupolvien kustannuksella elämistä. Hämmästelen yhä sitä miten vähän eläkejärjestelmän tilanne ja suurten ikäluokkien koplaus keräävät huomiota mediassa.Hohhoijjaa. Taas eletään tulevien sukupolvien kustannuksella, jos ei ihan jatkuvasti kuristeta koulutusta ja kaikkea muutakin kaksin käsin. Valtiontalouden luonteesta voi tiettyjä poliittisia sloganeita toistelevat kehittää ymmärrystä vaikkapa lukaisemalla tämän:
Suomella on lähes 100 miljardia velkaa, jota ei tarvitse maksaa pois
Mutta hyvin on suuri osa väestöä saatu aivopestyä kamreeriajatteluun, jossa valtion tehtäviä ei suinkaan ole hyvinvointi, koulutus, infrastruktuurien ylläpito tai ympäristöstä huolehtiminen, vaan säästäminen.
Tjooh - ehkäpä kuitenkin kykenit pienehkön sarkasmin tuossa kirjoituksessani havaitsemaan. Toivottavasti ainakin. Minusta teoreettinen "puolustusliitto" Ruotsin kanssa olisi aivan täysin merkityksetön verrattuna siihen mikä tilanne Suomen, Ruotsin ja NATOn suhteen tällä hetkellä on.
Hävittäjähankinnoissa pitäisi hankkia parasta mikä Suomen tarpeisiin sopii ja mitä rahalla on saatavilla. Tuota ei pitäisi yhdistää mihinkään muuhun - ei ilmastosopimuksiin tai muuhunkaan höttöön. Mielenkiintoista sinänsä nähdä mikä päätös tämän suhteen tulee olemaan. Rinnehän pyöritteli aika ympäripyöreitä tuon suhteen - kuten moni muukin toki.
Minusta suurin uhka Venäjän hyökkäykselle Suomeen on seuraava: Putinilla menee sisäpoliittisesti niin totaalisen päin persettä, että on pakko hyökätä jonnekin kansaa tyynnytelläkseen. Tosin tuotta tapauksessa helpompiakin kohteita löytyy kuin Suomi.
suomalaisten on tarkoitus pysyä köyhinä, että äänestävät vasemmistoa tulevaisuudessakin.On aika kummallista, että pääomatuloja pidetään jotenkin riistäjän tuntomerkkinä.
Omassa lähipiirissäni on kaksi todella pienituloista eläkeläistä, joille vähäiset pääomatulot ovat merkittävä lauantaimakkara leivän päälle.
Minullekin kertyy vuosittain pieni, vaihtelevan suuruinen mutta noin yhtä kuukausipalkkaa vastaava pääomatulo. Maksan siitä lähes kolminkertaiset verot kuin vastaavasta summasta ansiotuloja.
Me ja muut oikeistolaiset ei vaan tiedetä mitä valtionvelka tarkoittaa. Sitä ei tarvitse maksaa takaisin katsos. Otetaan vaan lisää. Näin yksinkertaista se vaan täytyy olla!Mun on hyvin vaikea nähdä että nämä vappusataset on mitään muuta kuin tulevien sukupolvien kustannuksella elämistä. Hämmästelen yhä sitä miten vähän eläkejärjestelmän tilanne ja suurten ikäluokkien koplaus keräävät huomiota mediassa.
Mitä taas valtionvelkaan tulee, niin totta kai se on luonteeltaan erilaista kuin yksityishenkilön velka. Mulla ei ole mitään sitä vastaan että valtio ottaa velkaa järkeviin investointeihin tai tasaamaan suhdanteita. Silti mun on hyvin vaikea hyväksyä, että nousukauden huipulla(?) valtio joutuu yhä ottamaan syömävelkaa rakenteellisia uudistuksia lykäten ja tuleva hallitus aikoo vielä tätä velanottoa kasvattaa. Rinteen ajattelussa tosin eläkkeiden korotukset lienevät hyviä investointeja. Lisäksi kun tärkein toimi valtiontalouden tasapainottamiseksi hallituksen työkalupakissa on työllisyysasteen nosto, jonka toteuttamiseksi ei ainakaan demarit pystyneet esittämään vaalikampanjan aikana yhtään konkreettista keinoa, niin ei se ainakaan minua vakuuta. Mut ehkä mut on vaan aivopesty kamreeriajatteluun.
Päivänselvää on, että koska ryssä lienee ikuisesti ryssä, olisi viisainta liittyä vahvimpaan mahdolliseen puolustusliittoon joka olisi saatavilla. Koska juuri nyt näyttää, että sekä Suomen että Naton osalta homma ei pysty edetä, tulisi lähimmäksi 10-20 vuodeksi etsiä vaihtoehtoista turvaa.
Hohhoijjaa. Taas eletään tulevien sukupolvien kustannuksella, jos ei ihan jatkuvasti kuristeta koulutusta ja kaikkea muutakin kaksin käsin. Valtiontalouden luonteesta voi tiettyjä poliittisia sloganeita toistelevat kehittää ymmärrystä vaikkapa lukaisemalla tämän:
Suomella on lähes 100 miljardia velkaa, jota ei tarvitse maksaa pois
liittojen veroetuja on äärimmäisen hankala perustella nykymaailmassa.
kipeät päätökset AY-mafian veroetuihin
Siis… verottomuus koskee yleishyödyllisiä yhteisöjä.
Erityisesti pettymyksiin kuuluu, jos ja kun ilmeisesti omistamisen verotusta ei tulla lainkaan kiristämään. Kovasti kaivatut pääomatulojen, osinkojen verotuksien kiristämiset jäänevät haaveeksi, samoin kuin varallisuusveron palauttaminen. .
Jospa hallitus munii tuon, menoja ei saada lisättyä ja tulee vaan säästöjä joka puolelta.Edellisen hallituksen SOTE-uudistuksella haettiin alunperin 3 miljardin säästöjä, mutta epäpätevät poliitikot munivat tämän. Rinteen hallitus ei edes hae säästöjä vaan lisää menoja joka puolella.
Korkoriski on toki meillä velallisilla aina olemassa, mutta kuinka todellinen riski se on Euroopassa lievästi taantuvan talouden tilanteessa. Suomen velkaantumisaste on joka tapauksessa maltillinen, joten luottoluokituskaan ei ihan helpolla laske. Raha on halpaa ja siksi sitä kannattaa investoida. En puhu vappusatasista, vaan koulutuksesta, tutkimuksesta ja tuotekehityksestä, joissa Suomi on kohtalokkaasti tippumassa kilpailijamaiden kyydistä. Joku on joskus väittänyt, että koulutukseen sijoitettu euro tulee viisikertaisena takaisin. En tiedä mihin tuo perustuu, sillä osaamiseen investoinnin tuotto voi olla erittäin vaikeasti laskettavissa. Joka tapauksessa uskon, että investointina tulevaisuuden hyvinvointiin se on kannattavaa eikä lyhytnäköinen kamreeriajattelu täysin subjektiivisesti keksittyine velkaantumisleikkureineen (esim. 60% BT:sta) ole järkevää joka tilanteessa.
Mun on hyvin vaikea nähdä että nämä vappusataset on mitään muuta kuin tulevien sukupolvien kustannuksella elämistä. Hämmästelen yhä sitä miten vähän eläkejärjestelmän tilanne ja suurten ikäluokkien koplaus keräävät huomiota mediassa.
Puhutaan syömävelasta ja lasten taskuista elämisestä, vaikka laskusuhdanteen rahoittaminen velkarahalla tarkoittaa yleensä täysin päinvastaista - pidetään yllä turvaverkkoja ja tuetaan tulevaisuuden osaamista luoden samalla kasvun edellytyksiä.
Pinnallisena ajatuksena on hienoa, että verotulot otetaan näistä haittaveroista, mutta reaalimaailmassa paljonkohan tästä tulee jäämään voittoa kun maahantuonti lisääntyy ja tätä kautta todennäköisesti alkoholiongelmaisten kerta-annokset kasvavat entisestään?
Yksinkertaisesti typerää. Itse juon alkoholia niin vähän ettei vaikuta muhun käytännössä mitenkään.
On aika kummallista, että pääomatuloja pidetään jotenkin riistäjän tuntomerkkinä.
Valtaosa tästä porukasta ei edes äänestä. Mieti millainen eduskunta olisi jos he äänestäisivät.Ilmeisesti meillä riittää vieläkin yllättävän paljon sitä porukkaa, joka on sitä mieltä, että henkilö, jolla on mahdollisuus pistää palkasta säästöön, tienaa liikaa. Tosiasiassa on paljon ihmisiä, joilla tämä mahdollistuu ihan sillä, että omat menot pyritään pitämään kurissa.
Valtaosa tästä porukasta ei edes äänestä. Mieti millainen eduskunta olisi jos he äänestäisivät.
Raha on halpaa ja siksi sitä kannattaa investoida. En puhu vappusatasista, vaan koulutuksesta, tutkimuksesta ja tuotekehityksestä, joissa Suomi on kohtalokkaasti tippumassa kilpailijamaiden kyydistä. Joku on joskus väittänyt, että koulutukseen sijoitettu euro tulee viisikertaisena takaisin. En tiedä mihin tuo perustuu, sillä osaamiseen investoinnin tuotto voi olla erittäin vaikeasti laskettavissa. Joka tapauksessa uskon, että investointina tulevaisuuden hyvinvointiin se on kannattavaa eikä lyhytnäköinen kamreeriajattelu täysin subjektiivisesti keksittyine velkaantumisleikkureineen (esim. 60% BT:sta) ole järkevää joka tilanteessa.
Jepjep. En laittaisi isoja ropoja sen puolesta, että läpi kesän kokoontuva konklaavi saisi kasaan ratkaisumallin tavoitteiden saavuttamiseksi. Kai tämä näytelmän vaihe on vain näyteltävä läpi muodon vuoksi?Alustavissa puheissa työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen yhteistyönä pitäisi syntyä 30 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2023 mennessä. Tiedossa ei vielä ole, millä tavalla tavoite kirjataan tehtävänantoon...Työn pitäisi olla valmis elokuussa ennen kuin valtion seuraavan vuoden meno- ja tuloarvio valmistuu. Tiedossa ei ole, mitä hallitus aikoo tehdä, jos työmarkkinajärjestöt eivät löydä uskottavia työllisyystoimia.