Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Pelkkää valitusta taas kerran. Ei ole teilläkään helppoa. Perisuomalaiseen tyyliin itketään nettipalstalla maailma pahuutta, mutta ei tehdä asialle mitään. Jos niin suunnattomasti ottaa päähän Mertarannan selostus, niin lähettäkää palautetta tai kuunnelkaa vaikkapa ruotsiksi ne pelit.

Itse kuuntelen ihan mielelläni Mertarannan kohkaamista, mutta toisaalta en kuulukkaan tähän Jatkiksen selänpesurinkiin, joka on kaiken kritiikin yläpuolella ja oikeutettu tuomitsemaan kenet tykkää.
 
KUBE #71
Suikkanen on jumala. Vittu seuraavaksi se kävelee veden päällä Artukaisista Ruissaloon. -Nimim. kausi

Aatos

Jäsen
Asiavirheitä on jo niin paljon, ettei Mertarannan sanomisiin voi todellakaan luottaa ja kaikkeen pitää saada varmistus omin silmin. Selostus ei siis tuo otteluelämykselle mitään ylimääräistä arvoa vaan suorastaan heikentää sen laatua.
Tässäpä ne tärkeimmät pointit.

Puhuu mitä sattuu, välillä jopa ala-arvoiseen tyyliin. Koettaa hehkuttaa, luettelee tilastoja tai ilmoittaa että olipa valtava torjunta.

Mitäs sitten jos ei oma pää hehku Mertarannan huudosta ?

Ja eivät nuoret kyvyt saa mahdollisuutta, kun tämä mastodontti huutaa. Itse kuuntelisin mieluusti nuoria kykyjä.

Harmi että tämä itsensä tuotteistanut ukko jatkaa vielä maikkarillakin. Nyt tosin ei onnistu levyn julkaisu Suomen kontattua...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexa Komarovin kädet
"Pienistä" asiavirheistä => onko jollakin palstalaisella tallessa sellainen M.O.I. jossa USA:n yliopistopojista koottu joukkue voitti olympiafinaalissa Neuvostoliiton ylivoimaisen punakoneen?

Mertsi eilen RUS-GER matsissa tällaista hehkutteli ja vertaili Saksan mahdollista voittoa tuohon, mutta multa tuollainen peli on ainakin mennyt ohi... Muistaakseni Lake Placidissa ylemmän jatkosarjan vika peli USA:lla oli kyllä Suomea vastaan eikä mitään finaalia edes pelattu?

Eipä sillä, vittuako tuolla on väliä... Mutta kyllä nyt jotain totuuspohjaa ja tietoa pitäisi tällaisesta historiallisesta tapahtumasta Suomen virallisella jääkiekkoäänelläkin olla!
 
Let's go fast, Ricky Bobby-style

iGnore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lynx lynx
Järjetön määrä on nyt ollut pikku huolimattomuusvirheitä Mersulla, lähes joka pelissä. Ne ovat ärsyttäviä, vaikka itse tietäisikin, että Antero vain lipsautti jälleen. Esim. "Siinä oli 3-0 lähellä", vaikka tilanne oli 2-1. Tai "Nyt ei Suomen peli kulje, syötötkin napsahtavat jatkuvasti omien lapaan", vaikka tuossa tilanteessa peli nimenomaan kulkisi. Tai "MAAAAALI!", vaikka pelaaja katselee vaivaantuneena kattoon ja Vehasella on kiekko räpylässä. Tai...

Muuten Antero on ihan OK, kohkaa joskus vähän liikaa. Sellainenkin vaihtoehto kyllä kelpaisi, että saisi kuunnella ainoastaan hallin "maagista möykkää" (kuten Antsa sanoisi) eli kiekkojen kolahtamista plekseihin ja luistimen liikkumista jäällä.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tai "MAAAAALI!", vaikka pelaaja katselee vaivaantuneena kattoon ja Vehasella on kiekko räpylässä.
Taisi tässä tilanteessa muutama muukin luulla kiekon ollessa maalissa. Punalamppu maalin takanakin syttyi. Itse luulin myös Malkinin tehneen maalin. Tyhjä maali edessä mutta mies vetää Vehasen räpylään.
 
Suurin ongelma on se, että ei ole ongelmia, on vain ratkaisuja.

kovalev

Jäsen
Eilisessä pelissä taisi olla välillä Varlamov maalissa, ja Kalinin toi vaarallisesti Saksan hyökkäystä.
Mutta ei minua asiavirheet niinkään häiritse, vaan selostuksen ajoittainen muuttuminen kakofoniaksi.
 
" Fuck the EU "
(Usa:n epävirallinen kanta)

Sirad

Jäsen
Toistolla voittoon?
Pikkasen pistää korvaan Anteron selostuksessa tämä piirre.

YLE / Tsekki-Ruotsi -rankkarit.
Äkkiseltään listattuna jo tuo lyhyt pätkä pitää sisällään seuraavaa:

- - -
"Johansson vetää taivaan tuuliin. Johansson vetää taivaan tuuliin oman laukauksensa." (Eikö veto sitäpaitsi osu kuitenkin Vokouniin?)

"Uittaa häkkiin. Lukas Kaspar uittaa häkkiin"

"On kova kaveri tämä Kärpissä pelannut pelaaja. On siinä kova kaveri."

"Ruotsalaisvastaus tulee tässä. Ruotsalaisvastaus tulee tässä."

"Lataa kyllä komeasti. Lataa komeasti ohi Tomas Vokounin."

"Komea on. Komea on. Marek iskee toisen maalin. Marek iskee toisen maalin. Ja nyt on kova paikka. Nyt on kova paikka Ruotsilla."

"Jälleen se voittaa rankkarikilpailun. Jälleen se voittaa rankkarikilpailun. Se voitti puolivälierissä Suomen rankkareilla. Se voitti Suomen välierässä(?!!) rankkareilla."
- - -

Haetaanko siinä vaan täytettä jotta ainuttakaan hiljaista hetkeä ei tulisi? Vai häärääkö se siellä samaan aikaan jotain muuta, selaa tilastoja ja uusintoja, ja höpöttää sitten huomaamattaan samaa jargonia? Vai mikä siinä oikein on?
 

iGnore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lynx lynx
Toistolla voittoon?
Pikkasen pistää korvaan Anteron selostuksessa tämä piirre.

Haetaanko siinä vaan täytettä jotta ainuttakaan hiljaista hetkeä ei tulisi? Vai häärääkö se siellä samaan aikaan jotain muuta, selaa tilastoja ja uusintoja, ja höpöttää sitten huomaamattaan samaa jargonia? Vai mikä siinä oikein on?
Todella hyvä kysymys, jonka havainnollistit hyvin. Itsekin olen tätä miettinyt.. Voisikin laittaa Mertarannalle palautetta. Katsotaan sitten, jos vastaa, niin päivittelen tänne.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, KooKoo
Kritiikkihän on ihan ok, mutta tuntuu, että täällä monet oikein kyttäävät Mertarannan virheitä. Eihän toki Mertsi voi kaikkia miellyttää ja varmasti petrattavaa löytyy. Välillä kuitenkin tuntuu, että monilla asenne on sellainen, että kaikki virheet, vaikka kuinka pienet, oikein alleviivataan. Lisäksi näyttää siltä, että on muodikasta kritisoida Mertarantaa, koska sillä tavalla luodaan pesäeroa "karjalalippisväkeen".
 
"Would you like to make a donation to The United Negro Cheeseburger Fund?" - kiertolainen Washington D.C.:n kaduilla

Sirad

Jäsen
Kritiikkihän on ihan ok, mutta tuntuu, että täällä monet oikein kyttäävät Mertarannan virheitä. Eihän toki Mertsi voi kaikkia miellyttää ja varmasti petrattavaa löytyy. Välillä kuitenkin tuntuu, että monilla asenne on sellainen, että kaikki virheet, vaikka kuinka pienet, oikein alleviivataan. Lisäksi näyttää siltä, että on muodikasta kritisoida Mertarantaa, koska sillä tavalla luodaan pesäeroa "karjalalippisväkeen".
58 sivua jutustelua Mertarannasta, totta ihmeessä mukaan mahtuu sekä hyviä pointteja että tarpeetonta pilkunnussintaa.

* * *

Maajoukkue pelaa vuodessa sen verran vähän että itselle on yhdentekevää onko kopissa Lindgren, Saukkonen, Porttila vai Mertaranta. Itse asiassa niin yhdentekevää että jos valittavana vain olisi vaihtoehto "Yleisö + peliäänet ON, selostus OFF" en hetkeäkään epäröisi käyttää sitä.

Tulisikohan mokoma koskaan vaihtoehdoksi? Tuskin maikkarilta ainakaan :)
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Mertaranta on mielenkiintoinen tapaus kaiken kaikkiaan. Mitä enemmän on ikävuosia tullut ja mitä enemmän on kiekkoa alkanut ymmärtämään (kyllä luulen ainakin ymmärtäväni), niin sitä enemmän on myös Mertarannan maneerit ja selostustapa sekä yleinen tietämättömyys lajista ryhtynyt vituttamaan suoraan sanottuna. Kuten täällä on monet kirjoittaneet, niin varmasti Mertsi ajaa asiansa ns. peruskiekkofanille, joka ei juuri mm-kisojen lisäksi kiekkoa seuraa tai siitä välitä, sen sijaan tällaiselle hardcore-seuraajalle Mertsillä ei ole oikein mitään annettavaa.

Tähän varmaan vaikuttaa myös se, että Mertsi on jo 15 vuoden ajan selostanut näitä kisoja, joten miehen jutut alkavat vain kyllästyttämään, tiedättekö? Kun sen "vaarallisen" ja "kuuluisan" on kuullut jo viidentoista vuoden ajan joka toisessa lauseessa, niin alkaahan se kyrsimään. Puhumattakaan siitä, että kaverin tyyli ja tapa selostaa on muuttunut selvästi sitä mukaa, kun hänestä on tullut yhä kuuluisampi nimi suomalaisten keskuudessa. Ennen hänen omia tv-ohjelmiaan en todellakaan huomannut tätä jatkuvaa itsensä esiin tuomista samalla lailla kuin nykyään.

Ennen Mertsi oli selostaja, kun taas nykyisin hän on enemmän ja yhä enemmän mies, joka pyrkii jatkuvasti lähes puoliväkisin keksimään uusia "hauskoja" lausahduksi, jotka eivät todellakaan toimi, kun ne tulevat puoliväkisin hänen suustaan ulos. Ehkä hänestä tuntuu, että hänen kuuluu sanoa tasaisin väliajoin jotain todella nokkelaa, kun on kerran aikoinaan siihen kyennyt. Silloin ennen se vain oli aitoa, toisin kuin nykyään.

Tähän kun vielä lisätään tämä jatkuva eurooppalaisen kiekkoilun hienouden ja ylivertaisuuden korostaminen ja tietynlainen halveksunta pohjois-amerikkalaista kiekkoilua kohtaan niin soppa on valmis omalta osaltani. Kaverista tulee tosiaan liian usein mm. näissä Venäjä - Kanada peleissä esiin se "luokanopettajuus" eli "soosoo, hyi hyi , kun oli rumasti tehty" ja "tämähän on aivan lapsellista"- tyyliset tarhatäti lässytykset.
 
How would you like a job where, every time you make a mistake, a big red light goes on and 18,000 people boo? By Jacques Plante

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Ennen Mertsi oli selostaja, kun taas nykyisin hän on enemmän ja yhä enemmän mies, joka pyrkii jatkuvasti lähes puoliväkisin keksimään uusia "hauskoja" lausahduksi, jotka eivät todellakaan toimi, kun ne tulevat puoliväkisin hänen suustaan ulos.
Tämä on kieltämättä helvetin ärsyttävää. Mertarannan ehdoton valtti on luoda tunnelmaa perusselostuksellaan. Kaverin kannattaisi keskittyä siihen ja jättää yleisön hauskuttamnen väliin. Tekohauskuus ei jaksa enää naurattaa.

Mutta laimealla käy meikäläisen mieli, jos Mertsi ei selosta. Vaikka VAAAAARALLLLINEN tilanne kehittyisi pelissä jo sadannen kerran, niin jotenkin Mertsi saa sen silti kuulostamaan kammottavalta. Jos katsoisi peliä ilman selostusta, syke mataisi pari kymmentä pykälää alempana.

Etenkin tiukoissa tilanteissa Mertaranta saa jokaisen vastustajan hyökkäyksen tuntumaan VAAAARALLLISELTA. Jos katsoo peliä analyyttisesti, niin tämä varmasti ärsyttää, mutta minä elän pelit tunteella niiden syvimmästä ymmärtämättä. Siksi Mertaranta kelpaa hyvin.

Mertarantaa enemmän kritisoin studiota. Asiantuntijat näyttävät hidastuksina, miten pelaajat jäällä luistelevat ja sen perään piirtävät saman liikkeen nuolina tai viivoina. Se ei minun ymmärrystäni mitenkään erityisesti syvennä. Näenhän omilla silmillänikin, mitä tapahtuu. En tarvitse siihen nuolia. Jotenkin tuota teoriapuolta pitäisi syventää.
 
Samat jutut aina vaan - kaikilla.

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
KYYNEL

Pelkkää valitusta taas kerran. Ei ole teilläkään helppoa. Perisuomalaiseen tyyliin itketään nettipalstalla maailma pahuutta, mutta ei tehdä asialle mitään. Jos niin suunnattomasti ottaa päähän Mertarannan selostus, niin lähettäkää palautetta tai kuunnelkaa vaikkapa ruotsiksi ne pelit.
Itse kuuntelen ihan mielelläni Mertarannan kohkaamista, mutta toisaalta en kuulukkaan tähän Jatkiksen selänpesurinkiin, joka on kaiken kritiikin yläpuolella ja oikeutettu tuomitsemaan kenet tykkää.
Niin, onhan se ihan helvetillistä että arvostellaan KESKUSTELUPALSTALLA MERTARANTA -osiossa selostajaa, joka ei ymmärrä vielä sadan vuoden jälkeenkään yhtään sen enempää jääkiekosta kuin aloittaessaan. Ennemminkin tuntuu vain taantuneen. Uskomattoman usein edes hidastukset/uusinnat eivät saa miehen alkuperäistä näkemystä korjattua, vaikka se olisi aivan päin seiniä. Nykyään vielä tuputtaa omaa näkemystään "oikeasta" jääkiekosta.

Lisäksi ennakkoasenteet Pohjois-Amerikkalaista kiekkoa kohtaan ovat saaneet jo aivan naurettavat mittasuhteet, eikä minkäänlaiseen objektiivisuuteen ole enää mahdollisuutta selostuksissa em. maiden pelatessa.

Enimmäkseeen surkeat ja väkisin väännetyt vitsit, huutamisen tason vaihtelu ja katkeamaton puheen pulputus ei nyt vain itselle riitä. Antaisi edes sen asiantuntijan verran periksi siellä selostamossa. Mieluummin kuitenkin uutta verta kehiin, sillä kaipaamaan en jää.

Ja mitä yhden katsojan nyt vielä pitäisi tehdä muuta kuin antaa palautetta sysipaskasta selostajasta? Ruotsiksi en halua kuunnella ainuttakaan ottelua, vaikka Kunnas parempi onkin kuin Mertaranta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
"Sääntöhän on se, että jos pelaaja selvästi ohjaa eli kääntää luistimella maali pitää hylätä".

Nuff said. Vittu, opettelisi ne säännöt ennen kuin menee selostuskoppiin mokaamaan, kun sääntö on juurikin päinvastoin.
 
JOE E. TATA! \o/

Tim Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvola Superhorny Sexyhockey
"Sääntöhän on se, että jos pelaaja selvästi ohjaa eli kääntää luistimella maali pitää hylätä".

Nuff said. Vittu, opettelisi ne säännöt ennen kuin menee selostuskoppiin mokaamaan, kun sääntö on juurikin päinvastoin.
Eipä pilannut minun elämääni.

Pitäisiköhän sinun tulla sieltä kopista ulos ja ehkä käydä ulkona?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Antsa on selkeästi heittänyt vähän läskiksi, kun YLE menetti oikeudet keväästä 2012 alkaen. Tulee taas entinen CCCP-Antero esiin, joka ei peittele yhtään Venäjä-faniuttaan. Oikein runosuoni pulppuaa, kun Antero katselee Goncharin luistelua ym., mutta mitäs tuosta. Onneksi enää yhdet mm-kisat Anteroa...
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Minua niin Mertarannassa kuin kaikissa muissakin selostajissa, on alkanut ärsyttää jatkuva kyseleminen. "Tuleeko tästä Venäjän tasoitus?", Tekeekö Datsyuk tästä maalin?" "Onnistuuko Ruotsi tappamaan jäähyn?

Helvetti tämä mikään tietokilpailu ole. Sinähän siellä paikan päällä olet, joten kerro sinä.

On toki ymmärrettävää, että nopeatempoisessa pelissä selostaja helposti turvautuu valmiisiin lauserakenteisiin ja ilmaisuihin, mutta katsojana, minulla on myös oikeus valittaa, jos asia minua ärsyttää.
 
42.7% of all statistics are made up on the spot.

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Antsa on selkeästi heittänyt vähän läskiksi, kun YLE menetti oikeudet keväästä 2012 alkaen. Tulee taas entinen CCCP-Antero esiin, joka ei peittele yhtään Venäjä-faniuttaan. Oikein runosuoni pulppuaa, kun Antero katselee Goncharin luistelua ym., mutta mitäs tuosta. Onneksi enää yhdet mm-kisat Anteroa...
Tämähän ei ole mitenkään kirkossa kuulutettu, sillä Mertarantahan ei ole YLE:n palkkalistoilla vaan on toiminut jo pitkään freelancerina eli on täysin vapaa selostamaan myös MTV:llä.
 
42.7% of all statistics are made up on the spot.

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Tämähän ei ole mitenkään kirkossa kuulutettu, sillä Mertarantahan ei ole YLE:n palkkalistoilla vaan on toiminut jo pitkään freelancerina eli on täysin vapaa selostamaan myös MTV:llä.
Eipäs, soppari sillä on YLE:lle.. Sekä vuosi tätä ihanuutta vaan jäljellä :/.
 
"Ihanaa Vellu" -Saatana

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Kyllä Mertaranta työskentelee freelancerina Ylelle, mutta sanoi jo aiemmin ettei tule selostamaan Maikkarilla.
Sanoiko? Itse kuulin sen YleX:n haastattelun, josta käsittääkseni kaikki uutiset ovat lähteneet ja en kuullut Mertarannan sanovan noin. Hän kiersi kysymyksen ns. "siirtymisestä" toteamalla, ettei hänellä ole mitään tekemistä Jääkiekkoliiton sopimusten kanssa jne. Oli lähinnä vaivautunut koko kysymyksestä.

Ehkä ei selosta myöhemmin, mutta ei se mitään jos löytyy saman tason korvaaja. Vrt. case TPS & Suikkanen.

Yleisesti ottaen Mertaranta veti hyvät kisat, finaalissakin oli iskussa. Tosin itse en keskittynyt pääasiallisesti selostajan käyttämien sanojen esiintymistiheyden taulukointiin, mikä tänään tuntui monella olevan tärkeimpänä viihteenä otteluseurannan perusteella, joten ehkä en voi olla aivan varma.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
MUFC, FC ja HC TPS
Kyllä Mertaranta työskentelee freelancerina Ylelle, mutta sanoi jo aiemmin ettei tule selostamaan Maikkarilla.
Saahan sitä sanoa mitä vain kunhan ei valan alla sano, mutta kun Maikkarilta lyödään eteen kottikärryllinen euroja niin mieli voi muuttua.
 
What a friend we have in Jesus, he's our saviour from afar!
What a friend we have in Jesus, and his name is Cantona!

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Saahan sitä sanoa mitä vain kunhan ei valan alla sano, mutta kun Maikkarilta lyödään eteen kottikärryllinen euroja niin mieli voi muuttua.
Ei saa pelotella tällaisilla kauhukuunteluelämyksillä, jotka jatkuisivat vielä esim. 2012 mm-kisoissa. Vetoan, Maikkari, älkää palkatko Mertsiä selostamaan jääkiekkoa.
 

Koke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers
Ehkä Mertaranta sitten tarjoaa itseään Maikkarille, jos selostushommat vielä kiinnostaa. Toisaalta voisin kuvitella, että uusi kanava haluaa tehdä pesäeroa vanhaan ja laittaa uuden kaverin selostuskoppiin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Antsa on selkeästi heittänyt vähän läskiksi, kun YLE menetti oikeudet keväästä 2012 alkaen. Tulee taas entinen CCCP-Antero esiin, joka ei peittele yhtään Venäjä-faniuttaan. Oikein runosuoni pulppuaa, kun Antero katselee Goncharin luistelua ym., mutta mitäs tuosta. Onneksi enää yhdet mm-kisat Anteroa...
Mutta mistä kumpusi Ovechkin-jahti? Alexander-poika (copyright Mertaranta) ei tainnut tehdä näissä kisoissa yhtään asiaa oikein, jos on uskominen selostajaa.
 
"Kaikki Näsinneulassa eksistoivat ovat muiden ihmisten yläpuolella." -Alivaltiosihteeri filosofikohusta-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy