Antero Mertaranta – sinivalkoinen ääni

  • 290 218
  • 1 464

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Mertarannan urakehitys

Mertarannasta on tullut se suuri selostajaguru, jona häntä nyt pidetään pitkälti 95 maailmanmestaruusvuoden ansiosta. Mestaruuden selostaneen kaverin täytyy olla loistava on se pettämätön logiikka johon tämä perustuu. Samanlaisen arvonnousun sai aikanaan, en muista vuotta, Anssi Kukkonen, joka selosti kisat silloin, kun ne eivät näkyneet YLEllä vaan ainoastaan PTV-kanavalla. Tällöin Suomi taisi päästä finaaliin, mutta hävisi sen. Anssi Kukkosen jepujepujee ja jabdabaduu-huudot olivat kaikkien mielestä niin mahdottoman kivoja ja kekseliäitä. Antsalle on käynyt samoin. kebab-kioskit ja Jagrin föönit on nostettu kansakunnan kaapin päälle ja Antsa yrittää epätoivoisesti toistaa tätä menestysreseptiä lanseeraamalla toinen toistaan onnettomampaa slogania. Surkeimpana ehkä: "tunnelma on kuin meidän suvun perunannostotalkoissa, joissa kaikki valittavat työn määrää".

Mertaranta saa aikaan menevän tunnelman, se myönnettäköön, mutta Mertaranta ei todellakaan ole hyvä selostaja eikä edes Suomen paras selostaja. Uskallan väittää, että J-P Jalo hoitaisi Mertarannan vakanssin yhtä kovalla meiningillä ja noin sata kertaa paremmalla asiantuntemuksella.

Mertarannan sinivalkoiset silmälasit on säädetty niin, että muita värejä ei sitten enää erotukaan. Vika on aina vastustajan pelaajassa, suomalaisissa ei milloinkaan. Mertarannalla on myös suosikki- ja inhokkipelaajat, joiden suorituksia hän arvioi tätä taustaa vasten.

Siinä muutamia huomioita.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitkäs ovat pathaita "letkautuksia" joita olette ikinä kuulleet Mertarannalta?
Itse nauroin kun Antsa selosti: "Ja siinä vie Rintanen pojat tivooliin katselemaan kun kamelit kävelevät":p

Kyllä Antero on Suomen paras selostaja! (jos Tamia ei lasketa;) )
 

jepujee

Jäsen
Suosikkijoukkue
PK-seudun joukkueet
Aikalisä!

Minusta tuntuu että jotkut Jatkoaikaan kirjoittelevista ottavat omassa erinomaisuudessaan hieman liian tosissaan Mertarannan selostuksen/tunnelmanluonnin. No, näin käy ilmeisesti kaikkialla missä huvi alkaa lähennellä totisinta totta.
Minusta Mertaranta saa puhua pehmosia vanhaan malliin, joukkoon mahtuu karmeita latteuksia mutta joskus myös helmiä, toisinaan letkautuksissa on väkisinnaurattamisen maku, parhaimillaan ne ovat loistavaa tilannekomiikkaa. Yhtä kaikki, kuuntelen x kertaa mieluummin hörhöä, joka välillä juttelee höpöjä, (ja myös tietää juttelevansa höpöjä, vrt. esim. Lindegren, joka höpisee tosissaan) mutta on korostuneen innostunut pelistä (=tunnelma) kuin paria "asiantuntijaa", jotka kylmän analyyttisesti pohtivat kulloistakin tilannetta monotonisilla äänillään.
En ehkä itse pysty yhtä syväluotaavaan analyysiin, mutta silmieni verkkokalvoille on sen verran moni lätkämatsi heijastunut, että pystyn kohtalaisen hyvin muodostamaan oman, selostajasta riippumattoman kuvan tapahtumista ja tarvittaessa naurahtamaan esim. Mertarannan ylilyönneille/puutteille/virheille tai miksi kukakin niitä haluaa kutsua. Bottom line: antaa äijän höpöttää, ei tämä nyt niin he-le-vetin vakavaa saa olla !
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Asiasta toiseen...onkohan meikäläisessä jotain vikaa? Joku geeneissä tullut ymmärtämättömyys lätkän suhteen tai jotain? Kun vieläkään en osaa nähdä kaikkia tilanteita oikein, niin kuin esim. tämä JHag.

Rakastan lätkän katsomista, varsinkin maajoukkuepelejä - kaikki eurohockeytourit sun muut menee, MM- ja olympiakisoista puhumattakaan. Armeijassa kärsin aina eurohockeytourin pelien aikaan, kun kaikki muut jätkät ilmoitti kylmästi jotta "lätkä on homojen peli" ja tsiigasi vaan kuola valuen Salattuja Elämiä. Ja jos ei telkkarista tule matsia niin sitten a) vietetään aikaa kaikilla mahdollisilla lätkään liittyvillä keskustelupalstoilla tai b) pelataan EHM:ää maailman tappiin ja jopa, hyvänen aika, c) tehdään ihan huvikseen lätkään liittyviä tilastoja - en kerta kaikkiaan saa tästä lajista tarpeekseni!

Ja silti, kaikkien näiden vuosien jälkeen, en huomannut Satanin osuneen Pärssiseen myös ja eritoten polvellaan. En vaikka hankin lopputalvesta uudet rillitkin. Onkohan tämä vakavaakin? Pääseekö tästä eroon? Te jotka tiedätte lätkästä kaiken ja vähän päällekin, auttakaa nyt miestä mäessä.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Tasapuolisuuden nimissä

Ei tässä nyt niin tosissaan olla, mutta oli tasapuolisuuden nimissä pakko vähän tuoda vastakkaistakin näkökantaa, kun tuolla alkupäässä alkoi ilmetä jo henkilöpalvonnan merkkejä.

Kuten itsekin sanoin, tunnelmaluojana Mertaranta on parhaimmillaan. Siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Mertsi on jääkiekon Kyllönen.

Valitettavasti olen itse sellainen jääkiekon seuraaja, että pelitilanteisiin tulee eläydyttyä joskus turhankin intensiivisesti ja kun selostajan näkemykset eivät kohtaa omieni kanssa, alkaa suoni pullistella otsassa.

Kateellisena voinkin todeta, että kunpa minäkin voisin seurata otteluja yhtä rennonoloisesti kuin sinä Jepujee ja olla piittaamatta Antsan hörhöilyistä. Uskon, että kaltaisiani on muitakin, mutta emme silti ole tosikkoja tai peliä LIIAN vakavasti ottavia. Ehkä vain hieman korostetun omahyväisiä?
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Edelleen pidän Antsaa ehdottomasti parhaana miehenä selostamaan jääkiekon ja jalkapallon arvoturnauksia, vaikkakaan mies ei aivan kaikkia lajihienouksia hallitsekaan. Pesäpallon mies sen sijaan hallitsee todella hyvin ja selostuksia on ilo kuunnella. Antsan vahvuus on nimenomaan tunnelman luomisessa, jollaiseen harva suomalainen selostaja pystyy. JP Jalo voisi olla hyvä manttelinperijä Antsalle, sillä tämä turkulainen on parantanut otteitaan kuin sika juoksuaan (Antsamainen sanonta).

Miettikääpä vaikka näitä vaihtoehtoja:
HP Hänninen: Mieshän ei tajua mistään lajista yhtään mitään.
Bubi Wallenius: Tarvitseeko tätä enää edes kommentoida? Parasta unilääkettä.
Osku Laukkanen: Ei osaa lausua pelaajien nimiä. Yritystä kyllä riittää.

Eilen oli kyllä hirveää kuunneltavaa Urheilukanavan matsi Kanada-Saksa kun Harri Rindell monotonisella äänellä sinänsä erittäin asiantuntevasti selosti tilanteita pilaten Kari Tynin välillä jopa innostuneen selostuksen. Pahin esimerkki oli kun Kanada teki 3-1 maalin ja Rindell jatkoi vain jaaritustaan jostain muusta asiasta huomaamatta edes maalin syntymistä. Miettikääpä parivaljakkoa Rindell-Wallenius selostuskoppiin! Siinä jäisi maalit 100% varmasti selostamatta ja Suomen maailmanmestaruuskin kuitattaisiin parilla sanalla.
 
Viimeksi muokattu:

Aksu

Jäsen
En mieti vaihtoehtoja vaan analysoin Mertarantaa. Kuten moni on sanonutkin, hän on hengenluoja vailla sen syvempää ymmärrystä koko lajista. Näkemyksistä olen lukuisat kerrat ollut eri mieltä ja tietynlainen maallikon ote koko lajiin ärsyttää, mutta ratkaisupelien aikaan kun omakin tunne nousee, Mertaranta on paras vaihtoehto. Jos taas pelillä ei ole itselleni merkitystä en halua Anteroa kuulla. Johtuen hyvin rajoittuneesta jääkiekon tuntemuksesta.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Viestin lähetti Daespoo
Mertsiltä menis varmaan pasmat sekasin jos joku kehtaisi mennä kertomaan sille että tällä täysin lahjattomalla paskalla nimeltä Oliwa on tällä hetkellä enemmän pisteitä kuin Tampereen legendoilla Ojanen, Helminen ja Viitakoski yhteensä...

Faktat kuntoon, 1+1 (Oliwa) ei ole enemmän kuin 1+1 (Ojanen 1+0 ja Viitakoski 0+1). Se on yhtä paljon. Tällä hetkellähän Tampereen legendoilla on jo 1+2...
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Mertarannan urakehitys

Viestin lähetti Bast
Mertarannasta on tullut se suuri selostajaguru, jona häntä nyt pidetään pitkälti 95 maailmanmestaruusvuoden ansiosta. Mestaruuden selostaneen kaverin täytyy olla loistava on se pettämätön logiikka johon tämä perustuu.

Aamen. Tismalleen samaa mieltä. Mertsi on silti ihan jees selostaja. Pienet virheet eivät haittaa, näkeehän kaikki telkkarista miten peli etenee. Minua ärsyttävät vaan ne Anteron muka-hauskat lausahdukset, joissa hän muuttaa ääntään ihan vammaiseksi. Mutta niinkuin sanoin, ihan mukiinmenevää ja innostavaa selostusta.

Samanlaisen överiksi menneen palvonnan kohde oli Matti Kyllönen, joka sai Häkkisen mestaruuksista itselleen ansiotonta arvonnousua. Kun Matti sitten hinnoitteli itsensä maikkarilta ulos, pidettiin mahdottomana että kukaan voisi ikinä häntä korvata. Ja silti Tomi Tuominen on pärjännyt tuossa tehtävässä ihan mainiosti.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Mertaranta on huomattavasti siedettävämpi näissä nopeatempoisissa huippujoukkueiden välisissä otteluissa, jossa on vähemmän aikaa jaaritella ja esittää omia tulkintoja. Tuntuu myös siltä että mies on myös keskittyneempi joten näköjään otteluiden panos tuntuu myös selostuspuolella.

Ja kai sitä itsekin keskittyy enemmän peliin ja vähemmän selostukseen kun tosiottelut ovat alkaneet...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Sampe

Ja silti, kaikkien näiden vuosien jälkeen, en huomannut Satanin osuneen Pärssiseen myös ja eritoten polvellaan. En vaikka hankin lopputalvesta uudet rillitkin. Onkohan tämä vakavaakin? Pääseekö tästä eroon? Te jotka tiedätte lätkästä kaiken ja vähän päällekin, auttakaa nyt miestä mäessä.

-Tämä johtunee siitä, että kaikkiin noihin vuosiin ei sisältynyt itse pelaamista. Tai tuomarointia. Tai valmentamista. Puujalan tunnistaa aina, kun on itse sellaisen kokenut tai nähnyt.

mjr: Totta puhut.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Daespoo
Mertsiltä menis varmaan pasmat sekasin jos joku kehtaisi mennä kertomaan sille että tällä täysin lahjattomalla paskalla nimeltä Oliwa on tällä hetkellä enemmän pisteitä kuin Tampereen legendoilla Ojanen, Helminen ja Viitakoski yhteensä...

Ei silti, veikkaanpa että kuppi menee nurin myös monella Jatkoajan 'asiantuntijalla', lähinnä tarkoitan tätä objektiivisen raportoinnin edelläkävijää joka kirjoittelee tänne kolmikirjaimisen käyttäjätunnuksen alla...


Niinpä, onkohan Helmiselle, Viitakoskelle ja Ojaselle jaettu miinuspisteitä, vai? Oliwan tehot alkusarjassa olivat tasan 0+0. Putoamissarja on sitten erikseen, siellä Oliivi on päässyt pelaamaan muuan puolalaistähden kanssa samassa ketjussa ja onnistunut pari pistettä tekaisemaankin. Ojanen,Viitakoski ja Helminen eivät tietenkään olisi tehneet paria pistettä Japania, Sloveniaa ja Italiaa vastaan Czerkawskin rinnalla.

T:Henkilö, jolta on mennyt kahvikuppi nurin.
 

SÄLLI 85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, New York Rangers, HIFK, Suomi
Sama se on kuka niitä pelejä selostaa ja jos ei miellytä niin äänet vaan teeveestä pois kyllähän sitä pärjää ilman selostustakin sama kuva siinä käsittääkseni näkyy... TV ei ole radio. Teeveetä voi katsella ilman ääniä. Radioo ei voi kuunnella ilman ääniä. Mun mielestä Mertaranta on hyvä selostaja. Kyllönenkin oli hyvä ja silloin saattoi katsella kisoja, vaikka Häkkinen olikin keskeyttäny, kun oli Kyllönen. Sama pätee kohdallani Suomen kiekkopeleihinkin eli vaikka Suomi häviääkin, niin peliä pystyy katsomaan. Ja edelleenkin jos ei miellytä äänet vaan pois päältä ja jos ei vieläkään kelpaa, niin tv:tä voi aina ampua käsiaseella vähä niinku Elvis...
 

asiantuntija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy olla iloinen Mertarannan olemassaolosta, sillä muuten kaikki Suomen pelit selostaisi Osku Laukkanen.
Mertaranta selostaa niin että jääkiekosta tietämättömät pitävät siitä enemmän kuin tietävät. Niin kai se on kaikissa lajeissa että selostajaa tarvitaan vain selittämään katsojalle se, minkä katsoja itse näkee ruudussa ja lisäämään hiukan faktoja.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti SÄLLI 85
Sama se on kuka niitä pelejä selostaa ja jos ei miellytä niin äänet vaan teeveestä pois kyllähän sitä pärjää ilman selostustakin sama kuva siinä käsittääkseni näkyy... TV ei ole radio. Teeveetä voi katsella ilman ääniä. Radioo ei voi kuunnella ilman ääniä.

Näin voi toki tehdä, jos kokee selostuksen täysin sietämättömäksi. Silloin valitettavasti jäävät myös peliin luonnollisesti kuuluvat äänet kuulematta. Ei kiekkomatsiinkaan lähdetä korvatulpat korvissa, vaan useimmat tahtovat kuulla myös pelin luonnolliset äänet.
 
Viimeksi muokattu:

Maestro

Jäsen
Olen tottunut pitämään Mertarantaa selostajana, joka pyrkii käyttämään varsin laajaa sanavarastoa. Salt Lake Cityn olympialaisista alkaen on kuitenkin itseäni muuan usein toistuva adjektiivi häirinnyt. Näissäkin kisoissa huomattava osa laukauksista on nimittäin ollut "tulisia". Olympialaisissa osuus oli vieläkin suurempi.

Itse jaksan ihmetellä sitä, kuinka väki ylistää Mertarannan huumorintajua. Taikalasit, soitot tuttiritarille, perunankaivuutalkoot jne. aiheuttavat ainakin itsessäni täysin päinvastaisen reaktion kuin nauruun purskahtamisen. Sama koskee Mertarannan vetämää "Se on siinä" -ohjelmaa, jonka vitsit eivät kolahda omaan kallooni alkuunkaan. Ehkäpä omassa huumorintajussani on jotakin pahasti vialla, kun Mertarannan huippuhilpeät lohkaisut saavat itseni lähes itkun partaalle, eikä kyse ole todellakaan ilosta.

Suomen parhaasta jalkapallo- ja jääkiekkoselostajasta silti on kyse. Kunhan vain puheen tulva pysyy asiallisena, eikä typeriin kaskuihin sorruta.
 

Voittaja

Jäsen
Mertaranta.....jooo. Heti aluksi sanon että tiedän selostamisen olevan kohtuullisen hankalaa hommaa, olen itsekkin sitä kerran kokeillut, joten tiedän sen olevan vaikeaa. Eli, vaikkakaan en Mertarannasta juuri pidä, on kuitenkin pakko arvostaa hänen työtään.

Tunnelman luojana Antero on suomalaisista selostajista todennäköisesti ykkönen, ainakin kuin vertaa bubiin ym. "uutistenlukijoihin". Sehän onkin eräs selostajan tärkeimmistä tehtävistä. Siinä olisi monella suomalaisella selostajalla paljon oppimisen varaa, todella paljon.

Sini-valkoiset lasit. Tämä onkin ensimmäinen asia mikä ainakin meikäläistä häiritsee suunnattomasti. Itse jääkiekkoa niin pelanneena kuin valmentaneena seuraan peliä aina mahdollisimman puolueettomasti. Totta, suomalainen selostaja saakin olla hieman puolueellinen, mutta ainakin omasta mielestäni Mertaranta menee useimmiten aika pahastikin yli. Suomalaisten jäähyjä on miltei mahdoton hyväksyä, ja jos vastustaja antaa vaikka hienon, puhtaan, mutta kovan niitin, niin Mertarannalla sumenee heti silmissä. Ja miettikääpä esimerkiksi sitä Viitakosken samaa rankkaria, jos se olisikin tullut Jenkeille, niin minkälainen itku ja hammasten kiristely olisi Anterolta päässyt. Mielestäni se ei ollut rankkarin arvoinen, mutta toisaalta sehän ei tähän asiaan millään tavalla kuulu.

Ennakkoasenne. Tässä toinen asia mikä Mertarannassa ärsyttää. Jos ja kun Antero on ennen peliä päättänyt, että jokin pelaaja on "sika" tai ym. niin mitä tahansa pelaaja pelissä tekeekin, niin aina jaksaa Antero muistuttaa tästä hänen omasta ennakkoasenteestaan. Esim. tälläisten "sikojen"(lue Kovat pelaajat) tekemät maalit ym. hienot suoritukset yleensä sivuutetaan lukemalla heidän 3 vuotta vanhoja tilastoja, ja sieltä nimenomaan jäähyminsoja, sen sijaan että annettaisiin tunnustusta tehdystä hienosta suorituksesta. Ei kait se nyt niin vaikeaa ole tunnustaa pelin tiimellyksessä, jos vastustajan pelaaja on tehnyt hienon suorituksen, eihän? Piti tästä pelaajasta tai ei...

Itsensä likoon laittaminen. Tässäkin asiassa Antero on suomalaisten selostajien huippua, yhdessä J-P Jalon kanssa. Molempien selostuksesta kuulee, että he elävät pelissä täysillä mukana, niin kuin pitääkin. Myöskin joukkueiden/pelaajien taustoja on yleensä tutkittu varsin antaumuksellisesti, joten selostus sujuu varsin jouhevasti. Antero yleensä myös tietää kentällä olevat joukkueet, ja tunnistaa pelaajat, toisin kuin esimerkiksi Linkku, joka voisi luovuttaa selostus hommat jo nuoremmille.
 

Filmaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
D Team
Mielestäni Mertaranta on ihan ok jopa huippu selostaja. Jotakin kuitenkin on jäänyt miehen selostuksissa vaivaamaan suorastaan häiritsevästi. Nimittäin sana "Jaagrrrrrrrrrrrrrrr" erittäin korostetulla pitkään venytetyllä ärrällä. Mielestäni tuon turha korostaminen ei sovi Mertsin stailiin puhumattakaan kiekonselostukseen.

Toisekseen Mertarannan puolueellisuudesta. Eihän hänen kuulukkaan olla puolueeton. Ei missään näin määrätä. Eihän hän tuomari ole vaan selostaja. Hyvä selostaja ottaa huomioon juuri me, eli katsojat. Hän tekee töitä meille siis katsojille. Tuota samaa me täällä kotikatsomoissamme harrastamme, omiemme kannustamista sinivalkoisin lasein. Hienoa että on sellainen selostaja joka on meidän katsojien kanssa samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

asiantuntija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Filmaaja
Jotakin kuitenkin on jäänyt miehen selostuksissa vaivaamaan suorastaan häiritsevästi. Nimittäin sana "Jaagrrrrrrrrrrrrrrr" erittäin korostetulla pitkään venytetyllä ärrällä. Mielestäni tuon turha korostaminen ei sovi Mertsin stailiin puhumattakaan kiekonselostukseen.


Eikös se ole nimenomaan Laukkanen joka sitä Jagrrrria hehkuttaa?
 

Filmaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
D Team
Näin saattaa kyllä ollakkin. Olen nimittäin vain sivukorvalla kuunnellut noita ns. muitapelejä ja tuo ärränpärinä on vain herättänyt huomioni / jäänyt mieleeni.

Onko Laukkasen selostustyyli sekä ääni lähellä Mertarannan tyyliä/ääntä. Jotenkin vain olin yhdistänyt tuon häiriötekijän Mertsiin?
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Viestin lähetti Voittaja
Mertaranta menee useimmiten aika pahastikin yli. Suomalaisten jäähyjä on miltei mahdoton hyväksyä, ja jos vastustaja antaa vaikka hienon, puhtaan, mutta kovan niitin, niin Mertarannalla sumenee heti silmissä. Ja miettikääpä esimerkiksi sitä Viitakosken samaa rankkaria, jos se olisikin tullut Jenkeille, niin minkälainen itku ja hammasten kiristely olisi Anterolta päässyt. Mielestäni se ei ollut rankkarin arvoinen, mutta toisaalta sehän ei tähän asiaan millään tavalla kuulu.

Ennakkoasenne. Tässä toinen asia mikä Mertarannassa ärsyttää. Jos ja kun Antero on ennen peliä päättänyt, että jokin pelaaja on "sika" tai ym. niin mitä tahansa pelaaja pelissä tekeekin, niin aina jaksaa Antero muistuttaa tästä hänen omasta ennakkoasenteestaan. Esim. tälläisten "sikojen"(lue Kovat pelaajat) tekemät maalit ym. hienot suoritukset yleensä sivuutetaan lukemalla heidän 3 vuotta vanhoja tilastoja, ja sieltä nimenomaan jäähyminsoja, sen sijaan että annettaisiin tunnustusta tehdystä hienosta suorituksesta. Ei kait se nyt niin vaikeaa ole tunnustaa pelin tiimellyksessä, jos vastustajan pelaaja on tehnyt hienon suorituksen, eihän? Piti tästä pelaajasta tai ei...

Hyviä huomiota. Päivittelin lähes koko matsin ajan, varsinkin kolmannen erän, sitä, että tuomari ei viheltänyt minkäänlaisesta mailapelistä jäähyä. Mailalla sai pelata, mutta Kapanen sai taklauksesta jäähyn. Sitten se vihelsi sen rankkarin Suomelle, ja loppumatsi menikin sitä päivitellessä. Naurettava tuomio.

Mertsillä on kieltämättä tuota "minä en tästä pelaajasta tykkää, joten hän ei näihin kisoihin kuulu" -asennetta. Eikä tykkää kovasta taklauspelistäkään, ellei sitä harrasta suomalainen: "Aika kovaa kyllä otetaan suomalaispelaajaa siellä..." No mitä sitten, jos homma hoidetaan puhtaasti?

Eipä ne Mertsin mukahauskat höpinätkään jaksa tosiaan naurattaa. Harvoin ne toisaalta hirveästi ärsyttävätkään, kun itsekin välillä niin huonoa jutta heittelen, ettei mitään rajaa. Ymmärrän siis Mertsiä siinä mielessä. Joskus on vain pakko!
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Antsasta

Mertaranta kuuluu kisojen aikana selostuskoppiin se on selvä, mutta on yksi asia mikä miehessä ärsyttää minua suunnattomasti. Kaveri ei nimittäin tiedä varmasti juurikaan mitään NHL:stä ja sieltä kisoihin tulevista pelaajista. USA-pelissä Derian Hatcher oli se alkoi vähitellen saamaan lokaa niskaansa. Alussa mies oli vielä kova NHL-ammattilainen, mutta kun kerran erehtyi laittamaan mailansa Lindin tms. kainaloon niin oli jo hidas, kankea ja kaikkea muuta vastaavaa. Myöskin Saken tasokas heitto studiossa "tässä kohtaa voisi jenkkejä piristää vain joku Derian Hatcherin soolomaali koko kentän läpi" oli suhteellisen mautonta läppää. Pietilä on kuitenkin suosikkijoukkueen european-scout, eli luulisi hänenkin olevan heittämättä mitään tuon tyyppisiä juttuja mitkä ovat selvästi vain Mertarannan tyyppiselle euro-kiekko forever miehelle sopivia..
 

hifk#27

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Re: Antsasta

Viestin lähetti The Hawks
Mertaranta kuuluu kisojen aikana selostuskoppiin se on selvä, mutta on yksi asia mikä miehessä ärsyttää minua suunnattomasti. Kaveri ei nimittäin tiedä varmasti juurikaan mitään NHL:stä ja sieltä kisoihin tulevista pelaajista. USA-pelissä Derian Hatcher oli se alkoi vähitellen saamaan lokaa niskaansa. Alussa mies oli vielä kova NHL-ammattilainen, mutta kun kerran erehtyi laittamaan mailansa Lindin tms. kainaloon niin oli jo hidas, kankea ja kaikkea muuta vastaavaa. ..

Aivan.
Ja yhdessä tilanteessa Hetcher painoi Lindiä laitaan ja Mertaranta selostaa "tässä usan joukkueessa ei juuri ole näitä nimi miehiä lainkaan".
Ja kuka se siinä kuvassa häärii?
Stanly-cupin voittanut täysin tuntematon Derian Harcher!!
:cool:

Minua alkaa vain Mertarannan jutuissa yksi juttu v¤#¤¤="/aan.
Ne sen lasit!
Aluksi hyvä juttu, mutta onkohan jo mennyt vähän yli tuokin juttu?!
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
Mertarantaa jos vertaa Kyllöseen niin voi sanoa, että hehkutus on vielä monta kertaa kovempaa, mutta selvästi terveemmällä pohjalla. Vuosien saatossa on ehtinyt muodostumaan Anza-suodattimet tietyille asioille. Kaikkea ei tarvitse ottaa ihan tosissaan. Enkä oikein allekirjoita väitettä jonka mukaan Mertaranta valittaisi suomalaisten jäähyistä. Itseäni tosin ärsyttää hieman nämä "aiai sentään kun oli ruma taklaus"-tyyppiset lausahdukset.

J-P Jalo on nykyään myös aika kova sana. Tervetuloa vaan Ylelle.
 

pp33

Jäsen
Tähän asti olen jaksanut vielä kuitata huumorilla suurimman osan Mertsin höpinöistä. Siinähän ne ovat menneet toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Mutta nyt, kesken Venäjä-pelin toista erää, painoin kaukosäätimen nappulaa ja vaihdoin ääneen flerljud av Frank Sjöman och Kaj Kunnas. Sieltäkin se Anteron meuhkaaminen kuului taustalta läpi.

Puolueellisuus ja sinivalkoisten lasien läpi katsominen oli alkuaikoina harmitonta ja puoliksi huumorilla vedettyä kevyttä itseironiaa. Nykyään se on vain katkeraa ruikuttamista. Ei sitä enää jaksa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös