Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Anteeksi!? (tapaus Keränen)

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana Doug93, 04.02.2017 klo 17.55.

 1. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Hiltusen toiminta aika mielenkiintoista. Pitää mahdollisena, että kyseinen herrasmiessopimus puretaan, mutta ennen sitä Ilveksen pitää kuitenkin kaivaa kuvetta. Ilmeisesti sen saadun 100 000 euron jälkeen Liigan markkinat ovat turvatut. Toinen mielenkiintoinen asia on se, että Hiltunen soittelee Ilveksen johdolle ja taloustilanteeseen vedoten toivoo olla rekrytoimasta Kerästä. Eikö Ilves yritä mahdollisimman kovaa urheilullista tulosta siinä missä 14 muutakin Liigaseuraa?
   
 2. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ja kuten suurin osa Ilveksen faneista on todennut edellisinä kausina, niin suurempi riski talouden kannalta on ollut, ettei loukkaantumisiin ole reagoitu. On selvää, että ulkoilmapelien yleisötulot kasvoivat Keräsen sopimuksen ansiosta ja mikäli Keräsen mukaan tulo vie Ilveksen pudotuspeleihin, tai edes pitää sen mahdollisuuden yllä viimeisille kierroksille, niin yleisötulot ovat merkittävästi suuremmat, kuin ilman tätä joukkueen täydennystä.
   
 3. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
 4. Slite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Eipä tuo liene Ilveksen onni, eikä kenenkään muunkaan liigatoimijan.
   
 5. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Tässä taitaa käydä niin, että puututaan yhteen epäkohtaan sinällänsä oikein argumentein, mutta samalla Ilves joutuu huonoon valoon, sillä
  Liigan sisällä on liikuteltu vastaavasti rahaa kulissien takana.
   
 6. Itäpuu Jäsen

  Lainaus:
  Käys kattoon sen johtoryhmän kokoonpano, ja tule kertomaan, että kuka heistä on puuhastelija? No yksi nimi sieltä hyppää kyllä isolla fontilla silmille...
   
 7. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kuten tuolla aiemmin sanoin, niin nyt pitää Liigan myöntää, että Ilveksen tulkinta sovitusta on oikea ja Keräsen kanssa sai tehdä sopimuksen. Johtoryhmän pöytäkirjakin tukee tätä, eli koskee sopimuksen alaisia Jokeri-pelaajia.

  Näin Liiga minimoisi vahingot, mitkä on itse aiheuttanut tökeröllä ja lainvastaisella toiminnallaan. Noloahan se on Liigalle, mutta johtoryhmähän voisi vedota siihen, että kun Esa oli estynyt olemasta kokouksessa, niin heille oli tullut väärä käsitys sopimuksen toteuttamisesta.
   
 8. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Minusta ne on Liigan sivuilla samalla fontilla kirjoitettuna. Olisi mukava tietää, että onko muita kuin Honkalehto vapaita tästä tyhmästä päätöksestä, eli ollut estynyt osallistumaan kokoukseen.
   
 9. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Eihän tässä Ilveksellä ole enää osaa eikä arpaa, jos pelaajayhdistys vetää jatkossa keissiä kuten heidän olisi pitänyt tehdä heti kun ovat moisista sopimuksista kuulleet. Peussuomalaiseen tapaan ovat aivan kuin mikä tahansa muukin paskaliitto antaneet polkea jäseniensä oikeuksia siihen asti kunnes asia tulee julkisuuteen ja nyt on pakko reagoida jottei tulisi täydellistä kasvojen menetystä.
   
 10. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Esa Honkalehdon sanominen puuhastelijaksi on loukkaus. Puuhastelijoita kohtaan.
  Miettikää nyt: Essi on ollut liigan johtoryhmässä itse sorvaamassa laitonta sopimusta jota päätti itse rikkoa ja (todennäköisesti) itse vuosi sen julkisuuteen ja aiheutti siis samaan aikaan ongelmia sekä Ipalle että liigalle.
  Ilvesläiset eivät tästä Esailusta ylläty. Mukava läksiäislahja.
  Edit. Typoja kännykällä
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2017 klo 15.26
 11. chris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kivasti alkaa tästä casesta paska osua tuulettimeen ja paskassa kahlaa kohta kaikki liigajoukkueet.

  Aika moraalitonta pelaajayhdistykseltä alkaa vasta nyt asiaa penkomaan, kun asia on ollut kaikkien tiedossa jo vuosikausia. Ja miksikähän siirtoikkunat ei heitä kiinnosta Bosman-sääntöön vedoten? Siinähän pelaaja ei enää voi harjoittaa ammattiaan, jos saa potkut tietyn päivämäärän jälkeen.
   
 12. Kyle Jäsen

  Lainaus:
  Jokerit pystyy ottamaan yhden joukkueellisen verran suomalaisia pelaajia try-outille alkukaudesta ja Keräsen tapaan loppuvuodesta päästää vapaille markkinoille jos taso ei riitä. Jokereilla on tähän taloudelliset rahkeet, tämä on urheilullisesti perusteltua ja varmasti Liigassa on jonoksi asti pelaajia jotka haluavat kokeilla rajojaan KHL:ssä isot massit mielessä. Nythän ei ole sitä pelkoa että ei löydä pelipaikkaa, jos paikka Jokerit kokoonpanosta ei irtoa.
   
 13. rellu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
  Lainaus:
  Niinpä. Pahimmillaan siirtoikkunat poistuvat ja pelaajia vaihdellan (katsokaas kun on työvoiman vapaa liikkuvuus) aina viimeiseen loppuotteluun asti. Semifinaalissa pudonneista joukkueista äkkiä parhaat loppuottelupariin. *joku kiva hymiö*
   
 14. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Saarela on kysellyt agenteilta montaako pelaajaa tämä sopimus on koskenut. Mitä luulette kuinka moni pelaaja antaa luvan ajaa asiaa eteenpäin saadakseen korvauksia? Tuskin kovin moni haluaa tuhota mahdollisuutensa pelata liigaa enää koskaan. Tämän suhteen seurat saa olla suht rauhallisin mielin.
   
 15. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Näin itsekkin tuon asian näen. Mielenkiintoista tulee olemaan että mitä "jatkoseuraamuksia" Ilves saa, jos/kun tuo oikeuteen menee ja katsottaisiin laittomaksi, niin Ilvestä ei Liiga (tai muut Liiga-osakkaat) voi suoraan sakottaa. Mutta sitten saattaa tulla hieman kummallinen otteluohjelma, eikä mahdollisia lisenssiasioita tehdä ainakaan liian helpoksi tulevaisuudessa. Perjantai-iltana peli Oulussa ja seuraavana päivänä "perhepeli" alkaen 14.00 Lappeenrannassa yms. Tai Ilveksellä saattaa kotipelit viikonloppuna vähentyä myös hieman.

  Sopimukseen mitenkään ottamatta kantaa, niin uskon silti että Ilves tästä jollain tavalla joutuu kärsimään. Varsinkin kun tuon sopimuksen "vuotaminen" on todennäköisesti Ilves-leiristä peräisin.

  Sinänsä sääli kun Ilveksellä kuitenkin on pitkä historia ja tietyllä tavalla kuuluu Liigaan.
   
 16. PJx Jäsen

  Jos lähdetään siitä, että sopimussakko ei kestä käräjiä, niin liigakaan ei ole niin typerä, että alkaisi kaivaa jo tarpeeksi vielä syvemmäksi. Nyrkki taskuun ja järki käteen. Ei kai tätä casea kannata enää kuorruttaa syrjimällä yhtä osakasta.

  Jos tässä syyllisiä täytyy lähetä etsimään, niin ne, jotka tämän sopimuksen aikanaan tekivät, "joutaisivat saunan taakse" (niiden kanssa jotka sovelsivat jyrkkää tulkintaa). Kaiken kaikkiaan tämä oli katastrofi odottamassa itseään, Ilveksen kanssa tai ilman.

  Kuvittelisin, ettei pelaajayhdistys puuttunut asiaan näytön puutteessa. No se asia korjaantui kätevästi, kun asiaa ei kielletty kategorisesti. Nyt saattoi käydä niin, että rahaa siirtyy kohti narrilaumaa ja sehän meitä kaikkia naurattaa? Sitä saa mitä tilaa.
   
 17. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämän viestin luettuani en ollut varma puhutaanko nyt Kohelosta vai Liigasta. Surullista, jos asiat ovat noin katkeralla tolalla ihan Suomen pääsarjassa.
   
 18. Pattura Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Michael Keräsen tapaus: Liigaseurat voivat joutua maksumiehiksi

  "Sopimus on vastoin Bosman-päätöstä, kilpailuoikeutta, työlainsäädäntöä ja ehkä perustuslakiakin"

  Selvää on, että sopimus olisi tullut julki joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin.
  Kyllä tämän farssin jälkeen liigan johdon tulisi ottaa vastuu ja erota.
   
 19. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  En kyllä Jokerifanina liikaa tuulettelisi tätä kehitystä. Khl:n pelaajaoikeusjärjestelmä on kuitenkin täysin selvästi vastaan Bosman-päätöstä ja voisin kuvitella sen olevan jatko-osana tässä. Vai voidaanko siltä tässä yhteydessä ummistaa vielä silmät?
   
 20. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Aivan oikein Ja samaa lääkettä tarjoaisin siihen suuntaan kuin Ilvekselle, eli tuossa kohtaa olisi riittänyt, että ei kommentoida tässä kohtaan keskeneräisiä asioita. Liigan toiminnassa oli myös peiliin katsomisen paikka. Honkalehto taisi vielä yhdeksi tekosyyksi liigalisenssin saamiseksi sanoa sen, että ehdot ovat tiukentuneet ja itse prosessi on vaikeutunut. Jukurit kuitenkin ensikertalaisena olivat osanneet toimittaa tarvittavat materiaalit ja ajoissa. Tarkoituksena tuossa kuitenkin oli yrittää valoittaa Ilveksen kannattajille, ettei maailma ole liittoutunut Ilvestä vastaan. Ilves on saanut matkan varrella nauttia monesta Liigan päätöksestä ja ollut Liigalle, jos nyt ei riippakivi, mutta melkoinen murheenkryyni jo tovin.

  Toivottavasti nyt päästään mahdollisimman pian uuteen alkuun ja rakentamaan sitä Ilvestä, jonka eteen sinäkin taistelit.
   
 21. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Lainaus:
  Valitettavasti asia ei mene näin. Paitsi siinä tapauksessa jos joku nimellinen farmisopimus solmittaisiin Mestis-jengin kanssa. Muutoin KHL:n säännöt rajoittavat sopimuspelaajien määrän 25 pelaajaan. Nimellisellä yhteistyöllä määrä voitaisiin kasvattaa kuitenkin 35 pelaajaan, mutta KHL:n pykälistä en ole selvillä ajatellen sitä, että menisikö homma silloin kaikkien sääntöjen ja pykälien mukaisesti. Luulen, että ei mene sillä Jokerit olisi varmasti tämän keinon muuten hyödyntänyt. Luulisi, että noin isoilla rahoilla leikkivä firma olisi nämä asiat lakimiehillään tarkastanut.
   
 22. rellu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
  Lainaus:
  Hyvä rehellinen kirjoitus. Myös Pelaajayhdistys olisi voinut pitää hieman pienempää suuta ja katsoa asiaa rauhassa miettien mihin tämä oikeuteen vetäminen (joka onneksi lienee vieläkin vasta harkinnassa) VOI johtaa myös paitsi liigaseurojen myös pelaajien suhteen. Ottamatta mitään poliittisia kantoja niin kyllä ammattiyhdistysliikekin on saanut monta työntekijöitä ja työnantajia YHDESSÄ kismittävää sääntöä aikaan. Tässä voidaan mennä ojasta allikkoon kummankin osapuolen suhteen. Vai pitäiskö sanoa kaikkien kolmen: Liigan, pelaajien ja Ilveksen. Ilveksen uusi johto on vaikeassa paikassa, suhteet Liigaan on ehdottomasti saatava kuntoon ja pelaajayhdistyksen rajut oikeusjuttukannat eivät edesauta sitä vaikka kuinka asiaa käsitellään yelisesti, mutta ilman case-Kerästä&Ilvestä sitä ei olisi.
   
 23. PJx Jäsen

  Lainaus:
  En ymmärrä, että urheilu olisi liiketoimintaa, jonka varjolla olisi moraalinen oikeus poiketa lakien ja hyvien tapojen toiselle puolelle, kunhan ei jää kiinni. Joku puukaupan kartelli oli minun päässäni selkeästi helpommin ymmärrettävissä (=siis hyväksyttävissä, käsittääkseni alueellinen jako kevensi organisaatiorakennetta ja kyseess oli "sponssaus" koko kansantalaudelle tärkeälle toimialalle). Sitäkään en tosin hyväksynyt edes periaatetasolla. Mikään ei ole niin turhaa kuin pieni vilppi...

  Pitkässä juoksussa on kaikiien etu, että rikolliset liiketoimintatavat karsitaan pois. Turha sotkea tähän joitan AY-asioita tai politiikkaa puhumattakaan tunteista jääkiekkojoukkueita kohtaan. Kartelliasioissa on tapana palikta muiden ilmiantajat pienemmillä tuomioilla. Oikeudenmukaisuuslähtökohdista katsoen Ilves tuodessaan esiin tällaisen laittoman toimintatavan tulisi palkita moraalisesti oikeansuuntaisesta toiminnasta ja tietynlaisesta suoraselkäisyydestä: ei syrjinyt laittomasti vapailla markkinoilla olevaa pelaajaa, vaikka potentiaalisia vaikeuksia oli luvassa. Sen pitäisi näkyä alennettuina sakkoina ja soviteltuina vahingonkorvauksina.

  "Herrasmiesopimuksen" tapainen rakenteellinen "korruptio" tällaisessa hyväveliverkostossa on iso ongelma tehokkaan ja järkevän toiminnan näkökulmasta. En peräänkuuluta mitään puritaanista lähestymistapaa, mutta joku roti näissäkin asioissa pitää olla. Ei lähtökohtana voi olla, että kaikki mistä ei jää kiinni, on sallittua...

  PS. Oletan, että julkisuuteen on kerrottu oikeansuuntaista tietoa sopimuksesta ja sen soveltamisesta. Voihan se toki olla laillinenkin, mikäli julisuuteen on tihkunut pääsääntöisesti harhaanjohtavaa tietoa.
   
 24. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Juuri näin. Puukaupasta tuli mieleen, että eikö prosessi mene niin, että ensin markkinaoikeus toteaa kartellin olemassaolon ja sen jälkeen jossain oikeudessa vahinkoa kärsineet hakevat korvauksia? Saamapuolella voi olla nämä yksittäiset pelaajat sekä jokerit mahdollisesti jos voivat osoittaa maksaneensa ylimääräisiä palkkoja ostaakseen ulos kartellin negatiivisen vaikutuksen.
   
 25. Mind over matter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi ja KooVee