Anaheim Ducks 2016–2017

  • 137 019
  • 485

Largo

Jäsen
Oliskohan mahdollista, koska Fowler näyttää jumineen Kaliforniaan iäksi, saada jotain pientä hyvää Despressistä? Siitä löysäisi 3.7milj. ja onhan meillä Montour ja Theodore jotka voisivat jo ylhäällä pelata.
Despres ilmeisesti kärsii jostain huimauksesta, koska jätti viimeisen erän kesken ilman mitään fyysistä osumaa saaneena. Hänen treidaaminen tässä kohtaa epätodennäköistä ja saattaa olla pitkäkin huili edessä, kun kerran historiaa tärähdyksistä on. Francis varmaan suostuisi ottamaan Stonerin, mutta paljonko siitä pitää maksaa? Chicago maksoi Teräväisen jotta pääsi eroon Bickelistä saaden toki kakkos jo kolomoskiekan pickit. Puolustajilla Carolinassa on tässä kohtaa kysyntää, mutta poolissa on läjäpäin prospekteja alakertaan. Hanifin, Fleury, Bean, Slavin, McKeown etunenässä. Fowler voisi sikäli olla Stonerin kanssa hyvä paketti sinnepäin, mutta Fowlerista pitäisi saada jotain takaisin päin, mieluiten hyökkääjä, joita Canes on myös vailla. Varausvuorot näin ollen ovat varmaan tässä kohtaa ainoa mitä tuolta voisi odottaa. Fowler olisi myös helppo suojaus Canesille, kun kerran Faulkin lisäksi niitä ei muuten ole kuin Murphy, joka nykytilanteessa on ainoa mitat täyttävä suojaamatta jätettävä pelaaja Canesin pakistossa. Fowler ja Stoner sinne, suojaus Fowler, Murphy ja Faulk, Stoner jätetään suojaamatta. Näin helppoa se on. Fowler, Stoner + 4th round <-> Saarela +/- pick. Se siitä, kunhan spekuloin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Fowler, Stoner + 4th round <-> Saarela +/- pick. Se siitä, kunhan spekuloin.

Pakko myöntää, että ajatus on aika kaukainen. Carolinalla on tällä hetkellä ylhäällä 8 pakkia ja näistä Faulk, Hanifin, Pesce, Murphy ja Slavin ovat nuoria ja muodastavat pakiston rungon ja sitten vuoden-parin sisään tulee lisäksi Bean, Fleury ja McKeown. Lisäksi on sitten vielä Hainsey, Dahlbäck ja Nakladal, joten sanoisin että Carolinan pakisto on varsin täynnä. Toki sinne vuodeksi voisi joku hyvä pakki mahtua hyvinkin, mutta sen jälkeen vaikea nähdä tarvetta ulkopuolelta hankkia pakkeja.

Hyökkäyksessä Carolinalla onkin ihan erilainen tilanne, vaikka toki ovat sitä korjanneet nyt esim Teräväisen, Ahon, Saarelan, Frk:n ja Gauthierin myötä. Mutta suunta on nimenomaan ollut tuo hyökkäyksen prospectien lisääminen, ei vähentäminen.

Kolmanneksi tuossa ajatuksessa Carolinaan tulisi päälle 7 miljoonaa lisää palkkoja ja pois ei lähtisi käytännössä yhtään. Joukkue joka on kovissa taloudellisissa haasteissa tuhlaisi 7 miljoonaa osastoon mikä on käytännössä kunnossa? Lisäksi Fowler on sitten vajaan kahden vuoden päästä UFA, kun Carolinan joukkue voisi olla kilpailukykyinen. Ihmettelisin kovasti jos Carolina lähtisi rakentamaan joukkuetta tuohon suuntaan ja tuhlaamaan vähäisiä rahojaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Sherolle soittoa ja vaihtokauppaa Lovejoyhin.

Hihi, Reverend Lovejoy, pitkien kiekkojen erikoismies, mediapersoona takaisin!
Rakellin sopimus on erittäin kohtuullinen, muotoilen näin. Kaveri on minun löytöni, pölhöilin aikoinani Ducksien fanisivuilla yhdessä Mooseduckin kanssa hehkuttamassa tulokkaita. Emme me vanhukset täysin hakoteillä olleet. Karlsson is gone, Friberg missä lienee, mina tykka sweduista kuitenki. Lindholmia en junnumestaruuskisoissa nähnyt, kuten eivät muutkaan. No se siitä.
En ole varma kirjoitanko tässä jo osaltani pientä palasta muistokirjoitusta joukkueelleni, parisuhteen lopun aavistelua, haikeutta, mutta toisaalta jonkin uuden mahdollisuuden tarjoamaa jännitystä, kiihottavaa uutta jengiä.
En rakasta Getzyä. Kukaan ei rakasta Perryä, minä olen yrittänyt ja selittää kavereille miehen maalinedus-nerokkuutta, vailla vastakaikua. Boudreausta pidin, enemmän kuin viimeisen kauden Teemusta.
En ollut mukana Ankkojen Stanley-Cup voitossa, en osaa voittajarosteria unissani. Tulin mukaan myöhemmin ja ironista kyllä varsinainen seuraaminen alkoi TPS-Koivun innoittamana, Hifk- Lydmankin säesti.
Nettiyhteydellä kuuntelin radiolähetystä loppusyksystä Detroitista, missä peli oli kolmannen erän alussa noin 2-2. Perry ottaa kympin, Getzlaf ottaa kympin. Radiosta kuulee kuinka Saku yrittää voittaa ottelun, ottaa kampitusjäähyn pari minuuttia ennen loppua. Helvetin hyvä taistelupeli, joka hävitään. Pettymys.
Tämä tarina on tosi, päivämäärä ja maalitilanne ehkä ei, mutta riipivä tappio Detroitissa on fakta. Näitä pettymyksiä on tullut koettua useita, nyttemmin toki tv-kuvan välityksellä, mutta olen jaksanut uskoa aina seuraavan matsin käänteentekevään vaikutukseen.

En minä ole voittojen perässä, olisi toki kiva jos joukkueeni voittaisi Stanley Cupin, mutta vilpitön yrittäminen joka matsissa on paljon merkityksellisempää.
Jokin Duckeissa vain on minua ruvennut riipimään, minä näen kaiken tekemisen negatiivisen tihrustamisen kautta. Vika on minussa, ei joukkueessa, ei Getzlafissa, Perryssä, Fowlerissa eli joukkueen franchise-coressa, eikä Valmentajassa, kuka hän nyt sitten sattuu olemaankin.
Oma on vikani, mietin vain että tekisinkö asialle jotain.

@Largo lle kiitokset otteluraportista, jatka toki samaan malliin jos suinkin jaksat.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
@Largo:n raporttia kauden toisesta Ankka-pelistä odotellessa...

Hyvä oli mielestäni taas Ducksien yritystaso, tuollaista jaksaa katsellakin. Maalintekijät edelleen puuttuvat, ja puolustuksessa tapahtuu ihmeellisiä oikosulkuja, joista tänään Pensseleiden toinen maali oli oikea mestarinäyttö. Getzlaf esitteli taas aimoannoksen sokkorystysyöttöjään ja muita kiekonmenetyksiä vastustajalle, mutta tällä kertaa ei kiekko tainnut päätyä omaan reppuun. Larsson sai paljon peliaikaa mielestäni, mutta jotain siitä vielä puuttuu, mutta ehkä ainesta on tulevaisuuden tähdeksi. Kauppatavara Fowlerin saa minun puolestani laittaa kauniiseen pakettiin ja lähettää jollekin toiselle NHL-joukkueelle, vaikka ilmaiseksi. Se olisi ns. "addition by subtraction". Mittani tuli täyteen jo näin kauden toisessa ottelussa, vaikka maalin tekaisikin.

Maalivahdeista jotenkin minulla on tällä hetkellä turvallisempi olo Bernierin seistessä maalin edessä kuin Gibsonin siellä ollessa.

Turhakeosastoon voidaan näiden alkupelien jälkeen laittaa Sörensen, Boll ja Raymond. Wagner, Vermette ja Garbutt (lähinnä viime kauden ansioiden avulla tämä jälkimmäinen) saavat vielä minulta mahdollisuuden näyttää kykynsä (tai niiden olemattomuuden). Alkaa myös ärsyttää Richien muka-fyysinen tyyli joka on aika likainen ja josta kaveri sai ansaitusti pari jäähyä. Hyökkäyspään tehoissa kaveri vetää edelleen kiikareilla.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Hihi, Reverend Lovejoy, pitkien kiekkojen erikoismies, mediapersoona takaisin!
Rakellin sopimus on erittäin kohtuullinen, muotoilen näin. Kaveri on minun löytöni, pölhöilin aikoinani Ducksien fanisivuilla yhdessä Mooseduckin kanssa hehkuttamassa tulokkaita. Emme me vanhukset täysin hakoteillä olleet. Karlsson is gone, Friberg missä lienee, mina tykka sweduista kuitenki. Lindholmia en junnumestaruuskisoissa nähnyt, kuten eivät muutkaan. No se siitä.
En ole varma kirjoitanko tässä jo osaltani pientä palasta muistokirjoitusta joukkueelleni, parisuhteen lopun aavistelua, haikeutta, mutta toisaalta jonkin uuden mahdollisuuden tarjoamaa jännitystä, kiihottavaa uutta jengiä.
En tiedä onko arvon nimimerkki @arvee ollut joissain aineissa kun tätä on kirjoitellut, mutta jos olet ihan tosissaan, niin tervemenoa ja kiitos kaikista kirjoituksistasi! Näin se taitaa mennä, elämä jatkuu, vaikka kirjoittajat vaihtuvat. Menin takaisin edelliskausien Ducks-kausiketjuja katsomaan ja kaudelta 2002-2003 en löytänyt yhtään nykyistä Ducks-ketjuun kirjoittavaa Ankka-fania. Kaudelta 2003-2004 löytyi ainoastaan allekirjoittanut, joten taidan olla Ducks-ketjun seniorikirjoittaja (huokaus).
 

Largo

Jäsen
Ducks @ Penguins 2-3

*** Conor Sheary
** Ian Cole
* Ryan Getzlaf


1.erä alkoi hyvällä temmolla ja ensimmäset 10 minuuttia mentiin Ducksin näennäisessä hallinnassa. Vain reilu parin minuutin jälkeen pääsi lähelle maalia, kun Vermette pamauttaa kiekon ylärimaan. Pensin paikat erän ensimmäisellä puoliskolla jäi pitkälti Shearyn varaan, jolle tänään maali ja ansaitut 3 tähteä. Noin 12 minuutin paikkeilla Wagnerilla oli loistava paikka iskeä Ducks johtoon, kun Manson vetää viivalta ja kiekko pomppii Wagnerille jolla lähes tyhjä maali, mutta niin vaan Fleury venyy erän hienoimpaan torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Perry änkee itsensä väkisin koko Pens-puolustuksen läpi, mutta Letang onnistuu heittäytymällä estämään tarpeeksi, ettei Perry onnistu maalinteossa. Erän puolivälin jälkeen saatiin nauttia Fowlerin viivapelaamisesta, kun mies ampuu kiekon ekaan vastustajaan, josta Sheary ampaisee karkuun. Onneksi Fowlerin luistelu on hänen ain...siis yksi vahvuuksista ja mies luistelee Shearyn kiinni ja korjaa kiekon itselleen. Tästä ei mene varmaan kuin vajaa minuutti, kun Pens menee 0-1 johtoon. Malkin kiertää maalin takaa, kiekko viivaan Daleylle, hän levittää Colelle, joka heittää ranteella maalille ja sisään. Bernier ei reagoinut tarpeeksi nopeasti maskiin, eikä ehtinyt näkemään mitään. Mansonin olisi pitänyt saada siivottua Kuhnhackel paremmin sivuun, tai sitten keskittyä vaikka blokkaamaan veto. Nähän tämän jälkeen Määttä kampittaa Coglianon laidan tuntumassa ja tästä 2 minuuttia. Jäähy oli mielestäni vähän heppoinen yleiseen linjaan nähden, mutta näin tällä kertaa. Ylivoimaa ehtii kulua vain 4 sekuntia, kun Ian Cole kiskoo kiekon suoraan katsomoon ja Ducks 5vs3 ylivoimalle lähes kahden minuutin ajan. Paikkoja ylivoimalla on sitten joka lähtöön. Myös Sami Vatanen vetää jo illan toisen lyöntilaukauksensa, mutta Fowler on se joka kiekon lopulta maaliin saa. Getzlaf vaihtaa Samin kanssa paikkoja laskien alimmaksi viivaan, siitä syöttö Fowlerille, jolta poikkeuksellisesti hyvä laukaus ja peli 1-1. Keslerille onneksi kakkossyöttö, koska sen hän vähintään maskillaan ansaitsi. Muutama minuutti myöhemmin Ritchie ottaa kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä ja Pens ylivoima. Ylivoimalla paras paikka siunaantuu Matt Cullenille, mutta hänen ohjaus maalin edestä menee kaksi karvaa ohi maalin. Myös Ducksilla oli pieni paikka alivoimalla, kun Wagner ja Cogs kävivät aiheuttamassa hämminkiä Fleuryn maalilla. Erän puolessa välissä laukaukset olivat selvästi Ducksin hyväksi, mutta loppupuolisko meni pitkälti Pensin pillin mukaan. Erätauolle tilanteessa 1-1.

2.erä alkoi Ducksin painostuksella ja ensimmäinen minuutti oli hyvännäköistä pyöritystä Getzlafin porukalta. Parhaimmat paikat siunaantui Larssonille, jolta pari tulista vetoa, mutta molemmat plekseihin. Sitten ei mennytkään kauaa, kun Pens menee 1-2 johtoon. Purkukiekko lipuu maalivahdille Fowlerin luistellessa sitä hakemaan. En tiedä mitä pojat siinä mietti, mutta Bernier tökkää kiekon eteenpäin ja Cam puolestaan ajatteli sen jäävän paikalleen. Molemmat hukkaavat kiekon ja hässäkän jälkeen Sheary kruunataan maalintekijäksi. En oikeen tiedä kumman piikkiin tuota sitten laittaisi, niin laitan molempien piikkiin. Ehkä enemmän Bernierille, koska hän olisi voinut peittää kiekon, mutta jostain syystä mies ei sitä tee. Peli jatkuu ja parin minuutin päästä Ritchie taas boksiin ja jälleen kiinnipitämisestä, kun mies ei pääse Letangin ohi ja päättää sitten repiä miehen jäähän. Ratkaisu sekin. Tästä alivoimasta selvitään, mutta seuraavasta ei. Getzlaf boksiin ja Kessel iskee taululle 1-3. Manson epäonnistuu kulmassa purun kanssa, Kessel nappaa kiekon ja purjehtii rauhassa keskelle ja längeistä sisään. Mansonin paikka oli tyhjänä, eikä kukaan siihen reagoinut mitenkään. Hölmösti pelattu tilanne kaiken kaikkiaan. Perry kaventaa pari minuuttia myöhemmin, kun kiekko pomppii b-piste aloituksesta miehen lapaan, siitä nopea veto, Fleury torjuu, mutta riparin Perry saa maltilla nostaa maalin kattoon. Tähän saakka jaksoin seurata peliä tosissaan ja loppupeli meni vähän puolivaloilla, joten en lähde siitä enempää kirjoittamaan. 3.erä oli enemmän tai vähemmän pelailua, eikä siinä muistaakseni mitään loistopaikkoja tasoitukseen ollut. Joku muu saa tiivistää tuota kolmatta erää jos siltä tuntuu.

****************************************************************************************

Bernier ryösti ainakin Hörnqvistin kertaalleen ja pelasi ihan ok matsin. Ei nyt mitään riemunkiljahduksia esityksestä pysty vetämään, mutta ihan ok. Vataselta hyvä peli ja lyöntilaukaus viuhui kolmesti. Hyvä niin, jaksaa vetää vaan, niin kyllä ne alkaa sisään menemään. Fowler nyt on Fowler, en jaksa sitä enää edes haukkua. Toivottavasti treidataan äkkiä jonnekin ja saadaan Hampus riveihin. Aivan sama mitä Fowlerista sitten saa. Bieksalla on vaan aivan liian kovat minuutit ja ylivoimalle häntä ei mielestäni pitäisi laittaa ollenkaan. Pakko kohta ottaa Theodore/Montour ylös ihan vaan tuon ylivoiman takia. Larsson ja Bieksa on meidän kakkosylivoiman pakisto, jep jep. Manson oli aivan pihalla tänään. Holzeria en huomannut hyvässä tai pahassa mikä on varmaan hyvä. Larsson pelasi rohkeammin, mutta kyllä NHL taitaa olla nuorelle miehelle vähän iso maailma. Farmiin vaan ja Theodore ylös. Getzlaf sai pari syöttöä, mutta esitys itsessään oli huomattavasti huonompi kuin Starsia vastaan. Perry teki maalin, siitä hänelle maksetaan, joten hyvä homma. Ritchie oli huono. Tyhmiä jäähyjä ja jotenkin väsynyttä yritystä. Tiedä sitten pelaako vähän liian kovia minuutteja vai mistä kiikastaa, kun Stars peliin verrattuna oli aika ponneton suoritus. Kesler on aina luotettava, ei siitä mihinkään pääse. Taklauksia, aloituksia, maskia, alivoimaa, ylivoimaa you name it, kaikki hoituu. Silfverberg edelleen vähän varjojen mailla tai sitten vaan pelaa kuten ennenkin, mutta odotan häneltä jotain enemmän. Ei pelaa varsinaisesti huonosti, mutta ei säväytä mitenkään nyt. Cogliano tekee töitä, on se teräsmies. Tuo hyökkäys ja maalinteko on ollut pre-seasonista saakka ongelma ja toivon todella, että Murray keksii siihen jotain pian. Rakell tietenkin tuo lisää siihen, mutta veikkaan etei se yksinään riitä. Toi bottom-6 on kyllä aika turha osasto tällä hetkellä ja ainakin kolmosketjuun pitää saada enemmän ratkaisuvoimaa. Rakell tuo sit'ä, mutta jää vähän yksin jos siihen mies istutetaan. Se siitä, huomenna Islanders klo 1:00.
 

Kuppi

Jäsen
Toi bottom-6 on kyllä aika turha osasto tällä hetkellä ja ainakin kolmosketjuun pitää saada enemmän ratkaisuvoimaa.
Näin on. Vielä pari kolme vuotta sitten Ducksin vahvuuksiin kuului neljä pelaavaa kenttää. Nyt kolmonenkin näyttää aika heikolta. Rakell on tosiaan tulossa mutta ketä rinnalle?

Murrayn osumaprosentti näissä 'josko vielä' hauissa on aika lähellä nollaa. Bourque, Heatley, Fleischmann, Stewart, Santorelli ja Garbutt nyt ainakin tulee mieleen. Ei tämän kauden arvat Boll, Raymond ja Vermette luultavasti osu sen paremmin. Vermette on sentään ollut suht näkyvä vaikkei ole mitään saanut peleissä aikaiseksi joten vielä on jotain toivoa että voisi olla hyötyä hyökkäyssuuntaankin.

Boll nyt on täysi turhake, ei voi ymmärtää miksi piti hankkia yksisuuntaisella. Murray antoi varmuuden vuoksi vielä kahden kauden sopparin kun näitä viiden pisteen kausia takovia enforcereita on vissiin niin hankala löytää. Pidän fyysisestä pelistä mutta nykyänärissä pitäisi jo osata pelatakin siinä ohessa. Jos on pakko ottaa puhdas myllyttäjä niin sitten kahden suunnan sopparilla ja kokoonpanoon vain sopivia joukkueita vastaan.
 

Largo

Jäsen
Ducks @ Islanders 2-3OT

*** John Tavares
** Josh Bailey
* Ryan Getzlaf


1.erä alkaa varovaisen rauhallisesti eikä kummallakaan ole ensimmaisten minuuttien aikana kunnollisia paikkoja. Isles ottaa pelin haltuun 5 minuutin jälkeen, kun Perry koukkii Tavaresia ja siitä Isles YV. Ylivoimalla oli kaksi hyvää paikkaa Islandersilla, mutta Gibson ja alivoima nelikko hoitaa nämä. Hyvää alivoimaa kaiken kaikkiaan, varsinkin Wagnerilta sekä Silfverbergilta. Vähän ylivoiman jälkeen Isles menee 0-1 johtoon. Nähdäkseni Vermette sättää ponppukiekon kanssa ja hetkeä myöhemmin Nelsonin matala kääntölaukaus menee Gibsonin selän taakse. Kentällä oli väsyneitä jalkoja ylivoiman jälkeen ja Isles käytti sen tylysti hyväksi. Hieman myöhemmin kolisee Gibsonin takana tolppa, kun Beauvillier pääsee hyvältä paikalta laukomaan, mutta tolppa pelastaa Ankat tässä kertaa. Tavaresin rusikointi jatkuu, kun Manson antaa miehelle oman maalin takana runtua. Vähän heppoinen tilanne, mutta kun kiekko oli jo ajat sitten aivan muualla, niin jäähyhän siitä kuuluu antaa. LAukaukset tässä kohtaa 11-0 Islandersille. Ylivoima oli hyvää ja Ducks oli helisemässä koko ajan. Takaiskuilta onneksi vältyttiin, mutta ote jatkui jäähyn jälkeen edelleen kotijoukkueella. Ensimmäinen "laukaus" Ducksilta nähtiin n.15 minuutin pelin kohdalla, kun keskialueen heitto menee liruu suoraan Halakille. Cizikasilla oli hetkeä aiemmin hyvä esiintulo, kun mies puskee väkisin koko puolustukssen läpi, mutta vetää kiekon ohi maalin. Ajassa 4:57 Boll aloittaa Seidenbergin kanssa pienen kärhämän vaihtoaitioiden edessä. Clutterbuck tulee siihen hieman päätään aukomaan ja pojat vaihtavat hetken mielipiteitä, kunnes Clutter ja Boll molemmat boksiin ja Isles ylivoimalle Bollin tupla kakkosen johdosta. Jälleen hyvää alivoimaa, eikä Isles päässyt kunnolla paikoille. Siitä maininta Silfverbergille, joka aktiivisesti peittää syöttölinjat Tavaresille. Jäähyn jälkeen Ducks saa juonesta hieman kiinni ja erän ainoan maalipaikan luo Ritchie, joka ohjaa Fowlerin viivavedon, mutta Halak on edessä. Vaaran paikkaa nähtiin vielä toisessä päässäkin, kun Manson epäonnistuu totaalisesti purussaan.ja Bailey pääsee sektorilta koittamaan, Gibson torjuu. Ducksin ensimmäinen ylivoima näkee päivänvalon sekunteja ennen erän loppua, kun Tavares koukkii Mansonia. Tavaresilta vähän turhautumista, mutta jäähy itsessään oli mielestäni heppoisesti vihelletty, varmaan kun kerran jäähyjä oli vaan Ducksille jaettu. Sekunteja maalin tekoon jää liian vähän ja erätauolle tilanteessa 0-1. Laukaukset 3-16.

2.erän alku jatkuu ylivoimalla, josta ei kuitenkaan jälkipolville kerrottavaa jää. Jäähyn jälkeen peli jatkuu tasaisesti, eikä kummallakaan ole mainittavia maalintekopaikkoja. Ajassa 15:25 Perry huitoo itsensä boksiin ja Isles jälleen ylivoimalle. Aivan loistavaa alivoimaa Ducksilta, etunenässä Cogliano ja Garbutt. Isles joutuu tekemään myös pitkän kiekon, mikä kertoo alivoiman intensiteetistä aika paljon. Islandersin paikat jäivät hyvin vähiin, kunnes Nelson ajaa voimalla sisään, hyvä veto ja maalin taakse ajautuneessa tilanteessa lataa Bieksaa poikittaisella tuomarin seistessä metrin päässä. 4-4 vastaan jatkettiin 23 sekuntia ja ylivoima saatiin nopeasti kasaan, kun Halak koppaa Larssonin kovan vedon. Maskia vaan ei ollut, niin helpohko torjunta. 1:30 jää ylivoimaa, jossa paikkoja maalintekoon oli. Getzlaf haki aktiivisesti Vatasta, jolta vetoja nähtiinkin. Valitettavasti Islandersin blokkipeli toimi tänään hyvin ja valtaosa Samin vedoista blokattiin. Ylivoiman jälkeen ajattelin ketjujen olevan sekaisin juuri sattuneesta syystä, mutta Carlyle sotki hieman palettia ja ainakin kaksoset erotettiin toisistaan. Siellä oli vähän eri variaatioita, mutta jotenkin näin ne meni Ritchie-Getzlaf-Silf, Raymond-Kesler-Perry, Cogliano-Vermette-Sorensen. Ottelu jatkui hieman kevyemmällä temmolla, eikä paikkoja ollut kummallakaan. Mainitaan nyt tässä kohtaa, että Sami Vatanen esiintyi oikeastaan koko ajan edukseen oli tilanne mikä tahansa. Noin 12 minuutin kohdalla kenttämestari, yleisö ja muutama pelaaja luuli kiekon käyneen maalissa ja maalitorvikin ehti kertaalleen huutamaan. Nelson nousi laidalta ja hänen vetonsa kimpoaa Bieksan(?) mailasta tolppaan ja pyörii pystyasennossa melkein viivaa pitkin pois. Anders Lee kyttää maalin kulmalla, mutta Cogliano tulee tilanteeseen juuri oikeaan aikaan ja tosennäköisesti pelastaa tämän maalin syntymisen. Hieman myöhemmin de Haan kampituksesta jäähylle ja Ducksin ylivoima. Ylivoima oli surkeaa ja mainittavana asiana mainittakoon Hamonicin purkulämäri, joka osuu kovaa Perryyn. Perry kuitenkin selviää tilanteesta ilman todellista vammaa. Ylivoiman jälkeen Tavares ja Vatanen 1 on 1 tilanteessa, josta voittajana selviää hienosti tilanteen pelannut Vatanen. Sami katsoo tilanteen maltilla ja pelaa miehen tilanteessa. 3:30 erää jäljellä, kun Clusterfuck kampituksesta jäähylle. Heti kampituksen jälkeen viivalla kiekon saanut Fowler laukoo Cizikasin jonnekin pohkeeseen ja mies irvistää aika lailla. Cizikas kuitenkin jatkaa peliä jo tilannetta seuranneessa alivoimassa. Ylivoima oli parasta ylivoimaa, mitä olen Ducksilta vähään aikaan nähnyt. Vatanen, Fowler, Ritchie, kaikilla paikkoja tehdä maali, mutta Halakilta erinomaista työskentelyä maalilla ja uhrautuvat alivoimapelaajat blokkasivat muutaman ison paikan. Loppuerä pelaillaan pois ja tilanne edelleen 0-1. Laukaukset Ducksille 13-5.

3.erä alkaa Islandersin pienoisella hallinnalla. Ducks oli jälleen sekoittanut hieman pakkaa ja Kesler oli vaihtanut paikkaa Vermetten kannsa. Myös pakkiparit olivat sekoittuneet ja Vatanen oli lyöty pysyvästi Fowlerin pariksi. Peli oli hidastempoista, eikä kummallakaan ollut edes puolittaisia paikkoja maalintekoon. Vedot lähtivät ulkosektoreilta ilman maskeja, eikä maalivahdeilla ehtinyt tulemaan hiki. John Tavares vie joukkueensa 0-2 johtoon hieman kyseenalaisessa tilanteessa. Clutterbuck raivoaa itsensä keskeltä läpi,hajottaa mailansa mutta onnistuu potkimaan kiekon Taverisille, jonka oma reboundi menee Gibsonin selän taakse. Eihän Cal rikkinäisellä mailalla pelannut, mutta pelasi kuitenkin rikkinäinen väline kädessään, mikä on sääntöjen vastaista. Getzlaf purnasi tilanteesta välittömästi ja pienen palaverin jälkeen päätös kentällä pysyi. Mun mielestä se oli maali, kun kerran ei pelannut kiekkoa Tavaresille mailallaan. Ducks sisuuntui tästä ja kavensi pelin vain puoli minuuttia myöhemmin. Getzlaf kaivaa kiekon, syöttää viivaan Fowlerille joka lähettää kiekon maalille ja Hickeyn jalan kautta ohi Halakin. Ducks saa maalin jälkeen lisää virtaa ja ottaa pelin haltuun. Tavares pääsee kuitenkin hetken päästä nokikkain Gibsonin kanssa, mutta Corey Perryn heittäytyy juuri oikeaan aikaan ja mailallaan sutaisee kiekon Tavaresin nenän edestä pois. Taisi olla Johnny vähän ihmeessään tästä ja niin olin minäkin, kun Perryltä ei tuollaisia uhrautuvia heittäytymisiä juurikaan näe. Ottelu oli tämän tilanteen jälkeen pitkään tylsää pelaamista ilman kunnon tilanteita. Hieman reilu 5 minuuttia ennen erän loppua Islandersilla on loistava paikka mennä kahden maalin johtoon, kun Chimera ja Anders Lee pääsevät puolittaiseen 2vs1 hyökkäykseen. Chimera vetää itse ja Gibson torjuu kiekon tolppaan. Minuutteja myöhemmin Ducksilla on paikka tasoittaa, kun Fowlerin rännikiekko kohtaa kenttämestarin erikoisen ja maalin taakse kiekkoa pysäyttämään mennyt Halak seuraa hölmönä kiekon pompanneen maalin edustalle, josta Ryan Kesler pääsee koittamaan. Kiekko kuitenkin pomppii ikävästi, eikä mies saa tarpeeksi nopeaa laukausta aikaiseksi ja numerot säilyvät ennallaan. Vihellyksen jälken Isles ottaa aikalisän ja Ducks maalivahdin pois. Kentälle kuusikko Perry-Kesler-Getzlaf-Vermette-Fowler-Vatanen. Vain minuutti jää peliaikaa, kun Ducks tasoittaa ottelun. Kiekko viivaan Fowlerille, hän levittää Vataselle, joka parin potkun jälkeen löytää poikkikentän läpi Getzlafin ja van taimeri sisään. Viimeinen minuutti pelaillaan pois, odottaen jo jatkoerää.

Jatkoerässä kuvittelin Carlylen yhdistävän kaksoset takaisin, mutta näin ei käynytkään. Fowler pakiksi ja Getzlaf saa Silfverbergin kaverikseen hyökkäykseen. Tavares rynnistää välittömästi aloituksesta alueelle ja vetää Fowlerin jaloista Ducksin onneksi ohi maalin. Ducks saa kiekon haltuunsa, mutta menettää sen vastustajan sinisellä Getzlafin ja Sifverbergin sekoilun johdosta. Islanders vaihtaa äijiä kentälle ja joukkueen sankariksi nousee Josh Bailey, joka purjehtii komeasti maalille ja iskee Islandersille kauden avauspisteet.
 

Largo

Jäsen
Vaikka peli näytti paikoitellen ihan hyvältä, niin ongelmia on lähes joka saralla. Alivoima on varmaan ainoa, mikä oikeasti toimii, eikä maalivahtipelissä kauheasti moitteita ole. Tulosyksiköt eivät kykene tuottamaan tarpeeksi tilanteita, eikä secondary scoringia ole lainkaan. Bottom-6 kaipaa kipeästi jotain muutosta, koska nyt sieltä ei saada mitään aikaan. Etem ilmeisesti tiistaina tekemässä "debyyttiään" ja hänen luisteluvoimalla voi olla merkittävä vaikutus alaketjuihin. Puolustus ei ole huono, mutta jotenkin se huutaa Lindholmin nimeä paperiin ja äkkiä.

Maalilla Gibson pelasi loistavan ottelun ja antoi tänään mahdollisuuden voittaa. Stoner selvisi avauspelistään kelvollisesti ilman suurempia virheitä. Fowler oli tänään hyvä, pakko se on myöntää. Tuntuu että Fowler on parhaimmillaan aina pelatessaan Vatasen pakkiparina ja oli sitä tänäänkin. Ainakin viime kaudella muistelisin Fowlerille iskennen joku suonenveto ja silloin se osui juuri siihen, kun hänen parikseen laitettiin Vatanen, joka oli tänään loistava molemmissa päissä kenttää. Pari isoa blokkausta, Tavaresin voitto 1vs1 tilanteessa, ylivoimalla hyvää peliä ja syöttö taoistusmaaliin. Siinä muutama highlight hänen illasta. Bieksasta en oikeen keksi mitään. Bieksan parina pelaa kolmatta NHL-otteluaan pelannut Larsson, niin ei sekään voi aina olla helppoa. Larsson pelasi ihan ok ottelun, mutta silti ihmettelen miten hän pelaa ylhäällä ennen Theodorea. Kai sitten harjoitusotteluissa vakuutti valmennuksen, tai sitten tässä on vaan tarkoituksella haluttu antaa miehelle muutama ottelu show'n puolella ennen lähettämistä farmiin tai Ruotsiin. Manson on vaan huono, en voi muuta sanoa. Getzlafille tasoitusmaali, syöttö Fowlerin osumaan ja kolmostähti. Hyvä ottelu häneltä, vaikka ei Silfverbergin kanssa homma toiminut omiin silmiin ollenkaan. Perry vaelteli vähän pelin ulkopuolella, eikä ilman Getzlafia päässyt lainkaan maalipaikoille. Kesler oli jälleen luotettava. Coglianolta loistavaa alivoimaa ja muutenkin hyvä peli. Silfverberg oli taas vähän varjossa, mutta alivoimalla hänkin oli hyvä. Ritchie ei vaan jaksa. Aina askeleen perässä ja hänen pelinsä näyttää koko ajan siltä, kuin olisi pitkä vaihto alla. Vermette raapii aloituksia, mutta muuten hänen panos on aika olematonta. Kakkosylivoimassa hätäisiä ratkaisuja eikä tasakentällisin tapahdu hyökkäyspäässä mitään. Kolmosketju pitää rikkoa mahdollisimman äkkiä. Raymond näkyy välillä kentällä, mutta ei hyvässä eikä pahassa. Väliinputoaja pelaajana muutenkin, kun ei ole kumpaakaan suuntaan hyödyllinen. Sorensen pelasi ekan ottelun hyvin, mutta taso laskee koko ajan. Nelosketjusta ei oikeen voi sanoa mitään, kun peliajat ovat niin vähäisiä. Boll pelasi 3:12, Garbutt 5:46 ja Wagner 6:54. Kunhan omissa ei kolise, niin kaikki on hyvin. Se siitä, tiistaina Prudential Center ja vastassa New Jersey Devils. Matsi alkaa 2:00.
 

Largo

Jäsen
Laitetaan vielä pieni katsaus Montourin ja Theodoren otteista. Ensimmäisessä ottelussa Gulls voitti 5-3, Montour 0+2, Theodore 0+2 tehotilasto molemmila +2. Laukauksia Montourille 8 ja Theolle 7, jotka olivat joukkueen kovimmat lukemat. Toinen peli oli Ontario Reignia vastaan, joka hävittiin 2-0. Theodore laukoi 8 kertaa, Montour 3. Theodoren lukema joukkueen kovin. Montour valittiin ottelun kolmostähdeksi ja highlighteissa oli muutama komea suoritus. Jack Campbell vaan oli aivan maaginen ainakin koosteen mukaan, ja ryösti pari kertaa Gullsin pojat tylysti. Seuraava ottelu on vasta viikon päästä sunnuntaina klo 2:00. Vastassa Texas Stars ja Julius Honka (2 0+1=1)
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos @Largo taas hienoista otteluraporteista. Niitä on mukava lukea ja ihmetellä, miten joku voi muistaa noin paljon ottelun kulusta. Tai ehkä nauhalta näkee jos jaksaa katsella ja kelailla?

Getzlafia ei saa päästää pelaamaan jatkoaikaa missään nimessä. Seurauksena on kiekon menetys ja todennäköinen kolina omassa päässä. Ei mulla muuta.
 

Largo

Jäsen
Kiitos @Largo taas hienoista otteluraporteista. Niitä on mukava lukea ja ihmetellä, miten joku voi muistaa noin paljon ottelun kulusta. Tai ehkä nauhalta näkee jos jaksaa katsella ja kelailla?
Erätauoilla tulee kirjoitettua, niin aika hyvin muistaa tapahtumat tuoreeltaan. En katso koskaan nauhalta, ei jaksa katsoa ja kelailla. Paperille tulee parilla sanalla tai nimellä laitettu jotain ylös, niin muistaa paremmin tilanteen.
 

Largo

Jäsen
Ducksin viime kesän varaukset ovat aloittaneet junnusarjoissa kauden erittäin hyvin:

(30th) C Sam Steel 7 7+10=17, johtaa WHL:n pistepörssiä.
(24th) LW Max Jones 4 3+5=8 OHL
(85th) D Joshua Mahura 8 2+5=7 WHL
(205th) C Tyler Soy 8 5+4=9 WHL
(115th) C Alex Dostie 8 4+5=9 QMJHL
 

Penner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Ensimmäisessä erässä ankat ei saaneet luotua ainuttakaa kunnon maalipaikkaa ja vetoja maalia kohti kertyi 3.. Tolpat pelasteli pelin aikana muutamaan otteeseen ja haukuttu Getzlaf lopulta hankki sentään yhden pisteen joukkueelle. Carlyle ei uskalla peluuttaa neljää ketjua minkä ymmärtää täysin kun katsoo ketä ankkojen bottom6 porukasta löytyy..

Yleensä en negatiivista jaksa tänne kirjoitella kun muutenkin on lähinnä pelkkää sitä täällä, mutta kyllä ihan rehellisesti tällä kaudella ollaan joukkueen syvyyden osalta aivan liian kaukana kärkijoukkuieita. Waivereista etemin ottaminen kertoo tuosta epätoivosta kans. Rakell toivottavasti tuo valtavasti lisää hyökkäykseen.

Täytyy muistaa kuitenkin, että kautta on nyt takana kolme peliä, joista jokainen on pelattu vieraissa ja yhtään kertaa ei ole rökitystä sentään tullut. Lisäksi pari laatupelaajaa (Rakell, Lindholm) tulossa vielä mukaan tiimiin.
 

Largo

Jäsen
Ensimmäisessä erässä ankat ei saaneet luotua ainuttakaa kunnon maalipaikkaa ja vetoja maalia kohti kertyi 3.. Tolpat pelasteli pelin aikana muutamaan otteeseen ja haukuttu Getzlaf lopulta hankki sentään yhden pisteen joukkueelle. Carlyle ei uskalla peluuttaa neljää ketjua minkä ymmärtää täysin kun katsoo ketä ankkojen bottom6 porukasta löytyy..

Täytyy muistaa kuitenkin, että kautta on nyt takana kolme peliä, joista jokainen on pelattu vieraissa ja yhtään kertaa ei ole rökitystä sentään tullut. Lisäksi pari laatupelaajaa (Rakell, Lindholm) tulossa vielä mukaan tiimiin.
Carlylen peluutus on aina ollut tuo sama kolme ketjua pelaa, yksi käy pelaamassa jämäminuutit. Eli ei varsinaisesti edes materiaalista kiinni tuo, vaikka tässä kohtaa peluuttaisin pitkälti samalla lailla. Getzlafia ei oikeastaan ole koko syksyn aikana tarvinnut haukkua. Pelasi WCupissa jo erinomaisesti ja on pelannut sitä myös Ankka-paidassa. Jatkoajalle päästäminen on sitten asia erikseen, sitä ei vaan kannata tehdä, onhan se jo nähty moneen kertaan.

Juu, ei tässä hätää. Viime kaudella oli ihan saman verran pisteitä kolmen pelin jälkeen kuin nytkin. Itse asiassa Ducks pelasi ekat neljä peliä tehden vain yhden maalin Sami Vatasen toimesta, mutta se riitti yhteen pisteeseen. Eli voidaan hävitä vielä seuraavakin ennen kuin olisi pakko päästä viime kauden tahtiin mukaan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Itselläni on mennyt täysin usko jo tähän jengiin ja sen johtoportaaseen. Hyökkäyksen materiaali ja leveys ei vain riitä ja Murray saa syyttää siitä itseään, kun ei vuosiin varannut hyökkääjiä kärkikierroksilla. Puolustajia meillä taas liiankin paljon, mutta minkäs teet kun vain kuutta voit peluutta. Nyt siellä farmissa painaa kaksi puolustuksen huippulupausta, mutta kun joukkueen tähtäimenä on cuppi, niin tämä on pöyristyttävää.

Murrayn pitäisi hetimiten tehdä treidi johonkin kunnon laituriin. Varaa on vaikka hävitä treidi, kunhan joukkue vahvistuu.

Randy nyt peluuttaa sitä kolmen ketjun systeemiä, mutta meillä ei riitä leveys edes siihen kolmeen ketjuun. Pudotuspelipaikka taitaa jäädä haaveksi, mutta toisaalta divisioona on, niin heikko että ehkä me tuurilla päästään sisään.
 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Kiitokset täältäkin @Largo! Mukava lueskella noin yksityiskohtaisia kuvauksia pelitapahtumista, kun ainakin toistaiseksi joutuu olemaan koosteiden ja Jatkoajan varassa.
 

Largo

Jäsen
Kiitos virheettömistä raporteista Largolle! Mukava lukea, kun viikolla olen vain tilastojen ja maalikoosteiden varassa.
No enpä tiedä virheettömistä. Kirjoitusvirheitä aika lailla, mutta enpä jaksanut niitä sitten oikaista. Eiköhän niistä silti selvää saanut. Kiitos kuitenkin.
Kiitokset täältäkin @Largo! Mukava lueskella noin yksityiskohtaisia kuvauksia pelitapahtumista, kun ainakin toistaiseksi joutuu olemaan koosteiden ja Jatkoajan varassa.
Kiitos.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Rakell tuskin mikään sateentekijä on (tai maalien tekijä). Takana on yksi 31 pisteen kausi ja yksi 43 pisteen kausi. Toki tuokin on parempaa kuin voi odottaa näiltä nykyisiltä 3.-4. ketjun miehiltä. Jossain mielestäni muuten keskusteltiin, että Rakellista tulisi automaattisesti joukkueen kakkossentteri. Onko Keslerin paikka sitten kolmoskentässä? Ehkä tuolla tavalla saataisiin laatua vähän levitettyä kolmeen kenttään?
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
En tiedä onko arvon nimimerkki @arvee ollut joissain aineissa kun tätä on kirjoitellut, mutta jos olet ihan tosissaan, niin tervemenoa ja kiitos kaikista kirjoituksistasi! Näin se taitaa mennä, elämä jatkuu, vaikka kirjoittajat vaihtuvat. Menin takaisin edelliskausien Ducks-kausiketjuja katsomaan ja kaudelta 2002-2003 en löytänyt yhtään nykyistä Ducks-ketjuun kirjoittavaa Ankka-fania. Kaudelta 2003-2004 löytyi ainoastaan allekirjoittanut, joten taidan olla Ducks-ketjun seniorikirjoittaja (huokaus).

Olin taisin olla luostarioluissa kyllä. Ja ilmaisin ilmeisesti Ducks-mielipiteiden julkaisemisen aloittamiseni ajankohdan huonosti, väärin. Mutta siis, Ankkojen seuraamisen yötä myöten aloitin vasta kaudella 2008. Ja sitten en malttanut pitää turpaani tukossa, vaan kirjoitin tuonne, eli sinne meren, toiselle puolelle, en tälle foorumille.

Olen pettynyt Carlylen valintaan. Tämä kai nyt sitten pohjimmiltaan minua riipii. En aio menettää yöuniani, en pane herätyskelloa soimaan entiseen malliin.

Suuret kiitokset @Largo lle, luen tulevaisuudessakin innolla ottelukuvauksiasi. Ja kyllä, mikäli sopivasti sattuu, katson Viasatin jälkilähetyksiä.
Ehkä pidän loppujen lopuksi vain välikauden, miettimistauon. Ei olla kovin helppoa lähteä mitään muutakaan joukkuetta, täysin uutta porukkaa kannattamaan. Muutaman viikon kuluttua saatan luostarioluissani myös hylätä koko välikauden. Ja taas mennään... lasketaan maalis-huhtikuussa pisteitä oikein hartaasti. Saapas näkee.
 

Largo

Jäsen
Ducks @ Devils 1-2

*** Taylor Hall
** Michael Cammalleri
* Yohann Auvitu


1.erä käynnistyy nopeasti tappelun merkeissä, kun Keslerillä ja Fiddlerillä on jotain erimielisyyksiä. Tappelussa ei kunnon lyöntejä hänty, mutta pieni edge Keslerille kuitenkin. Seuraavassa vaihdossa nähtiin pari hyvää paikkaa Nick Ritchieltä, mutta nuorukaisen kauden ensimmäinen jää vielä odottamaan parempia aikoja. Devils saa pienen prässin hetkeä myöhemmin, kun Auvitu nousee väkevästi alueelle ja DSP:llä on parikin hyvää paikkaa tehdä maali. Lähimmäs maalia menee kuitenkin Quinceyn viivalaukaus, joka kimpoaa Larssonin luistimesta vain hieman ohi maalin. 3 minuutin paikkeilla Devils katkoo Vatasen syötön omalla alueella ja ryntäävät Hallin sekä Parenteun toimesta 2vs1 hyökkäykseen. Cam Fowlerilta loistavaa pelaamista, kun mies käytännössä ottaa molemmat miehet tilanteessa, eikä maalia synny tilanteessa. Minuutti myöhemmin Ritchie nousee laidalta ja pääsee koittamaan rannelaukausta, mutta takaa tullut Henrique iskee viikatteella, minkä vuoksi maila hajoaa ja Henkka boksiin. Ylivoima ei käynnisty missään vaiheessa, kun Devilsin aktiivinen alivoima ei päästä Ducksia pyörittämään pakkopeliä. Devilsillä on paras paikka tämän ylivoiman aikana, kun John Moore vippaa kiekon Ducksin alueelle ja Henrique nappaa kiekon haltuunsa. Takaa nousee myös Hall mukaan, mutta Fowler blokkaa yksin molempien laukaukset. Perryllä on ylivoiman ainut hyvä paikka Ducksille, kun mies ajaa laidalta keskellä, mutta Schneider torjuu tämän tilanteen. Ajassa 12:45 Kyle Palmieri jäähylle kampituksesta. Jäähy vähän heppoisesti vihelletty, mutta kaikki otetaan mitä saadaan. Pakkopeli saadaan hyvin käyntiin ja Getzlafille pelataan vetopaikkaa. Ducksin koko kauden ensimmäinen johtomaali nähdään, kun Sami Vatanen laukoo kiekon ranteella sisään. Sami noutaa irtokiekon kulmasta, jakaa sen alimpana olleelle Perrylle, joka malttaa olla vetämättä, siirtää takaisin Vataselle, jolta ranne ohi Schneiderin. Hieno maski jälleen Kesleriltä. Maalin jälkeen Devilsillä parikin paikka ja jälleen ex-Duck DSP asialla, mutta ei onnistu maalinteossa. Maalivahdit saivat olla molemmissa päissä hereillä. Niin paljon ohjauksia ja ja vaarallisia pomppuja molemmille tuli. Muutama minuutti myöhemmin Henrique kilauttaa kiekon tolppaan, mutta tuon lähemmäksi maalia ei erässä päästä. Ajassa 1:27 Jacob Larsson kaksiminuuttia estämisestä. Ylivoimalla nähtiin vielä pari paikkaa, kun Cammalleri heittää viivalta maalille ja DSP on tekemässä pahojaan. Hetki tästä, niin Hallilla paikka tehdä uran ensimmäinen Devils-paidassa, mutta ei maalia. Erätauolle lukemissa 1-0.

2.erä jatkuu Devilsin ylivoimalla. Pakkopeli saadaan käyntiin, mutta kunnon paikkoja maalintekoon ei ollut. Jäähyn jälkeen Ducksilla 2vs1 hyökkäys Sorensenin ja Fowlerin toimesta, mutta Sorensenin ratkaisu on vetää suhteellisen kaukaa ohi ilman maskia, joten se siitä. Olisi voinut ajaa lähemmäksi ja katsoa vielä kerran Fowler, mutta ei maistunut. Moorelta hyvä syötön peitto tilanteessa. Tästä pari minuuttia ja Kesler pääsee kuin koira veräjästä kampitettuaan Henriquen omalla sinisellä. Jäähyn sijaan tuomarit viheltävät paitsion. Ajassa 13:31 kiekko on Gibsonin takana Auvitun toimesta, mutta vain sekunti ennen on pilliin vihelletty jäähyn merkiksi, kun Boucher rusikoi Kesleriä korkealla mailalla. Ykkösylivoima tuotti hyvää pakkopeliä ja muutaman vedon. Sitten kakkosylivoima, joka ei saa siis yhtään mitään aikaan. Kiekko polttaa koko ajan lavassa Vermetellä, Bieksalla ja Larssonilla. Tuohon pitää jotain keksiä. Lähinnä pakit ovat mielestäni suurin ongelma, kun eivät vaan osaa rauhoittaa peliä viivalla. Toisaalta ehkä hyvä, koska siinä voi olla myös vaaran paikka, jos Bieksa alkaa leikkimään bobiorria viivalla. Ylivoiman jälkeen Devils prässää lujaa, etunenässä loistavan ottelun pelannut Auvitu. Kovan prässin tuloksena Devils ylivoima, kun Etem vihelletään korkeasta mailasta miettimään tekojaan. Josefsonilla oli hyvä paikka tasoittaa ottelu, kun Zajac kääntää hänelle maalin kulmalle ja mies koittaa ohjata sisään, mutta Gibson on tilanteessa ajan tasalla. Ja vain kaksi sekuntia myöhemmin pilli soi, kun Vermette estää Zajacin etenemisen. Kampitus syynä ja Devils 34 sekuntia 5vs3 ylivoimalle. Tästä selvitään vielä, mutta 5vs4 osuu. Cammalleri vetää viivalta, rebound tippuu käytäännössä suoraan Hallin nenän eteen ja mies siirtää sen tyhjiin. Pari minuuttia myöhemmin Anaheimilla paikka mennä johtoon, kun Perry riistää kiekon ja ajaa maalille, mutta ei maalia. Hetken päästä jälleen Devils ylivoimalle, kun Sorensen tuomitaan kampituksesta jäähylle. Quincey mielestäni vähän liioittelee tilanteessa, mutta ei auta, alivoimalla jatketaan. Ylivoimaa ehtii kulumaan vajaa minuutti, kun Severson laukoo viivalta ja Hallilta tyylikäs ohjaus maaliin, peli 1-2. Tästä ei mene kuin puoli minuuttia, kun Kesler istumaan kakkosta korkeasta mailasta. Tilanteessa näyttii Devilsille tulevan jäähy, mutta jotenkin se sitten Ducksille taas menee. Garbutt tiputtaa jälkipelissä hanskat, mutta siitä ei onneksi mitään lisäsanktioita tullut. Alivoimalla paras paikka siunaantuu Chris Wagnerille, kun Garbutt lähettää miehen läpiajoon. Kaksi Devils-pelaajaa kuitenkin häiritsevät voimakkaasti ja tuloksena rangaistuslaukaus. Enpä nyt tiedä tekivätkö mitään niin paljon, että tuosta rankku piti viheltää, eikä silläkään väliä, koska Wagner epäonnistuu yrityksessään. Mies harhauttaa Schneiderin ulos tilanteesta, mutta viime hetkellä kiekko pomppii ja mies sutii kiekosta ohi. Tiedä sitten oliko jää sitten erän lopussa vaan aivan ruvella vai eikö vaan taidot sitten riiittänyt, mutta peli edelleen 1-2 Piruille. Erän loppuun vielä Bieksalta täysin turha jäähy, joten Devils saa aloittaa myös kolmannen erän ylivoimalla.

3.erä oli tämän ottelun rauhallisin erä ja sitä voisi melkein luonnehtia tylsäksi. Devils ei saa ylivoimalla yhtään kunnon paikkaa ja Silvferberg kuluttaa yksin lähes 30 sekuntia siitä pitämällä Devils-puolustusta pilkkanaan. Perryllä on erän alun paras maalintekopaikka, kun mies kiertää maalin takaa ja pitää toisella kädellä äijän takanaan ja kiertää maalin eteen yhdellä kädellä pelaten, tilanteesta ei kuitenkaan maalia. Perry lähtee istumaan hieman myöhemmin kaksiminuuttista maalivahdin estämisestä ajassa 14:21. Aika heppoinen tuomio, mutta Perryn tuntien mies ihan tahallaan ajoi Schneiderin päälle, koska Moore ei mielestäni tarpeeksi vauhtia antanut Bambille. Jäähyn loppupuolella nähdään paras paikka, kun Henrique pääsee Gibsonin torjunnan jälkeen koittamaan, mutta Gibson vetää hatusta yhden gamesaverin ja toivo ensimmäisestä voitosta elää edelleen. Perry pääsee suoraan jäähyltä 1vs1 tilanteeseen, jossa ajaa hyvin laidalta keskelle ja vetää pakin jaloista, mutta Schneider torjuu. Reid Boucherilla on paikka viedä Devils jo 1-3 johtoon, kun Anaheimilla on vaihto kesken ja pitkä avaus tavoittaa Boucherin joka haastaa Stonerin 1vs1. Boucher vetää Stonerin jaloista ohi maalin. Muutama minuutti pelaillaan ilman mitään merkittävää, kunnes Taylor Hallilla on loistava paikka tehdä hattutemppu. Mies saa kiekon maalin takaa sektorille, muutama potku keskelle ja veto, mutta Nick Sorensen puolustaa tilanteessa mallikkaasti ja blokkaa Hallin laukauksen. Gibson oli tilanteessa jo enemmän tai vähemmän ulkona, joten Sorensen melko varmasti esti maalin. Tästä pari minuuttia ja Hall on kilpajuoksussa Bieksan kanssa (SPOILER: Hall voitti), mutta Bieksa onnistuu estämään sen verran, ettei mies pääse kunnolla vetopaikkaan. Tilanne ajautuu maalin taakse ja Bieksalle olisi pitänyt mielestäni jossain kohtaa tuota runtelua viheltää jäähy. Ducks hakkaa päätään seinään Getzlafin sokkorystyjen johdolla, eikä pääse kunnolla vastustajan alueelle. Ajassa 3:04 John Moore lahjoittaa Ducksille mahdollisuuden tasoittaa, kun mies kiskoo kiekon omalta alueelta suoraan katsomoon. Ducksin ykkösnimet koittamaan ja pari ihan ok paikkaakin saivat. Ensin Fowler, sitten Getzlaf ja viimeisempänä ehkä parasa paikka, kun Perry koittaa kääntää takatolpalle Vataselle, mutta syöttö on liian hiljainen, tai sitten se ei ollutkaan tarkoitettu takatolpalle nousseelle Vataselle. Ducks ottaa maalivahdin pois parikymmentä sekuntia ennen jäähyn päättymistä. Juuri jäähyn päätyttyä lähettää Devils-pelaaja kiekon kohti tyhjää maalia, mutta Sami Vatasen gasellimainen heittäytyminen estää kiekon matkan. En tiedä olisiko se tyhjiin mennyt, ainakin suunta näytti siltä. Viimeinen minuutti pusketaan väkisin, mutta ei onnistu tasoitus sitten millään. Devils voittaa ottelun 1-2. Laukaukset Devilsille 28-24.
 

Largo

Jäsen
Gibsonia ei voi osumista syyttää, mieheltä loistava ottelu. Stoner pelasi todella näkymättömän ottelun ja pari kertaa esiintyi edukseen, ei moitittavaa. Fowlerilta loistavaa peliä varsinkin puolustussuuntaan. Vatanen teki maalin ja pelasi muutenkin hyvän ottelun. Jotenkin nämä herrat pelaavat nyt hyvin keskenään ja ylivoimallakin näkee Fowlerin liikuttavan kiekkoa huomattavasti enemmän Samille. Sillä saadaan enemmän paikkoja, mutta vaatiko se sitten sen, että Sami on tasakentällisin hänen parinaan, että hän uskaltaa syöttää hänelle? Peliajat ovat jotenkin huolestuttavia, kun nämä herrat urakoi eniten ylivoimalla ja alivoimalla. Ei siinä, tämä kaksikko on mielestäni ainut mihin voi tilanteessa kuin tilanteessa luottaa ja heidän hajoittaminen ei jotenkaan tunnu sekään kannattavalta. Parin viime pelin otteilla en kyllä vaihtaisi Camia muuta kuin selkeään TOP-6 laituriin. Bieksa oli mukana, ei vaan säväytä. Kakkosylivoimalla tarvitaan joku moottori ja tästä miehestä ei siihen ole, eikä ole kyllä kenestäkään muustakaan tämän hetkisestä pakistosta. Manson pelasi paremmin kuin aiemmissa otteluissa, mutta en ole siltikään vakuuttunut siitä, pelaako mies ihan oikeassa sarjassa. Larsson oli mielestäni hyvä ja jos ei mitään muuta, niin nämä pelit opettavat häntä varmasti enemmän kuin sitä osaa edes ajatella. Perry vaeltelee kyllä vähän varjoissa. Ei vaan oikeen ole pelin sisällä ja sen jotenkin näkee hänen tyylistään mennä hyökkäysalueella tilanteisiin. Menee flekmaattisesti välttäen kontaktia eikä oikeen löydy sitä aggressiivisuutta, mitä häneltä on ennen löytynyt. Getzlaf ei ollut hyvä. Liikaa kiekon menetyksiä ja nyt sitä flekmaattisuutta oli myös mukana. Ritchie pelasi puolestaan paremmin kuin parissa aiemmassa ja häneltä löytyi sitten tästä ketjusta ainoana sitä yritystä. Peliaikaa oli laskettu reilusti, eli voi olla että nuo 20 minuutin illat ovat olleet liikaa hänelle. Kesler yrittää ja on tärkeä aloituksissa, ylivoimalla ja alivoimalla. Tasakentällisin hyvää puolustustyöskentelyä, mutta ei saa ketjukavereiden kanssa tulosta hyökkäyspäässä. Silvferberg varmaan osasyyllisenä tähän, kun ei ole näkyvässä roolissa hyökkäyssuuntaan lainkaan. Alivoimalla mies on hyvä, mutta kyllä tuo melkein 4 miljoonaa menee alivoima- ja rankkarispesialistille hieman hukkaan. Cogliano pörräsi taas aktiivisesti ja pelasi hyvää alivoimaa. Etemistä en keksi mitään, otti jäähyn, muuten ei pienellä peliajalla erottunut joukosta. Raymondsta en myöskään keksi mitään, täysin turha pelaaja hän on. Wagnerilta hyvää alivoimaa, josta kruununa tuo rankkari. Ei vaan tällä kertaa. Vermetten ainoa plussa on tuo aloittaminen. Boll oli poppareilla ansaitusti. Garbutt oli paikoitellen ihan hyvä. Sorensen jäi mieleen tuosta Hallin blokatusta vedosta, joten annetaan check+. Torstai-perjantai yönä sitten Ducks pelaajat saavat taas ihmetellä yhtä kauden avausta, kun Flyers avaa kotonaan. On toi kyllä aivan hanurista vetää viisi vieraissa ja seurata muiden avausseremonioita. Jossain lähetyksessä tulikin, että Ducks on avannut kautensa vieraissa 18/23, joka on aika kova lukema. Noh, tämä oli tässä. Jos ei voittoa pian näy, niin keksin parempaa tekemistä öisin ja seuraan vain 235 kautta. Flyers siis perjantaina klo 2:00.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos jälleen kerran @Largo:lle loistavasta pelinkulun kerronnasta ja analyysista! Minulta jäi tämä Devils-peli katsomatta ja muutenkin vähälle seurannalle, joten oli tosi kiva lukea nuo tiivistelmät ja kommentit.

Fowler ilmeisesti oli aika vakuuttava, ainakin pelin alkupuolella. Huolestuttavaa on, jos Getzlaf alkaa sokkorystyjen lisäksi tuon fleguilun.

Saa nähdä, jos tästä suosta taas noustaan viime kauden tavoin. Tosi alullaanhan kausi vasta on, eikä vielä puolivälissäkään taida ihan tietää, miten runkosarjassa tulee käymään, mutta kyllähän tällaiset alut koville ottavat fanienkin kannalta.
 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Sami Vatasen maali Devilsiä vastaan oli uran sadas runkosarjapiste (30+70, 198 ottelua). Pistekeskiarvo siis karvan yli 0.5 per ottelu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös