Anaheim Ducks 2013–2014

  • 443 119
  • 860

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Mites Silfverberg? Ei nyt varmasti Ryanin tasoinen pelaaja ole ja tuskin ikinä onkaan, mutta toistaiseksi on ainakin tehojen valossa pelannut hyvin. Onko riittävä korvaaja?

Neljän pelin otannalla ei vielä raaski aivan puhki hehkuttaa mutta alku ollut todella terävä. Ei 5vs5 pelissä läheskään niin "dominoiva" kuin Ryan parhaimmillaan, eikä varmasti kuten totesitkin tule koskaan olemaankaan. Maalintekijän vainu kuitenkin "Selänteen" tasolla, tuntuu olevan aina oikeassa paikassa oikeen aikaan vaikka ei muuten erityisen paljon esillä olisikaan. 1-2 metriä maalista niin erittäin vaarallinen niinkuin tehdyt osumatkin kertovat.

Tänäänkään tuo kakkoskenttä ei mielestäni ollut erityisen vaarallinen noin luotujen paikkojen perusteella, mutta ne mitkä saatiin niin käytettiin loistavasti.

Yleisesti ottaen jos ajattelee tuota viimekin kautta niin Silfverberg ja toki myös Perreault tuoneet aivan uuden ilmeen tuohon kakkoskenttään. Ailahtelevalla ykkösellä ja aina varmalla kolmoskentällä kun ei vaan pitkälle pötki. Toistaiseksi iso peukku tämän kaverin otteille. Mielenkiintoista nähdä tuo tuleva Ottawa-matsi, Ryanilta kun olen toistaiseksi nähnyt vain yhden erän tällä kaudella.
 

Salami8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Mites Teemun peli kulki noiden syöttöjen lisäksi? Tolppaan oli ainaki ilmeisesti osunut, oliko muita paikkoja? Pelasiko Yv:tä 1 vai 2 koostumuksessa?
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selänne pelasi ihan ok ja pääsi pari kertaa koittamaan hyviltä mestoilta. Tuo tolppa tuli tilanteesta, jossa Lundqvist säntäsi irtokiekkoon kauas maalilta ja tökkäsi sen suoraan Selänteelle.

Teme pääsi kokeilemaan puoliksi tyhjiin, mutta osui tolppaan. Syöttöpiste siitä kuitenkin tuli, sillä Silfverbergillä oli parempi sihti tyhjiin tuosta tolppakimmokkeesta.

Selänne oli kakkosylivoimassa ja pärjää siellä ihan hyvin, mutta kiekon ylöstuonti yv:ssä näyttää vähän hankalalta. Temehän pelaa fiksusti niin, ettei tee mitään ylimääräistä ja noissa tietyissä tilanteissa se näyttää vähän pehmeältä.

Summa summarum: Hyvä peli Teemulta ja jos jatkaa tuohon malliin, niin runkosarjan uratilasto säilyy tasolla yli 1 ppg, mikä olisi hyvä tavoite.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Vatanen ja Allen +5 ja seuran uusi ennätys! Saatiin taas yksi suomalainen johonkin ennätykseen

Pöhpöh. Pakkiparina tietysti saattoivat tehdä uuden ennätyksen, mutta eikös tuo +5 Ducks-pelaajan kohdalla vain sivua ennätystä? Eli Uuteen ennätykseen tarvitaan +6.

Yhtään se ei toki heikennä parin suoritusta. Mukava huomata, että viime kauden haukkujen sijaan tuo pari kerää nyt hfboardsillakin kovia kehuja.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mites Silfverberg? Ei nyt varmasti Ryanin tasoinen pelaaja ole ja tuskin ikinä onkaan, mutta toistaiseksi on ainakin tehojen valossa pelannut hyvin. Onko riittävä korvaaja?
Ryan on mielestäni yliarvostettu. Hän kuuluu siihen porukkaan jonka potentiaali on arvioitu yläkanttiin eikä niitä arvioita ole sen koommin korjattu. Duckseissa hän ei ollut niin hyvä viime vuosina että olisi tullut häntä ikävä kun kaupat tehtiin. Silveri on aivan riittävä korvaaja ja miehen voi odottaa vielä parantavan toisin kuin Ryanin.

Ryan ei ole huono, mutta ainakaan Duckseissa ei lunastanut odotuksia vaikka aikaa oli. Parhaimmillaan Ryan oli jopa dominoiva, kuten VilleSeina totesi, mutta liian usein hän oli jotain aivan muuta.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On kyllä vuosikymmenen treidi: Ryan ---> Noesen, Silfverberg, 1. kierroksen pick (luultavasti top 15). Ts. kolme todennäköistä ensimmäisen ketjun pelimiestä vs yksi. Itse olisin vaihtanut Ryanin jo melkein pelkkään Silfverbergiin.

Oh hoh, mitäs sitä tulikaan heinäkuussa kirjoitettua :p Noh, ehkä tuon Noesenin tulevaisuus on vielä hiukan hämärän peitossa :) Kanadassa tämä treidi nähtiin yleisesti menneen Ottawalle, kun Bobby on vaan niin hyvä.
 
Onkos kellään tietoa Perreaultin ja Pennerin tilanteesta. Penner muistaakseni jätti pelin kesken jo toisen erän lopulla alavartalovamman vuoksi ja Perreaultia ajeltiin päähän maalintakana. Ja niin, Coglianokin sai kiekon mukavasti sisäjalkaan, jossa ei pahemmin suojausta ole.

Niin ja hyvä peli tosiaan Ducksilta, vaikka Rangers nyt tällä hetkellä onkin todella huono. Allenille itsekin toivoin tosiaan viime kauden jälkeen potkuja, mutta jos tuolla meiningillä jatkaa, niin pysyköön tiimissä. Getzlafilta edelleen odottelen enemmän, ihme surffausta välillä ja toivotaantoivotaan syöttöyrityksiä. Maali sieltä nyt sentään tuli ja Perrykin alkaa taas oikein kunnolla näyttämään kiekollista osaamistaan. Pennerillekin tosi Pennermäinen maali, pitäisin ykköskentän tosiaan tuossa koostumuksessa. Parhaimmillaan helvetin dominoiva kenttä, kun vain käyttää hyödyksi kaiken potentiaalinsa ja varsinkin kokonsa(sellaista legion of doom-meininkiä haluaisin ;)). Ikävä homma vaan tosiaan, jos tuossa hyvän pelin kylkiäisinä nyt pidempiä loukkaantumisia tuli...
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
No olipahan peli. Rangers oli umpisurkea eikä pahimman Ducks -vyöryn aikana edes jaksanut yrittää. Pakko silti nostaa hattua Ducksin ekasta erästä, koska jokainen pelaaja veti aivan täysillä heti ekasta vaihdosta lähtien, ja tällä sitten saatiin Rangersille sellainen "here we go again..." -fiilis, eikä kuuden maalin takaa enää nykypäivänä nousta. Hilleriltä hieno peli ja loppujen lopuksi sai 34 torjuntaa ja nollapeli. Pistetään taas huomioita:

- Ykkösketju oli erittäin hyvässä iskussa ja Pennerkin pääsi ennen alavartalovammaansa kokeilemaan ja hyvin vetikin. Getzlaf oli luokkaa ok, mutta Perry tosiaankin pelasi parhaimman pelinsä pitkään aikaan! Jatkuvasti nimenomaan haastoi Rangersin pelaajia ja muutaman kerran menikin läpi.

- Pojat, meillä on kakkosketju! Silfverberg jatkaa huikeata peliään. Selänne ja Perreault osaavat tarjoilla ja Jakob osaa viimeistellä. Nyt vaan toivotaan että Perreault ei ole pahemmin loukkaantunut. Girardin taklaus oli mielestäni tarpeeton ja päätään pidellen Perreault luisteli suoraan pukukoppiin.

- Paras ketjumme oli kolmonen Cogliano-Saku-Winnik, ja ketjun järkkäämillä maaleilla ei edes ole asian kanssa mitään tekemistä. Liigan paras kolmosketju? Ei ehkä paperilla, mutta pelejä katsomalla kyllä tuntuu siltä.

- Nelonen muuttui pelin edetessä kun Maroon sai noston ykkösketjuun Pennerin loukkaannuttua, ja Bonino loukkaantui heti kakkoseen päästyään. Etem avasi kautensa, ja ihan hyvin pelasikin. Voi pikkaasen hirvittää olla viivamiehenä kun Etem ja Cogliano on tappamassa jäähyä...

- Allen-Vatanen, oijoijoi mitä peliä. +5 molemmille. Allenilta Ducks -uran paras peli. Ehkä sillä viime kauden alulla oli sitten niin paljon merkitystä, kun ei ollut kunnon training campia ja uusi joukkue uusine systeemeineen. Vatanenkin pääsi ylivoimalla lopultakin kokeilemaan one-timereita, tätä lisää niin pisteitä alkaa tulla.

- Eniten pelannut pakkiparimme oli Lindholm-Beauchemin ja pakko kyllä hehkuttaa Lindholmin pelaamista. Lukuisia hyviä ratkaisuja kiekon kanssa eikä mitään turhaa venkoilua. Sanoo itse, että ei jääkiekkoa pelatessaan hermoile ja pakko kai se on uskoa kun noin rauhallisesti pelaa. Tulee heti mieleen että onko tässä Ducksin "Suter-Brodin"?

- Fowler-Lovejoy oli ihan okei. Molemmat kunnostautuivat laukausosastolla, etenkin Fowlerilta olen toivonut juuri tällaista asennetta ylivoimilla. Rannari on hällä umpisurkea, mutta lämäri on ihan jees. Jos muut pakkiparit pystyvät nostamaan tasoaan, niin toivottavasti näiden miesten minuutteja älytään tuoda vähän alaspäin.

Ducksilla ilmeisesti nyt viiden ottelun kotiputki, toivottavasti saadaan noista edes kolme voittoa niin voidaan sanoa kauden lähteneen hyvin käyntiin. Boudreau sanoi pelin jälkeen, että kolmikosta Bonino, Penner, Perreault kaksi olisi voinut pelata pelin loppuun. Veikkaan itse että se on Perreault, jolla on vakavempi loukkaantuminen. Onneksi meillä on hyviä hyökkääjiä paljon, kun nyt noiden lisäksi Palmieri ja Beleskey ovat sivussa. Palmierin vammasta en ole ihan varma, mutta Beleskeyllä on murtunut peukalo ja on noin viikon sivussa. Sbisa on vielä ainakin viikon, jopa kaksi sivussa nilkkaa parantelemassa.
Mites Silfverberg? Ei nyt varmasti Ryanin tasoinen pelaaja ole ja tuskin ikinä onkaan, mutta toistaiseksi on ainakin tehojen valossa pelannut hyvin. Onko riittävä korvaaja?

Oli pakko tarttua tähän. Silfverberg on toki pelannut vain muutaman ottelun, mutta silti uskallan väittää että hänestä tulee Bobbya paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja. Bobby tulee varmasti tekemään enemmän pisteitä (Spezzan vierellä ja ykkösylivoimassa uskon hänen pistävän maali- ja piste-ennätyksensä uusiksi heti tällä kaudella), mutta Silfverberg on Bobbya valovuosia edellä puolustuspelissä. Etenkin ilman kiekkoa tämä ero on huikean suuri. Silfverberg ei ole mikään Cogliano, joka huikealla liikkeellä takakarvaa kiekkoja vastustajalta, vaan hänen vahvuutensa on sijoittuminen. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kertovathan nuo maalitkin jo siitä.

Lisäksi Bobby oli todellinen mielialapelaaja Ducksissa ollessaan. Hänen ekalla kaudellaan näki kyllä, kuinka hänellä oli mieletön halu todistaa olevansa hyvä pelaaja, mutta sen jälkeen Bobby oli todella ailahteleva ja syttyi kunnolla vasta playoffeissa. Saattoi joo tehdä viiteen peliin viisi maalia, mutta sitten tuli taas 10 pelin kuiva kausi. Ja kun puolustusvelvoitteet olivat hänen heikkoutensa, niin kyllä näen Ducksin tulevaisuuden valoisampana Silfverbergin kanssa (+ Noesen ja mitä ikinä Ducks päättääkään 1. kierroksen varausvuorolla tehdä). Jos Silfverberg pystyy sellaiselle 30 maalin ja 60 pisteen vuositasolle, niin olen ihan tyytyväinen, koska tiedän hänen hoitavan myös puolustuspään erittäin hyvin. Meillä on Ducksissa Getzlaf ja Perry, jotka hoitavat ne isommat pistetehtailut ja kun Boudreaun teeseihin kuuluu hyökkäyksen syvyys, niin ei meillä ole pakottavaa tarvetta Bobbylle etenkään isolla sopimuksella. Ja en tosiaan usko, että Bobby olisi jatkanut täällä sopimuksen loputtua.

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että tänä päivänä Bobby on Jakobia parempi pelaaja. Sunnuntainahan voidaan tehdä tarkempaa vertailua, kun Bobby tuo Senatorsin kylään.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pöhpöh. Pakkiparina tietysti saattoivat tehdä uuden ennätyksen, mutta eikös tuo +5 Ducks-pelaajan kohdalla vain sivua ennätystä? Eli Uuteen ennätykseen tarvitaan +6.
Käsittääkseni Vatanen teki Ducksin tulokaspelaajien (rookies) tehoennätyksen +5:llä. Joten maailman historiankirjoihin nykäskyläläinen tulee jäämään!
 

-Metro50-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Yöllä tuli katottua ensimmäinen Ducksien peli tällä kaudella ja hyvältähän se näytti. En oo kyllä vähään aikaan nähnyt noin suurta tasoeroa NHL-pelissä mitä ekalla kympillä oli. Tuntu että ankkojen pelaajat veteli jollain turboilla kokoajan ja Ottawan pelaajille oli vastaavasti lyöty slowmode päälle. Andersonilla tais olla vaihtoon tullessa torjunnat 8/10 ja peliä oli pelattu jotain neljä minuuttia. Tilalle tullut Lehner oli kyllä koko matsin ihan zonessa ja piti lähes 50 kopilla numerot siedettävinä. Mukaan mahtui oikeasti lähemmäs kymmenen todellista huipputorjuntaa.

Anaheimin hyökkäys on kyllä meikäläisen silmään todella vahva ja tulee varmasti tekemään tulosta laajalta rintamalta. Nyt kun saitte vielä viime hetkillä Perreaultin, joka Capsien oli tosin lähes pakko kaupata palkkakaton takia. Silfverberg on tulevaisuuden pelaaja ja mun mielestä loistava treidi Ryaniin. Maalivahtiasiat näyttäis olevan kunnossa, joskaan kumpikaan kassareista ei ole edes top-10 liigassa. Ite oon sitä mieltä että Hillerin ja Fashtin välillä ei oo suurta tasoeroa, joten miesten kovan kilpailun avulla Ducksilla voi olla pudotuspeleissä yllättävän kova maalivahti. Puolustus on jonkin verran kapea, mutta vaikka yön pelistä poissa oli Fistric, Sbisa ja Souray niin puolustus pelas erinomaisesti. Ilahduttavaa oli se, että Ducksien kaksi parasta pakkia oli 94 syntynyt pelin kolmostähti Hampus Lindholm ja Sami Vatanen.

Vatasen peliä oli kyllä hieno kattoa. Varjona miehen NHL-uralle aina ollut pieni koko ei tunnu haittaavaan ollenkkaan, kun mies luistelee ja liikkuu niin näppärästi. Mieleen jäi tilanne, jossa Ottawan Mr. "Tough guy" Chris Neil turhautui Vataseen ja veti mieheltä jalat alta maalin takana. Tuomarin käden ollessa pystyssä Neil haki siniseltä vauhdit ja yritti ajaa Vatasen pystyyn. Vatanen oli kuitenkin hereillä ja otti taklauksen hienosti vastaan. Lopputulos oli hupaisa, kun Neil tuli lujaa ja tippui jäähän, Vatasen ollessa tilanteessa kuin seinä. En tiiä onko George Parros antanut aikoinaan vinkin mitä siihen "sheikkiin" kuuluu - noh, toivotaan että Vatasen skrode olemus on ainoastaan ahkeran voimatreenin ansiota. Muutenkin Vatanen pysyi hyvin Ottawan hyökkääjien mukana omassa päädyssä, juuri tuon liikkeen ansiosta. Sen avulla hän ehti helposti asemiin, josta voi naulata vihulaisen seinään ja kyllähän mies taisteli loistavasti kaksinkamppailuja itselleen. Kiekollinen pelaaminenkin on kunnossa ja Boudreau tuntuu antavan luottoa ylivoimallakin. Pelaa ykkösylivoimassa ja pelissä oli tilanne, jossa Ducksilla oli ylivoima joka muuttui kahden miehen ylivoimaksi ja mielestäni Vatanen jätettiin ainoana pakkina viiskolmoselle (voin olla väärässä). Hyvä peli kaikenkaikkiaan ja ois kyllä ansainnut pelistä ainakin yhden tehopisteen.

Hyvin on kausi lähtenyt liikkeelle kun viidestä pelistä on neljä voittoa ja yksi tappio. Sekin tuli vieraskentällä Coloradolle, joka on ollut aivan pitelemätön koko alkukauden. Tähän loppuun vois lisätä vielä katkerana Capsin miehenä vähän nippelitietoa Boudreausta. Miehen joukkueethan ovat ennenkin menestyneet runkosarjassa (lue: Capitals) mutta pudotuspelit ovat olleet Brucen valmentajan uralla aina ihan toinen juttu. 1992 alkaneella valmentajan uralla B.B on ollut päävalmentaja 19 kaudella, ja hänen joukkue on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle ainoastaan kaksi kertaa! Huikeaa. Synkäksi tilasto muuttuu kuitenkin kun tarkastellaan miten kausi on jatkunut runkosarjan jälkeen. 13/17 (KOLMETOISTA KERTAA SEITSEMÄSTÄTOISTA!!) miehen joukkue on pudonnut ensimmäisellä tai toisella kierroksella. Boudreaun puolustukseksi voidaan kuitenkin sanoa, että nuo loput neljä kertaa ovat tuottaneet finaalipaikan joista kaksi mestaruutta ja kaksi tappiota, AHL:ssä. Duckisen pitää siis ratkoa ykköskakkoskierroksen kiroukset niin mahdollisuudet on hyvät.

Muutes, harmittaa kyllä kun vedonlyöntiyhtiöt ei tarjoa änäriin noita "will/will not score" kohteita. Eilenkin ennen peliä metsästin kahelta eri sivustolta, että ois voinu laittaa isolla Bobby Ryan will score. Tiesin, että tekee sen yhden ainakin vanhassa kotihallissa. Ja mites siinä kävikään.
 
Viimeksi muokattu:

Vilttimies#27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim
Yhdyn nimimerkin -Metro50- näkemyksiin yön ottelusta. Tuli muuten ottelussa Anaheimin uusi seuraenntäys laukauksissa maalia kohti!

Olen nähnyt muut ottelut ensimmäistä lukuunottamatta ja peli on parantunut koko ajan peli peliltä. Nyt, kun Getzlaf ja Perrykin ovat oivassa vedossa jo alkukaudesta niin ainakin miehien asenteessa ei ole moitittavaa mikä on erinomainen merkki koko kautta ajatellen. Pakistokin on ollut jäätävän hyvä viime pelit, samoin Hiller. Tosin vastustajatkin ovat pelanneet heikosti.

Vielä pitäisi saada yv kuntoon. Vatanen on pyörittänyt tosi hyvin ykkösylivoiman viivapeliä, mutta paikkoja ei oikein kumpikaan yv saa aikaiseiksi. Ja kätisyydet on Fowlerin kanssa jostain syystä väärinpäin suorien vetojen kannalta. Tiedä sitten miksi Teukkaa ei edes ole kokeiltu ykkös-yv:ssä, kun kerran nykyiset koostumukset eivät näytä toimivan. Viime yönäkin ykkösessä Getzlafin, Perryn, Fowler ja Vatasen kannsa pelasi välillä Koivu, Bonino ja Maroon - tuloksetta.
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yhdyn nimimerkin -Metro50- näkemyksiin yön ottelusta. Tuli muuten ottelussa Anaheimin uusi seuraenntäys laukauksissa maalia kohti!

Olen nähnyt muut ottelut ensimmäistä lukuunottamatta ja peli on parantunut koko ajan peli peliltä. Nyt, kun Getzlaf ja Perrykin ovat oivassa vedossa jo alkukaudesta niin ainakin miehien asenteessa ei ole moitittavaa mikä on erinomainen merkki koko kautta ajatellen. Pakistokin on ollut jäätävän hyvä viime pelit, samoin Hiller. Tosin vastustajatkin ovat pelanneet heikosti.

Vielä pitäisi saada yv kuntoon. Vatanen on pyörittänyt tosi hyvin ykkösylivoiman viivapeliä, mutta paikkoja ei oikein kumpikaan yv saa aikaiseiksi. Ja kätisyydet on Fowlerin kanssa jostain syystä väärinpäin suorien vetojen kannalta. Tiedä sitten miksi Teukkaa ei edes ole kokeiltu ykkös-yv:ssä, kun kerran nykyiset koostumukset eivät näytä toimivan. Viime yönäkin ykkösessä Getzlafin, Perryn, Fowler ja Vatasen kannsa pelasi välillä Koivu, Bonino ja Maroon - tuloksetta.

Selänne ehdottomasti tuohon ykkösYV. Eilenkin jakeli niin huikeita syöttöjä, että Perry ja Getz olisi niistä tehnyt. Lisäksi oon huomannu että Teemu oikeasti turhistuu tuossa kakkosYV. Välillä Lindholm laukoo viivasta liian aikaisin tyhmän vedon tai kaverit ei saa paikoista sisään ku Teemu jakaa
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Synkäksi tilasto muuttuu kuitenkin kun tarkastellaan miten kausi on jatkunut runkosarjan jälkeen. 13/17 (KOLMETOISTA KERTAA SEITSEMÄSTÄTOISTA!!) miehen joukkue on pudonnut ensimmäisellä tai toisella kierroksella. .

En nyt löydä tästä pointtia. Ensimmäisellä kierroksella putoaa aina puolet pudotuspeleihin päässeistä joukkueista ja toisella kierroksella vielä siitä puolesta puolet. Eli 75% pudotuspeleihin päässeistä joukkueista putoaa aina ensimmäisellä tai toisella kierroksella.

Jos Boudreaun joukkue on pudonnut pudotuspeleistä ensimmäisellä tai toisella kierroksella tarkkuudella 13/17, se tekee 76% joka on niin lähellä tilastollista odotusarvoa kuin tuolla otantamäärällä voi olla. Eli Boudreaun pudotuspelitilastot noudattavat täsmälleen kiekkovalmentajien keskiarvoa.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itsekin katsoin matsin yöllä. Teemua olisi tosiaan suonut käytettävän tuossa ykkösyv:ssä, kun oli selkeästi pelipäällä. Upeita passeja jakeli muutamaan otteeseen ja kun tietää, millainen pelote se laukauskin on, niin onhan se nyt kumma, kun rikkinäiseen ylivoimaan ei yritetty noinkin yksinkertaista korjausliikettä.

Mutta helvetin viihdyttävä matsi oli!
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Muutes, harmittaa kyllä kun vedonlyöntiyhtiöt ei tarjoa änäriin noita "will/will not score" kohteita. Eilenkin ennen peliä metsästin kahelta eri sivustolta, että ois voinu laittaa isolla Bobby Ryan will score. Tiesin, että tekee sen yhden ainakin vanhassa kotihallissa. Ja mites siinä kävikään.

Sen enempää mainostamatta Unibet tarjoaa noita,n. 6 pelaajavaihtoehtoa per peli.
 

-Metro50-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
En nyt löydä tästä pointtia. Ensimmäisellä kierroksella putoaa aina puolet pudotuspeleihin päässeistä joukkueista ja toisella kierroksella vielä siitä puolesta puolet. Eli 75% pudotuspeleihin päässeistä joukkueista putoaa aina ensimmäisellä tai toisella kierroksella.

Jos Boudreaun joukkue on pudonnut pudotuspeleistä ensimmäisellä tai toisella kierroksella tarkkuudella 13/17, se tekee 76% joka on niin lähellä tilastollista odotusarvoa kuin tuolla otantamäärällä voi olla. Eli Boudreaun pudotuspelitilastot noudattavat täsmälleen kiekkovalmentajien keskiarvoa.

Hyvä pointti, mutta en allekirjoita.

Otetaas ne tilastot sitten käsittelyyn. Tarkastellaan vaikka tämänhetkisiä päävalmentajia NHL:ssä. Koen, että voin valita kenet tahansa valmentajista tähän, sillä Boudreaun ollessa esimerkiksi Capsissa joukkueen sijoitukset konferenssissa neljän kauden ajalta: 3,2,1,1.

Elikkä Boudreaun tilasto 13/17 tarkoittaa sitä, että hänen koutsaama joukkue putoaa 76% todennäköisyydellä ensimmäisellä tai toisella kierroksella.

Dan Bylsma: 3/5 = 60%
Ken Hitchcock: 8/13 = 62%
Mike Babcock: 7/11 = 64%
John Tortorella: 7/11 = 64%
Darryl Sutter: 9/14 = 64 %

Eihän ne nyt ihan käsikädessä mennytkään.
 
Viimeksi muokattu:

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Huhheijaa mitä vyörytystä kaksi viime peliä ovat olleet! Ducks tuli taas alusta asti ihan täydellä höyryllä päälle Ottawaa vastaan. En muista kertaakaan Carlylen aikana nähneeni noin hyvin pelin aloittavia Duckseja. Seuraennätys laukauksiin ja vähän huonommilla veskoilla lopputulos olisi ollut todella ruma Sensin kannalta. Tällä hetkellä Ducksin pelissä toimii oikeastaan kaikki. Etenkin hyökkäysketjut ovat todella vaikeita pysäytettäviä vastustajalle, kun joka ketjusta löytyy ratkaisijoita. Koita siinä sitten vastustajan valmentajana mätsätä ketjuja!

Ykkösketjun vasenta laitaa pelasi tällä kertaa Maroon, koska Penner on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Muuten ei oikein Maroon pistänyt silmään, paitsi tietysti hyvän syötön antoi Perrylle avausmaaliin. Perry ja Getzlaf olivat ansaitusti pelin ykkös- ja kakkostähdet. Heidän jättisopimuksistaan voidaan valittaa maailman tappiin asti, mutta kyllä he tällä hetkellä pelaavat niiden arvoisesti. Etenkin Getzlafista on viime kauden alusta asti huokunut ihan erilainen rentous kuin aiemmin Carlylen aikana. Uskon että siihen on vaikuttanut paljon Ducksin räjähdysmäisesti kasvanut tulivoima ykkösketjun lisäksi. Ei ole sellaisia suorituspaineita niskassa kuin ennen, kun tietää että huonon illan sattuessa nelosketjua myöten löytyy kaveria joka pystyy laittamaan kiekon sisään.

Boudreau peluuttaa melko tasaisesti koko rosteria tällä hetkellä. Okei, kaksi viime peliä on menty lähes koko ajan selkeässä Ducksin johdossa, mutta toivottavasti sama meininki jatkuu. Hyökkääjistä kaikkien peliaika sijoittui välille 18:53-12:02. Puolustajilla taas 22:29-18:08.

Kyseessähän oli Ducksin 20-vuotisjuhla, ja joukkueella käytössä nuo 90-luvun Mighty Ducks -pelipaidat. Komeilta näyttivät pitkästä aikaa, minun puolesta voisivat käyttää useamminkin. On kai niitä muitakin joukkueita, joilla on neljä virallista peliasua?

Sitten taas tuttuun tapaan ranskalaiset:

- Hampus Lindholm! Jumalauta, en ole nähnyt noin vakuuttavaa peliä aikoihin keneltäkään tuon ikäiseltä. Teinipoika on itse varmuus kiekon kanssa, ei pelaa itseään Fowlermaisesti ulos tilanteista ja osaa homman vielä ylivoimallakin (6 laukausta). Kokoa löytyy päältä 190cm ja luistin liikkuu silti todella hyvin. Sen lisäksi poika oli +4 ja syötti kaksi maalia avaten pistetilastonsa NHL:ssä. Jos tämmöinen meininki jatkuu, niin en näe mitään syytä miksi hänen tilallaan peluutettaisiin jotain Fistriciä tai Sbisaa, saati sitten että Hampuusi heitettäisiin AHL:ään.

- Vatanen oli taas melko pitelemätön hyökkäyspäässä. Laukoi ihan koko ajan ja vain Lehnerin huippupeli esti Samia saamasta avausmaaliaan. Samikin vähän katseli taivaisiin jossain välissä kun ei vaan uponnut. Jonain muuna iltana olis varmaan tullut hat trick..

- Ylivoimapeli näytti jo paljon paremmalta, eikä vähiten Samin ansiosta. Silti vähän kummastuttaa nuo pelaajavalinnat ja etenkin se, että yv-koostumuksiakin vaihdetaan lennosta ihan miten sattuu. Minulla ei ole mitään Boudreauta vastaan silloin, kun hän pelin aikana sekoittaa ketjuja saadakseen homman toimimaan paremmin ja herätelläkseen pelaajia, mutta ylivoimalla soisin pidettävän samoja hemmoja yhdessä. Carlylen tyyli oli pistää kaikki munat samaan koriin ja pitää ne siellä, jonka ansiosta viisikko Selänne-Getzlaf-Perry-Fowler-Visnovsky oli kenties liigan paras ylivoimakoostumus. Etenkin edellämainittujen hyökkääjien yhteispeli oli välillä todella vakuuttavaa, mutta ei tällaisella ketjuruletilla ehdi tuollaisia kemioita syntymään. On minusta ihan perusteltua, että BB haluaa myös lefti-playmakerin sinne oikealle puolelle, mutta kamoon, jos sulla on Teemu Selänne käytettävissä niin käytä sitä!

- Kolmosketju totutun vaarallinen ja silti pystyi aika hyvin pimentämään Spezzan ketjun. Nelosketju näytti myös erittäin hyvältä, tai oikeastaan ei kolmikkoa Etem-Bonino-Palmieri voi sanoa perinteiseksi nelosketjuksi, kun maalintekoonhan nuo kaikki pyrkivät. Yhteensä heiltä 12 vetoa maalia kohti.

- Hiller sai ilmeisesti nollapelin ansiosta pelata toisen pelin putkeen, ja oli taas erittäin skarppina. Bobby Ryanin maalille ei voinut yhtikäs mitään.

- Paljon puistatusta aiheuttanut puolustuksemme on ottanut ison harppauksen eteenpäin. Ekassa pelissä maanrakoon painettu Beauchemin on sen jälkeisissä neljässä pelissä vaatimattomat +9. Jos tuo kuusikko pystyy pitämään nykyisen tason, niin ei meillä olekaan mitään paniikkia, kun siellä on Fistric vielä varalla ja Sbisa ja Souray tervehtyvät aikanaan.

Neljän ottelun voittoputki menossa. Seuraavat kolme peliä pelataan kotona. Vastaan asettuvat Calgary, Phoenix ja Dallas. Nämä kaikki pelit ovat täysin voitettavissa, ja jos nykyinen vire saadaan pidettyä yllä ja vielä parannetaan erikoistilannepelaamista niin aika kovia suorituksia saa noilta joukkueilta odottaa että Ducks kaatuu.

Huonot uutiset Norfolkista: Ryan -treidissä saatu Stefan Noesen on rikkonut polvensa ja melko huonolta näyttää, todennäköisesti pitkä saikku edessä.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Ducksilla oli jokavuotinen Face-Off Fest -fanitapahtuma, jonka yhteydessä GM Bob Murray vastaili kysymyksiin. Mielenkiintoinen juttu anaheimcalling.comissa.

Jutusta tärkeimmät pointit:

- Murray on yllättynyt Samin ja Hampuusin hyvistä otteista alkukaudesta. Hampuusin pitää opetella pelaamaan niin, ettei koko ajan tarvitse ottaa kovia taklauksia vastaan. Sami taas on joutunut muuttamaan tapojaan kaukalon ulkopuolella, oli aluksi Anaheimiin saapuessaan niin sanotusti pitänyt itsestään selvänä, että ura NHL:ssä aukeaa melko vaivatta. Nyt on parantanut tapojaan.

- Perreaultia on tarkkailtu jo pitemmän aikaa ja häneen ollaan erittäin tyytyväisiä. Hollandille oli annettu leirillä mahdollisuus näyttää, mutta ei vaan ollut toiminut. Rivien välistä pystyy ehkä lukemaan, että Holland on liipasimella sitten kun aletaan treidiä väsäämään.

- Silfverberg on vakuuttanut myös, kuulemma ilman kiekkoa pelatessaan tekee luonnostaan joitain juttuja, jotka muille pitää erikseen opettaa.

- Etemin ammattimaisuus ja asenne on vakuuttanut. Tekee töitä kovemmin kuin kukaan muu ja vain taivas on rajana. Toisin sanoen huonoja uutisia anti-Etem -tyypeille, ei taida enää palata AHL:ään.

- Smith-Pelly oli juuri kutsuttu ylös ja Murrayn mukaan tulee olemaan osa organisaatiota pitkään. Aika yllättävä lausunto minun mielestäni, kun DSP ei ole mitenkään ihmeemmin vakuuttanut viime aikoina.

- Murray ei pidä nykyisestä pitkästä kiekosta yhtään.

- Murrayllä menee hermo NHL:n tapaan tehdä otteluohjelma pelkästään itäinen konferenssi mielessä. Ducksin vieraspeleistä 60% on pelattu jo joulukuun puolessa välissä, eli todella rankka syksy tulossa. Erityisesti häntä korpeaa ajanjakso 22.10. - 18.11. jolloin Ducks pelaa ensin 8 peliä vieraissa itäisen konferenssin joukkueita vastaan ollen reissussa yli kaksi viikkoa, sitten kolme peliä kotona, ja taas mennään vielä viikon reissulle itään pelaamaan neljä peliä. Kääntöpuolena on taas se, että jos Ducks on hyvissä asemissa joulun aikaan, on loppukauden otteluohjelma heille suotuisa. Itse asiassa Ducksilla tulee tammi-maaliskuussa olympialaisten avittamana lähes seitsemän viikon pätkä, jonka aikana on vain yksi vierasottelu.

- Murray uskoo että muutaman joukkueen surkean alun vuoksi pelaajamarkkinoilla saattaa alkaa tapahtumaan normaalia aiemmin.

- Kingsiä vastaan pelattavassa ulkoilmaottelussa käyttöön tulee pelipaidat, joita ei ole nähty aiemmin missään.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kun Hfboardsilta selailee otteluketjut läpi, niin kaikki mitä Hampus on tekee on "awesome". Hän vaikuttaa kaikin puolin täydelliseltä ihmiseltä ja kenties parhaalta puolustajalta joka on koskaan jääkiekkoon koskenut. Ihan jänskättää nähdä mitä tapahtuu kun Sbisa tervehtyy.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Olipas yleisöön menevää lätkää viimeinen erä Calgarya vastaan. Pelaako Ducks aina samalla tavalla, eli roiskitaan kiekkoa vain omista pois kun paikka tulee ja ei yritetä edes hyökätä? Hirveän näköistä touhua.
 

Catch22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipas yleisöön menevää lätkää viimeinen erä Calgarya vastaan. Pelaako Ducks aina samalla tavalla, eli roiskitaan kiekkoa vain omista pois kun paikka tulee ja ei yritetä edes hyökätä? Hirveän näköistä touhua.

Ei. Kaikki matsit nähneenä vois todeta että kauden paskin erä. Ja muutenkin koko matsi oli aikamoista kuraa ja pakkopullaa. Onneksi naarasivat pisteet Fasthin avulla.

Mun mielestä lukuunottamatta tätä matsia (ja kauden avausta), on Ducksin peli ollut tosi pirteää ja hyökkäysvoittoista, esim Ottawaa vastaan 56 laukausta ja kokoajan vyöry hyökkäystä. Tässä auttaa myös se että Ducks pystyy hyökkäämään kaikilla neljällä ketjulla aika tasapainoisesti.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kun Hfboardsilta selailee otteluketjut läpi, niin kaikki mitä Hampus on tekee on "awesome". Hän vaikuttaa kaikin puolin täydelliseltä ihmiseltä ja kenties parhaalta puolustajalta joka on koskaan jääkiekkoon koskenut. Ihan jänskättää nähdä mitä tapahtuu kun Sbisa tervehtyy.

No ihan huikealla tasollahan mies pelaakin. En minäkään nyt liikaa ole nähnyt, mutta jo viime öinenkin peli vakuuttaa. Kiekollisissa taidoissa piti olla suurimmat puutteet, mutta avaukset lähtee napakasti ja tarkasti, eikä perussyötöissäkään ole mitään valittamista. Viime öisestä pelistä näin 7 viimeistä minuuttia ja ensimmäisen erän. Muuten on livenä katsomiset vähissä. Koosteita sitten katsottuna, eikä sielläkään ole pahassa erottunut.

Vatanen pelaa myös hyvällä tasolla. Hieman rohkeammin voisi hyökkäysalueella suorittaa ja tuossakin vajaassa puolessa pelissä mitä näin, oli yksi katastrofivaihto, jossa tuntui ettei keskittyminen ollut ihan vaaditulla tasolla. Kiekot hukkui ja pomppi ja pelin ainoa kiekonmenetyskin tuli, josta vaarallinen maalipaikka vastustajalle. Toisaalta taas Pennerin maaliin teki huikean esityön, vaikkei pisteille päässytkään. Hyvällä potkulla pääsi viemään puolustajan Penneristä itseensä ja Penner jäi auki. Noista ansaitsisi melkeinpä kakkossyötön antaa, kun niin merkittävä on rooli maalin synnyssä.

Ärsyttää suunnattomasti, kun Soneran Kotitv:n kautta ei pystynyt peliä aloittamaan alusta. En ymmärrä miksi sitä ei ole toteutettu kun luulisi kiinnostavan nimenomaan NHL-ystäviä. Seitsemän jälkeen kun nousin ylös ja ajattelin ennen töihin lähtöä katsoa pelin, niin lopulta näin tosiaan viimeiset 7 minuuttia ja ohjelmakirjastoonkin ilmestyi vasta kahdeksan jälkeen ja ennätin ensimmäisen erän katsomaan.
 

Penner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Olipas hirveä peli duckseilta. Hyökkäykseenlähdöt ei onnistuneet, YV-peli ei ollut oikein mistään kotoisin.. Puolustus sentään toimi ja Fasth poimi kiekkoja. Selänteen ensimmäinen osuma toi myös mielihyvää. Silti olen sitä mieltä, että tämä oli ducksin tällä hetkellä huonoin peli. Jopa Coloradoa vastaan oli parempaa peliä joskin siellä viimeistely puuttui ja omapää vuosi..

Kaksi pistettä kuitenkin jokatapauksessa. Onhan se kova juttu, että surkeallakin pelillä otetaan voittoja

Lindholm on ollut tosi hyvä jokaisessa pelissään, ei juuri moitittavaa. Silti Vatasta pidän tästä kaksikosta tärkeämpänä joukkueelle. Vatanen on tuonut ducksin hyökkäykseen uutta tehoa ja juonikkuutta. Allenia täytyy myös kiittää, ainoastaan 11min jäähyjä tähän mennessä(sis. yhden tappelun NYR vastaan). Pelaa puhtaasti mutta silti voimakkaasti.

Koivun ketjulta huonoin peli tähän asti. Cogliano näytti pirteältä, mutta Saku itse ei pelannut parasta peliään. Winnik otti vielä pelin lopulla kiekon aika kovaa takaraivoon, toivottavasti ei tullut mitään aivotärähdyksiä siitä..
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei. Kaikki matsit nähneenä vois todeta että kauden paskin erä. Ja muutenkin koko matsi oli aikamoista kuraa ja pakkopullaa. Onneksi naarasivat pisteet Fasthin avulla.

Sitä vähän ajattelinkin, koska fiilis oli aamulla vähän sellainen what the fuck, kun telkkarin avasin ja ajattelin näkeväni viihdyttävää pelaamista. Todellista epäjääkiekkoa nähty läpsyttely.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Positiivista oli hienot maalit ja erityisesti Selänteen kauden avausmaali. Ei pääse apina kasvamaan liian isoksi ja jatkossa pääsee yrittämään maalia rennommin ja paremmalla itseluottamuksella.

YV vaikutti olevan edelleen umpisurkeaa ja koko kaudella on Anaheim tehnyt vain yhden yv-maalin. Tähän pitää ehdotomasti tulla parannusta, jos mielii pärjätä pidemmällä tähtäimellä. Samoin pakkien tehottomuus alkaa olla silmiinpistävää. Pakit ei ole tehnyt vielä yhtään maalia. Toivottavasti Vatanen alkaa näyttää mallia, vetopaikoja on kyllä ollut todella paljon. Lindholm on kyllä ollut vakuuttava ja tekee pienet asiat erittäin korkealla tasolla ja lähes virheettömästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös