Anaheim Ducks 2011-2012

  • 472 184
  • 891

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tässä on ideana nähdäkseni se, että tietyissä tilanteissa kun kiekollinen pelaaja näyttää joutuvan ahtaalle ja syöttö toiseen laitaan on pakin toimesta estetty, tulee Selänne viereen tarjoamaan mahdollisuutta lyhyeen helppoon syöttöön joko laidan kautta pakin ohi tai jättösyöttöön.

Tuossa kyllä luisteltiin ihan vieri vieressä että ei siinä oikeastaan voitu tarjota syöttöön mahdollisuutta koska pelaajat olivat niin lähekkäin, korkeintaa Selänne olisi voinut sen kiekon Ryanilta napata ja lähteä kuljettamaan. Kummatkin tilanteet päätyivät siihen että tämä kaksikko ajoi itsensä Minnesotan sumppuun ja siinä oli samassa kasassa 4-5 pelaaja ja kiekko pomppi johonkin.

Tämä on ollut ongelma koko kauden, mutta viimeisimmässä pelissä mielestäni Getz ja Koivu tulivat alempaa hakemaan. Siinä tilanteessa ollaan jo voiton puolella kun kiekko on saatu pois pakkien käsistä, sentterit kyllä löytää aika hyvin ne laiturikaverinsa.

No ei se sentterinkään alastulo välttämättä kesää tee jos laiturit seisovat vastustajan sinisellä, ei silloinkaan synny vauhdilla rintamahyökkäystä vaan sentteri joutuu vetämään pidemmän syötön tai itse lähteä kuskaamaan kiekkoa.

En tiedä onko tuo sinänsä ongelma vai ei, tai siis valmentajan mielestä tuskin ainakaan on kun selkeästi noin kuitenkin paljon pelataan. Ei pitäisi olla mitenkään ylivoimaista organisoida hyökkäyspeli niin että kaikki hyökkääjät tulevat alhaalta aloittamaan hyökkäystä jos halua on.


Mitä tulee Selänteen ja Koivun pelaamiseen maajoukkueessa niin Jalonen viime viikon Hockey Night lähetyksessä sanoi että osalle pelaajista on tilan tekemisen pelaaminen ollut ongelma. Ei sanonut kenelle, mutta Vancouverin aikoihin Koivuhan jossain haastattelussa sanoi että hänelle ei ole Jalosen peli oikein selvää, tai jotain vastaavaa. Jalonen sanoi myös että joillekin pelaajista voi olla onglema havaita pelitilanteet ja toimia niin kuin Jalonen haluaa jos on esimerkiksi viimeiset 10 vuotta pelannut koko ajan pystyyn, mitä esimerkiksi Anaheimin hyökkääjät käytännössä koko ajan tekevät. No ei tietenkään tarkoita etteikö Jalonen Selännettä tai Koivua valitsista mutta kyllä hän kuitenkin miettii pelaajan valmiuksia pelata Jalosen pelikirjaa. Koivu mielestäni on enemmän kysymysmerkki kuin Selänne, sentterin on kuitenkin jossain määrin tärkeämpää osata pelata oikein, laiturin voidaan ehkä enemmän antaa sooloilla.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Melkein playoffeihin pääseminenhän on juuri huonoin mahdollinen sijoitus. Ei pääse varaamaan kärjessä eikä taistelemaan kannusta.
Siltähän se nopeasti ajateltuna kuulostaa, mutta mietipä mitä liigan huonoimpana oleminen tekee pelaajien mielialalle? Kuinka paljon Corey Perryä ja Ryan Getzlafia huvittaa tehdä jatkosopimus Ducksin kanssa jos kynnetään noin syvällä? Ja miten Fowler, Sbisa ja muut nuoret kaverit ikinä oppivat pelaamaan voittavaa kiekkoa? Vaikka kuinka sieltä tulisi top 3 -varausvuoro kauden päätteeksi niin silloinkin puhutaan teini-ikäisestä pelaajasta joka on silti vielä kaukana valmiista NHL-pelaajasta, ja se tuskin saa joukkueen veteraaneja hihkumaan ilosta. Eikä Anaheimissa olla mitään rebuildingia tekemässä.

Jos Ducks selvittäisi tiensä vaikka 9. paikalle konferenssissa, pitäisi heidän pelata loppukausi tyyliin 40 voittoa, 20 häviötä (mutu). Tuollainen suoritus olisi helvetin hyvä miltä tahansa joukkueelta, ja sellainen vaikutus jatkuu varmasti myös seuraavalle kaudelle. Niinhän se meni Capitalsilla Boudreaun valmentajauran alkupuolella, yksi huikea loppukiri ja sen jälkeen monta kautta liigan yhtenä parhaista runkosarjajoukkueista. Esimerkkejä löytyy myös lähimenneisyydestä, Toronton viime kauden lopun vaikutus näkyy joukkueessa edelleenkin. Eli minun mielestäni ainakin on helvetin paljon parempi pelata 3/4 kautta voittavaa kiekkoa ja missata pleijarit, kuin jäädä odottelemaan varausvuoroa. Onhan joku Columbus varaillut aikaisin ties kuinka pitkään, mutta taaperrus jatkuu edelleen.

Kings -matsi oli tosiaan parasta Ducksia pitkään, pitkään aikaan. Tällä kertaa jäi ne muutaman minuutin mustat hetket pois ja heti tuli voitto. Hiller oli entisellään, Beauchemin jälleen puolustuksen kuningas ja Bobby piti huolen dramatiikasta. Hienoa nähdä Beleskeyn tekevän pisteitä waiversin jälkeen, juuri tällaista reaktiota toivoinkin valmentajavaihdoksen myötä. Joskohan nyt olisi Beleskeyn aika ottaa paikka ykkösestä? Muita vakuuttaneita oli DSP, kyllä kaverin otteista näkyy sellainen itseluottamus, että alta pois. Pisteitä nyt ei hirveästi ole kasassa edelleenkään, mutta vastoin yleistä mielipidettä minun mielestäni hän on kaikin puolin ansainnut paikkansa joukkueessa.
 

Vilijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Katselin Blues - Ducks matsin jälkilähetyksenä tietämättä tulosta ja kirjailin sekalaisia mietteitä ylös.

- Jäikö Ducksilla alkulämmittelyt tekemättä? Sen verran jähmeänä koko joukkue alussa. No, Hiller lämpimäksi heti.

- Hagman pelasin Perryn ja Getzlafin ketjussa. Riittää kunto NHL:n pisimpiä vaihtoja vetävän kaksikon rinnalla?

- Onko Beleskey saanut yhtään laukausta tilastoihin tällä kaudella? Tuntuu, että kaikki vedot kilpistyvät järjestään puolustajiin. Voisko vaikka katsomovalmentaja tai joku ihan sama kuka mainita asiasta? Beleskeyllä myös nätti open ice taklaus. Kaveria ei voi syyttää yrityksen puutteesta, vaikka tehot puuttuvat.

- Ducksilla kaksi vaihtovirhettä joista tuli Bluesin maalit 1-0 ja 3-1.

- Beauchemin pelaa keskimäärin 1:18 vaihtoja, huh. Hyvin on kyllä tällä kaudella pelannut, mutta ei voi olla Stanley Cup -joukkueen 1. pakkina.

- Hyvin tuntus toimivan tää Ryan-Koivu-Selänne. VIHDOIN joku kaveri joka osaa viimeistellä suatana (vrt. Blake joka tarvii 50 avopaikkaa yhteen maaliin). Tätäki on kai kokeiltu aiemmin, mutta ei kokonaista matsia koskaan?

- Halak torjui hyvin. Ryösti mm. Selänteen kaksi kertaa, Hagmanin ja Coglianon. Vrt. Hiller joka tuntui olevan hukassa Bluesin 2-1 maalissa, jossa Arnott oli hyvin maskissa ja 3-1 jossa melkein kaukolaukaus upposi.

- Konttausmeiningillä. Ducks lähes häviää kaksinkamppailut eikä saa aikaan järkeviä 5-on-5 hyökkäyksiä. Pitkä päätyyn ja perään. Ei jäähyjä sentään.

- 2. ja 3. erässä oli molemmissa yli 5 min vihellyksettömiä pätkiä jotka molemmat päättyivät Bluesin maaliin. Toimii tällanen Bluesin eduksi, joka pelaa neljällä ketjulla versus Ducksin kaks ketjua.

- Sekaketju Ryan-DSP-Getzlaf räiski kiekon "jotenki" maaliin. 3-2.

Huoh.

edit: Jaa Koivulla "alavartalovamma" joten siksi sekaketjuja pelin loppupuolella.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Jaaha, viime yönä takkiin 4-2 Nuoteilta. Koosteen perusteella näytti siltä, että Duckseillakin oli aivan riittävästi paikkoja, mutta pelasipa Halak kerrassaan upean pelin. Mahtaa Hagmanilla sapettaa kun ei vieläkään auennut maalitili (lukuunottamatta sitä tyhjiin heitettyä) Halakin maagisen hanskaseivin takia. Siinä oli kyllä yksi upeimmista mitä hetkeen olen nähnyt, eikä ollut Hakin rannekutikaan ihan sieltä huonoimmasta päästä. Samoten nuo pari Selänteen pimentämistä olivat loistosuorituksia Halakilta. Man of the game, valitettavasti.

Positiivista kuitenkin on nähdä Ryanin syttyneen taas pelaamaan pappojen rinnalla. Tehot 1+1 viime yönä, mutta mikä tärkeintä niin homma kulkee nyt paremmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Toivottavasti pitävät tuon kolmikon yhdessä myös Blaken paluun jälkeen.

Ja junnuosastolta kuuluu myös mukavia uutisia, DSP valittiin Team Canadan nuorten MM-kisajoukkueeseen (linkki vie Ducksien kotisivujen uutisosastolle). Hyvä sauma DSP:lle päästä nyt näyttämään osaamistaan myös junnupuolella ja tiedä vaikka poika saisi jotain virikkeitä tuolta pelaamiseensa. Saapa nähdä haaliiko Kanada useammankin NHL-pelaajan tuonne mukaan, pikaisella haulla en tarkempaa pelaajalistaa onnistunut löytämään.

Mitenkäs vakava tuo Koivun loukkaantuminen on? Ducksien sivuilla ei siitä ollut mitään tietoa.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
.- Onko Beleskey saanut yhtään laukausta tilastoihin tällä kaudella? Tuntuu, että kaikki vedot kilpistyvät järjestään puolustajiin. Voisko vaikka katsomovalmentaja tai joku ihan sama kuka mainita asiasta? Beleskeyllä myös nätti open ice taklaus. Kaveria ei voi syyttää yrityksen puutteesta, vaikka tehot puuttuvat.

- Ducksilla kaksi vaihtovirhettä joista tuli Bluesin maalit 1-0 ja 3-1.

- 2. ja 3. erässä oli molemmissa yli 5 min vihellyksettömiä pätkiä jotka molemmat päättyivät Bluesin maaliin. Toimii tällanen Bluesin eduksi, joka pelaa neljällä ketjulla versus Ducksin kaks ketjua.
Beleskeystä olen huomannut saman. Joko mies latailee pari sekuntia laukaustaan ja siinä ajassa puolustaja ehtii asettua sen eteen, tai sitten laukaus on aivan liian nopeasti suoritettu ja tulos on toivoton räpellys. Tehojahan mies nimenomaan alkoi nyt tehdä Boudreaun aloitettua valmentajana, kun pääsi pelaamaan ykköskentässä (Blues -peliä ennen kolmen matsin syöttöputki), mutta jostain ihmeen syystä Boudreau pisti Hagmanin hänen tilalleen ykköseen. Peliaikaa Hagman tarvitsee, ei siinä mitään, mutta miksi juuri onnistumisia saaneen pelaajan kustannuksella?

En sanoisi sen Oshien maalin tulleen vaihtovirheen takia, pikemminkin siksi että Fowler vain roiskaisi kiekon huolimattomasti Bluesin alueelle ja pakki nappasi sen ilmasta kiinni, ja vapautti Oshien. Viime matsissa Williamsin maali tuli myös Fowlerin huonon puolustuksen takia. Pitäisköhän Fowlerin vastuuta vähän pienentää? Joka matsissa peliaikaa 25-26min. Toisaalta onhan se kai hyvä juttu sitten pitkässä juoksussa...

Mainitsemasi Bluesin neljä ketjua vastaan Ducksin kaksi ketjua -väittämästä olen kyllä ihan eri mieltä. Oikein pisti silmään, kuinka Boudreau peluutti hyvinkin tasaisesti kaikkia neljää ketjua, ainoastaan Koivu jäi loukkaantumisensa takia alle kymmenen minuutin. Jopa Parros pelasi 10:22. Ja huom. tässä pelissä ei edes johdettu missään vaiheessa. Ducksin selostajat taisivat mainitakin että näin Boudreau tulee toimimaan kun ollaan vieraskiertueella.
Jaaha, viime yönä takkiin 4-2 Nuoteilta. Koosteen perusteella näytti siltä, että Duckseillakin oli aivan riittävästi paikkoja, mutta pelasipa Halak kerrassaan upean pelin. Mahtaa Hagmanilla sapettaa kun ei vieläkään auennut maalitili (lukuunottamatta sitä tyhjiin heitettyä) Halakin maagisen hanskaseivin takia. Siinä oli kyllä yksi upeimmista mitä hetkeen olen nähnyt, eikä ollut Hakin rannekutikaan ihan sieltä huonoimmasta päästä. Samoten nuo pari Selänteen pimentämistä olivat loistosuorituksia Halakilta. Man of the game, valitettavasti.

Positiivista kuitenkin on nähdä Ryanin syttyneen taas pelaamaan pappojen rinnalla. Tehot 1+1 viime yönä, mutta mikä tärkeintä niin homma kulkee nyt paremmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Toivottavasti pitävät tuon kolmikon yhdessä myös Blaken paluun jälkeen.

Mitenkäs vakava tuo Koivun loukkaantuminen on? Ducksien sivuilla ei siitä ollut mitään tietoa.
Paikkoja oli kyllä ihan reilusti, mutta Halak vs. Hiller -taistelun vei tällä kertaa Halak. Siinä Oshien maalissa Hiller olisi voinut tulla reilusti vastaan tuossa tilanteessa, mutta ei tullut edes ulos siniseltä. Vähän enemmän aggressiivisuutta toivoisi Jonaksen peliin välillä, tyyliin Jimmy Howard tai pari peliä sitten nähty Josh Harding.

Bobby Ryan oli ihan huikea. Joka kerta kun sai kiekon sai hän jotain aikaan hyökkäysalueella. Toivottavasti tosiaan pidetään ketju kasassa, jos vaan Koivu pystyy pelaamaan. Mitään muuta tietoa vammasta ei ole kuin että lower-body ja day-to-day. Oliskohan se se nivunen taas?

Jaaha, just kun pääsin hehkuttamaan DSP:tä, niin tyyppi lähtee Team Canadan matkaan. Noh, ehkä lisääntyvä peliaika tekee tehtävänsä ja Devo palaa rosteriin entistä parempana. Harmi vaan että iso osa joukkueen fyysisyyttä häviää nyt hetkeksi.
 

NuggetHoppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, AC Milan, Kärpät,
HUH HUH!!! Toivottavasti Teemu pääsis mahdollisimman nopeasti pois tuolta!! Alkaa olla jo sellaista kidutusta meikäläisellekkin että ei edes kehtaa ajatella minkälaista se on uransa viimeistä kautta pelaavalle, kaikkensa likoon laittavalle veteraanille. HUH HUH!!!! Ei minkäänlaista johtoa pystytä pitämään minkäänlaista joukkuetta vastaan.

PS. Tootoo 1+1 -.-
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ja Pellejä lisää Anaheimiin. Ankkojen kotisivut raportoivat Ankkojen treidanneen Kurtis Fosterin ja jalkoihin jääneen maalivahtilupauksen Timo Pielmeierin Paholaisiin ja takaisin tulee siis Rod Pelle(y), puolustaja Mark Fraser ja seitsemännen kierroksen jämävaraus mallia 2012. Pelle(y) on pelleillyt 0+0 tehopisteen edestä tällä kaudella seitsemässä pelissä ja Fraser vielä mahtavammin 0+0 neljässä pelissä. Fosterilla sentään 1+1 Ankoista ja pelejäkin enemmän kuin Devilsin pojilla, eli yhdeksän. Pelle(y) näyttäisi olevan 27-vuotias marginaalipelaaja ja Fraser 25-vuotias yhtä marginaalinen NHL-pelaaja. Kai ideana oli lähinnä dumpata Fosterin suurehko palkka/cap-hit, mutta olisi sitä voinut jotain enempää toivoa vastineena. Vaan ei kai paljon muuta ollut saatavilla. Pelle(y) näyttäisi olevan sentteri, tästäkö Sakulle paikkaaja? No vitsit vitsinä, AHL:ään menevät vissiin.

Lubo olisi tulossa takaisin jo seuraavaan peliin, jos lääkärit päästävät. Toivottavasti meno on nyt paremman näköistä kuin alkukaudesta, ja saisi hän nostaa imussa Lydmaninkin pelaamaan viime kauden tasollaan.

Eric Stephens twiittailee, että Ducksien olisi voitettava 36/53:sta jäljellä olevasta pelistä päästäkseen play-offeihin mukaan. Aika hurjalta tuntuu, ei nyt täysin mahdotonta, mutta jotenkin täysin uudella ilmeellä ja itseluottamuksella ja vähän hyvällä tuurillakin täytyy joukkueen tästä kauden loppuun asti pelata jos jatkopeleihin meinataan päästä vielä mukaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Piti tämäkin sitten vielä nähdä, Anaheim Ducks koko NHL:n viimeisellä sijalla tällä hetkellä (toki pelin Columbusta vähemmän pelanneena). Tästä ei enää oikein pääse kuin ylöspäin, mikä positiivisena asiana mainittakoon. Getzlafilla on ollut jotain vatsaflunssaa Eric Stephensin twitterin mukaan, Saku on poissa, ja Lubo edelleen kysymysmerkki tänään Phoenixia vastaan. Rod Pelle(y) tekee debyyttinsä Ducks-paidassa, saa nähdä tuoko hän nelosketjun ja koko joukkueen pelaamiseen lisää virtaa.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Kurssi kääntyy! Pelle(y) heitti heti häkin ja Hakki pisti varmuudeksi kaksi. Tästä hyvä jatkaa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Hakki pisti varmuudeksi kaksi. Tästä hyvä jatkaa.

Eikä kolmaskaan ollut kaukana, siinäkö loppukauden maalinsylkijä ykköseen?

Eric Stephens twiittailee, että Ducksien olisi voitettava 36/53:sta jäljellä olevasta pelistä päästäkseen play-offeihin mukaan. Aika hurjalta tuntuu, ei nyt täysin mahdotonta, mutta jotenkin täysin uudella ilmeellä ja itseluottamuksella ja vähän hyvällä tuurillakin täytyy joukkueen tästä kauden loppuun asti pelata jos jatkopeleihin meinataan päästä vielä mukaan.

Enää 35/52. Pikku hiljaa, pikku hiljaa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kurssi kääntyy! Pelle(y) heitti heti häkin ja Hakki pisti varmuudeksi kaksi. Tästä hyvä jatkaa.
Pelley on kyllä aika ihanteellinen neloskentän hyökkääjä ja on saanut kehuja juuri ammattimaisuudestaan ja asenteestaan. Aika Ducksin näköinen pelaaja joka tekee työnsä hyvin illasta toiseen. Devils miehet osaavat kertoa hänestä enemmänkin mutta tosiaan ei ole siunattu samettikäsillä tai näteillä luistin pyörähdyksillä mutta tietää omat vahvuudet ja heikkoudet ja osaa pelata niiden mukaan. Loistava hankinta Ducksien alempiin kenttiin!
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Noniin, nyt pelattiin jumankauta se 60 minuuttia! Ja mikä parasta, messias on palannut. Ihan mieletön peli Visnovskyltä, kun ottaa huomioon, että missasi 13 ottelua. Pisteitä ei tullut kuin yksi syöttö, mutta 7 laukausta kohti maalia, 24 minuuttia peliaikaa ja +2 puhuvat puolestaan. Ja onhan tuo kiekonkäsittelytaito jotain ihan uskomatonta. Toivottavasti tämä luo muihin pelaajiin lisää sitä paljon kaivattua itseluottamusta.

En aluksi oikein innostunut Hagmanin sijoittamisesta ykkösketjuun, mutta on se näköjään jotain kemiaa poikinut, ainakin Hagmanin toinen maali oli hienoa syöttelyä. Eikä ollut kaukana hattutemppukaan. Palmieri pelasi taas ihan hyvin, vaikka peliaika jäi 12 minuuttiin. Ei mikään ihme että kaveri johti AHL:n maalipörssiä ylös kutsuttaessa, kyllä tuolla rannarilla tehdään tuhoja vielä NHL:ssäkin. Hienoa muutenkin nähdä rosterissa ihan puhdas snaipperi. Rod Pelleyltä myös varsin vakuuttava debyytti, kunnon tahtomaali ekaan erään.

Boudreaun neljän ketjun tasaisempi peluutus alkaa tuottaa tulosta. Getzlaf ja Perry eivät näytä aivan puhkipeluutetuilta joka pelissä, ja vastavuoroisesti taas kolmos- ja nelosketjun pelaajat näyttävät saaneen lisää itseluottamusta, kun vastuuta tulee enemmän. Tässä nimenomaisessa ottelussa vain kaksi hyökkääjää (G&P) pelasivat yli 20 minuutin, ja vain McMillan jäi alle kymmenen. Silmiinpistävää oli myös Fowlerin peliajan jääminen vain 17 minuuttiin, ja tämähän on suoraan Visnovskyn paluun ansiota. Käytän sanaa ansiota siksi, että uskon Fowlerin parantavan puolustuspään peliä, kun ei tarvitse pelata puolta matsia joka ilta. Tästä on hyvä jatkaa kohti Selänteen paluuta Winnipegiin!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Näköjään auttoivat nuo Pelle(y):n aliarvioiminen ja Hagmanista annetut kriittiset lausuntoni. No joo, leikki leikkinä. Radiosta pieninä pätkinä kuunneltuna sain sellaisen kuvan, että Ankat eivät suuremmassa hädässä olleet ja tosiaan Lubo pelasi viime kauden tapaan, eli hienosti. Tuo voi olla suurempi juttu kuin ollaan ymmärrettykään, että saadaan Lubo täydellä intensiteetillä mukaan. Alkavat siinä sitten Lydmaninkin tehotilastot samalla nousta. Alkukaudesta Lubo oli selvästi vielä rikki, joten siinä mielessä tuo uusi loukkaantuminen oli ehkä "blessing in disguise". Palmierille toivon onnistumisia.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Loistava ja toivoa herättelevä voitto Phoenixista. En peliä katsonut, mutta higlighteista näkee, että Ducks oli aktiivisella jalalla ja asenteella liikenteessä, mikä on hyvä juttu.

Ensimmäisessä maalissa maininnan arvoista on Macenauerin hieno pystysyöttö ottelussa ensi-iltaa viettäneelle Pelleylle, jolta hieno ja yksinkertainen viimeistely längeistä. Hidastuksesta huomaa, kuinka Pelley tekee ennen vetoaan hienon pienen liikkeen ja Smith on voimaton.

Seuraava maali olikin sitten pirteästi ykkösessä esiintyneen Niklas Hagmanin sutaisu maaliin riparista aivan toisen erän alkuun. Coyotesin kavennusmaalin saa kyllä Beauchemin ottaa vastuun itselleen, ajatteli ties mitä kadottamaansa ravilappua ja antoi Hanzalin livahtaa maalin eteen ja tyylikkäästi tämä tshekki kyllä Hillerin höynäytti.

Ducksin kolmas maali se vasta uusinnan kautta olikin hienoa katseltavaa, suosittelen katsomaan tuon maalin ja erityisesti huomioikaa Hagmanin loistava yhden(!) kosketuksen jatko Perrylle. Maaginen syöttö Hagmanilta!

Getzlafille soisi onnistumisia. Ruuti oli taas märkää ja erityisesti se ilmiselvä miljoonan dollarin paikan sössiminen aivan maalin edessä pelin loppupuolella vähän jo nauratti. Getzlafille korostaisin ylivoimalla malttia luoda se syöttöpaikka, vähän hätäisiä ovat hänen syöttönsä turhan usein, näin on ollut jo edellisilläkin kausilla.

Ensi yönä on sitten mahdollisuus maksaa kalavelat Hawksille, kun edessä on hyvä tasonmittaus Chicagossa. Odotan Ducksilta samanlaista aktiivista ja entistä vapautuneempaa peliä. Mikäli Hagman jatkaa tulevissa peleissä pirteää ja hyvää pelaamistaan, niin hän täydentää ykkösen vasemman laiturin paikan juuri hyvin kunitzmaisella työnteolla ja energialla. Kuten Amerikanihme totesi, Visnovskyn hieno comeback oli tärkeää tälle joukkueelle ja eiköhän hänen viime kauden uskollinen ja tunnollinen "aseenkantaja" Lydmankin ala kohta heräämään abstraktin kiekonkäsittelijä Visnovskyn vierellä.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Ensi yönä on sitten mahdollisuus maksaa kalavelat Hawksille, kun edessä on hyvä tasonmittaus Chicagossa.

Se siitä tasonmittauksesta ja kalaveloista, otteluhan oli rehellisesti sanottuna mitäänsanomaton esitys molemmilta, varsin heikkotasoista peliä.

Pelaajista vaikea antaa puhtaita papereita kenellekään, se kertoo jo jotain. Pelaajien ratkaisut kiekon kanssa olivat pelissä pääosin, eihän se ole hyvän joukkueen merkki ja tämän kertoo ihan runkosarjan sijoituskin.

Getzlaf oli oma Big Lazynsä, omassa päässä ei kiinnosta puolustaminen yhtään ja hätäisiä syöttösutaisua tuli taas nähtyä. Perrykin on kuin varjo viime kautisesta maalikuninkaasta.

Kyllä tämä kausi on jo taputeltu tämän joukkueen osalta, ainakin jos minulta kysytään, toivottavasti pelaajat ovat eri mieltä ja kääntävät kurssin, mutta todella heikolta kyllä näyttää... tarvitsemme kyllä nyt joltain korkeammalta voimalta apua, miten olisi joku lampun henki? Mistäköhän putiikista sellaisen voi ostaa?
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Sellainen peli sitten Hawkseja vastaan. Voisi sanoa, että varsinainen kolikon kääntöpuoli viime pelistä. Asenteessa ei ollut otteluun lähdettäessä mitään vikaa, ja tasaista peliä suurin osa pelistä olikin. Ducksilla oli aivan riittävästi paikkoja tehdä ottelusta tasaväkinen, mutta muutamat mokailut omassa pelissä kostautuivat ja kyllähän Hawksit maaleja osaavat paikoista tehdä. Mayersin 1-0 maalissa Hiller kadotti näköyhteyden kiekkoon aivan totaalisesti, ja Mayers laittoi vanhanaikaisella sisään. 2-0 maalissa aivan törkeä kiekonmenetys Visnovskyltä, Hossa pääsi yksin Hilleriä vastaan ja näköjään pelkkä roiskaisu riittää Hillerin päihittämiseen tällä hetkellä. Toivottavasti Dan Ellis on maalissa tänään. 3-0 maali taas menee ihan Beaucheminin piikkiin, vaikka pääosin mies on pelannut huikean kauden tähän asti ja ollut meidän paras puolustaja, silti välillä en tykkää yhtään hänen pinchaamisestaan, koska hyvin usein hän ei saa sillä mitään muuta aikaan kuin itsensä pois pelistä ja sehän avaa tietysti tilaa vastustajalle ja juuri näin Bolland teki maalin. Tuosta ei Hilleriä edes voi syyttää, jos joukkue pelaa noin päin vittua ja päästää Bollandin noin vapaaksi. Samoin Sharpin maali, kolme miestä helvetti yhden vastustajan kimpussa ja kaikki yrittää pelkillä mailoilla puolustaa. Macenauerille, Beleskeylle ja varsinkin Fowlerille pitkä miinus tuosta tilanteesta. Varsinkin Fowler olisi voinut edes vähän yrittää tönäistä, vaikkei fyysinen peli vahvuuksiinsa kuulukaan.

Hyvin harva pelasi hyvän pelin, näihin lukeutuivat ainakin Sbisa, Hagman ja Palmieri. Varsinkin Hagman oli hyvin aktiivinen hyökkäyspäädyssä. Toivottavasti pysyy ykköskentässä. Palmieri saa Winnipegiä vastaan vierelleen ylös kutsutun Nick Boninon, jonka kanssa ovat pelanneet hyvin yhteen Syracusessa. Toivottavasti miehen hyvät otteet jatkuvat. Eiköhän tänä yönä voisi pitkästä aikaa katsoa pelin ihan suorana, onhan kyseessä sentään Teemun ensimmäinen peli Winnipegissä 15 vuoden tauon jälkeen!
 

pitktat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks & Real Madrid
Ensimmäistä kertaa tällä kaudella jaksoin valvoa Anaheimin pelin alkusummerista tähtien valintaan (koska Teemu Winnipeg). Ikävä kyllä joukkueen peli vaikuttaa olevan todella sekaisin. Tuolla sekaisella pelisysteemillä, puolustuksella ja maalivahtipelillä ei ole yksinkertaisesti mitään asiaa playoffeihin. Esim. Ellis on mielestäni kyllä kovin nähty kortti; meriitit Nashvillen puolustumuurin takaa ovat osoittautuneet yhä uudelleen katteettomiksi. Pitää vaan toivoa että Hiller pääsisi vertigoa edeltävällä tasolleen tai edes lähelle sitä.

Hyökkäystäkin on vaikea ainakaan tasapainoiseksi kutsua. Perry väläyttelee melko usein, samoin yritteliäs Selänne. Ikävä toistella kliseitä, mutta Getzlaf antaa aneemisen kuvan. Hagman pörrää kiitettävällä intensiteetillä ja toivottavasti saa yrittää yhä ykkösen laidassa, maalejakin kun on peleissä tullut.

No peli kerrallaan, toivottavasti myös voitto kerrallaan. Kautta pelattu reipas kolmannes ja eroa kahdeksanteen sijaan se 15 pojoa. Uskokoon ken haluaa.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Kun kattelin Selänteen paluuta Winnipegiin niin kylmät väreet meni.

Mutta itse asiaan. Anaheimilla on pari ongelmaa vieläkin.

Ongelma yksi.
Kummatkin vahdit ulkona kartalta. Tähän pitää äkkiä reakoida. Tarvitaan Kipperin tapainen maalivahti. Pelaa koko ajan huipputasolla ja voi kantaa porukkaa välillä vaikka yksin. Eikös joku kirjoittelija joskus todennut, että Galgaryn pitäisi rankentaa uudestaan runkonsa ja luopua esim. Kipperistä. Laitetaan Hiller, Guenin ja joku varausvuoro sinne päin ja otetaan Kipper pelastamaan laiva.

Ongelma kaksi.
Paikoista ei tehdä. Tarvitaan pelaaja tyylin Lupul tekemään paikoista.

Fantasiaahan tämä on, mutta kohta pitää reakoida tai kausi loppuu lyhyeen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kummatkin vahdit ulkona kartalta.

Paikoista ei tehdä. Tarvitaan pelaaja tyylin Lupul tekemään paikoista.

Tuohon ensimmäiseen kommenttina vaan tuo Anaheimin äärimmäisen hieno systeemi maalivahtien peluutuksessa. Jos nyt katsotaan alkukauden pelit Ellisin osalta:

17.10 voittopeli 41/43 torjuntaa
23.10 30 min kohdalla peliin 16/16 torjuntaa
30.10 tappio 18/21 torjuntaa
5.11 50 min kohdalla peliin 5/5 torjuntaa
13.11 20 min kohdalla peliin 11/11 torjuntaa

Marraskuun puoleen väliin mennessä Ellis sai aloittaa kaksi peliä (17:sta) voittaen niistä toisen ja toisessa päästi kolme maalia. Ja kolme kertaa sitten kesken pelin kentälle torjuen aina kaikki loput vedot. Torjuntaprosentti tässä vaiheessa 94.8 ja päästettyjä maaleja 1.53 per 60 minsaa. Miten tämä palkittiin? Yhdellä aloituksella seuraavasta 11 pelistä... Jossain tiimissä olisi kuumaa maalivahtia pelutettu, mutta ei Anaheimissa. No, nyt kun Ellis on saatu kylmäksi niin onhan hän viimeisistä neljästä pelistä aloittanut kaksi.

Toiseen kohtaan, että Lupulin tyylinen maalintekijä Lupul kävi kaksi kautta pelaamassa Anaheimissa lähinnä sairaspoissaoloja kerryttäen. Ja vastaava - tosin hivenen raakilaampi - olisi myös Kyle Palmierissa, mutta hänelle ei alkukaudesta ole nähty juuri käyttöä. Palmieri oli huikeassa iskussa AHL:ssä tehden maalin lähes joka ottelussa - onkohan nytkin kasassa 17 maalia 18 otteluun. Nyt sitten viime aikoina on Palmieri päässyt ylös ja 10-12 minuutin peliajoilla tehnyt neljään otteluun 1+1 tehot. Mitähän tehot olisivat isommalla peliajalla ja yv-vastuulla?

Eli kyllä noita oikeita palasia olisi jo nyt Anaheimissa, mutta niiden käyttö on pirun erikoista. Hiller jatkaa maalissa vaikka olisi kuinka paska tahansa ja Getzlaf - Perry pelaavat 25 minsaa vaikkei heitä nappaisi yhtään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Torjuntaprosentti tässä vaiheessa 94.8 ja päästettyjä maaleja 1.53 per 60 minsaa. Miten tämä palkittiin? Yhdellä aloituksella seuraavasta 11 pelistä... Jossain tiimissä olisi kuumaa maalivahtia pelutettu, mutta ei Anaheimissa. No, nyt kun Ellis on saatu kylmäksi niin onhan hän viimeisistä neljästä pelistä aloittanut kaksi.

Tässä yhteydessä on hyvä huomata, että Ellis oli tuossa vaiheessa loukkaantumisen takia sivussa ja palasi vasta toissa viikolla takaisin kehiin. Eli ei sitä voitu juurikaan palkita hyvistä otteista. Ja siinä marraskuun puolivälin jälkeen ennen loukkaantumista pelatuissa kahdessa ottelussa veti melkoisen paskat tilastot, joten se niistä hyvistä otteista.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Hieno peli oli kyllä Winnipegiä vastaan, kun oli pakko katsella. Tosin kyllä Winnipeg peliä hallitsi ja otti paremman alun otteluun. Välttämättä en istuttaisi enää Selännettä ykköseen, vaikka tuo saattoi olla vain tuo peli. Perryn ja Getzlafin kulmapeli ei oikein sovi Selänteelle, koska on hieman erilainen kaveri kuin nämä kaksi. Kyllä se kakkosen peli toimi silloin kun oli Blake - Koivu - Selänne.

Hagman on saanut kyllä hyvin jalkoja liikkelle, ja pelasi moitteettomasti tuossa ykkösessä. Selkeä miinuspuoli on kyllä nämä 3-4 ketjut Duckseilla. Eihän nuo toimi oikein alkuunkaan, aikamoista neppailua ja säätämistä, eikä oikein pelinrakentelusta tule mitään, kun vaikka vertaa Sabresiin. Mielestäni näiden kenttien pitäisi olla hieman suoraviivaisempia ja laittaa limppua maalille vaan.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Ja vastaava - tosin hivenen raakilaampi - olisi myös Kyle Palmierissa, mutta hänelle ei alkukaudesta ole nähty juuri käyttöä. Palmieri oli huikeassa iskussa AHL:ssä tehden maalin lähes joka ottelussa - onkohan nytkin kasassa 17 maalia 18 otteluun. Nyt sitten viime aikoina on Palmieri päässyt ylös ja 10-12 minuutin peliajoilla tehnyt neljään otteluun 1+1 tehot. Mitähän tehot olisivat isommalla peliajalla ja yv-vastuulla?

Eli kyllä noita oikeita palasia olisi jo nyt Anaheimissa, mutta niiden käyttö on pirun erikoista. Hiller jatkaa maalissa vaikka olisi kuinka paska tahansa ja Getzlaf - Perry pelaavat 25 minsaa vaikkei heitä nappaisi yhtään.

Itse olen tykännyt Palmierin pelistä hyvin paljon. Todella ennakkoluulotonta peliä ja kiekon kanssa väläyttelee välillä oikeinkin näppärästi. Laukauskin on parempi kuin suurimmalla osalla Ducksin pelaajista. Hyvin toimii peli ja onhan hän päässyt pelaamaan kakkosyyveessä Ryanin ja Coglianon kanssa.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Tuota Ellisin tilannetta en huomannut katsoa. Mutta minkähän tähden Hiller saa pelata vaikka tiedetään, että monissa muissa NHL-joukkueissa olisi selkeä kakkosvahti?

Palmieriä en ole seurannut, mutta tilastot puhuvat kovaa kieltä. Enemmän peliaikaa ylemmissä ketjuissa.

Itse myös sekoittaisin ketjuja. Tässä pikku idea kun Saku palaa.

Ryan-Getzlaf-Palmieri

Perry-Koivu-Selänne

Hagman-Cogliano-Gordon

Beleskey-Pelley-Parros


Voi, olla joidenkin pelipaikat meni pisin seiniä, mutta jotain pitää nopeasti tapahtua. Eka ketjut kuosiin, Ellis ykköseksi, Hiller lihoiksi(kaupaksi) ja Voittoja!

Aloitetaan kaatamalla Dallas!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös