Anaheim Ducks 2011-2012

  • 474 399
  • 891

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Uusi ottelu, sama tulos Ducksien kannalta. Ajattelin listata näitä Ducksien ongelmia, vaikka nämä kaikki varmaan jo tässä ketjussa on lueteltu varmaan useampaankin kertaan.

1. Maalivahtipeli. Hiller on vain varjo viime vuotisestaan. Torjuntaprosentti alle 90:n. En osaa analysoida mikä siinä hänen torjuntatyylissään on tarkemmin vialla. Vai onko kaikki vain itseluottamuksen puutetta. Helponnäköisiä maaleja taitaa mennä joka ottelussa. Välillä haamupelastuksia, mutta tasaisuus puuttuu. Ellis ei paljon tilannetta paranna. Alkukaudesta kuuma, mutta silloin mentiin sitkeästi Hillerillä, ja nyt on Elliskin jäähtynyt.

2. Puolustuspeli. Suureksi ongelmaksi noussee tuo, että esimerkiksi Fowler ei ota fyysista kontaktia juuri ollenkaan. Mailalla vaan yritetään estää kiekollista pelaajaa. Ei riitä. Harhasyötöt on toinen ongelma puolustuspäässä. Liian usein pääsee vastustaja iskemään huonon purkukiekon tai suoranaisen harhasyötön seurauksena. Kolmantena sitten nuo typerät jäähyt, joita tulee kuitenkin joka puolella kenttää. Ja ehkä neljäntenä sitten joidenkin pelaajien (tiedätte keitä olette) heikko asenne puolustuspelaamiseen. Ja viidentenä ehkä vielä kokemattomuus (Sbisa, Fowler ja kolmos- ja nelosketjujen nuoret kaverit).

3. Hyökkäyspeli. Ajaudutaan liikaa kulmiin, keskushyökkääjä ja laitahyökkääjätkään eivät tule tarpeeksi hakemaan kiekkoa alhaalta, vaan odottavat pitkää syöttöä vastustajan siniviivalla. Suditaan sellaisia "toivotaan, toivotaan" sutaisuja ja toivotaan että ketjukaveri kerkeää ensimmäisenä kiekkoon tai saa sen jotenkin haltuunsa. Hyvin rakennetut hyökkäykset puuttuvat. Ja laukauksia ei tule tarpeeksi, Ducksit häviävät laukaisutilaston lähes joka matsissa. Ja tuo aloitusten voittaminenkaan ei ole enää Ducksien vahvuuksia. Ja sitten ne turhat jäähyt jotka keskeyttävät hyvät painostuskaudet. Ja ehkä se asenneongelma, vaikka siinä on kai parannusta viime aikoina ollutkin. Joukkue ei jaksa uskoa itseensä eikä pelaa sata lasissa. Viime ottelussa Dallasia vastaan Ribeiro yritti kai virnistelemällä sytyttää Ducksien pelaajia ja osittain onnistuikin siinä, Perry kai pelasi aika kovalla intensiteetillä ainakin. Viimeiseksi mainittakoon vielä kolmos- ja neloskenttien aika heikko hyökkäyspään tuloksentekotaso. Smith-Pellyllä parhaana 3+2 jos Hagman ja Cogliano lasketaan kahteen ensimmäiseen ketjuun kuuluvaksi. Muilla sitten neljä pistettä tai vähemmän, ja otteluita jo lähemmäs 35.

Tästä voi joku toinen jatkaa ja luetella lisää ongelmia jotka ovat johtaneet Ankkojen häviämiseen 24 kertaa 33 ottelussa tällä kaudella.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Same old story. Dallas -ottelu oli niin tyypillinen peli kuin vain voi olla tämän kauden Ducksilta. Ensin ei olla hereillä alussa ja päästetään vastustaja johtoon. Sitten herätään yhden erän ajaksi ja taistellaan väkisin tilanne tasoihin ja peli näyttää hyvältä. Kolmannessa erässä ei enää olla samalla intensiteetillä mukana, tehdään muutama virhe omassa päässä ja vastustaja karkaa parin maalin johtoon. Pelin lähestyessä loppua Getzlaf, joukkueen kapteeni ja pelaaja jonka pitäisi näyttää esimerkkiä muille menettää hermonsa ja ottaa taas kerran idioottimaisen jäähyn pelin loppuun ja tuhoaa viimeisetkin mahdollisuudet kuroa etumatka kiinni. Lopuksi muillakin menee hermo, Perrykin sai suihkukomennuksen. Enää olisi puuttunut vain Selänteen ulosajo tuomareille valittamisesta.

Samaa mieltä Amerikanihmeen kanssa Hilleristä. En sanoisi että nuo maalit olivat Hillerin syytä, mutta eipä ole niitä gameseivereitäkään näkynyt, saati sitten matseja jossa hän pitää yksin joukkuetta pystyssä ja päästää korkeintaan sen kaksi maalia, kuten vuosi sitten tähän aikaan. En jaksa kuitenkaan uskoa että huimausepisodilla on mitään tekemistä tämän tilanteen kanssa. Enemmänkin näyttää siltä, että Hillerillä(kään) ei juuri löydy luottoa itseensä eikä joukkueeseen.

Muutamat plussat ja miinukset:

Fowler oli loistava hyökkäyspäässä, ja täysi lapanen puolustuspäässä. Käytti laukaustaan ihan kiitettävästi ja siitähän tuli tuo Boninon ohjausmaali. Valitettavasti Ryderin voittomaalin voi laittaa suoraan Fowlerin piikkiin, myöhässä tilanteessa ja voisi tosiaan sitä kroppaansakin käyttää välillä eikä pelkästään mailaa.

Teemu oli Teemu. Yhdeksän ottelun pisteputki, joka on liigan ennätys 41-vuotiaalle pelaajalle. Samalla mentiin tasoihin ja ohi Modanosta pistepörssissä.

Kolmosketju Beleskey-Bonino-Palmieri oli pirteä. Puukätisyydestään huolimatta on pakko nostaa hattua Beleskeyn asenteelle, joka vaihdossa aktiivista peliä laidoilla. Oikein malliesimerkki pelaajasta, jonka tärkein tehtävä on karvata ja tehdä tilaa ketjukavereille. Bonino oli kiekon saadessaan ihan hyvä, nyt vaan lisää peliaikaa tuohon 13 minuuttiin. Uskon että kemiat Palmierin kanssa vielä löytyy NHL-tasollakin.

Visnovsky pelasi aivan kuten Fowler, paska omassa päässä, mutta hyökkäyspäässä sitten oma itsensä, josta tuloksena 1+1. Sehän oli tosin odotettavissa, Dallasia vastaan Lubo onnistuu aina.

Lydman oli taas sysipaska. 1-0 maali täysin Lyden piikkiin, en tajua miksi pitää niin usein pinchata, kun se ei näytä ikinä onnistuvan. En tosiaan olisi uskonut sanovani näin loistavan viime kauden jälkeen, mutta minun puolesta Lyden voisi treidata jonkun prospektin tai parin kanssa, jos vaihdossa saataisiin joku todellinen ykkös- tai kakkospakki Visnovskyn rinnalle. Niin paljon viime kauden Lydelle epätyypillisiä virheitä tullut omassa päässä ja keskialueella että hirvittää. Tehotilastossa -11 tällä hetkellä, viime kaudella samaan aikaan +18.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Surullinen tarina sen kuin jatkuu... viimeisintä peliä en pystynyt katsomaan mutta kyllä tämä farssi menee kohta jo huumorin puolelle. Kuvitelkaa oikeasti, joukkueessa on taitoa vaikka muille jakaa ja niin siellä vaan keikkuu 41-vuotias pappa sisäisen pistepörssin kärjessä. Tuo on toki myös Selänteen hyvyyttä, mutta ihmetellä täytyy kun siellä on myös Ryania, Perryä ja Getzlafia eikä heistä ole tällä kaudella ollut kannattelemaan hyökkäyspeliä. Enkä missään nimessä halua väheksyä Teemua, on siinä kertakaikkiaan käsittämätön pelaaja kyseessä. Perrykin selviää vielä jotenkuten puhtain paperi, ainoa tästä "tähtikolmikosta", joka jaksaa yrittää pelistä toiseen mutta kun ei toimi niin ei toimi. Ryan osoitti jo pieniä piristymisen merkkejä Sakun ja Teemun vierellä, mutta nyt Sakun loukkaannuttua on taas katoamassa kuvasta. Ja Getz... enpä viitsi enää paljon avautua, täällä on käyty läpi jo kaikki mahdollinen. Ihmetellä täytyy minne on se taito ja osaaminen kadonnut. Jos nyt suoraan sanotaan niin mies on läjä paskaa tällä hetkellä. Tiedän, on rumasti sanottu ja vaikka olen hänen suhteen kärsivällisesti koittanut uskoa parempaan huomiseen niin surkealta tuo näyttää...

Ja puolustusta kun nyt tarkemmin miettii niin nimenomaan omanpään pelaamisen kannalta Duckseilla on varmaan heikoin puolustus tällä hetkellä koko liigassa. Pelistä toiseen itse kukin heittää hasardeja, jonka takia vastustajat sitten pääsee paukuttaan vastaiskumaaleja. Tulee näitä hasardeja toki välillä myös hyökkääjiltä, mutta silloinkaan puolustajat eivät edes auttavasti pysty tilannetta paikkaamaan. Ei voi kuin ihmetellä, jos nyt vertaa vaikka Wildin puolustuspelaamiseen. Duckseilla on selvästi nimekkäämpi alakerta ainakin paperilla, mutta eroa kuin yöllä ja päivällä Wild-puolustajien hyväksi. Ei puhettakaan että siellä pyörittäisiin kuin puolukka pimperossa ja roiskittaisiin sinne sun tänne antaen vastustajalle mahdollisuus vastahyökkäyksiin.

Ja vielä pieni avautuminen Fowlerista... kaverista puhuttiin jossain välissä jopa uutena Niedermayerina, mutta niihin saappaisiin on aivan helvetinmoinen matka, enkä tiedä tuleeko koskaan tapahtumaan. Fowler on aivan sukka omassa päässä, siis suorastaan ihan käsittämättömän huono. Moni hyökkääjäkin osaa puolustaa reilusti paremmin. Jatkuvasti on oma mies hukassa ja silloin kun on iholla, niin ei uskalla ottaa kontaktia, ei sitten alkuunkaan. Siellä on neljä hyökkääjää jäällä silloin kun Fowleria peluutetaan. Hänen pelaamistaan kun katselee niin se näyttää juuri siltä kuin Leinon Ville olisi isketty pakin rooliin. Tylystihän se on sanottu tämäkin, mutta asia vain on näin, valitettavasti.
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Juu on kai se sitten uskottava, että tuo on Anaheimin tämän kauden todellinen taso mitä eilenkin nähtiin. Jotenkin vielä joku aika sitten elättelin toiveita jostain paremmasta, mutta kun sama kaava toistuu pelistä toiseen niin on se kovapäisemmänkin uskottava.

Hiller on vaan täysin itseluottamuksensa menettänyt, odottaa polvillaan maaliviivalla laukauksia ja huitoo hanskallaan. Ellis sentään uskaltaa tulla vähän vastaan, mutta on muuten niin surkea ettei miehestä ykkös- tai oikein kakkosvahdiksikaan ole. Puolustus hukkaa miehiä solkenaan maalin edessä tai muuten vaan puolustaa päin persettä. Nuoret bottom-kutosen kaverit yrittää kovasti, mutta ei paukut riitä ainakaan vielä tälle tasolle. Getzlafin +- näyttää lukemaa -14. Fowler on kerännyt kahdessa kaudessa komean lukeman -38.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Kuinka monta erilaista maskia Hiller on jo tällä kaudella käyttänyt? Ainakin itsestä tuntuu että miehellä on suurinpiirtein aina eri maski päässä joka pelissä?

Onko tuossa jotain taikauskoa miehellä mukana?
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Kuinka monta erilaista maskia Hiller on jo tällä kaudella käyttänyt? Ainakin itsestä tuntuu että miehellä on suurinpiirtein aina eri maski päässä joka pelissä?

Onko tuossa jotain taikauskoa miehellä mukana?
Se ensimmäinen maski oli jo viime kaudella nähty täysin musta maski. Toisena käytössä ollut viiksi-teemainen maski oli käytössä vain Movemberin eli marraskuun ajan. Nyt tämä kolmas tällä hetkellä käytössä oleva on se "oikea" maski, joka ei vain ollut valmis vielä kauden alussa, tai jotain vastaavaa muistan lukeneeni. Joten ei ole mitään taikauskohommia ainakaan maskien osalta.

edit: Jossain välissä saattoi olla ihan valkoinenkin maski, mutta se kokeilu ei kestänyt 1-2 peliä kauempaa, enkä kyllä menisi vannomaan että se edes tapahtui tällä kaudella.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joukkueen johdossa kannattaisi viimeistään nyt tunnustaa tosiasiat ja myöntää, ettei Ducks taistele po-paikasta tällä kaudella. Eikä kyllä taistele seuraavallakaan, ellei seuraavaan kauteen valmistautumista aloiteta jo nyt.

Ensinnäkin pitäisi lopullisesti päättää, että kannattaako joukkue rakentaa nykyisen rpg-ketjun ympärille. Jos halutaan, niin jatkosopimukset Getzlafin ja Perryn kanssa pitäisi tehdä mahdollisimman pian. Minusta Ducks ei voi ottaa riskiä siinä, että sopimusneuvottelut jätetään ensi vuodelle ja sitten huomataankin, että kavereita kiinnostaa enemmän UFA markkinat, mitä itse asiassa pidän todennäköisenä. Samalla myös pelaajien arvo laskee, mitä vähemmän nykyistä sopimusta on jäljellä.

Cogliano-Hagman-Pelley tyyppisten pelaajien hankkiminen kertoo minusta osaltaan siitä, että organisaatioissa ei ole paljoa nuoria kyvykkäitä pelaajia täyttämään merkittäviä rooleja joukkueessa. Minusta Ducksien draft menestys on ollut viime vuosina aika keskinkertainen Perrystä yms. huolimatta. Voidaan hyvällä syyllä kysyä, että kannattaako todellakin pistää toivo scouttaus toimintaan. Ei riitä, että osaa valita hyvän ja sopivan pelaajan top10 pelaajien joukosta, hyviin varauksiin pitäisi pystyä alemmillakin numeroilla. Muuten ajaudutaan nykyisen kaltaiseen tilanteeseen.

Itse olen edelleen sitä mieltä, että menestyäkseen tulevaisuudessa Ducks tarvitsee kaksi kunnon sentteriä ja paremman pakiston. Maalivahti tilanne on mielenkiintoinen. Itse pitäisin Hillerin, mutta yrittäisin hankkia paremman tandem parin, ehkä Turcoa voisi ajatella lyhyen tähtäimen ratkaisuna.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ensinnäkin pitäisi lopullisesti päättää, että kannattaako joukkue rakentaa nykyisen rpg-ketjun ympärille. Jos halutaan, niin jatkosopimukset Getzlafin ja Perryn kanssa pitäisi tehdä mahdollisimman pian. Minusta Ducks ei voi ottaa riskiä siinä, että sopimusneuvottelut jätetään ensi vuodelle ja sitten huomataankin, että kavereita kiinnostaa enemmän UFA markkinat, mitä itse asiassa pidän todennäköisenä. Samalla myös pelaajien arvo laskee, mitä vähemmän nykyistä sopimusta on jäljellä.

On siinä semmoinenkin seikka, että nyky-CBA ei salli uusien jatkosopimusten tekemistä ennen viimeistä sopimusvuotta.

Ajoissa voi toki olla jatkojen kanssa, mutta siis aikaisintaan 1.7.2012 (tapauksissa joissa nykyiset sopparit loppuvat kaudella 2012-13).
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ajoissa voi toki olla jatkojen kanssa, mutta siis aikaisintaan 1.7.2012 (tapauksissa joissa nykyiset sopparit loppuvat kaudella 2012-13).

Ah, kiitos tiedosta. Sepä monimutkistaa asioita. Aika pirullinen tilanne GM:n kannalta.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Minusta Ducksien draft menestys on ollut viime vuosina aika keskinkertainen Perrystä yms. huolimatta. Voidaan hyvällä syyllä kysyä, että kannattaako todellakin pistää toivo scouttaus toimintaan. Ei riitä, että osaa valita hyvän ja sopivan pelaajan top10 pelaajien joukosta, hyviin varauksiin pitäisi pystyä alemmillakin numeroilla. Muuten ajaudutaan nykyisen kaltaiseen tilanteeseen.

Onhan siellä hyökkäys-prospecteista esim. Holland, Etem, Rakell, Smith-Pelly ja Palmieri tulossa, jotka on varattu alemmilla numeroilla. Tuossa järjestyksessä missä heidät listasin, varausnumerot ovat olleet 15, 29, 30, 42 ja 26. Ei yhtäkään top-10 pelaajaa, ja nuo kaverit on vielä suhteellisen lupaaviakin ja uskon että ainakin Etemiin, Hollandiin ja Palmieriin Ducksin top-2 ketjut nojaa seuraavien vuosien aikana. Maalivahdeista löytyy John Gibson, 39 varaus ja puolustajista Sami Vatanen, 106 varaus.

Muita maininnan arvoisia*:
Chris Wagner 5# 122 ECAC 16GP 2OPTS
Brett Perlini 7# 192 CCHA 18GP 15PTS
Eric O'Dell 2# 39 AHL 15GP 7PTS
Justin Schultz 2# 43 WCHA 18GP 28PTS


*En luokittele top-prospecteiksi, koska liigojen tasoista ei ole mitään hajua(pl O'Dell).
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Joukkueen johdossa kannattaisi viimeistään nyt tunnustaa tosiasiat ja myöntää, ettei Ducks taistele po-paikasta tällä kaudella. Eikä kyllä taistele seuraavallakaan, ellei seuraavaan kauteen valmistautumista aloiteta jo nyt.

Tästä täysin samaa mieltä. Ei pidä kurkotella enää pudotuspelipaikkaan, vaan rehellisesti lähteä hakemaan kunnon asetelmia draftiin. Sillä kaikkein paskin tilanne olisi se, että Anaheim nyt jostain saisi kunnon draivin päälle josta lopputuloksena olisi juuri ja juuri pudotupelien ulkopuolelle jääminen.

Cogliano-Hagman-Pelley tyyppisten pelaajien hankkiminen kertoo minusta osaltaan siitä, että organisaatioissa ei ole paljoa nuoria kyvykkäitä pelaajia täyttämään merkittäviä rooleja joukkueessa. Minusta Ducksien draft menestys on ollut viime vuosina aika keskinkertainen Perrystä yms. huolimatta. Voidaan hyvällä syyllä kysyä, että kannattaako todellakin pistää toivo scouttaus toimintaan. Ei riitä, että osaa valita hyvän ja sopivan pelaajan top10 pelaajien joukosta, hyviin varauksiin pitäisi pystyä alemmillakin numeroilla. Muuten ajaudutaan nykyisen kaltaiseen tilanteeseen.

Niin siellä on nyt: Devante Smith-Pelley, Cam Fowler ja Kyle Palmieri, jotka on joko lyömässä läpi kokoonpanoon, tai sitten jo lyöneet itsensä läpi. Nämä siis ihan parin viime vuoden drafteista. Tämän lisäksi organisaatiossa on Emerson Etem, jonka voi olettaa nousevan NHL:ään ensi kaudeksi, sekä Sami Vatanen jolla on myös ihan hyvät saumat nousta änäriin ensi kaudeksi.
Näiden suurimpien nimien lisäksi joukkueessa on myös vähäisempiä talentteja kuten: Peter Holland(F), Justin Schultz(D), Matt Clark(D), John Gibson(G), joilla näkisin olevan saumoja NHL:ään asti..
Aiempien vuosien drafteista "isoimmat" myydyt nimet on: Jake Gardiner ja Eric Tangradi.
Itse näkisin Anaheimin draftaamisen siis vähintäänkin kelvollisena, vaikkei tuolla kokoonpanossa olekkaan nyt kuin 7-8 pelaajaa jotka Anaheim on itse draftannut.
Ja muutenkin, jokaisesta draftista ei vain löydy Cam Fowlereita jotka voivat heti nousta NHL miehistöön tekemään tuhojaan. Normaalimpi reitti on nousta NHL kokoonpanoon 2-4 vuoden päästä NHL-varauksesta. Näin on muistaakseni käynyt esim: Getzlafin, Perryn ja Ryanin kanssa. Ja jokaisen näiden kanssa on vielä ensimmäinen/ensimmäiset kaudet NHL:n puolella roolia kasvatettu pikkuhiljaa. Että noilla viimeisimpien vuosien kärkivarauksilla on vielä ihan hyvin aikaa nousta parrasvaloihin.

Ja mitä tulee noiden kokeneiden pelaajien hankkimiseen, niin ihan jokainen joukkue toimii samalla tavalla tarpeen vaatiessa. Ja itse ainakin näen jokaisen noista hankinnoista hyvinä, kunhan koko joukkue olisi terveenä.
Terveen Anaheimin hyökkäyksen näkisin about tämmöisen:
Ryan - Getzlaf - Perry
Blake - Koivu - Selänne
Hagman - Cogliano - Smith-Pelly
Beleskey - Pelley - Parros/Gordon/McMillan

Tuo olisi mielestäni huomattavasti parempi hyökkäys kuin millä saavutettiin viime vuonna pudotuspelien kotietu. Eikä tuossa olisi edes tilaa junnuilla nousta "merkittäviin" rooleihin. Ei ennen kuin pappa-ketju poistuu edestä.

Itse olen edelleen sitä mieltä, että menestyäkseen tulevaisuudessa Ducks tarvitsee kaksi kunnon sentteriä ja paremman pakiston.
Maalivahti tilanne on mielenkiintoinen. Itse pitäisin Hillerin, mutta yrittäisin hankkia paremman tandem parin, ehkä Turcoa voisi ajatella lyhyen tähtäimen ratkaisuna.

Itse kyllä pitäisin Elliksen jokaisena päivänä viikossa mielummin kun lähtisin sohimaan Turcon suuntaan. Parasta ennen päiväys on meinaan mennyt tällä mailataiturilla umpeen jo pari kautta sitten. Ja toisaalta, eipä mies ole edes tainnut pelata missään tällä kaudella.
Mitä tulee muihin tarpeisiin(puhtaasti ensi kautta ajatellen), niin yksi noin 60 pisteen sentteri, sekä joku isoihin minuutteihin pystyvä shutdown puolustaja tekisi joukkueelle ihmeitä. Muut hankinnat menisi sitten lähinnä Selänteen jatkamisen/lopettamisen mukaan.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En viitsi lainata yllä olevaa tekstiä, koska kyse ei ole näkemyseroista yksityiskohdissa. Kysymys on kokonaisnäkemyksen eroavaisuudesta. Ero juontunee siitä, että itse en pidä Anaheimin joukkuetta niin hyvänä, kuin ilmeisesti useat muut täällä, vaikka se pelaisi parhaalla kokoonpanollaan.

Tuntuu sikäli hiukan hassulta, että kovin moni ei löydä kamalasti vikaa joukkueesta ja kuitenkin tuloksellisesti kausi on ollut surkea. Minusta 30 pelin sukellus ei voi johtua siitä, että kun yhtä tai kahta pelaajaa ei nyt vain hotsita tai että pari pelaajaa on rikki. Valmennuskin vaihdettiin, mutta sillä ei näyttänyt olevan edes lyhytaikaista parantavaa vaikutusta tuloksiin.

En toki halua väittää, etteikö joukkueella olisi lupaavia pelaajia organisaatiossa, mutta niin on kaikilla muillakin joukkueilla. NHL-pelaajan ja lupaavan pelaajan välillä on tietysti aika iso kuilu. Toistaiseksi minun on todella, todella vaikea nähdä, että näistä jo organisaatiossa olevista pelaajista voitaisiin ensi kaudelle väsätä uusi kakkosketju. Vai meinaako joku tosissaan, että nykyinen kolmonen olisi tarpeeksi hyvä siihen rooliin tai että nykyinen kakkonen jatkaa kokonaisuudessaan myös ensi kaudella?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Itse kyllä pitäisin Elliksen jokaisena päivänä viikossa mielummin kun lähtisin sohimaan Turcon suuntaan. Parasta ennen päiväys on meinaan mennyt tällä mailataiturilla umpeen jo pari kautta sitten. Ja toisaalta, eipä mies ole edes tainnut pelata missään tällä kaudella.
Mitä tulee muihin tarpeisiin(puhtaasti ensi kautta ajatellen), niin yksi noin 60 pisteen sentteri, sekä joku isoihin minuutteihin pystyvä shutdown puolustaja tekisi joukkueelle ihmeitä. Muut hankinnat menisi sitten lähinnä Selänteen jatkamisen/lopettamisen mukaan.

Tällä hetkellä Turco pelaa Itävallassa, Salzburgin joukkueessa. Mutta ei ole sitä ennen tosiaan pelannut missään.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Joukkue kaipaa kyllä mielestäni nyt kaikista eniten hyvää ykkösparin pakkia Visnovskyn rinnalle. Lydman on ollut todella vaisu tällä kaudella ja Fowler on aivan lapanen omassa päässä. Jostain semmoinen olisi hankittava vähintään ensi kaudeksi UFA-markkinoilta tai sitten vaihtamalla.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
En viitsi lainata yllä olevaa tekstiä, koska kyse ei ole näkemyseroista yksityiskohdissa. Kysymys on kokonaisnäkemyksen eroavaisuudesta. Ero juontunee siitä, että itse en pidä Anaheimin joukkuetta niin hyvänä, kuin ilmeisesti useat muut täällä, vaikka se pelaisi parhaalla kokoonpanollaan.

Tuntuu sikäli hiukan hassulta, että kovin moni ei löydä kamalasti vikaa joukkueesta ja kuitenkin tuloksellisesti kausi on ollut surkea. Minusta 30 pelin sukellus ei voi johtua siitä, että kun yhtä tai kahta pelaajaa ei nyt vain hotsita tai että pari pelaajaa on rikki. Valmennuskin vaihdettiin, mutta sillä ei näyttänyt olevan edes lyhytaikaista parantavaa vaikutusta tuloksiin.

En toki halua väittää, etteikö joukkueella olisi lupaavia pelaajia organisaatiossa, mutta niin on kaikilla muillakin joukkueilla. NHL-pelaajan ja lupaavan pelaajan välillä on tietysti aika iso kuilu. Toistaiseksi minun on todella, todella vaikea nähdä, että näistä jo organisaatiossa olevista pelaajista voitaisiin ensi kaudelle väsätä uusi kakkosketju. Vai meinaako joku tosissaan, että nykyinen kolmonen olisi tarpeeksi hyvä siihen rooliin tai että nykyinen kakkonen jatkaa kokonaisuudessaan myös ensi kaudella?

Väitätkä että joku joukkue voisi koota prospekteistaan ensi kaudelle kakkosketjun? Aika kovat vaatimukset on sinulla "hyvään" varaustaitoon. Tarkoitan sillä sitä että pakko on joukkueen kaupan kautta hankkia pelaajia, ei varaamalla voi kerätä top-6-hyökkäystä, paitsi jos kuuluu kuusi kautta NHL:n pohjamutiin ja varaa vaan hyökkääjiä, mutta Ducks on ollut playoffjoukkue. Anaheim on mielestäni varannut todella hyvin, koska viime vuosina ei ole top-10 varaussijoja tullut. Playoffeissa Ducksit ovat menneet, siihen nähden on hyviä pelaajia varattu. Cam Fowler esimerkiksi. Käsittämätöntä että valui Ducksille asti.

Ja Marty Turcon tuoma arvo joukkueelleen on viimeiset kolme kautta ollut nolla. Ei edes nolla, negatiivinen. Kukaan NHL:n seuraaja ei ottaisi nyky-Turcoa kakkoseksi. Ellis on NHL-tason kakkosmaalivahti.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Sun mielestä siis joukkue on vähintäänkin hyvä? Pari pelaajaa ehkä vaan pikkasen alisuorittaa ja on ollut huonoa tuuria ja silleen?

Kakkosketjusta puhuttaessa oleellista ei ole se miten se on koottu. Oleellista on se, että se on hyvä. Mä vain haluaisin kovasti tietää, että milläköhän keinoin porukkaa meinaa koota hyvän kakkosketjun ensi kaudelle.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Sun mielestä siis joukkue on vähintäänkin hyvä? Pari pelaajaa ehkä vaan pikkasen alisuorittaa ja on ollut huonoa tuuria ja silleen?

Kakkosketjusta puhuttaessa oleellista ei ole se miten se on koottu. Oleellista on se, että se on hyvä. Mä vain haluaisin kovasti tietää, että milläköhän keinoin porukkaa meinaa koota hyvän kakkosketjun ensi kaudelle.

Kyllä Anaheim on mielestäni playoffjoukkue (lue: hyvä). Se on päässyt työsulun jälkeen joka kausi jatkopeleihin lukuunottamatta 09-10, eikä viime kauden kotiedun saavuttaneen joukkueen runko ole huonompaan suuntaan muuttunut. Ykkösketju voisi olla liigan paras, kakkonen myös todella hyvä kiitos Selänteen. Bottom-six olisi myös liigatasoa ilman loukkaantumisia. Jos puolustus vielä pelaisi viime kauden tasollaan (varsinkin Lyde) ja Hiller olisi oma entinen itsensä, niin kyllä, tämä olisi hyvä joukkue. Mutta alisuorittamiset, loukkaantumiset jne. Hillerin alisuoritus ehkä tärkein.

Ja ensi kauden kakkosketju. Näkisin että ei ole vaikeaa koota sitäkään näillä palasilla. Olin vain jostain syystä yhdistänyt mielessäni kritiikkisi (joka oli mielestäni kohtuutonta, hyvin ovat varanneet, kuten aiemman viestini pointti oli)) Ducksin varaamista kohtaan ja vaatimuksesi kasata joukkueen omista paloista pätevä kakkosketju. Kuitenkin hyökkäys on helppo laatia, vain sentteri tarvitaan.

Hagman-Getzlaf-Perry
Ryan-Ufa-hankinta-Palmieri
Bottom-six

Joku peliätekevä sentteri tuohon, nuo laiturit iskevät kiekkoa reppuun kyllä. Ja Selännekään ei ole vielä sanonut lopettavansa. Hagman menee kyllä ykkösessä kun rinnalla on noin hyvät pelaajat, on ennenkin osoittanut olevansa pelimies.

Ja Anaheim-faneilta pyydän anteeksi, kun tulen asiantuntemattomana ulkopuolisena tänne pätemään.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Cogliano-Hagman-Pelley tyyppisten pelaajien hankkiminen kertoo minusta osaltaan siitä, että organisaatioissa ei ole paljoa nuoria kyvykkäitä pelaajia täyttämään merkittäviä rooleja joukkueessa. Minusta Ducksien draft menestys on ollut viime vuosina aika keskinkertainen Perrystä yms. huolimatta. Voidaan hyvällä syyllä kysyä, että kannattaako todellakin pistää toivo scouttaus toimintaan. Ei riitä, että osaa valita hyvän ja sopivan pelaajan top10 pelaajien joukosta, hyviin varauksiin pitäisi pystyä alemmillakin numeroilla. Muuten ajaudutaan nykyisen kaltaiseen tilanteeseen.
Enemmän tuollaisten pelaajien signaus kertoo siitä, että Ducksilla on sisäinen palkkakatto, jolloin ei ole varaa heittää jotain 4,5 miljoonan tarjouksia Ville Leinolle. Ja miten Ducksin draftimenestys voi mielestäsi olla keskinkertainen, kun aika helvetin harvoin kukaan pelaaja hyppää suoraan junnuista änäriin draftivuotenaan? Ja en ymmärrä mitä tarkoitat toivon laittamisella scouttaustoimintaan, mistä niitä hyviä pelaajia sitten saadaan? Ei Ducks pysty kilpailemaan oikeasti kovista nimistä, ei niin kauan kuin joukkueella on sisäinen palkkakatto. Silloin ainoa oikea tapa on nimenomaan draftata hyvin, jotta saadaan nuoria pelaajia joukkueeseen halvoilla entry-level -sopimuksilla. Ja minusta on aika huvittavaa, että haukut viime vuosien draftimenestystä, mutta silti mainitset poikkeuksena Corey Perryn, joka varattiin kahdeksan ja puoli vuotta sitten. Ei se Perrykään ollut ykkösketjun mies ennen vuotta 2008, eli viisi vuotta draftauksen jälkeen. Eiköhän ihan rauhassa odotella ja katsota, mihin Holland, Palmieri, DSP, Vatanen, Schultz, Etem ja tietysti Fowler pystyvät seuraavan kolmen vuoden aikana.

Ja mitä Fowlerin heikkoon puolustuspeliin tulee, onhan se nyt odotettavissa kun hyppää NHL:ään 18-vuotiaana, ja vielä puolustajana. Silti ne kiekolliset avut ovat niin ensiluokkaisia ja potentiaali hirmuinen, että hänen paikkansa joukkueessa on täysin ansaittu.

Mä vain haluaisin kovasti tietää, että milläköhän keinoin porukkaa meinaa koota hyvän kakkosketjun ensi kaudelle.
En rupea sen kummemmin tutkimaan Ducksin palkkatilanteita, mutta Teemun lopettaessa vapautuu 4 miljoonaa käytettäväksi. Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että kunnon kakkossentteri tarvitaan. Sakusta ei siihen ensi kaudella enää ole, etenkin jos Teemu lopettaa. Kolmosen sentterinä menisi vielä ehkä sen yhden kauden ajan. Samoin puolustukseen tarvitaan joku varma nimi, sellainen, jonka saapuminen ei herätä mitään kysymysmerkkejä. Todennäköisempää on kuitenkin, että bargain bin Bob jatkaa samalla linjalla, ei tee puolustukseen muutoksia vedoten nuorten sisäänajoon ja Lydman-Visnovsky -parin yhteen maagiseen kauteen, ja signaa kesällä juuri näitä Cogliano-Hagman -tason kavereita korkeintaan parin millin soppareilla. Loput rosteripaikat täytetään sitten junnuilla ja toivotaan-toivotaan -pelaajilla.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Ducks hävisi rankkareilla Kingseille maalein 2-3. Mitä nyt tuli tuo kolmas erä + jatkot katsottua, niin pari iloista ranskalaista viivaa voisin laitella:

- Getzlafin yrityksen taso on aika pohjalla. Selkä suorana löntysteli menemään kolmannen erän ja keskittyi pelkästään mieheen, eikä kiekkoon. Todella turha poikkari Browniin, josta Fraser kuumeni ja tuuppi Getziä, josta tuli jäähy, mutta mielestäni pelkästään Getz olisi sen kakkosen ansainnut. Jatkoaika YV näytti edes jonkun verran kiinnostavan.

- Hagman 1+1. Yritystä riitti, eikä kaveria voinut olla huomaamatta, kun kentällä viiletti.

- Perryllä on paljon yritystä, joka menee hukkaan Getzlafin vierellä. Perry ei ole tässä se pettymys sinänsä, sillä yrityksen taso on kova, mutta vaikeampaa olla 100 pongon mies, jos sentteri vetelee selkäsuorana ja hakee vain taklauksia.

- Ryanilta hyvää suorittamista ja pikkaisen paremmalla tuurilla olisi jo veinyt Ducksinkin voittoon.

- Koko Ducksin perussuorittaminen on vähän epävarmaa. Syöttö ei jää sinne lapaan tai ei tule edes siihen suuntaan. Sellainen yleinen hutilointi kuvaa mielestäni aika hyvin tilannetta.

Rupesihan se vituttamaan, kun Getzlafin pitäisi olla purtilon kippari ja kaveri painaa selkä viivasuorana jokaisessa pelitilanteessa. Jos Ducks aikoo vielä jonkunlaisen korjausliikkeen tehdä niin näkisin, että Getzlaf vaihdossa johonkin toiseen huippusentteriin. Saa lähteä etsimään sitä työmotivaatiota jostain muualta.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Enemmän tuollaisten pelaajien signaus kertoo siitä, että Ducksilla on sisäinen palkkakatto, jolloin ei ole varaa heittää jotain 4,5 miljoonan tarjouksia Ville Leinolle.

Mulle on jäänyt vähän hämäräksi tämä sisäinen palkkakatto systeemi. Ymmärtääkseni tälläkin hetkellä Ducksien cap hit on noin 60 miljoonaa. 4 miljoonan tasoitus rikkaimmille seuroille ei nyt mielestäni ole maailmanloppu.


Ja miten Ducksin draftimenestys voi mielestäsi olla keskinkertainen, kun aika helvetin harvoin kukaan pelaaja hyppää suoraan junnuista änäriin draftivuotenaan?

No okei. Jätetään parin edellisen draftin varaukset rauhaan. Voisi kuitenkin sitten olettaa, että hyvillä draftaamisella joukkueessa olisi kuitenkin esim vuosilta 2004-2008 ainakin pari runkomiehistöön kuuluvaa pelaajaa. Tässä neljä ensimmäistä varausta jokaiselta vuodelta.

2004: 1/9 Ladislav Smid, 2/9 Jordan Smith, 3/9 Kyle Klubertanz, 3/10 Tim Brent

2005: 1/2 Bobby Ryan, 2/1 Brendan Mikkelson, 3/2 Jason Bailey, 5/2 Bobby Bolt

2006: 1/19 Mark Mitera, 2/8 Bryce Swan, 3/20 John De Gray, 4/19 Matt Beleskey

2007: 1/19 Logan MacMillan, 2/12 Eric Tangradi, 3/2 Maxime Macenauer, 4/1 Justin Vaive

2008: 1/17 Jake Gardiner, 2/5 Nicolas Deschamps, 2/9 Eric O´Dell, 2/13 Justin Schultz

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä ja minusta tämä recordi ei nyt kauhean vakuuttavalta vaikuta.

Ja en ymmärrä mitä tarkoitat toivon laittamisella scouttaustoimintaan, mistä niitä hyviä pelaajia sitten saadaan?

Minusta tuo edellä esitetty lista antaa voimakkaan viitteen siitä, että mikäli joukkuetta halutaan draftauksen kautta parantaa 2-3 vuoden tähtäimellä, niin silloin on syytä omata myös todella korkeita varausvuoroja, eli mieluiten top 10 varauksia, eikä silloinkaan mikään ole varmaa. Niiden saamiseksi on tehtävä kauppoja.

Toinen vaihtoehto on tehdä suoria pelaajakauppoja. Suurin ongelma joukkueen rakenteen suhteen on se, että Getzille ja Perrylle pitää vääntää uudet sopimukset, mihin luultavasti uppoaa iso osa Teemun palkasta.

Tai kolmas vaihtoehto on se, että ei tehdä mitään. Jatketaan samalla linjalla, Teemua köyhempänä. Toki ensi vuoden draftissa Ducks voi saada top5 varauksen. Eli näillä näkymin esim:

Hagman-Getz lag-Perry
Ryan-UFA (~3 milj)-varaus

Pakistossa Visnovsky, Fowler ja Vatanen tarjoavat kovuutta maalin edessä :)
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Mulle on jäänyt vähän hämäräksi tämä sisäinen palkkakatto systeemi. Ymmärtääkseni tälläkin hetkellä Ducksien cap hit on noin 60 miljoonaa. 4 miljoonan tasoitus rikkaimmille seuroille ei nyt mielestäni ole maailmanloppu.

Oleellisista tuossa on se palkkoihin oikeasti menevä rahasumma, joka on nopeasti laskettuna melkein 5 miljoonaa pienempi kuin mitä tuo caphit lukema on. Sitä palkkoihin reaalisesti menevää summaa valvotaan Anaheimissa todella tarkkaan. Ja aiempina vuosina on ainakin ollut semmoinen "tieto", että Selänteen ja Scott Niedermayerin palkat on ainoat joidenka takia voidaan joukkueen sisäinen palkkakatton ylittää. Mikä ainakin aiemmin on ollut 50 miljoonaa, sitä en tiedä paljonko se nyt on.

No okei. Jätetään parin edellisen draftin varaukset rauhaan. Voisi kuitenkin sitten olettaa, että hyvillä draftaamisella joukkueessa olisi kuitenkin esim vuosilta 2004-2008 ainakin pari runkomiehistöön kuuluvaa pelaajaa. Tässä neljä ensimmäistä varausta jokaiselta vuodelta.

2004: 1/9 Ladislav Smid, 2/9 Jordan Smith, 3/9 Kyle Klubertanz, 3/10 Tim Brent

2005: 1/2 Bobby Ryan, 2/1 Brendan Mikkelson, 3/2 Jason Bailey, 5/2 Bobby Bolt

2006: 1/19 Mark Mitera, 2/8 Bryce Swan, 3/20 John De Gray, 4/19 Matt Beleskey

2007: 1/19 Logan MacMillan, 2/12 Eric Tangradi, 3/2 Maxime Macenauer, 4/1 Justin Vaive

2008: 1/17 Jake Gardiner, 2/5 Nicolas Deschamps, 2/9 Eric O´Dell, 2/13 Justin Schultz

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä ja minusta tämä recordi ei nyt kauhean vakuuttavalta vaikuta.

Tummentulla tällä kaudella NHL:ää joko Anaheimin riveissä vakituisesti tahkoavat, tai sitten jostain syystä muualla NHL:ää tahkoavat.
Noiden lisäksi Brandon McMillan löytyy vuoden 2008 draftista nimenä joka on pelannut suurimman osan tämän kauden peleistä.
Hirveän hyvä en ole laskemaan, mutta väittäisin tuosta ainakin pari nimeä löytyvän.
Olkoonkin että Bobby Ryan on ainoa täysosuma, ja samalla myös Ladislav Smidin ohella ainoa TOP10 varaus noina vuosina. Nämä nimet on myös ainoat jotka ovat tehneet NHL:ssä jotain mitä voi kutsua uraksi.

Ja mitä tulee yleisesti ottaen Anaheimin draftaukseen, niin itse väittäisin 2010 draftin olevan parin vuodesta päästä Anaheimin menestyksen kannalta erittäin hyvä vuosi. Sieltä tuli Cam Fowler, Emersson Etem ja Devante Smith-Pelly kolmella ensimmäisellä varauksella. Ja itse näen että noista jokainen tulee pelaamaan muutaman vuoden sisällä(ellei pelaa jo=Cam Fowler)todella isossa roolissa Anaheimissa.
Viime vuoden drafti kustiin mun mielestä osittain alaspäin treidaamisiin, eikä itselläni ainakaan ole hirveästi luottoa siihen että tuosta draftista mitään helmiä olisi Anaheimille löytynyt.
2009 draftilla on myös potenttiaalia nousta hyväksi draftiksi, mutta todennäköisesti se jää huonoksi/keskinkertaiseksi. Varmana tulevaisuuden NHL nimenä sieltä voi poimia Kyle Palmierin. Boom/bust tyylisinä pelaajina taasen Sami Vatasen ja Peter Hollandin. Matt Clark nousee ehkä joskus NHL:ään bottom-pairin puolustavana puolustajana, mutta jos näin tapahtuu se on todennäköisesti jossain muussa joukkueessa kuin Anaheimissa.

Ja tosiaan. Itse en jaksa panikoida tämän hetkisen Anaheimin rämpisen takia liikaa. Tämä kausi kun ei todellakaan kuvaa joukkueen oikeaa tasoa. Minun mielestäni tämän hetken Anaheim on pudotuspelipaikasta taisteleva joukkue, joka olisi parilla täsmä hankinnalla jopa cup-contender tasoa. Tämä kausi on vain mennyt niin päin vittua ettei sitä pysty sanoin kuvailemaan.
Anaheimin tästä kaudesta tulee oikeastaan mieleen Jokereiden 05/06 kausi. Ei sekään joukkue paperilla niin huono ollut kuin mitä loppusijoitus lopulta oli. Mutta hommat vain lähti menemään väärään suuntaan alusta asti, ja sitten kun paskoihin otteisiin reagoitiin valmentajaa vaihtamalla oli jo liian myöhäistä.
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
- Getzlafin yrityksen taso on aika pohjalla. Selkä suorana löntysteli menemään kolmannen erän ja keskittyi pelkästään mieheen, eikä kiekkoon. Todella turha poikkari Browniin, josta Fraser kuumeni ja tuuppi Getziä, josta tuli jäähy, mutta mielestäni pelkästään Getz olisi sen kakkosen ansainnut. Jatkoaika YV näytti edes jonkun verran kiinnostavan.

- Ryanilta hyvää suorittamista ja pikkaisen paremmalla tuurilla olisi jo veinyt Ducksinkin voittoon.

Rupesihan se vituttamaan, kun Getzlafin pitäisi olla purtilon kippari ja kaveri painaa selkä viivasuorana jokaisessa pelitilanteessa. Jos Ducks aikoo vielä jonkunlaisen korjausliikkeen tehdä niin näkisin, että Getzlaf vaihdossa johonkin toiseen huippusentteriin. Saa lähteä etsimään sitä työmotivaatiota jostain muualta.

Minusta nämä meni justiinsa päinvastoin. Ryanilta aneeminen peli, hävisi kaksinkamppailuita ja ei yksinkertaisesti luistellut tarpeeksi. Lopussa toki hyvä yritys ja hyvin suoritettu kaatuminen läpiajon päätteeksi. Tuon jäähynkalastelun heittäytymällä Ryan kyllä osaa aika hyvin olematta täysin läpinäkyvä.

Tasoitusmaali syntyi Getzlafin voitetun kaksinkamppailun ansiosta (tai maaliin johtava tilanne alkoi siitä) ja muutenkin Getzlafin haukkuminen täällä on mennyt ihan yli. Turhautumiset lopussa on toki tyhmää pelaamista, mutta muuten Getzlaf pelaa hyvällä asenteella yleensä. Se nyt vaan on pelinrakentaja, eikä mikään koko ajan täysillä painava pyörremyrsky mallia Hagman. Getzlafin ei tarvi mennä täysillä jokaiseen kiekkoon, koska osaa olla oikeassa paikassa odottamassa sitä kiekkoa. Tämän olen huomannut muutamia kertoja Hagmanin tultua kaksosten ketjuun, Hagman painaa suoli pitkällä hakemaan kiekkoa, jonka Getlaf ottaakin paremman sijoittumisen takia.

Etsikää jostain ykkössentteri, jolla on Getzlafin kädet ja fysiikka sekä palkka mallia 5 mijoonaa niin ei muuta kuin vaihdetaan vaan.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hirveän hyvä en ole laskemaan, mutta väittäisin tuosta ainakin pari nimeä löytyvän. Olkoonkin että Bobby Ryan on ainoa täysosuma, ja samalla myös Ladislav Smidin ohella ainoa TOP10 varaus noina vuosina. Nämä nimet on myös ainoat jotka ovat tehneet NHL:ssä jotain mitä voi kutsua uraksi.

Täytyy myöntää, että Macenauer ei nyt ollut ihan sitä tasoa, jota ajattelin kutsua runkopelaajaksi. Kuitenkin järki käteen: Esim. Dallasilta löytyy 04-08 väliseltä ajalta korkeilla varauksilla Grossmania, Matt Niskasta, James Nealia ja Jamie Bennia. Nashvilleltä esim. Radulov (1/15), Rinne ja Hörnqvist. Täytyy olla melkoinen ankka patriootti, että oikeasti alkaa kehumaan ankkojen varaustoimintaa vuoden 03 jälkeen.

Jos jokaisen joukkueen ekan kierroksen top15 varaukset tiputettaisiin pois, niin kuinka monen joukkueen kanssa et vaihtaisi varattuja pelaajia päittäin juuri nyt?
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät

En oikein tahdo ymmärtää sun pointtia tuosta Ducksien varaamisesta. Onhan se nyt päivänselvä asia kun vuosikausia vääntää playoffeissa ettei sieltä ihan helpolla tartu joka vuosi kunnon saaliita. Ykköskiekalla pitäisi onnistua varauksen kanssa aina, mutta se on jo enemmän tai vähemmän hakuammuntaa jos ei pääse topkymppiin varaamaan. Ei kaikki organisaatiot mitään punasiipiä ole, mutta mun mielestä Anaheimissa on varaaminen onnistunut kohtuullisesti viimeisen viiden vuoden aikana. Paremminkin olisi voinut mennä, mutta niin olisi voinut mennä myös selkeästi huonommin.

Fowler nyt on tietysti jäävuoren huippu viimeisimmistä varauksista mutta on siellä monta muutakin potentiaalista nuorta, joiden voi odottaa nousevan NHL-tason profiilipelaajiksi seuraavan 2-4 vuoden aikana. Tällaisia ovat ainakin DSP, Etem, Vatanen, Palmieri, Macenauer ja Holland. Kyllä tuossa on jo hyvin pohjaa minkä päälle rakentaa. Muutama kausi kun mennään tästä eteenpäin niin näen Ducksien tilanteen vallan mainiona. RPG jos saadaan suunnilleen pidettyä kasassa, löydetään voittava maalivahti, ajetaan nuoria sisään ja onnistutaan vielä UFA-markkinoilla ja parissa treidissä niin kaikki potentiaali on menestykselle olemassa. Ja mun mielestä nämä kaikki keissit on täysin mahdollisia toteuttaa, mutta se onkin sitten toinen, että onko meillä oikea mies GM:n pallilla sitä tekemään.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En oikein tahdo ymmärtää sun pointtia tuosta Ducksien varaamisesta. Onhan se nyt päivänselvä asia kun vuosikausia vääntää playoffeissa ettei sieltä ihan helpolla tartu joka vuosi kunnon saaliita

Vertaa sitä varaussaldoa muiden joukkueiden vastaaviin niin, että otat ne parhaat 15 pois. Sillä tavalla voi yrittää häivyttää huonon runkosarjamenestyksen tuomaa etua varaustilaisuudessa. Jos yrität objektiivisesti tarkastella varattuja pelaajia, niin kuuluvatko ankat tuon viiden vuoden aikana hyviin vai huonoihin varaajiin?

Mielenkiintoisella tavalla moni vetoaa, että viimeaikaisten varausten onnistumista on liian aikaista arvioida, koska todellisuudessa todella harvoin juniorivuosien jälkeen pelaaja lyö heti läpi NHL:ssä. Näin ei ole käynyt viime aikoina Ducksienkaan varauksille. Sitten kuitenkin samassa yhteydessä vedotaan näihin samoihin viime vuosina varattuihin pelaajiin ja todetaan, miten loistavia lupauksia ne ovat. Ja tämä pitäisi olla todiste ankkojen hyvästä draft menestyksestä. Pientä epäloogisuutta keskustelussa havaittavissa.

Olisin myös varovainen Fowlerin suitsuttamisen kanssa. En osaa pitää häntä vielä varmana Norris voittajana ennen kuin hän tekee puolustuspelilleen jotain. Ja sangen usein pelaajan keskittyessä enemmän puolustamiseen hyökkäyspään tehot alenee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös