Anaheim Ducks 2011-2012

  • 472 831
  • 891

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Blue line, on totta tuo mitä aiemmassa viestissä kirjoitit vuosilta 2004-2008, etteivät Ducksin varaukset ole siltä ajalta mitenkään mairittelevia, mutta on tuoltakin väliltä saatu haaviin monta pelaajaa (ei tarvinne erikseen näitä mainita, tiedät varmaan heidät itsekin), jotka ovat jo lyöneet itsensä läpi NHL:ssä. Ja tuoreimpia drafteja vuodesta 2009 alkaen on mielestäni liian aikaista vielä tuomita, koska suurin osa niistä nuorista on vielä niin alkutaipaleella NHL-uransa suhteen, että täytyy odotella 2-4 vuotta eteenpäin ennenkuin nähdään miten on onnistuttu.

Jos yrität objektiivisesti tarkastella varattuja pelaajia, niin kuuluvatko ankat tuon viiden vuoden aikana hyviin vai huonoihin varaajiin?

Mun pointti kuitenkin on se, että ajattelet tuota varaamista aivan liian mustavalkoisesti. Pitää muistaa kun puhutaan näistä varausasioista, että jos sinne terävimpään kärkeen (top10) ei pääse kynsiään iskemään niin se on hyvin usein hakuammuntaa, että millainen pelimies sieltä lopulta saadaan leivottua organisaatioon. Petrattavaa tuossa Ducksien varaamisessa, sen myönnän kyllä. Itse arvioisin, että 2000-luvun varauksissa sijoitutaan alempaan keskikastiin jos organisaatiotasolla hommaa verrataan. Mutta täysin turhaa on olla liian pessimistinen jos ei ihan joka kesä olla vahvistusta joukkueeseen saatu, koska se on kaikkea muuta kuin helppo tehtävä lähteä vuodesta toiseen huutamaan laatulupauksia jos lähes poikkeuksetta päästään playoffeihin.

Mitä tulee ensi kesän varaustilaisuuteen, niin mun mielestä venäläiskaksikkoon pitäisi iskeä kiinni jos ovat tarjolla. Jos eivät ole, niin sitten siellä on useampi huippulupaava puolustaja, josta voidaan saada jo parin kauden sisään vahvistusta alakertaan. Hedelmällinen tilaisuus lienee siis Ducksien osalta tulossa.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Boudreau on loistava valinta Anaheimin penkin taa. Nyt vaan teinä alkaisin jännittää, että raahaako BB mukaansa Caps-aikaisen kakkoskoutsinsa Bob Woodsin, joka vastasi puolustuspelaamisen ja AV:n organisoinnista. Teinä toivoisin ettei Woods seuraa BB:n perässä...
Hyvää tekstiä Ferrikseltä. Boudreau raahasi siis Woodsin mukanaan ja ehkä ainut asia, joka toimi Carlylen aikana oli alivoimapeli ja nyt on sekin toimivuus kadonnut Woodsin tulon myötä.

Tuo jengi on vetänyt kesällä vaan kaljaa ja löhönnyt auringossa ja puttaillut. Kukaan koutsi ei tuota joukkuetta suosta nousta. Yakupov tai Grigorenko here we come!
 

Baldrick

Jäsen
(tekstiä Getzlafista)

Perustan näkemääni 3. erään ja jatkoaikaan. Koko kolmannen erän Getzlaf yritti puhtaasti miestä ajella ja välillä jäljessäkin, kiekosta piittaamatta. Selkä suorana, eikä sijoittunut millään tapaa "kiekolle", sillä tuskin piti kiekkoa hallussaan kovinkaan montaa sekuntia koko erässä. Luultavasti jatkiksen kirjoittelut Getzlafista tuovat väriä laseihini, mutta kyllä tuon mielenkiinnon puutteen huomasin selkeästi minäkin. Toki myös aika pieni otanta, mutta 3. erän perusteella sopisi enemmän 4. ketjun sentteriksi. Jatkoaika sitten jo kiinnostikin ja siinä näkyi, että millä tasolla hänen kuuluisi pelata suurimman osan otteluista, mieluusti kaikki.

Juurikin tämä selkä suorana "laahustaminen", joka (sivuuta provomainen tyyli) sinun mielestäsi on vain hyvää sijoittumista, ei tuonut mitään lisäarvoa Ducksin hyökkäykseen. Mielenkiintoista miten asiat voi nähdä eritavoilla.
 

riknor

Jäsen
Selkä suorana

Nyt on niin monta kertaa mainittu tämä selkä suorana, että pakko lisätä oma mielipide joukkoon. Muutamia Ducksin pelejä katselleena olen jotenkin ymmärtänyt että tämä pystympi luisteluasento on vain se Getzlafin tyyli liikkua jäällä. Tiedättehän, se kun tietyt pelaajat tunnistaa jäällä pelkästään luisteluasennosta tai -liikkeestä ilman että tarvitsee katsoa pelinumeroa tai kätisyyttä. Miellän Getzin pelaajaksi joka tekee peliä katse ylhäällä kiekon kanssa kierrellen ja kaarrellen. Kaikilla on oma tyylinsä, toiset painaa "suoli pitkällä" ja toiset selkä suorana.

Ettei tätä luistelutyylin puolustusta ymmärrettäisi väärin, on pakko sanoa lisäksi että tällä kaudella katsomistani peleistä (n. 10kpl) Getzlaf ei ole ollut kertaakaan sentteri joka antaa kaikkensa jäällä. Voisi verrata vaikka Avalanchen Ryan O'Reillyyn, josta näkee kilometrin päähän että mies antaa jokaikisessä vaihdossa kaiken mitä tankista löytyy. Getzlafin ja O'Reillyn asenne jäällä on kuin yö ja päivä. Parhaatkin taidot valuu hukkaan jos asenne ei ole kohdallaan. Loppuun kun lisätään vielä ne turhautumiset ja turhat jäähyt ottelun ratkaisuminuuteilla, ei voi kun kirota tätä Ducksin nuorta kapteenia. Huonoa esimerkkiä, ei jatkoon.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Mielenkiintoista keskustelua, en nyt ala ottamaan kantaa Anaheimin peliesityksiin, kun en ole katsonut tällä kaudella kuin pari joukkueen peliä. Omasta mielestäni tuo joukkue ei ole lähellekään niin huono, kuin sarjasijoitus antaisi ymmärtää. Luulen että yksi syy on siinä, että Carlylen annettiin jatkaa liian kauan penkin takana. Aina silloin tällöin muutos olisi hyvästä ja nyt se tuli ehkä liian myöhään. Voi olla ettei tullut, mutta sitä on mahdoton sanoa sellaisten ihmisten, jotka eivät ole kopin lähellä koskaan edes käyneet.

Tuohon blue linen draft avautumiseen, voi sitten jotain sanoa. Kannattaa joskus tutkia tuolta HockeyDB:stä noita varaushistorioita ja miten joukkueet noissa oikeasti onnistuvat. Se että saa draftista edes yhden tai kaksi NHL pelaajaa draftia kohden on hyvää suorittamista. Siitä ylöspäin puhutaan huippuonnistumisista, noita NHL pelaajia per draft kierros ei tule niin usein kuin luullaan. Ykköskierrokselta luonnollisesti tulee eniten onnistumisia ja todennäköisyys laskee tasaisesti alempia kierroksia kohti. Eräs kanssa Toronto fani aikanaan laski noita todennäköisyyksiä, mutta en nyt löytänyt tilastoja tuekseni. Jotain käsitystä saa kun katsoo noita HockeyDB:n statseja per vuosi. Toisekseen kun vertaa Anaheimin recordia noihin divisioona vihollisiin, niin ei se sen huonommin ole mennyt kuin LA:lla, Dallasilla tai San Josella. Vaikeintahan draftista on saada huippupelaajia ja Anaheimilla on kolme itse draftattua ykkösketjun tason pelaajaa! Fowler on ihan eliittiluokan pakkilupaus, vaikka jo showssa pelaakin. Puolustamista on helpompi opettaa kuin hyökkäämistä.

Yleensäkin esim. Detroitin loistava draftaaminen on enemmän myytti, kuin totuus. Red Wings on onnistunut drafteissa aiemmin loistavasti, parhaina esimerkkeinä Datsuyk ja Zetterberg, mutta niistäkin ajoista on aikaa. Parhaiten Detroit on mielestäni onnistunut siinä, miten nuo marginaalisetkin pelaajat tuodaan NHL:n. Detroit on malttanut tuoda lupauksensa valmiina NHL:n, eikä ole kiirehtinyt pelaajien kanssa. Toki joukkueen laatu vaikuttaa siihen valtavasti. Euroopan scouttaus on parantunut koko ajan ja sieltä suuri osa noista myöhäisempien kierrosten helmistä on aiemmin tullut. Toisekseen myös scouttaus maksaa rahaa, eli sisäinen katto rajoittaa myös sitä. Se on sama maksatko pelaajille vai scouteille, molemmat osastot tarvitsevat rahaa. Eikä sisäisen katon kanssa kamppaileva joukkue, voi palkata samanlaista armeijaa, kuin esim. Toronto. Maple Leafsilla on tällä hetkellä yksi NHL:n laajimmista scouttiosastoista, mutta eipä sekään ole vielä hirveästi häikäissyt. Toisaalta 2006 Nikolai Kulemin lähti pari vuoroa Anaheimin pickin jälkeen, mutta vaikea varata pelaajaa, jos miestä ei ole scoutti nähnyt. Draft on hyvin pitkästi lottoa, jossa todennäköisyyksiä voi parantaa laajalla scouttauksella ja hyvällä pelaajien kehittämisellä draftin jälkeen. Toisaalta joskus sekään ei riitä, kun parhaat pickit/lupaukset treidataan pois liian aikaisin esim. Jake Gardiner.

Näistä asioista on helppo olla huolissaan, mutta sanoisin että Anaheim on vähintään liigan keskitasoa menneiden draftien, lupausten ja scouttauksen suhteen. Tämän kauden ongelmat on jossain ihan muualla. Kannattaa vilkaista mitä sen Peter Hollandin tai Kyle Palmierin sijaan olisi ollut tarjolla. Hollandin sijaan esimerkiksi olisi saanut Marcus Johanssonin, mutta mies oli alemmaksi rankattu aikanaan kuin Holland ja kuka tuohon aikaan osasi sanoa kuka tällä kaudella pelaisi show:ssa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Draftit 04-08

Hei! Laitoin liitteeksi tekemäni doc tiedoston vuosien 04-08 drafteista. Karsin jokaisen vuoden 15 ensimmäistä varausta pois, koska sillä tavalla voidaan välttää tilastojen tarkastelussa se hokema, ettei hyvin pärjänneet joukkueet voi pärjätä tilastoissa yhtä hyvin kuin ne, joilla on mennyt heikosti. On myös yleisesti tunnustettu tosiasia, että yleensä vuosikerran kirkkainta huippua ei ole minkään joukkueen vaikea hahmottaa, mutta välittömästi tuon huipun jälkeen alkavat mielipiteet vaihdella. Ts. jokainen GM olisi osannut varata Crosbyn tai Ovechkinin, mutta entäs Pekka Rinteen?

Ko. tilastossa on heikkoutensa. Tilastossa vertaillaan kaikkia niitä pelaajia, jotka ovat saavuttaneet 100 NHL ottelun rajapyykin 25.12.11 mennessä vuosina 04-07, jolloin 05, 06, ja 07 pelaajilla on ollut selvästi vähemmän aikaa saavuttaa tuo rajapyykki kuin 04 varatuilla pelaajilla. Kuitenkin on mielenkiintoista, että törmäsin tilastoa tehdessäni suhteellisen harvoin pelaajiin, joilla olisi plakkarissaan tällä hetkellä 80-90 peliä. Toisaalta 100:n ottelun rajapyykki oli monasti ylitetty kymmenillä, jos ei sadoilla otteluilla. Vaikuttaa enemmän tai vähemmän siltä, että tähän mennessä 04-07 varatut pelaajat ovat saaneet joko paljon peliaikaa, mikäli ovat pelimiehiä tai sitten pelaaja ei ole selvästikään ollut valmis NHL:ään. Ylivoimaisesti suurin osa varatuista pelaajista ei ole pelannut peliäkään NHL:ssä. Vuonna 08 varattujen pelaajien on tarvinnut pelata vain 50 ottelua 25.12.11 mennessä läpäistääkseen seulan.

Tällä hetkellä hyvin sijoittuneet joukkueet runkosarjassa ovat lähes poikkeuksetta draftanneet hyvin alhaisilla varausnumeroilla, pois lukien Florida. Parhaimmat esimerkit tästä ovat Boston, Chicago, Rangers ja Philadelphia, jotka pitävätkin tällä hetkellä hallussaan runkosarjassa sijoja 1-4. Kaikki draftut pelaajat eivät pelaa enää varauksen tehneissä joukkueissaan, mutta yleensä varannut joukkue on myös saanut jotain vastineeksi pelaajan siirryttyä toiseen joukkueeseen. Hyvin on draftannut myös Montreal, mutta Montreal on hukannut omat prospektinsa muihin joukkueisiin, kuten Mikhail Grabovskin ja Guillaume Latendressen. Joukkue vaeltaa tällä hetkellä sijalla 25.

Suhteellisesti huonoiten lukumääräisesti (%) meni Atlantalla (Winnipeg), Tampalla, Floridalla, Carolinalla ja Anaheimilla. Kyseiset joukkueet ovat tällä hetkellä runkosarjassa sijoilla 19, 26, 10, 28 ja 29. Columbus, joka on tällä hetkellä runkosarjassa viimeinen, oli pärjännyt lukumääräisesti varsin hyvin, mutta valitettavasti laadullisesti pelaajissa olisi silti toivomisen varaa. Tulos kertoo myös siitä, että joukkueeseen, joka on kyntänyt runkosarjaa pitempään, on mahdollisuus päästä kokeilemaan heikommillakin kyvyillä.

Voidaanko tästä päätellä jotain? No, riippuu varmaan keltä kysytään. Jos kysytään Perry / Getzlaf fanipojalta, niin ei varmaan mitään. 03 suonenveto draft för evö ja silleen. Vuosi sitten tuo tilasto olisikin näyttänyt Anaheimin kannalta paremmalta, joilloin Anaheim olisi ollut draft lukumääräisesti alempaa keskitasoa ja laadullisesti erinomaista tasoa. Ja hei, silloinhan Anaheim tosiaan sijoittui lopulta keskivaiheille tiputtuaan Nashvillelle. Hip hurraa.

Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että osaavan organisaation olisi pitänyt kyetä hiukan parempaan tässäkin vertailussa, Matt Beleskey ja Brandon McMillan ei riitä.
 

Liitteet

  • Vuosien 04-08 NHL draft tilastoja.doc
    69,5 KB · kertaa luettu: 493

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
koko teksti

Kuten kerroit, menetelmässäsi on puutteensa. Esimerkiksi Jake Gardiner, #17 Anaheim vuodelta 2008 ei pääse tilastoosi, koska on aloittanut NHL-uransa vasta tällä kaudella (pelejä 32<50). Kuitenkin olen varma, että ilman loukkaantumisia hän tekee paremman uran kuin moni noista listallasi olevista. Eikä tämä ole varmasti ainut esimerkki. Mieti esimerkiksi maalivahteja. Voi kestää hyvin monta vuotta varauksesta että saa 50 peliä vyölleen koska joukkueilla on monta maalivahtia edessä jotka tukkivat maalinsuun. Siksipä toinen hyvä esimerkki tilastosi puutteellisuudesta on Leland Irving, #26 ensimmäiseltä kierrokselta 2006. Vasta kaksi peliä vyöllä, mutta tulee varmasti pelaamaan yli sata matsia. Tällaisia maalivahtitapauksia on varmasti useampi. Eli tilastot pitäisi laatia vasta viiden vuoden päästä.
edit. Myös Maxime Macenauer (3. kierros, #63 Anaheim 2007) päässee listallesi vielä tämän kauden aikana. Jo se että Gardiner ja Macenauer nousevat Anaheimiin mukaan nostaa ankkojen prosenttia kummasti. Nuo kaksi nimeä nostavat Anaheimin 11,4 prosenttiin, mikä on jo keskitasoa.
editedit. eipäs Macenauer nousekaan vielä tällä kaudella, koska tarvitseekin 100 peliä. No kuitenkin ei muuta mitään, kestää vain vähän kauemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Myös Maxime Macenauer (3. kierros, #63 Anaheim 2007) päässee listallesi vielä tämän kauden aikana. Jo se että Gardiner ja Macenauer nousevat Anaheimiin mukaan nostaa ankkojen prosenttia kummasti. Nuo kaksi nimeä nostavat Anaheimin 11,4 prosenttiin, mikä on jo keskitasoa.

Onhan tuolla paljon noita jotka vielä mahdollisti hyvinkin nopeasti rikkovat noi asetetut rajat. Shardin esimerkkien lisäksi Eric Tangradi, joka on Pittsburghin ihan kärkiprospecteja, on pelannut parikyt peliä ylhäällä ja tälläkin kaudella kerää vielä lisää pelejä. Brendan Mikkelson on pelannut 86 peliä ja hänelläkin on mahdollisuus karruttaa noita pelejä vielä tällä kaudella ja rikkoa tuo 100 pelin raja.

Sitten on vielä Tim Brent, jolla on 100 peliä täynnä, mutta häntä ei ole kelpuutettu - miksei?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuten kerroit, menetelmässäsi on puutteensa. Esimerkiksi Jake Gardiner.

Lähes kaikki joukkueet ovat kärsineet tavalla tai toisella tuossa listauksessa (tai hyötyneet). Mikäli Jake Gardiner olisi listattu mukaan, olisi myös muille joukkueille tullut merkittävä määrä pelaajia lisää samoilla kriteereillä. Eniten tuossa listauksessa kärsivät tosiaan maalivahdit, kuten myös esim. Tuukka Rask ja joukkueet, joilla on erityisen eurooppalais painotteinen draft histria. Itse en tosin havainnut sellaisia joukkueita.

Pääpointti ei kuitenkaan muutu. Anaheimin draft historia tuon viiden vuoden aikana on huono ja väitän, että se myös osaltaan vaikuttaa tämän hetken joukkueen menestymiseen. Kuten todettua, niillä joukkueilla, jotka ovat tehneet varauksissa hyvää työtä myös alemmilla kierroksilla tuon viiden vuoden aikana menee tällä hetkellä pääpiirteittäin melko lujaa. Sattumaa ehkä, minun mielestäni ei.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Onhan tuolla paljon noita jotka vielä mahdollisti hyvinkin nopeasti rikkovat noi asetetut rajat. Shardin esimerkkien lisäksi Eric Tangradi, joka on Pittsburghin ihan kärkiprospecteja, on pelannut parikyt peliä ylhäällä ja tälläkin kaudella kerää vielä lisää pelejä. Brendan Mikkelson on pelannut 86 peliä ja hänelläkin on mahdollisuus karruttaa noita pelejä vielä tällä kaudella ja rikkoa tuo 100 pelin raja.

Sitten on vielä Tim Brent, jolla on 100 peliä täynnä, mutta häntä ei ole kelpuutettu - miksei?

Nämä on näitä tilastoja, jotka on tehty nopeasti palvelemaan omaa agendaa ja joilla ei ole hirveästi tieteellistä arvoa. Tuollaisen 5 vuoden nappaaminen sopivasti välistä, josta jätetään Anaheimin kohdalla pois esim. vuosi 2003, niin on aina vähän niin ja näin. Selväähän se on ettei Ducks ole ihan viime vuosina ollut huippuvaraajien joukossa, mutta toisaalta ainakin omasta mielestäni tuo nykyinen prospecti kattaus on suhteellisen laadukas. Tämän hetken joukkueeseen ei ole nostaa sellaisia pelaajia, jotka tuon kurssin kääntäisivät mutta harvalla joukkueella on. Viime vuosilta Boston ja Chicago ovat pystyneet laajasti ammentamaan syvyyttä omista prospekteista ja farmista, mutta aika harvinaista se muuten on ollut. Molemmat joukkueet ovat myös tehneet hyviä siirtoja ja valintoja vapaiden agenttian kanssa, sekä vetäneet katon maksimiin.

Ei tuo nykyinen joukkue ole kaatunut todellakaan siihen, ettei joukkue olisi draftannut tarpeeksi laadukkaasti. Viimeisiä puuttuvia palasia ei ole pystytty haalimaan, kun sisäinen katto rajoittaa ja GM ei ole onnistunut tarpeeksi hyvin liikkeissään. Esimerkkinä Lupul & Gardiner kauppa tai ylipäätänsä tuo pakisto, josta puuttuu sellaiset takuuvarmat oman pään pakin. Lisäksi tuossa nyt on hirveästi huonoa onnea tuon Hillerin tilanteen suhteen, eikä sitä kovin moni joukkue kestä että maalivahtiosastolta putoaa pohja pois.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitten on vielä Tim Brent, jolla on 100 peliä täynnä, mutta häntä ei ole kelpuutettu - miksei?

Se on puute, pahoittelut. Se siis nostaa Anaheimin 3 / 35 = 11,7 %.

Edit: Eipä taida ollakkaan tässä päässä virhe, vaan NHL.com sivuilla Tim Brent on listattu kahteen kertaan. Sekä vuonna 2004 ja 2002. Ikänsä puolesta oletan, että hänet on draftattu vuonna 2002, joten alkuperäinen listaus lienee oikein.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nämä on näitä tilastoja, jotka on tehty nopeasti palvelemaan omaa agendaa ja joilla ei ole hirveästi tieteellistä arvoa. Tuollaisen 5 vuoden nappaaminen sopivasti välistä, josta jätetään Anaheimin kohdalla pois esim. vuosi 2003, niin on aina vähän niin ja näin.

Kyllä mä arvasin, että tämmöstä kommenttia tulee. Siksi teenkin seuraavaksi listan samalla metodilla niin, että yletän kattausta kolme vuotta pidemmälle vuoteen 01. 03 pelaajille rima olkoon 150 peliä ja 02 ja 01 pelaajille 200 peliä. Saat nähdä, että tuo ei Anaheimin osalta paljoa muutu.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Se on puute, pahoittelut. Se siis nostaa Anaheimin 3 / 35 = 11,7 %.

Edit: Eipä taida ollakkaan tässä päässä virhe, vaan NHL.com sivuilla Tim Brent on listattu kahteen kertaan. Sekä vuonna 2004 ja 2002. Ikänsä puolesta oletan, että hänet on draftattu vuonna 2002, joten alkuperäinen listaus lienee oikein.

Kyllä se ihan virhe on. Kahdesti on Brent varattu, 2002 sekä 2004.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Kyllä mä arvasin, että tämmöstä kommenttia tulee. Siksi teenkin seuraavaksi listan samalla metodilla niin, että yletän kattausta kolme vuotta pidemmälle vuoteen 01. 03 pelaajille rima olkoon 150 peliä ja 02 ja 01 pelaajille 200 peliä. Saat nähdä, että tuo ei Anaheimin osalta paljoa muutu.

No Anaheim draftasi 2003 neljä NHL pelaajaa, 2002 kaksi NHL pelaajaa ja tuolta 2001 on pari ihan kohtuullisen uran NHL:ssä tehnyttä pelaajaa. 18 vuotiaina varatuista nuorukaisista on mahdoton sanoa, kuka sinne NHL:n asti oikeasti jaksaa. Siihen vaikuttaa paljon myös organisaation toiminta varauksen jälkeen ja tietysti scouttausosasto. Kumpaankaan Anaheimilla ei ole satsata isoja resursseja, koska joukkue toimii sisäisen katon mukaan. Mikäli onnistumisen todennäköisyyttä draftissa haluaa nostaa, niin se vaatii isoja resursseja tai onnea. Mielellään molempia, eikä panostuskaan aina auta. Toinen keino on haalia noita arpoja lisää, mutta Anaheim on enemmänkin joutunut luopumaan varausvuoroista ja lupauksista.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Voi helvetin helvetti... DSP:llä ilmeisesti murtui jalka tän päivän Suomi-Kanada -pelissä. Saas nähdä missä vaiheessa asialle tulee tarkemmin vahvistusta, toistaiseksi mennään selostajan saamalla tiedolla.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Mikäs Sakun status on? Koska pitäisi palata? Harmillisesti, ja perinteisesti, tuli vamma siinä vaiheessa kun oli aika hyvässä tahdissa.
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Perustan näkemääni 3. erään ja jatkoaikaan. Koko kolmannen erän Getzlaf yritti puhtaasti miestä ajella ja välillä jäljessäkin, kiekosta piittaamatta. Selkä suorana, eikä sijoittunut millään tapaa "kiekolle", sillä tuskin piti kiekkoa hallussaan kovinkaan montaa sekuntia koko erässä. Luultavasti jatkiksen kirjoittelut Getzlafista tuovat väriä laseihini, mutta kyllä tuon mielenkiinnon puutteen huomasin selkeästi minäkin. Toki myös aika pieni otanta, mutta 3. erän perusteella sopisi enemmän 4. ketjun sentteriksi. Jatkoaika sitten jo kiinnostikin ja siinä näkyi, että millä tasolla hänen kuuluisi pelata suurimman osan otteluista, mieluusti kaikki.

Juurikin tämä selkä suorana "laahustaminen", joka (sivuuta provomainen tyyli) sinun mielestäsi on vain hyvää sijoittumista, ei tuonut mitään lisäarvoa Ducksin hyökkäykseen. Mielenkiintoista miten asiat voi nähdä eritavoilla.

Minä sitten taas perustan näkemykseni kokonaiskuvaan, jonka olen tältä kaudelta saanut joten varmaan senkin takia meillä on näkemyseroja. Halusin vaan puolustaa vähän Getzlafia kun tuntuu saavan tappiot niskoilleen. Ja miehen luistelutyyli todellakin on pysty, ei kulje kumarassa kuten vaikka Perry koko ajan.

Getzlaf on mahdollisesti väärä valinta kapteeniksi, koska miehen peliesitykset vaihtelevat liikaa tappioputkien aikana, mutta silti ehdottoman tärkeä mies Anaheimille. Never too high, never too low. Joku kuuluisa nhl-kapteeni sanoi joskus noin viitaten tunteiden pitämiseen kurissa pelin aikana, Getzlafilla taitaa olla tässä asiassa vielä kehittymisen varaa.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Blake, Koivu ja Palmieri palannut reeneihin. Koivu palaa jo torstai yöllä kokoonpanoon Canuksia vastaan. Toivottavasti myös kaksi edellä mainittua mukana.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikkihan tämän tietää, mutta tuota Vancouver-matsia katsoessa tuli taas uskomattoman selväksi: Ryan Getzlaf on tätä nykyä aivan älyttömän huono. Miten voi noin taantua yhdessä vuodessa...
 

wazuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Slovakia
Kaikkihan tämän tietää, mutta tuota Vancouver-matsia katsoessa tuli taas uskomattoman selväksi: Ryan Getzlaf on tätä nykyä aivan älyttömän huono. Miten voi noin taantua yhdessä vuodessa...

Ehkä tommosella 75 sekuntia/vaihto keskiarvolla joutu jo vähä säästelemään :D
Ei sillä etteikö olisi huono muutenkin, itseänki harmittaa jo vähäsen ku tuntuu etten ole sitä "oikeaa" Getzlafia nähnyt vielä kertaakaan. Viime kaudella jo tuntui ettei toi voi olla sen kaiken hypen arvoinen pelaaja vaikka pisteitä mukavasti tekikin ja tällä kaudella ollaanki sitte jo vielä kauempana siitä.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakko tulla kysymään, että mitä helvettiä Cam Fowler tekee Anaheimin kokoonpanossa!? En oo noin paskaa pakkia ja puolustamista nähnytkään! Vancouver pelissäkin viime yönä esitys oli surkuhupaisa.

Onko miehellä mitään avuja? Pitäisi kai olla kiekollinen pakki, mutta puolustajan tärkein tehtävä on puolustaa.

Tällä hetkellä miehen plus-miinus saldo on -18. Viime kaudella se oli -25.
 
Viimeksi muokattu:

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Pakko tulla kysymään, että mitä helvettiä Cam Fowler tekee Anaheimin kokoonpanossa!? En oo noin paskaa pakkia ja puolustamista nähnytkään! Vancouver pelissäkin viime yönä esitys oli surkuhupaisa.

Onko miehellä mitään avuja? Pitäisi kai olla kiekollinen pakki, mutta puolustajan tärkein tehtävä on puolustaa.

Tällä hetkellä miehen plus-miinus saldo on -18. Viime kaudella se oli -25.

Fowlerin ongelma on siinä, että pelaaminen kiekollisena ja kiekottomana on kuin vertaisi yötä ja päivää. Kiekollisena Fowler on Visnovskyn jälkeen paras Ducksin puolustajista. Luistelutaito on kenties paras kaikista Ducksin pelaajista. Ylivoiman pyöritys sujuu myös mainiosti, kun muistaa että kaveri täytti juuri 20 (ei tosin ihan viime kauden tasoisesti). Parhaimmillaan Fowler on kiekon kuskaamisessa. Niin usein Fowler on alimpana miehenä kiekon kanssa ja vastustajan karvaaja näyttää ajavan hänet ahtaalle, ja jotenkin hän aina vaan pakenee tilanteesta kiekon kanssa. Vertauksen vuoksi, katsokaa joskus jotain Sheldon Brookbankia tai muuta puujalkaa samassa tilanteessa. Mutta näillä kiekollisilla avuilla ja lahjoilla hyökkäyspäässä Fowler ansaitsee paikkansa kokoonpanossa, ja kun potentiaalia on hirmuisesti, niin kyllä se mielestäni pitemmän päälle kannattaa pitää häntä kokoonpanossa.

Puolustuspäässä onkin sitten opittavaa ja paljon. Eihän siihen muuta voi sanoa, kuin että hän tekee vaan erittäin paljon virheitä. Milloin kyseessä on huono sijoittuminen tai väärin luettu tilanne, milloin keskittyy käyttämään liikaa mailaa kun pitäisi käyttää kroppaa. Fyysisessä pelissä on myös puutteita, mutta 20-vuotias nuorukainen ei mitenkään voi ollakaan vielä fyysisesti täysin valmis. Viime kaudella sen -25 voi osittain pistää sen piikkiin, että vierellä pelasivat mm. sellaiset huippunimet kuin Mara, Lilja ja Sutton. Tällä kaudella vierellä on sentään joukkueen paras pakki Beauchemin, joten nyt se menee ihan hänen piikkiinsä. Toisaalta pitää sitten taas muistaa, että harvoin puolustajat pääsevät pelaamaan NHL:ään teini-ikäisenä, joten kyllä osa menee vaan kokemattomuuden piikkiin, ja siihen ei auta muu kuin terveenä pysyminen ja pelien pelaaminen kunnon minuuteilla. Sekin pitää ottaa huomioon, että koko joukkuehan on pelannut tällä kaudella niinsanotusti päin vittua, ja toivottavasti kukaan ei odota teini-ikäisen puolustajan olevan joku johtopelaaja tai kurssin kääntäjä. Vastuu puolustuksen johtamisesta menee kolmikolle Visnovsky, Beauchemin ja Lydman, jolle sitten loput kolme antavat tukea. Toistaiseksi minä kyllä pystyn katsomaan sormien läpi Fowlerin paskan puolustamisen, harmi vaan että niitä virheitä tuntuu tekevän jokainen muukin tässä joukkueessa...


Mitä tulee kahteen viime peliin, nopeasti kommentoituna Sharks -peli oli tämän kauden parasta Ducksia, etenkin kolmosketju oli loistava. Mutta onhan se kahden perättäisen voiton ottaminen liikaa vaadittu, ja Nucksia vastaan peli olikin taas sitä samaa paskaa. Ei voi voittaa noin monilla virheillä. Plussana Ryan pelasi toisen loistavan pelin putkeen, ja Nick Bonino alkaa vähän jo väläytellä potentiaaliaan. Toivottavasti saa pelejä vielä Koivun palattua kokoonpanoon.

Lauantaiyönä sitten lopultakin kahden vuoden jälkeen Jean-Sebastien Giguere palaa Honda Centeriin, jossa on varmasti standing ovationia odotettavissa!
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei taida Bruce saada äijiä pelaamaan sitten millään. Kolme voittoa kertoo kyllä kaiken ja eilinen oli taas sitä suht tuttua puskemista mitä olen tällä kaudella niissä muutamissa peleissä nähnyt. Koivulta ihan suht vahva paluu.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei taida Bruce saada äijiä pelaamaan sitten millään.

Kyllähän tämä kausi on tässä, ei voi mitään. Harmittaa Teukan puolesta kun äijä vetää elämänsä kautta jälleen kerran ja vika kausi menossa ja Ankoilta tälläistä konttausta. Voi voi...
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän tämä kausi on tässä, ei voi mitään. Harmittaa Teukan puolesta kun äijä vetää elämänsä kautta jälleen kerran ja vika kausi menossa ja Ankoilta tälläistä konttausta. Voi voi...

Täytyy toivoa että Teukka jaksaisi vielä yhden kauden. Vetäähän se vielä aivan käsittämättömällä tasolla ja tuskin vuodessa taso tippuu yhtään. Ankkojen ylivoimaisesti paras äijä tällä hetkellä ja koko liigassa vähintään top20-tasoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös