Anaheim Ducks 2011-2012

  • 472 706
  • 891

FD89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Käsittämätöntä miten tollasella hyökkäysarsenaalilla, varsinkin ykkösketju, ei pystytä laukomaan yli 20 kertaa maalia kohti per ottelu. Vieraskiertueella vain kerran on onnistuttu laukomaan ennemmän kuin 20 laukausta vastustajan veskarille asti. Nyt ensimmäinen erä takana Rangersia vastaan ja huikeat kaksi torjuntaa on Lundqvist joutunut tekemään. Missä mahtaa olla vika? Pitääkö Teemun 41-vuotiaana oikeasti kannatella joukkuettaan illasta toiseen?

Aivan uskomatonta paskaa Ducksin peli tällä hetkellä. Ei ollut minkäänlaista painetta Rangersin päässä. Ainoa positiivinen asia ensimmäisessä erässä oli Hillerin pari loistavaa torjuntaa.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Anaheimin pelistä puuttuu tällä hetkellä intesiteetti totaalisesti. En tiedä vaikuttaako sitten isojen poikien heikko alku sitten sillä tavalla, että nyt jo vähän vältellään virheitä, mikä omalla tavallaan sitten tappaa vauhdin ja intesiteetin pelistä.
No oli miten oli, 1-ketjun peli on kuitenkin totaalisen paskaa, eikä siinä ole tällä hetkellä minkäänlaista mielikuvitusta. Nurkkiin on hirveä kiire möyrimään, mutta kiekkoa ei edes pyritä pelaamaan kontrolloidusti kohti maalia. Sokkosyöttöjä toki heitellään maalin eteen, mutta eipä niistä ole tainnut yksikään omaa lapaa vielä tähän asti löytää. Suoraviivaiset ajot kohti maalia puuttuu siis täysin, ja niissäkin tilanteissa kun näyttäisi olevan laukaisupaikka, yritetään vastuuta siirtää vielä kerran. Jolloinka useimmissa tapauksissa vastustajan puolustaja pääsee väliin.
Anaheimin ylivoima oikeastaan kuvastaa tätä ongelmaa parhaiten. Pyritään pelaamaan sillä tavalla, että kiekon saa siirtää tyhjiin. No tämä on nyt parissa pelissä yv:llä onnistunut, mutta olen aivan varma ettei vastaava näpertely jatkossa tuo hyvää tulosta.
Toisaalta taas on jännä ettei 2-ketjussa ole tätä samaa ongelmaa. Syynä tosin tähän on ehkä se, että Selänne pystyy omalla liikkeellään luomaan todella paljon tilaa hyökkäyspäähän. Ja toisaalta myös se, että Selänteen&Koivun peliäly vain yksinkertaisesti peittoaa 1-ketjun äijien vastaavan. Tosin pelaahan 2-ketju täysin erilaista jääkiekkoa muutenkin kuin 1-ketju. Mutta jotenkin vain tuntuu hassulta mitenkä paljon enemmän paikkoja 2-ketju pystyykään luomaan kuin 1-ketju tällä hetkellä.
Alemmista kentistä Anaheim ei sitten saa taas mitään taustatukea. Kausi alkoi 3&4-ketjujen osalta lupaavasti, mutta vieraskiertueella ne on sitten jo olleet ihan yhtä turhia kuin viime kaudellakin.

Että ei tämä nyt taas hyvältä näytä. Mutta toivoa kuitenkin on. Sillä jos joku saa tuon 1-ketjun pelaamaan tasollaan, on realistista odottaa voittoja ihan jokaisesta pelistä. Tosin taas vastaavasti, ennen kun tuo tapahtuu jokainen voitettu piste on plussaa.
 
Viimeksi muokattu:

Anaconda

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
2 tehtyä maalia / peli on liian vähän. En itse ymmärrä missä on ykkösvitjan into ja palo tekemiseen. Älytöntä neppailua tuntuu olevan.
Puolustuspelaaminen on ollut ihan hirveetä katseltavaa.

Onneksi kausi on vielä nuori ja lännessä on pelattu taas hyvin paljon ristiin. Sarajataulukossa on hyvin tasaista, jolloin muutaman voiton putkella kohentaa asemia huomattavasti.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
2 tehtyä maalia / peli on liian vähän. En itse ymmärrä missä on ykkösvitjan into ja palo tekemiseen. Älytöntä neppailua tuntuu olevan.
Puolustuspelaaminen on ollut ihan hirveetä katseltavaa.

Onneksi kausi on vielä nuori ja lännessä on pelattu taas hyvin paljon ristiin. Sarajataulukossa on hyvin tasaista, jolloin muutaman voiton putkella kohentaa asemia huomattavasti.

Jossain vaiheessa kyllä tulee mieleen, että pitäisikö ryyppykaverit erottaa toisistaan, jopa vaihtokaupalla. Bobby Ryan on ollut tällä kaudella todella surkea, vaikka eilen hienon maalin värkkäsikin. Getzlaf pelasi eilen varmaan yritteliämmän pelinsä varmaa tuplasi kauden taklausmääränsä.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Jossain vaiheessa kyllä tulee mieleen, että pitäisikö ryyppykaverit erottaa toisistaan, jopa vaihtokaupalla. Bobby Ryan on ollut tällä kaudella todella surkea, vaikka eilen hienon maalin värkkäsikin. Getzlaf pelasi eilen varmaan yritteliämmän pelinsä varmaa tuplasi kauden taklausmääränsä.

En usko että treidaaminen missään nimessä kannattaa. Nuo kaikki kolme ovat yksin sellaisia, jotka tiukan paikan tullen pystyvät kääntämään ottelun voitoksi. Ja vaikka Ryan nyt on ollutkin huonompi kuin viime kaudella, on hän kuitenkin Selänteen kanssa ykkösenä sisäisessä maalipörssissä ja pelaa ottelusta toiseen tuplavaihtoja ykkös-/kolmos- tai kakkos-/neloskentässä. En tiedä kuinka tarkkaan seuraat Ducksin pelejä, mutta Getzlaf on koko kauden ollut erittäin vahva taklauspelissä. Vie jatkuvasti taklaukset loppuun eikä turhaan ole NHL:n taklaustilastoissa sijalla 7.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No kuitenkin nyt vieraskiertueella pisteitä neljässä kuudesta ottelusta, joten ei se siinä valossa ihan penkin alle ole mennyt. Hilleri oli taas parempi tässä viimeisimmässä ottelussa kuin viime aikoina, joten ehkä se tästä.

Tuo Hillevi Hiiren uusi "Movember" maski on herättänyt ihastusta. Siinä on kai kaikkien seurakaverien kasvokuvat, joihin on lisätty viikset. Varsinkin Corey "Pears" Perryn Hitler-look on aika tyly. Ideana on kai kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen viiksiä kasvattamalla, jota Hilleri ainakin on tekemässä. Jostain luin, että Parros olisi taas leikannut ja kai kaupitellut omat muhkeat viiksensä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Pakkokai se on jotain avautua... Taas vaihteeksi semmosta itkuvirttä tää Ducksien kaudenalku että morjens. Väliin se näytti jo käynnistyvän mutta nyt taas ollaan Ulapalla isolla U:lla. En muistakkaan milloin tuo ykköspyssyjen peli olisi tommosta tervajuontia viimeksi ollut, ei siitä vain tule yhtään mitään. Teemu nyt pelaa vähintään kiitettävällä tasolla muttei se paljon auta kun muun joukkueen pelaaminen on kahteen sanaan tiivistettynä TÄYTTÄ PASKAA. Jotai tarttis tehrä... Mutta mitä?

Ja joo, Jonesin maskissa tosiaan on tyyliä. Vaan ei paljoo lämmitä jos koppi ei tartu!
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Ymmärrän Steegilin pointin erottaa "ryyppykaverit", esim. treidaamalla Bobby Ryan, jos pelaaminen maittaa jatkossa yhtä huonosti. Se olisi iso radikaali ratkaisu, mutta elämä on ja yksikään pelaaja ei ole jääkiekossa isompi asia kuin seuransa (paitsi tietysti Selänne).

Kiekkomaailman Homer Simpson teki 2000-luvun isoimman ja kovimman pommin treidaamalla vahvat näytöt antaneet Mike Richardsin, josta povattiin satavarmaa Flyersin kapteenia tuleviksi pitkiksi vuosiksi eteenpäin sekä varman maalihaukka-Carterin. Ei tuolla Flyersilla kovin huonosti ole siltikään mennyt, toki kausi on vasta alussa ja vasta tulevaisuus näyttää, miten Phillyn käy tuon treidin kanssa. No, tuota asiaa nyt ei niin kannata rinnastaa, mutta sanoinpa vain, että tuollaista rohkeutta vaaditaan, kun joukkueesta halutaan realistinen Stanley Cup -kandidaatti (mielipiteeni toki edelleen tuosta kyseisestä treidistä on se, että hyvin saa Schenn, Couturier ja Voracek pelata, jotta paikkaavat ex-flyers -tähtien aukot)

---

Eniten minua ärsyttää näissä kultapojissa tasaisuuden puute. Perry on tasaisin suorittaja ja häntä ei voi sen suuremmin kritisoida, koska hänen lähimenneisyyden tekonsa ovat kovia.

Getzlaf ja Ryan ovat superlahjakkaita, mutta kun he ovat niin pöyristyttävän mielialapelaajia, niin se raivostuttaa todella paljon. Elävätkö liian helppoa elämää, tyytyvät kivaan liksaansa ja välillä sitten vähän ryhdistyvät heittämättä higlight -maalin joka kuudes peli.

Kovan työn ovat nämäkin kaverit tehneet huipulle, niin kyllä sitä luulisi, että herroilla riittäisi nälkää kehittyä vielä paremmiksi ja nauttia elämästä tekemällä asiat hyvin. Onko sitten molemmilla henkisiä ongelmia, jotka haittaavat tasaista suorittamista? Olisi kiva tietää näistä asioista tarkemmin. Välillä nappaa, välillä ei. Sellaista se vaan on, kuten tiedätte.

Samat säännöt pätevät ihan työpaikallakin, että mielialasuorittajat ovat kaikista rasittavimpia tapauksia. Välillä sitä vain ajattelee, että käyttäkää nyt järkeä ennen kuin taas vajouduttu "emmä jaksa" -fiilikseen. Huoh.

---

En usko että treidaaminen missään nimessä kannattaa. Nuo kaikki kolme ovat yksin sellaisia, jotka tiukan paikan tullen pystyvät kääntämään ottelun voitoksi.

Ei se kyllä Ducks -faneja palvele ollenkaan, kun keväällä saa Anaheim-fani puhaltaa rantapallon hyvissä ajoin täyteen, kun pudotuspelipaikkajuna on mennyt jo aikoja sitten. Otteisiin on hemmetti soikoon tultava nyt ja vähän äkkiä TASAISUUTTA, odottaminen ja turha tuijottaminen on lopetettava. Tämä on Selänteen se "viimeinen kausi", joten luulisi joukkueen raikulipoikien asenteen olevan kunnossa automaattisesti, mutta ei kun ei.

---

Hillerin maskille peukkua, eka peli tuon movemberin kanssa meni kyllä täydellisesti penkin alle, epätyypillinen määrä virheitä Hillerille siinä pelissä.

---

Nyt on ryhtiliikkeen paikka. Carlylen valmentajantaidot laitetaan jälleen kerran testiin, tulosta vaaditaan, potentiaalia löytyy, nyt se on kaivettava esiin ja tasaisen hyvää suorittamista ilta toisensa jälkeen ei voi olla liikaa korostomatta. Sitä TASAISUUTTA tämä joukkue kaipaa eniten sekä raikulipoikien RYHTILIIKETTÄ.
 
Viimeksi muokattu:

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Noi ykkösketjun jätkät ovat kyllä kovaa vauhtia nousemassa suorastaan inhokkipelaajikseni koko kiekkomaailman mittakaavassa. Vituttaa ihan sairaasti katsoa tuollaista löysäilyä, kun rahkeita olisi niin paljon parempaan. Eikä vähiten siksi, että kakkoskentässä raataa pienemmällä peliajalla kaksi kaikkien aikojen suosikkiani, mahdollisesti viimeistä kauttaan yhdessä. Olisi varmasti kova hinku voittaa vielä kerran jotain, tai saada edes mahdollisuus siihen, mutta ei kun ykköskentässä hilluu jotain 80-luvun highschool-leffojen quarterback-prototyyppejä.

Tosiaan kuten ylempänä todettiinkin, niin Perry nyt saa tuosta synninpäästön, mutta joku getzlafkin on jo tyyppinä niin vittumaisen näköinen etten ole toista nähnyt. Ja nyt sumplinut ennen niin sympaattisen Bobby "Bobby" Ryaninkin pimeälle puolelle. Ilmeisesti nämä lounasrahojen ryöväämisellä itsensä teini-iässä elättäneet betonileuat ovat ottaneet pasifisti-Hillerin silmätikukseen kun hänkin on nykyään ihan paska.

Todella raastavaa.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Tällä hetkellä laivan tilanne on synkkä, toivotaan, että purjeet saavat myötätuulta piakkoin alleen. Tässä vaiheessa voisi hyvin kertoa jotain mainitsemisen arvoista.

Jotain positiviista prospekteista. Emerson Etem johtaa WHL:n maalipörssiä ja itse asiassa koko WHL:n pistepörssiä. Statsit ovat 22 maalia ja 14 syöttöä 16 pelissä. Ei huonosti. Ensi kaudella on pakko nostaa tämä heppu ylös. Toki, eivät nuo tehot junnuliigassa ikinä mitään varmaa takaa, mutta kyllähän nuo lukemat kertovat potentiaalista ja tietäen Etemin olevan sisukas ja rohkea kaveri, niin hänestä on syytä odottaa ihan hyvää NHL-pelaajaa. Etemin vahvuudet ovat eittämättä nopea luistelu ja laukaus lähtee myös kovaa ja vinhasti, ei ole mikään nallipyssyn kaltainen.

Vatasen lähtö Anaheimiin ensi kaudeksi pitäisi olla selvä juttu, eikö näin olekin?

Jäämmeköön mielenkiinnolla odottamaan tulevaisuutta.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Nyt hereillä jatkoaika! Anaheimin kokoonpanossa pelaa tulevana yönä Detroitissa Ryan Getzlafin pikkuserkkuna tunnettu Peter "second lazy" Holland.

Todellakin siis Holland on nostettu kokoonpanoon kolmosketjun sentteriksi Red Wingsiä vastaan. Tulipahan puskista tämä tieto. Seeuraavassa linkki Ducksin ketjuihin, jos ette muuten usko: NHL Starting Goalies and more! | DailyFaceoff.com | Starting Goalies, Line Combinations, News, and Analysis

Devante Smith-Pelly pysyy siis ylhäällä eli vielä ei ole Ducks lähettänyt ruutitynnyriä junnuihin.

Pakkohan tuo ensi yön peli on katsoa, kun Red Wings palaa voittojen tielle Ducksia vastaan... Holland menee varmasti monen henkilön suurennuslasin alle... the world will stop...
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
DSP olisi todellakin kuulunut sinne junnuliigaan. Koko "uusi" 3-ketju edelleenkin täyttä paskaa, vaikka jossain vaiheessa joku tuota kolmikkoa kehui. Bottom-6 on niin saakelin huono, ettei sieltä mitään apuja tule. Ollaan Floridan kanssa pohjalla siinä kun top-5 ulkopuolelta joku jopa pisteitä saa. Niiin ainahan katsotaan Getzlaf&Perry, nehän vaan surffaa. Mut ku 3&4 ketjusta ei ole edes siihen! Naurettavaa, että jäällä pyörii sellainen mies ku Gordon! Eihän se kykene mihinkään! Uus Sexton, Syracusessa ehkä pelimies.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Ducks Purge 2011

Eihän tälle joukkueelle auta muu kuin 1) Carlylle pihalle ja olisi pitänyt laittaa jo aikoja sitten ja 2) joukkueelle uusi ykkössentteri, Getzlaf on niin laiska paska kuin pelaaja voi olla. Mutta eihän siitä mediassa puhuta kun kyseessä on "Good ol' Canadian Kid".

Harmittaa vaan Selänteen ja erityisesti Koivun ja Lydmanin puolesta tämä tilanne. Missä tahansa muualla olisi paremmat mahdollisuudet menestyä ja voittaa Stanley Cup. Olisikohan Koivulla rönttiä riittävästi pyytää siirtoa jonnekin voittavaan joukkueeseen tällä kaudella? Mielestäni melkein kaiken nähneellä entisellä Canadiens-kapteenilla olisi kaikki oikeus olla itsekäs tässä tilanteessa. Mikä joukkue tarvitsisi hyvällä asenteella varustetun taitavan asennepelaajan kakkos-kolmosketjuunsa?
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Olisikohan Koivulla rönttiä riittävästi pyytää siirtoa jonnekin voittavaan joukkueeseen tällä kaudella? Mielestäni melkein kaiken nähneellä entisellä Canadiens-kapteenilla olisi kaikki oikeus olla itsekäs tässä tilanteessa. Mikä joukkue tarvitsisi hyvällä asenteella varustetun taitavan asennepelaajan kakkos-kolmosketjuunsa?

Voi Koivulla hyvinkin olla munaa pyytää siirtoa pois Anaheimista. Mutta sitä minä en käsitä miksi yksikään voittava joukkue haluaisi nykytasoisen Koivun, edes nelosketjuun.

Anaheimin peliä on kyllä kivuliasti katsella tällä hetkellä. En ole oikein varma kumpiko sattuisi vähemmän, pelien katsominen vaiko neulojen työntäminen silmiin. Niin syvällä helvetin syvällä tuo joukkue tällä hetkellä ui.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ducks-prospecti Emerson Etemillä on muuten ollut melkoisen räjähtävä avaus kaudelle WHL:ssä. 9 ottelussa on syntynyt 13 maalia ja 8 syöttöä. Johtaa 21 pisteellä WHL:n pistepörssiä. Etem on muuten melkoinen uhka alivoimalla. Viime kaudella syntyi 9 alivoimamaalia, ja tällä kaudella niitä on kertynyt jo 3.

Etem jatkanut hurjaa tahtiaan WHL:ssä. 17 pelissä on syntynyt 23 maalia ja 16 syöttöä. Etem johtaa maali-ja pistepörssiä. Alivoimalla on tullut jo 6 maalia, ja mikä kaikkein huikeinta, Etem on tehnyt 16 ottelussa vähintään maalin. Eli siis ainoastaan yhdessä ottelussa jäänyt ilman maalia! Tuossa kyseisessä ottelussa joutui tyytymään maalien sijasta neljään syöttöpisteeseen.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Etem jatkanut hurjaa tahtiaan WHL:ssä. 17 pelissä on syntynyt 23 maalia ja 16 syöttöä. Etem johtaa maali-ja pistepörssiä. Alivoimalla on tullut jo 6 maalia, ja mikä kaikkein huikeinta, Etem on tehnyt 16 ottelussa vähintään maalin. Eli siis ainoastaan yhdessä ottelussa jäänyt ilman maalia! Tuossa kyseisessä ottelussa joutui tyytymään maalien sijasta neljään syöttöpisteeseen.

En kyllä ihan tuollaista menoa kuvitellut kun NHL draftissa mietittiin että milloinkan poika varataan. Käsittääkseni oli aika korkeilla sijoilla rankingeissa(olisko ollut jopa top-15) mutta tippui sitten kierroksen loppuun. Hyvin on tosiaan kausi alkanut ja poika johtaa ylivoimaisesti oman joukkueensa sisäistäpistepörssiä, jossa toisena on yhden pelin enemmän pelannut Hunter Shinkaruk pistein 17+6=23.

On se kyllä loistava, tulevaisuuden huippunimi! Parin vuoden päästä ei tarvitse enää katsoa flegu-Ryania ja flegu-Getzlafia kun Etem ja Holland vakiinnuttavat paikkansa ykkösessä!
 

riknor

Jäsen
Osaisiko joku viime yön pelin katsonut kertoa mistä se Teemu noin paljon tulistui, että mussutti itsensä suihkuun? Jotenkin olettaisi että Selänteen kaltainen pelaaja ei ihan pienestä malttiansa menetä.
 
Osaisiko joku viime yön pelin katsonut kertoa mistä se Teemu noin paljon tulistui, että mussutti itsensä suihkuun? Jotenkin olettaisi että Selänteen kaltainen pelaaja ei ihan pienestä malttiansa menetä.

Jostain muistan lukeneeni, että Teemu on läpi uransa kritisoinut tuomarityöskentelyä erityisesti Detroitin kotipeleissä Joe Louis Arenalla. Tässäkin pelissä oli Teemun mielestä ilmeisesti joku totaalisen väärin vihelletty tai viheltämättä jätetty tilanne. Joku pelin nähnyt voi ehkä tarkentaa.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Olin itse vielä eilen kritisoimassa RPG-ketjun hajoittamista treidillä, mutta eilisen räpellyksen jälkeen tuli totisesti mitta täyteen. Herättelemistä joukkue nyt vaatii enkä ollenkaan näkisi huonona ajatuksena Ryanin treidaamista. Perry on joukkueelle elintärkeä ja vähiten kolmikosta fleguillut, Getzlaf taas sentterinä vaikea korvattava ja kuitenkin kauden aikana ollut kova taklaustilastoissa, sekä parantanut ottelu ottelulta aloitusprosenttia. Mitenköhän vielä pahemmin rämpivän Columbus suhtautuisi ajatukseen Ryan <-> Nash. Nash todennäköisesti pikkuhiljaa alkaa kyllästyä jumbona olemiseen ja hän saattaisi olla se piristysruiske, joka toisi Anaheimin jälleen taistelemaan pudotuspelipaikasta. Potentiaalia kun joukkueella kuitenkin olisi vaikka mihin kun palaset ja kärkipelaajien motivaatio ovat kohdallaan. Hiller parhaimmillaan on TOP10 veskari, Getzlaf ja Perry yksi NHL:n vaarallisimmista tutkapareista silloin kun pelaaminen kiinnostaa. Yksi leftin sniperi ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto maalinteko-ongelmista kärsivään Ducks joukkueeseen. Toisaalta Columbus tuskin on treidaamassa historiansa parasta pelaajaa, mutta en kuitenkaan usko että täysin koskematon Rick Nash on.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Jostain muistan lukeneeni, että Teemu on läpi uransa kritisoinut tuomarityöskentelyä erityisesti Detroitin kotipeleissä Joe Louis Arenalla. Tässäkin pelissä oli Teemun mielestä ilmeisesti joku totaalisen väärin vihelletty tai viheltämättä jätetty tilanne. Joku pelin nähnyt voi ehkä tarkentaa.

Ankoilta hylättiin maali, jossa ei ollut rikettä ja Red Wingseiltä hyväksyttiin maali, jossa tapahtui selvä maalivahdin estäminen.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Käsittämätöntä miten tollasella hyökkäysarsenaalilla, varsinkin ykkösketju, ei pystytä laukomaan yli 20 kertaa maalia kohti per ottelu. Vieraskiertueella vain kerran on onnistuttu laukomaan ennemmän kuin 20 laukausta vastustajan veskarille asti. Nyt ensimmäinen erä takana Rangersia vastaan ja huikeat kaksi torjuntaa on Lundqvist joutunut tekemään. Missä mahtaa olla vika? Pitääkö Teemun 41-vuotiaana oikeasti kannatella joukkuettaan illasta toiseen?
Alhaiset laukausmäärät ovat olleet Ducksille ominaisia aina siitä lähtien, kun nykyinen ykkösketju RGP on ollut kasassa. Ketjun pelitapa on nurkissa pyörimistä ja sen täydellisen avopaikan hakemista aina raivostuttavuuteen asti. Parhaimmillaan se menee niin, että ykkösketju tekee yksinään viisi maalia ja mihinkään maaleista ei vastustajan veskarilla ole mitään mahdollisuutta ehtiä. Laukausmäärät ovat tällöin se 20 ja vastustajan veskan torjuntaprosentti siellä 75%:n tietämillä. Huonoimmillaan ykkösketjun peli on sitten juuri tätä, jota se tällä vieraskiertueella on ollut. Sitten kun vielä muistaa, että ykkösketju pelaa lähes aina reilusti yli 20 minuuttia per peli, niin valitettavasti tuollaisia määriä pelaavien pelaajien suorituksen taso heijastuu koko joukkueen ilmeeseen.

Siitä olen toki samaa mieltä, että enemmän pitäisi laukoa. Varsinkin kun tällä kaudella on näyttänyt monessa pelissä siltä, että vastustaja on opetellut ykkösketjun pelin niin hyvin että heidät saadaan pidettyä kurissa. Tuntuu siltä, että niin kauan kun Getzlafin ja Perryn vierellä pelaa niin ikään supertaitava Ryan, ketjun pelistä puuttuu täysin kaikki suoraviivaisuus. Taitoa on vaan liikaa sellaiseen "syöttö-laukaus-miehet maalille rynnimään kiekko sisään" -peliin. Sen takia haluaisin, että Ryanin tilalla pelaisi vaikka Beleskey, jonka peliäly on kaukana kaksosista, mutta suoraviivaisuutta löytyy. Muutenkin ketju voisi miettiä jotain uutta lähestymistapaa. Samaa kaavaa on toistettu liian kauan ja enää ei tarvitse olla mikään Lidström/Weber/Suter pystyäkseen nollaamaan heidät.

Toisaalta, eipä se ykkösketju ole saanut muilta ketjuilta juurikaan apua maalintekoon. Poislukien Teemu. Varmasti paineet näkyy otteissa, kun tietää ettei kolmosesta ja nelosesta tule maaleja kuin kerran kymmeneen otteluun. Siihen sitten vielä Carlylen jääräpäinen ylipeluutus niin onhan se jossain määrin ymmärrettävääkin, että välillä on tahmeata.
Jossain vaiheessa kyllä tulee mieleen, että pitäisikö ryyppykaverit erottaa toisistaan, jopa vaihtokaupalla. Bobby Ryan on ollut tällä kaudella todella surkea, vaikka eilen hienon maalin värkkäsikin.
Jotain vaihtokauppaa on tätä menoa kyllä odotettavissa, mutta sitä tuskin aloitetaan Ryanista. Selänteen lopettamisen jälkeen ainoa puhdas snaipperi joukkueessa on Ryan, ja jos maalinteko yskii jo nyt niin auta armias mitä se olisi kun Ryan pelaisi muualla.

Eihän tälle joukkueelle auta muu kuin 1) Carlylle pihalle ja olisi pitänyt laittaa jo aikoja sitten ja 2) joukkueelle uusi ykkössentteri, Getzlaf on niin laiska paska kuin pelaaja voi olla. Mutta eihän siitä mediassa puhuta kun kyseessä on "Good ol' Canadian Kid".
Toistan varmasti itseäni, mutta vaikka kuinka itseänikin vituttaa se että Getzlafilla olisi potentiaalia olla paljon parempi pelaaja, niin Getzlaf on silti viimeisellä neljällä kaudella ollut yli piste per peli -pelaaja. Ei niitä uusia ykkössenttereitä puissa kasva.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Jotain vaihtokauppaa on tätä menoa kyllä odotettavissa, mutta sitä tuskin aloitetaan Ryanista. Selänteen lopettamisen jälkeen ainoa puhdas snaipperi joukkueessa on Ryan, ja jos maalinteko yskii jo nyt niin auta armias mitä se olisi kun Ryan pelaisi muualla.

Auta armias kun Ryan on niin kaukana tasaisesti suorittavasta pelaajasta. Ennemmin mä otan joka pelissä yritteliään Janni Hansenin Vancouverista kuin diivan ja silloin tällöin higlight-maalin tekevän Ryanin.

Easy life, sehän on se näiden kahden kultapojan teema ja luulisi jo, että heitä itseäänkin ottaa päähän tuollainen nysväily ja pidemmän päälle tuollainen löysäily aiheuttaa ongelmia varmasti jo yksityiselämässäkin... niin se vain menee, että perusasioita on aina hoidettava ja niiden hoitaminen on aina niin mielialasta näillä kavereilla kiinni. Sad but true. Hyvä että Selänne osoitti mieltään eilen tuolla tavalla, oli tilanne kaukalossa mikä tahansa, luulisi tuollaisen laittavan vähän näille kahdelle löysälle jotain vipinää kinttuihin... siis luulisi.

---

Joku täällä ehdotti Ryanin vaihtamista Rick Nashiin... en näkisi siinä oikein mitään pointtia, koska kakkosketjun sentteri on tällä hetkellä hankintalistan ykkösenä... tai ainakin pitäisi olla. Nash olisi varmasti toki parempi kuin Ryan, mutta luuleeko joku, että Nash haluaisi Anaheimiin? Eiköhän Pittsburgh ole ykköspaikkana Nashilla mielessä, jos hän seuranvaihdosta unelmoi.

---

Ensi kauden tilanne on se, että kakkosketjuun on hankittava sentteri. Kyllä jos Ryan laitetaan lihoiksi, niin kyllä takaisin on tultava sentteri. Sitä toista laadukasta sentteriä tämä joukkue huutaa. No, katsotaan, mitä ensi kesän off-seasonilla tapahtuu.

---

Nashville, Vancouver, Minnesota, Los Angeles...

siinä seuraavat vastustajat eli ei hyvältä näytä. No, vastustajiin on turha kiinnittää sen kummemmin huomiota, oma peli on nyt vain saatava kuntoon. Siltikin eihän tuo hyvältä näytä, Nashvillea vastaan on surkea historia ja Rinne on tällä hetkellä NHL:n paras maalivahti, Vancouver on aina sediineineen maagisen taitava ja Wildilla menee tällä hetkellä hyvin ja Losi on myöskin Kopitarin johdolla vahva joukkue.

Tästä suosta on nopeasti noustava... muuten kausi on taputeltu todella nopeasti.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Siitä olen toki samaa mieltä, että enemmän pitäisi laukoa. Varsinkin kun tällä kaudella on näyttänyt monessa pelissä siltä, että vastustaja on opetellut ykkösketjun pelin niin hyvin että heidät saadaan pidettyä kurissa. Tuntuu siltä, että niin kauan kun Getzlafin ja Perryn vierellä pelaa niin ikään supertaitava Ryan, ketjun pelistä puuttuu täysin kaikki suoraviivaisuus. Taitoa on vaan liikaa sellaiseen "syöttö-laukaus-miehet maalille rynnimään kiekko sisään" -peliin. Sen takia haluaisin, että Ryanin tilalla pelaisi vaikka Beleskey, jonka peliäly on kaukana kaksosista, mutta suoraviivaisuutta löytyy.

Tämä kyllä pistää silmään vaikka vain muutamia pelejä tullut nähtyä. Siis jumalauta, välillä näyttää että nämä miehet eivät pyrikään voittamaan pelejä vaan tavoitteena on tehdä mahdollisimman hienoja maaleja. Suoraviivaisempaa peliä, jollei Carlyle tätä ole noille tolkuttanut niin ihmettelen. Tohon ketjuun on kerätty sellainen kerma että jos peli ei kulje/vastustaja pystyy pelaamaan sen pois niin pelejä on vaikea voittaa. Sehän olisi ideaalitilanne jos vaikka Ryanin siirtämisellä saataisiin jopa ykköskentästä enemmän irti ja samalla leveyttä rosteriin alempiin kenttiin.

Joka tapauksessa tällä hetkellä menee järkyttävä määrä talenttia hukkaan ykköskentän menestymättömyyden mukana.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nyt hereillä jatkoaika! Anaheimin kokoonpanossa pelaa tulevana yönä Detroitissa Ryan Getzlafin pikkuserkkuna tunnettu Peter "second lazy" Holland.

Todellakin siis Holland on nostettu kokoonpanoon kolmosketjun sentteriksi Red Wingsiä vastaan. Tulipahan puskista tämä tieto. Seeuraavassa linkki Ducksin ketjuihin, jos ette muuten usko: NHL Starting Goalies and more! | DailyFaceoff.com | Starting Goalies, Line Combinations, News, and Analysis
No mitenkäs tuo kultapojusi pärjäsi? En nähnyt muuta kommenttia kuin Bilin "samalta näyttää kolmosketjun peli kuin ennenkin" kommentin. Nollaa näyttää olevan tilastossa Hollandilla ja peliaikaa yksitoista minuuttia.

Kiva kuulla oman kultapoikani Etemin pärjäävän WHL:ssä. Vaan NHL on eri liiga, mutta toivottavasti hän saa tilaisuuden ensi kaudella.

Detroitti voitti laukaukset 50-22. Ilmeisesti ilman Hillerin hyvää peliä loppunumerot olisivat olleet paljon rumemmat. Kaipa väsy alkoi painaa pitkän vieraskiertueen loppua kohti. No, toivottavasti uusi, parempi elämä alkaa sitten keskiviikon Nääsville-pelistä. Ei tule tällä kaudella ainakaan olemaan vaikeuksia saada lippuja Ankkojen peleihin. 20.11. Detroitin peli olisi nyt tähtäimessä.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Nashville, Vancouver, Minnesota, Los Angeles...

siinä seuraavat vastustajat eli ei hyvältä näytä. No, vastustajiin on turha kiinnittää sen kummemmin huomiota, oma peli on nyt vain saatava kuntoon. Siltikin eihän tuo hyvältä näytä, Nashvillea vastaan on surkea historia ja Rinne on tällä hetkellä NHL:n paras maalivahti, Vancouver on aina sediineineen maagisen taitava ja Wildilla menee tällä hetkellä hyvin ja Losi on myöskin Kopitarin johdolla vahva joukkue.

Tästä suosta on nopeasti noustava... muuten kausi on taputeltu todella nopeasti.

Kovia vastustajia, mutta nyt päästään pelaamaan huomattavan pitkä aika lähes yksinomaan kotona. Seuraavan tasan kuukauden aikana Ducks tekee ainoastaan yhden roadtripin Kalifornian ulkopuolelle, ja sekin on vain yksi ottelu Phoenixissä. Sen lisäksi yksi vieraspeli mahtuu mukaan mutta sekin on Kingsiä vastaan eli bussimatkan päässä. Ehkä kuukauden kotona oleilu saa jopa meidän ykkösen fleguilijat pelipäälle.

Ducks on nyt tilanteessa 5-6-3, pisteitä on 13. Seuraavan 13 pelin jälkeen saldon soisi olevan vähintään 13-9-5. Eli noista kolmestatoista pelistä pitäisi kahdeksan voittoa saada. Ducks pelaa kotona paljon paremmin ja matkarasitusta ei ole, minun mielestäni ihan realistinen tavoite. Nyt niitä voittoja on vaan pakko alkaa ottaa.

Viime kaudella 14 pelin jälkeen oltiin muuten täsmälleen samassa pistemäärässä eli 13:ssa. Silti kivuttiin konferenssin neloseksi, joten itse en heitä kirvestä kaivoon ihan vielä. Mutta jos vielä kahdenkymmenen ottelun kohdalla kukaan alemmista ketjuista ei ole yhtään osoittanut heräämisen merkkejä, uskon että Bob Murray hakee treidaamalla vahvistuksia. Jonkun haastattelun muistan lukeneeni pari viikkoa sitten, jossa hän sanoi antavansa nuorille kavereille mahdollisuuden ennen kuin etsii veteraanivahvistuksia alempiin kenttiin, ja se 20 peliä oli se raja, jolloin tulosta pitäisi olla tullut tarpeeksi.

Muutama huomio mitä on tullut tehtyä tällä vieraskiertueella:

1. Cogliano siirrettiin Sakun ja Teemun vierelle, ja ketjun peli parani heti. Saku nyt on edelleen askeleen tai kaksi jäljessä, mutta paikkoja oli ihan eri tavalla kuin silloin, kun ketjussa pelasi McMillan. Varsinkin Washington -peli oli kakkosketjulta komeaa katsottavaa, vaikka Cogliano ei pisteitä saanutkaan. Ilman Hillerin koomailuja Ducks olisi ottanut tuosta pelistä selkeän voiton pelkästään kakkosketjun ansiosta. Nyt kolmosketju on tietysti asteen heikompi. Ei sillä, että Cogliano olisi siellä hirveästi menestystä niittänyt...

2. Yksi pelaaja Teemun ohella, joka ansaitsee synninpäästön, on Maxime Macenauer. Pari turhaa jäähyä on tullut, mutta muuten mies on ollut erittäin luotettava alivoimapelaaja ja aiheuttanut vastustajalle vaikeuksia nopeudellaan. Kunnostautunut myös aloituksissa ja saakin Carlylelta paljon vastuuta tärkeissä aloitustilanteissa. Tältä mieheltä en ole vielä todistanut löysäilyjä, joka pelissä antaa kaikkensa ja on erittäin vastuullinen puolustuspäässä. Pisteitä ei ole kauden alun jälkeen tullut, mutta ei näin selkeältä puolustavalta sentteriltä niitä paljoa voi odottaakaan. Kolmosketju se isompi ongelma on.

3. Toni Lydman on tähän asti ollut kuin varjo viime kauden itsestään. Ehkä olkapää ei ole ihan parantunut vielä ja se näkyy otteissa, mutta joku nyt ei vaan Tonin pelissä toimi. Ei Toni nyt mikään Eminger/Sutton ole sentään ollut, mutta viime kauden loistava puolustuspelaaminen on tipotiessään. Myöskään pakkiparinsa Visnovsky ei ole vielä herännyt, jonka seurauksena Beauchemin-Fowler on noussut Ducksin ykköspakkipariksi.

4. ..josta päästäänkin Francois Beaucheminiin. Tähän asti ihan selkeä ykköspakki ja kuningas omassa päässä. Joka pelissä tulee muutama tilanne, jossa Frank katkaisee syötön, blokkaa laukauksen tai muutenvaan fyysisellä pelillä horjuttaa vastustajaa sen verran, että saadaan kiekko riistettyä omille. Vähän liian usein hakee isoa avojään taklausta, josta aiheutuu Fowlerille päänvaivaa, mutta muuten ollut pääosin erittäin hyvä ja tasainen. Fowler sitten hoitaa enimmän kiekollisen pelaamisen ja hyökkäysten avaamisen. Tällä hetkellä he ovat Ducksin kaksi parasta puolustajaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös