Jotenkin tuntuu, että tunteesi on väärä. Maailma muuttuu, työelämä muuttuu ja ay-liikkeenkin pitäisi muuttua ja päästä pois sieltä 1970-luvun poterostaan sekä lopettaa kaikesta vastaan änkyröiminen ja alkaa tehdä yhteistyötä muiden osapuolten kanssa. Kaikkeen muutokseen voi tietysti vastata ei, mutta se ei sitten myöskään edistä yhdenkään osapuolen asiaa, vähiten niiden työntekijöiden, joiden etuja ay-liikkeen pitäisi ajaa. Jos firmoilla menee huonosti, aivan varmasti menee työntekijöilläkin.Jotenkin tuntuu, että työnantajan ja palstan oikeiston idylli olisi yhteiskunta, jossa:
- yritys maksaa vain tehtystä työstä, ei sairauslomista tai muusta poissaolosta
- yritys voisi irtisanoa työntekijän heti jos siltä tuntuu
- yhteiskunta ei maksaisi mitään ylimääräistä mistään
- työttömille ei maksettaisi työttömyysturvaa
Entäs jos firmoilla menee hyvin? Takaako se sen että työntekijöilläkin menee hyvin?Jotenkin tuntuu, että tunteesi on väärä. Maailma muuttuu, työelämä muuttuu ja ay-liikkeenkin pitäisi muuttua ja päästä pois sieltä 1970-luvun poterostaan sekä lopettaa kaikesta vastaan änkyröiminen ja alkaa tehdä yhteistyötä muiden osapuolten kanssa. Kaikkeen muutokseen voi tietysti vastata ei, mutta se ei sitten myöskään edistä yhdenkään osapuolen asiaa, vähiten niiden työntekijöiden, joiden etuja ay-liikkeen pitäisi ajaa. Jos firmoilla menee huonosti, aivan varmasti menee työntekijöilläkin.
Tämä toimii toki oikein hyvin myös toisin päin. En paljoa tiedä idylleistä, mutta tämänhetkiset lakkotoimet ovat paitsi epädemokraattisia ja vaikeassa kansallisessa ja yleiseurooppalaisessa tilanteessa äärimmäisen vahingollisia, myös ihan älyttömän ylimitoitettuja.Asioita pitää ehdottomasti kehittää, mutta nykyinen suunta on kohti taantumusta, ei kehitystä.
Visiota ja toivoa kaivattaisiin eikä uutta luokkasotaa.
Jotenkin tuntuu, että työnantajan ja palstan oikeiston idylli olisi yhteiskunta, jossa:
- yritys maksaa vain tehtystä työstä, ei sairauslomista tai muusta poissaolosta
- yritys voisi irtisanoa työntekijän heti jos siltä tuntuu
- yhteiskunta ei maksaisi mitään ylimääräistä mistään
- työttömille ei maksettaisi työttömyysturvaa
Jotenkin tuntuu, että työnantajan ja palstan oikeiston idylli olisi yhteiskunta, jossa:
- yritys maksaa vain tehtystä työstä, ei sairauslomista tai muusta poissaolosta
- yritys voisi irtisanoa työntekijän heti jos siltä tuntuu
- yhteiskunta ei maksaisi mitään ylimääräistä mistään
- työttömille ei maksettaisi työttömyysturvaa
Tämä kuulostaa aika taantumeelta yhteiskunnalta. Teollistumisen alkuvaiheessa näin oli ja siitä on tultu aika pitkälle. Ensin yritykset alkoivat järjestää työntekijöille tukea kuten kouluja, päivähoitoa, terveydenhuoltoa jne. Sitten yhteiskunta alkoi rakentaa erilaisia tukiverkkoja. Tuli lapsilisät, julkinen terveydenhuolto, koulujärjestelmä ruokailuineen.
Asioita pitää ehdottomasti kehittää, mutta nykyinen suunta on kohti taantumusta, ei kehitystä.
Visiota ja toivoa kaivattaisiin eikä uutta luokkasotaa.
Ei tietenkään takaa kaikille auvoisia aikoja, mutta varmasti suurimmalle osalle. On paskoja firmoja ja paskoja työntekijöitä, maailma ei valitettavasti ole täydellinen. Tämä lakkoilu vaan vaikeuttaa Suomen asemaa kansainvälisessä kilpailussa, katsoo asiaa sitten miltä kantilta tahansa. Meillä ei oikeasti ole varaa tähän, kun taloutemme on siinä kunnossa kuin se on.Entäs jos firmoilla menee hyvin? Takaako se sen että työntekijöilläkin menee hyvin?
Mielipiteeni on minun omaisuuttani, jota edes hyvä hallitusohjelma ei voi pois pyyhkiä. Perustellusti olen sitä toki valmis tarkastamaan.Jotenkin tuntuu, että tunteesi on väärä. Maailma muuttuu, työelämä muuttuu ja ay-liikkeenkin pitäisi muuttua ja päästä pois sieltä 1970-luvun poterostaan sekä lopettaa kaikesta vastaan änkyröiminen ja alkaa tehdä yhteistyötä muiden osapuolten kanssa. Kaikkeen muutokseen voi tietysti vastata ei, mutta se ei sitten myöskään edistä yhdenkään osapuolen asiaa, vähiten niiden työntekijöiden, joiden etuja ay-liikkeen pitäisi ajaa. Jos firmoilla menee huonosti, aivan varmasti menee työntekijöilläkin.
Enemmänkin tässä varmaan toivotaan että käännetään kaikki kivet ympäri, kun leikkauksia etsitään. Yritystuki-/verotustukijärjestelmä, säätiöiden verotus, listaamattomien yhtiöiden verotus, kehitysyhteistyörahojen enempi leikkuu, hallinnon tehostaminen, valtion avustusten uudistaminen. Toki tämä mahdollinen sairausajan palkkakysymys ei ole edes valmistelussa vielä.Ei tietenkään takaa kaikille auvoisia aikoja, mutta varmasti suurimmalle osalle. On paskoja firmoja ja paskoja työntekijöitä, maailma ei valitettavasti ole täydellinen. Tämä lakkoilu vaan vaikeuttaa Suomen asemaa kansainvälisessä kilpailussa, katsoo asiaa sitten miltä kantilta tahansa. Meillä ei oikeasti ole varaa tähän, kun taloutemme on siinä kunnossa kuin se on.
Minun media-alalla työskentelevän ja työntekijälle osoitetusta luottamuksesta nauttivan liberaalin maailmankuvassa mietin, että kuinka iso ongelma tämä mahtaa olla. Siis maanantain krapula-vapaat ja perjantain saikuttamiset. Tuntuu, että tämä on tullut koko työmarkkinatilanteen symboliksi, kun itselle vaikuttaa enempi ongelmakäyttäjän toiminnalta ja siihen ei palkaton saikku vaikuta.Minun oikeistolaisessa maailmassani:
- Yritys maksaa tehdystä työstä ja sairaus- tms. oikeutetuista poissaoloista (esim. duunarin hääpäivä tai 50-vuotispäivä tai lähiomaisen hautajaiset), mutta ei maksa siitä, että duunari haluaa korkata perjantaipullon jo torstaina ja "saikuttaa" siksi perjantain.
Ei huolta huomisesta, meillähän on tänään kaikki hyvin.Sitten tämä mistä oikeisto tykkää paasata, että Suomi olisi tiellä jossa joudutaan tilanteeseen missä "Eurooppa määrää meidän taloudesta ja sitten kyyti vasta onkin kylmää", Se on hallituksen tarkoituksellista liioiteltua puhetta mikä on tarttunut myös palstan oikean laidan viljeltäväksi. Suomen talous on kuitenkin edelleen vakaa ja olemme luottoluokittajienkin mielestä A-ryhmää.
En pysty puhumaan muiden firmojen puolesta kuin tämän missä minä olen ollut jo yli 35 vuotta.Entäs jos firmoilla menee hyvin? Takaako se sen että työntekijöilläkin menee hyvin?
Minun media-alalla työskentelevän ja työntekijälle osoitetusta luottamuksesta nauttivan liberaalin maailmankuvassa mietin, että kuinka iso ongelma tämä mahtaa siis olla. Maanantain krapula-vapaat ja perjantain ongelmakäyttäjien saikuttamiset. Tuntuu, että tämä on tullut koko työmarkkinatilanteen symboliksi.
Tässä on asiaa, otetaan sieltä mistä on otettavissa. Eli himpun verotusta nostaa kaikilta, isommista eläkkeistä enemmän.Ei huolta huomisesta, meillähän on tänään kaikki hyvin.
Kuka uskaltaa koskea eläkkeisiin? Menee liian monta eläkeläisten ääntä.Tässä on asiaa, otetaan sieltä missä on otettavissa. Eli himpun verotusta nostaa kaikilta, isommista eläkkeistä enemmän.
Leikkauksia tarvitaan ja talouden sopeutustoimissa olisi tarpeen sopia yhdessä. Nykyinen uhkailu puolin ja toisin sekä lakkoilu ei ratkaise itse ongelmaa, näissä tunnutaan mittailevan vain poliittisia pippeleitä.Tässä on asiaa, otetaan sieltä mistä on otettavissa. Eli himpun verotusta nostaa kaikilta, isommista eläkkeistä enemmän.
Pitkän kokemuksen perusteella menee ainakin paremmin silloin. Edelleen tuntuu olevan liian monilla tahoilla oletus, että työnantajat pyrkivät vain kurittamaan työntekijöitä. Se on ihmeellinen harhaluulo, joka syntyy osin jo liittojen toimesta, jossa tunnutaan olevan aina kaikkea vastaan, jollei se suoranaisesti paranna työntekijän etua. Unohdetaan ainakin ajoittain se, että ilman sitä työnantajaa ei tarvita niitä tekijöitäkään. Niin työnantajiin kuin työntekijöihinkin mahtuu kaikkea laidasta laitaan, mutta suurin osa toimii vastuullisesti molemmissa ryhmissä. Siksi pitäisi saada aikaan iso asennemuutos ja kyllä, suurempi muutos kyllä tarvittaisiin AY-liikkeissä, pistän sen kyllä näiden Elorantojen, Kokkojen jne syyksi, omien egojen pönkittäminen tuntuu olevan se merkittävin asia.Entäs jos firmoilla menee hyvin? Takaako se sen että työntekijöilläkin menee hyvin?
Kyllä varmaan tuntuu työntekijästä varsinaisena kädenojennuksena, kun keskituloiselle jää vuodessa 150-200€ enemmän käteen. Keskituloiseksi luokitellaan työntekijä, jonka vuositulot pyörivät 45 000 euron ympärillä. Sillähän kuittaa jo omalla autolla töissäkäymisen omavastuuosuuden korotuksen, eli 150 euroa. Tähän kun lisää esim. kiinteistöveron korotuksen, niin onhan tässä muistettu omalla autolla pitkien välimatkojen maassa työmatkaansa kulkeva työntekijä. Eli juuri se kohderyhmä, josta Suomen suurin työväenpuolue oli ennen vaaleja huolissaan.Niin, paitsi että juurihan niita työssäkäyvien veroja laskettiin tämän hallituksen toimesta, eli kun annat ymmärtää, ettei mitään tehty, on se lievästi harhaanjohtavaa. Joku voisi jopa sanoa paskapuhetta.
Kyllä varmaan tuntuu työntekijästä varsinaisena kädenojennuksena, kun keskituloiselle jää vuodessa 150-200€ enemmän käteen. Keskituloiseksi luokitellaan työntekijä, jonka vuositulot pyörivät 45 000 euron ympärillä. Sillähän kuittaa jo omalla autolla töissäkäymisen omavastuuosuuden korotuksen, eli 150 euroa. Tähän kun lisää esim. kiinteistöveron korotuksen, niin onhan tässä muistettu omalla autolla pitkien välimatkojen maassa työmatkaansa kulkeva työntekijä. Eli juuri se kohderyhmä, josta Suomen suurin työväenpuolue oli ennen vaaleja huolissaan.