MENTALSPORT
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Vaasan Sport
Itseasiassa äkkiseltään löysin tilaston 2018 vuodelta jossa todettiin ympärivuorokautisen laitoshoidon tuottajista 48% olevan yksityisiä. En nyt suoran sanoisi, ettei Suomessa suvaita yksityistä palveluntuotantoa.Se on harmillista ettei Suomessa suvaita yksityistä sosiaali- ja terveysalan palvelutuotantoa ( vihervasemmisto ). Kelakorvauksia pienennetään jatkuvasti. Onko siinä mitään järkeä. Tuskin. Kaikki resurssit on on otettava huomioon tulevaisuudessa Suomessa Sote-uudistuksessa.
Niin näihän se laskettiin. Toki laskuista unohtui, että osa rahasta palautuu suoraan takaisin kohonneiden verotulojen muodossa ja osa kulutuskäyttäytymisen kautta. Mutta onhan se selvää, että palkankorotukset tuovat kuluja hyvinvointialueille.velkaantunutta julkista taloutta lopulta 3.7 miljardia euroa joka vuosi.
Lainaan vain pienen osan, mutta tässä koko kirjoituksessa on paljon hyviä pointteja.Yksin palkankorotus ei hoitoalan ongelmia ratkaise. Ongelmat (mielestäni) löytyy ylipäätään rakenteista ja miten perusterveydenhuolto ei toimi oikealla tavalla, syitä lienee siihen useita. Erikoissairaanhoito taitaa olla kuitenkin huomattavasti kalliimpaa, kuin se ennaltaehkäisevä työ.
Alimiehitys Joo. Samoin se että ihmisen rutiinit ja elämäntavat määrittää hoidon ajankohdan ja se vaihtelee vuorokaudenajasta riippuen. Aamuvuoroon tarvitaan yleensä enemmän hoitajia kuin ilta ja yövuoroon ja sit toisaalta päinvastoin jossai toisaalla olevassa paikassa kuten päivystyksessä ilta ja yö vaatii enemmän huomiota.Miten tuo työvuorojen suunnittelu voi olla hoitoalalla niin surkealla tolalla ja käytännössä joka paikassa? Aika monta erilaista pajaa ja tehdasta on tullut vuosien aikana nähtyä ja käytännössä yhdessäkään tuo ei ole ollut ongelmana vaikka osa on pyörinyt sen seitsemän päivää viikossa. Tekeekö tuo alimiehitys sen, että mitään järkevää kiertoa ei oikein ole helppo rakentaa?
Viimeksi muokattu: